csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum november 04, 2019, 22:54:39
Chelsea - Ajax, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Ruben Loftus-Cheek, Ross Barkley, a francia világbajnok N'Golo Kante, a dán hátvéd Andreas Christensen és a német - szintén hátvéd - Antonio Rüdiger, illetve az argentin Lisandro Martinez és a mexikói Edson Alvarez fognak hiányozni a csapatokból. Mivel mindkét együttes zömében fiatal játékosokból áll és emiatt mindkettőnél az átlagosnál jóval többször van meccsen belüli formaingadozás, plusz mindkét gárdánál azt vallják a vezetők is és a focisták is, hogy "jobb adni, mint kapni", arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt. Arra azért már nem mernék tippelni, hogy ezen két csapat közül melyik fog nyerni, de ha 2-1, 2-2, 2-3, 3-2 vagy 2-3, satöbbi lesz a végeredmény, akkor részemről teljesen mindegy a győztes kiléte, hiszen csakis annyi a lényeges számomra, hogy jó meccs legyen sok góllal. Ennyi.

Azért már most némileg sajnálom a londoniaknál Andreas Christensent és Antonio Rüdigert, hiszen ezek a "szerencsétlen" csávók a 21 éves Fikayo Tomori és a 25 éves francia Kurt Zouma személyében két olyan riválist kaptak, akiktől várhatóan roppant nehéz lesz majd a kezdőcsapatbeli poszt visszaszerzése. Talán egy picivel jobb helyzetben vannak elöl a 18 éves Callum Hudson-Odoi és a 21 éves amerikai Christian Pulisic, hiszen ők olyan poszton játszanak, ahol sokkal gyakrabban váltogathatják egymást. Szintén a londoni kékeknél szerintem a balhátvéd spanyol Marcos Alonso is remeghet, ugyanis visszatérőben van a brazil Emerson Palmieri, s ez a dolog bizony semmi jót nem jelent neki. Sőt! Szerintem a brazil úgy lesz ismét kezdő balhátvéd, hogy csak na. És még pislognia sem kell majd.

A vendég hollandoknál van esély arra, hogy a marokkói Hakim Ziyech ismét jól fog irányítani. És talán még gólerős is lesz a csávó. Az tutira biztos, hogy előtte-mellette kizárólag csak olyanok lesznek, akiktől nem áll távol a gólszerzés (Quincy Promes, David Neres, Dusan Tadic). A védelem is rendben valónak tűnik az Ajaxnál, akárcsak a kapusposzt is. Talán csak a védekező középpályásoknál lehetnek problémák, hiszen sem Lisandro Martinez, sem pedig Edson Alvarez nem játszhatnak. Az azért viszonylag biztosnak tűnik, hogy a fáradhatatlan Donny van de Beek lesz az egyik ottani játékos, viszont a másikról szerintem csak a mérkőzés napján fog dönteni Erik ten Hag edző. Ugyanis várhatóan a 17 éves holland Ryan Gravenberch és a 23 éves Razvan Marin közül kell majd választani egy játékost.

Amúgy nekem teljesen mindegy, hogy miként döntenek majd az edzők, hiszen csakis annyi lényeges, hogy mindkét csapat játékosai közül néhányan szerezzenek gólokat.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

4. perc: 1-1

#25021 november 11, 2019, 13:05:49, csabax
Budapest Honvéd FC - Diósgyőri VTK 1  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum november 06, 2019, 18:44:54
Bayern München - Olympiakos Piraeus 1  :great:
Atalanta - Manchester City X2  :great:

Szorzó: 1.37


Kiborult a Liverpool edzője, mert 24 órán belül két meccset játszanak
"Szeretem a munkámat, de van egy pont, amikor már sok. És ez azért lehet így, mert senki sem emeli fel a szavát azoknál, akiknek lépniük kéne az ügyben."
https://index.hu/sport/futball/2019/11/06/liverpool_aston_villa_katar_klopp/
2-0
1-1

Idézetet írta: csabax Dátum november 06, 2019, 20:55:14
Atlético-PR - Cruzeiro-MG 1X  :great:
Bahia-BA - Chapecoense-SC 1X  :great:

Szorzó: 1.24

0-0
1-1


#25025 november 11, 2019, 16:28:18, csabax
Chelsea - Crystal Palace 1  :great:

Nem "viszem" túlzásba a tétet, mert a hazai csapatnak volt egy igencsak hajtós mérkőzése a hétközi Bajnokok Ligája-fordulóban. Azért arról mégis érdemesnek tartom megemlékezni, hogy azon a 4-4-es eredménnyel zárult Chelsea-Ajax BL-meccsen voltak öngólok, büntetők, piros lapok, kapufák, óriási kapusbravúrok, a kettős kiállítás után az összes mezőnyjátékosukkal támadó hollandok, 1-4-es eredményről 4-4-re való egyenlítés, hatalmas hazai nyomás a vendégekre, VAR által elvett gól az angoloktól, satöbbi. Számomra, kétségtelenül, a BL-ősz kimagaslóan legjobb mérkőzése volt az a Chelsea-Ajax találkozó.

Ennél a Chelsea - Crystal Palace angol élvonalbeli bajnokinál szerintem nem "fenyeget" annyira izgalmas összecsapás, mint amilyen az a hétközi BL-meccs volt. Ettől függetlenül mégis úgy döntöttem, hogy tippelek erre a találkozóra. És ha már tippelek, akkor - számomra természetesen - a hazaiak győzelmére tippelek. Zömében fiatal és nagyon fiatal játékosok alkotják Lampard "csikócsapatát", s náluk abban a korban nem jelent gondot egy hétközi hajtósabb mérkőzés és a regeneráció sem.

Szerintem valamerre már megemlítettem korábban, hogy ez a mostani Chelsea játéka engem olykor az FC Liverpool játékára emlékeztet. Természetesen ezt a dolgot nem kell eltúlozni és illik megtartani a méreteket és megfelelő távolságot. Ám mivel olykor némileg a kedvenc focicsapatoméra hasonlít a Chelsea játéka, számomra természetes, hogy szurkolok a londoni Kékeknek és a győzelmükre tippelek. Pluszban még egy másik, általam nagyra értékelt csapatra is emlékeztet ez a Chelsea. Ezúttal nem is elsősorban a játékra, hanem a harcmodorra, a mindenáron támadni és gólt szerezni akarásra gondolok. Az a nagyszerű csapat pedig, amelyikre kezd emlékeztetni ez a Lampard-féle Chelsea, nem más, mint az az évekkel ezelőtt Jupp Heynckes edző által irányított és 2013-ban BL-győztes Bayern München.

Ennél a Chelsea - Crystal Palace találkozónál lehetne írni olyanokat, hogy Jorginho, Loftus-Cheek és Rüdiger, illetve Sakho és Wickham fognak kimaradni a csapatokból, de várhatóan még Barkley és Mount, illetve Townsend és McArthur is. Ám nálam ez most nem fontos, mert a Chelsea kapcsán megemlékezhettem arról a "nagy" Bayern Münchenről.

Tipp: győz a Chelsea.

#25026 november 11, 2019, 19:03:09, csabax
Jerv - Kongsvinger 2  :great:

Utolsó forduló következik a norvég másodosztályú focibajnokságban. Az már korábban eldőlt, hogy az 1. helyezett Aalesunds FK és a 2. helyezett Sandefjord Fotball jutnak fel simán a norvég élvonalbeli bajnokságba, ám a végül a harmadik feljutást jelentő felsőházi osztályozó meccseken való részvételre még több csapat esélyes. Köztük van az ezen a mérkőzésen vendég Kongsvinger is.

Erre a felsőházi osztályozóra a 3-6. helyeken végzett csapatok jutnak be, de az ezen a Jerv - Kongsvinger meccsen érdekelt 43 pontos vendégcsapat egyelőre csak az osztályozós helyeken kívüli pozícióban, a 7. helyen van. Ez a dolog nem jelent problémát a kongsvingeri csapatnak, hiszen két riválisa éppen egymás ellen játszik az utolsó fordulóban. Egészen pontosan KFUM Oslo - Sogndal találkozót rendeznek majd az utolsó fordulóban, s mivel jelenleg a KFUM Oslo és Sogndal is 45-45 ponttal rendelkezik, ezért ha győz idegenben a 43 pontos Kongsvinger, azon az előbb említett mérkőzésen pedig vereséget szenved az egyik csapat, akkor a Kongsvinger pontjainak száma 46-ra emelkedik, miközben a KFUM Oslo - Sogndal mérkőzés vesztes csapata marad 45 pontnál.

Azaz: idegenbeli győzelme esetén előzni fog a Kongsvinger és osztályozós lesz, miközben pedig azon a másik meccsen vesztes csapat a feljutási osztályozót is bukni fogja. Vagyis van tétje ennek a Jerv - Kongsvinger találkozónak a vendégek számára, hiszen egy itteni győzelem esélyt jelenthet a norvég élvonalba való feljutásra. (Persze, ha döntetlen lesz azon a meccsen, akkor az  "szívás" lesz a Kongsvinger számára.)

Még az is könnyebbé teheti a kongsvingeri csapat dolgát, hogy Grimstad város focicsapata, a Jerv az alsóházban van, de hiába a 16 csapat közül hiába csak 12. helyezett, mert még így sem lesznek egyáltalán kiesési problémái. Vagyis ezen a meccsen úgy játszhatnak a Jerv játékosai, hogy már megnyugodhattak és számukra már teljesen mindegy, hogy mi fog történni ebben az utolsó fordulóban és csakis azért kell meccselniük, mert muszáj. Miközben az ellenfél Kongsvinger számára az idegenbeli győzelem általi feljutási osztályozó elérése a cél.

Tipp: győz a Kongsvinger.

#25027 november 09, 2019, 19:09:33, csabax
Jong FC Volendam - Kozakken Boys, 4.5 gól felett  :noway:

#25028 november 11, 2019, 22:25:25, csabax
Brest HC Meshkov - Telekom Veszprém, 30.5 gól felett a vendégcsapat  :great:

#25029 november 11, 2019, 23:52:07, csabax
Puskás Akadémia - Újpest FC, mindkét csapat szerez gólt  :great:

#25030 november 12, 2019, 11:33:26, csabax
FC Barcelona - Celta Vigo, 2.5 gól felett a hazai csapat  :great:

#25031 november 10, 2019, 15:53:53, csabax
Leyton Orient - Maldon & Tiptree, 3.5 gól felett a hazai csapat  :noway:

#25032 november 12, 2019, 11:58:50, csabax
Rosenborg - Bodo/Glimt 1  :great:

Ez a norvég élvonalbeli rangadó tényleg a "dupla vagy semmi" kategóriába tartozik. Jelenleg az a helyzet van a norvég focibajnokság élmezőnyében, hogy a listavezető Molde FK mostantól már tényleg csak irgalmatlanul hatalmas csoda következtében bukhatja el az 1. helyet és minden valószínűség szerint megszerzi majd nemsokára a bajnoki címet, viszont az 51 ponttal 2. helyezett Bodo/Glimt és a 45 ponttal 4. helyezett BK Rosenborg Trondheim csapatai közül még akár mindkét együttes (vagy, persze, csak az egyik) érmeket nyerhet.

És bizony még Norvégiában is fontos ez a dolog, mármint a pénz, mert ugyan tényleg nem lehet szegényeknek nevezni a norvégokat, viszont azért az is tény, hogy náluk a labdarúgás korántsem annyira kiemelt és túlfinanszírozott sportág, mint amennyire Magyarországon. Szóval azért még a norvég focicsapatoknál is fontos lehet a 2-3. helyezések valamelyikének megszerzése és ezeknek köszönhetően az Európa Liga-meccsek játszása. Hiszen még náluk is számít az a pénz, amit az UEFA fizet a nemzetközi kupameccsekért.

Amennyiben pedig a BK Rosenborg Trondheim megnyeri ezt a Bodo/Glimt elleni hazai találkozót, akkor a Rosenborg szerzett pontjainak száma 48-ra emelkedik, miközben pedig a Bodo/Glimt 51 pontnál marad. Ha pedig ráadásul még úgy alakul a dolog, hogy a 49 ponttal 3. helyezett Odds Ballklubb sem bír pontot vagy pontokat szerezni a 28. fordulóban, akkor iszonyatosan izgalmas "bajnoki hajrá" várható Norvégiában, hiszen két dobogós helyért három olyan csapat fog küzdeni, amelyek maximum 3 pontra vagy azon belüli távolságra vannak csak egymástól.

Mivel a hátralevő két fordulóban még Molde - Bodo/Glimt mérkőzést is fognak rendezni, ahol a várhatóan az újdonsült bajnokcsapat és ünnepelni kívánó Molde FK otthonában nem a Bodo/Glimt lesz a favorit, teljesen egyértelmű, hogy a Rosenborg számára most kulcsfontosságú a Bodo/Glimt elleni esetleges hazai győzelem. Hiszen ez a siker pénzben is sokat jelenthet majd a hazai csapatnak.

Tipp: győz a BK Rosenborg Trondheim.

#25033 november 12, 2019, 16:54:48, csabax
Molde - Strömsgodset 1  :great:

Nem irigylem a vendégeket, hiszen Drammen város focistái minden bizonnyal azért utaznak mintegy 8 órát Moldéba és azért játszanak majd ott norvég élvonalbeli bajnoki mérkőzést, hogy a játékosok testközelből végignézhessék, ahogyan bajnokcsapat lesz a Molde FK. Hát, mit mondjak, vannak olyan meccsek, amelyekre csakis azért kell elutazni és amelyeken csakis muszáj focizni, mert a szabályok köteleznek erre, mert amúgy az égvilágon semmi más dolog nincsen, mint az, hogy nagyon-nagyon közelről kell asszisztálni a másik csapat játékosainak hatalmas öröméhez. Na, körülbelül ez lesz majd ezen a hétvégén a Moldéban vendégeskedő Strömsgodset IF feladata.

Legalábbis szerintem ez a fentebbiekben leírt dolog lesz majd a vendégek feladata azon a meccsen, hiszen nagyon-nagyon-nagyon nagy meglepetés lenne számomra (is), ha nem a hazaiak győzelem utáni bajnokünneplése lenne előtérben. Nem is akarok és nem is vagyok hajlandó semmi egyéb másra gondolni ezen kívül, s ezért nem is lehet semmi más a tippem, mint hazai győzelem. Hiszen azt azért tényleg nehezen hinném, hogy a jelenleg 14. helyezett és kiesési osztályozós helyen levő Strömsgodset IF (27 mérkőzésen 6 győzelem, 8 döntetlen, 13 vereség, 33-49-es gólarány, 26 pont) az áldozati játszópartner szerepén kívül bármi-akármi más is lehetne az egyelőre - ez a találkozó előtt - még csak toronymagasan bajnokesélyes csapatként említhető Molde FK otthonában (27 mérkőzésen 18 győzelem, 5 döntetlen, 4 vereség, 60-27-es gólarány, 59 pont).

A hírek szerint ezen a meccsen Eirik Ulland Andersen nem fog játszani a hazaiaknál, míg pedig a vendégeknél Hasan Hüseyin Duman és Nicholas Mickelson lesznek kénytelenek távol maradni a pályától. Megemlítettem az előbbieket, mert nem árthat az infó, de amúgy számomra totálisan lényegtelennek tűnik ez a dolog. Hiszen a Molde FK játékosai éppen azt készülnek "begyűjteni", amiért ebben az egész bajnokságban dolgoztak. Amikor pedig teljesen konkrétan a bajnoki cím megszerzése az adott mérkőzés tétje, akkor ott - általában - már ezen kívül nem igazán érdemes említeni semmi egyebet.

Talán annyit mégis, hogy a hazaiaknál Ohikhuaeme Anthony Omoijuanfo és Leke James is esélyesek még egyelőre és valamennyire a gólkirályi címnél. Feltéve, ha mindketten több gólt szereznek a Strömsgodset IF elleni mérkőzésen.

Tipp: győz a Molde FK.

röviden és tömören: