csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 14 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum november 28, 2019, 15:02:46
AZ Alkmaar - Partizan Belgrád, 3.5 gól felett  :great:
90. perc: 2-2

Idézetet írta: csabax Dátum november 28, 2019, 17:10:53
Besiktas - Slovan Bratislava, 2.5 gól felett  :great:
90. perc: 2-1

#25262 december 01, 2019, 19:42:29, csabax
Manchester United - Aston Villa 1  :noway:

A francia világbajnok Paul Pogba, a skót Scott McTominay, a portugál Diogo Dalot, az elefántcsontparti Eric Bailly, az argentin Marcos Rojo és a holland Timothy Fosu-Mensah a hazai csapatból, illetve Keinan Davis és Jed Steer a vendégcsapatból fognak hiányozni. Úgy még terjedelmesebb a hiányzói lista, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a szerb Nemanja Matic, illetve a spanyol Jota és a belga Björn Engels pályára lépése sem vehető biztosra.

Annál a hétközi Európa Kupa-buktánál (FC Astana - Manchester United 2-1) az ottani vendégek és mostani hazaiak edzője, a norvég Ole Gunnar Solskjaer mellőzte az angolok teljes első számű csapatát és egy tartalék jellegű együttest nevezett a mérkőzésre. Azon a meccsen a más alkalmakbeli cserék cseréinek cseréi voltak a szigetországiak cseréi. Szóval nem lehetett azzal előhozakodni, hogy a hazaiak fáradtak, mert a világ "végére" kellett utazniuk. Szóval nem fáradtak és nem túlhajszoltak a Manchester United focistái. És ha úgy alakulnak a dolgok, vagyis nem nyernek, akkor még véletlenül sem foghatják majd ilyesmire az Aston Villa elleni esetleges döntetlent vagy esetleges vereséget. Tehát ha bukni fognak a házigazdák a Manchester United - Aston Villa találkozón, akkor kizárólag csakis ők maguk lesznek felelősek a kudarcért.

Mivel még ennyire szerencsétlen és pocsék bajnoki kezdés után is sokkal jobb - szerintem - a Manchester United, mint az Aston Villa, ezért és a fentebb írtak miatt is úgy döntöttem, hogy nem ez az a mérkőzés, amelyiknél akár csak bármi másik dolgokat is írhatnék. Legalább 1-2 góllal nyerni fognak a hazaiak.

Na, jó: azért talán még annyit érdemes megemlítenem, hogy az Aston Villa formája nem jó, hanem csak maximum a gyengébbnél egy picivel jobbnak, talán amolyan közepesnek nevezhető a jelenlegi forma.

Tipp: győz a Manchester United.


;D ;D ;D ;D ;D

#25263 december 03, 2019, 19:36:13, csabax
Basaksehir - Antalyaspor, Basaksehir 1.5 gól felett  :great:

Eredetileg arra gondoltam, hogy majd jó alaposan megtippelem az isztambuli csapat hazai győzelmét, ám amikor jobban belegondoltam a dologba, akkor már azon filóztam, hogy szerintem legalább 2-3-4 góllal fog nyerni saját szurkolói előtt a Basaksehir, tehát talán nem a hazai csapat sima győzelmére kellene fogadnom, hanem arra, hogy legalább 2 gólt fognak szerezni a házigazdák. Tehát az a tippem, hogy "1.5 gól felett" lesz a Basaksehir. Vagyis úgy vélekedek, hogy többször is fog majd gólok miatt örömködni az isztambuli Fatih Terim Stadion nézőközönsége.

Hiányzók tekintetében egyik csapatnak sincsenek gondjai, hiszen a hazaiaknál senki sem sérült, míg a vendégeknél csak az eddig 0 (nulla) perces 21 éves Harun Kavaklidere 21 éves középpályás fogja kihagyni ezt a török élvonalbeli bajnoki mérkőzést. Ja, majdnem elfelejtettem: mégis lesz egy hiányzó a hazaiaknál, hiszen Mahmut Tekdemir piros lapot kapott korábban és ezért felfüggesztették a csávót. (Szerintem még mostan is lóg valamerre.) De ezért nem érdemes félteni a hazaiakat, ugyanis az előbb említett eltiltott középhátvéd helyett ott van a moldáviai Alexandru Epureanu vagy a Zöld-foki-szigeteki Carlos Ponck vagy akár még mások is. Például az FC Liverpool egykori szlovák focistája, Martin Skrtel. És azért még az is elképzelhető, hogy a védekező középpályás szerepkörét ellátó Mehmet Topal is fokozottabban fog figyelni a középen való védekezésre. Szóval lesz ott bőven helyettesítő. Nem kell félni, nem fog fájni.

Morál szempontjából azért az kifejezetten jót tehet a hazai játékosokkal, hogy egy gyengén teljesítő és rosszformában levő vendégcsapat ellen kell focizniuk, miközben pedig náluk arról szól a dolog, hogy ugyan már most is dobogósok, de szerencsés esetben akár még előrébb is léphetnek arról a 3. helyről. Azt azért nehéz elképzelni, hogy a nagyon jó formában levő listavezető Sivasspor bukni fog otthon a gyengécske Kasimpasa ellenében, viszont az azért már inkább elképzelhető, hogy a jelenleg 2. helyzett Trabzonspor vereséget fog szenvedni a török rekordbajnok Galatasaray elleni meccsen.

Amennyiben megtörténik az utóbbi dolog és pluszban még a Basaksehir - Antalyaspor meccsen is nyerni bírnak a házigazdák, akkor a Basaksehir máris feljebb kerülhet a tabellán. Szerintem lesz ok nyerni több góllal otthon.

Tipp: Basaksehir 1.5 gól felett.

#25264 december 04, 2019, 13:08:59, csabax
Leicester City - Everton 1  :great:

A hazai csapatból csak a mellékszereplő középpályás Matthew James fog kimaradni, nem először - és minden bizonnyal nem is utolsó alkalommal - ebben a szezonban, s így Brendan Rodgers menedzsert semmi sem tarthatja vissza attól, hogy a Leicester City legjobbjait küldje pályára az Everton elleni angol bajnoki mérkőzésen. A vendégeknél azért már más a helyzet, ott vannak hiányzók: a nemrégiben horrorsérülést szenvedett portugál Andre Gomes, az elefántcsontparti Jean-Philippe Gbamin és a curaçaói Jean-Carlo "Cuco" Martina, de ezek mellett még Fabian Delph és a brazil Bernard játéka is kérdéses.

Szerintem már csak a fentebbiek tudatában is simán megelőlegezhető a győzelem a hazaiaknak. Ám azért úgy talán még biztosabbak is tűnik a Leicester City sikere, ha azt írom, hogy forma tekintetében jelenleg a hazai csapat a teljes angol élvonal legjobb formában levő focicsapata. Ugyanis az utóbbi 6 mérkőzésen még az FC Liverpool is begyűjtött egy döntetlent (idegenben a Manchester United elleni meccsen), miközben a Leicester City zsinórban 6-ból 6-szor nyert. És, amolyan pluszként, ezeken a mérkőzéseken összesen és mindössze egyetlen 1 gólt kapott.

Egyrészt adott egy kiváló formában levő hazai csapat, amelyik a 2. helyen van, eddigi mérlege pedig 13 mérkőzésen 9 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 31-8-as gólarány, 29 pont. Másrészt pedig adott egy gyengén teljesítő vendégcsapat, amelyik a kiesőzónából próbál menekülni és a 16. helyen van, eddigi mérlege pedig 13 mérkőzésen 4 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség, 13-20-as gólarány, 14 pont.

Szerintem nem szükséges vaknak lenni, hiszen enélkül is látszik a két csapat közötti jelentős különbség. Ha ezt a meccset nem fogja megnyerni legalább 2-3-4 gól előnnyel a házigazda együttes, akkor szerintem nincs mit keressen a későbbiekben is az angol élvonalbeli bajnokság dobogóján.

Tipp: győz a Leicester City.

#25265 december 04, 2019, 17:40:35, csabax
Rosenborg - Ranheim, Rosenborg 2.5 gól felett  :great:

Ugyan kissé kockázatosnak tűnik ez a fogadás, de sebaj, bevállalom. Hátha. Amúgy egyéb másik esetekben ez a tipp majdnem egyáltalán nem lehetne kockázatos, hiszen a norvég rekordbajnok Rosenborg Trondheim BK fogadja hazai pályán az utolsó helyezett és első számú kiesőjelölt Ranheim Fotball együttesét. Ráadásul még a már alapból is sokkal jobb házigazda csapat jobb formában is van, mint a vendégcsapat. Szóval nem lehetne túl kockázatos dolog a hazaiak győzelmére tippelni. Főleg úgy, hogy a 49 ponttal 4. helyezett hazaiaknak muszáj győzniük ahhoz, hogy - szerencsés esetben - reménykedhessek az előrelépésben és a dobogón való zárásban.

Tehát, mint már említettem, elvileg nem lehetne kockázatos ez a "Rosenborg 2.5 gól felett" tippem. Ám, hangsúlyozom, hogy csak elvileg van így, hiszen éppen az utolsó fordulót rendezik a norvég élvonalbeli focibajnokságban, s a vendégcsapatnak még van némi halvány esélye nem kiesni, hanem továbbra is az I. osztályban maradni. Ehhez azonban a 26 ponttal sereghajtó vendégcsapatnak idegenben kellene győznie éppen a norvég rekordbajnok otthonában.

Szerintem nem is lehetne túlságosan meglepő ez az idegenbeli győzelem, hiszen a focibajnokságok utolsó fordulóiban gyakran lehet látni addig gyengén teljesítő, ám a szezon végén "szárnyaló" együtteseket, s ilyenkor az sem okoz túl nagy megrökönyödést, ha a kiesés ellen menekülő csapat egy nála sokkal magasabban jegyzett alakulat otthonában győzedelmeskedik.

Viszont azt azért jó dolognak tartom, hogy mindkét csapat győzelmi kényszerben van és mindkettőnek gólt vagy gólokat kell szereznie a hőn áhított győzelemhez. Úgy tudom, hogy a házigazdánál lesz némi fontosabb hiányzás a védelemben, plusz még kissé fáradtak is lehetnek az RBK játékosai, hiszen hétközben, csütörtökön Európa Kupa-meccset játszottak az osztrák LASK Linz ellen. Ahol hazai pályán buktak el 2-1-re.

Így az utolsó fordulóban képesnek tartom az utolsó helyezett vendégcsapatot, hogy 1-2 gólt szerezzen idegenben. Gyanítom, hogy ezt a dolgot a hazaiak is tudják, s ezért úgy készülnek, hogy a biztos győzelem reményében legalább 3 gólt kell szerezniük. Én nagyon remélem, hogy eképpen gondolkoznak.

Tipp: Rosenborg 2.5 gól felett.

#25266 december 01, 2019, 12:51:47, csabax
Spanyolország - Magyarország, 25.5 gól felett a vendégcsapat  :noway:

#25267 december 01, 2019, 19:41:25, csabax
Lilleström - Sarpsborg, 0.5 gól felett az 1. félidőben  :noway:

#25268 december 05, 2019, 11:42:53, csabax
FC Liefering - Blau-Weiss Linz, 3.5 gól felett  :great:

#25269 december 01, 2019, 16:33:43, csabax
TEC VV - Koninklijke HFC, 4.5 gól felett  :noway:

#25270 december 01, 2019, 20:06:59, csabax
Tromsö - Stabaek, 1.5 gól felett a hazai csapat  :noway:

#25271 december 05, 2019, 12:34:49, csabax
Bázel - Young Boys, 2.5 gól felett  :great:

#25272 december 01, 2019, 19:59:08, csabax
Kristiansund BK - Strömsgodset, 1.5 gól felett a hazai csapat  :noway:

#25273 december 01, 2019, 19:51:18, csabax
Haugesund - Odds Ballklubb X2  :noway:

#25274 december 05, 2019, 13:38:25, csabax
Mjöndalen - Valerenga, DNB 1  :great: