csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum március 08, 2020, 17:31:42
Real Betis - Real Madrid, mindkét csapat szerez gólt  :great:
45. perc: 1-1

#26191 március 10, 2020, 22:00:26, csabax
RB Leipzig - Tottenham, RB Leipzig 1.5 gól felett  :great:

Amennyiben a házigazda német RasenBallsport Leipzig ezúttal sem "bír élni" a lehetőséggel, s az első mérkőzésen idegenben szerzett 1-0-ás győzelem ellenére sem tudja majd kvalifikálni magát a Bajnokok Ligája következő fordulójába, akkor - szerintem - megérdemli a sorsát. És ez esetben talán még annak is ideje volna, hogy a focikedvelők "nyugdíjazzák" az egykoron az angol Gary Lineker sztárfocista által mondottakat, miszerint a futball olyan játék, amit 22-en játszanak és a végén mindig a németek nyernek.

Ugyanis ezúttal olyan hatalmas BL-továbbjutási esélye van a német együttesnek, mint még soha. A már eleve hátrányban levő londoniaknál ezen a találkozón nem fognak játszani az angol válogatott csapatkapitány Harry Kane, a francia Moussa Sissoko, a dél-koreai "gólzsák" Son Heung-Min és a bokasérüléssel bajlódó holland Steven Bergwijn. Akik, ugyebár, a francia focistán kívül mindannyian az angol csapat nagyon fontos gólszerző játékosai. Ha ezt a lehetőséget sem bírja kihasználni az RB Leipzig, akkor tényleg megérdemli, hogy menjen a "levesbe".

Azért megemlítem, hogy a hazaiaknál is lesznek kimaradók: a német-magyar Willi Orban, a francia Ibrahima Konate, az amerikai Tyler Adams és a szlovén Kevin Kampl. Viszont játszani fognak - többek között - a német válogatott csatár Timo Werner, a cseh válogatott csatár Patrik Schick, a francia Christopher Nkunku, a szintén francia Dayot Upamecano, a szintén francia Nordi Mukiele, az ex-Manchester City-focista spanyol Angelino, az osztrák Marcel Sabitzer, a nagyon tehetségesnek tartott fiatal spanyol Daniel Olmo és, természetesen, ott lesz a kapuban a magyar válogatott Gulácsi Péter is.

Nem csak nagyon-nagyon fontos labdarúgók fognak hiányozni a vendég angol csapatból, hanem ráadásul még az is van, hogy jelenleg nincsen még csak jobbnak nevezhető formában sem a Tottenham. Ha pedig még ezen említetteket sem bírja kihasználni a német együttes, akkor tényleg nem érdemli meg a Bajnokok Ligájából való továbbjutást. Amúgy azért tippelek arra, hogy a hazaiak 1 gólnál többet fognak szerezni, mert talán ők is gondolnak arra, hogy azért a Tottenham még véletlenül is szerezhet gólt, s akkor pedig ők bajban lehetnek. Jobb félni, mint megijedni!

Tipp: RB Leipzig 1.5 gól felett

Idézetet írta: csabax Dátum március 08, 2020, 23:26:46
Leicester City - Aston Villa 1  :great:

Egyre melegebb a pite az 50 ponttal egyelőre még 3. helyezett Leicester City számára, ezért aztán házigazdaként illene nyernie a 25 ponttal utolsó előtti helyezett (19. hely) és kiesőjelölt vendég Aston Villa ellenében. Érdemes megjegyezni, hogy kizárólag csakis ILLENE ez a dolog, hiszen a tippelés végkimenetele egyáltalán nem biztos ebben az életben, amely életben csakis a halál a biztos. Semmi más.

Amúgy én a hazaiak győzelmére tippelek, ám ez csakis általam kigondolt amolyan iránymutatás jellegű valami, amitől simán és könnyedén el lehet térni. Mivel én azt gondolom, hogy a Leicester City szeretne a Bajnokok Ligája következő idényében lenni, de annyira nagyon pocsék teljesítménye volt az elmúlt időszakban, hogy hiába 3. helyezett még továbbra is, mert már csak 2 pont az előnye, szóval én azt gondolom mostan, hogy ennek a Leicester City elnevezésű és focicsapat jellegű akármicsoda abszolút összes játékosának muszáj lesz felébrednie abból a Csipkejózsika-álomból, amelyikbe már hosszú ideje belehorkoltak a tagok, s muszáj győzni a birminghami együttes ellen.

Persze, csakis abban az esetben kellene ilyesmit cselekedni, ha ezek a Leicester City nevű focicsapatnál botladozó senkiháziak a Bajnokok Ligája következő idényében is óhajtanak focit imitálni, s nem pedig azt akarják, hogy a Premier League történetének legnagyobb és leghangzatosabb bukása forrjon össze a nevükkel. Mert ha tényleg bukni akar a Leicester City, akkor nem fog nyerni otthon. Ám ha csak amolyan "kisiklásnak" lehet tekinteni és elkönyvelni azt, hogy ez az alakulat az utóbbi 4 meccsből egyen sem győzött és az összesen megnyerhető 12 ponton mindössze csak 2 (!!!) pontot "gyűjtött be", szóval ha a BL-ben akar szerepelni és nem akar ólajtóként bukni a Leicester City, akkor győzni fog az Aston Villa elleni otthoni találkozón.

Ez is olyan meccs, ahol - elvileg - annyira hatalmas a színvonalbeli különbség a hazaiak javára, mint amennyire távol van Makó Jeruzsálemtől. Hatalmas. Éppen ezért úgy vélem, hogy abszolút nem érdemes semmilyen jóslás-szerű dologba kezdeni, hiszen - elvileg - még egy teljesen tartalékos Leicester Citynek is problémák nélkül kellene győznie saját pályáján a kiesőjelölt Aston Villa ellen. Már, persze, ha akar és nem alussza tovább nyugisan azt a Csipkejózsika-álmot!

Tipp: győz a Leicester City.

4-0

Idézetet írta: csabax Dátum március 09, 2020, 12:26:37
VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Amikor néhány nappal ezelőtt "kinéztem" magamnak ezt a VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld német másodosztályú bajnoki mérkőzést, akkor még úgy az volt az állás a tabellán, hogy ezen a rangadón a Bundesliga 2 első két helyezettje fog egymás ellen játszani, hiszen az éllovas vendégek fognak a 2. helyezett házigazdák otthonában látogatni. Ám jelenleg már nem ez a helyzet van, ugyanis időközben előzött a Hamburger SV, s így jelenleg már ez a csapat van a 2. helyen, míg a VfB Stuttgart egy helyezéssel lejjebb található, 3. helyezett. Szóval, most már "csak" az van, hogy a VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld meccsen két dobogós együttes fog megmérkőzni. Ám, természetesen, az előbbiekben említett helycsere ellenére még továbbra is rangadónak számít ez az összecsapás.

Szerintem a változás még akár jót is tehet a tippemnek, amelyik tippem az, hogy ezen a meccsen mindkét csapat fog gólt szerezni, hiszen ebből a "visszaminősítésből" akár még az is lehetséges, hogy a VfB Stuttgart játékosai még az általam eddig gondoltaknál is jobban fognak "hajtani" és robotolni azért, hogy gólt szerezzenek és győzzenek ezen a közvetlen rivális elleni találkozón. Vélekedek én így előre megfontolt szándékkal, és, persze, minőségileg.

Hiányozni fognak (persze, már akinek) a szerbiai származású osztrák Sasa Kalajdzic az egykori német válogatott Holger Badstuber és a lengyel Marcin Kaminski a hazai csapatból, illetve Andreas Voglsammer, Brian Behrendt és Nils Quaschner a listavezető vendégektől. Szerintem az nagyon lényeges, hogy jó formában van mindkét csapat. Szóval, elvileg, bármelyik gárda tudna gólt szerezni. Mondom, hogy ELVILEG van így, hiszen én ugyan reménykedek a gólváltásban, ám mégis simán az történhet, mint ami a manchesteri derbin történt és - az általam elvártakkal ellentétben - itten az egyik csapat éppen ugyanannyira "béna" lesz majd, mint amott a Manchester City.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

76. perc: 1-1

#26194 március 10, 2020, 21:58:52, csabax
Erzurumspor - Fatih Karagümrük 1  :noway:

#26195 március 10, 2020, 23:15:59, csabax
Burton Albion - Bolton 1X  :great:
Blackpool - Tranmere Rovers 1X  :noway:
Inverness CT - Queen of the South 1X  :great:
RB Leipzig - Tottenham 1X  :great:


Szorzó: 1.66

#26196 március 11, 2020, 21:58:22, csabax
Paris SG - Borussia Dortmund, Paris SG 1.5 gól felett  :great:

Igazából amúgy az lenne a tippem nekem is, mint ami abban a jól megírt cikkben van a Sportfogadás.org főoldalán (a következő linken olvasható: https://www.sportfogadas.org/elozetesek/bajnokok-ligaja-nincs-kifogas), vagyis az, hogy 2.5 gól felett lesz a gólszerzésben a PSG, ám tekintve azt, hogy az SfGuru-tippeknél nekem kimondottan pechem van már az év eleje óta - és azóta majdnem folyamatosan -, tippelés tekintetében én mostan megelégszek annyival, hogy azt tippelem, hogy 1.5 gól felett lesz a Paris Saint-Germain FC. És mivel ezen Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén 2-1-re győzött az ezúttal vendég Borussia Dortmund, szerintem egyáltalán nem is olyan hatalmas elvárás tőlem, hogy azt reméljem, hogy 1 gólnál többet fog szerezni a gólszerzésre "ítélt" házigazda Paris Saint-Germain FC. Egyelőre csakis olyan közhelyeket mondhatok, hogy sebaj, hiszen majd a találkozó végén meglátom, hogy jól tippeltem-e avagy nem jól tippeltem-e, satöbbi.

Egyelőre csakis az tűnik biztosnak, hogy kongani fog az ürességtől a stadion, ugyanis a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezik meg a Paris Saint-Germain-Borussia Dortmund párharc szerdai visszavágóját a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. És még az is biztos, hogy eltiltás miatt nem fognak játszani a hazaiaknál a belga Thomas Meunier és az olasz Marco Verratti. Néhányan azt is vélik, hogy még a francia világbajnok Kylian Mbappe szerepeltetése is kérdéses, ám én meg úgy vélekedek, hogy a fiatal focista játszani fog. Ha véletlenül mégsem játszhat majd, akkor sem lehet túl nagy probléma, hiszen ez esetben játszani fog az uruguay-i "gólzsák" Edinson Cavani. Ilyesmire is mondják, hogy csöbörből vödörbe.

A vendég Borussia Dortmundnál nem játszhatnak majd Marco Reus és a dán Thomas Delaney, ám szerintem itt sem lehet túl nagy baj, hiszen Marco Reus helyett ott van a norvég Erling Haaland, míg Thomas Delaney helyett pedig ott vannak - például - a marokkói Achraf Hakimi, Emre Can, a belga Axel Witsel vagy a portugál Raphael Guerreiro. Szóval: no problem.

Azon nagyon egyszerű oknál fogva tippelek arra, hogy 1 gólnál többet szereznek majd a párizsiak, mert MUSZÁJ gólokat szerezniük. És úgy vélem mostan, hogy a világfoci egyik legnagyobb költségvetésével rendelkező Paris Saint-Germain FC és a világfoci egyik legdrágább keretével dolgozó Thomas Tuchel edző képesek erre.

Tipp: Paris SG 1.5 gól felett.


#26197 március 11, 2020, 23:14:15, csabax
Manchester City - Arsenal 1
Paris SG - Borussia Dortmund 1  :great:

Szorzó: 2.39

#26198 március 11, 2020, 20:58:58, csabax
RB Leipzig - Tottenham, 1.5 gól felett  :great:

#26199 március 12, 2020, 02:23:58, csabax
RB Leipzig - Tottenham, hazai csapat nyer legalább egy félidőt  :great:

#26200 március 12, 2020, 11:13:40, csabax
RB Leipzig - Tottenham, a hazai csapat szerzi az első gólt és nyeri a mérkőzést  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum március 10, 2020, 00:25:07
RB Leipzig - Tottenham, RB Leipzig 1.5 gól felett  :great:

Amennyiben a házigazda német RasenBallsport Leipzig ezúttal sem "bír élni" a lehetőséggel, s az első mérkőzésen idegenben szerzett 1-0-ás győzelem ellenére sem tudja majd kvalifikálni magát a Bajnokok Ligája következő fordulójába, akkor - szerintem - megérdemli a sorsát. És ez esetben talán még annak is ideje volna, hogy a focikedvelők "nyugdíjazzák" az egykoron az angol Gary Lineker sztárfocista által mondottakat, miszerint a futball olyan játék, amit 22-en játszanak és a végén mindig a németek nyernek.

Ugyanis ezúttal olyan hatalmas BL-továbbjutási esélye van a német együttesnek, mint még soha. A már eleve hátrányban levő londoniaknál ezen a találkozón nem fognak játszani az angol válogatott csapatkapitány Harry Kane, a francia Moussa Sissoko, a dél-koreai "gólzsák" Son Heung-Min és a bokasérüléssel bajlódó holland Steven Bergwijn. Akik, ugyebár, a francia focistán kívül mindannyian az angol csapat nagyon fontos gólszerző játékosai. Ha ezt a lehetőséget sem bírja kihasználni az RB Leipzig, akkor tényleg megérdemli, hogy menjen a "levesbe".

Azért megemlítem, hogy a hazaiaknál is lesznek kimaradók: a német-magyar Willi Orban, a francia Ibrahima Konate, az amerikai Tyler Adams és a szlovén Kevin Kampl. Viszont játszani fognak - többek között - a német válogatott csatár Timo Werner, a cseh válogatott csatár Patrik Schick, a francia Christopher Nkunku, a szintén francia Dayot Upamecano, a szintén francia Nordi Mukiele, az ex-Manchester City-focista spanyol Angelino, az osztrák Marcel Sabitzer, a nagyon tehetségesnek tartott fiatal spanyol Daniel Olmo és, természetesen, ott lesz a kapuban a magyar válogatott Gulácsi Péter is.

Nem csak nagyon-nagyon fontos labdarúgók fognak hiányozni a vendég angol csapatból, hanem ráadásul még az is van, hogy jelenleg nincsen még csak jobbnak nevezhető formában sem a Tottenham. Ha pedig még ezen említetteket sem bírja kihasználni a német együttes, akkor tényleg nem érdemli meg a Bajnokok Ligájából való továbbjutást. Amúgy azért tippelek arra, hogy a hazaiak 1 gólnál többet fognak szerezni, mert talán ők is gondolnak arra, hogy azért a Tottenham még véletlenül is szerezhet gólt, s akkor pedig ők bajban lehetnek. Jobb félni, mint megijedni!

Tipp: RB Leipzig 1.5 gól felett

21. perc: 2-0

#26202 március 11, 2020, 23:11:34, csabax
Al Ahly - Smouha SC 1  :noway:

#26203 március 12, 2020, 13:53:09, csabax
Umraniyespor - Menemenspor 1X  :great:

#26204 március 11, 2020, 23:09:05, csabax
Teplice - Slovan Liberec X2

Elhalasztva. Tét vissza.