Fogadjunk! Orbán Viktor vagy Márki-Zay Péter?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


A hivatalosan Miniszterelnöknek kinevezett jelölt?

Orbán Viktor
Márki-Zay Péter
És mi történne akkor, ha Orbán Viktor nyerne?

Szerintem ez sokkal érdekesebb kérdés, mint az, hogy mi lenne ellenzéki győzelem esetén. Ugyanis, utóbbi szituációban az EU kisegítene, jönne a pénz, Orbán továbbra is dúskálna a jóban, elszámoltatás nem lenne (mint ahogyan az önkormányzatoknál sem volt, ahol az ellenzék nyert 2019-ben), szóval annyi történne, hogy az ország helyzete stagnálna. Annyival emelnék az árakat Orbánék (gáz, víz és áram az ő kezükben), hogy ne legyen fejlődés, így hiába az EU-s pénzek, csak szinten tartás lenne.

Azonban sokkal inkább megnézném, mi lenne, ha Orbán nyerne. Az EU-tól ugyanúgy nem kapnánk egy forintot sem, viszont az államadósság az egekben lenne - ez a következő hónapokban tovább fog nőni a különböző kölcsönök miatt -, de a választás után kozmetikázni kéne a dolgokat. Ehhez mi kell? Hitel. Kitől, csak orosz és kínai jöhet szóba. Előbbi valószínűleg egy forintot nem fog adni (nekik a saját gondjukkal kell foglalkozni), marad Kína. Az infláció az egekben, ráadásul tovább is emelkedhetnek az árak, amit Orbán nem fog tudni megoldani. Emellett még "fizetnie" kéne a haverokat is, kellenek a milliárdos beruházások, de nincsen miből. Több adót be lehet vezetni, de már ezt sem bírják az emberek, mi lenne akkor?

Ha az ellenzék okos, még a minimális erőt sem teszik bele a választásba, hagyják, hogy Orbán Viktor a saját levében főjön. Ebben az esetben ugyanis különböző ágazatoktól kéne elvenni a pénzeket, de erre hajlandó Orbán? Mert most még okés, veszi fel a hitelt mindenre, de már így is történelmi mélységekben a gazdaság, előbb vagy utóbb, de be fog ütni a szar. Kiindulva abból, hogyan kezeli a dolgokat Orbán, nagyon megnézném, mire menne egy ilyen szituációban. Ennek az országnak már mindegy, így jöhetne egy kis show, amikor a saját emberei fordulnának ellene.

Kínai hitel tudod mivel jár, nem? Kínai Balaton, ahol lehet majd enni a kínai lángost.  ;D

Occó Balcsi, occó lángos.

Én tudom mivel jár (elég megnézni Görögországot, Kenyát és még lehetne sorolni), pontosan ezért nézném meg, mit csinálna Orbán. Az országnak már mindegy, irreleváns, hogy Orbán kezében van a Balaton vagy kínai kézben (esetleg orosz kézben).

IdézetÉn tudom mivel jár (elég megnézni Görögországot, Kenyát és még lehetne sorolni), pontosan ezért nézném meg, mit csinálna Orbán. Az országnak már mindegy, irreleváns, hogy Orbán kezében van a Balaton vagy kínai kézben (esetleg orosz kézben).

+ Montenegró

Pee Na pedig jönne a Balcsira, ha kínai lenne.


Még 2,5 hónap a választásokig, de a dühvel kevert mély kiábrándultságom eddig nem ismert méreteket öltött. S már nem csak a politikáról van szó. A magyar nép információra és tudásra való igénytelensége annyira elkeserít, hogy lassan az égvilágon semmi kedvem magyarnak lenni.

@Alk ne legyél dühös, vannak tehetséges polgáraink, hogy egy klasszikust idézzek, legyen tánc!

"További meglepő eredmény, hogy a kormány támogatói nem utasítják vissza azt a megállapítást, hogy a Fidesz kvázi állampártként működik" - innen idéztem: https://telex.hu/belfold/2022/01/18/a-fidesz-szavazok-szerint-a-kormany-eredmenyei-ellensulyozzak-a-korrupciot

Ez nagy bukó lesz az ellenzéknek, nem igazán zavar senkit, még az ő táborukat sem a korrupció, aminek felszámolására építi az ellenzék a dolgokat.

William Hillnél minimálisan nagyobb oddsot adnak Orbánra.


Külföldiként nekem Orbán győzelme olyan fix mintha arra fogadnék, hogy holnap felkel a nap.  :D

Persze nem értek hozzá, úgyhogy ne szidjatok  :beerchug: