csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Middlesbrough - Birmingham 1

Ennél a Middlesbrough - Birmingham angol másodosztályú bajnoki találkozónál az az egyik fontosabb dolog, szerintem, hogy a hazai csapatban már játszhat a macedóniai szerb szülőkkel rendelkező, de már Ausztriában született - és a svájci élvonalbeli bajnokságból a Sankt Gallen csapatától érkezett - 26 éves Dejan Stojanovic kapus. Így a korábbi kapus, a 21 éves Aynsley Pears mehet a "levesbe". Vagyis mehet vissza a padra cserének.

Kénytelenek lesznek kihagyni ezt a bajnoki találkozót: a házigazdáktól a spanyol Daniel Ayala, a Kongói Demokratikus Köztársaságbeli Britt Assombalonga, a holland Anfernee Dijksteel, Ryan Shotton és George Friend, illetve a vendégektől az eltiltott Harlee Dean, a holland Maikel Kieftenbeld, a Maliból érkezett Cheick Keita, David Stockdale és Jonathan Grounds. Ez az előbbi számomra azt jelenti, hogy a meccsen némileg talán a hazai csapat lehet kedvezőbb helyzetben. Legalább egy picivel jobban teljesíthet.

Aztán pedig még az is van, hogy az utóbbi években a Middlesbrough majdnem mindig legyőzte a Birmingham együttesét. Az az előbbi "majdnem mindig" egészen pontosan azt jelenti, hogy az utóbbi 12 mérkőzéséből 10-et nyert meg a Middlesbrough. Azaz a találkozók döntő többségén jól szokott teljesíteni a Birmingham ellen. Ráadásul ezúttal még az is van, hogy jelenleg 34 ponttal 17. helyezett a házigazda Middlesbrough, míg a vendég Birmingham közvetlenül mögötte 18. helyezett 33 ponttal. Még nincsenek kieső helyeken a csapatok, hanem egyelőre még csak a kiesőzónában vannak és próbálnak menekülni a kiesés elöl. Csak egyetlen 1 pont választja el egymástól ezt a két csapatot, tehát adott esetben akár helycsere is történhet. Ezzel pedig teljesen biztos, hogy - mivel az egymás elleni meccsen már amúgy is hatalmas a tét - mindkét oldalon bőven lesz motiváció.

Szoros és küzdelmes találkozóra számítok, amelynek a végén a hazaiak lesznek jobbak 1-2 góllal.

Tipp: győz a Middlesbrough.

#25771 január 21, 2020, 22:17:46, csabax
Crystal Palace - Southampton 1  :noway:

Talán jobban tenném, ha ennél a Crystal Palace - Southampton angol élvonalbeli mérkőzésnél a gólokra tippelnék, mert hiszen eléggé nagy a valószínűsége annak, hogy mindkét együttes fog szerezni legalább 1-2 gólt, ám ezúttal én mégsem ezt teszem, hanem máshogyan döntöttem és a hazaiak győzelmére tippelek. Nemsokára pedig majd kiderül, hogy jól tettem-e ezt avagy nem tettem jól.

Ha a formákat nézem, akkor lehet látni, hogy a Crystal Palace és a Southampton egyaránt jó formában vannak. Ezért két nagyon-nagyon fontos állapodtam meg saját magammal: az első dolog, amiben megállapodott én velem, az történetesen az, hogy - saját használatra - azonnal kiveszek egy üveg sört a hűtőszekrényből, míg a másik dolog, amiben megállapodott én velem, az pedig az, hogy ennél a tippelésnél - a formák közel azonossága miatt - az dönt majd, hogy melyik csapat hogyan teljesített a mindössze csak néhány nappal korábbi előző fordulóban.

E tekintetben pedig a következő a helyzet: az előző fordulóban a Crystal Palace idegenben játszott a bajnoki címvédő Manchester City otthonában és ott az áldozati szerep elmímelése helyett hatalmas bravúrral 2-2-es döntetlen eredményt ért el. Tehát: jár neki a piros pont. Szintén az előző fordulóban azt csinálta a Southampton, hogy otthon játszva előbb 2-0-ra vezetett a Wolverhampton ellen, majd pedig bő 20 perc alatt kapott három gólt és végül 3-2-es vereséget szenvedett hazai pályán. Tehát: nem jár neki a piros pont.

Kihagyják a meccset: a hazaiaktól a továbbra is eltiltott Luka Milivojevic, Andros Townsend, Mamadou Sakho, Patrick van Aanholt, Jeffrey Schlupp, Max Meyer és Christian Benteke, illetve a vendégektől Jan Bednarek és Yan Valery.

A fentiek alapján úgy döntöttem, hogy ezen a londoni találkozón nyerni fognak a hazaiak.

Tipp: győz a Crystal Palace.


Idézetet írta: csabax Dátum január 18, 2020, 23:54:28
Caykur Rizespor - Genclerbirligi SK 1  :great:

Kezdem a szerintem talán nem annyira lényeges dologgal. Bár, bevallom, hogy mivel ennél a Caykur Rizespor - Genclerbirligi SK találkozónál eleinte még a döntetlen eredményben gondolkodtam, ám amikor megláttam, hogy a hazaiaknál elöl a Hármas és a Skoda fognak focizni, akkor bizony hangosan felröhögtem és azonnal eldöntöttem, hogy döntetlen helyett hazai győzelem lesz a tippem. Tudatában vagyok annak, hogy részemről kissé könnyelműnek tűnhet ez a tippelési módszer, de azért ennél a találkozónál figyelembe kell venni azt is, hogy török mérkőzésről van szó. Méghozzá az általam "bundakirályoknak" tartott török csapatok törökországi meccséről van szó. És bizony ezeknél az általam "bundakirályoknak" tartott törököknél szerintem felesleges időtöltésnek tűnik az adott mérkőzésről való túlzott gondolkodás, hiszen abszolút egyáltalán nem lehet még csak sejteni sem, hogy miként fognak teljesíteni a török csapatok és fognak-e "bundázni" avagy nem fognak "bundázni" a kiszemelt meccsen.

Az előbbieket figyelembe véve: ezek a törökök akkor is "bundázhatnak" vagy nem "bundázhatnak", ha 3-as a tét; ezek a törökök akkor is "bundázhatnak" vagy nem "bundázhatnak", ha 5-ös a tét; s ezek a törökök akkor is "bundázhatnak" vagy nem "bundázhatnak", ha a maximális 8-as a tét. Szerintem tökmindegy, hogy milyen tétet állítok be erre a meccsre az SfGuru játékban, mert őket egyáltalán nem érdekli ez a dolog, hanem úgyis kényük-kedvük szerint fognak "bundázni" vagy nem fognak "bundázni".

A tét nagyságrendjéről jut eszembe:
Mivel tudatában vagyok annak, hogy ezen a mérkőzésen "bundázási" esély van, ezért nem vagyok annyira hülye, gondolom én, hogy ennél a 2.38-as szorzónál a megengedett maximális 8-as tétet használjam, hanem azt teszem, hogy a maximális 8-as tét helyett csak 4-es tétet használok. Utólag pedig majd "okoskodhatok" vagy nem "okoskodhatok". Hiszen ha győzni fog a házigazda Caykur Rizespor, akkor nem csak nyertes lesz a tippem, hanem azt is elmondhatom majd, hogy "mekkora hülye vagy, csabax, hogy nem merészelted megtenni a 8-as tétet, mert nyertél volna egy rakás pénzt". Ám ha viszont nem lesz nyertes a tippem, akkor legalább okoskodva" elmondhatom majd, hogy "mennyire jól tetted, csabax, hogy csak a 4-es tétet választottad, mert így kevesebbet buktál".

Na, mindegy, hiszen ennél a Caykur Rizespor - Genclerbirligi SK török élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél nálam úgyis csak az a lényeges, hogy a hazaiaknál ott lesznek elöl Harmash (3-as) és Skoda (csodaautó). A többi nem számít. És VIGYÁZAT: csak teljesen ép mentális állapotban érdemes megfogadni ezt a tippet, és csakis utólag derül majd csak ki, természetesen a nyertes tipp vagy a vesztes tipp függvényében, hogy a tét alapján nagyon hülye vagyok-e vagy nem vagyok annyira nagyon hülye.

Tipp: győz a Caykur Rizespor.

2-0. A hazaiak mindkét gólját Milan Skoda szerezte.

#25773 január 21, 2020, 22:28:49, csabax
Everton - Newcastle United 1   :noway:

No comment.

Káosz és homály – még mindig nem tudni, mi lesz a magyarországi tenisztornával
https://24.hu/sport/2020/01/21/wta-torna-magyarorszag-budapest-debrecen/

#25774 január 22, 2020, 17:04:35, csabax
Pyramids FC - Misr El-Maqasa DNB 1  :great:

#25775 január 22, 2020, 18:39:30, csabax
Chelsea - Arsenal, 1.5 gól felett  :great:


#25777 január 22, 2020, 23:13:19, csabax
Nottingham Forest - Reading 1  :noway:

Mivel a Nottingham Forest vezetősége egy ideje immár teljesen nyíltan és - mondhatni - teljes mellszélességgel felvállalja és vallja, hogy az angol élvonalba akar feljutni, s egy ideje már én is a Nottingham Forest korábbi mérkőzésein a Nottingham Forest győzelmére tippeltem és fogadtam, ezért tehát ezúttal is azt fogom tenni, hogy a Nottingham Forest győzelmére fogok tippelni. Vagyis abszolút nem változtatok, hiszen - egyelőre - semmi okom nincs a változtatásra. Sőt, éppen ellenkezőleg, most már még az eddigieknél is több okom van arra, hogy a Nottingham Forest győzelmére tippeljek és fogadjak.

Ugyanis az elmúlt napokban nagyon alaposan megváltozott az angol másodosztályú bajnokság élcsapatainak helyzete. Itt és most nem érdemes túlságosan is látható dolgokra gondolni, mert hiszen "külsőleg" talán egyáltalán nem is látszik ez a megváltozott helyzet. Viszont amúgy az van, hogy az 1-2. helyezett együttesek, vagyis a West Bromwich Albion FC és a Leeds United FC egyaránt nem bírtak semennyire sem nyerni az utóbbi 3 fordulóban, sőt, az előző fordulóban a West Bromwich Albion FC és a Leeds United FC is vereségeket szenvedtek. Viszont ezen utóbbi 3 fordulóban a Nottingham Forest szerzett 7 pontot, s most már ott tart az együttes, hogy úgy 5. helyezett 47 ponttal, hogy a listavezető West Bromwich Albion FC-nek 53 pontja van és az őt követő Leeds United FC-nek 52 pontja van. Ráadásul mindez úgy van így, hogy a Nottingham Forest 1 mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Ez pedig azt jelenti a Nottingham Forest számára, hogy amennyiben nyerni bír ezen a Nottingham Forest - Reading találkozón, akkor 47 pontról 50 pontra növelheti a számot. Vagyis már csak 2-3 pont lesz a rivális élcsapatokkal szembeni hátránya. Márpedig amennyiben még időben oda bír jutni az 1-2. helyek valamelyikére, akkor "nyert" ügye lehet, hiszen az 1-2. helyek osztályozók nélküli sima feljutást jelentenek a Premier League-be.

Szerintem bőven hatalmas lehet a motiváció a hazai győzelemre.

Tipp: győz a Nottingham Forest.


#25778 január 22, 2020, 23:12:54, csabax
Ross County - Hearts, 3.5 gól felett  :noway:

Ennél a Ross County - Heart of Midlothian FC skót élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél előzőleg még két tippem volt: az egyik a "hazai győzelem" tipp volt , míg a másik a "3.5 gól felett" tipp volt. Némi gondolkodás után (na, jó, csak mímeltem a gondolkozást) úgy döntöttem, hogy a "szűkítés" áldozata az első tipp lesz, s végül a második tippet választom. Vagyis arra tippelek, hogy legalább 4 gól lesz ezen a Ross County - Hearts találkozón.

Természetesen a kiválasztásnál dönthettem volna akár a másik tipp javára is, hiszen a két alsóházi csapat találkozóján majdnem biztosan az is lényeges szempont lesz, hogy amennyiben nyerni bír otthon a Ross County, akkor akár egyetlen 1 pont közelségbe kerülhet a felsőházhoz. Szerintem ennél a fogadásnál érdemes tudatában lenni annak, hogy a 21 pontos házigazda Ross County a 8. helyen van, míg a vendég Heart of Midlothian FC csapata tökutolsó helyezett 13 ponttal és nagyon valószínűsíthető, hogy másodosztályú együttes lesz a következő szezonban. Az előbbiek alapján szerintem megérhetné a hazaiak győzelmére tippelni, ám én mégis azért döntöttem másképpen, mert az tényleg elképzelhető, sőt, vélhetően biztosra is mondható, hogy a saját közönsége előtt játszó Ross County "hajtani" fog nagyon azért, hogy a felsőház közelébe kerüljön, ez a "hajtás" pedig leginkább gólokban mutatkozhat meg. Ám mindezek mellett azért, szerintem, még az is valószínűsíthető, hogy a vendég edinburgh-i csapat küzdeni fog nagyon azért, hogy minél jobb eredményt érjen el ezen a találkozón és megpróbálja majd csökkenteni a hátrányát. Ez pedig csakis úgy érhető el, ha gólokat fog szerezni a Hearts.

Ezek alapján nekem pedig azt a legérdemesebb tennem, hogy ha a találkozó mindkét csapatának muszáj lesz törekednie a gólok szerzésére, akkor nekem a gólokra kell tippelnem. Ezt is teszem.

Tipp: 3.5 gól felett.


#25779 január 23, 2020, 10:57:28, csabax
Leicester City - West Ham, Leicester City -2 gól ázsiai hendikep  :great:

Úgy döntöttem, hogy "lépek" egy merészet. Ugyanis ezzel a tippemel, amelyik a "Leicester City -2 gól ázsiai hendikep" tipp lesz, szóval, majd nemsokára a Leicester City - West Ham United angol élvonalbeli mérkőzés végkimenetelének és eredményének birtokában már teljesen biztosra tudni fogom, hogy a házigazdáknál csak kisiklások voltak az előző fordulók gyenge teljesítményei vagy pedig tényleg az történik jelenleg, hogy formán kívül van és hullámvölgybe került a Leicester City. És bármennyire előkelő helyen van még ez a társaság, most már teljesen mindegy ez, s ezért tippelés szempontjából azt lesz érdemes tennem a közeljövőben, hogy nagyon-nagyon nagy ívben elkerüljem a Leicester City együttesét. Tippelés szempontjából azért lesz érdemes elkerülnöm, mert ugyan tényleg jó csapat ez a Leicester City, ám pillanatnyilag az lett belőle, hogy belátta, hogy előre nem tud jutni, ám még van annyi előnye, hogy hátrább se kerüljön arról a Bajnokok Ligája-indulást jelentő 3. helyezésről, s mivel sem előre, sem hátra nem lehet menni, akkor nekilátott pihenni a társaság és tippelési szempontból átmenetileg kiszámíthatatlanná vált a Leicester City.

Erre a kiszámíthatatlanságra nagyon jó példa volt az előző fordulóban a Premier League góllövőinek listáját 17 góllal vezető - és ezért az előbbiért gólkirály-jelöltnek nevezett - 33 éves válogatott csatár, Jamie Vardy. Nemrégiben még arról ömlengtek nagyon sokan, hogy mennyire hiper-szuper-mega kiváló formában van ez a Jamie Vardy, hogy mennyire megállíthatatlan ez a Jamie Vardy, meg persze Jamie Vardy így és Jamie Vardy úgy és Jamie Vardy amúgy, satöbbi. Na, tehát, az történt az előző fordulóban, hogy ez az előbbiekben említett Jamie Vardy kihagyta a 11-est. Pedig senki sem zavarta. És csakis a 11-es ponton levő labda volt közötte és a gólvonalnál levő ellenfél kapusa között. Ismét: senki sem zavarta ezt a Jamie Vardy nevű gólkirály-jelöltet, de ő még így is ki bírta hagyni a 11-est. Utána pedig, számomra egyáltalán nem meglepő módon, 2 gólt kapott és vereséget szenvedett az addig idegenben vezető csapata.

Ennek a Jamie Vardy nevű csatárnak van tehát "adóssága". Amelyet most törleszthet(ne) a West Ham United elleni meccsen. No, és, persze, ennek a Leicester City nevű focicsapatnak is van "adóssága". Amelyet most törleszthet(ne) a West Ham United elleni meccsen.

Tipp: Leicester City -2 gól ázsiai hendikep.





#25784 január 23, 2020, 18:48:26, csabax
Asteras Tripolis - Panionios, Asteras Tripolis 2.5 gól felett  :noway:

Az az igazság, hogy jelenleg sokkal jobb formában van a házigazda Asteras Tripolis FC, mint a vendég Panionios FC. Vagyis, még pontosabban fogalmazva, mostan az a helyzet van, hogy ugyan a 14 csapatos görög élvonalbeli focibajnokságban a 18 ponttal 12. helyezett Asteras Tripolis csak közepesnek nevezhető formában van, ám a mindössze 6 ponttal utolsó helyezett - vagyis 14. helyezett - vendég athéni csapat nagyon-nagyon rossz formában van. Pillanatnyilag annyira nagyon pocsék a Panionios FC formája, hogy vele összehasonlítva még az Asteras Tripolis nem túl jó formája is lényegesen jobbnak tűnik. Na, ezúttal ez a két gárda mérkőzik meg egymással az éppen nem betiltott görög élvonalbeli focibajnokság 20. fordulójában.

Teljesen egyértelmű számomra, hogy az ezúttal otthon játszó Asteras Tripolis FC is, és a vendég Panionios FC is nemsokára az alsóházi rájátszásban fogja folytatni a bajnokságot, majd ott pedig mindketten elsősorban azért fognak küzdeni, hogy elkerüljék a másodosztályba való kiesést. Szóval akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy ez a mostani Asteras Tripolis - Panionios mérkőzés két rivális csapat egymás elleni összecsapása lesz. Amolyan ki-ki meccs lesz ez, amely után a saját közönsége előtt játszó Asteras Tripolis nagyon komoly lépéselőnybe kerülhet, ha bír nyerni. Ugyanis ez esetben nagyon valószínűsíthető lesz már most, hogy egyik riválisa, jelen esetben a Panionios FC vélhetően a tabellán alatta fogja zárni ezt a bajnokságot.

Ez a lehetőség pedig hatalmas motivációt jelenthet a hazaiak számára. Akik most még azt is kihasználhatják – némi szerencsével -, hogy a vendégek tényleg nagyon rossz passzban vannak és így hazai pályán "megküldhetik" őket legalább 3 góllal.

Tipp: Asteras Tripolis 2.5 gól felett.