csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában



#24646 október 04, 2019, 01:01:54, csabax
FC Barcelona - Inter 1  :great:

Játszik-e vagy nem játszik Lionel Messi? - talán ez az ezzel a Bajnokok Ligája-mérkőzéssel kapcsolatos legfontosabb kérdés. Mert hiszen amennyiben játszhat majd a zseniális argentin focista, akkor akár teljesen másik dimenzióba kerülhet az FC Barcelona játéka. Mint mindig, úgy most is annyira rengeteg a pletyka jellegű félinformáció a világ kimagaslóan legjobb labdarúgójáról, hogy vele kapcsolatban jobbára soha semmikor nem lehet "biztosra" menni. Az aktuális egészségi állapotáról, valamint arról, hogy játszat-e majd avagy nem, még kevésbé lehet bármi pontosat tudni. Egyelőre mindössze annyi tűnik valamennyire biztosnak, hogy az elmúlt időszakban sérült Lionel Messi, már úgy-ahogy, képesnek tűnik focizni és talán - ki tudja - vállalni fogja az ezen a meccsen való részvételt is. Talán. Majd meglátjuk.

Annyi azért már most is viszonylag biztosnak tűnik, hogy a francia Samuel Umtiti és a szintén francia Ousmane Dembele nem léphetnek pályára a hazaiaknál, de a katalánoknál még az sem zárható ki, hogy Jordi Alba is kihagyja majd a találkozót. A vendég olaszoknál az van, hogy a belga Romelu Lukaku és a holland Stefan de Vrij szerepeltetése kétséges, ám a többiek mindannyian teljesen egészségesek. Én arra tippelek, hogy majd Romelu Lukaku és Stefan de Vrij is valamilyen formában - csereként vagy akár még kezdőjátékosként is - jelen lesznek a meccsen.

Jut eszembe: Lionel Messi szintén sérülés miatt volt kénytelen kihagyni az olasz FC Internazionale Milano elleni utóbbi meccseket, s így ha most némi lehetősége lesz a szereplésre, akkor ott lehet majd a pályán. A katalánok ellenfelét erősítő chilei Alexis Sanchez esetében pedig az lehet, ha játéklehetőséget fog kapni, akkor egykori csapata ellen játszhat majd. Ám azért ott szerintem sokkal esélyesebbnek tűnik a szereplésre a Romelu Lukaku és az argentin Lautaro Martinez által alkotott csatárpáros.

Az is eléggé biztosnak tűnik, hogy nagy csatára van kilátás. Én pedig abban reménykedek, hogy legalább 1 góllal jobbnak bizonyul majd ellenfelénél a házigazda katalán csapat.

Tipp: győz az FC Barcelona.

#24647 október 02, 2019, 22:59:19, csabax
RB Leipzig - Lyon 1  :noway:

Szerintem ez is tipikusan olyan mérkőzés, amelyik akár 1-1-es eredménnyel is végződhet, de akár még annak az eredménynek a fordítottjával is. Ám mivel én tényleg nem igazán szeretek döntetlenre fogadni, így az lesz, hogy megszavazok még egy újabb gólt a németeknek, remélem, hogy nem 1-1, hanem 2-1 lesz a végeredmény, s jobb híján az lesz, hogy szurkolok majd annak a RasenBallsport Leipzig álnéven ismert Red Bull Leipzig nevű csapatnak, hogy sikerüljön nyernie.

Az edző az egyik legfőbb ok arra, hogy a hazaiak győzelmére tippeljek. Nálam is nagyon fényes és ígéretes jövő előtt álló trénernek tűnik a 32 éves Julian Nagelsmann, s úgy vélem, hogy az idei Bajnokok Ligájának G-csoportja megfelelő "ugródeszkának" számíthat számára. Abban a G-csoportban az orosz Zenit Szentpétervár, a francia Olympique Lyon és a portugál SL Benfica az ellenfelei a németeknek, s ez a csoport tényleg jó "kiugrási" lehetőség lehet Julian Nagelsmann számára. Főleg úgy, hogy - legalábbis nagyon úgy tűnik nekem - az éllovasi pozícióért vívandó harcban jobbára csak a francia gárda lehet az RB Leipzig ellenfele. Vagyis azt próbálom mondani, hogy ennél az RB Leipzig - Lyon meccsnél éppen az lesz a tét, hogy valószínűleg az a csapat lesz majd végül a BL-es G-csoport 1. helyezettje, amelyik együttes jobban "jön ki" a Lipcse és Lyon közötti párharcból. Azaz: amennyiben Julian Nagelsmann edző csoportgyőztes akar lenni, akkor mindenképpen kötelező neki megnyerni ezt a mérkőzést. Főleg úgy, hogy ezúttal neki hazai pályán rendezik és a lipcsei Red Bull Arena lesz a helyszín.

A másik ok a hazai győzelemre való tippelésre éppen a két csapat jelenlegi formája. Nekem úgy tűnik, hogy pillanatnyilag jobb formában van a lipcsei csapat, mint a saját hazája bajnokságát jól kezdő, de augusztus végén "hullámvölgybe" került Olympique Lyon. Emiatt az RB Leipzig már némi előnybe is került a Bajnokok Ligájában, hiszen amíg az előző fordulóban a németek győzni bírtak idegenben, Lisszabonban, a Benfica otthonában, addig a franciák hazai pályán sem tudtak nyerni és csak 1-1-es döntetlent játszottak az orosz Zenittel.

A hazaiaknál négy hiányzó lesz (Kevin Kampl, Patrik Schick, Tyler Adams és Hannes Wolf), míg pedig a vendégeknél senki sem hagyja ki ezt a meccset. Ám úgy vélem, hogy nem annyira jelentősek azok a hiányzások, hogy a győzelem elérésében hátráltassák Julian Nagelsmann edző csapatát.

Tipp: győz az RB Leipzig.


#24648 október 04, 2019, 10:54:39, csabax
Liverpool - Red Bull Salzburg 1  :great:

A brazil Alisson kapus, a kameruni Joel Matip, a koszovói származású svájci Xherdan Shaqiri és Nathaniel Clyne, illetve a német Alexander Walke, a horvát Marin Pongracic és a francia Antoine Bernede fognak hiányozni a csapatokból. A hazai hátvéd Joel Matip cseréje valószínűleg a 22 évesen angol válogatott Joe Gomez lesz, míg a vendégeknél vélhetően az fog történni, hogy a tehetséges norvég csatár, az előző Bajnokok Ligája-fordulóban a belga Genk csapata ellen három gólt szerző Erling Haaland a kisebb sérülése ellenére kezdőjátékos lesz. És utána, nyilván, meglátják majd, hogy bírja-e a meccs végéig vagy le kell majd cserélni őt.

Ami viszont mindenképpen örömteli dolog, legalábbis nekem és bizonyára még nagyon-nagyon-nagyon sokan másoknak is az, az pedig az a dolog, hogy a magyar válogatott Szoboszlai Dominik szinte biztosan a Red Bull Salzburg egyik kezdőjátékosa lesz a liverpooli Anfielden.

A házigazdák középpályás sorát vélhetően a holland Georginio Wijnaldum, a brazil Fabinho és az angol állampolgárságú LFC-csapatkapitány Jordan Henderson fogják alkotni, de igazából nem érdemes biztosra venni ezt a dolgot, hiszen éppen a középpályásoknál bír a legtöbbet variálni Jürgen Klopp német menedzser. Ám cserében az viszont szinte biztosra mondható, hogy a szenegáli Sadio Mane, a brazil Roberto Firmino és az egyiptomi Mohamed Salah alkotta, alaposan megszokott és roppant gólerős trió lesz az FC Liverpool csatársorában.

A hazai együttes vereséget szenvedett az előző fordulóban, Nápolyban, s mivel BL-címvédő létére még egyetlen pontja sincs az E-csoportban, most ajánlatos lesz nyernie az osztrákok elleni mérkőzésen. Korábban az volt a tervem, hogy mivel a Red Bull Salzburg igencsak gólerős csapatnak számít, s közben a házigazdák kapujában a spanyol Adrian kapus helyettesíti a nagyon magabiztos Alissont, erre a meccsre "2.5 gól felett" lesz a tippem. Ugyanis az van, hogy szerintem Adrian inkább bravúrkapus, mintsem az a megbízható hálóőr, aki Alisson lenne és aki már egyre jobban kezd hiányozni a "Vörösöknél". Ám végül mégis lebeszéltem magam az előbb említett tippről és a sima hazai győzelemre változtattam. Nemsokára pedig kiderül majd, hogy jól tettem-e avagy nem.

Tipp: győz az FC Liverpool.

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 29, 2019, 19:57:06
Arizona Cardinals - Seattle Seahawks, Seattle Seahawks -3 pont hendikep  :great:
10-27

#24650 október 04, 2019, 17:04:03, csabax
Hercog P. - Bertens K. 2  :great:

Focizik és lop.

Ellopta az új csapattárs óráját, kirúgták klubjából a francia tehetséget
"Diaby-Fadiga elismerte a lopást, elnézést kért Dolbergtől, a csapattól, Patrick Vieira menedzsertől, és állítólag ígéretet tett a kár megtérítésére, azaz valószínűleg azóta pénzzé tette az órát."
https://444.hu/2019/10/02/ellopta-az-uj-csapattars-orajat-kirugtak-a-francia-csapat-tehetseget

#24651 október 02, 2019, 20:59:13, csabax
Genk - Napoli, szerez gólt a vendégcsapat  :noway:

#24652 október 07, 2019, 13:45:58, csabax
Slavia Praha - Dortmund, 1.5 gól felett  :great:

#24653 október 02, 2019, 22:58:57, csabax
RB Leipzig - Lyon, szerez gólt a hazai csapat  :noway:

#24654 október 07, 2019, 15:06:39, csabax
Lille - Chelsea, szerez gólt a vendégcsapat  :great:

#24655 október 07, 2019, 16:21:48, csabax
Valencia - Ajax, 1.5 gól felett  :great:

#24656 október 07, 2019, 18:12:08, csabax
Valencia - Ajax, szerez gólt a vendégcsapat  :great:

#24657 október 07, 2019, 19:42:06, csabax
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 1  :great:

#24658 október 03, 2019, 20:39:15, csabax
Felix Auger Aliassime - Alexander Zverev, Felix Auger Aliassime +1.5 szett hendikep  :noway:

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 30, 2019, 11:56:40
Dynamo Riga - SKA St. Petersburg, SKA St. Petersburg -1.5 gól hendikep  :great:
0-3