csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum június 20, 2019, 21:25:38
Uruguay – Japán, Uruguay 1.5 gól felett  :great:

Szerintem viszonylag jól gyanítottam, hogy milyen játék és milyen teljesítmény várható a fiatal japán focistáktól. Így tehát eléggé reálisnak tűnhetne a címvédő Chile elleni 4-0-ás vereségük, ám a látottak alapján mégis némileg túlzó - szerintem - ez a terjedelmes zakó. Természetesen az addig rendben van, hogy magabiztosan győzött Chile, hiszen nagyon szembetűnő volt az ottani tapasztalat és a másik oldali tapasztalatlanság közötti különbség. Amíg a japán lurkók úgy rohangáltak össze-vissza a pályán, mint pókok a falon vagy mintha "mérgezett egerek" lennének, addig a chileiek semmit sem elkapkodva és teljesen nyugisan gólokra váltották a fontosabb helyzeteiket.

Ezen az Uruguay - Japán mérkőzésen is jobbára a hasonló forgatókönyv szerinti zajlást várom, mint amilyen a Japán - Chile találkozón is volt. Vagyis a japánok rohangálását és ellenfelük (Uruguay) győzelmét várom. Abban is teljesen biztos vagyok, hogy ha nem Uruguay, hanem Argentína lenne a japánok ellenfele, akkor az ázsiaiak győzelmére tippelnék, hiszen - szerintem - ezek a "japcsi" legények simán és könnyedén verhetnék bucira azokat a fogalmatlan argentin focistákat.

Ám maradjunk a való világnál, hiszen ezúttal nem Argentína, hanem Uruguay lesz Japán ellenfele. Az eddig látottak alapján pedig amondó vagyok, hogy pillanatnyi forma tekintetében teljesen egyértelmű, hogy Uruguay válogatottja a Copa America legjobb csapata. Látszik, hogy Oscar Tabarez szövetségi kapitány, a tőle már megszokottak szerint, ezúttal is kifogástalanul felkészítette csapatát a kontinenstornára. És ami még lenyűgőzőbb, vagyis legalábbis számomra mindenképpen az, hogy Uruguay fociválogatottjánál nem csak a jelen számít, hanem a jövő is. Oscar Tabarez szépen-lassan, mintegy láthatatlanul, alakítja át együttesét, s már most jól lehet látni, hogy a jövőben is mindenki számára roppant erős ellenfélnek bizonyul majd Uruguay.

Erről a Japán ellen várható amolyan "kötelező győzelemről" talán csakis annyit érdemes említeni, hogy elképesztően hatalmas meglepetés lenne, ha nem Uruguay nyerne. Hazai sikerre számítok, és arra, hogy ők legalább két gól szereznek.

Tipp: Uruguay 1.5 gól felett.

2-2. Hatalmas gratuláció Japán suhancainak!
:beerchug: :beerchug: :beerchug:

Idézetet írta: csabax Dátum június 21, 2019, 14:12:25
Federer R. - Bautista R. 1  :great:

Felkészül: Kisvárda FC.

Befellegzett a 200 milliós tao-programjával elszámolni képtelen futballcsapatnak
https://index.hu/sport/futball/2019/06/20/nyirbator_megszunes_nb_iii_labdarugo-csapat_tao_szabalytalansag/
2-1



Idézetet írta: csabax Dátum június 21, 2019, 19:24:38
Nigéria - Burundi 1  :great:

Az erre a mérkőzésre hazainak jelölt "szupersasok" válogatottja csakis abban az esetben bukhatja el a B-csoportból való továbbjutást, ha saját maga ellen fog játszani látványosan és teljesen nyilvánvalóan. Az egyik korábbi írásomban, az Egyiptom – Zimbabwe meccs kapcsán, említettem már, hogy mennyire gyenge Zimbabwe csapata. Nos, ha ez már megvolt, akkor - amolyan hasonlítás gyanánt - nem árt megemlíteni azt is, hogy Burundi nemzeti együttese még annál a Zimbabwe csapatánál is lényegesen alacsonyabb színvonalat képvisel. Így van ez akkor, ha a sportági vezetők felelőtlen létszámemelése és korruptsága azt eredményezi, hogy az éppen adott kontinenstorna mezőnye annyira "felhíguljon", hogy a csoportkör is a selejtezőkkel egy szinten legyen. Az európai fociszurkolók majd nemsokára közelebbről is szembesülhetnek ezzel, hiszen Európa-bajnokságot is rendeznek a közeljövőben.

Visszatérve a Nigéria - Burundi találkozóra. Burundiról szó volt az előbbiekben, hogy milyen színvonalat képvisel, essen néhány szó Nigériáról is. Amelyik, ugyebár, az afrikai kontinens egyik legjelentősebb "focinagyhatalma" és amelyik válogatott eddig már 14-szer végzett dobogós helyen az Afrikai Nemzetek Kupáján. Számokban: 3-szor megnyerte, 4 alkalommal ezüstérmes lett és 7-szer bronzérmet szerzett.

Olyasmire emlékeztet engem ez az összecsapás, mint amikor az élvonal egyik élcsapatát összesorsolják a harmadosztály egyik kiesőjelöltjével, hogy szerepeljenek együtt - mármint egymás ellen - az egyik meccsen, s majd csak meglátják a népek, hogy mi fog történni. De legalább Burundi válogatottjának focistái elmesélhetik majd öregkorukban az unokáknak, hogy ők mekkora "spilerek" voltak, hiszen még kontinenstornán is szerepeltek. Például Saido Berahino és Gael Bigirimana is dicsekedhet majd. És elmesélhetik majd, hogy ők még a nigériaiak ellen (Wilfred Ndidi, Leon Balogun, Ahmed Musa, Odion Ighalo, John Obi Mikel, Alex Iwobi, stb.) ellen is játszottak.

Amennyiben nem nyernek simán a nigériak, akkor focizás helyett elmehetnek inkább a mezőgazdasági szektorba dolgozni, hiszen ott hasznosabbnak lehetnek.

Tipp: győz Nigéria.

1-0

#23600 június 25, 2019, 02:58:06, csabax
Elefántcsontpart - Dél-Afrika 1  :great:

Ajánlatos a győzelem Elefántcsontpart számára ebben a "halálcsoportban", ugyanis elképzelhető, hogy már a döntetlen is hatalmas problémákat okozhat majd a válogatottnak. A vereségről pedig már nem is érdemes beszélni, annyira egyértelmű a dolog. És, természetesen, az előbbiek igazak Dél-Afrika esetében is. Hiszen amelyik együttes nem bír nyerni ezen az Elefántcsontpart - Dél-Afrika mérkőzésen, az a csapat minden bizonnyal annyira jelentős lépéshátrányba fog kerülni a D-csoportban, hogy ez az eredmény akár még a továbbjutását is döntően befolyásolhatja majd a későbbiekben. Mivel ennél a párosításnál Elefántcsontpart válogatottjának szurkolok, értelemszerű, hogy Ibrahim Kamara szövetségi kapitány csapatának győzelmére tippelek.

Valószínűnek tartom, hogy ez a találkozó nem fog az elefántcsontpartiak könnyedebb meccsei közé tartozni, hiszen azért a dél-afrikaiaktól a csatár Percy Tau, a szintén csatár Lebo Mothiba, a középpályás Dean Furman és a szintén a pálya középső részén játszó Kamohelo Mokotjo, a hátvéd Thulani Hlatshwayo és/vagy a kapus Darren Keet adott esetben bizony meg tudják nehezíteni az ellenfelek dolgát. Az viszont nagyon jó dolog lehet, hogy a dél-afrikai gárda nem igazán képes az egyenletes teljesítményekre, s bár olykor képes olyan bravúros eredményekre, mint - például - a Nigéria, az Uganda és az Angola elleni döntetlenekre, azért olyanokra is képes, hogy - például – a Malawi, Botswana és Líbia válogatottjai elleni meccseken is döntetlenekkel zárjon.

Egy ilyen hullámzóan teljesítő együttes ellen fog játszani Elefántcsontpart. Szerintem Wilfried Zaha, Nicolas Pepe, Franck Kessie, Jean Michael Seri, Wilfried Bony, Serge Aurier, Maxwel Cornet és társaik képesek lehetnek arra, hogy nyerjenek.

Tipp: győz Elefántcsontpart.

#23601 június 25, 2019, 11:50:14, csabax
Mali - Mauritánia, Mali 1.5 gól felett  :great:

Mauritánia ezen alkalommal szerepel először az afrikai kontinenstornán. Vagyis: újonc. Még nem tudom eldönteni, hogy ez jó dolgot jelent-e avagy nem. Mert bizony előfordulhat, hogy az újonc jó benyomást akar kelteni bemutatkozáskor és mindent megtesz annak érdekében, hogy jól szerepeljen. Ez Mauritánia esetében gyaníthatóan azt fogja jelenteni, hogy a válogatott összes focistája betömörül majd a saját 16-osa elé, csökkenti az ellenfél támadási lehetőségeit, ahogyan csak bírja erővel és energiával, "hátha lesz majd valami belőle" címszóval mindenki előre rugdossa a labdákat vagy egy idő után mindenki arra rúgja el a lasztit, amerre lát, s az egész csapat várja majd a mérkőzés végét jelentő sípszót.

Kérdéses, hogy ez a - várható - játék vajon mire lesz elegendő Mali ellen? Ennek a kérdésnek már csak azért is kell elhangzania, mert Mali válogatottja több olyan labdarúgóval rendelkezik, akik nem csak megtartani és megjátszani bírják a labdát, de adott esetben még kreatívak is tudnak lenni az ellefél 16-osa környékén és kapuja előtt. Sőt, Mali esetében olyan focistákról van szó, akik gólt vagy gólokat is bírnak szerezni. Hiszen, ugyebár, ott vannak abban a csapatban Moussa Marega (FC Porto), Amadou Haidara (RB Leipzig), Moussa Doumbia (Reims), Youssouf Kone (Lille OSC), Lassana Coulibaly (Glasgow Rangers), Diadie Samassekou (Red Bull Salzburg), Adama Traore (US Orleans - aki nem az angol Wolverhampton Wanderersben játszó Adama Traore), Sekou Koita (Wolfsberg), Moussa Djenepo (Standard Liege), Massadio Haidara (RC Lens), Mamadou Fofana (FC Metz), Cheick Doucoure (RC Lens), Abdoulay Diaby (Sporting CP) és még néhányan. Mauritánia nemzeti csapatában is valószínűleg van 1-2 ismertebb labdarúgó. De hogy ezek nekem nem tűntek fel, az biztos.

Amennyiben Mali képes lesz semlegesíteni és kihasználni Mauritánia csapatjátékát, akkor nem lehet kérdéses, hogy legalább 2 gólt fog szerezni. Főleg akkor lesz ez így, ha véletlenül még a lelkes újonc is betalál majd.

Tipp: Mali 1.5 gól felett.

Idézetet írta: csabax Dátum június 22, 2019, 00:48:21
Bolivia - Venezuela 2  :great:

Az addig viszonylag rendben is volna, szerintem, hogy Venezuela még két mérkőzést követően is 0 (nulla) szerzett góllal rendelkezik a Copa Americán, ám az már azért kissé meghökkentő dolog, hogy ugyanezen két meccs után ugyancsak 0 (nulla) kapott gólja van. Úgy, hogy eddig Peru és a házigazda Brazília voltak az ellenfelei. Pedig a brazilok 3 gólt szereztek a Venezuela elleni találkozón, ám, pechjükre, egyik gólt sem validálta a játékvezető. Így aztán Venezuela maradt 0 (nulla) kapott góllal, valamint a 2 mérkőzésen szerzett 2 ponttal. Teljesen jogosnak tűnik, hogy – az egykori válogatott kapus - Rafael Dudamel venezuelai szövetségi kapitány legénysége a csoportból való továbbjutásban bizakodik.

Szerintem nem is alaptalanul reménykedik a továbbjutásban, hiszen a csoportkör utolsó fordulójában a Copa America leggyengébb csapatának számító - és jelenleg 0 győzelemmel, 0 döntetlennel, 2 vereséggel, valamint 1-6-os gólaránnyal rendelkező - utolsó helyezett Bolívia ellen fog játszani Venezuela. Mivel egy győzelemmel és az azzal szerezhető 3 ponttal immár 5 pontja lehetne, közben pedig a 4 ponttal jelenleg 2. helyezett Peru a házigazda brazilokkal ellen fog pályára lépni, így egy ottani perui vereség után helycsere következhet be és Venezuela felléphetne a továbbjutást jelentő 2. helyre.

Ezért várható, hogy amolyan "nincs mit veszíteni" alapon a venezuelai együttes tagjai fel fogják adni a tőlük eddig látott biztonsági és zárt védekezést, s nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a támadások kivitelezésére. Főleg úgy, hogy - például - Salomon Rondon (Newcastle United), Jefferson Savarino, Darwin Machis és/vagy Jhon Murillo révén vannak gólszerzésre képes játékosai.

A motivált Venezuela győzelmét várom a "leeresztett" és amúgy is gyenge Bolívia elleni mérkőzésen.

1-3

Idézetet írta: csabax Dátum június 22, 2019, 19:25:32
Peru - Brazilia 2  :great:

Levél Fernando Torresnek | Ha te nem lennél
"Olyan csodálatos pályafutás volt ez, amiről a legtöbb labdarúgó csak álmodik! Olyan karrier, amire méltán büszke lehetsz! Őrületes mérkőzések, csodálatos gólok, káprázatos passzok, csillogó érmek és kupák.Rendkívül boldog vagyok, hogy ha csak egy kicsit is, de mindennek a részese lehettem."
https://britannia.444.hu/2019/06/22/level-fernando-torresnek-ha-te-nem-lennel?fbclid=IwAR3rG3G_BgBd_aTkIC-uMgpoKfQfH5Sz1mtjG8ZmzkL1nexeEoWHD3q0Rz8
0-5

Idézetet írta: csabax Dátum június 23, 2019, 15:30:13
Katar - Argentína, Argentína -1.5 gól ázsiai hendikep  :great:

"Egyszer élünk!" felkiáltással megpróbálok ismét Argentína sikerére tippelni. Hát, őszintén bevallom, hogy nem hittem volna, hogy eljön az az idő, amikor úgy fogok fogadni a - többek között - Lionel Messit, Sergio Agüerót és Angel Di Mariát is soraiban tudó Argentína fociválogatottjának győzelmére, hogy jelentős kockázatúnak ítélem meg a dolgot. Pedig most - és számomra sajnos - így van. Még akkor is, ha ezúttal a nemrégiben még a focit nyeles labdával játszó katariak az ellenfelek. Annyira nagyon-nagyon pocsékan, lélektelenül és elképzelés nélkül játszott Argentína az eddigi két Copa America-meccsen, hogy esetében a világ összes negatív jelzője is kevés annak érzékeltetésére, hogy mennyire szégyenteljes az argentin fociválogatott produkciója. Szerintem az mindent elárul erről a csúfos szereplésről, hogy a kétszeres világbajnok Argentína, amelyik nemzet a labdarúgás nevezetű sportág három legnagyobb hatású játékosából Diego Maradona és Lionel Messi személyében két zseniális focistával ajándékozta meg a világot, jelenleg Katar mögött a csoportja utolsó helyén szégyenkezik a Copa Americán.

Szerintem ez a Katar - Argentína mérkőzés már a gyilkosság előtti legvégső figyelmeztetés kategóriába tartozik. Igen, jól lehetett olvasni és abszolút nem elírásról van szó: tényleg azt írtam, hogy "gyilkosság előtti legvégső figyelmeztetés". És bizony az argentinok nagyon tudatában vannak annak, hogy Dél-Amerikában nem babra megy a játék. Még nagyon friss lehet az emlék mindenkinél, hiszen még csak egy negyedszázaddal ezelőtt történt, amikor Kolumbiában lelőtték Andres Escobart. A válogatott labdarúgó gyilkosság áldozata lett, lelőtték a nyílt utcán, egy parkolóban. A gyilkos tuti biztosra akart menni, ezért 12-szer sütötte el a fegyverét. Andres Escobar azért halt meg erőszak által, mert hibázott a 1994-es focivilágbajnokság egyik csoportmeccsén.

Kolumbia válogatott labdarúgói tanultak abból a gyilkosságból, és azóta nagyon jól tudják, hogy amikor országukat képviselik egy-egy jelentősebb sportrendezvényen, akkor szó szerint a saját életükkel játszanak. Lám, a kolumbiaiak nagyon alaposan tanultak abból a gyilkosságból: ezúttal is a 2 mérkőzésen elért 2 győzelemmel és kapott gól nélkül csoportelsők, s már az utolsó csoportmeccs eredményétől függetlenül továbbjutottak.

Szerintem az argentin focisták annyira szégyenletesen alibiztek eddig, hogy eljutottak arra a pontra, amikor számukra már akár élet-halál kérdése lehet a Katar - Argentína találkozó. Ilyenkor az a legkevesebb, hogy több góllal nyerjenek! De legalább 2 góllal mindenképpen!

Tipp: Argentína -1.5 gól ázsiai hendikep.

0-2

Idézetet írta: csabax Dátum június 23, 2019, 17:51:41
Algéria - Kenya, Algéria 1.5 gól felett  :great:

Így előzetesen jónak tűnik nekem ez a tipp, hiszen elvileg tényleg nagyon lehetséges az, hogy legalább 2 gólt fognak szerezni a "sivatagi rókák". Mindössze az az egyetlen probléma lehet ezzel a tippel, hogy - volt már rá példa - többször is megelégednek egy-egy szerzett góllal a hazaiak. Mondjuk, ez általában - vagyis az esetek többségében - csak akkor van így, amikor felkészülési vagy barátságos meccs, esetleg valamilyen alacsonyabb jelentőségű úgynevezett tétmérkőzés van, mert az igazán számító tétmeccseken általában több gólt szokott szerezni Algéria. Ezért leginkább azon gondolkozom, hogy az Afrikai Nemzetek Kupájának egyik csoportmérkőzése vajon jelentős tétmérkőzésnek számít-e Algériának, avagy nem? Némi töprengés után én úgy döntöttem, hogy igen, annak számít, így ennek megfelelően arra tippelek, hogy legalább 2 gólt fog szerezni Algéria. Ha nem így lesz, akkor annyi lesz, hogy úgy járok, ahogy. Pórul.

Már csak azért is arra tippelek, hogy legalább 2 gólt fog szerezni Algéria, mert egy olyan C-csoportban, ahol maximum csak a Szenegál mögötti - továbbjutást jelentő - 2. helyre számíthat Algéria, szerintem tudatában vannak annak az illetékesek, hogy Kenya és Tanzánia válogatottjait mindenképpen muszáj legyőzni. Mivel utóbbi két válogatott közül az ezen a téren gyenge Tanzánia nem igazán számít, bizony Kenya nemzeti csapata az, amelyik adott esetben össze bírja kuszálni a szálakat. Így nagyon ajánlatos Algériának a "biztonsági módszerhez" folyamodnia és magabiztosan legyőznie Kenyát.

Könnyedén képes lehet erre Algéria, hiszen tényleg minőségibb - és ami fontosabb: gólok szerzésére képes - focisták alkotják. Már csak az kérdéses, hogy ezek a labdarúgók rendesen fognak-e hozzáállni a meccshez vagy pedig nekiállnak-e majd focizás helyett össze-vissza sztárkodni. Csak remélni tudom, hogy Riyad Mahrez, Yacine Brahimi, Sofiane Feghouli, Islam Slimani és társaik normálisnak nevezhető módon fogják kezelni a Kenya elleni találkozót.

Tipp: Algéria 1.5 gól felett.

43. perc: 2-0

Idézetet írta: csabax Dátum június 24, 2019, 11:05:23
Elefántcsontpart - Dél-Afrika 1  :great:

Ajánlatos a győzelem Elefántcsontpart számára ebben a "halálcsoportban", ugyanis elképzelhető, hogy már a döntetlen is hatalmas problémákat okozhat majd a válogatottnak. A vereségről pedig már nem is érdemes beszélni, annyira egyértelmű a dolog. És, természetesen, az előbbiek igazak Dél-Afrika esetében is. Hiszen amelyik együttes nem bír nyerni ezen az Elefántcsontpart - Dél-Afrika mérkőzésen, az a csapat minden bizonnyal annyira jelentős lépéshátrányba fog kerülni a D-csoportban, hogy ez az eredmény akár még a továbbjutását is döntően befolyásolhatja majd a későbbiekben. Mivel ennél a párosításnál Elefántcsontpart válogatottjának szurkolok, értelemszerű, hogy Ibrahim Kamara szövetségi kapitány csapatának győzelmére tippelek.

Valószínűnek tartom, hogy ez a találkozó nem fog az elefántcsontpartiak könnyedebb meccsei közé tartozni, hiszen azért a dél-afrikaiaktól a csatár Percy Tau, a szintén csatár Lebo Mothiba, a középpályás Dean Furman és a szintén a pálya középső részén játszó Kamohelo Mokotjo, a hátvéd Thulani Hlatshwayo és/vagy a kapus Darren Keet adott esetben bizony meg tudják nehezíteni az ellenfelek dolgát. Az viszont nagyon jó dolog lehet, hogy a dél-afrikai gárda nem igazán képes az egyenletes teljesítményekre, s bár olykor képes olyan bravúros eredményekre, mint - például - a Nigéria, az Uganda és az Angola elleni döntetlenekre, azért olyanokra is képes, hogy - például – a Malawi, Botswana és Líbia válogatottjai elleni meccseken is döntetlenekkel zárjon.

Egy ilyen hullámzóan teljesítő együttes ellen fog játszani Elefántcsontpart. Szerintem Wilfried Zaha, Nicolas Pepe, Franck Kessie, Jean Michael Seri, Wilfried Bony, Serge Aurier, Maxwel Cornet és társaik képesek lehetnek arra, hogy nyerjenek.

Tipp: győz Elefántcsontpart.

1-0

Idézetet írta: csabax Dátum június 24, 2019, 13:43:21
Mali - Mauritánia, Mali 1.5 gól felett  :great:

Mauritánia ezen alkalommal szerepel először az afrikai kontinenstornán. Vagyis: újonc. Még nem tudom eldönteni, hogy ez jó dolgot jelent-e avagy nem. Mert bizony előfordulhat, hogy az újonc jó benyomást akar kelteni bemutatkozáskor és mindent megtesz annak érdekében, hogy jól szerepeljen. Ez Mauritánia esetében gyaníthatóan azt fogja jelenteni, hogy a válogatott összes focistája betömörül majd a saját 16-osa elé, csökkenti az ellenfél támadási lehetőségeit, ahogyan csak bírja erővel és energiával, "hátha lesz majd valami belőle" címszóval mindenki előre rugdossa a labdákat vagy egy idő után mindenki arra rúgja el a lasztit, amerre lát, s az egész csapat várja majd a mérkőzés végét jelentő sípszót.

Kérdéses, hogy ez a - várható - játék vajon mire lesz elegendő Mali ellen? Ennek a kérdésnek már csak azért is kell elhangzania, mert Mali válogatottja több olyan labdarúgóval rendelkezik, akik nem csak megtartani és megjátszani bírják a labdát, de adott esetben még kreatívak is tudnak lenni az ellefél 16-osa környékén és kapuja előtt. Sőt, Mali esetében olyan focistákról van szó, akik gólt vagy gólokat is bírnak szerezni. Hiszen, ugyebár, ott vannak abban a csapatban Moussa Marega (FC Porto), Amadou Haidara (RB Leipzig), Moussa Doumbia (Reims), Youssouf Kone (Lille OSC), Lassana Coulibaly (Glasgow Rangers), Diadie Samassekou (Red Bull Salzburg), Adama Traore (US Orleans - aki nem az angol Wolverhampton Wanderersben játszó Adama Traore), Sekou Koita (Wolfsberg), Moussa Djenepo (Standard Liege), Massadio Haidara (RC Lens), Mamadou Fofana (FC Metz), Cheick Doucoure (RC Lens), Abdoulay Diaby (Sporting CP) és még néhányan. Mauritánia nemzeti csapatában is valószínűleg van 1-2 ismertebb labdarúgó. De hogy ezek nekem nem tűntek fel, az biztos.

Amennyiben Mali képes lesz semlegesíteni és kihasználni Mauritánia csapatjátékát, akkor nem lehet kérdéses, hogy legalább 2 gólt fog szerezni. Főleg akkor lesz ez így, ha véletlenül még a lelkes újonc is betalál majd.

Tipp: Mali 1.5 gól felett.

45. perc: 2-0

#23608 június 27, 2019, 00:17:42, csabax
Kamerun - Guinea-Bissau, Kamerun -1 gól ázsiai hendikep  :great:

Ázsiai hendikeppel tippelek arra, hogy legalább egy gól különbséggel fognak nyerni a "szelídíthetetlen oroszlánok". Azért nem tippelek merészebbet, hiszen az ellenfélt látva, amelyik teljesen a "futottak még" kategóriába tartozik, minden bizonnyal tippelhetnék, szerintem legalábbis igen, ám eddig már pórul jártam néhányszor a fogadásokkal ezen az Afrikai Nemzetek Kupáján. És ezek következményeként mintha kezdenék egy picit "tartani" a jelentősebb erőt képviselő csapatoktól. Mint amilyen, jelen esetben, Kamerun fociválogatottja is. Korábban a sima győzelemre való tippelésnél is akadtak problémák (Guinea-Madagaszkár), de úgy is buktam már szelvényt, hogy a minimálisnál csakis egy icipicivel jobban megbíztam az erősebbik együttesben (Egyiptom-Zimbabwe, Marokkó-Namibia). Ezúttal csak egy nagyon keveset kockáztatok, hátha Kamerun nem lesz majd ugyanolyan "szemét", mint amennyire Egyiptom és Marokkó volt.

Guinea-Bissauról jobbára csak annyit tudok, hogy a Föld legszegényebb országai között tartják számon. Fociválogatottja csakis azért nem újonc az afrikai kontinenstornán, mert már volt ezen egy alkalommal. Az az eset két évvel ezelőtt történt, amikor Guinea-Bissau egyetlen 1 ponttal a csoport utolsó helyén végzett. Az az 1 pont pedig annak köszönhető, hogy az egyik meccs hosszabbításában véletlenül gólt szerzett Guinea-Bissau, és mivel csak 1-0-ra vezetett az óvatlan ellenfél, döntetlen lett a mérkőzés eredménye. Tehát ha ezúttal majd Kamerun is így óhajt "szívni", akkor csak 1-0-ra fog vezetni a meccs vége felé, oszt majd kap egy gólt a végső sípszó előtt és veszíteni fog 2 pontot. Ám ha ennél némileg okosabbak a "szelídíthetetlen oroszlánok", akkor - csak úgy, a biztonság kedvéért - úgy elverik majd Guinea-Bissau válogatottját, hogy nagyon.

Van egy csávó Guinea-Bissau nemzeti csapatában, nem tudom, hogy mire képes a labdával, ám az már most teljesen biztos, hogy pimasz, hiszen "Pele" művésznévvel merészel focizni. És ráadásul ezt még 10-es mezben is teszi!

Remélhetőleg Choupo-Moting, Kaptoum, Zambo Anguissa, Bong, Ekambi, Bassogog, Kunde, N'Jie és társaik megfelelően kezelik majd a dolgokat. Mégpedig úgy, hogy nyertes legyen a tippem.

Tipp: Kamerun -1 gól ázsiai hendikep.

#23609 június 27, 2019, 10:19:50, csabax
Ghána - Benin, Ghána 1.5 gól felett  :great:

Ismét egy olyan párosítással állok szemben, amelynél számomra egyértelműnek tűnik az erősebbik csapat (ezúttal Ghána) győzelme. Már csak annyi kérdéses, hogy méltóztatni fog-e a ghánai alakulat 1 gólnál többet szerezni vagy pedig erőfölénye tudatában - amolyan energiatakarékosság gyanánt - megáll-e majd egyetlen 1 darab szerzett gólnál? És kockáztatni fog, hogy nyer minimálisan egy góllal vagy pedig kap majd egy gólt a végén és csak döntetlenre "futja" tőle. Én úgy tippelek, hogy szereznek legalább 2 gólt a ,,fekete csillagok". Vagyis a ghánai focisták.

Benin nemzeti csapata egyáltalán nem valamiféle "nagy durranás". Sőt, még csak kicsi sem. Az már csak teljesen természetes, hogy soha nem vett részt a labdarúgó világbajnokságon, de még az Afrikai Nemzetek Kupájára is mindössze csak 2 alkalommal jutott ki Benin. Ahol eddig minden csoportmérkőzésen - kivétel nélkül - vereséget szenvedett. A csapatról sokat elárul az a dolog, hogy olyan válogatottakat, amelyek vele körülbelül egy súlycsoportban vannak (Mauritánia, Egyenlítői-Guinea, Togo, stb.) még képes legyőzni Benin, de a Ghána-kaliberű csapatokat már nem. (Olykor, ritkán, persze, igen, hiszen arrafelé is gömbölyű a labda, s a gyengébb csapatok egyszer-egyszer le bírják győzni az erősebbeket. Akárcsak mindenhol máshol.)

Az utóbbi években a világbajnokságokon szinte rendszeres résztvevő, valamint 4-szeres afrikai kontinensbajnok ghánai csapatnál ugyanaz a helyzet, mint a torna többi erős csapatánál. Egyáltalán nem az a kérdéses, hogy nyer-e az együttes, hanem csupán csak azt lenne jó tudni, hogy óhajt-e nagyon nyerni vagy megelégszik-e majd az egyetlen 1 góllal. Én személy szerint nagyon remélem, hogy a 33 éves Asamoah Gyan legalább egyszer-kétszer úgy fog helyzetbe kerülni vagy belebotlani a labdába, hogy góllal zárul majd az akció. Egy másik ghánai találatra pedig ott van Jordan Ayew, Andre Ayew, Christian Atsu, Mubarak Wakaso, Thomas Partey, Kwadwo Asamoah vagy bárki másik ghánai labdarúgó.

Tipp: Ghána 1.5 gól felett.