Ajánlott Könyvek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sziasztok,

Ahogy elnézem, nem sok ajánlás van ilyen téren, ezért nyitok neki egy témát, és rögtön el is kezdem pár tippel:)

Ha bárki komolyan szeretne foglalkozni a pókerrel, úgy, hogy nyereséges legyen, akkor legalább 3 könyvet ajánlott elolvasni, ebbe a sorrendben:)

1, David Sklansky - A póker elmélete
Mivel a póker alapjában véve egy olyan játék, ahol a legfőbb szerepe a logikus gondolkozásnak van, így először ezt kell megtanulnunk. Sklansky könyve ezt tanítja meg nekünk, nagyon részletesen. A legfontosabb számolások mellett, mint a banki esély, kezünk nyerséi esélye, ellenfeleink nyerési esélyei mellett megmutatja, hogy milyen helyzetbe mi a logikus lépés, és megfogalmazza a póker alaptételét, amit érdemes mindenkinek fejben tartania:) A könyv hátránya, hogy elsősorban fix limites példák vannak benne,  leginkább Stud-ból és nem a napjaink legtöbbett játszott pókertípusából, a Hold'emből.

2, Dan Harrington - No Limit Hold'em versenystratégia I.
Napjaink legelterjedtebb pókerjátéka a No Limit Hold'em, ennek oka, hogy a tévék is ezeket a játékokat közvetítik, azon belül is a versenyeket. Ennek hatása érezhető az online pókeren is, mert az új játékosok inkább a versenyeket keresik, mivel ezt látják a tévében. És hát tudjuk, hogy a kereslet diktálja a kínálatot, így naponta több tízezer verseny indul az interneten.
Harrington erre rájött pár éve, amikor elkezdődött ez a nagy pókerrobbanás, és megírta ezt a könyvet, amit szerintem minden pókerjátékos a bibliájának tekinthet. A könyvben ugyanúgy le vannak írva a játék matematikai alapjai, persze kevésbé részletezve, de pont eléggé ahhoz, hogy könnyen megérthető legyen. Emellett leírja a versenyek elején sikeresen használható stratégiákat, és tippeket ad a kezdőknek a túléléshez.
A könyv extrája szerintem, hogy minden rész végén példajátékok vannak, és minden fejezet végén feladatok, amiket az olvasó oldhat meg, ezzel is rögtön gyakorolva a megszerzett tudást. Bár a könyv kezdőknek készült, mégis annyi fontos dolog van benne, hogy fél évente egyszer újra elolvasom én is:)

3, Dan Harrington - No Limit Hold'em versenystartégia II. - A végjáték
Ez a könyv második része, de ajánlott egymás után, szünet nélkül olvasni őket, mivel véleményem szerint csak azért lett két külön könyv, hogy ne legyen nagyon vastag:)
Ebben a könyvben a fő téma, ahogy a cím is mutatja, a versenyek végén használatos stratégia, és megismerkedhetünk sok új fogalommal, ami egy kezdőnek új lehet, mégis meghatározza az egész versenyt. Ilyenek pl az M szám, effektív M szám, Q szám, inflekciós pontok és a buborék. Mindkét könyvet teljes szívemből ajánlom, az én játékomon sokat lendített.

Kellemes, és nyereményekben gazdag játékot,
Dris


Üdv újra mindenkinek:)

Az előző hozzászólásba leírtam az általam(és még sokak által) legfontosabbnak tartott pókerkönyveket, most viszont szeretném leírni nektek azt a 3 könyvet, amit hobbiból, vagy érdekesség képen érdemes még elolvasni.

4, Gus Hansen - Nyílt lapokkal
Gus Hansen talán a világ egyik legjobb pókerjátékosa, híres a jó értelemben vett, agresszív stílusáról, és hajmeresztő lépéseiről, amiket néha rajta kívül senki se tudja megmagyarázni, miért tette. Gus többször nyert WPT karszalagot, és 2004-ben megnyerte az Assuie Millions főversenyét, ezzel bezsebelve az elsőségért járó 1,5 millió dolláros fődíjat. Ebben a könyvben leírja az összes leosztását ennek a versenynek, amiben részt vett, ez több mint 380 leosztás! Leírja a gondolatmenetét, hogy mit miért tett, és megmagyarázza logikusan, hogy miért ez volt akkor a legjobb lépés. A könyv érdekfeszítő, én pl. mikor először olvastam, le se tudtam tenni, ahogy volt 2-3 szabad percem, a könyv már a kezembe volt és ittam a szavait. Mikor kölcsönadtam egyik barátomnak, az Ő véleménye is ez volt. Mondta, hogy hajnali 2kor még ezt olvasta, annyira izgalmas, és érdekfeszítő. Pedig Ő még csak most ismerkedik a póker rejtelmeivel:)
Ami még plussz ebben a könyvben, hogy nagyon sokat segít azoknak, akik az agresszív játékstílust szeretnék magukévá tudni. Nekem legalábbis sokat segített, igazán jó olvasmány, csillagos ötös:)

5, Joe Navarro & Phil Helmuth - Olvasd le, foszd ki!
Phil Helmuth szintén nagyon jó pókerjátékos, bár neki valamennyire más elképzelése van a játékról mint Gusnak. Míg Gus elsősorban a stratégiát tartja fontosnak, addig Helmuth az ellenfelek viselkedésének, mozdulatainak dekódolását, és kihasználását. Természetesen mindkettő fontos az élő pókerben, a sorrendet meg döntsétek el Ti.:)
Ebben a könyvben Helmuth leírja, és képekkel illusztrálja azokat az általános árulkodó jeleket, amikből az ellenfelünk lapjai erősségére következtethetünk. Segítségére Joe Navarro van, ex FBI ügynök, aki a legkisebb arcrándulást is felismer, és dekódol, tehát két profi emberi hazugságvizsgálótól kapunk tippeket, mire figyeljünk az asztalnál. Úgy gondolom nem rossz könyv ez, én már vettem hasznát élő versenyen, de véleményem szerint a kezdőket nagyon megzavarhatja, ha elmegy életében előszőr/másodszor/harmadszor egy pókerversenyre, és hirtelen percenként 200 árulkodó jellel találkozik, amiket gyorsan ki kell találnia, hogy mire utal, és közbe a lapjait is folyamatosan értékelnie kell.

Szerintem ez nem ebbe a topicba való, amit írtál de azért köszi:).

Legelső írásaim között volt ez a könyvajánló, még nem nagyon ismertem az oldalt, és leírásként, csak ennyit találtam:
"Hasznos pókeres könyvek, pókeres videóklippek, műsorok egy helyen. "

Tökéletesen ide talál.  ;)

Régebben ígértem hogy írok pár sort Collin Moshman SNG könyvéről, most egy kicsit kibővíteném a dolgot.

Collin Moshman: Sit 'N Go Strategy

Amint az a címből is kiderül, a könyv SNG stratégiát mutat be. Ez az íromány alapvetően négy részre épül.

1. Játék alacsony vakszinteken:
Ebben a fejezetben megismerhetjük a SNG-k korai szakaszának alapelveit. Első körben megismerkedhetünk az ICM alapjaival, bevezetésre kerül a cEV és a $EV fogalma, majd az ebből következő alapstratégiáról is szót ejt a szerző. A következő oldalak az alcsony vakszinteken való pre-flop játékról szól, megtudhatjuk, hogy milyen handekkel érdemes indulni, továbbá azt is, hogy milyen típusú lapokkal hogy érdemes játszani. Ezután a post flop játék következik, majd egy összegzés az eddig leírtakról. Természetesen minden részhez társul jópár példa leosztás is, tehát könnyebben el lehet sajátítani a dolgokat.

2. Játék a középső szakaszban:
A fejezet azzal kezdődik, hogy az író elmagyarázza, hogy ebben a szakaszban milyen handekkel érdemes játszani, a későbbiek során pedig elmagyarázza, hogy hogyan/milyen helyzetekben érdemes stealelni és restealelni. Az ezt követő rész az ellenfeleink különböző gyengeségeinek támadását mutatja be, hogy hogyan játszhatunk hatékonyan a passzív, vagy a sokat emelő játékosok ellen. A következő részben pedig megismerkedhetünk a legalapvetőbb koncepciókkal a középső szakasz során, itt a szerző kitér az ICM-re, továbbá arra is, hogy hogyan alkalmazkodjunk a különböző stackméretekhez.

3. Játék a késői szakaszban:
Itt mindent megtudhatunk a magas vakok mellett történő játékról, például, hogy hogyan kerüljük el, hogy megegyenek a vakok, vagy hogy hogyan restealeljünk magas vakok mellett. A következő, de talán legfontosabb rész a bubble-játékra vonatkozik, megtudjuk, hogy milyen helyzetekben érdemes all-in kerülni, de ezen kívül még sok más alapelvet elmaygaráz a szerző ebben a fejezetben.

4. Sit 'n Go Carreer Play
Ezt a fejezetcímet nem fordítanám le, mert szerintem nincs igazán jó szó rá. Itt a szerző összehasonlítja a SNG-kat más játékformákkal, majd kitér arra is, hogy miért érdemes/nem érdemes több asztalon játszani, továbbá arra is, hogy milyen szoftvereket érdemes használni játék közben, vagy éppen a játékunk fejlesztésére.

Összességében úgy gondolom, hogy egy nagyon jó könyvről van szó, nagyon sok példa leosztás van benne és nagoyn jól magyaráz a szerző. Az egyetlen hiányosság talán az, hogy nem tér ki lényegesebben a különböző szituációkra, ahol tényleg nagyon nagy fontossága van az ICM-nek.

A könyv kb 280 oldalas, jelenleg 16.47$ az Amazon.com-on újonnan. Arról nincs tudomásom, hogy magyar nyelven kapható-e, de szerintem nem.

Phil Shaw: Secrets of Sit'n Gos
Ez szerintem lényegesen jobb könyv, mint a Moshman féle, bár én azt is mindenképpen elolvasnám, ha SNG-zásra adnám a fejem, mert a két könyv nagyon jól kiegészíti egymást. A szerző egyébként high stakes SNG oktató a CardRunners.com-on.

Ez a könyv 11 fejezetre oszlik, kicsit tagoltabb, mint a másik, ugyanakkor csak 224 oldal, az ára pedig szintén 16.47$.

Nem írnám le részletesebben a könyv tartalmát, mert nagyon hasonlít a Moshman-féle könyvhoz, annyival viszont jobbnak találom, hogy Sokkal több kényes helyzetet elemez, amikor a döntéseinkre nagy hatással van az ICM. Ez a könyv is nagyon sok leosztás elemez, ráadásul úgy, hogy a könyv végén mint kvíz szerűen vannak leírva a szituációk, így könnyen ellenőrizhetjük, hogy mennyit sikerült tanulni a könyvből. Természetesen minden kérdésre ott a válasz, sőt az is, hogy mit miért érdemes csinálni. Ezek a leosztások egyébként sokkal áttekinthetőbbek, mint a Moshman féle könyvben.


Tényleg csak azt tudom mondani, hogy mindkét könyvet érdemes beszerezni/elolvasni, mert kitűnően kiegészítik egymást és mindkét könyv kiváló írás. Ezen kívól ajánlani tudnám még a DeucesCracked.com-ról a Last Man Standing nevű sorozatot, amely 8-9 részből áll és hasonló témát jár körül. Ha ezt a három dolgot valaki elolvassa/végignézi, akkor a kisebb limiteken sztem nem lehet gond.


Hmm hasznos könyvek lehetnek, köszi hogy adtatok 1-2 címet, majd utána nézek! :)

Sziasztok!

Neten vannak olyan írások, oldalak, amelyekből sokat tanulhatunk?

Légyszíves adjatok meg linkeket, elérhetőségeket! :)

Köszi!

Idézetet írta: frostling Dátum augusztus 24, 2010, 22:32:04
Sziasztok!

Neten vannak olyan írások, oldalak, amelyekből sokat tanulhatunk?

Légyszíves adjatok meg linkeket, elérhetőségeket! :)

Köszi!

pokerstrategy.com



Szerintem hagyni kell a legtöbb könyvet a francba,megvenni pénzkidobás.
Elolvashatsz több tízezer könyvet az online pokeren úgyis csak bukni fogsz.

Ez törvényszerű és , ha igen, miért?

Előre is köszi a válaszokat!

A Gravitáció az törvény! A többi csak ...