csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


#23580 június 23, 2019, 22:59:09, csabax
Kerber A. - Garcia C. 1  :great:

#23581 június 24, 2019, 00:31:07, csabax
Franciaország U21 - Horvátország U21 1  :great:

#23582 június 21, 2019, 23:57:17, csabax
Egyiptom - Zimbabwe, Egyiptom 1.5 gól felett  :noway:

Ezzel az Egyiptom - Zimbabwe mérkőzéssel végre kezdetét veszi a 32. labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája. A házigazda és szerintem (is) a végső győzelemre legnagyobb esélyes Egyiptom csapata lép pályára a "futottak még" kategóriába tartozó Zimbabwe válogatottja ellen. Mondhatnám, hogy manapság már úgymond "természetes" módon került könnyebb csoportba a házigazda Egyiptom, s ebből az A-csoportból problémáktól mentesen juthat tovább.

Szerintem maximum csak az okozhat némi kisebb és elhanyagolhatóbb gondot a "fáraóknál", hogy máris azonnal az első találkozón nagyon jól kell(ene) teljesíteniük és illene sok gólt szerezniük, ugyanis a csoport leggyengébb válogatottjával fognak játszani. Szerintem lehetséges, hogy van némi kockázat ebben az "Egyiptom legalább 2 gólt szerez" tippben, hiszen egyáltalán nem lehet tudni, hogy a csúcsformát valószínűleg a kontinenstorna utolsó hetére időzítő házigazda válogatott jelenleg milyen formában van. Hiába, na, ezúttal kockáztatok egy keveset.

Viszont azt azért jó tudni, hogy bármilyen fizikai állapotban lehetnek, mert az ellenfél Zimbabwe így is, úgy is roppant gyengén teljesítő csapat. Így egyáltalán nem zárható ki az a lehetőség sem, hogy - adott esetben - még egy gyengébb napot kifogó Egyiptom is alaposan "megruházza" majd a zimbabwei alakulatot. Hiszen ami pocsék, az tényleg pocsék.

Ez a zimbabwei gárda mindössze csak összesen 3-szor bírta kvalifikálni magát az afrikai kontinenstornára, de onnan egyszer jutott tovább a csoportkörből. Sokat elárul Zimbabwe játékának színvonaláról, hogy régebben még a klubszinten az FC Liverpool csapatával rengeteg trófeát többszörösen megnyerő, legendás Bruce Grobbelaar kapus, aki zimbabwei volt és - értelemszerűen - stabil tagja volt hazája fociválogatottjának, sem bírta hozzásegíteni válogatottbeli társai a kisebb részsikerekhez sem. A zimbabwei Bruce Grobbelaar története körülbelül olyan volt korábban, mint amilyent Ryan Giggs esetében lehetett látni az utóbbi években. A walesi focista majdnem mindent megnyert - olykor többször is - a Manchester United klubcsapatával, viszont ugyanaz a Giggs már egyáltalán nem volt sikeres Wales válogatottjával. És, akárcsak Bruce Grobbelaar, úgy Ryan Giggs sem tehetett arról, hogy válogatottja olyan gyenge, amilyen.

Ennél az Egyiptom - Zimbabwe találkozónál igazából csakis az lehet kérdéses, hogy a hazaiak játékosai közül Mohamed Salah, Marwan Mohsen, Mohamed Elneny, Amr Warda és társaik milyen napot "fognak ki". Mert amennyiben jó napjuk lesz, akkor nem lehet kétséges az, hogy Egyiptom legalább 2 gólt fog szerezni
.

#23583 június 24, 2019, 07:11:52, csabax
Nigéria - Burundi 1  :great:

Az erre a mérkőzésre hazainak jelölt "szupersasok" válogatottja csakis abban az esetben bukhatja el a B-csoportból való továbbjutást, ha saját maga ellen fog játszani látványosan és teljesen nyilvánvalóan. Az egyik korábbi írásomban, az Egyiptom – Zimbabwe meccs kapcsán, említettem már, hogy mennyire gyenge Zimbabwe csapata. Nos, ha ez már megvolt, akkor - amolyan hasonlítás gyanánt - nem árt megemlíteni azt is, hogy Burundi nemzeti együttese még annál a Zimbabwe csapatánál is lényegesen alacsonyabb színvonalat képvisel. Így van ez akkor, ha a sportági vezetők felelőtlen létszámemelése és korruptsága azt eredményezi, hogy az éppen adott kontinenstorna mezőnye annyira "felhíguljon", hogy a csoportkör is a selejtezőkkel egy szinten legyen. Az európai fociszurkolók majd nemsokára közelebbről is szembesülhetnek ezzel, hiszen Európa-bajnokságot is rendeznek a közeljövőben.

Visszatérve a Nigéria - Burundi találkozóra. Burundiról szó volt az előbbiekben, hogy milyen színvonalat képvisel, essen néhány szó Nigériáról is. Amelyik, ugyebár, az afrikai kontinens egyik legjelentősebb "focinagyhatalma" és amelyik válogatott eddig már 14-szer végzett dobogós helyen az Afrikai Nemzetek Kupáján. Számokban: 3-szor megnyerte, 4 alkalommal ezüstérmes lett és 7-szer bronzérmet szerzett.

Olyasmire emlékeztet engem ez az összecsapás, mint amikor az élvonal egyik élcsapatát összesorsolják a harmadosztály egyik kiesőjelöltjével, hogy szerepeljenek együtt - mármint egymás ellen - az egyik meccsen, s majd csak meglátják a népek, hogy mi fog történni. De legalább Burundi válogatottjának focistái elmesélhetik majd öregkorukban az unokáknak, hogy ők mekkora "spilerek" voltak, hiszen még kontinenstornán is szerepeltek. Például Saido Berahino és Gael Bigirimana is dicsekedhet majd. És elmesélhetik majd, hogy ők még a nigériaiak ellen (Wilfred Ndidi, Leon Balogun, Ahmed Musa, Odion Ighalo, John Obi Mikel, Alex Iwobi, stb.) ellen is játszottak.

Amennyiben nem nyernek simán a nigériak, akkor focizás helyett elmehetnek inkább a mezőgazdasági szektorba dolgozni, hiszen ott hasznosabbnak lehetnek.

Tipp: győz Nigéria.



#23586 június 24, 2019, 15:08:49, csabax
Bolivia - Venezuela 2  :great:

Az addig viszonylag rendben is volna, szerintem, hogy Venezuela még két mérkőzést követően is 0 (nulla) szerzett góllal rendelkezik a Copa Americán, ám az már azért kissé meghökkentő dolog, hogy ugyanezen két meccs után ugyancsak 0 (nulla) kapott gólja van. Úgy, hogy eddig Peru és a házigazda Brazília voltak az ellenfelei. Pedig a brazilok 3 gólt szereztek a Venezuela elleni találkozón, ám, pechjükre, egyik gólt sem validálta a játékvezető. Így aztán Venezuela maradt 0 (nulla) kapott góllal, valamint a 2 mérkőzésen szerzett 2 ponttal. Teljesen jogosnak tűnik, hogy – az egykori válogatott kapus - Rafael Dudamel venezuelai szövetségi kapitány legénysége a csoportból való továbbjutásban bizakodik.

Szerintem nem is alaptalanul reménykedik a továbbjutásban, hiszen a csoportkör utolsó fordulójában a Copa America leggyengébb csapatának számító - és jelenleg 0 győzelemmel, 0 döntetlennel, 2 vereséggel, valamint 1-6-os gólaránnyal rendelkező - utolsó helyezett Bolívia ellen fog játszani Venezuela. Mivel egy győzelemmel és az azzal szerezhető 3 ponttal immár 5 pontja lehetne, közben pedig a 4 ponttal jelenleg 2. helyezett Peru a házigazda brazilokkal ellen fog pályára lépni, így egy ottani perui vereség után helycsere következhet be és Venezuela felléphetne a továbbjutást jelentő 2. helyre.

Ezért várható, hogy amolyan "nincs mit veszíteni" alapon a venezuelai együttes tagjai fel fogják adni a tőlük eddig látott biztonsági és zárt védekezést, s nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a támadások kivitelezésére. Főleg úgy, hogy - például - Salomon Rondon (Newcastle United), Jefferson Savarino, Darwin Machis és/vagy Jhon Murillo révén vannak gólszerzésre képes játékosai.

A motivált Venezuela győzelmét várom a "leeresztett" és amúgy is gyenge Bolívia elleni mérkőzésen.


#23588 június 22, 2019, 23:52:47, csabax
Guinea - Madagaszkár 1  :noway:

Guinea válogatott játékosai a B-csoportból való továbbjutásban reménykednek, így végtelenül egyszerű számukra a feladat: győzni kell a Madagaszkár és a Burundi elleni találkozókon, utána pedig a Nigéria elleni mérkőzésen majd csak lesz valami. Akár vereséggel is végződhet Guinea számára az az összecsapás. Feltéve, persze, ha le bírja győzni Madagaszkárt és Burundit.

Ezzel a Guinea - Madagaszkár mérkőzéssel elérkezett az első megoldandó feladat a hazai csapat számára. Elvileg nem lehet semmi probléma sem ezzel, hiszen Guinea csapata lényegesen jobb, mint Madagaszkár együttese. Ismétlem, hogy csak elvileg van ez így, hiszen a gyakorlatban azért bármi előfordulhat, hiszen, mint tudni lehet nagyon jól, bizony gömbölyű az a labda, amelyikkel játszanak. Ezért a biztonságos megoldásra való törekedés miatt is van az, hogy nem tippelek a számomra nyilvánvalóra, vagyis arra, hogy legalább 3 gól szerez Guinea, hanem inkább maradok annál az egyszerűbb tippnél, hogy győz Guinea.

Leginkább azért van ez a biztonságinak nevezhető tippelés, mert az Egyiptom - Zimbabwe nyitómeccsnél kockáztatni mertem egy picit azzal, hogy arra tippeltem, hogy a gyenge ellenfél elleni találkozón 1 gólnál többet szereznek majd a házigazda egyiptomiak. Ám a "fáraók" borítottak mindent és csak 1-0-ra nyertek. Természetesen írtam én, hogy az ilyen eredmény benne van a pakliban, hiszen nem lehet sejteni előre, hogy a csúcsformát valószínűleg a kontinenstorna utolsó hetére időzítő házigazda válogatott jelenleg milyen formában van. Ám én mégis kockáztattam. És, persze, el is buktam a tippet. De, hát, egye fene, mindig volt ilyen és mindig is lesz majd ilyesmi.

Visszatérve a Guinea - Madagascar találkozóra. Számomra amolyan "fekete lónak" tűnik ez a hazai csapat, s nem igazán tudom hova tenni. Egyelőre azzal számolok, hogy a későbbiekben majd valamiféle meglepetést okozhat. Oszt, ki tudja, majd meglátjuk. Vagy nem. Annyi viszont már most biztos, hogy az a válogatott, amelyik olyan játékosokból áll, mint a Bajnokok Ligája-győztes Naby Keita (FC Liverpool), Mohamed Yattara (AJ Auxerre), Ibrahima Traore (Borussia Mönchengladbach), Amadou Diawara (SSC Napoli), Issiaga Sylla (Toulouse) és François Kamano (Girondins Bordeaux) nem lehet túl rossz ezen az afrikai szinten.

Egyelőre csakis arra tippelek, hogy győz Guinea. Utána pedig majd meglátom a többit. Azért az simán benne van a pakliban, hogy ha csak ennyire szerényet tippelek, akkor - csakazértis - "kiszakad" az a bizonyos gólzsák és szerez majd 3-4-5 gólt a guineai válogatott.


2-2

#23589 június 24, 2019, 16:16:59, csabax
Peru - Brazilia 2  :great:

Levél Fernando Torresnek | Ha te nem lennél
"Olyan csodálatos pályafutás volt ez, amiről a legtöbb labdarúgó csak álmodik! Olyan karrier, amire méltán büszke lehetsz! Őrületes mérkőzések, csodálatos gólok, káprázatos passzok, csillogó érmek és kupák.Rendkívül boldog vagyok, hogy ha csak egy kicsit is, de mindennek a részese lehettem."
https://britannia.444.hu/2019/06/22/level-fernando-torresnek-ha-te-nem-lennel?fbclid=IwAR3rG3G_BgBd_aTkIC-uMgpoKfQfH5Sz1mtjG8ZmzkL1nexeEoWHD3q0Rz8


Idézetet írta: csabax Dátum június 20, 2019, 20:46:50
Thaiföld - Chile, Thaiföld +2.5 ázsiai hendikep  :great:
0-2

#23592 június 23, 2019, 18:22:17, csabax
Marokkó - Namibia, Marokkó -1.5 gól ázsiai hendikep  :noway:

Ez a D-csoport ezen az afrikai kontinenstornán adott esetben akár még úgynevezett "halálcsoporttá" is válhat. Hiszen Marokkó és Namibia válogatottjai még Dél-Afrika és Elefántcsontpart nemzeti csapatai is ebben a csoportban vannak. Számomra teljesen egyértelmű, hogy a Marokkó, Elefántcsontpart, Dél-Afrika trióból kerülnek majd ki a továbbjutók és várhatóan azon fog múlni a dolog, hogy az előbb említett csapatok milyen gólkülönbséggel fogják legyőzni a csoport messze-messze leggyengébbjének számító Namíbiát.

Eredetileg az volt a tippem, hogy simán győz Marokkó (1.34), ám némi gondolkodás után változtattam a dolgon, s arra tippelek ázsiai hendikeppel, hogy legalább 1.5 gólos különbséggel győzni fog Marokkó válogatottja. Ugyan okozott nekem némi apróbb problémát ez a tippváltás, hiszen még nagyon jól emlékszek a nyitómeccses buktámra, amikor az Egyiptom - Zimbabwe mérkőzésen a kelleténél kissé jobban megbíztam a házigazdákban, de végül az lett, hogy a legalább 2 gól helyett csak 1 gól szerzett Egyiptom és vesztes lett a fogadásom. 

Azon gondolkoztam, hogy hasonló dolgot talán nem kellene ennyire hamar újra megkockáztatnom, ám végül mégis úgy döntöttem, hogy Marokkó esetében is kockáztatni fogok. Hiszen az araboknál tényleg ez a Namíbia elleni találkozó lehet az egyetlen lehetőség arra, hogy a több gólos siker révén lépéselőnybe kerüljenek. És úgy vélem, hogy Hakim Ziyech, M'bark Boussoufa, Younes Belhanda, Nordin Amrabat, Nabil Dirar, Medhi Benatia, Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui és társaik nem azok a labdarúgók, akik elveszni hagyják a kínálkozó lehetőséget, hanem kapva-kapnak az alkalmon. Így tehát nem meglepő módon az a tippem, hogy legalább 2 gól különbséggel fog nyerni a marokkói együttes.

Tipp: Marokkó -1.5 gól ázsiai hendikep.



#23593 június 24, 2019, 19:10:53, csabax
Katar - Argentína, Argentína -1.5 gól ázsiai hendikep  :great:

"Egyszer élünk!" felkiáltással megpróbálok ismét Argentína sikerére tippelni. Hát, őszintén bevallom, hogy nem hittem volna, hogy eljön az az idő, amikor úgy fogok fogadni a - többek között - Lionel Messit, Sergio Agüerót és Angel Di Mariát is soraiban tudó Argentína fociválogatottjának győzelmére, hogy jelentős kockázatúnak ítélem meg a dolgot. Pedig most - és számomra sajnos - így van. Még akkor is, ha ezúttal a nemrégiben még a focit nyeles labdával játszó katariak az ellenfelek. Annyira nagyon-nagyon pocsékan, lélektelenül és elképzelés nélkül játszott Argentína az eddigi két Copa America-meccsen, hogy esetében a világ összes negatív jelzője is kevés annak érzékeltetésére, hogy mennyire szégyenteljes az argentin fociválogatott produkciója. Szerintem az mindent elárul erről a csúfos szereplésről, hogy a kétszeres világbajnok Argentína, amelyik nemzet a labdarúgás nevezetű sportág három legnagyobb hatású játékosából Diego Maradona és Lionel Messi személyében két zseniális focistával ajándékozta meg a világot, jelenleg Katar mögött a csoportja utolsó helyén szégyenkezik a Copa Americán.

Szerintem ez a Katar - Argentína mérkőzés már a gyilkosság előtti legvégső figyelmeztetés kategóriába tartozik. Igen, jól lehetett olvasni és abszolút nem elírásról van szó: tényleg azt írtam, hogy "gyilkosság előtti legvégső figyelmeztetés". És bizony az argentinok nagyon tudatában vannak annak, hogy Dél-Amerikában nem babra megy a játék. Még nagyon friss lehet az emlék mindenkinél, hiszen még csak egy negyedszázaddal ezelőtt történt, amikor Kolumbiában lelőtték Andres Escobart. A válogatott labdarúgó gyilkosság áldozata lett, lelőtték a nyílt utcán, egy parkolóban. A gyilkos tuti biztosra akart menni, ezért 12-szer sütötte el a fegyverét. Andres Escobar azért halt meg erőszak által, mert hibázott a 1994-es focivilágbajnokság egyik csoportmeccsén.

Kolumbia válogatott labdarúgói tanultak abból a gyilkosságból, és azóta nagyon jól tudják, hogy amikor országukat képviselik egy-egy jelentősebb sportrendezvényen, akkor szó szerint a saját életükkel játszanak. Lám, a kolumbiaiak nagyon alaposan tanultak abból a gyilkosságból: ezúttal is a 2 mérkőzésen elért 2 győzelemmel és kapott gól nélkül csoportelsők, s már az utolsó csoportmeccs eredményétől függetlenül továbbjutottak.

Szerintem az argentin focisták annyira szégyenletesen alibiztek eddig, hogy eljutottak arra a pontra, amikor számukra már akár élet-halál kérdése lehet a Katar - Argentína találkozó. Ilyenkor az a legkevesebb, hogy több góllal nyerjenek! De legalább 2 góllal mindenképpen!

Tipp: Argentína -1.5 gól ázsiai hendikep.

#23594 június 24, 2019, 21:57:52, csabax
Algéria - Kenya, Algéria 1.5 gól felett  :great:

Így előzetesen jónak tűnik nekem ez a tipp, hiszen elvileg tényleg nagyon lehetséges az, hogy legalább 2 gólt fognak szerezni a "sivatagi rókák". Mindössze az az egyetlen probléma lehet ezzel a tippel, hogy - volt már rá példa - többször is megelégednek egy-egy szerzett góllal a hazaiak. Mondjuk, ez általában - vagyis az esetek többségében - csak akkor van így, amikor felkészülési vagy barátságos meccs, esetleg valamilyen alacsonyabb jelentőségű úgynevezett tétmérkőzés van, mert az igazán számító tétmeccseken általában több gólt szokott szerezni Algéria. Ezért leginkább azon gondolkozom, hogy az Afrikai Nemzetek Kupájának egyik csoportmérkőzése vajon jelentős tétmérkőzésnek számít-e Algériának, avagy nem? Némi töprengés után én úgy döntöttem, hogy igen, annak számít, így ennek megfelelően arra tippelek, hogy legalább 2 gólt fog szerezni Algéria. Ha nem így lesz, akkor annyi lesz, hogy úgy járok, ahogy. Pórul.

Már csak azért is arra tippelek, hogy legalább 2 gólt fog szerezni Algéria, mert egy olyan C-csoportban, ahol maximum csak a Szenegál mögötti - továbbjutást jelentő - 2. helyre számíthat Algéria, szerintem tudatában vannak annak az illetékesek, hogy Kenya és Tanzánia válogatottjait mindenképpen muszáj legyőzni. Mivel utóbbi két válogatott közül az ezen a téren gyenge Tanzánia nem igazán számít, bizony Kenya nemzeti csapata az, amelyik adott esetben össze bírja kuszálni a szálakat. Így nagyon ajánlatos Algériának a "biztonsági módszerhez" folyamodnia és magabiztosan legyőznie Kenyát.

Könnyedén képes lehet erre Algéria, hiszen tényleg minőségibb - és ami fontosabb: gólok szerzésére képes - focisták alkotják. Már csak az kérdéses, hogy ezek a labdarúgók rendesen fognak-e hozzáállni a meccshez vagy pedig nekiállnak-e majd focizás helyett össze-vissza sztárkodni. Csak remélni tudom, hogy Riyad Mahrez, Yacine Brahimi, Sofiane Feghouli, Islam Slimani és társaik normálisnak nevezhető módon fogják kezelni a Kenya elleni találkozót.

Tipp: Algéria 1.5 gól felett.