csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában



Idézetet írta: csabax Dátum október 02, 2019, 19:49:04
Valencia - Ajax, szerez gólt a vendégcsapat  :great:
8. perc: 0-1


Idézetet írta: csabax Dátum október 03, 2019, 16:43:24
Ferencváros - Ludogorets Razgrad, 1.5 gól felett  :beerchug:
40. perc: 0-2

Idézetet írta: csabax Dátum október 03, 2019, 16:43:24
Ferencváros - Ludogorets Razgrad, 1.5 gól felett  :beerchug:
40. perc: 0-2

Idézetet írta: csabax Dátum október 03, 2019, 18:20:38
Dominic Thiem - Andy Murray, Dominic Thiem -1.5 játék hendikep  :great:
2-0

Idézetet írta: csabax Dátum október 03, 2019, 22:55:44
Sochi - Avangard Omsk, 2 gól felett a vendégcsapat  :great:
2. harmad: 0-3

Idézetet írta: csabax Dátum október 04, 2019, 18:11:15
AIK - Örebro SK 1  :great:

Végtelenül egyszerű a matek a házigazda AIK Stockholm vezetői és játékosai számára. Már csak 4 forduló maradt hátra az Allsvenskanból, vagyis az élvonalbeli svéd bajnokságból, s jelenleg 53 ponttal 4. helyezett a csapat. Előtte a listavezető Djurgarden van 59 ponttal, a 2. helyezett együttes a Malmö FF 56 ponttal és 3. helyezett az AIK-kal holtversenyben szintén 53 pontos, ám jobb gólaránnyal rendelkező Hammarby. Csakis az 1-3. helyezés valamelyike jelent nemzetközi szereplést: az 1. helyezett és svéd bajnok együttes kvalifikál a Bajnokok Ligája selejtezőjébe, míg pedig a 2. és 3. helyen végzett csapatok mennek az Európa Liga selejtezőjébe.

Tehát a jelenleg 4. helyezett AIK Stockholm éppen nem juthat nemzetközi szerepléshez és "hoppon" marad. Nem maradt más, mint teljes erőből "megnyomni" ezt az utolsó négy fordulót, lehetőleg a maximálisan beszerezhető pontszámot begyűjteni, vagy legalábbis minél több pontot megszerezni, hogy a bajnoki pontvadászat végére a dobogóra kerüljön a fővárosi csapat. Fővárosit írok, mert annak van elkönyvelve a gárda, de valójában AIK Solna a neve, ám mivel Solnát a svéd főváros Stockholm egyik kerületeként tartják számon, a csapat pedig AIK Stockholm néven ismert a focivilágban, maradok én is ennél az elnevezésnél. Ráadásul az AIK otthona éppen az a Rasunda Stadion, amelyik a svéd válogatott hazai mérkőzéseinek is otthont ad.

Magáról az AIK Stockholm - Örebro SK mérkőzésről tényleg semmi értelmét sem látom hosszabban megemlékezni, hiszen pontosan ez a meccs jelenti a hazai csapat AIK Stockholm számára a dupla vagy semmit. Azaz: nagyon ajánlatos, sőt, mi több, kötelező a győzelem, mert hiszen, ha nem nyer az AIK Stockholm, akkor számára alighanem mindennek vége és búcsút inthet a dobogós helyezésnek és a nemzetközi kupában való szereplésnek. Ha pedig ez a tény nem motiválja majd a hazai játékosokat, akkor tutira biztos, hogy - foci terén - más semmi sem.

A vendég Örebro SK középcsapat, már biztosan nem fog kiesni a másodosztályba, s ugyan olykor pontot vagy pontokat is bír szerezni idegenben, de jobbára ki szokik kapni, amikor nem otthon szerepel.

Tipp: győz az AIK Stockholm.

2-0

Idézetet írta: csabax Dátum október 04, 2019, 22:03:29
Mjallby AIF - Östers IF DNB 1  :great:

Az 1000 lakos lélekszámot el sem elérő dél-svédországi település, Hallevik focicsapata, a Mjallby AIF jelenleg listavezető a svéd másodosztályban, és mivel már csak 4 forduló van hátra a Superettanból, a feljutás egyik esélyesévé lépett elő. Természetesen még nem érdemes gondolkozni a klubnál az élvonalat jelentő sima feljutást jelentő 1. vagy 2. helyezés megszerzésében, sőt, talán még az élvonalbeli rájátszást jelentő 3. helyezés megszerzésében sem, hiszen erre a három helyre még továbbra is négy csapat ácsingózik és ezt a négy együttest mindössze 2 pont választja el egymástól. Vagyis 4 fordulóval a svéd másodosztályú focibajnokság befejezése előtt még mindig az van, hogy a 4 gárda közül bármelyik végezhet a Superettan dobogóján.

Pillanatnyilag a következő az egymással küzdő élcsapatok sorrendje: 1. Mjallby AIF 49 pont (gólarány: 36-26, +10 gól), 2. Jönköpings Södra 48 pont (gólarány: 45-22, +23 gól) , 3. IK Brage 47 pont (gólarány: 45-26, +19 gól), 4. Varbergs BoIS 47 pont (gólarány: 42-25, +17 gól). Tehát ezen négy együttest nem csak mindössze 2 pont választja el egymástól, de még a pontegyenlőségben levő csapatok között is teljesen jelentéktelen a gólarány.

Vagyis ebből az irányból nézve a Mjallby AIF - Östers IF mérkőzésen várható történéseket eléggé egyértelműnek tűnik, hogy a hazai csapatnak mindenképpen nyernie kell, hiszen csak abban az esetben lelhet viszonylagos és átmeneti nyugalomra abban a feljutásért zajló küzdelemben, ha a találkozó mindhárom pontját megszerzi. Persze, játszhat akár döntetlent is otthon, viszont ez esetben azt kockáztatja a rivális csapatok közül legalább 1-2 gárda, de akár mindhárom csapat is megelőzi és lezuhan(hat) az élvonalba való feljutást már sehogyan sem biztosító a 4. helyre.

Ezzel azt akarom hangsúlyozni, hogy igencsak jelentős tétje van ennek a Mjallby AIF - Östers IF meccsnek. Ráadásul a listavezető házigazdák számára nem tűnik megoldhatatlan feladatnak az otthoni győzelem, hiszen a 15. helyezett - és kiesést jelentő utolsó előtti hely levő - együttes lesz a vendége. Azért még így is illik majd figyelni és vigyázni, mert az igaz ugyan, hogy ez az Östers IF ritkán nyer idegenben, de azért még az is van, hogy néha-néha azért mégis jó az idegenbeli döntetlen megszerzésére. E tekintetben mindössze csak az a dolog lehet megnyugtató számomra, hogy a Mjallby AIF nem igazán szokik döntetlent játszani hazai pályán, hanem az esetek többségében nyer a saját közönsége előtt.

Tipp: DNB 1.

3-2

Idézetet írta: csabax Dátum október 05, 2019, 00:15:56
Yokohama SCC - Fukushima United FC, 2.5 gól felett  :great:
2-5

Idézetet írta: csabax Dátum október 05, 2019, 10:10:23
Varbergs BoIS - Vasteras SK 1  :great:

Az előzőhöz (Mjallby AIF - Östers IF) hasonlóan ezt a bajnoki mérkőzést is a svéd másodosztályú bajnokság 27. fordulójában fogják rendezni. És ennél a mérkőzésnél is jobbára ugyanazok a dolgok igazak, amelyeket már az előzőnél is említettem. Ám ez esetben a házigazda Varbergs BoIS az a csapat, amelyik a dobogós helyezések valamelyikéért és a svéd élvonalba való - akár közvetlen, akár osztályozó utáni - feljutásért küzd.

Itt is érdemesnek tűnik megemlíteni a Superettan első 4 helyezettjének jelenlegi rangsorát, méghozzá azzal a megjegyzéssel, hogy az egyik mindenképpen "hoppon" marad, hiszen ezen négy csapat közül csakis három csapat lehet majd dobogós és csakis azon három csapatnak "osztanak" ilyen-olyan feljutási lapokat. Tehát az élmezőny: 1. Mjallby AIF 49 ponttal (gólarány: 36-26, +10 gól), 2. Jönköpings Södra 48 ponttal (gólarány: 45-22, +23 gól), 3. IK Brage 47 ponttal (gólarány: 45-26, +19 gól), 4. Varbergs BoIS 47 ponttal (gólarány: 42-25, +17 gól).

Leginkább azért volt szükséges megemlíteni a Superettan jelenlegi sorrendjét, mert ott nagyon jól látható, hogy a 4. helyezett varbergi együttes nem csak 2 pont hátrányban van a listavezetőtől, de a gólaránynál is a Varbergs BoIS áll rosszabbul 2 góllal. Ezért nem 3. helyezett, hanem csak 4. helyezett a csapat. Azaz: jelenleg éppen a Varbergs BoIS van a "hoppon" maradó helyen.

A fentiekből, valamint abból, hogy már csak 4 forduló van hátra a bajnokság befejezéséig, teljesen érthető módon az következik, hogy a varbergi csapatnak nem csak muszáj, hanem a legteljesebb mértékben kötelező is megnyernie ezt a Vasteras SK elleni mérkőzést. Ha pedig azt nézem, hogy melyik csapatok lesznek az ellenfelei a bajnokságból hátralevő négy fordulóban, akkor azt látom, hogy az utolsó fordulóban majd Varbergs BoIS - Mjallby AIF találkozó lesz. Vagyis éppen a jelenlegi listavezető fog vendégeskedni Varbergben. Mivel azon a derbin mindkét csapat közvetlenül érdekelt lesz-lehet az élvonalba való feljutásban, egészen biztosra lehet venni, hogy amolyan szikrázóan kemény "ki-ki meccs" jellegű összecsapás lesz.

Az ottani dolgokat csakis úgy tudja "megelőzni" a Varbergs BoIS, ha a következő három meccs mindegyikét meg fogja nyerni. Ennek a dolognak pedig első feladata a Vasteras SK elleni siker.

Tipp: győz a Varbergs BoIS.

4-0



Idézetet írta: csabax Dátum október 05, 2019, 13:08:57
Norwich - Aston Villa, szerez gólt a hazai csapat  :great:
87. perc: 1-5

Idézetet írta: csabax Dátum október 05, 2019, 13:24:01
Suduva Marijampole - FK Panevezys, 2.5 gól felett a hazai csapat  :great:
72. perc: 3-1