csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum október 02, 2019, 14:18:35
Hercog P. - Bertens K. 2  :great:

Focizik és lop.

Ellopta az új csapattárs óráját, kirúgták klubjából a francia tehetséget
"Diaby-Fadiga elismerte a lopást, elnézést kért Dolbergtől, a csapattól, Patrick Vieira menedzsertől, és állítólag ígéretet tett a kár megtérítésére, azaz valószínűleg azóta pénzzé tette az órát."
https://444.hu/2019/10/02/ellopta-az-uj-csapattars-orajat-kirugtak-a-francia-csapat-tehetseget
1-2

#24676 október 08, 2019, 15:05:32, csabax
AIK - Örebro SK 1  :great:

Végtelenül egyszerű a matek a házigazda AIK Stockholm vezetői és játékosai számára. Már csak 4 forduló maradt hátra az Allsvenskanból, vagyis az élvonalbeli svéd bajnokságból, s jelenleg 53 ponttal 4. helyezett a csapat. Előtte a listavezető Djurgarden van 59 ponttal, a 2. helyezett együttes a Malmö FF 56 ponttal és 3. helyezett az AIK-kal holtversenyben szintén 53 pontos, ám jobb gólaránnyal rendelkező Hammarby. Csakis az 1-3. helyezés valamelyike jelent nemzetközi szereplést: az 1. helyezett és svéd bajnok együttes kvalifikál a Bajnokok Ligája selejtezőjébe, míg pedig a 2. és 3. helyen végzett csapatok mennek az Európa Liga selejtezőjébe.

Tehát a jelenleg 4. helyezett AIK Stockholm éppen nem juthat nemzetközi szerepléshez és "hoppon" marad. Nem maradt más, mint teljes erőből "megnyomni" ezt az utolsó négy fordulót, lehetőleg a maximálisan beszerezhető pontszámot begyűjteni, vagy legalábbis minél több pontot megszerezni, hogy a bajnoki pontvadászat végére a dobogóra kerüljön a fővárosi csapat. Fővárosit írok, mert annak van elkönyvelve a gárda, de valójában AIK Solna a neve, ám mivel Solnát a svéd főváros Stockholm egyik kerületeként tartják számon, a csapat pedig AIK Stockholm néven ismert a focivilágban, maradok én is ennél az elnevezésnél. Ráadásul az AIK otthona éppen az a Rasunda Stadion, amelyik a svéd válogatott hazai mérkőzéseinek is otthont ad.

Magáról az AIK Stockholm - Örebro SK mérkőzésről tényleg semmi értelmét sem látom hosszabban megemlékezni, hiszen pontosan ez a meccs jelenti a hazai csapat AIK Stockholm számára a dupla vagy semmit. Azaz: nagyon ajánlatos, sőt, mi több, kötelező a győzelem, mert hiszen, ha nem nyer az AIK Stockholm, akkor számára alighanem mindennek vége és búcsút inthet a dobogós helyezésnek és a nemzetközi kupában való szereplésnek. Ha pedig ez a tény nem motiválja majd a hazai játékosokat, akkor tutira biztos, hogy - foci terén - más semmi sem.

A vendég Örebro SK középcsapat, már biztosan nem fog kiesni a másodosztályba, s ugyan olykor pontot vagy pontokat is bír szerezni idegenben, de jobbára ki szokik kapni, amikor nem otthon szerepel.

Tipp: győz az AIK Stockholm.

#24677 október 05, 2019, 20:36:30, csabax
FC Schalke - FC Köln 1  :noway:

Az algériai Nabil Bentaleb és a belga Benito Raman, illetve a kapott piros lap miatt eltiltott spanyol Jorge Mere, a belga Birger Verstraete, Dominick Drexler és Christian Clemens fognak hiányozni a csapatokból. A hazaiaknál nem jelent problémát a két kimaradó játékos, viszont a vendégeknél már annál inkább gondok vannak, hiszen Christian Clemens kivételével mindhárom másik focista fontos "láncszemei" a kölni gépezetnek.

Tehát kapásból már ez az előbb említett dolog miatt is előnyben van a házigazda FC Schalke. És talán még inkább favorit az otthon játszó gelsenkircheni együttes, ha a pillanatnyi formákat nézem, hiszen az FC Schalke a német élvonalbeli bajnokság legjobb formában levő együttesei között van, míg pedig az ellenfél FC Köln nagyon gyenge formában van és ebben a tekintetben csak alulról a második helyezett a tabellán. Szóval itt is - már megint - a hazaiaknál van az előny.

Újabb előny az eddigi teljesítményeknél és a tabellán elfoglalt helyezésnél van a hazaiak számára. Jelenleg az FC Schalke az előkelő és BL-indulást jelentő 4. helyen van. Persze, ez még nem jelent túl sokat és nem szabad messzebb menő következtetéseket levonni ebből, viszont arra már elegendő, hogy azt lehessen látni, hogy az FC Schalke jó teljesítményekkel kezdte a német élvonalbeli bajnokságot. Jelenleg 13 pontja van a 4. helyezett gelsenkircheni csapatnak, s a három helyezéssel előtte álló listavezető Bayern Münchennek is mindössze csak 14 pontja van. Az az 1 pont különbség tényleg nem jelent nagy különbséget. Akár még azt is ki lehetne jelenteni, hogy a kölniek elleni hazai győzelem után akár éllovas is lehet az FC Schalke, ami ugyan adott esetben tényleg meg is történhet. Ám szerintem nem érdemes ilyesmivel foglalkozni, ugyanis a listavezető és mindeddig veretlen Bayern München otthonában fogadja majd a gyengélkedő Hoffenheim csapatát. Inkább azzal kell foglalkozni, hogy az újabb győzelem esetén továbbra is a dobogó és a BL-helyezések közelében maradhat az FC Schalke.

Ajánlatos tehát a hazai győzelem. Főleg annak tudatában, hogy éppen az eddig csak 1 győzelmet szerző, nagyon gyengén teljesítő és egyelőre utolsó előtti helyezett FC Köln lesz a vendég Gelsenkirchenben.

Tipp: győz az FC Schalke.


#24678 október 05, 2019, 19:57:59, csabax
Odds Ballklubb - Valerenga 1  :noway:

Eltelt már 23 forduló, az ezen a hétvégén rendezendő forduló lesz a 24., majd pedig szűk 2 hónap múlva, november utolsó napján véget ér majd a norvég élvonalbeli focibajnokság. Egyelőre a következő az élmezőny sorrendje: 1. Molde 52 ponttal, 2. Bodo/Glimt 47 ponttal, 3. Odd Grenland 44 ponttal, 4. Rosenborg 40 ponttal. Azaz jelenleg úgy "néz ki" a dolog, hogy a Molde az első számú bajnokesélyes, míg pedig a 4. helyen álló és egyelőre sem BL-selejtezős helyen, sem pedig EL-selejtezős helyeken nem levő rekordbajnok Rosenborg Trondheim csakis egy hatalmas hajrázás révén kerülhet érmet jelentő dobogós helyre.

Az Odds Ballklubb - Valerenga mérkőzésen házigazda együttesnek nagyon ajánlatos lenne nyernie, hiszen csak egy újabb győzelem révén lehet esélye közelebb kerülni a tabella elejéhez. Ám mögötte fenyegetően közelít a Rosenborg, s abban pedig tutira biztosak lehetnek az Odd Grenland Ballklubb tagjai, hogy a trondheimi csapat mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy utolérje és megelőzze őket. Ha pedig ez tényleg meg fog történni a közeljövőben, akkor – szerintem - az Odd Grenland máris elbúcsúzhat a remélt éremszerzéstől és a nemzetközi kupaszerepléstől is.

Ezt tudván már végképp egyáltalán nem lehet kétséges, hogy csakis egyetlen lehetőség maradt az Odd Grenland számára. Éspedig az előremenekülés! Vagyis pontosabban: ezen az Odds Ballklubb - Valerenga találkozón kizárólag csakis a győzelem lehet az egyetlen elfogadható eredmény a házigazdák számára. Bármilyen egyéb másik eredmény lehetőségét el kell hessegetniük és el kell felejteniük a hazai játékosoknak.

Az is szerencsés a hazaiaknak, hogy nagyon-nagyon jól teljesítenek saját közönségük előtt. Már 12 meccset játszottak otthon, de még továbbra is veretlenek, pluszban pedig döntetlent is csak nagyon ritkán játszanak otthon, s majdnem mindig nyernek (12 mérkőzésen 10 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 25-10-es gólarány). Elvileg az is jót jelent a hazaiaknak, hogy a vendég Valerenga a középmezőnyben van és már most szinte biztosra tudható, hogy nem fog kiesni a másodosztályba. Ráadásul ez a Valerenga inkább hazai pályán szokik jobban játszani, és nem pedig idegenben, ahol igencsak szerénynek nevezhető a teljesítménye: 11 mérkőzésen 2 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség, 15-22-es gólarány.

Szerintem szállítani fogja azt a "kötelező" győzelmet a hazai csapat.

Tipp: győz az Odd Grenland BK.


#24679 október 08, 2019, 18:18:49, csabax
Mjallby AIF - Östers IF DNB 1  :great:

Az 1000 lakos lélekszámot el sem elérő dél-svédországi település, Hallevik focicsapata, a Mjallby AIF jelenleg listavezető a svéd másodosztályban, és mivel már csak 4 forduló van hátra a Superettanból, a feljutás egyik esélyesévé lépett elő. Természetesen még nem érdemes gondolkozni a klubnál az élvonalat jelentő sima feljutást jelentő 1. vagy 2. helyezés megszerzésében, sőt, talán még az élvonalbeli rájátszást jelentő 3. helyezés megszerzésében sem, hiszen erre a három helyre még továbbra is négy csapat ácsingózik és ezt a négy együttest mindössze 2 pont választja el egymástól. Vagyis 4 fordulóval a svéd másodosztályú focibajnokság befejezése előtt még mindig az van, hogy a 4 gárda közül bármelyik végezhet a Superettan dobogóján.

Pillanatnyilag a következő az egymással küzdő élcsapatok sorrendje: 1. Mjallby AIF 49 pont (gólarány: 36-26, +10 gól), 2. Jönköpings Södra 48 pont (gólarány: 45-22, +23 gól) , 3. IK Brage 47 pont (gólarány: 45-26, +19 gól), 4. Varbergs BoIS 47 pont (gólarány: 42-25, +17 gól). Tehát ezen négy együttest nem csak mindössze 2 pont választja el egymástól, de még a pontegyenlőségben levő csapatok között is teljesen jelentéktelen a gólarány.

Vagyis ebből az irányból nézve a Mjallby AIF - Östers IF mérkőzésen várható történéseket eléggé egyértelműnek tűnik, hogy a hazai csapatnak mindenképpen nyernie kell, hiszen csak abban az esetben lelhet viszonylagos és átmeneti nyugalomra abban a feljutásért zajló küzdelemben, ha a találkozó mindhárom pontját megszerzi. Persze, játszhat akár döntetlent is otthon, viszont ez esetben azt kockáztatja a rivális csapatok közül legalább 1-2 gárda, de akár mindhárom csapat is megelőzi és lezuhan(hat) az élvonalba való feljutást már sehogyan sem biztosító a 4. helyre.

Ezzel azt akarom hangsúlyozni, hogy igencsak jelentős tétje van ennek a Mjallby AIF - Östers IF meccsnek. Ráadásul a listavezető házigazdák számára nem tűnik megoldhatatlan feladatnak az otthoni győzelem, hiszen a 15. helyezett - és kiesést jelentő utolsó előtti hely levő - együttes lesz a vendége. Azért még így is illik majd figyelni és vigyázni, mert az igaz ugyan, hogy ez az Östers IF ritkán nyer idegenben, de azért még az is van, hogy néha-néha azért mégis jó az idegenbeli döntetlen megszerzésére. E tekintetben mindössze csak az a dolog lehet megnyugtató számomra, hogy a Mjallby AIF nem igazán szokik döntetlent játszani hazai pályán, hanem az esetek többségében nyer a saját közönsége előtt.

Tipp: DNB 1.

#24680 október 08, 2019, 19:35:21, csabax
Yokohama SCC - Fukushima United FC, 2.5 gól felett  :great:

#24681 október 08, 2019, 21:13:17, csabax
Varbergs BoIS - Vasteras SK 1  :great:

Az előzőhöz (Mjallby AIF - Östers IF) hasonlóan ezt a bajnoki mérkőzést is a svéd másodosztályú bajnokság 27. fordulójában fogják rendezni. És ennél a mérkőzésnél is jobbára ugyanazok a dolgok igazak, amelyeket már az előzőnél is említettem. Ám ez esetben a házigazda Varbergs BoIS az a csapat, amelyik a dobogós helyezések valamelyikéért és a svéd élvonalba való - akár közvetlen, akár osztályozó utáni - feljutásért küzd.

Itt is érdemesnek tűnik megemlíteni a Superettan első 4 helyezettjének jelenlegi rangsorát, méghozzá azzal a megjegyzéssel, hogy az egyik mindenképpen "hoppon" marad, hiszen ezen négy csapat közül csakis három csapat lehet majd dobogós és csakis azon három csapatnak "osztanak" ilyen-olyan feljutási lapokat. Tehát az élmezőny: 1. Mjallby AIF 49 ponttal (gólarány: 36-26, +10 gól), 2. Jönköpings Södra 48 ponttal (gólarány: 45-22, +23 gól), 3. IK Brage 47 ponttal (gólarány: 45-26, +19 gól), 4. Varbergs BoIS 47 ponttal (gólarány: 42-25, +17 gól).

Leginkább azért volt szükséges megemlíteni a Superettan jelenlegi sorrendjét, mert ott nagyon jól látható, hogy a 4. helyezett varbergi együttes nem csak 2 pont hátrányban van a listavezetőtől, de a gólaránynál is a Varbergs BoIS áll rosszabbul 2 góllal. Ezért nem 3. helyezett, hanem csak 4. helyezett a csapat. Azaz: jelenleg éppen a Varbergs BoIS van a "hoppon" maradó helyen.

A fentiekből, valamint abból, hogy már csak 4 forduló van hátra a bajnokság befejezéséig, teljesen érthető módon az következik, hogy a varbergi csapatnak nem csak muszáj, hanem a legteljesebb mértékben kötelező is megnyernie ezt a Vasteras SK elleni mérkőzést. Ha pedig azt nézem, hogy melyik csapatok lesznek az ellenfelei a bajnokságból hátralevő négy fordulóban, akkor azt látom, hogy az utolsó fordulóban majd Varbergs BoIS - Mjallby AIF találkozó lesz. Vagyis éppen a jelenlegi listavezető fog vendégeskedni Varbergben. Mivel azon a derbin mindkét csapat közvetlenül érdekelt lesz-lehet az élvonalba való feljutásban, egészen biztosra lehet venni, hogy amolyan szikrázóan kemény "ki-ki meccs" jellegű összecsapás lesz.

Az ottani dolgokat csakis úgy tudja "megelőzni" a Varbergs BoIS, ha a következő három meccs mindegyikét meg fogja nyerni. Ennek a dolognak pedig első feladata a Vasteras SK elleni siker.

Tipp: győz a Varbergs BoIS.

#24682 október 08, 2019, 23:24:11, csabax
Hamburger SV - Fürth 1  :great:

#24683 október 05, 2019, 15:37:21, csabax
Brighton - Tottenham 2  :noway:

#24684 október 05, 2019, 18:06:29, csabax
Bayer Leverkusen - RB Leipzig, 2.5 gól felett   :noway:

#24685 október 05, 2019, 18:05:50, csabax
Bayern - Hoffenheim 1  :noway:

#24686 október 09, 2019, 10:55:11, csabax
Real Madrid - Granada CF 1  :great:

#24687 október 09, 2019, 12:44:04, csabax
Norwich - Aston Villa, szerez gólt a hazai csapat  :great:

#24688 október 09, 2019, 14:57:02, csabax
Suduva Marijampole - FK Panevezys, 2.5 gól felett a hazai csapat  :great:

#24689 október 05, 2019, 18:07:30, csabax
Swansea - Stoke 1X  :noway: