csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


#26010 február 26, 2020, 13:43:34, csabax
Hatayspor - Osmanlispor FK 1  :great:

#26011 február 26, 2020, 20:00:11, csabax
Portsmouth - Milton Keynes Dons, DNB 1  :great:

#26012 február 26, 2020, 20:53:38, csabax
Cheltenham Town  - Northampton Town, 1.5 gól felett  :great:

#26013 február 26, 2020, 21:56:58, csabax
Blackpool - Bolton Wanderers, DNB 1  :great:

#26014 február 26, 2020, 22:57:15, csabax
Luton Town - Brentford, 1.5 gól felett  :great:

#26015 február 25, 2020, 23:03:30, csabax
Motherwell - St Mirren, DNB 1  :noway:

Idézetet írta: csabax Dátum február 24, 2020, 00:24:36
FC Botosani - Politehnica Iasi 1  :great:

Ez az FC Botosani - Politehnica Iasi mérkőzés is a romániai élvonalbeli focibajnokság alapszakaszának utolsó fordulójából való. Amikor ezen sorokat írom, éppen zajlanak a Gaz Metan Medias - Dinamo Bucuresti, a Viitorul Constanta - Academica Clinceni és az Astra Giurgiu - OSK Sepsi találkozók, amelyeken mindenhol a hazai csapatoknak kellene nyerniük ahhoz, hogy a felsőházi rájátszásba kerüljenek. A románoknál az van, hogy az alapszakasz legjobb 6 csapata kerül be a felsőházi rájátszásba, s jelenleg az a helyzet van, hogy négy együttes (CFR Cluj, Universitatea Craiova, FCSB, FC Botosani) már biztosította helyét a felsőházi rájátszásban, ma pedig eldől, hogy a Gaz Metan, Viitorul, Astra trióból melyik két alakulat csatlakozik hozzájuk. És, persze, az is eldől, hogy az előbb említett triónak melyik lesz az a vesztes tagja, amelyik az alsóházi rájátszásban lesz kénytelen folytatni a focibajnokságot.

Mivel ennél az FC Botosani - Politehnica Iasi meccsnél a házigazda csapat már biztosította részvételét a felsőházi rájátszásban, már csak az maradt tétnek a hazaiak számára, hogy amennyiben nyerni fognak saját közönségük előtt, akkor dobogós helyen fogják zárni az alapszakaszt. Ugyanis az van, hogy a jelenlegi 3. helyezett bukaresti FCSB csak 1-1-es döntetlent játszott otthon az újonc Chindia Targoviste ellenében és így mindössze csak 44 pontja van. Ám az FC Botosani együttesének pillanatnyilag 42 pontja van, s ha győzni fog a vendég jászvásáriak ellen (Politehnica Iasi), akkor bizony ez a mostani 42 pont azzal a 3 szerzett ponttal 45 pontra fog emelkedni, s így meg fogja bírni előzni a fővárosiak sokszoros bajnokcsapatát.

Az pedig nagyon-nagyon hatalmas fegyvertény az "Isten háta mögötti" FC Botosani számára, hogy megelőzze a bukaresti sztárcsapatot és bronzérmes pozícióban zárja a román focibajnokság alapszakaszát. Tehát ez lenne az a tét, amiért "hajtani" lenne érdemes. Szerintem.

Tipp: győz az FC Botosani.

2-1

#26017 február 26, 2020, 23:00:13, csabax
Real Madrid - Manchester City 1.5 gól felett  :great:
SC Braga - Rangers FC 1.5 gól felett  :noway:
Fulham - Swansea City 1X  :great:

Szorzó: 1.78

Idézetet írta: csabax Dátum február 24, 2020, 17:08:11
Jong AZ Alkmaar - FC Eindhoven, 1.5 gól felett  :great:
13. perc: 0-2



Már csak 4 győzelem kell a bajnoki címhez.


#26022 február 26, 2020, 23:26:05, csabax
Real Madrid - Manchester City, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Erre azért tényleg nem gondoltam. Bár tekintve a tippelés terén az utóbbi hónapokban megtapasztalt "szerencsétlenségemet", akár erre is gondolhattam volna. Arról van szó, hogy tegnapra a Chelsea - Bayern München BL-mérkőzésre azt tippeltem, hogy mindkét csapat szerezni fog gólt. Tippemmel ellentétben viszont az történt, hogy a vendég bajorok 3-0-ra nyertek Londonban. Ezzel pedig az FC Liverpool és a Tottenham Hotspur FC után a Chelsea FC lett a harmadik angol focicsapat, amelyik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első mérkőzésein egyáltalán nem bír gólt szerezni. Bizony nem éppen jó arány az a háromból három bukta. Ám, természetesen, én vélekedhetek úgy, és így is vélekedek, hogy amíg nekem csakis néhány tippem lett vesztes, amelyik szelvényeken még a tét sem nem túl jelentős, vagyis forintban számítva jelentéktelen a veszteségem, addig az előbb említett csapatok euróban buktak több százezret. Azokhoz a veszteségekhez hasonlítva tényleg nagyon-nagyon jelentéktelennek tűnik az én veszteségem.

Azért is írtam az előbbieket, mert ezúttal Real Madrid - Manchester City BL-mérkőzést fognak rendezni, s én pedig - a korábbiakban tapasztaltak ellenére - már megint arra tippelek, hogy gólt fognak szerezni az angolok. Ám mivel a spanyol Real Madrid lesz a Manchester City ellenfele és az utóbbi évek tapasztalatai alapján viszonylag gyakran előfordul, hogy a játékvezetők a spanyolok javára "tévednek" és így "segítik" a Real Madridot, ezért bizony - így meccs előtt - jó ötletnek tűnik az is, hogy a hazai gólszerzésre is fogadjak. Vagyis erre a Real Madrid - Manchester City találkozóra az a tippem, hogy mindkét csapat szerez gólt.

A hazaiaktól hiányozni fognak a belga válogatott Eden Hazard és a spanyol válogatott Marco Asensio, míg a vendégektől nem fog hiányozni senki. Az egy másik sérüléséből nemrég visszatért Eden Hazard esetében az van, hogy újra megsérült, hiszen fáradásos törést fedeztek fel a bokájában. Pech. A másik oldalon úgy volt, hogy az angol válogatott Raheem Sterling sérült, ám maga a Manchester City-menedzser Pep Guardiola erősítette meg, hogy minden rendben van és Raheem Sterling játszani fog. Szerintem még a sérüléséből felépült német Leroy Sane is helyet foglalhat majd a kispadon. Sőt, adott esetben akár még játszhat is néhány percet.

Ha ezen a meccsen sem lesz angol gólszerzés - esetemben csapatok közötti gólváltás -, akkor szerintem néhány angol focicsapatnál is elérkezik nemsokára a Brexit ideje.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.


#26024 február 27, 2020, 10:36:10, csabax
Fulham - Swansea City, DNB 1  :great:

Ennél a Fulham - Swansea City angol másodosztályú bajnoki mérkőzésnél alapjáraton és valójában sima hazai győzelem lenne a tippem, ám tekintettel az elmúlt hónapokban tippelés terén általam tapasztaltakra, kénytelen vagyok belekalkulálni azt is a tippembe, hogy döntetlen esetén a tét visszajár és csakis így fogadok a hazaiak győzelmére. Ezt csak úgy, a biztonság kedvéért teszem. Hiszen a focibajnokságok azon időszakában vagyunk, amikor viszonylag gyakran előfordul, hogy az alacsonyabb színvonalra "taksált" vendégcsapatok simán döntetleneket játszanak vagy akár győznek is a náluk sokkal jobban helyezett és magasabb színvonalat képviselőknek vélt csapatok otthonában.

Így, esetemben, ennél a Fulham - Swansea City meccsnél simán előfordulhat, hogy az 57 ponttal 4. helyezett és az angol élvonalba igyekvő házigazda Fulham betlizni fog hazai pályán és az 51 ponttal 9. helyezett vendég Swansea City teljes mértékben ki fogja használni ezt a pillanatnyi gyengeséget és ikszelni vagy nyerni fog Londonban. Természetesen én nem számítok arra, hogy a walesi alakulat majd győzni fog a brit fővárosban, de hát még nem vagyok varázsló, kuruzsló, jós vagy mittudomén kicsoda-micsoda. Mert ha lenne ilyen képességem, akkor tutira nem a Fulham - Swansea City meccs eredményének tippelésével foglalkoznék, hanem inkább megjósolnám magamnak a következő sorsolásnál nyertes lottószámokat. És a vaskos nyeremény megérkezése után máris mehetnék nyaralni 3-4-5-6 hónapot valamelyik Karib-tengeri szigetre. Ám én ehelyett azzal foglalkozok, hogy DNB1-et tippeljek a Fulham - Swansea City angol Championship-mérkőzésre. Ez van!

A hazaiaknál nem fognak játszani a holland Terence Kongolo, a francia Maxime Le Marchand és Alfie Mawson, illetve a vendégektől kénytelenek lesznek kihagyni ezt a meccset a holland Mike van der Hoorn és a skót George Byers.

Elvileg nyernie kellene legalább 1 gól különbséggel a hazai csapatnak. Szerintem ha ezzel problémák lesznek majd, akkor a vendégek részéről valószínűleg az FC Liverpool által kölcsönbe adott fiatal és nagyon tehetséges csatár, Rhian Brewster lesz a gondok "felelőse".

Tipp: DNB 1.