csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#26355 május 23, 2020, 17:28:38, csabax
Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen X  :noway:

Nagyon úgy néz ki számomra, hogy ez a Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen német élvonalbeli bajnoki mérkőzés a dobogós helyezés eléréséről és a Bajnokok Ligájába való bekerülésről fog szólni. Egyelőre a házigazda Borussia Mönchengladbach van a jobb helyzetben, hiszen 52 pontjával már jelenleg is 3. helyezett, vagyis éppen dobogós és a Bajnokok Ligája következő idényében is szerepelhet, ám az a helyzet van ennél a meccsnél, hogy az aktuális ellenfele csak egyetlen győzelmen belülre van tőle és hozzá hasonlóan szintén pályázik az éremszerző helyre és BL-indulásra. Hiszen a vendég Bayer Leverkusen 50 ponttal 5. helyezett és a jelenleg jónak tűnő formája tökéletesen feljogosítja arra, hogy ne elégedjen meg ezzel az 5. helyezéssel, hanem harcoljon az egyik Bundesliga-éremért és a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban való részvételért.

Jelenleg az van, hogy a hosszú kényszerszünet után nekem jó formában tűnik lenni a Borussia Mönchengladbach is, és a Bayer Leverkusen is. Mivel a tippelés tekintetében egyik irányába sem bírok elindulni, úgy vagyok kénytelen dönteni, hogy hiába ódzkodom én az X-től, most talán mégis az marad választásnak, hogy a döntetlen eredményre fogadjak. Nem igazán örülök az ilyesminek, hiszen Alassane Plea vagy Kai Havertz vagy társaik bármikor könnyedén "boríthatnak" mindent és máris "elúszik" az az iksz, de hát ez van. Az élet nem habostorta.

Sőt, hogy tényleg ne legyen egyszerű a tippelés, még az is van, hogy a Borussia Mönchengladbach általában jól teljesít otthon (eddigi mérleg: 13 mérkőzésen 9 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 30-16-os gólarány), miközben pedig a Bayer Leverkusen általában jól teljesít idegenben (eddigi mérleg: 13 mérkőzésen 8 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 24-18-as gólarány).

Tetszik-e avagy nem tetszik az X, sajna az van, hogy egyik csapat javára sem tudok dönteni:

Tipp: döntetlen.


#26356 május 23, 2020, 20:29:47, csabax
Bayern München - Eintracht Frankfurt, Bayern München -3.5 gól hendikep  :noway:

Könnyen előfordulhat, hogy ez a szombat a megtorlás napja lesz a házigazda bajor együttes számára. Ugyanis az történt tavaly novemberben, hogy az akkor hazai pályán játszó Eintracht Frankfurt 5-1-re verte ripityára a Bayern Münchent. Jelenleg viszont az van, hogy az akkor gyenge formában levő Bayern München éppen most nagyon jó formában van és az Eintracht Frankfurt éppen gödörből gödörbe botladozik. És bizony a Bayern München nem híres arról, hogy félrenéz akkor, amikor gyenge formában van az aktuális ellenfele, hanem gyakrabban az szokik lenni, hogy a bajor csapat ilyenkor kegyetlennek bizonyul és addig sorozza-ütlegeli az ellenfelet, amíg az talpon marad. Ilyenkor csakis akkor szokik leállni a Bayern München, amikor az ellenfél már nem csak elterült a padlón, hanem teljesen magatehetetlenül is fekszik a padlón. (Nem túl szép dolog ez sporton kívül, de hát most éppen ez van. Ez most nem gáláns játszadozás, hanem tétmérkőzés. Ahol addig kell ütni a vasat, amíg.)

A Bayern München azon csapatok közé tartozik, amelyeknél jobbára nem igazán lényeges, hogy ki hiányzik vagy kik hiányoznak, hiszen simán lehet pótolni őket, mert a cserék között is - közel - azonos képességű focisták vannak. Szóval a bajorok nem igazán számít lényegesnek, hogy a brazil Philippe Coutinho, a francia Corentin Tolisso és Niklas Süle nem lesznek majd a pályán, hiszen ott lesznek - többek között - a francia Kingsley Coman, az osztrák David Alaba, Serge Gnabry, Thomas Müller és Joshua Kimmich is. És természetesen játszani fog a bajoroknál a gólkirályjelölt lengyel középcsatár Robert Lewandowski is. Róla talán csak annyit érdemes még megemlíteni, hogy az előző fordulóban alighanem véglegesen eldőlt, hogy ennek a Bundesliga-idénynek ő lesz a gólkirálya. Azaz mostantól teljesen felszabadultan "örömfocizhat" és kénye-kedve szerint szerezhet újabb gólokat, csak úgy, mert örömét leli az ilyesmiben.

Ellenben a vendég Eintracht Frankfurtnál az van, hogy a portugál Goncalo Paciencia személyében nem játszhat az előző Bayern München elleni találkozó egyik gólszerzője, de a középpályás Dominik Kohr is kénytelen-kelletlen ki fog maradni.

Szerintem az lesz ezen a meccsen, hogy a Bayern München annyival nyerhet, amennyivel akar.

Tipp: Bayern München -3.5 gól hendikep.


#26357 május 23, 2020, 17:28:14, csabax
VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund X  :noway:

Szerintem a vendég Borussia Dortmund együttesénél már úgy-ahogy elkezdtek megbékélni és egyre inkább barátkozni azzal a dologgal, hogy márpedig idén sem lesznek ők német bajnokok, s próbálkozhatnak ezzel majd újra és legközelebb. Ez nyilván nem lehet valami jó érzés számukra, ám - nekik sajnos - jelenleg is túl jó csapat a Bayern München. Ugyan igaz, hogy a hosszúra nyúlt kényszerpihenő után jó formában tért vissza a Borussia Dortmund vagy az előző fordulóban még a vártnál is sokkal gyengébb volt a Schalke, ám az is igaz, hogy ez most már lényegtelen, és a mostani ellenfél, a VfL Wolfsburg képes lehet "elkapni" a Borussia Dortmundot. Főleg igaz lehet ez úgy, hogy hazai pályán fognak játszani a "farkasok". (Ez ugyan nem tartozik ide, ám szerintem lehetséges, hogy ezeknél a nézők nélküli meccseknél hanyagolni lehetne ezt a hazai pályás dolgot. Elegendő megnézni, hogy az előző németországi fordulóban hány csapatnak volt tényleg "hazai" az a "hazai pálya". Az előző fordulóbeli eredmények megtekintése után pedig lehet mondani, hogy oké, most már ez is megvolt.)

A Borussia Dortmundnál nem fognak játszani Marco Reus, Axel Witsel, Dan-Axel Zagadou és Nico Schulz, de ez talán már lényegtelennek tűnik, hiszen már az előző fordulóban is tapasztalni lehetett, hogy annál a csapatnál teljesen tökmindegy, hogy ők játszhatnak-e avagy nem játszhatnak, hiszen nélkülük is jól teljesíthet a Borussia Dortmund. Ám azért lényeges változás lesz, hogy ezúttal már nagyon más lesz ellenfél, s ez a 39 ponttal 6. helyezett VfL Wolfsburg bizony egyáltalán nem azt a gyenge színvonalat képviseli, mint a jelenkori Schalke. Az pedig akár még jót is jelenthet a házigazda VfL Wolfsburg számára, hogy házi gólkirálya, a 11 gólos holland Wout Weghorst ismét játszhat és minden bizonnyal ő lesz a hazaiak középcsatára. Ugyan lehet 1-2-3 hiányzó az otthon játszó csapatnál, ám azok a játékosok már nem annyira lényegesek, hogy megemlékezzek róluk. Szerintem. Wout Weghorst visszatérése tényleg mindent überel a Farkasoknál.

Az az igazság, hogy még így sincs sok esélye az iksznek. Igaz, a többinek is hasonló esélyei vannak. Szóval hátha.

Tipp: döntetlen.


FC Köln - Fortuna Düsseldorf, FC Köln 4.5 gól felett

#26359 május 23, 2020, 20:30:14, csabax
SC Freiburg - Werder Bremen 1X  :noway:
Bayern München - Eintracht Frankfurt 1  :great:

Szorzó: 1.58

#26360 május 23, 2020, 23:10:10, csabax
Bayern München - Eintracht Frankfurt 1  :great:

#26361 május 24, 2020, 21:54:50, csabax
Paide - Kuressaare 1  :great:

#26362 május 25, 2020, 02:41:50, csabax
Bayern München - Eintracht Frankfurt, Lewandowski bármikor gólt szerez  :great:

#26363 május 25, 2020, 09:35:51, csabax
Wolfsburg - Dortmund, 1.5 gól felett  :great:

#26364 május 23, 2020, 17:30:07, csabax
Freiburg - Werder Bremen 1  :noway:

#26365 május 25, 2020, 12:21:03, csabax
Paderborn - Hoffenheim, 1.5 gól felett  :great:

#26366 május 23, 2020, 16:36:02, csabax
Kalju - Legion 1  :noway:

#26367 május 25, 2020, 14:37:34, csabax
Ferencváros - Debrecen 1  :great:

#26368 május 25, 2020, 22:01:52, csabax
Teplice - Liberec, 1.5 gól felett  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum május 22, 2020, 13:13:18
Hertha BSC - 1. FC Union Berlin 1X  :great:
1. FC Heidenheim - SV Wehen Wiesbaden 1X  :great:

Szorzó: 1.67
4-0
1-0