csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum november 29, 2019, 22:50:47
Magyarország - Kazahsztán, Magyarország -12.5 gól hendikep  :great:
39-15

Idézetet írta: csabax Dátum november 29, 2019, 23:27:40
Dánia - Ausztrália, 35.5 gól felett a hazai csapat  :great:
37-12


#25293 december 03, 2019, 11:59:28, csabax
Magyarország (n) - Montenegró (n), 25.5 gól felett a hazai csapat  :noway:

#25294 december 05, 2019, 19:47:15, csabax
Dél-Korea (n) - Brazília (n) 1X  :great:

#25295 december 06, 2019, 12:46:42, csabax
Franciaország - Ausztrália, 51.5 gól felett  :great:


#25297 december 06, 2019, 14:56:47, csabax
Gaz Metan Medias - FC Voluntari 1  :great:

Ennél a román élvonalbeli bajnokinál is a hazaiak győzelmére tippelek. Ugyanis az a helyzet van, hogy a házigazda medgyesi csapat egyelőre még felsőházi rájátszásra feljogosító helyen van, jelenleg 5. helyezett a maga 27 pontjával. Az erdélyi együttesnek muszáj lenne győznie otthon a mindössze 8 ponttal utolsó helyezett FC Voluntari elleni találkozón, mert ha nem nyer a Gaz Metan Medias, akkor bizony számára rossz dolgok következhetnek a közeljövőben. Mert hiszen azért már az is fontos lenne, hogy továbbra is tapadjon az élmezőnyre a medgyesi gárda (1. CFR Cluj 34 ponttal, 2. Astra Giurgiu 34 ponttal, 3. Viitorul Constanta 32 ponttal, 4. Universitatea Craiova 31 ponttal és csak 5. helyezett a Gaz Metan Medias 27 ponttal), de az előbbieknél talán még fontosabb az a dolog, hogy az egyelőre még csak alsóházi rájátszást érő pozícióban levő 25 pontos bukaresti Dinamo egy esetleges újabb győzelemmel a felsőházba és a medgyesi csapat elé kerülhet. Márpedig ebben a fordulóban a fővárosi alakulat otthonában fogja fogadni az újonc Chindia Targoviste együttesét.

Vagyis reális esély van arra, hogy nyerni fog a Dinamo. Ez a lehetőség pedig egyértelműen azt jelzi előre, hogy a Gaz Metan Medias - FC Voluntari mérkőzésen kötelező győzniük a medgyesieknek.

Nem érdemes megijedni a sereghajtó vendégektől, de persze, lebecsülni sem kellene őket. Az FC Voluntari együttesének eddig mindössze csak egyetlen 1 győzelme van, az FCSB ellen, s azt a győzelmet is volt szerencséje "összehozni" még a bajnokság elején, nyáron, augusztus első felében, amikor még "gödörben" és mélyrepülésben volt a jóval magasabban jegyzett bukaresti együttes. Augusztus közepe óta csak mindössze 3 döntetlent sikerül "felmutatnia" a mostani vendégcsapatnak, mert azokon az ikszeken kívül olyan szorgalmasan "zabálta" a vereségeket, mint kacsa a nokedlit. Nem csoda, hogy ez az FC Voluntari még csak 8 szerzett pontnál tart, utolsó helyezett és első számú kiesőjelöltté lépett elő.

Na, egy ilyen kaliberű csapat ellen kellene nyernie otthon, mégpedig kötelezően, a medgyesi együttesnek.

Tipp: győz a Gaz Metan Medias.

Idézetet írta: csabax Dátum november 30, 2019, 10:12:56
Tranmere Rovers - Chichester City FC, 2.5 gól felett a hazai csapat  :great:
71. perc: 3-0

#25299 december 06, 2019, 16:05:30, csabax
Politehnica Iasi - FCSB 2  :great:

Komoly problémákkal szembesülnek a hazai csapat vezetői a bukaresti FCSB vendégjátéka előtt. A játékosok hozzáállása miatt már az is gondot jelent, hogy a román élvonalbeli bajnokságban 22 ponttal 9. helyezett Politehnica Iasi csapatánál több olyan focista van, akik még az októberi fizetésüket sem kapták meg. El lehet képzelni, hogy mennyire fognak "hajtani" a focisták egy olyan együttesért, amelyiknél már néhány hónapja becsapják, hitegetik és "átverik" őket. Ám pluszban még az is van a hazaiaknál, hogy - ha jól számolok - 10 játékos nem játszhat majd a házigazda Jászvásárnál. Szóval, akárhogyan és akárhonnan is szemlélem a dolgokat, az van, hogy tutira biztosan tartalékosan fog focizni a Politehnica Iasi.

A hiányzók közül hárman azért nem játszhatnak, mert ők az FCSB focistái, csak kölcsönben vannak a jászvásári alakulatnál és az is szerepel a szerződésükben, hogy nem játszhatnak az őket kölcsönző csapat ellen; további hat játékosnak különböző egészségügyi problémái vannak és emiatt nem bírnak játszani, míg egy további focista pedig eltiltás miatt nem léphet pályára az FCSB elleni találkozón.

Mint az előbbiekben már említettem, a Politehnica Iasi jelenleg 9. helyezett, 22 pontja van, nagyon úgy tűnik, hogy kiesési rájátszásos  lesz majd a csapat, mérlege pedig a következő: 18 mérkőzésen, 5 győzelem, 7 döntetlen, 6 vereség, 19-23-as gólarány. A vendég FCSB 27 ponttal 6. helyezett, már eljutott a felsőházi rájátszásra feljogosító helyezésre, mérlege pedig 8-3-6 és 25-23-as gólarány. Ráadásul még az is van, hogy a román bajnokság egyik élcsapatának számító FCSB rosszul kezdte ezt a bajnokságot, így az első fordulók után a tabella alján volt, de egy ideje már újra "magára talált", egymás után nyeri a meccseket és kapaszkodik felfelé, a tabella tetejére, oda, ahova való. Nagy a határozottság és egyetértés a vendégeknél abban, hogy már nem igazán szabadna hibázniuk, hiszen csak egymást követő győzelmek után bírnak visszakapaszkodni az élmezőnybe és játszhatnak majd ismét a bajnoki címért a rájátszásban.

Ha tényleg ez a fentebbi a vendégcsapat célkitűzése, akkor illene győzni a nem túlzottan motivált házigazdák otthonában.

Tipp: győz az FCSB.

#25300 december 03, 2019, 22:42:15, csabax
Ayr United - Dunfermline Athletic, 2.5 gól felett  :noway:


Idézetet írta: csabax Dátum november 30, 2019, 11:29:41
Pick Szeged - PPD Zagreb, 29.5 gól felett a hazai csapat  :great:
33-23


Idézetet írta: csabax Dátum november 30, 2019, 19:30:20
Basaksehir - Antalyaspor, Basaksehir 1.5 gól felett  :great:

Eredetileg arra gondoltam, hogy majd jó alaposan megtippelem az isztambuli csapat hazai győzelmét, ám amikor jobban belegondoltam a dologba, akkor már azon filóztam, hogy szerintem legalább 2-3-4 góllal fog nyerni saját szurkolói előtt a Basaksehir, tehát talán nem a hazai csapat sima győzelmére kellene fogadnom, hanem arra, hogy legalább 2 gólt fognak szerezni a házigazdák. Tehát az a tippem, hogy "1.5 gól felett" lesz a Basaksehir. Vagyis úgy vélekedek, hogy többször is fog majd gólok miatt örömködni az isztambuli Fatih Terim Stadion nézőközönsége.

Hiányzók tekintetében egyik csapatnak sincsenek gondjai, hiszen a hazaiaknál senki sem sérült, míg a vendégeknél csak az eddig 0 (nulla) perces 21 éves Harun Kavaklidere 21 éves középpályás fogja kihagyni ezt a török élvonalbeli bajnoki mérkőzést. Ja, majdnem elfelejtettem: mégis lesz egy hiányzó a hazaiaknál, hiszen Mahmut Tekdemir piros lapot kapott korábban és ezért felfüggesztették a csávót. (Szerintem még mostan is lóg valamerre.) De ezért nem érdemes félteni a hazaiakat, ugyanis az előbb említett eltiltott középhátvéd helyett ott van a moldáviai Alexandru Epureanu vagy a Zöld-foki-szigeteki Carlos Ponck vagy akár még mások is. Például az FC Liverpool egykori szlovák focistája, Martin Skrtel. És azért még az is elképzelhető, hogy a védekező középpályás szerepkörét ellátó Mehmet Topal is fokozottabban fog figyelni a középen való védekezésre. Szóval lesz ott bőven helyettesítő. Nem kell félni, nem fog fájni.

Morál szempontjából azért az kifejezetten jót tehet a hazai játékosokkal, hogy egy gyengén teljesítő és rosszformában levő vendégcsapat ellen kell focizniuk, miközben pedig náluk arról szól a dolog, hogy ugyan már most is dobogósok, de szerencsés esetben akár még előrébb is léphetnek arról a 3. helyről. Azt azért nehéz elképzelni, hogy a nagyon jó formában levő listavezető Sivasspor bukni fog otthon a gyengécske Kasimpasa ellenében, viszont az azért már inkább elképzelhető, hogy a jelenleg 2. helyzett Trabzonspor vereséget fog szenvedni a török rekordbajnok Galatasaray elleni meccsen.

Amennyiben megtörténik az utóbbi dolog és pluszban még a Basaksehir - Antalyaspor meccsen is nyerni bírnak a házigazdák, akkor a Basaksehir máris feljebb kerülhet a tabellán. Szerintem lesz ok nyerni több góllal otthon.

Tipp: Basaksehir 1.5 gól felett.

63. perc: 2-0