Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

Sound, TiB és 2 vendég van a témában


Orbán ellátogat egy faluba. A falubeliek kijelölik az egyik öreget - beszéljen.

  • Nekünk itt két nagy problémánk van. Az egyik, hogy felépítettünk egy orvosi rendelőt, egy orvos lakást, de nincsen orvosunk.
  • Pillanat türelmet - mondja Orbán és a telefonját veszi. Tárcsáz. Majd elmondja a panaszt. - Igen értem. Tehát holnapra itt lesz az orvos?!
  • Hallották - mondja a hallgatóság felé fordulva. - Holnap reggel nyolcra itt az orvos. És mi a másik nagy probléma bátyám?
  • Hát az, hogy nincsen térerő...

Putyin most összezavarta a szélsőjobbos híveit.  :( Eddig az volt az álláspont, olyan ország, hogy Ukrajna nem is létezik, majd ma reggel arról beszélt, hogy Nyugatnak nem érdeke a béke Oroszország és Ukrajna között. Persze, hogy nem érdeke, hiszen Ukrajna nem is létezik, legalábbis Putyin szerint.  ;D Fogalmatlan Putyin, azt se tudja, milyen rendezvényen van, de még hazánkban is annyian dicsőítik, szóval jobb csendben maradni, nehogy összezavarjuk a Putyin fanokat a gondolkodással.

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 21, 2022, 10:15:51Putyin most összezavarta a szélsőjobbos híveit.  :( Eddig az volt az álláspont, olyan ország, hogy Ukrajna nem is létezik, majd ma reggel arról beszélt, hogy Nyugatnak nem érdeke a béke Oroszország és Ukrajna között. Persze, hogy nem érdeke, hiszen Ukrajna nem is létezik, legalábbis Putyin szerint.  ;D Fogalmatlan Putyin, azt se tudja, milyen rendezvényen van, de még hazánkban is annyian dicsőítik, szóval jobb csendben maradni, nehogy összezavarjuk a Putyin fanokat a gondolkodással.
Válasz az Ukrajnában zajló háború topikjában.
https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=20334.0;topicseen

Sokan kritizálják vezérünket, Orbán Viktort.  :-\  Ezek a bolsevik, kommunista, nyugati imperialista, szocialista csökevények azokban nem veszik figyelembe, hogy jó pár mutatóban bizony az élen állunk Európában! Dupláját ráverjük a többi országra, így kell, nyomjad főni!


Rezsidémon lecsapott  :(
Kocsis Máté fájó döntése az energiaválságban: el kellett költöztetnie az aranyhalait!
,,Volt két nagy akváriumom, és ebből az egyiket most megszüntettem, amiben aranyhalak voltak."
https://telex.hu/zacc/2022/09/22/kocsis-mate-rezsi-valsag-aranyhal


Ez a kedvenc reakcióm a hírre:
"Mielőtt megszünteti az ember az akváriumát, kötelezőnek kellene lenni meghallgatnia a halak szívhangját!"  ;D  ;D 

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 22, 2022, 23:00:14Rezsidémon lecsapott  :(
Kocsis Máté fájó döntése az energiaválságban: el kellett költöztetnie az aranyhalait!
,,Volt két nagy akváriumom, és ebből az egyiket most megszüntettem, amiben aranyhalak voltak."
https://telex.hu/zacc/2022/09/22/kocsis-mate-rezsi-valsag-aranyhal


Ez a kedvenc reakcióm a hírre:
"Mielőtt megszünteti az ember az akváriumát, kötelezőnek kellene lenni meghallgatnia a halak szívhangját!"  ;D  ;D 

Hallod, ez valami zseniális. Tegnap láttam, hát nem tudtam eldönteni, hogy most visítva röhögjek, vagy inkább sírjak.

Javaslom, hogy az idei SPF adományból vegyünk egy pár aranyhalat szegénynek. Biztosan megnyugodna kicsi szíve.


Nem adok sok időt Putyinnak, jön a forradalom Vlagyimir... nem volt bölcs döntés a mozgósítás.

Ez a hozzászólás tökéletesen összegezte azt, amit gondolok. Ahogyan tavasszal írtuk talán ebben a topicban, DK-n és a Jobbikon ment el az ellenzék győzelme, hogy nem voltak hajlandóak kampányolni az egyetlen releváns jelöltért. Azóta a Jobbik szétesett, következhetne a DK, kár, hogy őket a Fidesz a víz felett tartja... (mondjuk érthető okokból)

"Segítek, Feri, mert 12 éve nem érted. A választóknak Belőled van elegük. Abból, hogy ha kell, ha nem, mindenütt ott virítasz az örökös szereplési vágyaddal. Abból, hogy már négyszer sikerült 2/3-ot összehoznod a Fidesznek. Abból, hogy bárki, aki tenni akart valamit ezért az országért, partner helyett mindig a riválist láttad benne, akit megtorpedóztál. De a Te bőrödet sosem kellett félteni, mert akárhány torpedót lőttél már más ellenzéki jelöltekre, Te mindig a felszínen maradtál. És még most sem adod fel, hogy egyedül a Te pártod legyen "az" ellenzék a parlamentben. Orbán legkedvesebb cimborája nem a Lölő és nem is a Semjén, hanem Te vagy: máig a Te arcképeddel riogatnak, másrészt a Te ellenzékeddel példázzák, hogy itt még demokrácia van. Harmadrészt örömmel végzed a el helyettük is a legpiszkosabb munkát: kvázi az összes riválist helyettük is lesöpröd a pályáról. Negyedrészt Te vagy az, aki sosem fogja nyugdíjaztatni magát, és nem bír nem a középpontban maradni."


És én azt is megértem, emberek belefáradtak az egészbe. Politikába, életbe, ahogyan utaztam az országban, munka után nincsen élet sehol (délután 4-5 óra). Mindenki hazamegy, csak otthon le akar ülni, semmihez sincs már kedve. Mindent elmond Magyarországról, hogy Orbán és Gyurcsány a legtöbbet emlegetett politikus, két végpont, nincsen alternatíva, mert ha van (MZP, Botka stb.), akkor hiába állnak be mögé a fiatalok, ez önmagában kevés. Van ugyanis egy körforgás, hiszen az idősek vagy Orbán vagy Gyurcsányban gondolkodnak (tisztelet a kivételnek, mert van ilyen, de sajnos nagyon kevesen), ha nincsen Gyurcsány, akkor el se mennek szavazni (csak az Orbán-bázis megy). A 60 feletti korosztály pedig körülbelül 3 millió fő, ők döntenek mindenki életéről, hiszen őket könnyű befolyásolni (megint, tisztelet a kivételnek), hiába mennek el a fiatalok nagy arányban szavazni (18-35 között), ez kevés, mert 1,5-1,7 millióan vannak.

Feri nem értette, hogyan nyerhetett MZP az előválasztáson. Egyszerűen, fiatalok mind rászavaztak, illetve az Orbán-bázis nem ment el szavazni. Itt mutatkozott meg igazán, mennyire súlytalan a DK. Orbán és Gyurcsány porondon maradása pedig megmutatta, miért nincsen jövője az országnak. A Fidesznek mindig volt 1-2 millió szavazója (1998-tól), míg az MSZP (DK vagy tökömtudjami) kezdetben 2-2,5 milliós táborról leolvadt fél millió környékére, míg a Fidesz mostanra 2-3 milliós párt lett.

Ha megfigyeljük a tendenciát, akkor van 4-5 millió ember, aki mindig, minden körülmények között, tartozni akar valahova. Megkockáztatom azt is, hogy ennek a tömegnek a jelentős részét lehet a TV-vel manipulálni. Ha Gyurcsány van, őt nyomatja a királyi TV, akkor neki legyen 2-2,5 milliós bázisa (2000-es évek közepe), ha Orbán, vele van tele a sajtó (csak pozitívumokat említve róla is), akkor neki van 2-3 milliós szavazóbázisa. Megdöbbentő ez az egész, hiszen van 4-5 millió ember, akit bármilyen szintig lehet manipulálni.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy 1-1,5 millió ember sosem szavazhat az adott választáson (korából vagy szellemi állapotából kifolyólag), akkor eljutunk oda, hogy marad 3-3,5 millió ember. Ebből, rendszerint nem szokott szavazni 2,3-2,5 millió. Magyarán, jön a durva végkövetkeztetés: 1-1,5 millió ember hajlandó kicsit a kulisszák mögé nézni, meghajtani az agytekervényeket, próbál a jövőbe tekinteni, mi lenne a jó neki és az országnak, hogyan lehetne fejlődni. Ez a legfeljebb 1,5 millió ember viszont magára maradt. Sosem fognak tudni fejlődést elérni, így Magyarország egy örök csapdába került. Ugyanis mondjuk még 10-20 évig Orbán lesz (esetleg Gyurcsány, de erre szerintem nulla az esély), utána se jön változás, mert addigra már ott az utánpótlás.

@Pozzato, jó álláspont.
Akik kedvelik a Fideszt és kedvelik a Fidesz által létrehozott önkényuralmi rendszert, azok valahogyan meg fognak élni Magyarországon. Sz@rul, de büszkén. Ahogyan hagyja őket a rezsicsökkentés csökkentése. Az biztos, hogy a mindennapi betevővel nem lesz gond, hiszen ezután is még a csapból is fog folyni a propaganda.
Akik nem kedvelik a Fideszt és nem kedvelik a Fidesz által létrehozott önkényuralmi rendszert, azok számára van hely máshol. Ugyanis ők arra készülhetnek, hogy még további 10-20-30 éven keresztül Fidesz-önkényuralom lesz Magyarországon.

#1360 szeptember 29, 2022, 12:22:31, Pozzato
Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 28, 2022, 15:56:19Akik kedvelik a Fideszt és kedvelik a Fidesz által létrehozott önkényuralmi rendszert, azok valahogyan meg fognak élni Magyarországon. Sz@rul, de büszkén. Ahogyan hagyja őket a rezsicsökkentés csökkentése. Az biztos, hogy a mindennapi betevővel nem lesz gond, hiszen ezután is még a csapból is fog folyni a propaganda.

Az emberek ezt akarták, ezért akarták Orbánt, szerettek volna államcsődöt, óriási inflációt, ezt tiszteletben kell tartani!  :)  Orbánék ugye titkolóznak, most derült csak ki, hogy már két hónapja volt nálunk az IMF (ők általában akkor mennek helyszínre, ha már eléggé nagy a sz*r). Ha tőlük nem jön majd hitel, akkor jön Kínától, cserébe mondjuk az Alföldért (mert ugye Kína általában területeket akar, elég csak Kenyára vagy Srí Lankára gondolni).

A kifizetési stop sem jó előjel, ahogyan az sem, hogy a forint már majdnem 420, lehet, mire megírom ezt a hsz-t, már 420 lesz, pedig csak pár sor van belőle... Az ország devizatartalékai kritikus helyzetben, ami szinte mindig rendkívül rosszat jelent, itt róla egy cikk, mire is gondoltam. A gazdasági elemzők többsége nagyon negatívan látja a helyzetet (vagy lehet, hogy ez a valóság?), de az biztos, hogy valami nagyon nem stimmel.

Mire leírtam, 420 lett a forint...


u.i.:
Kétségem sincsen, hogy egy eseteleges államcsődöt is hónapokig tagadnak majd (valószínűleg meg sem jelenik a médiában), mint ahogyan az is csak hónapokkal később derült ki - teljesen véletlenül -, hogy itt járt az IMF...

Mondjuk ez a komment nagy:
"420 felett észre sem veszed, és elhagyod a valóságot,
420 felett átértékeled magadban a világot."

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 29, 2022, 10:58:40Mire leírtam, 420 lett a forint...
Csak 480 forintig emelkedhet, mert ott úgy jár majd, mint a benzin,  :)

420 ... az embereknek ami marad: lopni/ csalni/ hazudni

Nem tudják fizetni a számlákat, az élelmiszerárakról nem beszélek, és fát meg kb. már nem lehet venni.
Jah bocs, lehet, múlt heti történet: 3 hónapot kell várni, de ha adsz "zsebbe" 50 ezret akkor előre vesznek és megkaphatod 30 napon belül, 80 ezerért pedig a sor elejére kerülsz 1-2 hét.

#1363 szeptember 29, 2022, 15:52:21, Alk
Már vagy ötször elkezdtem ezt a kommentet, de egyszerűen nem tudom megfelelően kifejezni az aggodalmamat az emberek potenciális elszegényedésével kapcsolatban. Itt szó szerint sírás lesz. Államcsődöt szinte biztos, hogy megússzuk (senkinek nem érdeke egy ország bedőlése), de a forint, vagyis a kormány iránti bizalomvesztés óriási teher. Amit az emberek fizetnek, - persze nem 100%-ban, hisz nem vagyunk demagógok - az az orbáni felár. A legtöbb, amit jelenleg kívánni tudok, hogy Európa ússza meg recesszió nélkül, s nálunk se növekedjen jelentős mértékben a munkanélküliség.

A telet otthon töltöm, tavasszal pedig úgy indulok útnak, hogy Magyarországról lemondtam. Jövőre vélhetően már nem egyedül leszek, két barátom is jelezte, hogy csatlakoznának (illetve egy harmadik is, de ő már 13 éve elhagyta Mo-t). Édesanyám másfél év múlva mehetne nyugdíjba, sok jóra ott sem számítok. Ez most nagyon el lett kúrva. A végén meg a sok megvilágosodott megszavazza a Mi Hazánkot 2026-ban.

Idézetet írta: Alk Dátum szeptember 29, 2022, 15:03:11Itt szó szerint sírás lesz.

Ebben én is biztos vagyok, emberek fel sem mérik, mi vár rájuk. Lehetséges, hogy megint jön a '70-es évek, mikor világelsők voltunk öngyilkossági rangsorban, annyira kilátástalan volt a helyzet (ha jól tudom, most is benne vagyunk a top25-ben a 2022-es adatok alapján).