Bajnokok Ligája Fogadások 2017/18

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki nyeri a BL-döntőt?

Real Madrid
9 (50%)
Liverpool
9 (50%)

Összes szavazó: 17

Szavazás lezárva: május 26, 2018, 15:02:55

Ez nem olyan drasztikus átalakítás, mint mikor először beengedték a 3-4. helyezett csapatokat is a BL-be.
Azóta ugye nem a bajnokokról, hanem az európai top csapatokról szól a dolog.
Nekünk nagyjából így se, úgy se lesz közünk a főtáblához, így nem tudok szívből felháborodni.

Mondjuk én nem is alakítanám át egy körmérkőzéses topligává a sorozatot, mert így több az érdekesebb meccs, hogy több szakasz van, van tétje a csoportmeccsek majdnem mindegyikének és nyilván a kieséses szakasznak is.
Körmérkőzésnél a szezon fele tét nélküli lenne a csapatok számára, mert nyilván szétszakadna a mezőny és valószínűleg kiesni sem lehetne.

Hja és ha 32 különböző ország bajnokcsapata játszhatna csak a sorozatban, a BL-ből kiszoruló sztárjátékosok akkor sem a kisebb bajnokságok bajnokainál játszanának, hanem ugyanúgy a spanyol meg angol élcsapatoknál.
Számomra az sem lenne sokkal vonzóbb verzió, hogy a Real-Barca párosból csak egy indulhatna, vagy a 4-5 angol top csapatból szintén csak egy...  Azt viszont jól látjátok, hogy az olaszoknál ez nem lenne különösebben probléma!  :D 

Mondjuk az olaszok is csak szívnak majd ezzel, mert a koefficienst az átlag alapján számolják és nem vagyok benne biztos, hogy majd a több BL csapatuk átlagban több pontot is fog szerezni...
2-3 év múlva a franciák már előttük lesznek a trendek alapján.


Egy jó vita sose rossz  ;)

Az pedig még durvább adat, hogy a 30 franchiseból 27 jutott 20 év alatt konferencia döntőbe, ami 90%-os arány. -Na, ez valóban durva. Ezt azért nem gondoltam volna, már csak ezért megérte ez a kis vita, vagy eszmecsere, nevezzük bárhogy.

Azt pedig simán cáfolnám, hogy Európában szinte csak pénzből lehet kiscsapatból nagy (mint ahogyan NBA-s Miami-Minnesota vagy bármilyen más példát is megcáfoltam a fenti adatokkal). A PSG már régebben is egy név volt a franciáknál,
-már majdnem megfogtál, de ebbe azért csak belekötök, mert név volt a PSG, de csak a Lyon nyerte zsinórban a bajnoki címeket. Nem fejből mondom, megnéztem, két bajnoki címe volt a PSG-nek mint pl. a Sochauxnak, miközben a Lyon nyert zsinórban  a 2000-es évek elején minden bajnokságot. Szóval név volt a PSG, de nyerni nem nagyon nyert bajnokságot, csak mióta megérkezett a zseton. Ugyanúgy név volt, mint a Sochaux, de hol van most egyik, meg hol a másik... A City hasít, a Chelseanek meg volt egy szar éve, de aztán csak bajnok lett, és azért most sem annyira rossz.

Akit zavar, hogy tényleg 4-5 csapat nyerhet reálisan BL-t, az ne nézze. Nézze az EL-t, nézze a Plzent, a Qarabagot, a Salzburgot, a Rijekát meg mit tudom én... De nem nézi a kutya se  ;D

Kosárban is van bajnokok ligája, aztán hol ér az Euroliga nyomába...

Milan:
Olaszra visszatérve én a jelenlegi viszonyokra gondolok, persze, ha erősödik a bajnokság, akkor kapjon a BL-ben akár 5-6 helyet is. Most nézem itt a téli igazolásokat a top50 klubot cserélő játékosból egy került olasz csapathoz, (Rafinha az Interhez), de elvileg ő is csak kölcsönbe. Ez nekem nagyon azt sejteti, hogy anyagilag nagyon roggyon vannak, azt meg nagyjából sejtjük, hogy ha nincs pénz, lehet akármilyen jó utánpótlás bázisa egy klubnak, egy bizonyos szintet sosem ugrik meg, ha nem vesz 2-3 spanyolt, 2-3 dél-amerikait, 1-2 afrikait, 1-2 franciát.
Az olasz focinak most BL-szinten nincs 4 jó csapata, de lehet, hogy tényleg én látom rosszul.

Az meg teljesen más kérdés, hogy pl. nekem is minden ligában van kedvenc csapatom, melyeknek szívesen nézem a meccseit. Ott van pl. spanyolból a Betis vagy a Sociedad most, szívesen nézem a csapatok meccseit, na de nem a BL-ben..., angolba, olaszba is vannak csapatok, melyeknek nézem, néztem szívesen a meccseit, de nem a BL-ben. Pár éve, fogalmam sincs melyik szezon már, szinte minden Cagliari meccset néztem, de bakker, azért fel sem vetődött bennem, hogy húú, de megnézném a BL-ben.

Azért már ne is haragudj Oak, de erős túlzás a Sochaux-t és a PSG-t összehasonlítani, pláne úgy, hogy majd 50-60 év volt a bajnoki címeik között. A párizsi klub a 80-90-es években is ott volt a tűz közelében, ami a bajnokságot illeti, olyan játékosaik voltak, mint Weah. Az, hogy nem nyertek bajnoki címeket az egyrészt a Marseille, majd utána a Lyon egyeduralmának köszönhető (lett volna mondjuk 5-6 évük a két generáció között, de akkor ők sem álltak a helyzet magaslatán, plusz jött egy Monaco). Előbbi akkoriban Papinnel európai top klubnak számított (nem hiába nyertek BL-t, akkor már olyanok voltak náluk, mint Barthez, Desailly, Völler vagy épp Deschamps), míg utóbbi azért elverte párszor a Real Madridot az egyenes kiesés szakaszban. Amúgy az is látható, hogy hiába volt náluk zseton, azért a Monaco megtréfálta őket, a City-től pedig még mindig nem láttam BL döntőt (talán majd idén..). Számomra az a gond ezzel is, illetve a Chelsea-City párossal is, hogy mi lesz, ha kiveszik a pénzt. Abrának is most már egyre jobban fogy, szóval erősen kérdéses, hogy ezek a klubok meddig tudják ezt a szintet tartani.

Engem az egészben a kialakult helyzet zavar csak. Ezért is tartom jó ötletnek Schleck vagy Slices elképzelését, hogy legyen akkor egy top4-5 ligára épülő bajnokság (vagy UEFA koefficiens általi rangsor), rájátszással karöltve, az alsóbb osztályokból pedig lehetne felkerülési verseny vagy valami hasonló. Mert ez így minden, csak nem Bajnokok Ligája. Ráadásul elnézve a statokat, kisebb országok csapatainak esélye sincs BL-t nyerni...

Abban persze egyetértünk, hogy jelen pénzügyi helyzetben (ahol nem is várható változás), ez egy jó döntés, hiszen így folyamatosan elit klubokat láthatunk hétről-hétre. Az NBA-ben is nemhiába törekszik mindegyik csapat nagy triók kialakítására, mindenféle okoskodással. Ez a fociban könnyebben megy, elég csak megvenni Suarezt és kész az MSN, vagy Bale-t és kész a BBC.

Pozzatóhoz hasonlóan én is örülök, hogy produktív eszmecsere zajlik. Jó olvasni!
Egyelőre mindössze annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy főleg és majdnem csakis a pénz miatt BAJNOKOK LIGÁJA a sorozat neve.
Marketingszempontok, jobb eladhatóság, satöbbi...
:beerchug:

Szepen levezetetek  :ok: :ok: csak annyit tennek hozza , h tisztabban lasson mindenki pl Romaniaban pontosan az ellenkezoje tortent annak amit a , a bajnokok ligaja'' penz'' adhatott . Platini penzenek koszonhetoen   tobb csalas ,hazardirozas(klub szinten), csod, megvesztegetes, kulfoldi focistak szerzodese , a hazai akademiai fiatalok mellozese, stb. oda jutatta az orszag csapatai ahol most van. Ertem en ,h kell a penz mindenkinek , csak lehet ,h mas hatast general eszakon, es mast keleten.

#140 március 01, 2018, 18:09:36, csabax
Szerintem a jövőben érdemes lesz megfigyelni a Dinamo Zagreb további sorsát. Köztudott, hogy Prosinecki, Suker és Boban egykori klubja a horvátországi labdarúgás legjelentősebb gyűjtőhelye, s ezért a zágrábi csapat számára eddig elsősorban nem a megkereshető pénz miatt volt nagyon fontos a BL-részvétel, hanem főleg azért volt hatalmas szükség a részvételre, mert így közvetlenül a topkluboknak mutathatták meg tudásukat a horvát focisták. És, persze, siker esetén óriási pénzösszegekért válthattak fociklubot. Így lettek légiósok Ivica Olic, Vedran Corluka, Dejan Lovren, Mateo Kovacic, Mario Mandzukic, Luka Modric és még nagyon-nagyon-nagyon sokan mások.

Ám ezzel az új döntéssel nagyot csökkentek a Dinamo Zagreb BL-be jutási lehetőségei is. Persze, akárcsak egyéb másik kiscsapatoké is.

Tehát ezután jelentősen kevesebb lesz a horvátországi focisták számára a közvetlen bemutatkozási lehetőség. És az euróban is sokmilliós nagyságrendű transzferek lehetősége is jelentősen csökkenhet.

Kérdéses tehát, hogy a jövőben a Dinamo Zagreb számára az EL fogja jelenteni azt, amit eddig a Bajnokok Ligája jelentett, avagy egyéb másik játékoseladási módszereket kell keresni?!

Szerintem manapság már nem olyan jelentős, hogy egy Dinamo Zagreb féle kisebb klub nem jut be a BL-be és ezzel lemaradnak a nagy csapatok mondjuk egy Alen Halilovic szintű játékosról. Egyrészt ott vannak a scoutok, akik munkája egyre jelentősebb, másrészről bármilyen furcsa is, de ugyanilyen hasznosak a youtube csatornák (például a ScoutNationHD, aminek 700k követője van), ahol előfordul, hogy  neve nincs játékosokat elemeznek ki aprólékosan. Szintén viccesen hangozhat, de a Football Manager is kiváló szolgálatot tesz, sok csapat már előszeretettel használja tehetségek felkutatására. A BL ebből a szempontból csak arra volt jó, hogy egy Kovacic vagy Modric európai tapasztalatot szerezzen, nem arra, hogy bemutassa/eladja magát. Annyira nem mérvadó, hogy mire képesek 18-19 évesen egy Real Madrid ellen. De ez csak az én meglátásom.

Jaja, ha a horvát bajnokságban valaki jól játszik, annak híre megy. Aztán ha valaki jól játszik, azt elviszik Serie A-s, Bundesligás, LaLigás, Premierligás középcsapatok, aztán ha ott is helyt áll, netán tovább fejlődik, akkor van feljebb is, hisz akkor ezeknek a ligáknak a jobb nevű csapatai is lecsapnak majd rá. NB1-ből is szedegetnek ki játékosokat, csak akik innen mennek el, nem nagyon tudnak szintet lépni, leginkább megragadni sem...

Picit olyan ez, mint az Eb. Hiába játszottunk jól, tovább is mentünk, aztán egyik spílerünk sem nagyon lépett szintet az Eb-nek köszönhetően. Ha egy sztárcsapat pedig közvetlenül vesz egy fiatal horvátot, vagy legyen az szerb, szlovén stb. gyakran amúgy is egyből kölcsön adja kisebb csapatoknak, aztán megnézi, mit tud egy kisebb csapatban. Mondjuk épp itt az a Halilovic, ő sem nagyon robbant be a Barca felnőtt csapatába. Játszatták a Gijónban, aztán Hamburgban bohóckodott, most Las Palmas, de itt is kölcsönben...

De horvát játékosra mindig lesz igény, míg egy magyar a kutyának sem kell. Egy-két spílerünk megy lengyelbe, aztán rájön, hogy hohó, már az is egy teljesen másik szint, és csorog vissza az NBI-be. Pedig ha valóban fasza lenne, erős mentálisan, fizikálisan, beszélne legalább alap szinten egy angolt, németet, akkor nem visszaszivárogna, hanem szintet lépne, és vinné egy kisebb Bundesligás csapat. De így hirtelen nem nagyon jut eszembe magyar játékos, aki ilyen utat járt volna be, horvátok szerbek azért vannak bőven, és ja, ezután is lesznek, de ez is csak megérzés.

Ha megnézed, afrikai csapat sincs a BL-ben, aztán ahhoz képest elég sokan elég magas szinten játszanak, még ha nincs is most nagyon Eto'o, Essien, Drogba-féle spíler, de azért akadnak becsülettel. A tehetség utat tör, és ja, akár az EL is egy jó színpad.

Én csakis azért írtam az előbbieket, hogy az anyagiak terén érzékeltessem kissé, hogy néhol mennyit jelent pénzben a Bajnokok Ligájába való bekerülés, és mekkora pénzveszteséget okozhat a BL-be való be nem kerülés.

Erre érkezetek a témába ugyan valamennyire illő, ám lényegében mégis felesleges összehasonlítások az almát a körtével, mint például horvát labdarúgók magyar focistákkal való emlegetése. Persze, lehet simán összehasonlítgatni és természetesen bárki kedve szerint megtehet ilyesmit, ám azt azért nem ártana tudomásul venni, hogy az előző hozzászólásom az egyik pénzbevételi forrásról szólt, s nem pedig a különféle nemzetek focistáinak összehasonlításáról.

Viszont ha már Alen Halilovic szóba került, akkor annyit tennék hozzá a dologhoz, hogy még csak alig múlt 21 éves a horvát focista, de máris közel 8 millió eurót fizettek érte a nyugati fociklubok és a szerződésébe bele van írva az FC Barcelona 10 millió euró összegű visszavásárlási záradéka!

Ismétlem: mindössze 21 éves a srác!
:beerchug: :beerchug: :beerchug:

Ha így nézzük, akkor nem csak a kisebb kluboknak lesz szenvedés a következő évek, hanem mondjuk a holland vagy portugál ligának is, ugyanis Porto vagy Benfica lehet majd egyenes ágon, vagy a hollandból az Ajax vagy a PSV. Utóbbi kettő idén skippelte az európai kupákat, így olyan tehetségekről marad le az átlag néző, mint Hirving Lozano, Maximilian Wöber, Hakim Ziyech vagy épp a kis Kluivert. Ebből a szempontból sem lesz jó ez a rendszer, mert lehet pár óriási tehetség kezdeti lépéseit nem fogja látni a hétköznapi rajongó, aki nem ül le holland vagy horvát bajnokit nézni.

Bajnokok Ligája Fogadások 2017/18.




Március 06., kedd:

2018.03.06 20:45   Paris SG - Real Madrid   1.99   3.92   3.32

2018.03.06 20:45   Liverpool - FC Porto   1.48   4.34   6.40

Március 07., szerda:

2018.03.07 20:45   Tottenham - Juventus   2.12   3.36   3.38

2018.03.07 20:45   Manchester City - FC Basel   1.12   8.80   18.40


Az első mérkőzések eredményei:

FC Porto - Liverpool   0 : 5   
Real Madrid - PSG   3 : 1   
Basel - Manchester City   0 : 4   
Juventus - Tottenham     2 : 2


Tippek, vélemények!

#146 március 06, 2018, 09:34:52, SPF Admin
Bajnokok Ligája: Elsöpri a Real Madrid a PSG-t?

Hiába a több száz millió euró, Nasser Al-Khelaifinak nem akar összejönni a BL-siker. Ugyan Párizsban lesz a Real Madrid elleni visszavágó, de már Neymar nélkül. Mihez kezd így Emery és a francia sztárcsapat? Tovább


Benzema, helyzet, oldalháló.
Benzema, helyzet, bedobás.
Benzema, helyzet, kirúgás.

Idézetet írta: TiB Dátum március 06, 2018, 21:29:35
Benzema, helyzet, oldalháló.
Benzema, helyzet, bedobás.
Benzema, helyzet, kirúgás.
Benzema, helyzet, elalszom.  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 06, 2018, 21:31:56
Benzema, helyzet, elalszom.  ;D

Nem ez az év meccse eddig, mintha tét nélküli lenne. Di Maria nem nyerőember, úgy tűnik.