csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#25305 december 04, 2019, 13:17:53, csabax
Lipót SK - Gyirmót FC, 0.5 gól alatt a hazai csapat  :noway:

#25306 december 04, 2019, 13:18:48, csabax
Kazahsztán - Spanyolország, Kazahsztán +17.5 gól hendikep  :noway:

#25307 december 06, 2019, 17:48:06, csabax
Kelet-Timor U23 - Fülöp-szigetek U23, 3.5 gól felett  :great:

#25308 december 06, 2019, 19:18:10, csabax
Dánia - Brazília, Dánia -3.5 gól hendikep  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum november 30, 2019, 20:36:45
Leicester City - Everton 1  :great:

A hazai csapatból csak a mellékszereplő középpályás Matthew James fog kimaradni, nem először - és minden bizonnyal nem is utolsó alkalommal - ebben a szezonban, s így Brendan Rodgers menedzsert semmi sem tarthatja vissza attól, hogy a Leicester City legjobbjait küldje pályára az Everton elleni angol bajnoki mérkőzésen. A vendégeknél azért már más a helyzet, ott vannak hiányzók: a nemrégiben horrorsérülést szenvedett portugál Andre Gomes, az elefántcsontparti Jean-Philippe Gbamin és a curaçaói Jean-Carlo "Cuco" Martina, de ezek mellett még Fabian Delph és a brazil Bernard játéka is kérdéses.

Szerintem már csak a fentebbiek tudatában is simán megelőlegezhető a győzelem a hazaiaknak. Ám azért úgy talán még biztosabbak is tűnik a Leicester City sikere, ha azt írom, hogy forma tekintetében jelenleg a hazai csapat a teljes angol élvonal legjobb formában levő focicsapata. Ugyanis az utóbbi 6 mérkőzésen még az FC Liverpool is begyűjtött egy döntetlent (idegenben a Manchester United elleni meccsen), miközben a Leicester City zsinórban 6-ból 6-szor nyert. És, amolyan pluszként, ezeken a mérkőzéseken összesen és mindössze egyetlen 1 gólt kapott.

Egyrészt adott egy kiváló formában levő hazai csapat, amelyik a 2. helyen van, eddigi mérlege pedig 13 mérkőzésen 9 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 31-8-as gólarány, 29 pont. Másrészt pedig adott egy gyengén teljesítő vendégcsapat, amelyik a kiesőzónából próbál menekülni és a 16. helyen van, eddigi mérlege pedig 13 mérkőzésen 4 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség, 13-20-as gólarány, 14 pont.

Szerintem nem szükséges vaknak lenni, hiszen enélkül is látszik a két csapat közötti jelentős különbség. Ha ezt a meccset nem fogja megnyerni legalább 2-3-4 gól előnnyel a házigazda együttes, akkor szerintem nincs mit keressen a későbbiekben is az angol élvonalbeli bajnokság dobogóján.

Tipp: győz a Leicester City.

2-1

#25310 december 07, 2019, 13:50:33, csabax
CFR Cluj - Sepsi OSK 1  :great:

A hazaiak edzője, az egykori Chelsea-játékos Dan Petrescu azért panaszkodik mostanában, mert csapatának nagyon sok meccset kell játszania, s mivel fáradtak a focisták, előfordulhat, hogy éppen a nemsokára következő és Európa Ligában való továbbjutásról döntő Celtic FC elleni meccsen lesznek problémáik a megfelelő teljesítménnyel. Van is némi igazságtartalom abban, amit Dan Petrescu edző ismételget, hiszen a kolozsváriak eddig már 33 mérkőzést játszottak ebben a szezonban, és még csak december eleje van. Nyár óra egészen mostanáig majdnem minden 3. napon meccset játszottak a vasutasok (CFR, a román MÁV) és bizony a kolozsvári keret "mélysége" nem hasonlítható össze a nyugat-európai sztárklubok "merítési" lehetőségeivel (pl: Manchester City, stb.).

A kolozsvári focisták fáradtsága nagyon jól látszott a román élvonalbeli bajnokság előző fordulójában, amikor Nagyszebenben 1-0-ra vezettek a kolozsváriak, ám az utolsó percekre elfáradtak a túlhajszolt vendégjátékosok és így egy büntetőnek köszönhetően egyenlíteni bírt 1-1-re a házigazda FC Hermannstadt. Természetesen még ezzel az idegenbeli döntetlennel is listavezető a románoknál a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj), de neki éllovasként már csak 35 pontja van, míg az üldözői közül a 2. helyezett Astra Giurgiu 34 pontnál jár és a 3. helyezett FC Viitorul pedig 32 pontnál jár. Vagyis már csak 3 pont választja el egymástól a bajnoki címért küzdőket.

Az az igazság, hogy ennél a CFR Cluj - Sepsi OSK meccsnél az van, hogy elvileg talán jó lehetne egy újabb döntetlenre az ebben a bajnokságban immár nagyon sokadik iksznél járó a vendég sepsiszentgyörgyi csapat, ám szerencsétlenségére most éppen az van, hogy "szorult" helyzetben és emiatt győzelmi kényszerben van a bajnoki címvédő Kolozsvári Vasutas. A két csapat minőségben és egyebekben akkora távolságra van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Természetesen ez a hatalmas előny a házigazda kolozsvári csapat javára van.

Tipp: győz a CFR Cluj.

#25311 december 05, 2019, 23:08:17, csabax
Arsenal - Brighton & Hove Albion 1  :noway:

A spanyol Dani Ceballos, a szintén spanyol Hector Bellerin és az angol Rob Holding, illetve a kolumbiai Jose Izquierdo, a brazil Bernardo és az angol Solly March fognak hiányozni a csapatokból. Mint ismeretes, a londoniaknak nincsen edzőjük, mert néhány nappal ezelőtt elzavarták a kispadról az általam Röntgennek nevezett Unai Emery menedzsert. Egyelőre még senkit sem neveztek ki menedzsernek a helyére, így egyelőre - amikor ezen sorokat írom - még az egykori Arsenal-focista svéd Freddie Ljungberg az "Ágyúsok" megbízott edzője. Természetesen simán előfordulhat, hogy a néhány nap múlva rendezendő Arsenal - Brighton bajnoki mérkőzés előtt a londoniak mégis meg- és kinevezik az új menedzsert. Ám addig abból "főzök", ami jelenleg rendelkezésre áll.

Szerintem is várható volt már nagyon, hogy a londoniaknál előbb-utóbb véget ér a türelem és elzavarják azt a Röntgen csávót a kispadról. Hiszen az ő irányítása alatt méltatlanul és roppant szerényen szerepelt az Arsenal. Egyelőre még csak 8. helyezett a régebben sokkal eredményesebb időszakokat is átélt együttes, eddigi mérlege pedig teljes joggal nevezhető kifejezetten pocséknak: 14 mérkőzésen 4 győzelem, 7 döntetlen, 3 vereség, 20-21-es gólarány, 19 pont. Ami szerintem egészen elképesztő az Arsenal számára, az a mínuszos gólarány és a 14 meccsen kapott 21 gól! Ezen javíthat majd Freddie Ljungberg megbízott edző vagy az új menedzser.

Egyelőre főként azt tartom figyelemre méltónak, hogy az egykoron kiváló focista Ljungberg nem hatódott meg semmitől és gyorsan kispadra ültette az Arsenal nyári "sztárigazolását". A kisebb vagyonért igazolt elefántcsontparti Nicolas Pepe eseténél azt mondta Freddie Ljungberg, hogy őt abszolút egyáltalán nem érdeklik a sztárallűrök és ha valaki nem végez megfelelő munkát az edzéseken, akkor annak helye sem lehet a londoni csapatban. Azt pedig mindenkinek, abszolút minden játékosnak nagyon-nagyon jól meg kell jegyeznie, hogy "ez" az Arsenal pontosan "az" az Arsenal.

Nekem úgy tűnik, hogy már csak azért is megérte Freddie Ljungberg átmeneti és megbízott edzői kinevezése, mert talán a svéd Arsenal-legenda "rendet tehet a fejekben". A két csapat közötti hatalmas minőségbeli különbséget talán felesleges említenem, hiszen azt vélem, hogy ha Ljungberg ébresztés jellegű munkája csak félig-meddig lesz sikeres, már akkor is nagy lesz az előny a hazaiak javára.

Tipp: győz az Arsenal.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

#25312 december 07, 2019, 14:20:27, csabax
Universitatea Craiova - FC Botosani 1  :great:

A házigazda együttesnél eléggé egyszerűnek tűnik a feladat, ugyanis ha a CS Universitatea Craiova nem bír győzni az FC Botosani elleni román élvonalbeli bajnoki mérkőzésen, akkor lépéshátrányba fog kerülni. Amennyiben mégis bír nyerni a jelenleg 31 ponttal 4. helyezett krajovai csapat, akkor a továbbiakban is maradhat az élbolyban és küzdhet majd a bajnoki címért. Az Universitatea Craiova előtt a jelen pillanatban a következő a helyzet: 1. CFR Cluj 35 ponttal, 2. FC Astra Giurgiu 34 ponttal, 3. FC Viitorul Constanta 32 ponttal. Tehát a hazaiaknál az lehet a tét, hogy a CS Universitatea Craiova továbbra is harcban maradjon a bajnoki címért zajló küzdelemben.

Nem rossz csapat a vendég FC Botosani (idei mérlege: 18 mérkőzésen 6 győzelem, 8 döntetlen, 4 vereség, 25-23-as gólarány, 26 pont), sőt, éppen az is van nála, hogy ebben a bajnokságban kifejezetten jól teljesít idegenben a csapat. Méghozzá annyira jól teljesít idegenben az FC Botosani, hogy még hazai pályán és saját szurkolói előtt sem játszik annyira jól, mint teszi ezt idegenben. Ám most az lesz, hogy a mostani házigazda CS Universitatea Craiova meg éppen hazai pályán teljesít jól ebben az idényben. Így tehát már előre is borítékolható, hogy tutira biztosan hatalmas csata lesz az otthon jól teljesítő CS Universitatea Craiova és az idegenben jól teljesítő FC Botosani összecsapásán.

Ráadásul még az is van, hogy forma tekintetében jelenleg közel azonos szinten van a két együttes. Gyakorlatilag közel hasonló a két csapat pillanatnyi formája, s így tehát ez a dolog sem számíthat a meccs sorsát befolyásoló tényezőnek. Várhatóan szoros lesz a meccs, hatalmas lesz a küzdelem, s talán csak az ehhez hasonló esetekben már olyan sokszor említett egyéni megoldások dönthetnek. És talán még az is, teszem hozzá gyorsan, hogy saját szurkolói előtt fog szerepelni a hazai pályán jobban teljesítő együttes.

Tipp: győz a CS Universitatea Craiova.

Idézetet írta: csabax Dátum november 30, 2019, 22:27:58
Rosenborg - Ranheim, Rosenborg 2.5 gól felett  :great:

Ugyan kissé kockázatosnak tűnik ez a fogadás, de sebaj, bevállalom. Hátha. Amúgy egyéb másik esetekben ez a tipp majdnem egyáltalán nem lehetne kockázatos, hiszen a norvég rekordbajnok Rosenborg Trondheim BK fogadja hazai pályán az utolsó helyezett és első számú kiesőjelölt Ranheim Fotball együttesét. Ráadásul még a már alapból is sokkal jobb házigazda csapat jobb formában is van, mint a vendégcsapat. Szóval nem lehetne túl kockázatos dolog a hazaiak győzelmére tippelni. Főleg úgy, hogy a 49 ponttal 4. helyezett hazaiaknak muszáj győzniük ahhoz, hogy - szerencsés esetben - reménykedhessek az előrelépésben és a dobogón való zárásban.

Tehát, mint már említettem, elvileg nem lehetne kockázatos ez a "Rosenborg 2.5 gól felett" tippem. Ám, hangsúlyozom, hogy csak elvileg van így, hiszen éppen az utolsó fordulót rendezik a norvég élvonalbeli focibajnokságban, s a vendégcsapatnak még van némi halvány esélye nem kiesni, hanem továbbra is az I. osztályban maradni. Ehhez azonban a 26 ponttal sereghajtó vendégcsapatnak idegenben kellene győznie éppen a norvég rekordbajnok otthonában.

Szerintem nem is lehetne túlságosan meglepő ez az idegenbeli győzelem, hiszen a focibajnokságok utolsó fordulóiban gyakran lehet látni addig gyengén teljesítő, ám a szezon végén "szárnyaló" együtteseket, s ilyenkor az sem okoz túl nagy megrökönyödést, ha a kiesés ellen menekülő csapat egy nála sokkal magasabban jegyzett alakulat otthonában győzedelmeskedik.

Viszont azt azért jó dolognak tartom, hogy mindkét csapat győzelmi kényszerben van és mindkettőnek gólt vagy gólokat kell szereznie a hőn áhított győzelemhez. Úgy tudom, hogy a házigazdánál lesz némi fontosabb hiányzás a védelemben, plusz még kissé fáradtak is lehetnek az RBK játékosai, hiszen hétközben, csütörtökön Európa Kupa-meccset játszottak az osztrák LASK Linz ellen. Ahol hazai pályán buktak el 2-1-re.

Így az utolsó fordulóban képesnek tartom az utolsó helyezett vendégcsapatot, hogy 1-2 gólt szerezzen idegenben. Gyanítom, hogy ezt a dolgot a hazaiak is tudják, s ezért úgy készülnek, hogy a biztos győzelem reményében legalább 3 gólt kell szerezniük. Én nagyon remélem, hogy eképpen gondolkoznak.

Tipp: Rosenborg 2.5 gól felett.

82. perc: 3-2

#25314 december 07, 2019, 14:31:11, csabax
Dunaújváros - Siófok, az 1. félidőben 1X  :great:

#25315 december 05, 2019, 13:59:24, csabax
Norvégia (n) - Angola (n), 32.5 gól felett a hazai csapat  :noway:

#25316 december 05, 2019, 10:38:24, csabax
Kuba - Szlovénia, 24.5 gól alatt a hazai csapat  :noway:

#25317 december 05, 2019, 13:54:52, csabax
Svédország - Argentína 31.5 gól felett a hazai csapat  :noway:

#25318 december 07, 2019, 15:27:15, csabax
Vietnám U23 - Thaiföld U23, 2.5 gól felett  :great:

#25319 december 05, 2019, 23:07:47, csabax
Arsenal - Brighton 1X  :noway:
Mura - Bravo 1X  :great:

Szorzó: 1.26

1-2
1-1