Röplabda 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerintem azért is mert most ők a házigazdák, legalábbis az egyik. Azerbajdzsán- Grúzia közös rendezés. Valamint még ez is :

Két éve még szinte csodának számított az Európa-bajnoki csoportkör zárásán az azeriek ellen aratott győzelem, amellyel az azóta visszavonult Horváth Dóra, vagy a jelenleg maródi Sándor Renáta vezette csapat továbblépett a legjobb 12 közé. Most pedig szinte elhagyhatjuk a szinte szócskát, hiszen a pontgyáros Polina Rahimova mellé – ráadásul hazai pályán – visszatért az Antwerpenből anyai örömek miatt hiányzó Natalya Mammadova. Arról nem beszélve, hogy különböző okok miatt csupán négy játékos maradt hírmondónak az akkori magyar válogatottból (Bokorné Liliom Rita, Dobi Edina, Szakmáry Gréta és Tálas Zsuzsanna), márpedig ilyen mérvű fluktuációt jóval nagyobb merítési lehetőséggel bíró sportág is megsínylene, hát még a röplabda.

Több infó itt :
http://www.the-sports.org/volleyball-2017-women-s-european-championship-epr73875.html

A magyarok mérkőzése előtt az azeri miniszterelnök nyitja meg az Európa-bajnokságot.

Köszi!

Én azért teszek egy Hendit :) :) és wint-is

A magyar kommentátor képzésbe be lehetne építeni azt, hogy ne kezdjünk el előre ünnepelni... 19-13-nál első szettben hangzott el az, hogy már nagyon valószínű az első szett győzelem stb., ezután 19-18 lett az állás úgy 2 perc alatt.. :D És ez azért nem az első ilyen, állandóan előre elkönyvelik a győzelmet a kommentátorok egy nyertes állásnál, utána meg néznek magukon körbe.. :bash:

Hali!

Egy kis Német szuperkupa női, Schwerin - Stuttgart
Hajrá Gréti ! Hajrá Reni !

Itt lehet nézni :http://sportdeutschland.tv/vbl/volleyball-supercup-2017_4

Budapesten rendezik a női röplabda Európa Liga négyes döntőjét

Júniusban Budapesten rendezik meg a női röplabda Európa Liga négyes döntőjét, a sportág történetében első alkalommal.


A magyar szövetség (MRSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a négyes döntő lebonyolítása segítséget jelent a jövő évi Európa-bajnokságra való felkészülésben, amelynek Magyarország, Lengyelország, Csehország és Törökország ad otthont. Kovács Ferenc, a magyar szövetség elnöke óriási sportdiplomáciai sikernek nevezte a rendezést, amelynek voltak előzményei.
"Tavaly ősszel megkaptuk a 2019-es női Eb társrendezői jogát, s az európai szövetséggel nagyon jó viszonyt sikerült kialakítanunk" - mondta az elnök. Hozzátette: a közelmúltban férfi és női vonalon is több sikeres nemzetközi juniortornát rendeztek, mindemellett a női szakágban a válogatott és a magyar klubcsapatok eredményei is rászolgáltak erre a sikerre.
A négyes döntőt a Papp László Sportarénában rendezik a tervek szerint június 14-én és 15-én. A magyar válogatott rendezőként automatikusan résztvevője a tornának, ettől függetlenül a selejtezőben is részt vesz. A magyarok csoportjában Franciaország, Horvátország és Finnország szerepel.

forrás: MTI

Női röplabda interkontinentális selejtező - Tartalékos magyar válogatott játszik a Nemzetek Ligájáért Peruban - ELŐZETES

    Több kulcsjátékosát is nélkülözi a magyar női röplabda-válogatott, amely a nemzetközi szövetség (FIVB) legrangosabb sorozatába, a Nemzetek Ligájába jutásért játszik magyar idő szerint péntektől hétfőig Peruban.


    A belga Jan De Brandt irányította nemzeti csapat az Európa Ligában elért második hellyel szerzett jogot arra, hogy öt másik válogatott - a házigazda perui mellett az EL-győztes bolgár, az ausztrál, a kolumbiai és a Puerto Ricó-i együttes - társaságában megküzdjön a győzelemért. A hatcsapatos torna legjobbja megmérkőzhet az idei Nemzetek Ligája leggyengébb együttesével, az argentin válogatottal: az oda-visszavágós párharc győztese jövőre a NL-ben szerepelhet.
    Az egyébként sem egyszerű kvalifikációs folyamatot nehezíti, hogy a magyar együttes meglehetősen tartalékos felállásban, mindössze kilenc röplabdázóval utazott el hétfő hajnalban Dél-Amerikába: az Európa Liga-ezüstérmes csapatból Szakmáry Gréta, Sándor Renáta, Tálas Zsuzsanna, Lékó Lilla, Németh Anett és Szűcs Kinga sem szerepel a tornán.
    A magyar szövetség (MRSZ) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szervezet nagyszerű eredménynek tartja, hogy a női válogatott részt vehet a tornán, és "épp ezért a sűrű bajnoki, majd a feszített Európa Liga-program ellenére - ellentétben más országokkal - a perui tornán való részvétel mellett döntött, még ha sérülések, valamint egyéb problémák miatt a válogatott nem is tud teljes kerettel nekivágni a megmérettetésnek".
    A mezőnyt - melyből Kazahsztán a torna előtt nem sokkal visszalépett - a világranglistán elfoglalt helyezés alapján két csoportra osztották, a magyarok a házigazdával és Kolumbiával kerültek azonos hármasba. A két csoport első és második helyezettje magyar idő szerint vasárnap hajnalban elődöntőt játszik, az elődöntő két győztese pedig megmérkőzik egymással az aranyéremért, és az Argentína elleni párosmeccsért.
    A torna esélyese a bolgár csapat mellett a házigazda perui válogatott, a magyar csapat számára - ebben a tartalékos felállásban - a tisztes helytállás a cél.

    A magyar válogatott perui programja (magyar idő szerint):
    június 22., péntek:
Magyarország-Kolumbia 2.00
    június 23., szombat:
Magyarország-Peru 2.00

        A válogatott kerete:
Bagyinka Fanni (feladó, Hungast-Haladás), Bleicher Réka (feladó, UTE), Dékány Bernadett (ütő, Saguella Tema Monza), Molcsányi Rita (liberó, Linamar-Békéscsabai RSE), Nagy Eszter (center, Linamar-Békéscsabai RSE), Pekárik Eszter (center, Linamar-Békéscsabai RSE), Pintér Andrea (center, Jászberény VT), Szedmák Réka (ütő, Linamar-Békéscsabai RSE), Villám Lilla (ütő, Fatum-Nyíregyháza)


forrás: MTI

Hali!

Ilyen sportszerűtlenséget látott már valaki? Bravó játékvezetők!
http://www.nemzetisport.hu/roplabda/roplabda-ritkan-latni-ekkora-biroi-bakit-video-2653123

Mai ukránok elleni EB selejtezőre egy +15.5 point HC vagy +2.5 set fogadást meg lehet próbálni szerintem. Erősebbek nyilván meg otthon vannak, de mi most többet készültünk ez előtt a sorozat előtt mint szoktunk, 5 hetet dolgozott a válogatott együtt, meg benne van mindenki a keretben aki korábban ilyen-olyan okok miatt nem mindig volt, szóval a kulcsemberek, Kaszap, Baróti, Pádár, Gergye ott vannak.
Eddigi két meccsen itthon kikaptunk 3-2-re a macedónoktól ahol a végén volt az az ominózus csalás, két napja meg vertük Svájcot 3-2-re idegenben.
Az ukránok két győzelem eddig, 3-0 otthon Svájc ellen, 3-2 idegenben a macedónok ellen. Az ukránoknál fiatalítás is van, tavaly játszottunk velük az Európa ligában, itthon 3-1-re, idegenben 3-2-re kaptunk ki, most abból a csapatukból több húzóember nincs. Erősebbek, nyerni is fognak szerintem, de remélhetőleg viszonylag szoros meccsen.

Idézetet írta: firgabácsi Dátum augusztus 22, 2018, 12:12:20
Mai ukránok elleni EB selejtezőre egy +15.5 point HC vagy +2.5 set fogadást meg lehet próbálni szerintem. Erősebbek nyilván meg otthon vannak, de mi most többet készültünk ez előtt a sorozat előtt mint szoktunk, 5 hetet dolgozott a válogatott együtt, meg benne van mindenki a keretben aki korábban ilyen-olyan okok miatt nem mindig volt, szóval a kulcsemberek, Kaszap, Baróti, Pádár, Gergye ott vannak.
Eddigi két meccsen itthon kikaptunk 3-2-re a macedónoktól ahol a végén volt az az ominózus csalás, két napja meg vertük Svájcot 3-2-re idegenben.
Az ukránok két győzelem eddig, 3-0 otthon Svájc ellen, 3-2 idegenben a macedónok ellen. Az ukránoknál fiatalítás is van, tavaly játszottunk velük az Európa ligában, itthon 3-1-re, idegenben 3-2-re kaptunk ki, most abból a csapatukból több húzóember nincs. Erősebbek, nyerni is fognak szerintem, de remélhetőleg viszonylag szoros meccsen.

3-0 az ukránoknak, mondjuk hogy ez nem volt jó tipp  :-\ :'( Bár azért kezünkben volt a második szett bőven és képesek voltunk bebukni 27-25-re végül, ott ment el igazából. Na meg a +15.5 még így is jöhetett volna simán ha az első szettbe nem alszunk bele. Ez van.

 :cya:
Kínai röplabda bajnokságban Beijing - Shandong meccsen érdekes oddsváltozások vannak, amit nem minden iroda követett még le. 1,1 körül indult a Beijing oddsa, most a bet365-nél 2,20. A vendégeket meg lehet nyeretni a bwinen 3,55 -ért. Szép haszonnal ki lehet szállni meccs előtt, aki ezzel foglalkozik.


Holnap reggel megkezdődik a kvalifikációs torna (Tokyo 2020).

A csoportok beoszásai:

• Pool A (in Varna): Brazil, Egypt, Bulgaria, Puerto Rico.
• Pool B (in Rotterdam): USA, Belgium, The Netherlands, Korea.
• Pool C (in Bari): Italy, Serbia, Australia, Cameroon.
• Pool D (in Gdansk): Poland, France, Slovenia, Tunisia.
• Pool E (in Saint Petersburg): Russia, Iran, Cuba, Mexico.
• Pool F (in Ningbo): Canada, Argentina, Finland, China.

Minden csoportból a csoportelső jut ki az olimpiára.

Ami várható:
A csoport: sok kérdés itt nem lesz, a címvédő Braziloknak (legerősebb összeállításban érkeztek) ezt simán be kell húzni, Sokolovék hazai pályán max. megszorongatni tudják majd őket, legyőzni nem. Egyiptom-Portoriko nem téma. Csoportelső Brazília

B csoport: holnap a Hollandok játszhatóak 1,20-ért aki szereti a kis oddsokat. simán jönnie kell, Tippem 3-1, szombaton lesz érték bennük, szerintem 1,7-1,8 körül lesznek a Belgák ellen, hazai pályán Abdel-Aziz szétbombázza őket remélem, viszont USA-val senki nem tudja majd felvenni a versenyt, ők nyerik a csoportot. Holnap ők esetleg játszhatóak -1,5 szett hc

C csoport: Olaszország-Szerbia egy csoportban, ez a meccs zárja majd a teljes 3 napot, húhúúúúúúúú, na ezt nem szabad majd kihagyni. Most valamiért úgy érzem, hogy Szerbia el fogja kapni a hazaiakat, de Zaytsevből ilyenkor jön ki az állat, az első két nap mindkét csapatnak bemelegítés lesz (bár Ausztrálok már besz....ttak párszor), aztán zárásként 5 szettes összecsapáson remélem Olasz győzelem lesz. Egy biztos, nézni kell!

D csoport: Franciák Top csapattal, amit már láthattunk többször, hogy bárkit képesek megverni, egy gond van ezzel, Leon most mutatkozik be hivatalosan a Lengyel válogatottban, na ez garancia a sikerre. Csoportelső Lengyelország, és közben imádkozzunk, hogy majd a lehető legnagyobb odds legyen rájuk a Franciák ellen. Erre a meccsre már szombaton sor kerül. Szlovének sem gyengék, de a csoportbeosztással bevették nem kicsit...

E csoport: Oroszok hazai pályán a legjobbakat küldik a pályára (ilyen erős keretet, hogy mindenki elfogadta a részvételt rég nem raktak össze), nem lesz ellenfelük.

F csoport: mindenkit el tudok képzelni szinte továbbjutónak... mi ez a csoport?  :redchug: ezt a csoportot egy Szlovénia meg tudta volna nyerni, akiknek a D csoportban esélyük nem lesz (3. helyen végeznek majd). Na mindegy, nézzük: Kína-Finn holnap reggel, a hazai pálya miatt Kínát mondom, de egy finom kis 3-2-re tippelek. Kanada-Argentína: Kanadát mondom, folyamatosan fejlődnek, és a legjobbjaik mind Európában játszanak, e miatt is ha kellene, őket jelölném meg továbbjutónak. Csop. végeredmény: Kanada-Argentína-Kína-Finn

Meglátjuk, holnap reggel kezdünk, ha sikerül és időm engedi, napi szinten jelentkezem majd tippekkel, beszámolóval.

Sok sikert mindenkinek!

Mai tippek:

Belga - Holland vendég, odds: 2,0 , ahogy írtam tegnapelőtt, 1,7-1,8 körül vártam ide a szorzót, úgy is indult, de a tegnapi teljesítményük után most már a fogadóirodák a Belgákat favorizálják. (Szépet lehetett vele szakítani 0-2-és hátránynál)
Lengyel - Francia hazai, odds: 1,57 / hazai pálya + jelenleg a világ legjobbja is a lengyel csapatban, igaz tegnap nem ment neki a játék, de itt ez más meccs.

3,14

Idézetet írta: gerry Dátum augusztus 10, 2019, 13:25:02
Mai tippek:

Belga - Holland vendég, odds: 2,0 , ahogy írtam tegnapelőtt, 1,7-1,8 körül vártam ide a szorzót, úgy is indult, de a tegnapi teljesítményük után most már a fogadóirodák a Belgákat favorizálják. (Szépet lehetett vele szakítani 0-2-és hátránynál)
Lengyel - Francia hazai, odds: 1,57 / hazai pálya + jelenleg a világ legjobbja is a lengyel csapatban, igaz tegnap nem ment neki a játék, de itt ez más meccs.

3,14

Belga - Holland 0-3,  "szombaton lesz érték bennük, szerintem 1,7-1,8 körül lesznek a Belgák ellen, hazai pályán Abdel-Aziz szétbombázza őket remélem" _ sikerült neki, brutál számokat hozott 21 pontjával a legeredményesebb játékos volt, míg a másik oldalon a legeredményesebb Rousseaux 9-ig jutott. Holnap így is ki fognak kapni a csoportdöntőn USA-tól, de a kötelezőket hozták, szép volt.

Lengyel - Francia 3-0 Ngapethnek nagyon nem ment, a másik oldalon pedig Leon 50% feletti teljesítménye eldöntötte a meccset, de az egész Lengyel csapat nagyon jól nyomta, ezzel szinte ott is vannak az Olimpián (1 szett kell nekik ehhez holnap).

Ma már esetleg csak élő fogadásokban lehet érték, de arra sem látok sok esélyt, túlságosan sima meccsek lesznek. 

Ez a női strandröpi sem rossz... ::) Nyilvan szakmai szemmel nezve irom ezt, de amugy tenyleg eleg erdekes es izgalmas elodontoket, bronzmeccset lathattunk es a dontoben is vannak boven fordulatok :ok: