csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum január 29, 2019, 11:58:59
Arsenal - Cardiff City, 2.5 gól felett  :great:

Számomra kétségtelen, hogy ez a mérkőzés is a gólokban gazdag találkozók közé fog tartozni. És nem csak azért, mert a hazai pályán játszó Arsenal győzelemre van "ítélve" azzal, hogy hatalmas tempót diktál neki a vele azonos pontszámmal (44-44 pont) közvetlenül mögötte loholó Manchester United, hanem leginkább talán azért, mert tényleg nagyon-nagyon szerény a vendég Cardiff City idegenbeli mérlege (11 mérkőzésen 1 győzelem, 2 döntetlen, 8 vereség, 6-21-es gólarány).

Sőt, az előbbieket meg lehet "fejelni" azzal is, hogy ennyire harmatgyenge produkcióval tényleg jogos az a dolog, hogy a walesi együttes kieső helyen van. Egészen pontosan: az angol élvonal 20 csapata között jelenleg a 18. helyen van. Egy újabb sőt következik. Említettem én az előbb az Arsenal és a Manchester United azonos számú gyűjtött pontjait, de az az igazság, hogy mindez mellett a gólkülönbség továbbra is jelentéktelen: Arsenal +16 gól, Manchester United +13 gól. Immár az a helyzet van, hogy ha a ManUtd az utóbbi mérkőzéseken tapasztalt iramban halad előre a továbbiakban is, plusz a következő meccseken való góltermése sem marad el az utóbbiakétól, s az Arsenal még egy ideig össze-vissza botladozni fog, akkor számítani lehet a helycserére. Már csak azért is számolni érdemes a ManUtd további rohamával, mert az 5. helyezés - ezen található jelenleg az Arsenal - pénzszerzéssel járó nemzetközi szereplésre jogosít fel, míg a 6. helyezés - ezen található jelenleg a Manchester United – pedig már nem. Tehát az Arsenal-Cardiff bajnoki mérkőzésen a házigazdáknak ajánlatos a gólarányon is javítani.

Emiliano Sala az utóbbi időben igencsak gólerős játékot produkált a francia Nantes csapatában, s így - nyilván sokan másokhoz hasonlóan - én is vártam, hogy milyen teljesítményre lesz képes a Cardiff City együttesében egy a franciánál lényegesebb nívósabb focibajnokságban. Ám nagyon úgy tűnik, hogy ezt már nem fogom, nem fogjuk megtudni. Sajnos!

Úgy vélem, hogy ezúttal már csak a rá való tekintettel is meg fognak "szakadni" a pályán a vendégjátékosok. Nem lehet tudni, hogy ez mire lesz elegendő, hiszen tényleg nagyon szerény képességű csapatról van szó, ám én mégis nagyon reménykedek abban, hogy amolyan "csakazértis" módszerrel egy gólt valahogyan mégis össze fog ügyeskedni a Cardiff City. Az Arsenal pedig, amolyan tiszteletet tudó házigazdaként, hagyni fogja ezt. Utána pedig úgy elveri ellenfelét, mint az a bizonyos szódás a lovát.

2-1




#23119 február 13, 2019, 08:14:33, csabax
RB Leipzig - VfL Wolfsburg 1  :great:

Ezen a héten a Német Kupa nyolcaddöntőit rendezik, s az ottani nyolc mérkőzés egyike lesz ez az RB Leipzig - VfL Wolfsburg összecsapás. Első ránézésre akár az is mondható, hogy mindkét csapat jelenleg jó helyen van a bajnokságban: az RB Leipzig a 4. helyen van, míg az VfL Wolfsburg 6. helyezett.

Az első ránézés után azonban nem árt következnie egy tüzetesebb vizsgálatnak, s itt majd látni lehet, hogy a házigazda lipcsieknek várhatóan sikerülni fog a Bajnokok Ligája indulást jelentő négy helyezés közül az egyiken zárni a bajnokságot, valószínűleg a 3-4. helyek valamelyikén fogják majd zárni az utolsó fordulót, míg a vendég VfL Wolfsburgnak még ezután is tovább kell "kaparnia" a pénzbevételi lehetőséget jelentő nemzetközi szereplésért. Leginkább ezért tűnik nekem úgy, hogy némileg kényelmesebbnek nevezhető helyzetben van az RB Leipzig. No, és persze azért is érdemes lehet komolyan venni ezt a kupapárharcot, mert amennyiben győz és tovább jut a lipcsei gárda, akkor már talán azt is ki lehet majd használni, hogy a Borussia Dortmund és a Bayern München egyaránt inkább a német bajnoksággal, s nem pedig a német kupameccsekkel vannak elfoglalva. Plusz nemsokára ott lesznek még mindkét csapatnál a Bajnokok Ligája-mérkőzések. Azaz - úgy tűnik -, hogy lehet némi esélye az RB Leipzig csapatának arra, hogy megnyerje a Német Kupát, s ezzel elhódítsa története első trófeáját.

Még megtippelni is nehéz a kezdőcsapatokat, de mivel tényleg lehet látni a hazaiak trófeaszerzési esélyeit, ezért nagyon valószínű, hogy Gulácsi Péter, a Lipcse és a magyar válogatott első számú kapusa nem fog pihenni, hanem ezen a mérkőzésen is ő lesz majd a kapuban. A francia hátvéd Ibrahima Konate szerepeltetésére is van esély, akár csak az osztrák középpályás Marcel Sabitzer játékára is, de az a legbiztosabb, hogy elöl a svéd Emil Forsberg, a francia Jean-Kevin Augustin, a német válogatott Timo Werner és a dán Yussuf Poulsen alkotta "négyesfogat" néhány tagja kap majd játéklehetőséget. Vagy akár mindannyian!

Tipp: győz az RB Leipzig.

Idézetet írta: csabax Dátum január 30, 2019, 13:22:42
Hamburger SV - SV Sandhausen 1  :great:

Ezen a mérkőzésen a német másodosztály jelenlegi listavezetője és az élvonalba való feljutásra legesélyesebbnek taksált Hamburger SV fogadja otthonában a kiesés elkerüléséért küzdő és pillanatnyilag a kiesési osztályozót jelentő 16. helyezett SV Sandhausen csapatát. A vendégcsapatnak mindössze 13 pontja van, ami hajszálra pontosan ugyanannyi, mint az alatta levőknek, a már rájátszásbeli osztályozó nélküli kieső helyezéseken tanyázó FC Ingolstadt és MSV Duisburg. Ebből kifolyólag azt is lehetne mondani, hogy pontszerzési kényszerben van a Sandhausen, s ez tényleg így is van, ám ezúttal az a helyzet van, hogy a házigazda Hamburger SV is pontszerzési kényszerben van. Ugyanis a 37 ponttal listavezető hamburgi együttes mögött ott "virít" a 36 pontos FC Köln. Amelyik csapat a hamburgiak legapróbb botlása esetén bármikor készen áll a helycserére. És ha ez nem lenne elegendő, akkor még ott van a 3. helyen - mindössze 3 ponttal lemaradva - a 34 pontos FC St. Pauli. Vagyis a másik hamburgi focicsapat! Az pedig ezerszázalékosan és a lehető legteljesebben biztos, hogy az FC St. Pauli mindent - értsd: MINDENT - meg fog tenni, hogy beérje vagy akár meg is előzze a városi riválist. (Sankt Pauli a németországi Hamburg egyik kerülete. Itt található a Reeperbahn és a kikötőváros messze földön híres piroslámpás negyede. Az FC St. Pauli pedig az egyetlen futballklub a világon, amelyik az AC/DC zenéjére vonul ki játszani, s a szurkolói pedig kalózzászlót lengetnek a lelátón. Igazi kultikus egyesületről van szó. Ahol - például - már az öltöző folyósója is sötét, és össze-vissza vannak firkálva a falak és halálfejek van oda festve.)

A Hamburger SV - SV Sandhausen mérkőzés hiányzói a következők lesznek: Hwang Hee-Chan, Kyriakos Papadopoulos, Stephan Ambrosius és Jairo Samperio, illetve Tim Kister, Erik Zenga, Nejmeddin Daghfous és Alexander Rossipal. A sok név olvastán azt is lehetne mondani, hogy tekintélyes a lista, ám az az igazság, hogy a dél-koreai Hwang Hee-Chan csatáron kívül abszolút senkiről sem mondható el, hogy akár csak valamennyire is meghatározó játékos lenne.

Forma tekintetében hatalmas előny van a házigazda javára, de még arról sem árt megemlékezni, hogy az SV Sandhausen annyira nagyon gyenge teljesítményre képes idegenben, hogy mellette még  a Hamburger SV amúgy nem túl meggyőző hazai mérlege is nagyon jónak tűnik.

Szerintem a vendégcsapatból jobbára csak a 7 gólos Fabian Schleusener csatárt lesz érdemes a többieknél némileg jobban őrizni, s ha ebből a nem túl bonyolultnak tűnő feladatból jelesre vizsgáznak majd a hazaiak, akkor nem igazán lesz senki, aki útját állja az újabb győzelmüknek.

2-1


#23122 február 06, 2019, 22:52:28, csabax
FC Barcelona - Real Madrid 1  :noway:

Ez az "El Clasico" a Spanyol Kupa elődöntőjének első mérkőzése. Hazai győzelemre tippelek, s leginkább azért teszem ezt, mert valószínűnek tartom, hogy az FC Barcelona a jövő hónap elején esedékes bajnoki összecsapás előtt azért meg kívánja majd mutatni fővárosi ellenfelének, hogy "ki az úr a háznál". No, és barcelonai részről talán még az az akár elővigyázatosságnak is nevezhető dolog is benne lehet a pakliban, hogy a néhány hét alatti három "El Clasico" közül csak egyet rendeznek Barcelonában, míg kettőt pedig Madridban. És, hát, bizony sosem árt megnyerni az otthoni rangadót. Az ellenféltől eltekintve a katalánoknak már csak azért is érdemes lehet nagyon hajtani és küzdeni, mert a legutóbbi négy Copa del Reyt meg tudták nyerni, s így ha sikerül zsinórban 5. alkalommal is elhódítani a trófeát, akkor rekordot döntenek, hiszen ezelőtt még senkinek sem sikerült ilyesmit elérni.

Az biztos, hogy némi problémát jelent a hazaiaknál a világ egyik legjobb focistájaként számon tartott Lionel Messi kisebb combsérülése. Ugyanis az történt, hogy az argentin zseni nem érezte magát teljesen egészségesnek az elmúlt hétvégi - Valencia elleni - mérkőzés után. Ám mivel tényleg csak jelentéktelennek tűnő dologról van szó, Messi várhatóan játszani fog a Real Madrid ellen. Ha véletlenül mégsem tudja majd vállalni a játékot, akkor a fiatal Carles Alena vagy a brazil Arthur szerepelhet helyette. Messi mellett még Ousmane Dembele játéka sem biztos, ám ő már úgy-ahogy felépült, s ezért elképzelhető, hogy kap majd néhány percnyi játéklehetőséget. Viszont az eléggé biztosnak tűnik, hogy Samuel Umtiti, Rafinha és Jasper Cillessen egyáltalán nem fognak játszani.

A vendégeknél egy sérült focista kivételével mindenki egészséges. Bár az sem jelenthet túl nagy gondot, hogy Jesus Vallejo nem játszhat, hiszen a fiatal hátvéd eddigi sem játszott a fővárosi csapatban.

Az is nagyon egyértelmű, hogy mindkét csapat jó formában van. Bár nekem úgy tűnik, hogy Barcelona mintha hullámvölgybe kerülne nemsokára, a Real Madrid pedig mintha kiheverte volna a kezdeti botladozásokat, szerintem nem ez a mérkőzés lehet az a mérkőzés, amelyik a vendégekről szólhat.

Tipp: győz az FC Barcelona.

#23123 február 13, 2019, 17:47:06, csabax
Lazio - Empoli 1  :great:

Nagy lehetőség előtt áll a római csapat. Persze, csak átmeneti és mindössze néhány napos dolog van szó, de a lehetőség ez esetben is lehetőséget jelent. Arról van szó ugyanis, hogy a Lazio - Empoli mérkőzéssel kezdődik meg a 23. forduló, ám az AC Milan majd csak vasárnap fog pályára lépni. Mivel a 35 pontos Lazio az olasz élvonalbeli bajnokság 7. helyén áll, míg a 36 pontos AC Milan a Bajnokok Ligájában való indulási lehetőséget jelentő 4. helyen van, egy esetleges győzelem esetén három helyezést léphet előre és BL-pozícióba kerülhet a Lazio. Persze, ez a Lazio-féle dolog már akár vasárnap helyett pénteken is véget érhet, hiszen akkor játszik majd a most még a rómaiak előtt levő városi rivális, az AS Roma. Ám a Lazio Empoli elleni győzelme még így is előrelépésnek számítana. No, és természetesen annak is, hogy a római alakulat továbbra is tapad az élmezőnyhöz és még nem mondott le a Bajnokok Ligájáról.

A vendég Empoli a kiesés ellen küzd és jelenleg a 17. helyen van. Vagyis közvetlenül a kiesést jelentő 18., 19. és 20. helyezések felett. Bár nagyon is egyértelmű, hogy a vendégcsapatnak is égetően szüksége van a pontra vagy pontokra, ám ezúttal az a helyzet van, hogy a házigazda alakulat sem lehet közömbös és neki is hatalmas szüksége van mindhárom pontra.

A pillanatnyi forma sem szól az Empoli mellett, ugyanis jelenleg éppen a vendégcsapat számít az olasz élvonal leginkább formán kívüli csapatának. Még az is van, hogy a Lazio viszonylag eredményes szokott lenni hazai környezetben, viszont az Empoli az eddigi 10 idegenbeli mérkőzésén még egyetlen egyszer sem bírt nyerni.

Szerintem most is az fog történni, hogy a roppant gólérzékeny Ciro Immobile, a bosnyák Senad Lulic és az olasz válogatott Marco Parolo vezérletével a hazaiak azt csinálnak majd, amit akarnak.

Tipp: győz a Lazio.

#23124 február 13, 2019, 20:01:02, csabax
KRC Genk - Standard Liege 1  :great:

Nem sikerült az előző fordulóban a "kötelező" győzelem a szintén bajnoki címért hajtó Club Brugge-nek, s ezt kihasználhatja az ebben a fordulóban hazai pályán játszó éllovas a KRC Genk. Például úgy, hogy a továbbiakban is őrizni fogja egyre tetemesebbre növekedő előnyét a nemsokára kezdődő felsőházi rájátszásra. Az azért már előre is borítékolható, hogy a 4. helyezett és jelenleg 43 pontos Standard Liege ellenében egyáltalán nem vár majd könnyű mérkőzés a házigazda genkiekre, de hát a mostani helyzetben már nem igazán lehet válogatni, hanem meg kell próbálni legyőzni mindenkit, aki szembejön.

Már csak azért is nagyon szorosnak ígérkezik az összecsapás, mert a KRC Genk és a Standard Liege jelenleg a belga élvonalbeli focibajnokság két legjobb formában levő csapatai közé tartozik. Mivel több egyéb másik tekintetben is körülbelül azonos szinten van mindkét csapat, ezért ha ezeken túlmenően mégis egy kis különbséget próbálok találni, akkor azt ott találom, hogy a KRC Genk azért némileg jobban teljesít hazai környezetben (12 mérkőzésen, 7 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség, 23-12-es gólarány), mint ahogyan "muzsikál" idegenben a Standard Liege (12 mérkőzésen, 4 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 14-13-es gólarány). Persze, mindez nem jelent túl sokat, de azért talán a semminél mégis több.

Ha ehhez hozzáteszem azt is, hogy a 17 gólos tanzániai csatár Mbwana Samatta személyében a hazaiaknál játszik a belga élvonalbeli focibajnokság góllövőlistájának első helyezettje, plusz még a gólérzékenyebb belga Leandro Trossard, ukrán Ruslan Malinovskiy és spanyol Alejandro Pozuelo is a genkieknél fociznak, akkor talán már bízhatok abban, hogy legalább egy gól különbséggel jobbnak bizonyulhat majd a hazai pályán játszó együttes.

Tipp: győz a KRC Genk.




#23128 február 08, 2019, 00:18:09, csabax
.