csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


#23190 február 16, 2019, 14:55:00, csabax
AFC Hermannstadt - CS U Craiova 2  :great:

Azért is lenne jó győznie a vendégcsapatnak, mert akkor egyrészt 42 pontról 45 pontra bírna emelkedni, másrészt pedig ennyi ponttal az eddigi 3. helyről előre lépne a 2. helyre. Valószínűleg csak átmeneti lehetne ez az új helyezés és mindössze csakis pár napig tarthatna, egészen pontosan hétfőig, amikor a jelenlegi 2. helyezett bukaresti FCSB győzelmi esélyekkel fog játszani az utolsó előtti helyen álló Concordia Chiajna ellen. Természetesen már ez az alig csak néhány napos "pünkösdi királyság" is jól jönne a CS U Craiova számára.

Ezt az AFC Hermannstadt - CS U Craiova román bajnoki mérkőzést nem Nagyszebenben fogják rendezni, hanem Erdélyen kívül, Pitesti városban, az egykori kiváló focista Nicolae Dobrinról elnevezett stadionban. Azért történik ez így, mert Nagyszebenben felújítják a stadiont, s bár március hónap közepén késznek kellett volna lennie a modernizált arénának, nem így lesz, hanem csúszik a felújítás, s ezért ebben az idényben várhatóan már nem fog játszani hazai környezetben az AFC Hermannstadt. Vagyis a nagyszebeniek számára ebben a bajnokságban továbbra sem hazai pályán zajlik majd a vendéglátás. Korábban játszottak már Marosvásárhelyen is, most pedig Pitesti város stadionja fogja jelenteni a hazai pályát.

Az újonc nagyszebeniek egy ideig még a felsőházi rájátszásban is reménykedhettek, de edzőjük, Vasile Miriuta - azaz, ahogyan Magyarországon ismerik: Miriuta Laci -  maradt a realitás talaján és elmagyarázta, hogy kizárólag csakis a kiesés elkerülése az egyetlen céljuk. Eddig jó helyen volt a tabellán a nagyszebeni csapat, ám a jászvárosiak konstancai meglepő győzelme révén (FC Viitorul - Poli Iasi 0-1) visszaesett az alsóházba, s már csak a 9. helyen van.

Erről az AFC Hermannstadt - CS U Craiova meccsről talán elegendő mindössze annyit tudni, hogy az amúgy is jobb és motiváltabb vendégcsapat még várhatóan a nagyon lelkes szurkolóinak köszönhetően a lelátón is fölényben lesz. Ugyanis Craiova város közel van a mérkőzésnek otthont adó Pitesti városhoz. Méghozzá annyira, hogy a házigazdának mondott AFC Hermannstadt hosszabb útvonalon fog érkezni Pitesti városba, mint a vendég - és szerintem favorit - CS U Craiova.

Tipp: győz a CS U Craiova.


0-1

#23191 február 16, 2019, 14:44:01, csabax
Celta Vigo - Levante 1  :noway:

Az eltiltott és meghatározó játékosnak számító uruguayi Maxi Gomez fog hiányozni a házigazda galiciai csapatból, míg pedig a szintén eltiltott és szintén uruguayi Erick Cabaco, valamint két spanyol focista, Tono és Sergio Postigo fognak hiányozni a vendégegyüttesből. Az még talán nem is jelenthet bajt a hazaiaknak, hogy Maxi Gomez kénytelen lesz kihagyni a spanyol élvonalbeli bajnokit, mert így akár a fiatal és tehetségesnek mondott török Emre Mor is játéklehetőséghez juthat. Természetesen csakis a korábban a Liverpool mezében is játszó Iago Aspas mellett alkothat majd duót a csatársorban. Vagy ha mégsem a török labdarúgó kap majd játéklehetőséget Miguel Cardoso Celta-edzőtől, akkor talán a marokkói Sofiane Boufal vagy a spanyol Brais Mendez lehetnek a befutók.

Nem árt tudni, hogy a Celta Vigo - Levante összecsapás amolyan "hatpontos" meccs lesz, hiszen mindkét csapat kétségbeesetten próbálja elkerülni a spanyol másodosztályba való kiesést. Egyikük sincs még kieső helyén, mindketten közvetlenül a kieső helyek felett vannak, a Celta Vigo 16. helyezett, a Levante pedig 14. helyezett. Mindössze három pont a két csapat közötti különbség (24 pont, illetve 27 pont), ám mivel a házigazdák gólaránya jobb, mint a vendégeké (Celta Vigo -4 gól, Levante -10 gól), egy esetleges hazai győzelem máris a mérkőző csapatok helycseréjét jelenthetné. Na, már csak ezért is érdemes küzdenie és nyernie a galiciai csapatnak!

Még az is örömhír lehet a hazaiak számára, hogy az eddig eltiltott török Okay Yokuslu visszatérhet a középpályára. Mint ahogyan az is, hogy a vendég Levante ellenében az utóbbi 8 mérkőzésből 8-at nyert meg a Celta Vigo. Szerintem ezúttal is a hazaiak győzelmére van nagyobb esély, ráadásul jobban is akarhatja a sikert a hazai csapat. Az eléggé valószínűsíthető, hogy kemény és szoros meccsre van kilátás, hiszen majdnem azonos a két együttes játékosainak focitudása, de én mégis reménykedek abban, hogy gólváltás után még egy újabb gólt bírnak majd szerezni a hazaiak.

Tipp: győz a Celta Vigo.

#23192 február 16, 2019, 14:55:36, csabax
MSV Duisburg - FC Union Berlin 2  :great:

Hazai oldalon az eltiltott tunéziai Enis Hajri, az osztrák Christian Gartner, az ukrán Boris Tashchy, valamint két német focista, Sebastian Neumann és Fabian Schnellhardt fogja kihagyni a meccset, de a vendégeknél csak egyedül Sebastian Polter fog hiányozni. Vagyis egy cserejátékos nem fog játszani a berlinieknél. A házigazdáknál azért lesz 2-3 fontosabb hiányzó.

Ezt pedig abban a kontextusban kell megítélni, hogy a hazaiak 16 ponttal a német másodosztály legutolsó helyén állnak (18. hely), míg a vendég fővárosiak péntek estig még a dobogó legalsó fokán és osztályozós helyen voltak. Azért használom a múlt időt, mert pénteken este az FC Union Berlin lecsúszott a dobogóról és már csak a 4. helyen van. Az az SC Paderborn jött fel a 7. helyről a 3. helyre, amelyik már letudta ezen fordulóbeli mérkőzését, s úgy bírta megnyerni a 2. helyezett FC Köln elleni otthoni találkozóját, hogy a 80. percig 0-2-re vezettek a favorit kölniek, ám ekkor az történt, hogy paderborniak gyorsan szereztek három gólt és így végül 3-2-re megnyerték azt a mérkőzést. Érdekes! Hogy mik vannak...

Ezzel az FC Union Berlin számára problémát okozó paderborni eredménnyel valószínűleg mégis jót tettek a fővárosiaknak. Mármint erre az MSV Duisburg - FC Union Berlin találkozóra gondolok. Hiszen eddig még csak valószínűsíthető volt a vendéggyőzelem, ám péntek estétől immár kötelező is nyerniük a berlinieknek. Valószínű, hogy nem lesz úgymond könnyű meccs ez, de hát az MSV Duisburg nem csak amúgy a német második liga utolsó helyezett csapata, hanem forma tekintében is a liga leggyengébbje. Ezt érdemes összehasonlítani például azzal, hogy az Union Berlin az elmúlt 23 bajnoki mérkőzés közül 21-en veretlen maradt. Arról már szó se essen, hogy a Duisburg az utolsó 7 mérkőzésből 6-ot bukott.
   
Tipp: győz az FC Union Berlin.


2-3

#23193 február 16, 2019, 17:27:55, csabax
VfB Stuttgart - RB Leipzig 2  :great:

Nagyon valószínűnek tartom, hogy a házigazda VfB Stuttgart nem fogja tudni a vendég RB Leipzig újabb győzelmét megakadályozni. És itt jobbára nem arról van szó, hogy az eddig mindössze 15 pontot szerző és ezzel a teljesítménnyel kiesési osztályozós helyen (16. hely) levő stuttgarti csapat gyengébb lenne ellenfelénél, hiszen jelenleg ténylegesen is sokkalta gyengébb játékerőt képvisel, hanem inkább arról van szó, hogy az RB Leipzig játékosai nagyon elszántak és eltökéltek egy olyan helyezés megszerzésében, amelyik a Bajnokok Ligájában való szereplést biztosítja számukra. Ez a helyezés leginkább a jelenlegi 4. hely megtartását jelentheti, ugyanis a 3. helyen levő és 42 pontos Borussia Mönchengladbach 4 pontra van tőle, míg a mögötte az 5. helyen álló 33 pontos Eintracht Frankfurt 5 pont távolságra van tőle. Vagyis már csak azért is ajánlatos győzniük a vendégeknek, mert adott esetben közelebb kerülhetnek az előttük álló együtteshez, de egy sikerrel még a távolságot is bírják tartani a mögöttük állóval szemben.

Hiányzók: az eltiltott argentin Nicolas Gonzalez, a cseh Jan Kliment, Dennis Aogo és Timo Baumgartl, illetve a Maliból érkezett Amadou Haidara, az eltiltott osztrák Konrad Laimer, a francia Dayot Upamecano és a szlovén Kevin Kampl.

A hazaiaknál majdnem valamennyi hiányzás a "fájó" kategóriába tartozik, ám mindezek mellett még az is némi problémát jelent, hogy a világbajnok francia hátvéd Benjamin Pavard nincs a legjobb formában, s helyette várhatóan a rutinos Andreas Beck szerepelhet. Azért kisebb örömködésre is van ok a hazaiaknál, hiszen valószínű, hogy a csatár Mario Gomez ismét a kezdőcsapat tagja lehet. És akár végig is játszhatja a mérkőzést.

A vendégeknél Haidara és Upamecano hiánya immár megszokottnak tekinthető, s ezek mellett az eltiltott Laimer hiánya valószínűleg azt fogja eredményezni, hogy a svéd Emil Forsberg ismét a kezdőcsapat tagja lehet. A lipcsei csatársorban várhatóan - és úgymond természetesen - a dán Yussuf Poulsen és a német válogatott játékos Timo Werner kaphat majd helyet.

Szerintem a vendég lipcseiek nem fogják a véletlenre bízni a dolgot, s úgy elverik majd a stuttgartiakat, mint jég a határt.


1-3

#23194 február 16, 2019, 20:19:45, csabax
Real Sociedad - Leganes 1  :great:

Közel azonos játékerőt képviselnek ezek a csapatok, s ezért szerintem semmi meglepő nincs abban, hogy jelenleg a pontszámuk is nagyon közelít egymáséhoz és mindkét gárda majdnem szomszédos helyen van a spanyol élvonalbeli tabellán: a Real Sociedad 31 ponttal 9. helyezett, míg a Leganes 29 ponttal a 11. helyet foglalja el. Sőt, még a gólarányok tekintetében is elhanyagolhatóan kicsi a különbség: Real Sociedad +2 gól, Leganes -2 gól.

Ott van talán valamennyi különbség a két együttes között, hogy a Real Sociedad mintha egy picivel jobban teljesítene otthon (11 mérkőzésen 3 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 11-12-es gólarány), mint amennyire teljesíteni szokik idegenben teljesíteni a Leganes (12 mérkőzésen 2 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség, 10-18-as gólarány). Ám a jelenlegi formáknál - szerencsémre - már jelentős különbség van. Éspedig az, hogy a baszk Real Sociedad lényegesen jobb formában van, mint a főváros Madrid egyik elővárosának számító Leganes alakulata. És itt bizony tényleg nagyon jelentősnek tűnik a különbség, ugyanis pillanatnyilag a házigazda Real Sociedad közvetlenül a két gigász, a Real Madrid és az FC Barcelona mögött az egész spanyol liga egyik legjobb formában levő csapatának számít, míg a vendég Leganes formája csak a középmezőnyhöz elegendő.

Asier Illarramendi, Andoni Gorosabel, Martin Merquelanz és az eltiltott Joseba Zaldua, illetve a két argentin, Alexander Szymanowski és Ezequiel Munoz, valamint az eltiltott kameruni Allan Nyom fognak hiányozni a csapatokból.

Sokáig azon gondolkoztam, hogy a döntetlen eredményre tippelek, ám végül mégis úgy döntöttem - főleg a jelenlegi formabeli különbségek miatt -, hogy mégis a hazai baszk alakulat győzelmére tippelek. Talán azért is, mert valamennyire reménykedek abban is, hogy a korábban az angol Manchester United csapatában is szerepelt belga Adnan Januzaj fogja eldönteni a mérkőzést.

Tipp: győz a Real Sociedad.


3-0

#23195 február 16, 2019, 20:57:41, csabax
CFR Cluj - Astra Giurgiu 1  :noway:

Jelenleg úgy áll a helyzet Romániában, szerintem, hogy a "szokásos" két csapat küzdhet a bajnoki címért: a kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) és a bukaresti FCSB (egykoron Steaua). Sokan mások még hozzáteszik az előbbi két együttes mellé, hogy a CS Universitatea Craiova is ott van a bajnoki címért küzdők között, de én úgy vagyok ezzel, hogy tényleg lehetni lehetséges azt mondani, hogy a 42 ponttal a 3. helyen álló krajovai gárdának matematikailag akár még az aranyérem megszerzésére is van esélye, ám szerintem jó nekik ott a dobogó alsó fokán, s nagyon nagy valószínűség szerint nem a bajnoki címért fognak ők küzdeni, hanem inkább azért, hogy megőrizzék azt a bronzérmet jelentő helyezést. Szerintem "kevesek" ők még ahhoz, hogy a 47 ponttal listavezető kolozsváriakkal és a 44 ponttal 2. helyezett fővárosiakkal megküzdjenek a bajnoki címért.

Kétségtelen, hogy a mindössze csak 3 pont előnnyel éllovas kolozsvári csapat egy lépéssel előrébb áll, mint a bukaresti alakulat, ám mivel a két rivális együttes gólkülönbségei is majdnem azonosak (CFR Cluj +21 gól, FCSB +19 gól), ezért a CFR Cluj - Astra Giurgiu mérkőzésen nagyon ajánlatos egy újabb győzelem a házigazda kolozsváriak számára. A vendég gyurgyevói Astra jelenleg 4. helyezett, ám számára leginkább az az irány, hogy nem előre, hanem hátra kell nézni. Ugyanis amennyiben mégis előre bámulnak a játékosok, akkor csak azt láthatják, hogy 7 pont távolságra van tőlük a dobogó, ám ha visszafelé pillantanak, akkor már azt könyvelhetik el, hogy veszélyesen közel áll hozzájuk az alsóház. Mindössze csak 3 pont különbség van a jelenleg 35 ponttal 4. helyezett felsőházi Astra és a 32 ponttal már alsóházi 7. helyezett csapat között. Bár tényleg mindössze csak nagyon csekély a két helyezés közötti különbség, egyelőre azért még az Astra Giurgiu várható kolozsvári veresége ellenére sem történhet meg ekkora helycsere a felsőház és az alsóház között, ugyanis az Astra gólaránya (+11 gól) lényeges jobb, mint a 7. helyen álló FC Botosani csapatáé (-2 gól). Viszont az biztos, hogy még az eddiginél is "sűrűbb" lehet a mezőny középső része.

Mint már említettem, a házigazda kolozsvári csapatnak nagyon ajánlatos győznie a CFR Cluj - Astra Giurgiu mérkőzésen. Ebben talán az is hatalmas segítséget jelenthet, hogy a hazaiak gólkirályjelöltje és román válogatott csatára, a 14 találattal a góllövőlistát vezető Marius Tucudean ismét egészséges, az utóbbi napokban már együtt edzett a csapattal és minden bizonnyal szerepelni fog az Astra Giurgiu elleni mérkőzésen. A vendégekről talán csak annyit érdemes megemlíteni, hogy az egyre inkább formába lendülő Denis Alibec csatár szoros őrizetet igényel.

Tipp: győz a kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).


A második félidő közepén öngóllal egyenlítettek 1-1-re a 30. perctől kezdődően kiállítás miatt emberhátrányban játszó vendégek.  ;D

#23196 február 16, 2019, 22:01:45, csabax
Atalanta - AC Milan 2.5 gól felett  :great:

Hatalmas mérkőzésre van kilátás! Ez már csak azért is így van, mert egyelőre még mindkét csapat a Bajnokok Ligájában való szereplésben reménykedik. A vendég AC Milan már ott van a BL-t érő 4. helyen, míg a házigazda bergamói alakulat mindössze csak 1 ponttal lemaradva az 5. helyen van. Nagy ott a tumultus, hiszen az AC Milan együttesének 39 pontja, közvetlenül mögötte három 38-38 pontos csapat van holtversenyben (Atalanta Bergamo, AS Roma, SS Lazio), de még a 8. helyezett gránátvörös gárda, vagyis a Torino FC sincs túlságosan messze a maga 34 pontjával.

Mindkét csapat - az Atalanta is, s az AC Milan is - az olasz élvonalbeli bajnokság legjobb formában levő együttesei közé tartozik, de akárcsak a helyezésekben és az aktuális formákban, úgy a teljesítményekben is alig van különbség: Atalanta otthon: 11 mérkőzésen 5 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség, 20-11-es gólarány; AC Milan idegenben: 11 mérkőzésen 3 győzelem, 6 döntetlen, 2 vereség, 13-9-es gólarány. Általában kevés gólt kap idegenben a milánói együttes, viszont ezt éppen azzal kompenzálhatja a házigazda bergamói csapat, hogy kolumbiai támadója, Duvan Zapata egészen kiváló formában van és az utóbbi időszakban egyre-másra szerzi a gólokat.

Természetesen leginkább az előbb említett kolumbiai csatár miatt tippelek arra, hogy legalább három gól lesz az Atalanta - AC Milan találkozón. Van még néhány jelöltem a gólszerzésre, például a hazaiaknál Zapata mellett még a szlovén Josip Ilicic is, az argentin Alejandro Gomez is, a holland Hans Hateboer is, de akár még az olasz Gianluca Mancini is. A vendégeknél pedig ott vannak gólszerzésre a lengyel Krzysztof Piatek, ő elsősorban, de akár a török Hakan Calhanoglu, a spanyol Suso vagy a brazil Lucas Paqueta és az olasz Fabio Borini is.

Nálam ugyan nagyon döntetlenhez közelinek tűnik ennek a meccsnek a lehetséges eredménye, ám végső soron nem igazán érdekel, hogy melyik csapat fog győzni, ugyanis számomra csakis annyi a fontosabb, hogy minél több gól legyen ezen az izgalmasnak ígérkező mérkőzésen.

Tipp: 2.5 gól felett.


55. perc: 1-2

#23197 február 17, 2019, 15:22:00, csabax
Holstein Kiel - Greuther Fürth 1  :noway:

Hiányzók: David Kinsombi, Kingsley Schindler, Aaron Seydel, a japán Masaya Okugawa és az eltiltott Alexander Mühling, illetve a japán Yosuke Ideguchi, az eltiltott Paul Seguin, a ghánai Hans Nunoo Sarpei és Tobias Mohr. Valószínűleg az történhet, hogy a hazaiaknál a sérült Kingsley Schindler helyére visszatérhet a dél-koreai válogatott Jae-Sung Lee, mellette pedig Janni Serra lesz a másik csatát, a kieli középpályán pedig a friss igazolás Patrick Kammerbauer játszhat Alexander Mühling helyén. A vendégeknél főleg Tobias Mohr okozhat problémákat a középpályás sorban. A vendégek védelmének középső részébe valószínűleg vissza fog térni a horvát Mario Maloca.

A házigazda Holstein Kiel hatalmas lehetőséget kapott azzal, hogy ebben a fordulóban a hamburgi FC St. Pauli 2-1-es vereséget szenvedett otthon az Erzgebirge Aue együttesétől. Ugyanis mindkét gárda reménykedik még az élvonalbeli osztályozót jelentő 3. helyezés megszerzésében, ám a 37 ponttal 6. helyezett FC St. Pauli otthoni buktája miatt nem bírt előrébb férkőzni a tabellán, s így a jelenleg 35 ponttal 7. helyezett Holstein Kiel egy újabb - Greuther Fürth elleni - győzelemmel simán megelőzheti riválisát. Sőt, mivel a jelenleg 4. helyen levő 38 pontos FC Heidenheim gólaránya (+9 gól) rosszabb, mint a kieli alakulaté (+11 gól), így a mostani 7. helyről egészen a 4. helyre léphetne előre a tabellán a Holstein Kiel. Onnan pedig már tényleg csak egyetlen lépésnyi távolságra van az osztályozós 3. helyezés.

Nagyon kifizetődő lehet tehát a győzelem a hazai csapat számára. Ez talán azért is sikeres lehet, mert a vendég Greuther Fürth olyan helyen van, amelyik teljesen biztonságos, s jobbára már csak mindössze annyi feladata maradt, hogy le kell játszani a hátralevő bajnoki mérkőzéseket. Ugyanis a vendégcsapat annyira a középmezőnyben van, amennyire csak lehetséges, és a német másodosztály tabelláján felfelé és lefelé is egyaránt maximum csak 1-2 helyezést javíthat vagy ronthat. Azaz nagyon kényelmes helyzetben van a Greuther Fürth együttese.

Ez a vendégoldali kényelem csap majd össze a hazaiak győzni akarásával. Amennyiben a Holstein Kiel nem nyeri meg ezt a mérkőzést, akkor már nagy sansza lesz arra, hogy elbúcsúzzon az idei bajnokságbeli reményeitől.

Tipp: győz a Holstein Kiel.

#23198 február 17, 2019, 15:47:19, csabax
Trabzonspor - Alanyaspor 1  :noway:

Mivel az 5. helyezett hazai csapat nagy riválisa, a 4. helyen levő Yeni Malatyaspor már pénteken lejátszotta ezen fordulóbeli mérkőzését, s ráadásul hazai pályán szerepelve 2-1-es vereséget szenvedett az isztambuli Besiktas együttesétől, ezért előre lehet lépni a tabellán az Európa Liga-selejtezőt érő 4. helyre. Ehhez most mindössze csak annyit kell tennie a Fekete-tenger partján fekvő város focicsapatának, hogy hazai környezetben szerepelve legyőzi a hozzá vendégségbe érkező Alanyaspor gárdáját. Ennyi! Mindössze csak ennyit kell tenni. Nyerni kell egy olyan Földközi-tenger-parti csapat ellen, amelyiknek játékosai közel 1200 kilométert utaztak ezen török élvonalbeli bajnoki mérkőzés helyszínére.

Ugurcan Cakir, a nigériai Ogenyi Onazi és a portugál Joao Pereira, illetve az eltiltott kongói Fabrice N'Sakala, a szintén eltiltott görög Georgios Tzavellas és a ghánai Isaac Sackey fognak hiányozni a csapatokból. Ez azt jelenti, hogy a hazai Ugurcan Cakir kivételével mindannyian meghatározó játékosoknak számítanak a saját csapataikban. Természetesen lesznek majd kikkel pótolni őket, de az egészen biztos, hogy nem a hiányzókkal megközelítőleg azonos képességű focistákkal. És az bizony problémát jelenthet majd a vendégcsapat játékosainak, hogy egy hosszú és fárasztó utazás után még a kezdőcsapat három játékosa nélkül is kellene valahogyan helytállniuk.

Ehhez a vendégek fáradtságához és néhány fontosabb játékosuk hiányzásához még azt is hozzá kell számolni, hogy az Alanyaspor a teljes török élvonal egyik legpocsékabb formában levő csapatának számít. És ezen a téren még ennél is gyengébben szokott teljesíteni idegenben. Viszont hazai pályán a Trabzonspor jelenleg éppen a török liga második legjobb formában levő csapata. Ha pedig ezekhez hozzáteszem még azt is, hogy a hazaiak eltökéltek a számukra nagyon fontos győzelem megszerzésében, egyértelmű lehet a Trabzonspor győzelmére szóló tippem.

Annyi örömük biztosan lehet majd a nézőknek, hogy élőben fognak látni két olyan csatárt, akik korábban európai szinten is jegyzettek voltak a középmezőnyben: a hazaiaknál az angol Wigan és szintén angol Fulham csapataiban is szerepelt kolumbiai Hugo Rodallega, míg a vendégeknél pedig a német Freiburg és az angol Newcastle United szerelését is magára öltő szenegáli Papiss Demba Cisse fog játszani.

Tipp: győz a Trabzonspor.

#23199 február 17, 2019, 17:24:19, csabax
Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 2.5 gól felett  :noway:

Szerintem lesz legalább három gól ezen a német bajnoki mérkőzésen. Ezt leginkább azért gondolom így, mert játszani fognak egymás ellen mindkét csapat leggólérzékenyebb labdarúgói: az egyik oldalon ott lesznek a szerb Luka Jovic, a francia Sebastien Haller és a horvát Ante Rebic, míg a másik oldalon pályán lesznek a francia Alassane Plea, a német Lars Stindl és a belga Thorgan Hazard is. Mint látható, a német élvonalbeli meccsen azért a sok fontosabb légiós között azért található egy német focista is. (Valószínűleg "tévedés" történt...)

Azért egy kis ideig mégis volt némi fenntartásom is ennél a tippnél, hiszen mindkét csapatnál általában jól teljesítenek a kapusok (Kevin Trapp is, s a svájci Yann Sommer is), de végül már nem foglalkoztam ezzel, hanem inkább azzal, hogy mindkét csapatban annyi potenciális gólszerző van, hogy ha ezek a játékosok kihagyhatatlan helyzetbe kerülnek, akkor már ezeknek az előbb említett kapusoknak is mindössze csakis annyi lehetőségük maradhat, hogy néhány alkalommal kivegyék a labdát a hálóból.

Hiányzók tekintetében sem lesz veszélyes a helyzet, hiszen a hazaiaknál a spanyol Lucas Torro, a vendégeknél pedig a francia Mamadou Doucoure és a brazil Raffael sem tartoznak a pótolhatatlan játékosok közé. Persze, az igaz, hogy - főleg a vendégeknél - apróbb bajságok mégis lehetnek a hiányzásokból, de ezt azért talán valamennyire ellensúlyozni fogja az, hogy a házigazda Eintracht Frankfurt focistái némileg fáradtak lehetnek még a hétközi ukrajnai utazással járó Európa Liga-mérkőzés miatt, miközben a Borussia Mönchengladbach játékosainak nem kellett utazniuk sehova és ezáltal pihentebbek.

Engem még az is a gólokra való tippelésre buzdít, hogy a vendég Borussia Mönchengladbach kissé jobb formában van, mint a házigazda Eintracht Frankfurt. Hiszen ez akár azt is jelentheti majd, hogy a vendégek - elvileg - gólveszélyesebbek lehetnek. Talán. Ugyanis ez mellett még az is van, hogy az amúgy alapjáraton is gólveszélyes frankfurtiak kettő gólnál magasabb átlaggal szerzik otthon a gólokat. De, persze, a vendégek is bírják szerezni a gólokat idegenben.

Tipp: 2.5 gól felett.

#23200 február 17, 2019, 19:50:54, csabax
Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf 1  :great:

Néztem én először a "2.5 gól felett" szorzóját is, ám láttam, hogy ez majdnem azonos a hazai győzelemmel, s mivel utóbbit biztosabbnak vélem, mint a legalább 4 gólról szóló tippet, hát, végül az lett a dologból, hogy a Bayer Leverkusen hazai győzelmét választottam tippemnek. Ugyanis valószínűbbnek tartom azt, hogy nyernek a "gyógyszergyáriak", mint azt, hogy legalább négy gól lesz ezen a német élvonalbeli mérkőzésen.

A hazaiaknál csak a finn Joel Pohjanpalo, a görög Panagiotis Retsos és Lars Bender lesznek kénytelenek pályán kívülről nézni a találkozót. Tehát a gólhelyzeteknél általában kiválóra vizsgázó Kevin Volland, Kai Havertz, a jamaikai Leon Bailey, a chilei Charles Aranguiz és Karim Bellarabi alkotta "ötösfogat" mindegyik tagja játszani fog a Fortuna Düsseldorf elleni találkozón. A hazai hiányzók közül csak Lars Bender kimaradása számít némileg jelentősebbnek, ám aggódásra egyáltalán nincsen ok, hiszen van megfelelő szintet képviselő helyettesítője.

A vendégeknél Diego Contento, Raphael Wolf, az eltiltott török Kaan Ayhan és a szintén eltiltott osztrák Kevin Stöger fognak hiányozni, míg Marcel Sobottka szerepeltetése egyelőre még kétséges. Náluk Kaan Ayhan, Kevin Stöger és esetleg Marcel Sobottka hiányzása okozhat majd problémákat.

Viszonylag jónak nevezhető formában van a vendég Fortuna Düsseldorf, ám szerencsétlenségükre az van, hogy az utóbbi fordulókban mutatottak alapján éppen a mostani házigazda Bayer Leverkusen számít a teljes német élvonalbeli liga legjobb formában levő csapatának. Ez bizony pech a vendégek számára. Ilyen az élet: ők is jó formában vannak, de azért mégis találtak maguknak ellenfélnek egy még náluk is sokkal jobb formában levő csapatot. Ez mellett bizony az még inkább csak terhet jelenthet a vendégek számára, hogy idegenben viszonylag gyengén szerepelnek és annyira egyre-másra kapják egymás után a gólokat, hogy átlagban 2 gól felett van az idegenbeli meccseken kapott góljaik átlaga.

Ez utóbbi dolog, valamint az, hogy jelenleg kiváló formában vannak a hazaiak, nekem most bőven elegendő arra, hogy a Bayer Leverkusen hazai győzelmére tippeljek.


2-0

#23201 február 17, 2019, 20:30:52, csabax
Olympiakos Piraeus - AEK Athens 1  :great:

Ez a párosítás nem csak egyszerűen a görög élvonalbeli bajnokság nagy rangadóinak egyike, sőt még csak nem is Görögország fővárosának egyik jelentősebb városi derbijéről van szó, hanem a két legnépszerűbb görög focicsapat találkozója, a görögök Fradi-Újpestje. Ennek megfelelően várhatóan zsúfolásig - és picivel még azon is túl - telt ház fogja várni a csapatokat a félelmetes hangulatú Karaiszkákisz stadionban. Természetesen a remek hangulat és a balhé is egyaránt "benne van a pakliban", hiszen mégis csak görögökről van. Ahol az utóbbi években viszonylag gyakran függesztették fel a focibajnokság mérkőzéseit. Legutóbb vagy az egyik utóbbi alkalommal éppen azért, mert a PAOK tulaja pisztollyal rohangált a focipályán. Remélhetőleg ezúttal elmarad majd az immár szokásossá vált balhé, s csak a foci lesz főszerepben a görög labdarúgás egyik legjelentősebb összecsapásán.

Az teljesen biztos, hogy a szokásos helyi rivalizáláson kívül ezúttal a tét is hatalmas lesz. Már csak azért is, mert mindkét csapat dobogós és mindössze csak 5 pont a különbség van közöttük a hazaiak javára. Vagyis a 3. helyezett AEK Athén egy esetleges idegenbeli győzelemmel 2 pontra közelíthetné meg a már a Bajnokok Ligájában való szereplést biztosító 2. helyezett házigazda piros-fehéreket.

Az Olympiakosz a megszokottnál többet botlott a bajnokság első felében, s a 44 bajnoki címmel rekordbajnok gárda leginkább ennek köszönheti, hogy nincs az 1. helyen, hanem pillanatnyilag csak a 2. helyen van, s így az éllovas PAOK Szaloniki még - vagy, nézőpont kérdése: már - 9 pont távolságra van tőle. Ezen 9 pont 6 pontra való csökkentésében segíthet leginkább az AEK Athén elleni győzelem. Nyilván csak rövid ideig tarthat ez, már ha egyáltalán, és csak átmeneti lesz a dolog, hiszen ebben a fordulóban még nem játszott a listavezető PAOK, amelyik csapat várhatóan győzni fog az utolsó helyezett otthonában. Tehát inkább mégis arról lehet beszélni, hogy a kikötővárosi házigazda csapatnak azért muszáj győznie az AEK elleni meccsen, hogy a bajnoki címért zajló versenyfutásban tartani tudja a távolságot.

Ez olyan mérkőzés, ahol abszolút feleslegesnek tartok bármilyen egyéb másik információt a két együttesről, hiszen itt tényleg minden mellékes és csakis és kizárólag a pillanatnyi forma dönthet majd valamelyik csapat javára. Ha dönt és nem lesz döntetlen az eremény. Én hasraütés módszerével azt tippelem, hogy győzni fog a házigazda Olympiakosz.


4-1

#23202 február 17, 2019, 20:57:58, csabax
Dinamo Bucuresti - FC Botosani 1  :noway:

Mindent vagy semmit! - ez a házigazda bukarestiek mottója a romániai focibajnokság alapszakaszának utolsó három mérkőzésére. Ugyanis az terv az egyelőre az alsóházban levő és 11. helyezett fővárosiaknál, hogy a hátralevő mindhárom találkozót megnyerik és némi szerencsével akár még felsőházi rájátszást érő helyezésen is végezhetnek. Hát, mit is mondjak, nekem kissé merésznek, mi több, vakmerőnek tűnik a Dinamo terve, de amondó vagyok, hogy nem vagyok semmi jónak az elrontója, rendben, lássuk, hogy sikerül-e.

Az első ütközet máris jelentős lesz, de hát jobbára mindegyik mérkőzés annak számít a 28 ponttal mindössze csak 11. helyezett fővárosi gárda számára. Mondjuk az is igaz lehet, hogy jóformán csak ez az FC Botosani elleni mérkőzés jelenthet jelentősebb problémát a merész terveket szövőgető Dinamo számára, hiszen amennyiben sikerül nyerni ezt a meccset, akkor a hátralevő háromból a nehezebbiket már ki is lehet pipálni, ugyanis utána már csak két elvileg gyengébb csapat, a Dunarea Calarasi és a Concordia Chiajna következik a bukaresti Dinamo számára.

Viszont ez az FC Botosani elleni találkozó tényleg "nehéznek" ígérkezik. A vendégcsapat előkelőbb helyen van, mint vendéglátója, egészen pontosan 32 ponttal 8. helyezett, s bizony ez a moldovai gárda a fővárosiakhoz hasonlóan bízik és reménykedik a felsőházi rájátszásbeli szereplésben.

Jó hír a hazaiaknál, hogy az angol Jordan Mustoe, a francia-algériai Rachid Ait-Atmane és a nigériai Simon Zenke visszatértek és valószínűleg játszani is fognak. Lehetne még írni pár infót, de a lényeg akkor is az marad, hogy mindkét gárda nyerni akarja az összecsapást, s így várhatóan szikrázóan kemény meccs várható. Motivációból egyik oldalon sincs hiány: a Dinamo esetében már említettem a dolgokat, míg a vendég FC Botosani csapatánál többek között azért is érdemes nagyon "hajtaniuk" a játékosoknak, mert egy idegenbeli győzelem révén máris a felsőházba kerülhetnének. És ott is az 5. helyre!

Én azért ezen a végletekig kiélezett meccsen a hazaiak sikerére tippelek.

Tipp: győz a Dinamo.

#23203 február 17, 2019, 22:41:28, csabax
Real Betis - Alaves 1  :noway:

Hatalmas küzdelemre van kilátás, hiszen a tét is óriási. Nagy valószínűség szerint arról dönthet majd ez az összecsapás, hogy a 32 ponttal 7. helyezett hazai Betis Sevilla és a 35 ponttal 6. helyezett vendég Deportivo Alaves közül melyik csapat játszhat ősztől nemzetközi mérkőzéseket az Európa Ligában. Lehet mondani, hogy mindkét gárda megközelítőleg azonos formában van, ám ezen a téren mintha mégis kissé előnyben volna az otthon szereplő sevillai együttes. A gólarányoknál is egál az a dolog (Real Betis -3 gól, Deportivo Alaves: -3 gól). Talán mintha ott lenne némi különbség ezen két együttes között, hogy a Deportivo Alaves a "kelleténél" talán jobban és gyakrabban kapja a gólokat idegenben. Főleg ez miatt döntöttem a hazai győzelmes tipp mellett. Az biztos, hogy nagy küzdelem és szoros csata várható a két közel azonos képességű csapat egymás elleni mérkőzésen, s nagyon döntetlenhez közelinek tűnik a várható eredmény, de talán az utóbbi dolog mégis hazai győzelmet fog jelenteni.

Az viszont már egészen biztos, hogy a vendégek közül mindegyik focista játékra kész, ám a hazaiaknál lesz három hiányzó: Cristian Tello, Junior Firpo és az eltiltott Javi Garcia. Junior Firpo esetében még továbbra sem bírom eldönteni, hogy a Bud Spencer - Terence Hill filmekből jól ismert Johnny Firpo fiáról van-e szó, avagy nem. Na, mindegy! Lapozzak inkább!

Quique Setien Betis-edző csapatának az a legújabb "hóbortja", hogy nyer hazai környezetben, ám idegenben viszonylag megbízhatóan szenvedi el sorozatban a vereségeket. Most pedig hazai pályán fog játszani a Real Betis Sevilla. Azaz: a közelmúltbeli szerepléseiből az következtethető ki, hogy nyerni fog. Szerencsére nem elsősorban ebben kell bízni, de természetesen akár ebben is lehet, hanem talán inkább abban, hogy a Deportivo Alaves idegenben szerepelve viszonylag megbízhatóan "szállítja" a vereségeket. Remélhető, hogy ezúttal is ezt fogja tenni, de persze az is szükségeltetik a Betis sikeréhez, hogy Quique Setien edző tanítványai a kontratámadások zömében jeleskedjenek és az egész mérkőzés során némileg azért pontosabbak legyenek a szokásosnál.

Tipp: győz a Real Betis Sevilla.

Idézetet írta: csabax Dátum február 08, 2019, 16:54:32
Lechia Gdansk - Pogon Szczecin 1  :great:

Mintegy másfél hónapos téli szünetet követően ettől a hétvégétől folytatódnak a lengyel élvonalbeli focibajnokság küzdelmei. És rögtön az idei első tétmérkőzésen máris komolyabb erőpróba előtt áll a 42 ponttal listavezető Lechia Gdansk. Az Európában nagyon-nagyon ismert és több helyen elismert Szolidaritás mozgalom városának focicsapata a 31 ponttal 5. helyezett Pogon Szczecint látja vendégül.

Küzdelmes mérkőzésre van kilátás és várhatóan a hazaiak alaposan meg fognak szenvedni a győzelemért, hiszen az csakis egy dolog, hogy a Lechia Gdansk kiválóan szerepel otthon, ám most az is lesz, hogy az ellenfél, azaz a Pogon Szczecin viszonylag kevés gólt szokott kapni idegenben. Természetesen az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a vendégcsapat végül meg szokja adni magát idegenben és általában vereséget szenved, de az viszont nagyon valószínű, hogy ezúttal az egykori német Danzig focicsapata otthoni sikere nem lesz majd felüdülés és könnyed "sétagalopp". Lechia Gdansk otthon: 10 mérkőzésen 7 győzelem, 3 döntetlen, 0 vereség, 22-8-as gólarány; Pogon Szczecin idegenben: 9 mérkőzésen 2 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség, 8-14-es gólarány.

Tippem szempontjából mindenképpen nagy előnyt jelent - szerintem - az a dolog, hogy a Balti-tenger-parti város focicsapata harcban van a bajnoki aranyéremért, ám jelenleg mindössze csak 3 ponttal előzi meg a 2. helyezett varsói Legia együttesét. Vagyis ezen Lechia Gdansk - Pogon Szczecin mérkőzés mindhárom pontjára szükségük van a hazaiaknak. Motiváció tehát van, s ugyan nem érdemes lazán kezelni a meccset, de ráadásul még az is van, hogy a rivális varsói gárda idegenben fog játszani (a Wisla Plock otthonában) és az eredmények akár úgy alakulhatnak, hogy a forduló után még a mostaninál is nagyobb lehet a két csapat közötti pontkülönbség. Ez pedig majd még jól "jöhet" a gdanskiaknak a nemsokára a felsőházi rájátszásban.

Abban szintén biztos vagyok, hogy a lengyel Ekstraklasa góllövőlistáját 12 góllal holtversenyben vezető portugál Flavio Paixao sokat tehet majd a Lechia Gdansk hazai sikeréért. De talán még a fiatal Patryk Lipski vagy akár a szintén fiatal szlovák Lukas Haraslin is. A vendégeknél talán Kamil Drygas és Adam Buksa lehetnek azok a játékosok, akikre vigyázniuk kell majd jobban a hazai hátvédeknek.

Tipp: győz a Lechia Gdansk.

2-1