Kézi-Aréna

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Szegeden áll a bál.

Távozik Katzirz, Baláz, Butenko, Tomas Stranovsky és Bajorhegyi.

Érkezik Buday Dani, közel állnak a szerb válogatott szélső Prodanovic leigazolásához.

Skaliczki László, pedig 2+1 évet hosszabbított.


Vélemény: Katzirz személyében elvesztik a csk-jukat és vezért.. De az benne van a Zágráb többet ajánlott neki és kész. Baláz gyenge volt, Butenko ebben a félévben már az egyik legjobb. Őt sajnálom, hogy elmegy. Strano is retek volt, Prodanovic sokkal jobb nála. Bajorhegyit is bírtam, így a Szeged nézhet új 3-as védő után is.
Benne van még a pakliban egy Sulc távozás is, kíváncsi vagyok mostmár arra, hogy kik fogják pótolni a távozókat.

A Veszprémnek már most oda lehet adni a jövő évi bajnoki címet és a magyar kupát.

#212 május 21, 2011, 17:27:10, Pisti1987
Perics nehéz szívvel búcsúzik a Veszprémtől

Mint tegnap beszámoltunk róla, távozik a férfi kézilabda NB I-ben szereplő MKB Veszprémtől Dejan Perics, és hazatér Celjébe. A kiváló kapus nehéz szívvel búcsúzik, de még játszani szeretni, a klubnál pedig edzői szerepet szántak neki.

A bajnoki döntő harmadik, vasárnapi meccsén (2–0-ra vezet a Veszprém a Szeged ellen) négy játékostól búcsúznak el az MKB Veszprémnél. A nyártól másutt folytatja pályafutását a lejáró szerződésű Dejan Perics, Eklemovics Nikola és Jevgenyij Lusnyikov, valamint a szerződéséből kivásárolt Nagy Kornél. Mint kiderült, Perics hazatér Celjébe (ott él a családja), korábbi nagy sikerei helyszínére.

,,Öt nagyszerű évet töltöttem Veszprémben, szerettem volna itt befejezni sportolói pályafutásomat – mondta a Nemzeti Sportnak a negyvenéves világklasszis, aki a szerb válogatott tagjaként világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, a Barcelonával és a Celjével kétszeres BL-győztes, a Veszprémmel pedig KEK-győztes. – A szerződésem meghosszabbításáról már január óta egyeztettünk, minden biztatóan alakult, hiszen térdsérülésemből felépültem, és – miként korábban is – igyekeztem teljes erőmmel segíteni a csapatnak mind a Bajnokok Ligájában, mind a bajnokságban. Társaimmal és a vezetőkkel is a legmeszszebbmenőkig baráti és korrekt volt a kapcsolatom, semmilyen nyomást sem gyakoroltam rájuk a szerződésem miatt. Sosem tagadtam, hogy kitűnően érzem magam Veszprémben, nagyon szerettem volna a jövőben is a klub hasznára lenni."

A kapus hangoztatta, nem keresett magának új klubot, s nem családi okok miatt tér vissza Celjébe, hanem a veszprémi hosszabbítás elmaradása miatt.

,,Ismert volt, hogy a nyártól a horvát Mirko Alilovicot is szerződteti a Veszprém, vagyis Fazekas Nándorral, Liszkai Szilveszterrel és velem több variáció is elképzelhető volt a jövőt illetően – folytatta Perics. – Azt reméltem, hogy megtaláljuk a mindenkinek kedvező megoldást. Sajnos nem ez történt, nem tudtunk megállapodni, pedig csapatkapitányként és kapusként is szerettem volna társaimmal együtt játszani. Nem akartam búcsúzni, de ha így alakult, nagyon sok sikert kívánok mindenkinek."

Perics szavaiból kitűnt, hogy lelkileg megviseli a búcsú, ezért a celjei folytatásról, a következő két évről egyelőre nem is beszélt.

A klub vezetőinek állásfoglalása a Perics-ügyben, hogy sajnálják az elválást a kapustól, a gárda igazi kapitányától, akinek nagyon sokat köszönhet az együttes. Szerintük az egyesület korrekt ajánlatot tett a kapusnak, aki azonban – sajnálatukra – nem fogadta el, hanem mindenképpen védeni szeretett volna. Az ajánlat lényege, hogy Perics az MKB Veszprém kapusedzőjeként, nemzetközi megfigyelőjeként dolgozhatott volna tovább, és a tervezett veszprémi kézilabda-akadémián is ő lett volna az egyik ,,húzó név". Eközben edzésben maradhatott volna, hogy sérülés esetén visszatérhessen a csapatba.

A veszprémi kapusok története most ott tart, hogy Fazekas és Alilovic marad a keretben, Liszkai (kölcsönadás?) és Teodor Paul (kölcsönben a Celebi-FTC-ben) jövőjéről még egyeztetnek.


Forrás: nso.hu



Sejtettem én, hogy nem családi okok miatt távozik...

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a 2011-2012-es férfi Bajnokok Ligája kiemelési sorrendjét

A férfi Bajnokok Ligája kiemelése:
1. kalap: Hamburg, Barcelona, Csehovszki Medvegyi, Montpellier
2. kalap: MKB-Veszprém, CO Zagreb, AG Köbenhavn, szlovén bajnok (Gorenje Velenje/Cimos Koper)
3. kalap: német 2. (Kiel/Löwen/Berlin), Ciudad Real, Constanta, svájci bajnok (Schaffhausen/Winterthur)
4. kalap: Szentpétervár, Chambéry, német 3. (Kiel/Löwen/Berlin), Ademar León
5. kalap: Pick-Szeged, Bjerringbro-Silkeborg, Boszna Szarajevó, 1. selejtezőcsoport győztese
6. kalap: szabadkártyás selejtezőcsoport győztese, 2. selejtezőcsoport győztese, 3. selejtezőcsoport győztese, 4. selejtezőcsoport győztese

Nielsen csak összehozta az új nézőcsúcsot kézilabdában!

AG Köbenhavn  - Bjerringbro-Silkeborg 30:21

Nézőszám: 36651


http://www.youtube.com/watch?v=PpW8evqvf94&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=8bvHFP9jd1M&feature=related


http://www.handball-world.com/o.red.c/news-1-1-1-31680.html


Úgy néz ki, hogy a legnagyobb magyar ígéretnek tartott Ancsin Gábor a Rhein Neckar Löwen fiókcsapatából, a szintén Bundesligás Friesenheimtől, a Pick Szegedhez igazol.

#216 május 30, 2011, 13:13:56, Pisti1987
A DVSC nem engedi el játékosait a vb-selejtezőre


Hat nappal a németek ellen sorsdöntő vb-selejtező első mérkőzése előtt rendkívül barátságtalan lépéssel bojkottot hirdetett a női válogatott ellen Gellén András, a DVSC klubtulajdonosa.
Diktátumszerű, érthetetlen lépésre szánta el magát a bajnoki ezüstérmes Debrecen tulajdonosa alig egy héttel a németek elleni női vb-selejtező idegenbeli mérkőzése előtt. Saját játékosai számára nem engedélyezi a válogatottban való részvételt, amennyiben a debreceni kézilabdázók mégis pályára lépnek Balingenben, majd Győrött, szerződést bont velük klubjuk. Gellén problémája adózási természetű: kifogásolja, hogy az év teljes időszakában a klubok fizetik a játékosok utáni terheket, miközben mintegy két hónapot a válogatottnál töltenek a kézilabdázók.

A klubvezető a problémát már korábban fölvetette, ám pár nappal egy rendkívül fontos mérkőzés előtt voltaképpen teljesen mindegy, hogy igaza van-e vagy sem. A bojkottnál még egy ultimátum is érthetőbb, elfogadhatóbb lépés lett volna (azaz, ha nem rendeződik a kérdés nyár végéig, akkor a vb-selejtező UTÁN a debrecenieknek nincs út a válogatottba), az azonnali és megfellebezhetetlennek tűnő döntés azonban messzemenőkig ellentétes a magyar kézilabda érdekeivel.

A válogatott hétfőn folytatja felkészülését Tatán, 18 játékossal, soraiban a debreceni Szabó Valériával és Juhász Gabriellával, valamint a papíron még a Gellén-csapathoz tartozó Bulath Anitával, akit a fenyegetés már nem érint, hiszen nyártól a Veszprém játékosa. Szabó és Juhász nyilván munkaadójától való félelmében nem dönthet másként, mint hogy összepakol és otthagyja a csapatot, így Mátéfi Eszternek két játékost be kell hívnia a 28 fős keretből. Beálló poszton Kisfaludy Anett maradt ki a csapatból a legutóbbi keretszűkítésnél, aki azonban a múlt héten megsérült, így nem hívható be, ezáltal Szamoránskynak és Mayernek kell megoldania a feladatot a németek ellen. A balszélsők közül pedig Juhász helyett a fehérvári Vincze Melinda lehet megoldás.

Mivel a mérkőzésekre 16 játékos nevezhető, könnyen lehet, hogy automatikusan Szabó és Juhász lesz a két kimaradó, ám kérdés, egy balszélsővel vág-e neki a németországi mérkőzésnek a válogatott.

Gellén András blogbejegyzése:
,,Az elmúlt időkben folyamatosan nőtt adókötelezettségünk. Az EKHO-ra való átállás miatt a DVSC Kézilabda Kft 2010-es 200 milliós költségvetéséből 31 milliós, 18 jogcímen keletkezett adóbefizetésünk után a 2011/12-es szezonra 50-55 millió forint közteherrel számolunk. Arra a felvetésre, hogy ennek fejében az állam finanszírozza a Nemzeti Csapatot, semmi visszajelzést nem kaptunk. Ezért nem tehetünk mást, mint a németek elleni selejtező mérkőzésekre a DVSC megtiltja a részvételt játékosai számára. Amennyiben ennek ellenére saját döntésük alapján a kézilabdázók a szereplés mellett döntenek, akkor ez azonnali szerződésbontást fog maga után vonni!"

A Magyar Kézilabda Szövetség bajnoki versenykiírásának 12.9-es pontja alapján ,,a válogatott egyeztetett – Liga Tanács  által elfogadott – programján  részt nem vevő, igazolatlanul távolmaradó válogatott játékos esetében büntetést kell alkalmazni az adott sportszervezettel szemben a szakmai igazgató kezdeményezésére, az MKSZ Fegyelmi Bizottság vizsgálata alapján."

A női válogatott 18 fős kerete:
Kapusok: Herr Orsolya (Syma-Vác), Pastrovics Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsaba), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria)                                    
Jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Mayer Szabina (Győri Audi ETO), Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)                                      
Balátlövők: Ferling Bernadett (Dunaújvárosi Regale Klíma), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Juhász Gabriella (DVSC-Korvex), Vérten Orsolya (Győri Audi ETO)

A női válogatott programja:
Május 30.-június 3.: Tata
Június 4.: utazás Németországba
Június 5., 18:30, Balingen, vb-selejtező: Németország-Magyarország
Június 11., 17:30, Győr, vb-selejtező: Magyarország-Németország

Forrás: kezi.hu


Megvan a dologról a véleményem, de inkább nem írnám le... :lehany: az időzítésért meg külön gratuláció jár...6 nappal az előtt jelenti be, hogy sorsdöntő, nagyon nehéznek ígérkező párharcot vívnak a lányok, ahol gyakorlatilag eldől, hogy ott leszünk-e az olimpián és ezáltal az is, hogy mekkora állami támogatást kap az elkövetkezendő néhány évben a női kézilabda (nem nehéz kitalálni, hogy ha nem jutunk ki, akkor jóval kevesebbet...). Nem kulcsemberekről van szó, inkább maga a történet nevetséges, de írhatnám úgy is, hogy annyira magyaros...
Ezek után ne csodálkozzon a magát nagy hazafinak valló Gellén, hogy a csapatát a következő szezonban végig szivatják majd a bírók...

Idézetet írta: Pisti1987 Dátum május 30, 2011, 13:11:50
A DVSC nem engedi el játékosait a vb-selejtezőre

Megvan a dologról a véleményem, de inkább nem írnám le... :lehany: az időzítésért meg külön gratuláció jár...6 nappal az előtt jelenti be, hogy sorsdöntő, nagyon nehéznek ígérkező párharcot vívnak a lányok, ahol gyakorlatilag eldől, hogy ott leszünk-e az olimpián és ezáltal az is, hogy mekkora állami támogatást kap az elkövetkezendő néhány évben a női kézilabda (nem nehéz kitalálni, hogy ha nem jutunk ki, akkor jóval kevesebbet...). Nem kulcsemberekről van szó, inkább maga a történet nevetséges, de írhatnám úgy is, hogy annyira magyaros...
Ezek után ne csodálkozzon a magát nagy hazafinak valló Gellén, hogy a csapatát a következő szezonban végig szivatják majd a bírók...

Mit vártál a Lokitól? ;D Az összes debreceni sportegyesületet fel kell számolni! Szégyen, hogy ilyet megtehet egy csapat. Ki kell zárni őket az NB1-ből.

Idézetet írta: Pisti1987 Dátum május 30, 2011, 07:25:23
http://www.handball-world.com/o.red.c/news-1-1-1-31680.html


Úgy néz ki, hogy a legnagyobb magyar ígéretnek tartott Ancsin Gábor a Rhein Neckar Löwen fiókcsapatából, a szintén Bundesligás Friesenheimtől, a Pick Szegedhez igazol.
Már hivatalos is. Ezzel a válogatott és a Szeged is jól járt. Igaz Ancsin kezdő volt a Bundesbe is, de ugye kiesett a Friesenheim. A Löwenbe úgyse játszott volna még. Balogh-Ancsin jobb lövő kettős azért sokkal jobb, mint a Butenko, Balaz és, ami nem mellékes, hogy magyarok.

Idézetet írta: Lufu Dátum május 30, 2011, 14:05:49
Már hivatalos is. Ezzel a válogatott és a Szeged is jól járt. Igaz Ancsin kezdő volt a Bundesbe is, de ugye kiesett a Friesenheim. A Löwenbe úgyse játszott volna még. Balogh-Ancsin jobb lövő kettős azért sokkal jobb, mint a Butenko, Balaz és, ami nem mellékes, hogy magyarok.
Csányi még beletesz pár millát és lassan módosíthatod a jövő évi tippedet, ami a döntőre vonatkozott ;D

Idézetet írta: Pisti1987 Dátum május 30, 2011, 14:07:49
Csányi még beletesz pár millát és lassan módosíthatod a jövő évi tippedet, ami a döntőre vonatkozott ;D
Hát inkább a Veszprém döntőbeli ellenfelét módosítanám a Fradi-PLER fúzióra ;D

A magyar válogatott bő kerete az utolsó két EB selejtezőre.

Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Szabó Tamás (Balatonfüred), Tatai Péter (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Friesenheim, német), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg, német)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged), Nagy Kornél (MKB Veszprém)
Beállók: Herbert Gábor (Pick Szeged), Pordán Bálint (Tatabánya Carbonex), Schuch Timuzsin (Constanta, román), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Grebenár Gábor (Aragon, spanyol), Ilyés Ferenc (Lemgo, német), Perez Carlos (MKB Veszprém), Putics Barna (Gummersbach, német)
Balszélsők: Bakos György (Celebi FTC), Halász Máté (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Pálos Gábor (PLER), Törő Szabolcs (Pick Szeged), Vadkerti Attila (Pick Szeged)
                                   

2011. június 8., szerda, 20:15, Visoko: Bosznia-Hercegovina-Magyarország
2011. június 12., vasárnap, 12:15, Gyöngyös: Magyarország-Észtország

Balogh Zsolt mégsem Szegedre igazol, hanem Gyöngyösre  :o

+ érkeznek még: Szalafai Gábor, Koller Tamás, Debreczeni Dávid, Michal Melus és Gazdag Tibor.

Mi történt ott? Csak nehogy szezon közben elfogyjon a pénz...

Szűcs Gabi végre eljön a Valceától! :great: Nem önként köszönt el a román klubtól, hanem szerződést bontottak vele, de én örülök neki és remélem, hogy valamelyik magyar klubba igazol aztán játszani is fog végre.


Távozik az elnök

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a sportág június végi rendkívüli küldöttgyűlésén távozik posztjáról, aki utódjára is javaslatot tett.

A Magyar Kézilabda Szövetség közleménye:
"A Magyar Kézilabda Szövetség elnökségének keddi ülésén Sinka László bejelentette, hogy a sportág június 24-én tartandó rendkívüli közgyűlésének napjával lemond társadalmi elnöki tisztéről. Egyúttal javaslatot tett arra, hogy ugyanezen a fórumon Vetési Iván miniszteri biztost, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökét válasszák meg utódjául. Sinka László ezt követően is a kézilabda sportban, az MKSZ kötelékében kíván dolgozni, hogy pontosan milyen minőségben, azt a közgyűlés, illetve az MKSZ elnöksége határozza meg.

Forrás: kezi.hu


Végre egy örömhír! :ok: