csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#24975 november 03, 2019, 16:58:52, csabax
Jönköpings Södra IF - IF Brommapojkarna 1  :noway:

Ennél a Jönköpings Södra IF - IF Brommapojkarna svéd másodosztályú bajnoki mérkőzésnél roppant nagy a tét a hazai csapat számára. Ugyanis a Jönköpings Södra IF jelenleg a Superettan 3. helyén áll, mérlege pedig az eddigi 29 találkozón 15 győzelem, 6 döntetlen, 8 vereség, 50-29-es gólarány, 51 pont. Ezen 3. helyezés megszerzése lehetőséget jelent a svéd élvonalbeli focibajnokságba való feljutásra, hiszen a 3. helyezett együttes felsőházi osztályozó meccseket jogosult játszani.

Két riválisa van a Jönköpings Södra IF csapatának: az egyik rivális az 51 ponttal és +20-as gólkülönbséggel 4. helyezett IK Brage, a másik rivális pedig a 48 ponttal 5. helyezett Degerfors IF. Utóbbi csapat idegenben fog játszani az utolsó fordulóban, s bár gyanítható, hogy nyerni fog a Dalkurd FF otthonában, azért az a mostani 3 pont hátrány és csak +10-es gólkülönbség döntő hátránynak fog majd bizonyulni és jövőre is másodosztályú lesz a Degerfors IF. Szerintem.

Ellenben az IK Brage tényleg nagy rivális a Jönköpings Södra IF csapatához hasonlóan 51 pontjával, amelyhez még azt is hozzá kell tenni azonnal, hogy ezeknél a csapatoknál még a gólarány is csak 1 gól előnyt mutat a Jönköpings javára: +21 gól a Jönköpings Södra IF gólkülönbsége, illetve +20 gól az IK Brage gólkülönbsége.

Borítékolható, hogy nagyon nagy csata lesz a feljutni kívánó együttesek között (Jönköpings Södra IF és IK Brage), s ez bizony rossz jelnek tűnik a kiesési osztályozós 14. helyen levő IF Brommapojkarna számára. Ugyanis már az is gondot jelent, hogy jelenleg nincsen még csak közepesnek nevezhető formában sem az IF Brommapojkarna, miközben pedig a házigazda Jönköpings Södra IF csapatának nem csak kötelező nyernie, de lehetőleg még minél több gól különbséggel is muszáj nyernie. Ez pedig szerintem rossz ómen a vendégeknek.

Tipp: győz a Jönköpings Södra IF.


2-2. A 90+6. percben egyenlítettek a vendégek.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

#24976 november 03, 2019, 16:59:30, csabax
IK Brage - Västeras SK, IK Brage -1.5 gól ázsiai hendikep  :noway:

Korábban a Jönköpings Södra IF - IF Brommapojkarna mérkőzés előzetesénél már említettem, hogy a svéd másodosztályú focibajnokságban még három együttes reménykedhet a feljutási osztályozót jelentő 3. helyezés megszerzésében: az 51 ponttal 3. helyezett Jönköpings Södra IF, a szintén 51 ponttal 4. helyezett IK Brage és a 48 ponttal 5. helyezett Degerfors IF. Ezen három csapatnál érdemes kivenni a matekozásból a harmadikat, a Degerfors IF együttesét, mert ennek az alakulatnak tényleg csak nagyon kevés esélye van a 3. hely megszerzésére, s ehhez a dologhoz olyan többszörösen is hatalmas csodának kellene történnie, hogy szerintem nem kell időt pazarolni semmi ilyesmire.

Viszont az azonos pontszámokkal bíró Jönköpings Södra IF és az IK Brage között tényleg óriási küzdelem várható a feljutási osztályozós helyezés megszerzése érdekében. Mivel a két csapat között nem csak pontazonosság van, de még a gólkülönbség is a lehető legminimálisabb (Jönköping: +21 gól, illetve Brage: +20 gól), szerintem simán elvárható, hogy gólzáporos találkozókon zárják a csapatok a Superettant. Hiszen nagyon is alaposan valószínűsíthető, hogy majd csak az utolsó forduló utáni gólarányok fognak dönteni ezen csapatok között. Nagyon-nagyon valószínű, hogy kizárólag a gólok fogják majd eldönteni, hogy kettejük közül melyik csapat játszhat majd a svéd élvonalbeli bajnokságba való feljutásért.

Egyelőre a +21-es gólaránnyal 3. helyezett Jönköpings Södra IF van egy nagyon pici előnyben a +20-as gólaránnyal 4. helyezett IK Brage előtt. Vagyis, gondolom én, az IK Brage csapatának, amolyan minimális célkitűzésként, be kell "pótolnia" azt egy gólt. Persze, minél több gólt fog szerezni a csapat, annál jobb helyzetben lesz, ám az 1 gólos hátrány eltűntetése egészen egyszerűen kötelező.

Ez nálam azt jelenti, hogy az IK Brage - Västeras SK mérkőzésen több gólos különbséggel, de minimálisan legalább 2 gólos különbséggel fognak nyerni a házigazdák. Christian Kouakou és Anton Lundin is nagyon gólérzékenyek voltak ebben a bajnokságban Borlange város focicsapatánál, s így talán joggal reménykedek abban, hogy ha már eddig jól teljesítettek, akkor a legvégén sem fogják cserben hagyni csapatukat és könnyedén - legalább 2 gól különbséggel - fognak nyerni a hazaiak.

Tipp: IK Brage -1.5 gól ázsiai hendikep.


2-1. A 66. percben piros lapot kapott a hazaiak egyik játékosa. ;D ;D ;D

#24977 november 07, 2019, 13:47:18, csabax
Östers IF - IK Frej 1  :great:

Ez az Östers IF - IK Frej a svéd másodosztályú focibajnokság legutolsó kiesési rangadója. Azért ez a legutolsó kiesési rangadó, mert ezt a meccset a Superettan utolsó fordulójában rendezik. Vagyis nincsen tovább a bajnokságból, hogy újabb kiesési rangadót lehessen rendezni. Így tehát a sima kiesést jelentő 15. helyen levő 26 pontos Östers IF számára ez a legutolsó lehetőség arra, hogy a sima kiesést egy győzelemnek köszönhetően a kiesési osztályozóra cserélje. Mert hiszen már késő van ahhoz, hogy Växjö város focicsapata megmeneküljön a kiesési hercehurcától, ám annyit azért még bír(hat) tenni az Östers IF, hogy kiesési osztályozóra cserélje a sima kiesést a harmadosztályba.

Ehhez a dologhoz mindössze annyit kell tennie a hazai csapatnak, hogy legyőzze a vendégegyüttest. Kötelező az a győzelem, hiszen a tabellán az Östers IF felett 1 ponttal álló stockholmi IF Brommapojkarna lényegesen jobb helyzetben van azzal az 1 pont előnnyel. Nem érdemes számolgatnia az Östers IF-nek, mert az csak egy dolog, hogy azon a másik meccsen, a Jönköpings Södra IF - IF Brommapojkarna mérkőzésen a hazai csapatnak is nagyon fontos a 3 pontot jelentő győzelem megszerzése, hiszen csak ez jelenthet éremszerzési lehetőséget, szóval az a legbiztosabb az Östers IF-nek, ha megnyeri az IK Frej elleni mérkőzést.

Nem számítok valami egetrengetően emlékezetes találkozóra az Östers IF és az IK Frej között, sőt, egyáltalán nem, ám azért abban tényleg bízom, hogy a most még sima kiesési helyen álló házigazdák legalább küzdeni fognak rendesen azért a számukra utolsó mentsvárat és kiesési osztályozót jelentő győzelemért. Egyik alakulat sem nevezhető még csak jóindulattal sem akár közepes csapatnak sem, viszont talán van annyira gyenge idegenben az IK Frej, hogy vereséget szenvedjen.

Tipp: győz az Östers IF.

#24978 november 07, 2019, 16:23:17, csabax
Chiasso - Lausanne, 4.5 gól felett :great:

#24979 november 08, 2019, 11:11:47, csabax
Koninklijke HFC - Jong Sparta Rotterdam, 3.5 gól felett  :great:

#24980 november 03, 2019, 19:56:53, csabax
Bodo/Glimt - Haugesund 1  :noway:

Négy mérkőzést játszik még a Bodo/Glimt a norvég élvonalbeli focibajnokság idei szezonjában. Ezen négy találkozó pedig a következőképpen van sorsolva a dobogós helyezésre pályázó Bodo/Glimt számára: most jön a Haugesund, majd pedig idegenben következik egy meccs a rivális és norvég rekordbajnok – és jelenleg 45 ponttal - 4. helyezett BK Rosenborg Trondheim otthonában, utána lesz egy hazai mérkőzés a 6. helyezett Kristiansund ellen, majd pedig zárásként egy újabb idegenbeli meccs a listavezető és fő bajnokesélyes Molde FK otthonában.

Ezen meccsek közül talán éppen a mostani összecsapáson, a 8. helyezett Haugesund elleni bajnoki mérkőzésen tűnik a legreálisabbnak a Bodo/Glimt győzelme. Ugyanis az a helyzet van, hogy az 50 pontos Bodo/Glimt előnye 4 pont a 3. helyezett Odd Grenland Ballklubb és 9 pont előnye van a 4. helyezett BK Rosenborg Trondheim előtt. Azzal talán már nem érdemes foglalkozni, hogy utolérheti az előtte álló és 56 ponttal éllovas Molde FK együttesét. Viszont teljesen reális azon gondolkodni, hogy ki lehet - és kellene - használni a BK Rosenborg Trondheim e fordulóbeli botlását (csak 3-3-as döntetlen a Strömsgodset otthonában), hiszen ezen eredménynek köszönhetően, amelyet jó esetben a Haugesund elleni hazai siker követhet, norvég bajnoki érmes csapat lehet a Bodo/Glimt. Ráadásul ez a dobogós helyezés egyben az Európa Liga következő idényének a selejtezőjében való részvételt is jelenti a norvég focicsapat számára.

Ez a dolog bizony eléggé jelentősre növeli a tétet ezen a Bodo/Glimt - Haugesund találkozón a hazai csapat számára. Hiszen vélhetően a Bodo/Glimt összes játékosa tudatában van annak, hogy valószínűleg ez a Haugesund elleni meccs, s az itt szerzett győzelem jelentheti a legnagyobb esélyt az éremszerzésre. És ha már egész évben ezért dolgoztak a srácok, és végig jól is teljesítettek, akkor talán én is bízhatok abban, hogy nem a számukra utolsó "nagy" meccsen fognak elbukni.

Tipp: győz a Bodo/Glimt.


2-2. A 63. percben 2-1-es eredménynél piros lapot kaptak a hazaiak, majd pedig a meccs vége felé öngólnak köszönhetően egyenlítettek a vendégek. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

#24981 november 08, 2019, 11:38:55, csabax
Bodo/Glimt - Haugesund 1X  :great:
FC Porto - Aves 1

Szorzó: 1.26

#24982 november 08, 2019, 12:21:03, csabax
Odds Ballklubb - Mjondalen 1   :great:

A "harci helyzet" úgy néz ki mostan, négy fordulóval a norvég élvonalbeli bajnokság idényének befejezése előtt, hogy a házigazda Odds Ballklubb (Odd Grenland) a bronzérmet jelentő 3. helyen van, míg a vendég Mjondalen az utolsó előtti helyen van - 15. helyezés - és nagy esélye van arra, hogy kiessen a másodosztályú focibajnokságba. Mivel a 45 ponttal 4. helyezett norvég rekordbajnok BK Rosenborg Trondheim "jön fel", mint a talajvíz, ezért a 46 pontos Odds Ballklubb csapatának, már amennyiben érmesek kívánnak lenni a tagok, kötelezően muszáj megnyernie mindkét hátralevő otthoni meccsét, plusz még idegenben sem ártana pontot vagy még inkább pontokat szereznie. Tehát az a vendég Mjondalen baja lehet, hogy nagy pácban van és várhatóan jövőre másodosztályú lesz, hiszen a hazai gárdának muszáj nyernie ahhoz, hogy még néhány forduló múlva, a bajnokság végén is legyen esélye a dobogós helyezésre. És nem csak az éremszerzésre legyen esély, hanem arra is, hogy jövőre az Európa Liga selejtezőjében játszhasson nemzetközi mérkőzéseket az Odd Grenland.

Abban a helyzetben vannak most a hazaiak, amikor nem érdemes számolgatni, hanem kitartóan kell menni előre, menni kell továbbra is azon az úton, amelyiken eddig is haladt a csapat, megszerezni az újabb győzelmet, ezúttal a Mjondalen ellen, s végül majd csak lesz valami. A hazaiak szempontjából remélhetőleg jó lesz majd az a valami.

Az is reményt adhat a hazaiaknak, hogy a 27 éves Torgeir Borven náluk játszik. Márpedig az előbb említett csatár vezeti 18 góllal a góllövőlistát és minden bizonnyal gólkirály kíván lenni a csávó. Gondolom én. És amennyiben jól gondolom ezt gólkirály kívánságos dolgot, akkor nagyon simán el tudom képzelni azt is, hogy Torgeir Borven szerezni fog még legalább 1-2 gólt a mostani ellenfél Mjondalen ellen. Hiszen ő csak így mehet a viszonylag biztosra azzal, hogy még a norvég élvonalbeli bajnokság végén is a góllövőlista élén legyen és megkapja majd az idei szezonért járó gólkirályi címet.

Szerintem amennyiben a Skien városban székelő Odds Ballklubb nem bírja megszerezni a 3 pontot a kiesőjelölt Mjondalen ellenében, akkor nem érdemli meg, hogy dobogós legyen és érmet szerezzen.

Tipp: győz az Odds Ballklubb.

Idézetet írta: csabax Dátum október 30, 2019, 15:14:47
Adrian Mannarino - Rafael Nadal, 22.5 játék alatt  :great:

"A stadion helyenkénti alkalmatlansága azonban nem lehet annyira ismeretlen a drukkereknek: a magyar labdarúgó-válogatott több pontján sem alkalmas arra, hogy pályára lépjen." :) :) :)

Új Puskás stadion: a magyarok nem játszanak majd a nézőtérről nem látható részeken
http://hircsarda.hu/2019/10/29/uj-puskas-stadion-a-magyarok-nem-jatszanak-majd-a-lelatorol-nem-lathato-reszeken/?fbclid=IwAR1jPi_C2NOA_1y84y8Jfn37hvncUH4SY5g2u7fiurjuBDGjPzUbnlL7Jxo
22 játék (5-7, 4-6)



Idézetet írta: csabax Dátum október 31, 2019, 15:01:03
Getafe - Granada CF, 1.5 gól felett az 1. félidőben  :great:
2 gól az 1. félidőben

Idézetet írta: csabax Dátum október 31, 2019, 17:41:15
Ried - SV Horn, mindkét csapat szerez gólt  :great:
50. perc: 2-1

Idézetet írta: csabax Dátum október 31, 2019, 19:35:43
Viitorul Constanta - Chindia Targoviste 1  :great:

A konstancai FC Viitorul vezetősége jól teszi, ha hátrafelé is nézeget, hiszen egyelőre hiába van a 2. helyen a Fekete-tenger-parti csapat, mert bizony sokan leselkednek mögötte. Jelenleg 25 ponttal tényleg még ezüstérmes pozícióban van a konstancai alakulat, ám mögötte "szorosnak" tűnik a román élvonal felsőházának rangsora. A pillanatnyi sorrend a következő: 3. hely: CS Universitatea Craiova 24 pont (18-14-es gólarány, +4 gól), 4. hely: Gaz Metan Medias 22 pont (23-20-as gólarány, +3 gól), 5. hely: FC Astra Giurgiu 22 pont (19-17-es gólarány, +2 gól), 6. hely: Poli Iasi 21 pont (17-15-ös gólarány, +2 gól). Elöl pedig listavezető 27 ponttal a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).

Szóval az a helyzet van, hogy az FC Viitorul a Chindia Targoviste elleni hazai veresége esetén bizony "szorulttá" tud válni a dolog a tengerpartiak számára. És azért jelen van ám az előremenekülés lehetősége is. Sőt, igazából ez jelentheti majd a hatalmas tétet a hazaiak számára.

Ugyanis az éllovas kolozsvári csapat volt olyan "nagylelkű" az előző fordulóban, hogy vereséget szenvedett Jászvásáron (Iasi) és maradt az eddigi 27 pontjával az élen. Mivel a Viitorul Constanta 25 szerzett pontnál jár és az újonc Chindia Targoviste elleni hazai mérkőzésen újabb 3 pontot szerezhet egy esetleges otthoni győzelemmel, ez pedig azt jelentené, hogy - legalább 1 napra - helycsere lesz a román élvonalbeli bajnokság tetején, s a konstancai FC Viitorul megelőzi a kolozsváriakat. Persze, nem érdemes "túllihegni" ezt a dolgot, hiszen a Viitorul Constanta - Chindia Targoviste mérkőzést követő napon fogják rendezni a CFR Cluj - Academica Clinceni, ahol a tavalyi bajnokcsapat kolozsvári gárda hazai pályán játszik majd a másik újonccsapat ellen.

Arra azért érdemes lesz nagyon figyelni, hogy igazából nem is az jelenti a legnagyobb tétet a konstancai FC Viitorul számára, hogy egyetlen napig éllovas lehet a román focibajnokságban (persze, ez is tét), hanem a jelentősebb dolog inkább abban rejlik a konstancaiak számára, hogy a Chindia Targoviste elleni otthoni győzelemmel továbbra is közelharcban lehetnek a bajnoki címért zajló küzdelemben és egy újabb győzelem révén továbbra is tisztességes távolságban bírják tartani a mögöttük levő vetélytársakat.

Tipp: győz a konstancai FC Viitorul.

3-0

Idézetet írta: csabax Dátum október 31, 2019, 21:51:15
Galatasaray - Caykur Rizespor 1  :great:

Úgy tűnik, hogy nem tanult semmit sem a tavalyi bakijaiból az isztambuli Galatasaray legénysége. Ugyanis az előző bajnokság elején az történt, hogy eltékozolta a pontokat a Boszporusz-parti alakulat, majd utána pedig nagyon alaposan kellett "kapaszkodnia", hogy pótolni bírja még időben a lemaradást és ismét bajnokcsapat lehessen a Galatasaray. Eddig hasonló forgatókönyve van ennek a bajnokságnak is, hiszen a 9 mérkőzésen elért 3 győzelemmel, 4 döntetlennel, 2 vereséggel, 9-9-es gólaránnyal és 13 ponttal jelenleg még csak 7. helyezett a minden kétséget kizáróan leghíresebb török focicsapat.

Ez a Caykur Rizespor elleni - és hazai pályán rendezendő - mérkőzés a várható Galatasaray-sikerrel együtt éppen a fentebbi szerény mérlegen javíthat. Főleg annak tudatában hazai győzelem várható - és ez is a tippem -, hogy a vendég Caykur Rizespor máris elfoglalta "jól megérdemelt" helyét a bajnoki tabella második felében, a kiesőhelyek közelében (13. hely). Az is reményre ad okot nekem a hazai győzelemre való tippelésnél, hogy a vendégcsapat nagyon rossz formában van mostanában. Persze, azt is lehetne említeni, hogy egyelőre még veretlen hazai környezetben a Galatasaray, de szerintem ezzel még nem érdemes túlzottan sokat foglalkozni, hiszen még csak a török élvonalbeli bajnokság elején járnak a felek, s egyelőre még csak néhányszor játszott otthon az isztambuli együttes.

Szerintem inkább érdemes azzal foglalkozni, hogy annyira gyenge a Caykur Rizespor, hogy még néhány cserejátékosát játszatva is illene nyernie a Galatasaraynak. Hangsúlyozon, hogy "illene", mert hát, sajnos, a törököknél sem lehet "biztosra menni" azzal, hogy az egyik csapat nagyon sokkal erősebbnek tűnik, mint az ellenfelként pályára lépő másik csapat.

Mégis "bepróbálom" a hazai győzelmet. Elvileg nem szabadna, még véletlenül sem, semmi egyéb másik eredménynek sem születnie, csakis hazai sikernek kellene lennie a meccs végén.

Tipp: győz a Galatasaray.

2-0