III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Támogatom Zanetti nyugdíjas klubba való küldését, viszont Cambiassonak szerintem lenne helye a keretben, egyébként szerintem felesleges leírni Maradónát már előre, még el sem kezdődött a VB... lehet neki lesz igaza és egy bomba erős csapatot állít össze. Egyébként útálom az argentin válogatottat és remélem minél előbb kiesnek...

IdézetSzegény Messi mit fog csinálni majd Xavi, Iniesta, és Pedrito nélkül

Semmit, ezt már megmutatta akkor is amikor az Arsenal hazai pályán leszedte, vagy amikor az Inter, gyakorlatilag 10 emberrel játszott akkor a Barca... jó most kapok majd hideget-meleget emiatt a barca fanoktól, de a tény az tény. Majd most a VB-n is lesz 1-2 kiemelkedő meccse és akkor rögtön erről fog írni az összes újság...

Örülök neki hogy nem kell majd nézem Ronaldinho pofáját meg ahogy igazgatja a rongyott a fején, ritka jó húzás volt a brazil edzőtől...  :ok:

Hihetetlen hogy Nasri nem fért be a francia válogatottba, simán ott lenne a helye, nem is értem miért nem került be...

Idézetet írta: TiB Dátum május 13, 2010, 19:20:14
Bizony, lesznek meglepetések. Argentina döntőt, de minimum elődöntőt fog játszani. Zanetti menjen nyugdíjas klubba, és Cambiasso nélkül is meglesznek szerintem. Palermo milyen jelentőségű gólt lőtt a selejtezőben ? Na ugye, ott a helye a keretben, megérdemli.

Kíváncsi leszek arra az argentin elődöntőre. :) Ez a mostani argentin válogatott szerintem az utóbbi idők leggyengébb együttese. Nem elsősorban a játékosok egyéni tudására gondolok - bár jónéhány kerettagnak szerintem nem is lenne helye ebben a keretben -, hanem a csapatként mutatott teljesítményre már a VB-re is csak egy szerencsés, utolsó utáni percben lőtt góllal jutottak ki). Vegyük például Messit aki a Barcelonában csodálatos dolgokat produkál, de a válogatottjában messze nem ezt a játékot nyújtja. Diego Maradona pedig játékosként valóban kiemelkedő volt, de edzőként nem állja meg a helyét és felkészültségben nagyban elmarad szinte bármely VB-n szereplő válogatott szövetségi kapitányától. Ezt az argentin csapatot, talán a fanatizmus viheti, de azt nagyon kétlem, hogy az elődöntőig, vagy akár a döntőig.
Ami Javier Zanettit illeti, közel a 40-hez is évről-évre megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt Európa egyik legerősebb bajnokságában, a Serie A-ban és a Bajnokok Ligájában is. Nem értem, hogy egy Gabriel Heinzének, Martin Palermonak, vagy Juan Sebastian Veronnak miért van több létjogosultsága a VB-csapatban való szereplésre, mint Zanettinek, vagy éppen Cambiassonak. Erre egy ész érvet találok mégpedig, az Inter menetelése okán jelentkező esetleges fáradtság miatt nem hívta be Diego ezt a két klasszist a keretbe. Egyébként véleményem szerint Maradona mindenkori keretének összeállításában komoly szerepet kap/ott az egyéni szimpátia is.

Ebben az argentin keretben van 10 támadó jellegű játékos (ebbe beleszámoltam csatárokat szélsőket), ennek legnagyobb része kiemelkedő képességű. Nem is ezzel a csapatrésszel lesz a probléma, hanem a középpályával és a szélső védőkkel. Mascerano személyében egy klasszis védekező középpályásuk van, és a széleken Di Maria és Maxi Rodrigez is elfogadható, ámbár az utóbbi mostanság nincs kirobbanó formában. De ki lesz az, aki összeszedi ezt a csapatot, ha gond lesz? Talán Veron? Mert az ő formája is messze van már attól, mikor még Európában játszott és itt nem argentin bajnoki, vagy Libertadores Kupa színvonalon kellene játszani ráadásul ez egy sorozatterhelés lesz, amellyel kapcsolatban kételyeim vannak, hogy bírni fogja. Márpedig több hasonló karaktert képviselő játékost én nem látok ebben a keretben. A védelem közepén megvannak a megfelelő emberek, de a széleken - mint azt már fentebb írtam - nem látom a megfelelő embereket (azt meg végképp nem, hogy Heinze miért kerettag, ha Zanetti meg be se fér).
Maradonat istenként tisztelik hazájában ezzel nincs is semmi probléma, játékos pályafutás során erre rá is szolgált, de ettől ő még nem lesz egy jó edző és a csapat sem fog attól szervezettebben, taktikusabban játszani, hogy egy isten/félisten ül a padjukon. Meglátjuk rámcáfol-e a VB alatt mutatott teljesítményével a Maradona vezette "Albiceleste".

ha egy hátvédet elkerülnek a komolyabb sérülések akkor 36 évesen is képes magas szinten játszani pl Zanetti, szerintem lenne helye a válogatottban, márcsak a tapasztalat miatt is

Leonardo bejelentette távozását az AC Milantól

Bejelentette távozását pénteken Leonardo, az olasz AC Milan labdarúgócsapatának brazil vezetőedzője, aki így szombaton a Juventus elleni bajnoki mérkőzésen irányítja utoljára a piros-fekete gárdát.

"Szóban már megállapodtunk abban, hogy különválnak útjaink" - fogalmazott a 40 éves tréner, aki korábban a klub technikai igazgatójaként dolgozott, s 2009-ben vette át a gárda vezetését az angol Chelsea-hez távozott Carlo Ancelottitól.

A milánói alakulat már biztosan harmadik helyen végez a Serie A idei, hétvégén befejeződő szezonjában, Leonardo távozása pedig már hetek óta téma az olasz sajtóban, miután az együttes a várakozásokon alul teljesített, s a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között kettős vereséggel, 7-2-es összesítéssel kényszerült búcsúra a Manchester United ellen.

Silvio Berlusconi, az egyesület elnöke április 29-én jelentette be, hogy Leonardo az idény végén távozik Milánóból, s úgy fogalmazott: "Leo túl csökönyös, a csapat pedig rosszul játszik."

A lehetséges utódként felmerült többek között a korábban a holland válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Marco van Basten neve is, aki jelezte, bokasérülése miatt nem vállalhat nehéz munkát, így a vezetőedzői teendőket sem tudná ellátni.

(forrás: Origo)


Már ideje volt! Köszönjük!!!  :great: :great: :great:

remélem a Juventusnál is helyre rakják a dolgokat

Idézetet írta: pityu20412 Dátum május 15, 2010, 13:52:43
remélem a Juventusnál is helyre rakják a dolgokat

Állítólag nem Benítez jön, hanem Del Neri a Samp-tól. A genovai csapat meg valószínűleg széthullik pedig jól összerakta őket Del Neri erre az idényre. Castellazzi megy az Interhez úgy hallottam, meg gondolom még más játékosokat is visznek, plusz az edzőt...kár érte.

erről nem hallottam, de kössz az infót

Ibra nem illik bele a Barcába. Jól fog jönni ez a Villa gyerek

Hát gratula  a Barcának. Ez szép transzfer... ;)

Berlusconi nyisd ki a csipádat!!!  :crazy:

Akkor kommentálom Villa átigazolását :'( ::)
Azt mondom nem volt rossz üzlet. 40 millió egy decemberben már 29 éves játékosért... 21 gólt nehéz lesz pótolni, dehát a falábú Mistából is gólkirályt csináltunk anno. Túléltük már azt is, amikor Mendieta és "Piojo" Lopez elhagyta a csapatot... 40 millából meg vehetünk egy jobb és egy középhátvédet, egy védekező középpályást és egy csatárt is. Jobb hátvédbe jöhetne Azpilicueta, középre megszereztük Ricardo Costát, bár remélem ő nem a kezdőbe jött ::), Mehmet Topalra igy telni fog, valamint valszeg Soldado lesz az új ék, Suareznek vagy Neymarnak jobban örülnék :P A jó oldala még a dolognak, hogy nem kell végigizgulnom a nyarat, hogy elmegy-e és így Emerynek lesz ideje megtalálni Villa utódját.

Elmondom az egyik elméletem: Villaval meg volt beszélve, hogy elmegy mert kell a pénz, de direkt rosszul fog játszani és év végén a Barca visszaadja kölcsönbe ;D Aztán meg már nem is fogják visszahívni 5 milláért itt marad 8)

ilyet falun betesznek kapuba. ennyi pénzért meg elvárás...

csapatjátékhoz nem sokat tud hozzátenni, Bojan többet ér


Maruan Samah az Arsenalé - hivatalos

Az Arsenal hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta a Bordeaux marokkói válogatott csatárát, Maruan Samahot. A 26 éves játékos hosszú távra szóló szerződését kötött az ,,ágyúsokkal".

#284 május 21, 2010, 20:09:51, rosco
Az NSO kicsit magyarosította Marouane Chamakh nevét. Mikor először olvastam kicsit el kellett gondolkodnom, hogy ki is az a  "Samah".  :)