csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#25935 február 18, 2020, 12:54:46, csabax
Antalyaspor - Kasimpasa 1  :great:

Lesznek ám bőven kimaradók: a macedón Adis Jahovic, a cseh Ondrej Celustka, az argentin Gustavo Blanco Leschuk, Bahadir Ozturk, Nazim Sangare, Veysel Sari, Salih Dursun és Yekta Kurtulus a hazaiaknál, illetve az eltiltott bosnyák Haris Hajradinovic, a koszovói albán származású svéd állampogár Loret Sadiku, a cseh David Pavelka és a guineai Bangaly-Fode Koita a vendégeknél. Ez, akárhogyan is nézem, összesen 12 játékos hiányzását jelenti. Ám talán az nem is jelent túl nagy problémát a házigazdáknál, hogy hiányozni fognak Adis Jahovic és Gustavo Blanco Leschuk, hiszen így szinte biztosan fog játszani az Antalyaspor kiöregedőben levő 34 éves világklasszisa, a "fénykorában" a Bayern München, a londoni Arsenal, a milánói Internazionale és az isztambuli Galatasaray csapataiban "gólgyáros" lengyel származású német világbajnok és kétszeres vb-bronzérmes, valamint Európa-bajnoki ezüstérmes és EB-bronzérmes Lukas Podolski. (Kis kiegészítő: a német "gólzsák" ahhoz a japán Vissel Kobe csapatához ment "levezetni", ahol játszanak - többek között - a spanyol Andres Iniesta és a szintén spanyol David Villa is. Onnan igazolta vissza Európába Lukas Podolskit az Antalyaspor.)

Számomra egyáltalán nem meglepő, hogy ilyesmihez folyamodott a török Antalyaspor együttese és Lukas Podolskit még azelőtt "visszahozta" Európába, mielőtt a németek világbajnok csatára befejezte volna pályafutását. Szóval nem meglepő ez a "lépés", ugyanis hatalmas gondban van az Antalyaspor, s a klub vezetői abban reménykednek, hogy Lukas Podolski segíteni fog a csapatnak az élvonalban maradni.

Ez az Antalyaspor - Kasimpasa török élvonalbeli mérkőzés kimondottan amolyan "hatpontos" meccs lesz és, persze, százszázalékosan kiesési rangadó. Hiszen a 18 csapatos török Süper Lig 16. helyén van az Antalyaspor, míg az ellenfél Kasimpasa közvetlenül mögötte van a tabellán, a 17. helyen. Ráadásul még a két csapat közötti pontkülönbség is nagyon kevés, mindössze 3 pont (Antalyaspor 19 pont, Kasimpasa 16 pont). És még ráadásabbul az is van, hogy a két csapat gólaránya tökéletesen azonos és mindkettőnél -18 gól a gólkülönbség. Magyarán ezt azt is jelenti, hogy ha nyerni bír idegenben a Kasimpasa, akkor bizony helycsere lesz a tabellán és az Antalyaspor le fog zuhanni a török élvonalbeli bajnokság utolsó előtti helyére.

Érthető, hogy az Antalyaspor illetékesei elmentek egészen Japánba és onnan igazoltak vissza Európába egy "levezető" klasszis csatárt.

Tipp: győz az Antalyaspor.

#25936 február 17, 2020, 23:02:34, csabax
VfL Bochum - VfB Stuttgart, a vendégcsapat nyer és mindkét csapat gólt szerez  :noway:

Ez a VfL Bochum - VfB Stuttgart német másodosztályú bajnoki mérkőzés elsősorban a vendégekről fog emlékezetes maradni. Vagyis, pontosabban, így előzőleg ezt remélem. Aztán pedig, a tippemmel ellentétben, majd talán ismét az fog történni, hogy az általam győzelemre tippelt csapat egyik játékosa piros lapot fog kapni - lehetőleg még az 1. félidőben - és én hiábavalóan tippeltem úgy, mert már ez a tippem is - természetesen, akaratom ellenére - vesztes lesz. Na, mindegy, inkább lapozok.

Ezúttal a következő lesz a tippem: a vendégcsapat nyer és mindkét csapat gólt szerez. Az van jelenleg, hogy a vendég Stuttgart 38 ponttal 3. helyezett és a német élvonalba próbál minél hamarabb visszajutni (mérleg: 21 mérkőzésen 11 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség, 37-25-ös gólarány). Egyértelműnek tűnik, hogy a svábok "hajtani" fognak nagyon ezen az idegenbeli találkozón. Velük ellentétben viszont a házigazda bochumi gárda csak 23 pontos és 15. helyezett (mérleg: 21 mérkőzésen 5 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereség, 34-39-es gólarány). Ez a helyezés egyben azt is jelenti, hogy a VfL Bochum menekül a kiesés elöl és mindössze csak egyetlen egy helyezéssel van a kiesési osztályozós 16. helyezés felett.

Hiányzók: Ulrich Bapoh, illetve Holger Badstuber, az eltiltott argentin Nicolas Gonzalez, az osztrák Sasa Kalajdzic és Marc Oliver Kempf. Nekem nem tűnik "veszélyesnek" ez a dolog, s azt vélem, hogy bírnak majd megfelelően pótolni a csapatok.

Talán leginkább azért fogadok erre "a vendégcsapat nyer és mindkét csapat gólt szerez" tippre, mert tudom azt, hogy jelenleg éppen a vendég VfB Stuttgart a német Bundesliga 2 legjobb formában levő csapata, miközben pedig a házigazda VfL Bochum eléggé gyenge formában van. Azt vélem, hogy a stuttgartiak ezen kiváló formája elegendő lesz az idegenben szerzett gólokra és az idegenbeli győzelemre is. A hazaiaknál azért tippelem a gólszerzést, mert ugyan most tényleg pocsék formában van az együttes, viszont arra azért nagyon alaposan szokik figyelni és ügyelni, hogy otthon, a saját közönsége előtt, majdnem mindig szerezzen gólt a VfL Bochum.

Ha nem lesz 11-es vagy piros lap, ami borítaná az "egyensúlyt", akkor nyertes lehet a tipp.

Tipp: a vendégcsapat nyer és mindkét csapat gólt szerez.




Idézetet írta: csabax Dátum február 15, 2020, 16:37:46
Vojvodina - Proleter 1  :great:

Jürgen Klopp: legendák nyomában
"Ez a játék a szurkolók miatt olyan, amilyen. Így gondolom, tudom, érzem. Szórakoztatnunk kell őket. Jobbá kell tennünk az életüket, ez a mi dolgunk. A football nem olyan fontos dolog, nem mentünk életeket. Nem vagyunk varázslók, vagy orvosok, a mi munkánk, hogy az emberekkel 90 percre elfelejtessük a gondjaikat. Hogy témát adjunk nekik a meccsek után és legyen miről beszélniük a következő mérkőzés előtt. Ennek megfelelően akarom élni az életemet."
https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/jurgen-klopp-legendak-nyomaban.html?fbclid=IwAR39QeJMybBQvSY6FQz0I2zNKq_jC2dsqRApVsDrFNAeDMetaOboyUeSg2Q
1-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 15, 2020, 22:10:21
Lazio - Inter, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Ez tényleg csúcsderbi lesz a javából, hiszen - többek között - az lesz a tét ezen a Lazio - Inter Serie A-mérkőzésen, hogy a kettő közül melyik csapat legyen az olasz élvonalbeli bajnokság éllovasa. Jelenleg az van, hogy a házigazda SS Lazio 53 ponttal 3. helyezett a tabellán (eddigi mérlege: 23 mérkőzésen 16 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség, 53-20-as gólarány), míg pedig a vendég FC Internazionale Milano (eddigi mérlege: 23 mérkőzésen 16 győzelem, 6 döntetlen, 1 vereség, 48-20-as gólarány) 54 ponttal 1. helyezett. A két együttes között ott van a 2. helyen a szintén 54 ponttal rendelkező Juventus Torino, amelyik együttes gólkülönbsége rosszabb, mint az előtte levő milánói csapaté. Íme az élen levők gólarányai: FC Internazionale Milano +28 gól, Juventus Torino +21, SS Lazio +33 gól.

A pontszámokat látva, teljesen egyértelmű válik, hogy a házigazda SS Lazio kizárólag csakis abban az egyetlen esetben kerülhet az olasz élvonalbeli focibajnokság élére, ha le bírja győzni otthon az FC Internazionale Milano csapatát. Mert hiszen már döntetlen esetén is az lesz, hogy a mostani listavezető milánói csapat 55 pontnál fog tartani, miközben az otthon játszó római együttesnek mindössze csak 54 pontja lesz.

És mivel a Serie A listavezetői pozíciója a tét, teljesen egyértelmű számomra, hogy mindkét csapat összes játékosa bizony hatványozottan fog küzdeni ezen cél eléréséért. Ez a mindkét oldalon áhított dolog pedig kizárólag csakis úgy valósulhat meg, ha gólt vagy gólokat szereznek a csapatok. Mindkét oldalon. Tökmindegy, hogyan mozognak és éppen miket csinálnak a focisták, hiszen csakis arra kell törekedniük, hogy gólt vagy gólokat szerezzenek. Szerintem eléggé egyértelmű, hogy ilyen esetben én arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt.

Ja, és hogy ezt se felejtsem ki: mindkét csapatban a legjobbak fognak játszani, hiszen csak Senad Lulic, illetve Roberto Gagliardini lesznek kénytelenek kihagyni ezt az olasz rangadót.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

50. perc: 1-1


#25942 február 19, 2020, 00:18:05, csabax
Borussia Dortmund - Paris SG, mindkét csapat gólt szerez  :great:

Szinte biztos, hogy az izomsérüléssel bajlódó Marco Reus nem fog játszani a házigazda német csapatban, ami egyben azt is jelenti számomra, hogy a januárban érkezett 19 éves norvég Erling Haaland a Borussia Dortmund kezdőcsapatának tagja lesz. Ha pedig már úgyis a kimaradóknál tartok, akkor a többieket is érdemes megemlíteni: az előbb említett Marco Reus mellett a szintén csatár Julian Brandt és valószínűleg a védekező középpályás dán Thomas Delaney fognak hiányozni a hazaiaktól, miközben pedig a vendégektől a hátvéd Colin Dagba, a szintén hátvéd Abdou Diallo, az argentin Leandro Paredes és Adil Aouchiche lesznek kénytelenek kihagyni ezt a BL-meccset. Mint látható, talán Leandro Paredes kivételével jobbára csakis mellékszereplőkről van szó a vendégeknél. Bár, szerintem, az argentin is többnyire mellékszereplő. Az a jó hír a vendég franciáknál, hogy erre találkozóra várhatóan a brazil Neymar is visszatér a PSG-be. Vagyis akár a Kylian Mbappe, Mauro Icardi, Neymar, Angel Di Maria, Marco Verratti "ötösfogatot" is lehet egyszerre szerepeltetni a francia bajnokcsapatban.

Egyáltalán nem véletlen, hogy arra tippelek, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni. Vagyis akár többes számban is lehetne írni, úgy, hogy gólokat fognak szerezni. Amolyan 1-1-re, 2-2-re vagy 3-3-ra gondolok, esetleg még ezekhez közeli eredményekre. Mert az addig rendben van, hogy jó kapusok vannak mindkét csapatban (a svájci válogatott Roman Bürki a hazaiaknál, illetve Costa Rica válogatottjának első számú kapusa, Keylor Navas a vendégeknél), de azért olyan potenciális gólszerző focisták egész sora játszik a Borussia Dortmund és Paris Saint-Germain együtteseiben, hogy egészen kicsi a valószínűsége annak, hogy ne legyenek gólok ezen a találkozón. Például a franciák előbbiekben említett "ötösfogata" mellett ott lesz a pályán a németek "ötösfogata" is: az angol "csodagyerek" Jadon Sancho, a már említett norvég Erling Haaland, a belga Thorgan Hazard, a szintén belga Axel Witsel és a portugál Raphael Guerreiro.

Ha ilyen játékosok szereplése mellett sem lesznek gólok ezen a Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-mérkőzésen, akkor rögtön a meccs után - szerintem - akár be is fejezhetik a pályafutásukat ezek a csávók.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez.


Idézetet írta: csabax Dátum február 16, 2020, 21:03:42
Penafiel - Chaves 1X  :great:
OFI Crete - Atromitos Athens 1X  :great:

Szorzó: 1.76
0-0
1-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 16, 2020, 21:38:55
Antalyaspor - Kasimpasa 1  :great:

Lesznek ám bőven kimaradók: a macedón Adis Jahovic, a cseh Ondrej Celustka, az argentin Gustavo Blanco Leschuk, Bahadir Ozturk, Nazim Sangare, Veysel Sari, Salih Dursun és Yekta Kurtulus a hazaiaknál, illetve az eltiltott bosnyák Haris Hajradinovic, a koszovói albán származású svéd állampogár Loret Sadiku, a cseh David Pavelka és a guineai Bangaly-Fode Koita a vendégeknél. Ez, akárhogyan is nézem, összesen 12 játékos hiányzását jelenti. Ám talán az nem is jelent túl nagy problémát a házigazdáknál, hogy hiányozni fognak Adis Jahovic és Gustavo Blanco Leschuk, hiszen így szinte biztosan fog játszani az Antalyaspor kiöregedőben levő 34 éves világklasszisa, a "fénykorában" a Bayern München, a londoni Arsenal, a milánói Internazionale és az isztambuli Galatasaray csapataiban "gólgyáros" lengyel származású német világbajnok és kétszeres vb-bronzérmes, valamint Európa-bajnoki ezüstérmes és EB-bronzérmes Lukas Podolski. (Kis kiegészítő: a német "gólzsák" ahhoz a japán Vissel Kobe csapatához ment "levezetni", ahol játszanak - többek között - a spanyol Andres Iniesta és a szintén spanyol David Villa is. Onnan igazolta vissza Európába Lukas Podolskit az Antalyaspor.)

Számomra egyáltalán nem meglepő, hogy ilyesmihez folyamodott a török Antalyaspor együttese és Lukas Podolskit még azelőtt "visszahozta" Európába, mielőtt a németek világbajnok csatára befejezte volna pályafutását. Szóval nem meglepő ez a "lépés", ugyanis hatalmas gondban van az Antalyaspor, s a klub vezetői abban reménykednek, hogy Lukas Podolski segíteni fog a csapatnak az élvonalban maradni.

Ez az Antalyaspor - Kasimpasa török élvonalbeli mérkőzés kimondottan amolyan "hatpontos" meccs lesz és, persze, százszázalékosan kiesési rangadó. Hiszen a 18 csapatos török Süper Lig 16. helyén van az Antalyaspor, míg az ellenfél Kasimpasa közvetlenül mögötte van a tabellán, a 17. helyen. Ráadásul még a két csapat közötti pontkülönbség is nagyon kevés, mindössze 3 pont (Antalyaspor 19 pont, Kasimpasa 16 pont). És még ráadásabbul az is van, hogy a két csapat gólaránya tökéletesen azonos és mindkettőnél -18 gól a gólkülönbség. Magyarán ezt azt is jelenti, hogy ha nyerni bír idegenben a Kasimpasa, akkor bizony helycsere lesz a tabellán és az Antalyaspor le fog zuhanni a török élvonalbeli bajnokság utolsó előtti helyére.

Érthető, hogy az Antalyaspor illetékesei elmentek egészen Japánba és onnan igazoltak vissza Európába egy "levezető" klasszis csatárt.

Tipp: győz az Antalyaspor.

3-1

#25946 február 19, 2020, 23:03:23, csabax
Manchester City - West Ham, 2.5 gól felett a hazai csapat  :noway:
FC Nordsjælland - AC Horsens 1X  :great:

Szorzó: 1.67

2-0
6-0


#25948 február 19, 2020, 23:02:21, csabax
Manchester City - West Ham, 4.5 gól felett a hazai csapat  :noway:

Nemrégiben írtam már előzetest ehhez a Manchester City - West Ham United angol élvonalbeli mérkőzéshez, de - sajnos - akkor elhalasztották a meccset, így a tippem akkor hiábavalónak bizonyult. Most ismét nekiveselkednek megtartani a meccset, így hát én is ismét írok egy előzetest. Amelynél az lesz, hogy nagyjából felhasználom a korábban írtakat, hiszen azóta semmit sem változott a véleményem, ám, természetesen, újítok picit a korábban írtakon, hiszen történt azóta némi változás.

Az első újításom éppen a tippnél lesz, hiszen akkor 1.96-ért a "3.5 gól felett a hazai csapat" volt a tippem, ám ezúttal már a "4.5 gól felett a hazai csapat" a tippem 3.80-ért. Azért emeltem a hazaiak gólszámán, mert időközben kizárták a Bajnokok Ligájából az illetékesek szerint túlköltekező és vétő Manchester City együttesét, s úgy gondolom, hogy erre - természetesen a fellebbezés mellett - megfelelő válasz lehet a kiütéses ManCity-siker is. A következőkben pedig idézem saját magam az akkori előzetesből, hiszen tényleg ugyanezek maradtak a gondolataim erről a találkozóról:

"A házigazda manchesteri csapatnak van egy olyan szokása, hogy a kudarcok (pontvesztések: vereségek, döntetlenek) utáni meccseken majdnem mindig alaposan elveri az ellenfeleket. Nyilván, ez amolyan valamiféle "majd megmutatjuk mi nektek, hogy ki az úr az háznál" jellegű erőfitogtatás. Gondolom én. Ugyanis mással nem igazán tudom megmagyarázni azt, hogy a Tottenham elleni 2-2-es döntetlen után 3-1-re nyert a Bournemouth otthonában, majd a Norwich City FC elleni 3-2-es bukta után 8-0-ra alázta meg a Watfordot, majd pedig a Newcastle United elleni 2-2 után azonnal 4-1-re győzött a Burnley otthonában, majd a Manchester United elleni hazai 2-1-es vereség után az Arsenalt idegenben verte 3-0-ra és utána az akkor még 2. helyezett Leicester City FC csapatát is legyőzte 3-1-re. És így tovább. Satöbbi. Satöbbi.

Amennyiben ezúttal is tartani fogja magát a tőle már megszokottakhoz az Manchester City, és tekintettel arra, hogy ezúttal nem az Arsenal vagy a Leicester City FC lesz az ellenfele, hanem a gyengén teljesítő és kiesőhelyen levő West Ham United FC lesz az ellenfele, azt várom és remélem a hazai együttestől, hogy szerezni fog legalább 4 gólt ezen a találkozón."

Javítás az akkori utóbbi mondathoz: már NEM azt várom és remélem a hazai együttestől, hogy szerezni fog legalább 4 gólt ezen a találkozón, HANEM azt várom és remélem a hazai együttestől, hogy szerezni fog legalább 5 gólt ezen a találkozón.

Tipp: Manchester City 4.5 gól felett.


#25949 február 19, 2020, 13:51:02, csabax
Falkirk - East Fife 1X  :great:
Oxford United - AFC Wimbledon 1X  :great:
Southend - Gillingham X2  :great:
Borussia Dortmund - Paris SG, 1.5 gól felett  :great:

Szorzó: 1.60