csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


#25995 február 25, 2020, 20:45:00, csabax
FC Botosani - Politehnica Iasi 1  :great:

Ez az FC Botosani - Politehnica Iasi mérkőzés is a romániai élvonalbeli focibajnokság alapszakaszának utolsó fordulójából való. Amikor ezen sorokat írom, éppen zajlanak a Gaz Metan Medias - Dinamo Bucuresti, a Viitorul Constanta - Academica Clinceni és az Astra Giurgiu - OSK Sepsi találkozók, amelyeken mindenhol a hazai csapatoknak kellene nyerniük ahhoz, hogy a felsőházi rájátszásba kerüljenek. A románoknál az van, hogy az alapszakasz legjobb 6 csapata kerül be a felsőházi rájátszásba, s jelenleg az a helyzet van, hogy négy együttes (CFR Cluj, Universitatea Craiova, FCSB, FC Botosani) már biztosította helyét a felsőházi rájátszásban, ma pedig eldől, hogy a Gaz Metan, Viitorul, Astra trióból melyik két alakulat csatlakozik hozzájuk. És, persze, az is eldől, hogy az előbb említett triónak melyik lesz az a vesztes tagja, amelyik az alsóházi rájátszásban lesz kénytelen folytatni a focibajnokságot.

Mivel ennél az FC Botosani - Politehnica Iasi meccsnél a házigazda csapat már biztosította részvételét a felsőházi rájátszásban, már csak az maradt tétnek a hazaiak számára, hogy amennyiben nyerni fognak saját közönségük előtt, akkor dobogós helyen fogják zárni az alapszakaszt. Ugyanis az van, hogy a jelenlegi 3. helyezett bukaresti FCSB csak 1-1-es döntetlent játszott otthon az újonc Chindia Targoviste ellenében és így mindössze csak 44 pontja van. Ám az FC Botosani együttesének pillanatnyilag 42 pontja van, s ha győzni fog a vendég jászvásáriak ellen (Politehnica Iasi), akkor bizony ez a mostani 42 pont azzal a 3 szerzett ponttal 45 pontra fog emelkedni, s így meg fogja bírni előzni a fővárosiak sokszoros bajnokcsapatát.

Az pedig nagyon-nagyon hatalmas fegyvertény az "Isten háta mögötti" FC Botosani számára, hogy megelőzze a bukaresti sztárcsapatot és bronzérmes pozícióban zárja a román focibajnokság alapszakaszát. Tehát ez lenne az a tét, amiért "hajtani" lenne érdemes. Szerintem.

Tipp: győz az FC Botosani.

#25996 február 25, 2020, 13:39:38, csabax
FC Botosani - Politehnica Iasi 1X  :great:
Eintracht Frankfurt - FC Union Berlin 1X  :noway:
Boca Juniors - Godoy Cruz 1  :great:

Szorzó: 1.65

2-1
1-2
3-0


Idézetet írta: csabax Dátum február 22, 2020, 17:48:00
FC Porto - Portimonense 1  :great:
Salernitana - Livorno 1X  :great:
Arminia Bielefeld - Hannover 1X  :great:

Szorzó: 1.63
1-0
1-0
1-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 22, 2020, 18:27:39
Fenerbahce - Galatasaray, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Nagyon jelentős városi rangadó lesz ezen a hétvégén Isztambulban, ugyanis a focivilág legjelentősebb rangadóinak egyikét, azaz a Fenerbahce - Galatasaray mérkőzést rendezik a legnagyobb török városban. Bővebbek erről a meccsről a következő linken olvashatók a Sportfogadás portálon: https://www.sportfogadas.org/cikk/galatasaray-fenerbahce-a-vilag-legjelentosebb-rangadoinak-egyike-298.html

Ennél az interkontinentális derbinél az a tippem, hogy mindkét csapat fog gólt szerezni. Azért interkontinentális ez a derbi, mert a Boszporusz túlsó partján, azaz Isztambul ázsiai részén van otthon az ezen a találkozón házigazda Fenerbahce, míg pedig a vendég Galatasaray az európai oldalon székel. Tehát a tévedés lehetőségét kizárva azt is ki lehet jelenteni, hogy a Galatasaray egy másik kontinensre utazik bajnoki meccset játszani. Főként azért tippelek arra, hogy mindkét csapat fog gólt szerezni, mert a vendég Galatasaray jelenleg kiváló formában van, s ezért - szerintem - várható legalább 1 gól a csapattól, míg pedig az otthon játszó Fenerbahce számára kötelező lenne gólt szereznie a legnagyobb rivális elleni meccsen. Ettől az együttestől már csak emiatt is elvárható a gólszerzés, hiszen a rendkívül heves vérmérsékletű és nagyon fanatikus szurkolótábora kötelezően elvárja a gólt a hazai pályán játszó kedvenceitől.

Nem fognak játszani a hazaiaknál az eltiltott Luiz Gustavo, Emre, Garry Rodrigues és Sadik Ciftpinar, illetve Mario Lemina és Christian Luyindama lesznek kénytelenek kimaradni a vendégcsapatból. Ez, akárhogyan nézem és akárhonnan nézem, azt jelenti nekem, hogy mindkét fél nélkülözhetetlen középpályások nélkül fogja letudni ezt a városi derbit. Az egyik lehetséges végeredmény az lehet, hogy nem akarnak kockázatot vállalni a két csapat játékosai és így gólnélküli döntetlennel fogják zárni a meccset. Én ezt nem várom. A másik lehetséges végeredmény az lehet, és én ebben reménykedek, hogy a nem teljesen megszokott összeállításban játszó együttesek tagjai hibázni fognak néhányszor és ezt kihasználják majd az illetékesek.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

40. perc: 1-1. Ezen az isztambuli rangadón a 4 gól mellett 12 sárga lap és 3 piros lap volt.

Idézetet írta: csabax Dátum február 22, 2020, 23:03:11
Arminia Bielefeld - Hannover 1  :great:

Úgy tűnik, hogy a házigazda Arminia Bielefeld nagyon jó helyzetben van, hiszen a német élvonalba igyekvő Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli csapat jelenleg 44 ponttal éllovas a németországi másodosztályban. Ám csak felületesen - mintegy látszólag - szemlélve a Bundesliga 2 tabelláját tűnik ilyennek a pillanatnyi helyzet, ugyanis a valóságban az van, hogy egyáltalán nem pihenhet "babérjain" az Arminia Bielefeld, hiszen a mögötte 2. helyezett VfB Stuttgart szintén 44 pontos, míg a 3. helyezett és 41 pontos Hamburger SV együttese is mindössze csak 3 pont távolságra van a listavezetőtől. Sőt, még a 38 ponttal 4. helyezett - és általában jól teljesítő - FC Heidenheim sem mondott még le a német foci élvonalába való feljutásról, hanem igenis nagyon keményen küzd ezen célja eléréséért.

Nekem nagyon úgy tűnik ez a pillanatnyi helyzet a német másodosztályból, hogy ezen az Arminia Bielefeld - Hannover bajnoki mérkőzésen bizony nagyon ajánlatos nyernie a saját közönsége előtt játszó 1. helyezett csapatnak. Természetesen sokkal jobb a házigazda listavezető eddigi mérlege (22 mérkőzésen 12 győzelem, 8 döntetlen, 2 vereség, 47-23-as gólarány), mint a 26 ponttal 14. helyezett vendég Hannover csapatáé (22 mérkőzésen 6 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereség, 28-35-ös gólarány). Ez a jelentős különbség, persze, nem számít újdonságnak egy 1. helyezett és 14. helyezett alakulat között, viszont az már talán jelent valamit, hogy az otthon szereplő és amúgy is sokkal jobban teljesítő hazai csapat mostanában is lényegesen jobb formában van, mint a nála vendégeskedő ellenfél. Például annyira lényegesen jobb a hazaiak jelenlegi formája, hogy az utóbbi három otthoni meccsen a 10-2-es gólkülönbség mellett egyetlen 1-szer sem szenvedtek vereséget, miközben a Hannover 3-ból 2-őt bukott idegenben és azon a három találkozón mindössze csak összesen 2 gólt bírt szerezni.

Egyáltalán nem számítok küzdelmes meccsre, ám arra – talán – jogosan számítok, hogy az otthon játszó listavezető nyerni bír majd legalább 1-2 gól különbséggel.

Tipp: győz az Arminia Bielefeld.

1-0

#26001 február 25, 2020, 23:02:53, csabax
Jong AZ Alkmaar - FC Eindhoven, 1.5 gól felett  :great:

Uff! Ez azért nem semmi.

Az Al Ahly - Zamalek egyiptomi rangadónál tegnap délelőtt még 2.50-es odds volt a bukmékerek ajánlata a hazai győzelemre. Ez a szorzó tegnap estére 1.95-re esett le, most pedig - mintegy 1 órával a találkozó előtt - már csak 1.14 az ajánlat az Al Ahly hazai győzelmére.

#26003 február 26, 2020, 00:08:38, csabax
Eintracht Frankfurt - Union Berlin 1X  :noway:

#26004 február 26, 2020, 00:08:53, csabax
Gil Vicente - Benfica, DNB 2  :great:

#26005 február 25, 2020, 20:06:45, csabax
Olimpija Ljubljana - ND Triglav 1  :noway:

#26006 február 26, 2020, 09:20:44, csabax
Aluminij - Rudar Velenje 1  :great:

#26007 február 25, 2020, 23:09:12, csabax
Chelsea - Bayern München, 1.5 gól felett  :great:
Portsmouth - Milton Keynes Dons 1X  :great:

Motherwell - St Mirren 1X  :noway:

Szorzó: 1.62


0-3
3-1
1-2

#26008 február 25, 2020, 23:06:16, csabax
Chelsea - Bayern München, mindkét csapat szerez gólt  :noway:

Ezen a Chelsea - Bayern München Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén várhatóan nem fognak szerepelni a hazaiaknál a francia világbajnok N'Golo Kante, a 19 évesen már angol válogatott Callum Hudson-Odoi, a horvát ősökkel rendelkező amerikai Christian Pulisic és a spanyol Pedro Rodriguez Ledesma, illetve hiányozni fognak a vendég bajoroktól a horvát Ivan Perisic, a spanyol Javi Martinez és a német Niklas Süle.

Úgy vélekedek, most így - persze, csakis szigorúan minőségileg -, meccs előtt, hogy lesz majd 1-2 gólváltás ezen a meccsen és a végén pedig az lesz, amit az egykoron angol válogatott csatár Gary Lineker mondott régebben. Vagyis: "A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek." Vagy, ki tudja, lehet, hogy ezúttal nem nyernek majd a németek - például - 3-2-re, hanem marad a 2-2-es döntetlen. Mondjuk, ez nekem már úgyis mindegy lesz, hiszen ha az általam az előbbiekben leírtak jelentik majd a végeredményt, akkor ez tutira biztosan azt fogja jelenteni, hogy nyertes lett a tippem. Ugyanis arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt.

Nagyon egyszerű az elgondolásom, mármint nekem az, természetesen, hiszen arra alapozok, hogy a vendég Bayern München van annyira kiváló csapat, hogy gólt bírjon szerezni idegenben. Amúgy ez egy teljesen természetes tipp számomra, tekintve, hogy én azt várom a németektől, hogy nyerjenek Londonban. Nyerni pedig, ugyebár, kizárólag csakis úgy bírnak, ha gólt fognak szerezni ezen a mérkőzésen. Továbbá azt is gondolom, hogy a házigazda Chelsea teljes mértékben tudatában van annak, hogy a hazai pályán szerzett gól nélkül majdnem biztosan búcsúzni fog ettől a nemzetközi focisorozattól, hiszen így semmi keresnivalója nem lehet Bajnokok Ligájában.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.


#26009 február 25, 2020, 23:05:14, csabax
Shrewsbury Town - Tranmere Rovers, DNB 1  :noway: