III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


A boltoni középpályás összeesett a White Hart Lane-en, a hírek szerint nem lélegzett, mikor az öltözőbe vitték

Muamba életéért küzdenek, félbeszakadt Bogdánék meccse

Az első félidő végén 1–1-es állásnál félbeszakadt a Tottenham–Bolton FA-kupa-negyeddöntő, mivel Fabrice Muamba, a vendégek középpályása a földön maradt, és sajtóhírek szerint az életéért küzdenek

A mérkőzés 1–1-re állt (a Bolton kapuját Bogdán Ádám védte), amikor az első félidő végén a Wanderers középpályása, Fabrice Muamba a földön maradt. Mivel senki sem volt a közelében, érezni lehetett, hogy nagy a baj.

Angol sajtóértesülések szerint a 23 éves labdarúgónál szívmasszázst kellett alkalmazni, ráadásul amikor hordágyon az öltözőbe vitték, nem lélegzett. Jelenleg az utánpótlás-válogatott futballista életéért küzdenek.

Howard Webb játékvezető félbeszakította a mérkőzést.

Forrás: NS.hu


FA-kupa: a Sky News szerint stabilizálták Muamba állapotát


A Sky News internetes oldalának információi szerint már stabil a Tottenham–Bolton FA-kupa-
negyeddöntőn összeeső Fabrice Muamba állapota.

A kongói származású, de angol utánpótlás-válogatottakban megfordult középpályás az első félidő végén esett össze, emiatt félbe is szakították a meccset.

A Sky News a kórház szóvivőjére hivatkozva adta hírül, hogy Muamba állapotát stabilizálták.

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Bolton futballistája nem lélegzett, amikor hordágyon levitték a pályáról.

Forrás: NSO

Javult Fabrice Muamba állapota, a játékos megszólalt

Javult Fabrice Muamba állapota – derült ki az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bolton hivatalos közleményéből. A Tottenham elleni FA-kupa-meccsen szívrohamot kapó középpályás szíve már orvosi segítség nélkül ver, s tudja mozgatni végtagjait. Nem sokkal később az AP hírügynökség a családra hivatkozva azt jelentette: a játékos megszólalt.

Fabrice Muamba egyik barátja a családra hivatkozva hétfő este azt közölte az amerikai AP hírügynökséggel, hogy a kritikus állapotban lévő játékos újra képes beszélni.

,,Minimális mennyiségben angol és francia szavak hagyták el a száját, ami jobb, mint a semmi" – idézi röviden az AP Curtis Codringtont, aki a szombati tragikus eset óta többször járt a kórházban barátjánál.

Nem sokkal korábban a játékost foglalkoztató Bolton Wanderers közleményt adott ki, abban többek között ez volt olvasható:

,,Fabrice Muambát továbbra is az intenzív osztályon kezelik a londoni Chest-kórházban, állapota azonban némi javulást mutat. A szíve orvosi segítség nélkül ver, s tudja mozgatni a kezeit és a lábait. Állapota még mindig kritikus, és állandó megfigyelés alatt áll."

Mint szombaton beszámoltunk róla, a Bolton 23 éves játékosa a Tottenham elleni FA-kupa-mérkőzés első félidejének végén lett rosszul és esett össze minden előzmény nélkül a pályán. Már a stadionban újra kellett éleszteni, és a kórházba szállítást követően is az életéért küzdöttek folyamatosan. Estére az állapotát sikerült ugyan stabilizálni, de azóta is életveszélyben van.

Az akkor már 1–1-re álló mérkőzés első félideje még véget ért, de a másodikat már nem kezdték el, továbbá elhalasztották a Bolton Aston Villa elleni holnapi bajnokiját is, illetve a Bolton West Brom elleni tartalékbajnokiját.

,,Nagy köszönettel tartozunk mindenkinek, aki a színen volt az esetnél: a mentősöknek és mind a mi csapatunk, mind a Tottenham orvosi stábjának. Az elnökkel és a menedzserrel ott voltam a kórházban, és hálával tartozunk a fantasztikus segítségért és támogatásért, amely minden irányból érkezik Fabrice felé. Folyamatos kapcsolatban vagyok a klub orvosával, aki a kórházban van, szóval informálva vagyok mindenről, így tájékoztatni tudom a többi játékost is" – mondta Davies klubja hivatalos honlapjának.

,,Számomra Fab nemcsak egy futballista, egy csapattárs, hanem jó barát is, aki egyszerre apa és fiú is – egyike a csapat jófiúinak. Senkinek nem lehet egy rossz szava sem rá, mindenkivel tudott együtt nevetni, mindannyian szeretjük őt. Nagyon tisztelem őt, mert tudom, honnan indult."

Davies elmondta, ő is nagy megdöbbenéssel fogadta a pályán történteket. ,,Azt hiszem, ugyanabban a helyzetben voltam, mint mindenki más. A játékot követtük, és egyszer csak valaki azt mondta, »Fabrice a földön van!« Hirtelen történt minden, pillanatok alatt nagyon súlyossá vált a helyzet. Talán 19 éves pályafutásom során először láttam egy futballstadionnyi népet teljesen egységesnek. Ez nagyon megérintett" – nyilatkozta a csapatkapitány.

Davies a közszolgálati rádió manchesteri stúdiójának elmondta, most nem igazán tudnak foglalkozni mással, csak Muamba állapotával. Az angol bulvársajtó szerint a Boltonnál felvetődött, hogy esetleg visszaléptetik a csapatot az FA-kupától, mert a játékosoknak nehéz lenne újra pályára a White Hart Lane-en.

,,Megkérdezték tőlem is ezt, de ez az egész most lényegtelen. Amíg nem tudunk többet Fabrice állapotáról, aligha számít bármi is. Tudom, a fiúk örültek, hogy a holnapi, Aston Villa elleni meccsünket elhalasztották. De most nem igazán tudunk játékosként gondolkozni, minden Fabrice-ról és a családjáról szól. A futball eszünkbe sem jut."

Forrás: NS.hu

Spanyolország: szívrohamot kapott egy védő a harmadosztályban

Egy nappal azután, hogy a Bolton játékosa, Fabrice Muamba összeesett a Tottenham elleni FA-kupa-negyeddöntőn, a spanyol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban kísértetiesen hasonló eset történt: Sergio Granero, a Puerta Bonita védője szívrohamot kapott a Pozuela elleni vasárnapi bajnokin.

Granero két Pozuela-játékossal ugrott fel fejelni, s kapott egy nagy ütést az állkapcsára, amely után összeesett a pályán. A 21 esztendős hátvéd szívrohamot kapott, és azonnal kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. A mérkőzést a 83. percben félbeszakították. Granero azóta jobban van, s minden bizonnyal már hétfőn kiengedik a kórházból.

Muamba szívének állapotát stabilizálták, azonban még mindig életveszélyes az állapota, továbbra is mesterséges kómában tartják a londoni Chest Kórházban.

Forrás: NS.hu


Torres a Juventusban?

Torino - Olaszország legnépszerűbb csapata nagybevásárlásra készül a nyáron.
Torino - Fernando Torrest akarják az olaszok.
Olaszország legnépszerűbb csapata nagybevásárlásra készül a nyáron. A Juventus egyik kiszemeltje a spanyol válogatott csatár, Fernando Torres - írta a goal.com.

A Bianconerik sportigazgatója, Fabio Paratici már felvette a kapcsolatot a játékos ügynökével, hogy megvitassák az esetleges átigazolás lehetőségét. Mint ismert, Torres 2011 januárjában, 50 millió fontért érkezett a Liverpooltól, de nem volt képes megfelelni a Stamford Bridge magas elvárásainak. Giuseppe Marotta, a Juve igazgatója szerint az egykori Atletico Madrid sztárban meg van minden ahhoz, hogy sikeres legyen az olasz bajnokságban, ezért mindenképpen szorgalmazzák a játékos nyári klubváltását. Azonban a torinóiak nem akarnak abba a csapdába esni, mint a londoni kékek, ezért csupán egy évre szeretnék kölcsönvenni a spanyolt, azzal opcióval, hogyha Torres nem mond (újra) csődöt, akkor véglegesen is leigazolnák.
Fernando Torres 25 órás (!) gólmentes rekordja immár a múlté, ugyanis a hétvégén újra betalált az ellenél kapujába, amikor a Chelsea 5-2-es győzelmet aratott a Leicester City ellen az FA Kupában.

Forrás: nb1.hu

Orvosa szerint Muamba 78 percig halott volt

Fabrice Muamba kezelőorvosai megrázó részletekkel szolgáltak a középpályás szívmegállásáról. Bogdán Ádám csapattársának szombaton, az FA-kupa negyeddöntőjében megállt a szíve a pályán, s azóta egy londoni klinikán kezelik.

"48 perc telt el, mire a kórházba szállítottuk, addig nem tudtuk újraéleszteni, és ott további 30 percig küzdöttek érte. Ebben az időszakban gyakorlatilag halott volt. 15-ször próbálkoztunk a defibrillátorral, kétszer a pályán, 13-szor a mentőben, de ezek a kísérletek mind sikertelenek voltak" - nyilatkozta Dr. Jonathan Tobin, a Bolton Wanderers csapatorvosa.

Dr. Tobin elmondta, hogy a Bolton fizioterápiás szakembere, Andy Mitchell volt az első, aki Muambához ért. "Azt ordította, hogy azonnal rohanjuk oda a pályára. Rögtön tudtuk, valami nagy baj történt." A doktor hozzátette, amint beértek a londoni Chest kórházba, és a klinika átvette a játékos ellátását, sírva esett össze a folyosón. "Fabrice-ról volt szó, nem egy ismeretlen emberről. Ismerem őt és a családját, minden nap viccelődtünk egymással."

Tobinnak azonnal segített a pályán a Tottenham orvosa, Shabaaz Mughal, és a gyepre rohant Andrew Deane, a Chest Klinika orvosa, aki szurkolóként volt jelen a mérkőzésen.

Tobin azzal folytatta, Mumba állapota azóta folyamatosan javul. "Gyógyulásának korai jelei nagyon biztatóak. Amikor kedden este bementem hozzá, így fogadott: 'Üdv, doki!'. Amikor pedig hogylétéről érdeklődtem, azt mondta, jól érzi magát. Elmagyaráztam neki a történteket, ilyen szintű kommunikáció már folyik közöttünk. A legrosszabbtól tartottunk, és egyáltalán nem gondoltuk volna, hogy ilyen rohamosan javulni kezd, ez egyszerűen hihetetlen" - számolt be a jó hírről Tobin.

Dr. Sam Mohiddin, a középpályás másik kezelőorvosa szerint Muamba gyógyulásának üteme meghaladta várakozásaikat, ha ilyen ütemben halad felépülése, minden esélye megvan arra, hogy normális életet élen. "Ilyenkor a kritikus pont mindig a gyors segítség. A White Hart Lane-i csapat és a londoni mentőszolgálat kiváló szakértelmén múlt minden"

Az egykori Zairében született, korábbi U21-es angol válogatott játékos a szombati mérkőzés 41. percében, a kezdőkör közelében zuhant a földre úgy, hogy senki nem ért hozzá. A bíró megállította a játékot, Muambát pedig percekig próbálták a pályán újraéleszteni, majd hordágyon levitték. Howard Webb játékvezető minden futballistát beküldött az öltözőbe, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a találkozó nem folytatódik. A 23 éves középpályásnak sokáig kritikus volt az állapota, hétfőn azonban már azt közölték, hogy jobban lett, önállóan lélegzik, és a szíve is mindenfajta segítség nélkül ver. Azóta folyamatosan javul az állapota.

forrás: hatharom.hu


Idézetet írta: Milan Dátum március 27, 2012, 14:12:27
BVB: töröltem a linked, mert már van erről bejegyzésünk:
http://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=709.msg274180#msg274180

Köszi. Későn találtam meg azt a topikot.  :)

58-0 egy focimeccsen

London - Országos gólrekorodot állítottak fel az amatőr mérkőzésen.

A "rangadó" a devoni Torquayben volt vasárnap, a Wheel Power verte tönkre a Nova 2010 nevű csapatot. A győztes már eleve lendületesen kezdett, mert öt perc elteltével 5:0-ra vezetett. Ezek után kicsit kiengedett, de így is 20:0 volt az állás az első félidő végén. A másodikban azután jobban rákapcsolt, és újabb 38 góllal örvendeztette meg rajongótáborát. A mérkőzés gólkirálya 18-szor talált az ellenfél kapujába.
    A korábbi brit meccseredmény-rekord 55:0 volt, 2010 novembere óta élt.
    A mostani mérkőzés további érdekessége, hogy nehezen telt ki a létszám: a megalázottak csak kilencen voltak, de lehengerlőik is csak tízen a szokásos 11-11 fő helyett. Kilenc emberrel viszont már engedélyezett a játék, így a meccs teljesen szabályos volt - adta hírül a The Sun című brit lap.
    Andy Woodward, a győztes csapat menedzsere - és egyúttal játékosa - elismerőn szólt az ellenfél sportszerűségéről, nevezetesen, hogy abszolút reménytelen állásnál is folytatta a játékot. Hozzátette, hogy a sok gól jól jöhet még a bajnokság végén, ha netán a gólkülönbségen múlik a helyezés...
    A vesztes oldaláról Lewis Parker edző csak annyit mondott, hogy várható volt a vereség, mert több játékosa meg sem jelent, de ekkora "ruhára" nem számított.

Forrás: nb1.hu


Mario Balotelli crashing Andrea Stramaccioni's first press conference as Inter manager

Nehogy már simán menne az Inter új edzőjének a dolga.  ;D

Ez a Balotelli mindenhol ott van...én nem csodálkoznék, ha mondjuk a nyári Olimpián részt venne a 40km.-es maratonon... ;D

Tragédia a kongói futballban

Kinshasa - Egyes sajtóinformációk szerint 20 labdarúgó odaveszett.
Amikor elsüllyedt az idegenbeli meccsről a labdarúgókat hazaszállító hajó.

Szinte mindenki fejében megfordul a halál lehetősége, amikor repülőre száll, jóval kevesebben vagyunk így ezzel, ha hajóval indulunk útnak.
Nos, ez a különös dráma esett meg a Kongói NDK egyik csapata, az AC Virgin Ka játékosaival és szurkolóival, akiknek elsüllyedt a hajójuk, amikor Zambiából utaztak hazafelé a Luapula folyón.

- A csapat három hajója közül az egyik egy mellettük elhaladó motoroshajó hullámaitól felborult, és a fedélzeten tartózkodó 100 személy közül csak nyolcvanat sikerült kimenteni a hullámokból - tájékoztatta a sajtót Aaron Mushanga, Lupaula járás rendőrfőnök-helyettese. - Egyelőre nem találtunk meg minden holttestet, és napokba is beletelhet, mire a felszínre kerülnek.
A tragikus esettel kapcsolatban Sepp Blatter, a FIFA elnöke részvétét fejezte ki a kongói szövetség elnökének, Constant Omari Selemaninak.

Forrás: nb1.hu

Elvették az Eb-t a magyar U17-es válogatottól - fellebbezünk

Rossz hír érkezett az UEFA-tól: az európai szövetség testülete zöld utat adott a belga U17-es válogatott, az egyik orosz játékos jogosulatlan szerepeltetése miatti óvásának, így az eredetileg 1-0-s belga sikerrel véget ért mérkőzést 3-0-val írták jóvá, ami azt jelentheti, hogy a papíron csoportgyőztes magyar válogatott mégsem juthat ki a májusi, szlovéniai Eb-re. Berzi Sándor MLSZ-alelnök és az UEFA Fegyelmi Bizottságának tagja nyilatkozott a pepsifoci.hu-nak, mondván, várhatóan fellebbezni fogunk.

- pepsifoci.hu - Mint ismeretes, a magyar U17-es válogatott 3-2-re megverte az oroszokat az utolsó mérkőzésén, így hiába győzött a belga csapat 3-0-ra a walesiek ellen, jobb gólkülönbséggel mi nyertük meg a telki elitkörös csoportot, és kiharcoltuk az Eb-re jutást – a gyepen.

Csakhogy a belgák - rögtön a szerdai találkozókat követően, tehát időben - megóvták az Oroszország elleni találkozójukat, mivel állításuk szerint egy olyan játékos is szerepelt ellenük, akinek a sárga lapok miatti eltiltása végett nem is lehetett volna játszania. A topliga.hu szerint az UEFA ma úgy döntött Nyonban, hogy elfogadja Belgium óvását, így ők vehetnek részt az U17-es Eb-n, a csoportot eredetileg megnyerő magyar válogatott helyett.

A kint tartózkodó Berzi Sándornál érdeklődtünk a fejleményekről.
– Az UEFA helyt adott a belgák óvásának, és 3-0-s sikerrel az ő javukra írta jóvá a kérdéses mérkőzés eredményét, így jelen állás szerint ők jutottak ki az U17-es Európa-bajnokságra. Nincs még hivatalos döntés a további lépésekről, de a Magyar Labdarúgó Szövetség feltehetően fellebbezni fog a határozat ellen – nyilatkozta a pepsifoci.hu megkeresésére az MLSZ alelnöke.

Forrás: pepsifoci.hu

Idézetet írta: Latzka Dátum november 13, 2008, 23:17:43
Remélem itt majd sok dolgot kitárgyalhatunk. Hogy mikre gondolok? Például edzőváltás hatása lásd Zte, van-e még visszaút a Reacnak, fiatalok vs külföldiek, mi lesz veled FTC? :), de jöhet ide bármilyen más sport is. (pl. Federer behúzza-e a masterst, vagy a magyar hoki válogatott nagyszerű szereplése)
Lehet mondani, hogy erre ott a chat, de nem lóghat rajta egész nap az ember. Ide viszont egy virtuális sörre bármikor betérhetsz ;)

Tudna vki segiteni elmagyarázni egy pár dolgot?Elsőnek is hogy tudok kiirni az üzenőre 2-ára hol találom a legfrissebb tippeket ja és bocsi hogy ide Írok.

Megmenekülhet a ZTE! Egyes információk szerint, mivel a zalaegerszegi egyletnek van a legkevesebb pontja a közép-európai bajnokságokat tekintve, ezért elvehetnek egy EL helyett a magyar NB1-től, így az MLSZ fontolgatja azt a döntést, hogy 10 pontos "segélycsomagot" küld a Zalaegerszegnek és így a 2. és 3. helyezett is indulhatna az Európa Liga selejtezőiben!