csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában



#23551 június 18, 2019, 10:01:31, csabax
Idézetet írta: csabax Dátum június 17, 2019, 14:09:30
Japán - Chile 2  :great:

Úgy jártam, hogy pórul. Már jó néhány napja tudomásom van arról, hogy a japánok zömében fiatal játékosokból álló válogatottal fognak szerepelni a Copa Americán, de mindig valami azonnal intézendő dolog miatt halasztani kényszerültem a tippelést és fogadást. Mostanra pedig már tökmindegy, hiszen már kiderült a dolog és ennek megfelelően hatalmasat esett a Chile győzelmére kínált szorzó. Hát, késő bánat, ez van, így jártam.

Szóval az a helyzet, hogy Japán nem azzal a közepesnél jobb színvonalat képviselő csapattal fog szerepelni Dél-Amerikában, hanem egy amolyan olimpiai jellegű együttessel, amelyben az 1-2-3 ismertebb focista mellett feltörekvő fiatal labdarúgók fognak játszani. Már most nagy valószínűséggel lehet borítékolni azt a tényt, hogy összeszokottságról és rutinról szó sem lehet, viszont a teljesítmény is várhatóan az életkornak megfelelő lesz. Vagyis az irammal nem lesz gond, mert hajtás az biztos lesz, küzdés úgyszintén, viszont hullámvölgyek is lesznek, akárcsak meccseken belüli formaingadozások is. Például a Kolumbia elleni elkeserítően és totálisan elképzelés nélküli argentinokat talán még ezt tapasztalat nélküli Japán is simán verte volna, már csak a futómennyiség révén is, ám Uruguay és Chile ellen már várhatóan csak pofozógépek lesznek a japánok.

Az ázsiai válogatott legismertebb focistája minden bizonnyal az angol élvonalbeli Leicester City csapatában játszó csatár, Shinji Okazaki. Rajta kívül jóformán csak két rutinosabb játékos kapott helyet a keretben: az egyik a Franciaországban (RC Strasbourg) játszó 36 éves veterán kapus, Eiji Kawashima, a másik pedig a spanyolországi Getafe CF csapatát erősítő Gaku Shibasaki. Ennyi! Kész! Vége! Japán keretének összes többi másik tagja fiatal focistákból áll.

Szerintem ez nem az a keret, amely kapcsán a futómennyiség hiányáról lehet majd panaszkodni. Viszont valószínűleg és minden bizonnyal minden egyéb másik téren alább fog maradni a címvédővel és az utóbbi két Copa America győztesével való összehasonlításban. Hiszen azon a másik oldalon ezúttal Arturo Vidal, Alexis Sanchez, Mauricio Isla, Charles Aranguiz, Gary Medel, Guillermo Maripan, Gabriel Arias, Jean Beausejour, Eduardo Vargas, Gonzalo Jara és társaik fognak szerepelni. Alexis Sanchezről pedig talán csak annyit érdemes megjegyezni, hogy a chilei válogatottban általában jobban szokik teljesíteni, mint ahogyan azt teszi az éppen aktuális klubcsapataiban.

Úgy tippelek, hogy ez a Chile simán és nagyobb gondok nélkül legyőzi majd Japánt.

0-4


#23553 június 19, 2019, 16:52:18, csabax
Basilashvili N. - Berrettini M. 2  :great:

#23554 június 18, 2019, 23:07:32, csabax
Anglia U21 - Franţa U21 1X  :noway:

A 95. percben egy öngólnak köszönhetően nyertek a franciák.  :)
;D ;D ;D ;D ;D

#23555 június 20, 2019, 01:34:24, csabax
Bolivia - Peru 2  :great:

#23556 június 19, 2019, 10:25:46, csabax
Brazília – Venezuela, 2.5 gól felett  :noway:

Vélhetően ez nem igazán tartozik majd a némileg jobbnak nevezhető tippjeim közé, de azért mégis "bepróbálom", hátha. Mivel úgy vélem, hogy valahol a 2-3 szerzett gólnál van a határ, tehát vagy "2.5 gól felett", vagy pedig "2.5 gól alatt" lesz a dolog, nem tehetek mást, mint a két lehetőség közül kiválasztani az egyiket, majd pedig drukkolni, hogy igazam legyen. Végtére is ennél is, mint bármelyik egyéb másik tippnél, 50 százalék esély van arra, hogy végül nyertes legyen és szintén 50 százalék esély van arra, hogy vesztes legyen. Az viszont már most tutira biztos, hogy az előbb említett két lehetőség közül a mérkőzés végén az egyik megfelelő találat lesz majd.

Leginkább azért tippelek a két gól felettire, mert nekem úgy tűnik, hogy Philippe Coutinho játékkedvével nincsenek problémák. És amennyiben ő ismét jobb napot "fog ki", akkor gólokat és/vagy gólpasszokat lehet várni tőle. A brazil válogatott pedig... Hát, mit mondjak: a brazil válogatott az brazil válogatott. Otthon szerepel és eddig a Brazíliában rendezett összes Copa Americát megnyerte. Ja, és ne felejtsem: Neymartól mentesen játszhat mindegyik brazil válogatott focista!

Ez pedig egyáltalán nem számít hátránynak, hiszen Lionel Messi esetében nagyon jól lehetett látni és tapasztalni, hogy egy hangulatember szupersztár miként nehezítheti meg saját csapata életét. Félreértés ne essék, hiszen Messi és Neymar is nagyon-nagyon jó focisták, de - szerintem - velük az van, hogy focizás helyett általában hazatérnek "menőzni" és "vagánykodni" a Copa Americára. Ez van ebben a mostani "social media" világban... (Lásd még Pogbát is, de ez már tényleg másik téma.)

Ezúttal elmarad az indoklás, hiszen ez a 2.5 gól feletti tippem jobbára tényleg nem más, mint megérzés és úgy tippelés. A tippem pedig vagy nyertes lesz, vagy pedig vesztes lesz. Szerintem nyertes. Hiszen én tényleg annak szurkolok majd, hogy szerezzenek legalább három gólt a brazilok.

Tipp: 2.5 gól felett.


0-0. Három brazil gólt érvénytelenítettek.  :)

#23557 június 20, 2019, 12:01:40, csabax
USA - Guyana, USA 3.5 gól felett  :great:

Szerintem tudatában vannak annak az "amcsik" is, hogy ezt a Guyana elleni meccset több góllal kell nyerniük. Még pontosabban: lehetőleg minél több gólt kell szerezniük és ajánlatos - a biztonság kedvéért - már most a nekik kedvező gólarányra törekedniük. Ez a gólarányos dolog azért lehet fontos számukra, mert így a legelején még nagyon nem lehet megjósolni a D-csoport továbbjutó csapatait. Elvileg nem igazán lehet semmilyen probléma és a házigazda USA majd simán és könnyedén az 1-2. helyek egyikén fog zárni és tovább fog jutni, ám az ördög soha nem alszik és ezért nem árt még időben gondolni egyéb másik valamire is. Például arra, hogy nem éppen életbiztosítás jellegű dolog egyazon csoportban lenni Panama és Trinidad Tobago nemzeti válogatottjaival. Természetesen elsőre eléggé egyértelmű, hogy normálisabb napjain egyik előbb említett gárda sem okozhat semmiféle problémát az USA nemzeti csapatának, ám olyasmire sem árt gondolni, hogy az USA újabban a megszokottnál gyakrabban fog ki "rosszabb napokat". Amennyiben ezen a tornán is sor kerül majd ilyesmire, plusz még ráadásul éppen akkor játszik majd - a saját szintjén - ihletett formában Panama és/vagy Trinidad Tobago, akkor bizony ezen két csapat közül bármelyik képes arra, hogy döntetlent játsszon az "amcsikkal" vagy éppenséggel le is győzze őket. És ilyen helyzetben bizony jól jöhet a hazai környezetben való megszégyenülés ellen az a jobb gólarány, amelyik biztosíthatja a D-csoportból való továbbjutást.

Na, az USA - Guyana meccsen ezt a biztonsági gólaránynak is nevezhető dolgot kellene "hozniuk" a hazaiaknak. A két csapat között abszolút minden téren hatalmas színvonalbeli különbség van a hazaiak javára, de egy másik "apróság" is utal arra, hogy a házigazdák gólfesztivált kívánnak rendezni. A találkozó helyszíne az Arany Kupa egyik legkisebb stadionja, az Allianz Field, fent északon, a Minnesota állambeli Saint Paul városban. Ennek pedig, vagyis annak, hogy az "Isten háta mögött" szerepel a házigazda válogatott, amolyan labdarúgást megkedveltető, hírverés jellegű hangulata van. Ha pedig egy ilyen meccsen nem rendez gólfesztivált a hazai csapat, akkor lelke rajta és történjen akármi.

Tipp: USA 3.5 gól felett.


Idézetet írta: csabax Dátum június 17, 2019, 19:39:47
Kichenok N. / Spears A. - Dart H. / Williams V. 1  :great:
2-1

Idézetet írta: csabax Dátum június 17, 2019, 21:23:32
Curacao - El Salvador X2  :great:

Ez a mérkőzés már majdnem a "vak vezet világtalant" kategóriába tartozik. Dupla eséllyel arra tippelek, hogy a vendégek nyerni fognak vagy - jobb esetben döntetelent bírnak majd játszani. Őszintén szólva bizony az az igazság, hogy rendelkezek naprakész információkkal erről a két csapatról, ám mivel mégis mindenképpen tippelni és fogadni szándékozok erre a találkozóra, kénytelen vagyok arra hagyatkozni, amit tudok. Vagyis ez esetben arra, hogy a salvadori alakulat általában amúgy is picivel jobb, mint az ellenfele, de ráadásul még jobban is szokott teljesíteni az egymás elleni összecsapásokon.

Általában az szokott lenni, hogy győznek Curacao ellen a közép-amerikaiak, ám mivel olykor döntetlennel is szokik zárulni egy-egy mérkőzés, ezért most a lelki békességem miatt a dupla esélyt (X2) választom tippnek. Ugyanis ez a Curacao - El Salvador mérkőzés miatt sem idegeskedni, sem pedig dühöngeni nem érdemes. Ihletettebb napjaikon a vendégek például még arra is képesek, hogy döntetlent játsszanak vagy olykor még nyerjenek is felkészülési meccseken a "leeresztett" Peru ellen, míg Curacao nemzeti csapata olyan labdarúgó "nagyhatalmak" ellen bír jobban teljesíteni, mint Grenada vagy/és Guadeloupe. Ám - például - Antigua és Barbuda válogatottja már "kemény diónak" számít Curacao csapatának.

Remélhetőleg David Rugamas vagy/és Oscar Ceren be fog találni a kapuba a vendégektől és valahogy győzni bír a salvadori csapat.

0-1


#23562 június 20, 2019, 01:25:36, csabax
Kolumbia - Katar, Kolumbia 1.5 gól felett  :noway:

Ha ezt a meccset nem nyeri meg könnyedén Kolumbia, akkor vélhetően "szívni" fog a közeljövőben. Amennyiben sikerülni fog legalább döntetlen eredményt elérnie, vagy netán kisebb gólarányú vereség lesz ebből a Kolumbia - Katar mérkőzésből, még akkor sincsen veszve semmi sem, hiszen várhatóan még így is a csoportból való továbbjutás lesz a vége. Ám ez esetben az is biztossá válik, hogy a kolumbiaiak búcsút inthetnek a kedvezőbb sorsolásnak és "nehezebb" ellenfelek jöhetnek majd a Copa America további mérkőzésein.

Szóval ajánlatos nyerniük a hazaiaknak. És ha már a kolumbiaiak sikerét várom, akkor arra tippelek, hogy legalább két gól szereznek majd a katariak elleni összecsapáson. Persze, azért még simán "összejöhet" az 1-0-ás győzelem, de azért az ilyen eredménynél nagyon "benne van a pakliban", hogy egy katari gólszerzés máris döntetlent eredményezhet. Kolumbia számára pedig túl fontos ez a találkozó és az ezen a meccsen születendő eredmény, hogy csak úgy nemtörődöm módon álljon hozzá a dologhoz.

Az argentinok ellen jól teljesített a csapat, s amennyiben ezt a szintet tudja "hozni" a Katar elleni összecsapáson is, akkor nem lehetnek gondok. Okulni kell abból, hogy a VAR jelenléte új helyzetet teremtett, s bizony nagyon ajánlatos minél hamarabb alkalmazkodni. Hiszen bizony mostantól az is előfordulhat, hogy több gólt szerez egy csapat, mint azt régebben is tette, ám ezúttal már akár az is lehetséges, hogy a több szerzett gólja közül egyiket sem ítélik jogosnak. Lásd még a brazilok esetét a venezuelaiakkal, amely meccsen három gólt szereztek a brazilok, de mégis 0-0-ás döntetlen lett az eredmény.

Ezért a mostani tippem nem is szól másról, mint csak erről a "muszájról". Muszáj győznie Kolumbiának a Katar elleni találkozón. És nagyon nem árt legalább két gól szereznie.

Tipp: Kolumbia 1.5 gól felett.


#23563 június 20, 2019, 13:50:40, csabax
Kuba - Martinique 2  :great:

Ezzel a Kuba - Martinique találkozóval számomra a "vak vezet világtalant" kategóriába tartozó mérkőzések soron következő párharcáról van szó. Korábban azt helyesen tippeltem meg, hogy Kanada válogatottja úgy elveri Martinique nemzeti csapatát, mint az a bizonyos szódás a lovát. Azonban ezúttal, ennél a Kuba - Martinique meccsnél váltani fogok, s már nem Martinique vereségére, hanem Martinique győzelmére tippelek.

Na, persze, nem azért van ez így, mert Martinique csapata nagy hirtelenjében egyik napról a másikra jobbá vált volna, mert nem, nincs így, szó sincs ilyesmiről, ám azt vélem, hogy a mostani ellenfél Kuba szerintem még Martinique csapatánál is lényegesen gyengébb. Persze, tudatában vagyok én annak, hogy adott esetben akár meglehetősen "érdekesnek" tűnő kijelentés is lehet az előbbi, ám az az igazság, hogy a karibi térségben (Karib-tengeri szigetállamok, Nagy-Antillák, Kis-Antillák, stb., stb., satöbbi) bőven vannak még Martinique nemzeti csapatánál is alacsonyabb színvonalat képviselő nemzeti válogatottak.

És, szintén persze, még olyasmi aktuálisabbat is lehetne írni erről az Arany Kupa-meccsről, hogy - például - Martinique azért is számíthat esélyesebbnek ezúttal, mert csak 4 gólt kapott az előző találkozón, s nem pedig 7 gólt, mint amennyit Kuba kapott. No, és lehetne még írni néhány hasonló - szerintem - badarságot. Ám nem teszem, hiszen nem érdemes ilyet tenni, hanem inkább kerek-perec kijelentem, hogy kizárólag csak amolyan megérzésből való tippelésről van szó. Jelen esetben egészen pontosan arról, hogy a két roppantul nagyon gyenge csapat párharcánál azt vélelmezem, hogy Martinique egy nagyon-nagyon icipicivel jobb focicsapat, mint Kuba. Azt pedig már csak remélni tudom, hogy éppen annyival jobb, hogy nyerni bírjon.

Tipp: győz Martinique.

#23564 június 20, 2019, 12:02:37, csabax
Argentína - Paraguay 1  :noway:

Dupla vagy semmi! - ez lehet az argentinok mottója a Paraguay elleni mérkőzés előtt. Már csak azért is így lehet ez, mert Argentína fociválogatottja már nem engedhet meg magának egy újabb szégyenletes vereséget. Ugyanis a kolumbiaiak elleni bukásnál leginkább nem az volt a legfőbb probléma, hogy kikaptak az argentinok. Persze az is bajság volt, ám elsősorban nem azzal volt probléma, hogy vereséget szenvedtek, hanem az okozza a fő-fő problémát, ahogyan elszenvedték azt a vereséget az argentinok. Viszonylag gyakran előfordul a sportban, hogy egyes csapatok vagy sportolók kikapnak, ám egyáltalán nem mindegy, hogy azt miképpen teszik. És bizony most az argentinok a lehető legcsúnyább módon tették, hiszen elképzelés nélküli gyötrelmes játékkal és az általuk képviselt színvonalhoz képest elkeserítően gyengén teljesítve buktak hatalmasat. Annyira nagyon-nagyon gyengék és kritikán aluliak voltak, hogy még a "fociistenük", a világ valaha élt egyik legzseniálisabb labdarúgójának számító Diego Maradona - aki egy ideje már nem focilabdával, hanem kábítószerrel dekázik - azt bírta mondani, hogy az argentinokat még Tonga is meg tudná verni. Ja, és még azt is mondta, hogy a mostaniak sárba tiporják Argentína presztízsét. Szerintem hatalmas igazság van abban, amit mond, de kár, hogy mindezt már nagyon sok szurkoló nem az egykori zseniális focistának tulajdonítja, hanem annak a "bohócnak akivé vált az utóbbi évtizedekben Maradona. Nagyon gyorsan hozzáteszem, hogy teljesen jogosan gondolhatnak ilyesmit Maradonáról a fociszurkolók.

Amennyiben nem tudásuk legjavát nyújtják majd az argentinok, hanem csak amolyan középszintet, még akkor sem okozhat gondot nekik Paraguay legyőzése. Paraguay nemzeti csapatával kapcsolatosan egyelőre még mindig csak annyit bírok említeni, hogy Dél-Amerika kimagaslóan legdurvábban focizó válogatottjáról van szó. Persze, ezek a mostani játékosok már nem annyira "favágók", mint elődeik voltak, de azért ezeket sem kell félteni, fullban fogják "nyomni" majd az antifutballt. Tudásukról pedig - szerintem - sokat elárul az a dolog, hogy Paraguay-ban már annyira hozzá vannak szokva a döntetlenekhez, hogy amikor 2-0-ra vezettek a Katar elleni meccsen és tudatosult bennük, hogy akár győzhetnek is, akkor inkább gyorsan kaptak két gólt, csakhogy ne essenek ki a komfortzónájukból, hanem ismét döntetlen legyen a végeredmény.

Erre az Argentína - Paraguay találkozóra nem tudok elképzelni egyéb másik eredményt, hanem csakis azt, hogy győz Argentína.