Sportfogadas.org

Mindenféle "zagyvaság" => Lecsó => Koronavírus (COVID-19) => A témát indította: TiB Dátum március 12, 2020, 21:34:59

Cím: Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum március 12, 2020, 21:34:59
Játékra hívlak titeket!

Írjatok le egy forgatókönyvet, hogy mi várható a koronavírus miatt a következő hetekben a világban, és aki a legközelebb jár a valósághoz, az nyer! Április közepén visszanézzük, a legjobban tippelőnek küldök Skrillen 20 eurót. Ha meccsekre tudunk tippelni, ennek is mennie kell!

Nyeremény: 20 euró Skrillen
Tippelési határidő: március 17. - 23:59
Eredményhirdetés: április 14.

Azért több mondatból álljon a dolog, ne csak annyiből hogy meghalunk mind. Mondjuk ha az bejön, akkor mindegy is. :D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum március 13, 2020, 00:16:04
Látom magam előtt néhány ember reakcióját a játékot illetően, talán már volt is beírva hozzászólás, amit nem küldtek el, miszerint ez nem játék. Mindenesetre én megkezdem a jövőt illető tippelést.

Csak 1-2 előrejelzés fog érkezni a topikba, amikből egy sem fog találni. A vírusnak nem lesz ellenszere április elejéig, de a járvány először tetőzni fog márciusban, aztán az esetek száma csökkeni fog április elejére Európában és az Egyesült Államokban. Egyes gazdasági területek pénzt veszítenek, és sok embert kirúgnak, például turizmusban, de egy jelentős részüket vissza is veszik majd, mert ahogy írtam, a járvány körüli félelem jelentősen csökkeni fog. Születnek majd kimutatások, hogy az online reklámbevételek rekordot döntöttek, mert soha ennyien nem kattintottak egyetlen szó miatt ennyit cikkekre, és azon belül is ügyesen elhelyezett vitamin, gyógyszer és egyéb hasonló reklámokra. Lesz még cikk arról is, hogy a Made in China feliratú termékek eladása lecsökkent, a focilabdákat viszont továbbra is pakisztáni kisgyerekek fogják varrni. Suli után csinálják, kapnak szotyira pénzt, és nem Made in China, szóval nem nagy gond. A Wish meg a többi kínai online áruház átpozícionálja magát, mint a Provident. Az megvan, hogy a nagysikerű Mini Kölcsön a Provident álruhában? Ez a tálalás miatt érdekes, ha szépen becsomagolod, attól még Provident, de nem azt hallod, hogy Provident, ami negatív hangvételű, hanem a jópofa Mini Kölcsönt. Szóval ha úgy tálalod, akkor a koronavírus-járvány ijesztő, ha azt mondod COVID 19, sokan azt hiszik egy új Volvóra gondolsz.

A lenyugvás csak Nyugat-Európára és az Egyesült Államokra vonatkozik, mert április elejére be fog törni olyan területekre is a betegség, mint India vagy Afrika, ami a jelenlegi halálozási arányt növelni fogja, de ugye mi itt a fejlett népek már kifele fogunk jönni a bajból, ezeket a kis helyen sokan élő fejletlen népeket meg csak filmekben sajnáljuk, amúgy oldják meg maguk. Lásd AIDS. De kicsit a sportra is rátérek, ha kicsit is javul a helyzet, az UEFA egyből kiiírja az Európa-bajnokság dátumát, mindegy hogy volt-e pótselejtező, max random hívnak még résztvevőket, de a bevétel kell egy ilyen korrupt szervezetnek.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: dert Dátum március 13, 2020, 09:28:48
Szerintem Április közepéig még javában benne leszünk a járványban, és nem látszik majd még a vége. Nálunk addigra karantén lesz tehát lakóhelyet (kivétel munka) nem lehet elhagyni. Tucatszámra megjelennek azok a fertőzöttek, akik nem köthetők külföldiekhez, vagy beutazáshoz, beindul a pánik, és az iskolákat talán már 2-3 héten belül bezárják. Nagyjából úgy 750-1000 körüli fertőzött lehet nálunk április közepéig.
Világ szinten is messze lesz még a vége, mert félmegoldások lesznek, és csak nagyon lassan áll le majd az élet. Vakcináról szó sem lesz, ezért Kínában, és néhány országban, ahol a vírus már megjelent újabb felfutástól tartanak majd.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: peshark Dátum március 13, 2020, 10:17:07
A szigorú intézkedések elnyújtják a járvány megjelenését, és nem fog olyan terhet róni az egészségügyre, amivel ne tudna megbirkózni. Néhány nagyvárost a további szigorítások miatt lezárnak majd 2-3 hétre, ahonnan se ki, se be. Természetesen lesznek elhunytak, de csak az idős, senyvesztő alapbetegséggel szenvedők körében. Sport terén minden a feje tetejére áll majd, nyilván ez a legkevésbé fontos ahhoz képest, amit egy ilyen pandémia okozhat. A határzárak megtartása mellett szépen lassan enyhülnek a hazai korlátozások és rövid időn belül minden visszaáll a régi kerékvágásba..
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Alk Dátum március 13, 2020, 12:27:20
Ilyen rövidtávra nem tudok tippet adni, így játékon kívül:

- Jövőre találkozunk a Munkaügyi előtt, a segélyből pedig pont kijön majd egy Tesla részvény, meg egy kis vetőmag.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum március 13, 2020, 14:07:07
Nincs idő hosszútávra, tévé szerint meghalunk mind.

Ha valakinek van tippje, vagy inkább előrejelzése, ne kímélje a topikot :)
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Alk Dátum március 13, 2020, 14:19:49
Magyarország és Málta között leáll a légiközlekedés a megadott határidőig. Ha ez bejön, és nem tudok visszamenni, akkor már idén mehet a veteményezés. Köszönjük a lehetőséget! :ok:
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Pozzato Dátum március 13, 2020, 14:41:44
Idézetet írta: TiB Dátum március 13, 2020, 14:07:07
Nincs idő hosszútávra, tévé szerint meghalunk mind.
Akkor már értem, miért ajánlottad fel ilyen könnyelműen azt a 20 eurót.  ;D

Ausztráliában óriási gondot okozhat a WC-papírok hiánya, valószínűleg náluk ezért fognak ölre menni az emberek. Az ottaniak áterezhetik majd Litkai Gergely idézetét, miszerint, aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred. Nálunk a liszt fontosabb, mint a budipapír, mivel gourmet nemzet vagyunk. Mindenki töltheti fel a közösségi felületére, hogyan jött rá: a tarhonyát nem szántják, hanem pár összetevőből összehozod okosba.

A boldogtalan házasságban élőkre nem feltétlenül várnak jó hetek vagy hónapok, hiszen a kocsmák is limitáltan működnek majd, Tinderen nem ismerkedhetsz (vagy csak távolból figyelheted a partnered, nem mintha, amúgy nem azt tennéd), ráadásul, ha elhízol az asszony tarhonyájától, akkor még edzeni sem tudsz lemenni, mert a terem is zárva. Nem tudsz a többi büdös emberrel együtt "egészségesen" izzadni, utána pedig posztolni Instagramra, hogy mennyire patika teste van apának.

Cserében az Instagramon elszabadulnak a TiB tb hashtagek, mondván mindenki felidézi, milyen volt a tavalyi neszebári nyaralás, esetleg eljutni kitartottként Dubaiba vagy a Balaton Soundra. Jönnek majd az influencerektől a maszk tesztek, valamiből élni kell, minőségi tartalmat akarnak gyártani. Mondjuk ennyi erővel lehetne rajtuk tesztelni a különböző gyógyászati megoldásokat is, nem?

Ki lesz a járvány legnagyobb nyertese? Azt gondolnád, hogy a gyógyszergyártó cégek, de tévedsz: Netflix és a Durex. Mindenki otthon bassza majd el az idejét (szó szerint), ez egyre több frusztrációt okoz, valahogyan le kell vezetni. El kell dönteni, hogy a CSOK-ot választod és vehetsz majd egy iglut az árán, vagy pedig megkíméled a gyereket a folyamatos tarhonyázástól, és az utazás nélküli influencer élettől, ezért húzol egy óvszert (vagy többet), utána pedig megnézitek a YOU legújabb részét, esetleg a Netflix is végre észhez tér, felveszi kínálatába a Szomszédok c. sorozatot, aztán a világ végre megtudhatja, hogyan élt Vágási Feri.

Ki lesz a legnagyobb vesztese? Ha nem oldódik meg gyorsan a helyzet, akkor a Liverpool, mivel végre nyernének egy bajnoki címet a PL-ben, de most már mindenki furán fog tekinteni az idei első helyükre, ha egyáltalán letolják a hátralévő fordulókat.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 13, 2020, 14:43:14
A tippem szerint többen iráni állampolgárságért folyamodnak majd, hogy végre náluk is elvégezzék a koronavírus tesztet.

Ha a fertőzöttek száma az imáink és az el nem végzett tesztek ellenére is megugrana, egyből lesz egy jogvédő szervezet vagy egy párt, amely felkarolja őket és önzetlenül kiáll értük.

A vírusfertőzöttek külön sportszövetségeket alapítanak és 100 ország részvételével világjátékokat rendeznek még ezen a nyáron.
(utólag többeket diszkvalifikálnak majd a negatív tesztjeik miatt)

Az iskolák nem zárnak be, míg a sportolóinknak rengeteg szabadideje lesz, így megugrik közöttük az érettségizettek száma.

Chuck Norris elkapja a koronavírust, de aztán elengedi.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Admin Dátum március 13, 2020, 15:34:56
Idézetet írta: Knapp Dátum március 13, 2020, 14:43:14
Chuck Norris ellkapja a koronavírust, de aztán elengedi.

Nem tudom, ha saját szerzemény, de nagyon ott van. Köszi.  ;D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: oakland23 Dátum március 13, 2020, 15:37:59
A Föld nevű bolygó úgy gondolta, hogy már elegen vagyunk. Szóval tisztogatásba kezdett. Ez nem egy olyan vírus, ami jön, aztán majd elmegy. Lehet ezt is hinni, csak ez tévhit. Ez a vírus itt lesz jövőre, meg utána, meg azután, csak a COVID-19, majd COVID-20 lesz, meg 21, meg 22... Ha az influenzára gondolok, az is jött, aztán itt maradt. Minden évben, mint egy hívatlan vendég, megjelenik. Persze az emberi szervezet majd reagál, de ez lassú távú folyamat. Aki nem bírja, az sajnos meghal.

Ellenszer nincs, nem is lesz. Persze majd azt mondják, és sokan el is hiszik. Majd belénk fecskendeznek egy kis vizet, de a placebó hatás érvényesül, egyébként is sokkal nagyobb hatalma van a gondolat erejének, amit persze sokan kinevetnek. A vírus majd magát öli meg, ha úgy gondolja, hogy elég volt. De ez nem most lesz. Nem jövőre, nem is 10 év múlva. A COVID életünk része lesz évekig, legfeljebb a neve változik majd a mutációk miatt. Pár év múlva olyan lesz, mint az influenza. Pár év múlva picit nevetni is tudunk majd mostani önmagunkon, mennyire be voltunk szarva. Tényleg életünk része lesz, és ez a Föld válasza arra, amit mi tettünk vele, kezdve a műanyagoktól, az üvegház hatású gázokig. Ha nem lesz annyi ember, evidens, hogy annyi ózonréteget roncsoló gázt sem bocsátunk ki, nem lesz annyi autó, nem kell majd annyit termelni, gyárak szűnnek meg, a folyamat most elkezdődött, de évekig eltart.

A gazdaság persze megérzi rövid távon, annak minden szegmense, közben a hozzám hasonló tanyasi paraszt csak néz majd a sok városira, hogy mindenki falun akar házat venni. Az elnéptelenedett falvak kezdenek benépesülni, ismét megtanulnak az emberek facebook nélkül élni, és a likeolás helyett krumplit ültetnek, meg fát metszenek. A csajok majd moslékot visznek a malacoknak cickónagyobbítás helyett, és rájönnek, hogy keskeny ajkakkal is lehet élni. Visszább lépünk. Persze közben a fejlődés nem áll meg, ahogy a globális felmelegedés és minden hatása irreverzibilis. Az elsivatagosodás már régóta tart, az éghajlati övek átrajzolódnak, de ebbe nem akarok komolyabban belemenni. Mivel a fejlődés azért nem áll meg, így az ember hosszabb távon életképtelen lesz. Ezzel sem mondok újat.

A Föld nevű bolygó szabadította ránk, nem az USA. Adott nekünk időt a Föld, hogy vegyünk vissza, figyelmeztetett, de szartunk rá. Olyan országok, mint India, ahol a föld megsüllyed a rajta lévő embertömegtől, komoly áldozatok lesznek. De mondom, ez nem egy év, nem kettő, ennek nem lesz vége belátható időn belül, csak a mostani hype-ot felváltja a közöny.

Emlékeztek a terror eseményekre?  Először meghökkentünk, majd megtanultunk vele együtt élni. Az ember ilyen. Először hetekig téma volt egy-egy robbantás, merénylet, aztán a sokadik alkalommal már csak egy 1-2 perces hír a TV-ben. Meghalt 7-8 ember. Persze konstatáltuk, hogy basszák meg, akik tették, de közönyösek lettünk, közben valahol azért örültünk, hogy na jó, megúsztuk. Mi.

Ahogy a terror ellen tettünk, úgy a vírus ellen is teszünk. De megállítani, nullára redukálni ezt sem lehet, meg azt sem.

Ez a vírus is hasonló lesz. Együtt élünk majd vele, de szépen lassan a most szünetelő folyamatok újra beindulnak, ahogy beindulnak lassacskán Kínában. Majd ismét moziba megyünk, meg múzeumba, meg sporteseményekre. Picit persze majd óvatosabbak leszünk, kezet mosunk a klotyóban, és könyökkel nyitjuk az ajtókat egy ideig, de ennyi. Ez a vírus is itt marad nekünk ajándékba a Földtől egy ideig. Aztán ha nem tanulunk ebből sem, majd kapunk mást is. Ennél is durvábbat.

Most az, hogy kicsit a gazdaság megsínyli, részletkérdés.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: csabax Dátum március 13, 2020, 15:39:57
Idézetet írta: SPF Admin Dátum március 13, 2020, 15:34:56
Nem tudom, ha saját szerzemény, de nagyon ott van. Köszi.  ;D
Tuti nem saját szerzemény, hiszen nekem már hetekkel ezelőtt mondták többen is, plusz már a Facebookon is láttam pár helyen. Ám azért tényleg "ott van".  :)
:beerchug:
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Admin Dátum március 13, 2020, 15:40:56
Idézetet írta: csabax Dátum március 13, 2020, 15:39:57
Tuti nem saját szerzemény, hiszen nekem már hetekkel ezelőtt mondták többen is, plusz már a Facebookon is láttam pár helyen. Ám azért tényleg "ott van".  :)
:beerchug:

Attól még lehet saját szerzemény. Knappot láttam még az online világban máshol is.  ;D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Milán Dátum március 13, 2020, 15:51:39
Rövid táv (Április 15-ig):

Határok lezárva. Magyarországon a fertőzöttek száma meghaladja a 300-at, van legalább 5 halott (sajnos).
Iskolák, vendéglők, kereskedelmi egységek zárva. Egyedül csak az élelmiszerboltok, meg a gyógyszertárak nyitva.
Orbán hangoztatja, hogy mindezért a kurva migráncsok a hibásak (egyébként ezt már most is mondja).

Az utakon csend, senki sehol, max. katonák/rendőrök.

Nagyon sok ember otthonról dolgozik, Emag eladja a teljes laptop készletét.

Géza meg naponta elveri a feleségét, vagy a kocsmahiány miatt, vagy azért, mert nem volt kedve dugni.

Hosszú táv: pár év múlva megjelennek a könyvek, melyekben konkrétan le van írva, hogy mi is történt. Ki a felelős ezért. Azt is megtudjuk, hogy kinek az érdeke volt stb. stb.

Jah, és lesz Me-Covid19-Too mozgalom is.  :D

Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 13, 2020, 16:14:17
Idézetet írta: SPF Admin Dátum március 13, 2020, 15:40:56
Attól még lehet saját szerzemény. Knappot láttam még az online világban máshol is.  ;D

Ez tényleg lopott!
Múlt időben volt az eredeti poén (úgy jobb is), csak ennyit változtattam rajta.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum március 13, 2020, 17:32:11
Idézetet írta: Knapp Dátum március 13, 2020, 14:43:14
Az iskolák nem zárnak be, míg a sportolóinknak rengeteg szabadideje lesz, így megugrik közöttük az érettségizettek száma.

Chuck Norris elkapja a koronavírust, de aztán elengedi.

@Knapp mostanában mindig megölöd a rekeszizmom fél napokra a hozzászólásaiddal ;D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum március 13, 2020, 17:34:19
Idézetet írta: Alk Dátum március 13, 2020, 14:19:49
Magyarország és Málta között leáll a légiközlekedés a megadott határidőig. Ha ez bejön, és nem tudok visszamenni, akkor már idén mehet a veteményezés. Köszönjük a lehetőséget! :ok:

Milyen veteményre gondolsz? Bocs, ha értenem kellene, csak nem értem. Máltán amúgy lassan kiérnek a termő időszakból nem? Durva, hogy te láttad a zöld Máltát, amit senki nem hinne el, hogy létezik, ha mondjuk augusztusban ment nyaralni oda.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Alk Dátum március 13, 2020, 18:00:15
Idézetet írta: TiB Dátum március 13, 2020, 17:34:19
Milyen veteményre gondolsz? Bocs, ha értenem kellene, csak nem értem. Máltán amúgy lassan kiérnek a termő időszakból nem? Durva, hogy te láttad a zöld Máltát, amit senki nem hinne el, hogy létezik, ha mondjuk augusztusban ment nyaralni oda.

Holnap megyek haza úgymond kényszerszabadságra, ha rosszabbodna a helyzet ez idő alatt bármilyen szempontból (megbetegedések, turimus, gazdaság), majd otthon kertészkedem. Így a tippem (leáll a két ország között a légiforgalom) egyfajta hedgeként szolgál. :)

Mindeközben: https://timesofmalta.com/articles/view/watch-robert-abela-gives-update-on-coronavirus-measures.777839?fbclid=IwAR16w7Vnut0jxlEwZv62Q-5k5flvOjx_7Tl0aPbkeUMUSDzMXUIPUyYlGsY

Hát, akkor a turizmus hivatalosan is halott. Aki jönne Máltára, erkélyes szobát válasszon, mert 2 hét karantén vár rá.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Hentesáru Dátum március 13, 2020, 18:03:39
Április 14-ig inkább jobban megerősödik a vírus mint hogy elpusztítsa magát, nem sokat érnek el azzal hogy bezárnak mindent és otthon marad mindenki, ugyan olyan szinten meglapul a Vírus bármilyen felületen és  azon a bizonyos időpontban Április 14-én, amikor vissza kerül a sor arra hogy megnyitnak mindent, és elkezdenek megrendezni eseményeket ugyan olyan szinten elő jön újra, nem fog megsemmisülni önmagától ez a vírus!

Ahogy bekövetkeznek az ingázások Országról országra, tovább hordjuk őket és sokkal több országban megjelenik a vírus, és akkor lesz az hogy sokkal erősebb szigorításokat fognak tenni az Országokban, szabályokat is fognak hozni úgy gondolom, kézfertőtlenítés és maszkok használata kötelező lesz Április 14 után az összes Városban, Intézményekben, nagyobb ellenőrzések lesznek a határokon nem mindenkit fognak beengedni, buszokon, vonatokon, repülőkön fertőtleníteni fogják jobban a tömegközlekedési járatokat, részemről ugyan úgy jelen lesz akkor is a vírus de hogy mennyire lesz elterjedt az akkor fog igazán kiderülni

Mehet addig is a CS goo ezerrel és a DaysGone
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: sunik29 Dátum március 13, 2020, 18:57:47
-Hagyjal engem beken , kulonben is feleseged van!!
- De mar kohog ...
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 13, 2020, 19:13:30
Két napja még nem volt esély az iskolák-óvodák bezárására, mára meg 1.2-re esett a szorzója annak, hogy holnap bejelentik a hétfőn kezdődő zárvatartást.

Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: gavrilo14 Dátum március 13, 2020, 19:24:37
Egy hónap azért elég rövid idő, azt hittem hosszabb távú lesz a jóslásunk, de nézzük. Három részre osztottam Európát, mivel különböző tényezők miatt más lefolyást várok.

A "kedvenceim", a déliek. Laktam együtt spanyollal, sokat dolgoztam olaszokkal és a mentalitásuktól rendre falnak mentem. Egyáltalán nem meglepő, hogy ezekben az országokban terjed a legjobban, mivel nekik hiába mondod, hogy mit ne csináljanak, ameddig őket személyszerint nem érinti, addig azt fogják mondani, hogy nem kell parázni. Tehát itt elsősorban a fiatalok akik hordoznak, és az ő (idősebb) rokonaik lesznek azok, akik megszenvedik a kort. Ebben az is közrejátszik, hogy muszáj mindenkit 82 puszival köszönteni meg ölelkezni máshogy nem megy. A spanyolok és az olaszok fognak vezetni Európában, míg Görögországban a maguk népességéhez mérten viszonylag magas lesz az arány.

Közép-Kelet-Európa a második hullámból fog részesedni a hazatérő vendégmunkások révén. A számaik alacsonyabbak lesznek, mivel itt az emberek megpróbálják lábon kihordani, nem jelenteni, vagy csak nem hajtanak rajtuk végre tesztet, mivel az túl drága. A kormányok látszat intézkedéseket hajtanak végre, mivel a gazdasági lehetőségeik korlátozottak. Az hazatérő vendégmunkások csak kivárják, hogy mikor mehetnek majd vissza nyugatabbra. Azonban ez a visszatérés nem fog megtörténni a fent jelzett időpontig (április 15.), mivel akkor még bőven tombolni fog azokban az országokban a vírus, ahol ők dolgozhatnának.

Észak-Európa. Keveset beszélünk róluk, de a lakosság mérete alapján ők jelenleg a legsúlyosabb térségek között vannak, elsősorban Norvégia. Ez annak köszönhető, hogy a a síszünetük egybeesett az észak-olasz gócpont kialakulásával és szépen hazavitték a kórt. Tehát gyorsan beszartak, viszont a kis népesség és a kevésbé leszarom viselkedés miatt a kormányok jobban tudnak tenni a járvány miatt. Nem fogják a pénzt sajnálni, ettől függetlenül meglepően nagy lesz a kór pusztítása az idősek között (hiába egészségesek, magas az átlagéletkor). Április közepén még mindig felfelé ívelő számok lesznek Norvégiában, Svédországban és Dániában is. Finnországban miért nem? Az egyik norvég politikus szavait idézve: "Gazdagok vagyunk, többet utazunk mint mások, ezért jutott el hozzánk a kór gyorsabban, mint például Finnországba".

De ne legyem igazam.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Admin Dátum március 13, 2020, 21:43:22
Idézetet írta: Hentesáru Dátum március 13, 2020, 18:03:39
ugyan olyan szinten meglapul a Vírus bármilyen felületen és  azon a bizonyos időpontban Április 14-én, amikor vissza kerül a sor arra hogy megnyitnak mindent, és elkezdenek megrendezni eseményeket ugyan olyan szinten elő jön újra, nem fog megsemmisülni önmagától ez a vírus!

Csupán kíváncsiságból: ezt az infót honnan vetted, hogy a vírus meglapul? Hol? Ember terjeszti.
Ha gyakorlatilag mindenki el van szigetelve, akkor egy idő után már nem terjed.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: flamman Dátum március 13, 2020, 21:55:56
Megáll a sportfogadói élet, ahogy a sportesemények 90 %-a elhalasztódik. A fogadók 90 %-a vesztő, ők rájönnek, hogy milyen jó is az, ha azt a pénzt másra is tudják költeni, ha a zsebükben marad. Ezért az irodák a járvány lecsengése után hatalmas bónuszokkal fogják próbálni visszacsábítani a fogadókat. Meg is várom.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Admin Dátum március 13, 2020, 22:10:35
Idézetet írta: flamman Dátum március 13, 2020, 21:55:56
Megáll a sportfogadói élet, ahogy a sportesemények 90 %-a elhalasztódik. A fogadók 90 %-a vesztő, ők rájönnek, hogy milyen jó is az, ha azt a pénzt másra is tudják költeni, ha a zsebükben marad. Ezért az irodák a járvány lecsengése után hatalmas bónuszokkal fogják próbálni visszacsábítani a fogadókat. Meg is várom.

Ááá...dehogy. Vesznek belőle lisztet, meg konzerveket. Három évig lesz amit enni.  ;D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: LanMaffia Dátum március 13, 2020, 22:31:14
Idézetet írta: flamman Dátum március 13, 2020, 21:55:56
Megáll a sportfogadói élet, ahogy a sportesemények 90 %-a elhalasztódik. A fogadók 90 %-a vesztő, ők rájönnek, hogy milyen jó is az, ha azt a pénzt másra is tudják költeni, ha a zsebükben marad. Ezért az irodák a járvány lecsengése után hatalmas bónuszokkal fogják próbálni visszacsábítani a fogadókat. Meg is várom.

Ez most nálam totál betalált. A ma délutáni nem is tudom orosz 2 meg indonéz 2 meccsekkel jöttem fel pluszba. Ki is utaltam. Pörgetem a hétvégi meccseket, elhalasztva-elhalasztva-elhalasztva-elhalasztva. Kitűnő időzítés. Az időzítésről jut eszembe, hogy saccperkábé fél(!!!) másodpercen múlt, hogy kivettem egy fogadást harmadtéten. De nem, mert elszürkült és mindkét meccsen lejött a gól, amit vártam és 3-as odds. Most szerintem kussoljak míg újra nem indul minden bajnokság :D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: sunik29 Dátum március 13, 2020, 23:26:58
Ez most olyan mint az Oak regi idokapszula naploja .

Oroszorszag a csod szelen all, es Nemetorszagtol kap segitseget , a Fold 30 % korona virusos beteg vagy mar meggyogyult, a tozsde pedig rekord melysegekben lesz, nagyobb mint valaha.  Kiderul hogy a Brexit megalapodast azert sikerult gyorsan nyelbe utni , mert az MI6 felhivta a figyelmet a virusra, kiszamoltak az angolok hogy milyen sokba fog kerulni az Unionak a gazdasagilag gyengebb orszagok eletben tartasa . Az angol font pedig 20% -ot erosodik.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: oakland23 Dátum március 14, 2020, 11:50:27
Idézetet írta: SPF Admin Dátum március 13, 2020, 21:43:22
Csupán kíváncsiságból: ezt az infót honnan vetted, hogy a vírus meglapul? Hol? Ember terjeszti.
Ha gyakorlatilag mindenki el van szigetelve, akkor egy idő után már nem terjed.

Elvileg fém felületen 1-2 óráig életképes, de nem tudni, hogy más felületeken meddig húzza a vírus, és meddig képes fertőzni. Gondolom én, még most sem tudják, de valószínű, hogy napokig, vagy akár hetekig képes 'meglapulni'

Most gondolj bele, ha valóban 1-2 óráig lenne életképes, akkor mondjuk nem kéne irodaházakat meg iskolákat fertőtleníteni, elég lenne este mindenkit kizavarni, aztán este a vírus kidöglene, reggel lehetne melózni, suliba menni. De itt ugye az irodaháznál meg a nyíregyi sulinál is megy a kemény fertőtlenítés, szóval fogalma sincs senkinek, meddig életképes ez a vírus. Ha 1-2 órán belül kidöglene, nem kéne fertőtleníteni. És szerintem ez itt a szopás, hogy még nagyon keveset tudunk róla. Viszont aki elkapta, és kigyógyul, elvileg védettsége van, legalábbis rövid távon, aztán hogy mi lesz jövőre, hát az valóban a jövő kérdése...
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Punter Dátum március 14, 2020, 13:44:28
Idézetet írta: oakland23 Dátum március 14, 2020, 11:50:27
Elvileg fém felületen 1-2 óráig életképes, de nem tudni, hogy más felületeken meddig húzza a vírus, és meddig képes fertőzni. Gondolom én, még most sem tudják, de valószínű, hogy napokig, vagy akár hetekig képes 'meglapulni'

Most gondolj bele, ha valóban 1-2 óráig lenne életképes, akkor mondjuk nem kéne irodaházakat meg iskolákat fertőtleníteni, elég lenne este mindenkit kizavarni, aztán este a vírus kidöglene, reggel lehetne melózni, suliba menni. De itt ugye az irodaháznál meg a nyíregyi sulinál is megy a kemény fertőtlenítés, szóval fogalma sincs senkinek, meddig életképes ez a vírus.

Labor körülmények között rozsdamentes acélon és műanyagon 72 óra, kartondobozon 1 nap, levegőben 3 óra.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Punter Dátum március 14, 2020, 13:57:41
A higiéniát betudják tartani az emberek, ha odafigyelnek. Az óvintézkedések és korlátozások szükségesek, csak a probléma az, hogy nem elég a tesztek száma és azok gyorsasága.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Admin Dátum március 14, 2020, 14:41:08
Idézetet írta: oakland23 Dátum március 14, 2020, 11:50:27
Elvileg fém felületen 1-2 óráig életképes, de nem tudni, hogy más felületeken meddig húzza a vírus, és meddig képes fertőzni. Gondolom én, még most sem tudják, de valószínű, hogy napokig, vagy akár hetekig képes 'meglapulni'

Most gondolj bele, ha valóban 1-2 óráig lenne életképes, akkor mondjuk nem kéne irodaházakat meg iskolákat fertőtleníteni, elég lenne este mindenkit kizavarni, aztán este a vírus kidöglene, reggel lehetne melózni, suliba menni. De itt ugye az irodaháznál meg a nyíregyi sulinál is megy a kemény fertőtlenítés, szóval fogalma sincs senkinek, meddig életképes ez a vírus. Ha 1-2 órán belül kidöglene, nem kéne fertőtleníteni. És szerintem ez itt a szopás, hogy még nagyon keveset tudunk róla. Viszont aki elkapta, és kigyógyul, elvileg védettsége van, legalábbis rövid távon, aztán hogy mi lesz jövőre, hát az valóban a jövő kérdése...

Ez úgy ahogy van kamu. Fertőtleníteni most azért fertőtlenítenek, mert el lehet adni jól a szert. Lehet, hogy jó sok pénzért sima vízzel fertőtlenítenek.  ;)

A virust főleg az ember terjeszti. Hiába fertőtlenítenek ki egy irodaházat, ha a követekző nap visszamegy 100 ember, s abból csak 1 fertőzött. Azzal nem oldottak meg semmit.
Mindent le, meg be kell zárni 2 hétig (lapangási idő), de lehet akár 3 hét is. Ezalatt aki beteg az már átesik, vagy legrosszabb esetben belehal, míg a terjesztés lecsökken.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Punter Dátum március 15, 2020, 08:31:02
A tippem szerint az EU-nak ebben a formában vége. Visszaállítják majd a határokat és nem lehet majd szabadon utazgatni.  ;D
A másik forgatókönyv, hogy az emberiség teljesen a virtuális világba kerül. Nincs semmi közösségi élet, csak a digitális. ;D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Admin Dátum március 15, 2020, 13:41:12
Idézetet írta: Punter Dátum március 15, 2020, 08:31:02
A tippem szerint az EU-nak ebben a formában vége. Visszaállítják majd a határokat és nem lehet majd szabadon utazgatni.  ;D
A másik forgatókönyv, hogy az emberiség teljesen a virtuális világba kerül. Nincs semmi közösségi élet, csak a digitális. ;D

Ilyen alapon az Egyesült Államoknak is vége, ugyanis az egyik államból ha átutazol a másikba, akkor ott sincs határ.  :D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Dezmop Dátum március 16, 2020, 22:39:36
 
Gyűjtögető  kis nyugdíjasok és városi jólszituált középréteg mázsa számra viszi a cukrot lisztet  élesztőt ( sok pék van manapság az országban )  A konzervek egyes típusai is ritka állatfajtává változnak a lapulevél pláne az újságpapír már nem divat ezért a toalett papírból lesz / van már súlyos hiány ! Itt megjegyezném nekem szó szerint szakmámba vág a Toalett Papír  TP .Szóval mióta is van ez magyarországon   ? 1980 előtt sőt ! 1983 -84 ha jólemlékszem ,hogy betört a piacra és azelőtt bizonyos lapocskákat használtak.  Szóval lapulevél / újságpapír  ,házi készítésük kenyerek  közös családi programok ( egymás elviselése  vagy társasjáték orvérzésig ) Mindenki higgadtan várja a karantén végét mert lesz és ne menj dolgozni ez mind szép és jó de van egy statisztikai adat miszerint a magyarok többségének nincs tartaléka .  Ja  nem kap fizetést 2-3 hétig mert nincs munka  na aztán mi van !  Ez az   nélkülözés kereskedelmi forgalom visszaesése  de csak a szegényebb rétegnél  .  Az pedig ,hogy a Német gazdaság is beáll a jóslatok szerint így a Magyar gazdaságban is lesznek  zuhanások  ... autó ipar  és beszállítói a turisztika szerintem fél év és újra helyre állhat igaz sok áldozat lesz addig . Amikor az emberek többsége könnyen átvészeli a megbetegedést  akkor jön a " Félni csak attól félsz amit nem ismersz " és ezután következik a leszarom tabletta mert élni ,élni  és élni kell  így kívülről fogják fújni a halálozási statokat százalékosan az emberek nyár közepére  és felírják a naptárba ,hogy ősztől jön egy köhögősebb szakasz .  A politikusok pedig sokáig emlegetik ,hogy elvesztettük a nagy vagy nagyon öregeinket . 

Semelyik karantén nem életképes egy hónapnál tovább mert sok embernek elfogy a pénze és akkor lép életbe a vész sziréna  ! Vagy éhen halunk vagy támadunk és esetleg le is lőhetnek  de enni kell.... ergo a hosszú karantén gazdasági visszaesés ,szegénység és bűnözés erősödése várható .

Remélem ,hogy hülyeséget írtam . 
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum március 16, 2020, 23:37:50
Idézetet írta: Punter Dátum március 15, 2020, 08:31:02
A másik forgatókönyv, hogy az emberiség teljesen a virtuális világba kerül. Nincs semmi közösségi élet, csak a digitális. ;D

Elnézve a közösségi oldalak népszerűségét, mozi helyett Netflixet, házhoz szállított mekis kaját és a többit, ez már meg is valósult.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 17, 2020, 10:53:37
A karantén feloldása után tele lesznek a szórakozóhelyek szexuálisan kiéhezett fiatalokkal és nem annyira fiatalokkal...
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Wonder68 Dátum március 17, 2020, 16:45:30
Benne leszünk a történelemben, unokáink fogják tanulni:
A 2020-as Nagy takonyválság... :crazy: :crazy: :crazy:
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Experte Dátum március 18, 2020, 23:36:24
Látom lejárt a határidő így csak játékon kívül:
nos sorrendben.... egészségügyi (járvány ügyi) vészhelyzet - gazdasági válság - politikai válság - és (ha nem lesz elég pénz) katonai/fegyveres konfliktus de ebben már nagyrészt belejátszik az olaj, a migráció, Törökország ill. (nagy)hatalmi érdekek!
(remélem tévedek) :cya:
De az biztos, hogy már most történelmet írunk ezekben a hetekben..... még ha ezt nehezen is fogjuk fel és sokan könnyelműen veszik.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum március 20, 2020, 15:20:07
Idézetet írta: Experte Dátum március 18, 2020, 23:36:24
De az biztos, hogy már most történelmet írunk ezekben a hetekben..... még ha ezt nehezen is fogjuk fel és sokan könnyelműen veszik.

Önkéntes karantén, hivatalos utasítások követése, ezen túl ha egész nap nem ezen a járványon aggódok és félek, rettegek, akkor könnyelmű vagyok? Szerintem vírus nélkül sem tudhatom mennyi időt kaptam az életre, a döntés viszont már az én kezemben van, hogy ezt az időszakot boldogan, vidáman éljem le, vagy folyamatosan pánikoljak valamin. Szerintem itt a fórumon is van olyan, aki egész napját ezzel tölti, követi a govos oldalt, youtube videókat néz, híreket olvas, rápörög teljesen, és mindezzel pont nem lesz előrébb, hiszen csak úszik az árral, de elrontotta a napját, amit tölthetett volna pornóval, Maffiózók maratonnal, tanulhatott volna angolul és így tovább. Bár kérdés ugye, kinek mi az élvezeti faktor, nálam a pánik nem az :)
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 20, 2020, 17:55:25
Idézetet írta: TiB Dátum március 20, 2020, 15:20:07
Önkéntes karantén, hivatalos utasítások követése, ezen túl ha egész nap nem ezen a járványon aggódok és félek, rettegek, akkor könnyelmű vagyok? Szerintem vírus nélkül sem tudhatom mennyi időt kaptam az életre, a döntés viszont már az én kezemben van, hogy ezt az időszakot boldogan, vidáman éljem le, vagy folyamatosan pánikoljak valamin. Szerintem itt a fórumon is van olyan, aki egész napját ezzel tölti, követi a govos oldalt, youtube videókat néz, híreket olvas, rápörög teljesen, és mindezzel pont nem lesz előrébb, hiszen csak úszik az árral, de elrontotta a napját, amit tölthetett volna pornóval, Maffiózók maratonnal, tanulhatott volna angolul és így tovább. Bár kérdés ugye, kinek mi az élvezeti faktor, nálam a pánik nem az :)

Egyelőre nagyságrendekkel több embert érint az anyagi oldala, mint az egészségügyi.
Már most több tízezer ember maradt munka illetve jövedelem nélkül a vendéglátás, a szolgáltatószektor és a kereskedelem leállásával.
Mégis hány embernek van akár csak 3 hónapnyi tartaléka? A lakosság 10-15%-ának talán.
Aztán az is kellemetlen, mikor 3000 ft a csirkemell.

A gazdagság mértékegysége nagyjából az, hogy hány hónapig tudod ugyanazt az addig megszokott életszinvonalat fenntartanod anélkül, hogy dolgoznál. (vagy hogy plusz bevételeid lennének)
Jól menő cégek roggyannak most meg, mert ott sincsen pár havi tartalék sem.
A múlt héten még sikeres rendezvényszervező cég vezetője ma már maga szállít zöldségeket házhoz, a sztárfodrász sír, hogy miért nem kompenzálja az állam a bezárt boltja miatt, a budapesti albérletet fizető szakács meg költözhet haza vidékre még ebben a hónapban.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum március 20, 2020, 19:32:47
Idézetet írta: Knapp Dátum március 20, 2020, 17:55:25
Egyelőre nagyságrendekkel több embert érint az anyagi oldala, mint az egészségügyi.
Már most több tízezer ember maradt munka illetve jövedelem nélkül a vendéglátás, a szolgáltatószektor és a kereskedelem leállásával.
Mégis hány embernek van akár csak 3 hónapnyi tartaléka? A lakosság 10-15%-ának talán.
Aztán az is kellemetlen, mikor 3000 ft a csirkemell.

A gazdagság mértékegysége nagyjából az, hogy hány hónapig tudod ugyanazt az addig megszokott életszinvonalat fenntartanod anélkül, hogy dolgoznál. (vagy hogy plusz bevételeid lennének)
Jól menő cégek roggyannak most meg, mert ott sincsen pár havi tartalék sem.
A múlt héten még sikeres rendezvényszervező cég vezetője ma már maga szállít zöldségeket házhoz, a sztárfodrász sír, hogy miért nem kompenzálja az állam a bezárt boltja miatt, a budapesti albérletet fizető szakács meg költözhet haza vidékre még ebben a hónapban.

Ezek a szektorok azok, akik a kevés nyugdíjon is szoktak évelődni, az egész életen át tartó ügyes könyvelés után. De mivel a hozzászólásod nem kapcsolódik az enyémhez, ezért további okfejtés értelmetlen lenne.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 20, 2020, 21:11:54
Idézetet írta: TiB Dátum március 20, 2020, 19:32:47
Ezek a szektorok azok, akik a kevés nyugdíjon is szoktak évelődni, az egész életen át tartó ügyes könyvelés után. De mivel a hozzászólásod nem kapcsolódik az enyémhez, ezért további okfejtés értelmetlen lenne.

Persze az alapüzeneteddel egyetértek!
Én sem pánikolok, azt nézem, hogyan tudom tartalmasan tölteni a plusz szabadidőmet és nézem a befektetési lehetőségeket, mert vásárolni nyilván most lehet.
Csak közben volt tucatnyi baráti beszélgetésem, és látom, hogy masszív középosztálybeli családokat, jól működő vállalkozásokat hogyan tud nullázni egy ilyen pár hónapos zéró bevételű válság.
Bár mondjuk egyik ismerősöm sem akart még eret vágni, ami jó jel.

Te azokról írtál, akik túlaggódják a járványt, én meg azokról, akik már most megszívták vele. Nekem úgy tűnik, hogy az utóbbiak vannak sokkal többen.

A futárokon kívül nagyjából mindenkinek szarabb lett/lesz. Az otthoni munkavégzés is csak addig működik, amig van kereslet a munkádra.

A minimálbéres alkalmazott meg nem könyvel semmit, nem ügyeskedik, hanem csak elfogadja azt, hogy nem a teljes fizetésére jelenti be a mohó/racionális főnöke.
Persze ettől még az ő felelőssége is, hogy lesz-e nyugdíja.
Hja, még a könyvelőcégek is visszaeső bevételekkel számolnak, meg egyedi kedvezményeket kérő ügyfelekkel...
Leállt a magánegészségügy is!
(még szerencse, hogy a dokik nem tudják elhagyni az országot. Egyébként is már összeírták őket a rendszámaikkal együtt a kijárási tilalom esetére.)
Gondoltuk volna, hogy a legálisan milliós jövedelmű dokik is elveszíthetik a bevételeiket, ráadásul pont egy egészségügyi probléma idején?!

A példákkal csak azt akartam alátámasztani, hogy pár hete még szárnyaló szektorokban is padlóra kerültek alkalmazottak és munkaadó vállalkozók is.
A koronavírus a kisebb probléma, a gazdasági hatások többeket elérnek.
Nagyjából mindenkit.

Az meg nagyon nem mindegy, hogy a Maffiózókat milyen anyagi helyzetben, milyen lelkiállapotban nézed!   ;D
Még a végén ötleteket ad.


Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Wonder68 Dátum március 20, 2020, 21:30:40
2015 óta a migráns készültséget se vonták vissza,
nehogy fenntartsák a rendkívüli állapotokat is 2022-ig  :bash:
A katonák már kezdenek járőrözni a városokban  :D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: csabax Dátum március 20, 2020, 21:37:21
Idézetet írta: Wonder68 Dátum március 20, 2020, 21:30:40
2015 óta a migráns készültséget se vonták vissza,
nehogy fenntartsák a rendkívüli állapotokat is 2022-ig  :bash:
A katonák már kezdenek járőrözni a városokban  :D
Karantén idején vannak még helyek a stadionokban?
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 20, 2020, 22:37:38
Idézetet írta: Wonder68 Dátum március 20, 2020, 21:30:40
2015 óta a migráns készültséget se vonták vissza,
nehogy fenntartsák a rendkívüli állapotokat is 2022-ig  :bash:
A katonák már kezdenek járőrözni a városokban  :D

Ez bennem is felmerült.
Néhány polgármester, aki mögött nincs közgyűlési többség, már élt is a rendkívüli helyzettel és egyedül fogadott el költségvetést és hozott rendeleteket.
Ha nem kéne a kormánynak mindenképpen népszerűtlen intézkedéseket hoznia, még azt is megkockáztatnám, hogy örülnek a "rendkívüli jogrendnek".

A katonai készültség alapból a kijárási tilalom ellenőrzését készítheti elő.
Ha lesz, akkor jó lenne minél előbb túl lenni rajta.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 22, 2020, 08:41:48
Ha lesz ellenszer, le kell vele chemtrailezni az egész bolygót.
Végre egyszer jóra is használhatnák ezt a technológiát!
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum március 22, 2020, 09:09:48
Idézetet írta: Knapp Dátum március 22, 2020, 08:41:48
Ha lesz ellenszer, le kell vele chemtrailezni az egész bolygót.
Végre egyszer jóra is használhatnák ezt a technológiát!

Menő lenne :)

(https://media.giphy.com/media/45yF1EWM7LyFi/giphy.gif)
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 23, 2020, 00:42:22
Holnapra elérjük a 100,000 gyógyult fertőzöttet!
Hatnak az imák.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 25, 2020, 22:45:17
Nem egy túl merész tipp, de hétvégére (03.27.) már az USA és Olaszország vezeti majd a legtöbb regisztrált fertőzött listáját.
Ráadásul úgy, hogy közel annyi jelenleg is aktív fertőzöttjük lesz, mint amennyi a kínaiaknak összesen volt a 3 hónap alatt.
És hol van még a vége...
https://www.worldometers.info/coronavirus/ (https://www.worldometers.info/coronavirus/)

Egyébként arra is lehetne szorzókat adni vagy tippjátékot hirdetni, hogy mi lesz a "ranglista" állása adott időpontban.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum március 25, 2020, 23:20:18
Idézetet írta: Knapp Dátum március 25, 2020, 22:45:17
Egyébként arra is lehetne szorzókat adni vagy tippjátékot hirdetni, hogy mi lesz a "ranglista" állása adott időpontban.

Etikai kérdéseket vetne fel, pedig érdekes tippjáték lenne. Durva ez a lista, az afrikai részeknél egész rémisztő arányszámok vannak. Gambia 3 esetból 1 halott.

Nem olvasok annyi hírt, elemzést, de az olaszoknál miért ennyire brutális a terjedés és a halálozás? Értem hogy üdvözlésük puszi puszi kézfogás ölelés, meg idősek halnak náluk, rossz az egészségügy, de hasonló, ha nem rosszabb paraméterek vannak a keleti blokkban, Indiában, vagy még sorolhatnám. Miért pont az olaszok?
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 26, 2020, 08:42:06
Idézetet írta: TiB Dátum március 25, 2020, 23:20:18
Etikai kérdéseket vetne fel, pedig érdekes tippjáték lenne. Durva ez a lista, az afrikai részeknél egész rémisztő arányszámok vannak. Gambia 3 esetból 1 halott.

Nem olvasok annyi hírt, elemzést, de az olaszoknál miért ennyire brutális a terjedés és a halálozás? Értem hogy üdvözlésük puszi puszi kézfogás ölelés, meg idősek halnak náluk, rossz az egészségügy, de hasonló, ha nem rosszabb paraméterek vannak a keleti blokkban, Indiában, vagy még sorolhatnám. Miért pont az olaszok?

Dr. House-t nézek folyamatosan, az etikai problémát nem tudom értelmezni. 
(de tényleg gáz lenne a tippjáték. Oddsot viszont a világ végére és Trump újraválasztására is adnak...)

A terjedésnél és a halálozásnál a spanyolok és a franciák is szarban vannak, illetve az USA is gyorsan abban lehet. Sok tízmilliós, százmilliós népesség, zsúfolt nagyvárosok és nagy turizmus mindegyikben közös. Valószínűleg több egymástól független fertőzöttet importáltak.

Lehet, hogy az olaszok csak azt szívták meg, hogy náluk jelentek meg előbb a fertőzöttek. A többiek meg pont az olaszok példáján tanulhatnak.
Megfordítva: ha nálunk robban be elöször Európában, akkor vajon mi most hol tartanánk?
Nálunk a kórház a legnagyobb fertőzésveszély...

A nemzeti statisztikák is lehetnek hm..., sajátosak.
Nem mindegy, hogy csak a haldoklókat tesztelik vagy nagyobb mintából merítenek.
Vagy hogy eltitkolnak-e eseteket azért, mert még a haldoklókat sincs kapacitás tesztelni, vagy mert nem akarnak még nagyobb pánikot.
Ahol sok a beteg és a halott, ott nekem azért alapból hihetőbb a statisztika.

Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Admin Dátum március 26, 2020, 08:42:20
Idézetet írta: TiB Dátum március 25, 2020, 23:20:18
Nem olvasok annyi hírt, elemzést, de az olaszoknál miért ennyire brutális a terjedés és a halálozás? Értem hogy üdvözlésük puszi puszi kézfogás ölelés, meg idősek halnak náluk, rossz az egészségügy, de hasonló, ha nem rosszabb paraméterek vannak a keleti blokkban, Indiában, vagy még sorolhatnám. Miért pont az olaszok?

Egyes vélemények szerint pont az Atalanta - Valencia BL-meccs az okozója, melyet a San Siróban játszottak. Közel 45 ezer néző volt, a legtöbbjük a jelenlegi gócpontból, Bergámóból.

Bergamo lakossága: 120 287 (2017.) ISTAT

Lehet benne valami.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Admin Dátum március 26, 2020, 08:43:47
Idézetet írta: Knapp Dátum március 26, 2020, 08:42:06
Dr. House-t nézek folyamatosan, az etikai problémát nem tudom értelmezni. 
(de tényleg gáz lenne a tippjáték. Oddsot viszont a világ végére és Trump újraválasztására is adnak...)

Több, mint valószínű, hogy nem tudjátok, de az irodáknak meg van tiltva, hogy bármilyen módon a mostani világjárványból haszont szerezzenek.
Már komoly büntetések voltak emiatt.

Egyébként meg a spanyoloknál hamarosan nagyobb gáz lesz, mint az olaszoknál.

Ami a hazai kórházakat illeti, én életemben egyszer voltam beutalva, 3 napig, s akkor is hazamentem egy fertőzéssel, amit ott szedtem össze. A kórházi kezelés 3 napot tartott, az utóhatás 2 hét. Erről ennyit.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 26, 2020, 10:24:36
Az oké, hogy az irodáknak tiltva van, de én miért nem arbolhatok vagy trédelhetek a koronavírussal?!
Ez embertelen.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Admin Dátum március 26, 2020, 11:27:30
Idézetet írta: Knapp Dátum március 26, 2020, 10:24:36
Az oké, hogy az irodáknak tiltva van, de én miért nem arbolhatok vagy trédelhetek a koronavírussal?!
Ez embertelen.

Te egyénileg, a saját felületeden azt tehetsz amit akarsz, viszont az irodák felületén ez tilos.  :ok:
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 27, 2020, 08:33:39
Egy saját tipp:
a vírusveszély miatt csak az megy orvoshoz egyéb nyavalyával, akinek komoly fájdalmai vannak.
Így több betegség sokáig rejtve- és kezeletlenül marad és hamarosan több lesz az "egyéb" súlyos betegség és az ebből következő halál.
(pl. a körzeti orvos és a rendelője, illetve a gyógyszerért sorbanállók sokkal nagyobb eséllyel fertőződöttek koronával, mint az adott beteg, így az ha nem muszáj, nem megy be a vérnyomáscsökkentőért...)

Vagy most leálltak a magánpraxisok és csak a sürgős vizsgálatokat végzik el, így a daganatok és egyéb rendellenességek korai felismerésének esélye csökken.

Kiváncsi vagyok, ezek felmerülnek-e valaha érvként, mikor a várható áldozatok száma alapján mérlegelik a döntéseket...
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 27, 2020, 12:00:49
A svédek kísérlete arra mindenképpen jó, hogy lássuk majd a végén, mennyi értelme volt a drasztikus korlátozásoknak máshol.

https://hvg.hu/vilag/20200326_svedorszag_koronavirus_kiserlet_korlatozas_karanten (https://hvg.hu/vilag/20200326_svedorszag_koronavirus_kiserlet_korlatozas_karanten)

Tippem: ha bejön a svédek számítása, akkor a mostani 12. helyről előre lépnek 1-2 helyet az országok egy főre jutó GDP ranglistáján.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 28, 2020, 10:17:09
Idézetet írta: Knapp Dátum március 27, 2020, 08:33:39
Egy saját tipp:
a vírusveszély miatt csak az megy orvoshoz egyéb nyavalyával, akinek komoly fájdalmai vannak.
Így több betegség sokáig rejtve- és kezeletlenül marad és hamarosan több lesz az "egyéb" súlyos betegség és az ebből következő halál.
(pl. a körzeti orvos és a rendelője, illetve a gyógyszerért sorbanállók sokkal nagyobb eséllyel fertőződöttek koronával, mint az adott beteg, így az ha nem muszáj, nem megy be a vérnyomáscsökkentőért...)

Vagy most leálltak a magánpraxisok és csak a sürgős vizsgálatokat végzik el, így a daganatok és egyéb rendellenességek korai felismerésének esélye csökken.

Kiváncsi vagyok, ezek felmerülnek-e valaha érvként, mikor a várható áldozatok száma alapján mérlegelik a döntéseket...

https://444.hu/2020/03/28/rtl-klub-daganatos-betegeket-kuldtek-el-a-korhazakbol (https://444.hu/2020/03/28/rtl-klub-daganatos-betegeket-kuldtek-el-a-korhazakbol)

Egyszer egy filmben Leslie Nielsen mondott valami ilyesmit örült tudósként:
"Ha százezer ember élete árán meg tudunk menteni egyet, már megérte!"
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Suugger Dátum március 28, 2020, 16:20:37
Idézetet írta: Knapp Dátum március 28, 2020, 10:17:09
https://444.hu/2020/03/28/rtl-klub-daganatos-betegeket-kuldtek-el-a-korhazakbol (https://444.hu/2020/03/28/rtl-klub-daganatos-betegeket-kuldtek-el-a-korhazakbol)

Egyszer egy filmben Leslie Nielsen mondott valami ilyesmit örült tudósként:
"Ha százezer ember élete árán meg tudunk menteni egyet, már megérte!"

Ha ez igaz,akkor undorító és sajnos röhejes is.Már ez a pár vírusos is ennyire megrogyasztotta a magyar eü-t? Vagy félnek a fertőzéstől? Tehát ha nem vagy koronavírusos már el sem látnak.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum március 30, 2020, 00:20:25
Nehéz lesz majd dönteni, mert sok jó részmeglátást írtatok, illetve oak Földpusztító írása nálam alapból díjat érdemel, de eddig talán dert a nyerő.

Idézetet írta: dert Dátum március 13, 2020, 09:28:48
Szerintem Április közepéig még javában benne leszünk a járványban, és nem látszik majd még a vége. Nálunk addigra karantén lesz tehát lakóhelyet (kivétel munka) nem lehet elhagyni. Tucatszámra megjelennek azok a fertőzöttek, akik nem köthetők külföldiekhez, vagy beutazáshoz, beindul a pánik, és az iskolákat talán már 2-3 héten belül bezárják. Nagyjából úgy 750-1000 körüli fertőzött lehet nálunk április közepéig.
Világ szinten is messze lesz még a vége, mert félmegoldások lesznek, és csak nagyon lassan áll le majd az élet. Vakcináról szó sem lesz, ezért Kínában, és néhány országban, ahol a vírus már megjelent újabb felfutástól tartanak majd.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum március 30, 2020, 01:10:40
Idézetet írta: TiB Dátum március 30, 2020, 00:20:25
Nehéz lesz majd dönteni, mert sok jó részmeglátást írtatok, illetve oak Földpusztító írása nálam alapból díjat érdemel, de eddig talán dert a nyerő.

Arra sem lehet tippjátékot kiírni, hogy mikorra lesz nálunk több aktív fertőzött, mint Kínában?
Napra pontosan kéne tippelni, a worldometer adatai döntenek.
(Jelenleg Kína vezet 2691:361-re)

Huh, ha 750-1000 fertőzöttel megússzuk április közepéig, akkor túl is vagyunk a nehezén.
A gyorsuló ütem alapján viszont több ezer is lehet addigra és még az sem lenne annyira durva, mint az olasz vagy spanyol robbanás.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: monet Dátum március 30, 2020, 12:26:47
Április 23-án feloldják az összes korlátozást. Beszéltem egy időutazóval 8)
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: oakland23 Dátum március 30, 2020, 15:19:26
Idézetet írta: monet Dátum március 30, 2020, 12:26:47
Április 23-án feloldják az összes korlátozást. Beszéltem egy időutazóval 8)
Köszi, de melyik év?  ;D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: monet Dátum március 30, 2020, 15:24:52
2051
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: gavrilo14 Dátum március 31, 2020, 13:03:03
Szerintem ne a fertőzötteket nézzétek, hanem a haláleseteket. Izlandon 1000 felett van a fertőzöttek száma a WHO alapján, viszont alig két halálos áldozat. Lehetséges, hogy annyira kemények, hogy náluk ilyen alacsony legyen a halálozási ráta?  A fenéket. Múlt hét óta az egészségeseket is tesztelik, hogy a hordózókat kiszűrjék, tehát azokat, akik a legtöbb országban nem jelennek meg a listán, mivel senki sem vizsgálja őket.

De mondok egy másik példát ha ez nem lenne elég.


Norvégia vs. Svédország
Norvégiában szigorúan lépnek fel a vírus ellen, míg a svédek nem nagyon zárnak be semmit (legyen az iskola, határ, kocsma). Hasonló fertőzöttségük volt, mikor a norvégok bekeményítettek és arra lehetne következtetni, hogy a svédek lehagyták őket. A fertőzöttségben ennek ellenére még mindig a norvégok vezetnek (4100 vs. 3700) viszont, a halálozottsága arány nagyon átfordult (34 vs. 192). Tehát a svédek nemhogy nem védekeznek, hanem nem is tesztelnek eleget, várják, hogy essenek át minél többen a víruson. Nyilván nálunk se 500 fertőzött van csak 16(?) halottra...
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum április 16, 2020, 17:44:59
A játékot dert nyerte, nyereménye átutalásra került Skrillen!

Lenne egy második kör, nemsokára írom a részleteit, ez hosszabb távú lesz.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum április 17, 2020, 18:06:45
Tippjáték - II. kör

Többen is jeleztétek, hogy a hosszúlépés hívei vagytok, ezt teljesen megértem. Gazdasági hatásokra tippelünk, nem egészségügyi kérdésekre.

Kőkemény szabályok

Tippelési határidő: május 10-én 10 óra 10 perc
Nyeremény: 50 euró Skrillen
Tippsorok kiértékelése: december 20-án 20 óra 20 perc

Kérdések lesznek, melyekre tippelni kell, aki a legtöbb pontot eléri, az nyer. Ha esetleg pontegyenlőség lesz, akkor majd eldöntjük, mi történjen, sorsolás, tippjáték, felezés stb. A kérdéssort mindjárt külön hozzászólásba írom. Hozzászólást nem lehet módosítani, akkor inkább írjatok egy újat, és mindenki egyetlen tippsorral vehet részt. Minden helyes válasz egy pont, illetve ahol nem lesz pontos válasz, ott a legközelibb tippet adónak jár csak pont, például árfolyami kérdéseknél. Ha a játékba véletlenül generálok kiskapukat, használjátok ki.

A játékban az eredmények megállapítására a következő oldalakat fogom használni: google valuta váltó, arany-ara.hu, nfsz.munka.hu, ksh.hu
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum április 17, 2020, 18:14:27
Kérdéssor:

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?

• A KSH oldalán mennyi lesz az éppen aktuális magyar GDP mértéke?

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum április 17, 2020, 18:16:20
Idézetet írta: TiB Dátum április 17, 2020, 18:14:27
• A KSH oldalán mennyi lesz az éppen aktuális magyar GDP mértéke?

Ha jól nézem a KSH oldalát, és a közzétételi adatok menetrendjét, akkor a legfrissebb GDP adat a 2020-as harmadik negyedévi lesz december 20-án.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: csabax Dátum április 17, 2020, 20:22:53
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?
400 - 450

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?
1.30 - 1.50

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?
Nem.

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?
Igen, lesznek.

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?
Donald Trump.

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?
1 milló alatt.

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?
kb. 25 000 Ft/g

• A KSH oldalán mennyi lesz az éppen aktuális magyar GDP mértéke?
160 - 170 milliárd USD körül

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?
Nem.

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Nem.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: bendehal Dátum április 17, 2020, 21:52:26
Beteg vagy. De egye fene  :)
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: RedMunchen2010 Dátum április 17, 2020, 22:56:09
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban? 311
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban? 426
• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását? Nem.
• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad? Igen.
• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének? Biden
• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében? 132009
• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án? 17300/g
• A KSH oldalán mennyi lesz az éppen aktuális magyar GDP mértéke?  441
• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra? Igen.
• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból? Nem.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum április 17, 2020, 23:15:15
Nézem a kérdéseket, és a GDP mértéke talán nem pontos, sajnos megszoktam a dollárban kifejezett látványát. Szóval nem az egy főre jutó a kérdés, hanem a teljes, és dollárban kifejezve. De ha máshogy adjátok meg, max átváltjuk.

https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt015.html

De az is lehet, hogy szimplán törölni kellene ezt a kérdést. Bizonytalan vagyok, azt hiszem. :D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum április 17, 2020, 23:36:19
Döntöttem, legyen tánc, és nincs GDP kérdés. Az eddigi két tippelőtől ezúton elnézést.

Kérdéssor:

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Alk Dátum április 17, 2020, 23:42:29
@TiB Elkéstem a hozzászólással, de már így hagyom.

Lehetne például százalékos formában 2019. III. negyedévéhez nézve. Vagy ha kicsit csavarnál rajta, akár egy GDP arányos államadósság. Amúgy király játék, köszi!

Most pont azon gondolkodom, ha csabax nyerné a játékot, az jó vagy rossz lenne-e nekem, de az 500-700 Ft-os euró azért olyan bizalomvesztést okozna, hogy abból nehéz lenne jól kijönni.
(USDHUF 400 x EURUSD 1,30 és 450 x 1,50 között)
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum április 17, 2020, 23:48:47
Idézetet írta: Alk Dátum április 17, 2020, 23:42:29
@TiB Elkéstem a hozzászólással, de már így hagyom.

Lehetne például százalékos formában 2019. III. negyedévéhez nézve. Vagy ha kicsit csavarnál rajta, akár egy GDP arányos államadósság. Amúgy király játék, köszi!

Most pont azon gondolkodom, ha csabax nyerné a játékot, az jó vagy rossz lenne nekem, de az 500-700 Ft-os euró azért olyan bizalomvesztést okozna, hogy abból nehéz lenne jól  kijönni.
(USDHUF 400 x EURUSD 1,30 és 450 x 1,50 között)

Mindkét verzió tetszene pedig, talán az elsőre hajlanék, a százalékos formában történő viszonyításhoz. De inkább nem kavarom tovább a dolgot, pedig ez lehetett volna a legnehezebb kérdés. Persze az valutaárfolyam eltalálása sem egyszerű, de ez némi utánjárást igényelt volna.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Admin Dátum április 18, 2020, 13:54:19
Csak egy javaslat. Már a tegnap láttam csabax hsz.-nál:

"• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?
400 - 450"

Szerintem nem intervallumot kellene adni, hanem fix értéket. Vagy? A kérdés is úgy van feltéve, hogy mennyi lesz.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum április 18, 2020, 14:24:04
A fix jobb lenne, intervallum esetén a középértéket nézem majd kiértékelésnél.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: oakland23 Dátum április 19, 2020, 13:02:49
Idézetet írta: TiB Dátum április 17, 2020, 23:36:19
Döntöttem, legyen tánc, és nincs GDP kérdés. Az eddigi két tippelőtől ezúton elnézést.

Kérdéssor:

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Mi a határidő, amíg lehet tippelni?
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: zsivany20 Dátum április 19, 2020, 18:30:47
Idézetet írta: TiB Dátum április 17, 2020, 18:06:45
Tippjáték - II. kör

Többen is jeleztétek, hogy a hosszúlépés hívei vagytok, ezt teljesen megértem. Gazdasági hatásokra tippelünk, nem egészségügyi kérdésekre.

Kőkemény szabályok

Tippelési határidő: május 10-én 10 óra 10 perc
Nyeremény: 50 euró Skrillen
Tippsorok kiértékelése: december 20-án 20 óra 20 perc

Kérdések lesznek, melyekre tippelni kell, aki a legtöbb pontot eléri, az nyer. Ha esetleg pontegyenlőség lesz, akkor majd eldöntjük, mi történjen, sorsolás, tippjáték, felezés stb. A kérdéssort mindjárt külön hozzászólásba írom. Hozzászólást nem lehet módosítani, akkor inkább írjatok egy újat, és mindenki egyetlen tippsorral vehet részt. Minden helyes válasz egy pont, illetve ahol nem lesz pontos válasz, ott a legközelibb tippet adónak jár csak pont, például árfolyami kérdéseknél. Ha a játékba véletlenül generálok kiskapukat, használjátok ki.

A játékban az eredmények megállapítására a következő oldalakat fogom használni: google valuta váltó, arany-ara.hu, nfsz.munka.hu, ksh.hu

@oakland23  május 10. , 10:10  ;)
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum április 20, 2020, 00:09:11
Beírom újra, az a biztos. Fix értékeket adjatok meg a kérdéseknél. Sok szerencsét :)

Kőkemény szabályok a II. játékkörre

Tippelési határidő: május 10-én 10 óra 10 perc
Nyeremény: 50 euró Skrillen
Tippsorok kiértékelése: december 20-án 20 óra 20 perc

Kérdéssor:

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum április 20, 2020, 22:03:18
Sajnálom, hogy kikerült a GDP kérdés.
Az volt az egyetlen fixem a tippsorban.  :D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Lancer Dátum április 21, 2020, 11:18:28
Kérdéssor:

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?-325

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?-1.23

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?-Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?-Lesz

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?-Trump

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?-375 ezer

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?-1850

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?-Nem

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?-Nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: baliizu Dátum április 21, 2020, 12:13:01
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?
316

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?
1.12

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?
Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?
Lesznek

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?
Joe Biden

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?
305000

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?
18200 HUF/g

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?
Nem

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum április 21, 2020, 13:51:15
Idézetet írta: Knapp Dátum április 20, 2020, 22:03:18
Sajnálom, hogy kikerült a GDP kérdés.
Az volt az egyetlen fixem a tippsorban.  :D

Nálam csak a cicifix.

(https://i.imgur.com/srsDURQ.jpg)
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: zsobak Dátum április 22, 2020, 19:17:52
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?
352

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?
1.16

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?
Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?
Lesznek

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?
Trump

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?
298000

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?
19600 HUF/g

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?
Nem

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: BvB_09 Dátum április 22, 2020, 23:40:06
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?
347 Forint.
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?
1.14
• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?
Igen.
• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?
Lesznek.
• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?
Donald Trumpot.
• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?
574 326 fő.
• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?
20 621 Ft/g.
• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?
Igen.
• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Nem.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum április 27, 2020, 22:11:30
Idézetet írta: TiB Dátum április 17, 2020, 18:06:45
Tippjáték - II. kör

Tippelési határidő: május 10-én 10 óra 10 perc
Tippsorok kiértékelése: december 20-án 20 óra 20 perc

Nyeremény: 50 euró Skrillen

Kérdéssor:

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Nezocsa Dátum április 27, 2020, 22:59:45
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?     303 HUF

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?       333 HUF

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?       NEM

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?      LESZ

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?     Joe Biden   2.15ért

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?    234.000 Fő

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án? Színarany: 14567 HUF/gr

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?  NEM

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból? NEM
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: grof19 Dátum április 28, 2020, 20:04:30
Sziasztok!

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban? 342 ft

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban? 1.15

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását? nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad? Igen Lesznek

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének? Donald Trump

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében? 470.000 fő

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án? 1804 ft

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra? Igen

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból? Nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: csabax Dátum április 28, 2020, 21:17:47
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?
425

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?
1.40

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?
Nem.

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?
Igen.

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?
Donald Trump.

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?
999 999.

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?
24 999 Ft/g

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?
Nem.

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Nem.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Sound Dátum május 01, 2020, 13:15:33
SZIASZTOK!

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?
332,9

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?
1.27

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?
Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?
Lesznek

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?
Joe Biden

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?
199999

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?
19800 HUF/g

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?
igen

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: firgabácsi Dátum május 01, 2020, 17:32:51
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?
338

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?
1.42

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?
Nem.

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?
Igen.

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?
Joe Biden

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?
116000

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?
22 224 Ft/g

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?
Nem.

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Nem.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: MessiÁs Dátum május 01, 2020, 18:06:53
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?
317

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?
1.09

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?
Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?
Igen

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?
Biden

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?
352000

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?
19334 Ft/g

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?
Nem

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Hentesáru Dátum május 02, 2020, 08:40:38
Kérdéssor:

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?

322

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?


1.10

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?

Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?

Lesznek

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?
Donald Trump


• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?
888555

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?


26800FT/g

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?

Nem

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?

Nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum május 05, 2020, 01:12:29
Beírom újra, természetesen a korábbi tippek érvényesek, csak hátha valaki nem lapoz vissza és nem érti mi történik itt. Pontos értékeket adjatok meg a kérdéseknél, tehát például 1 dollár 334 forint lesz. Sok szerencsét :)

Kőkemény szabályok a II. játékkörre

Tippelési határidő: május 10-én 10 óra 10 perc
Nyeremény: 50 euró Skrillen
Tippsorok kiértékelése: december 20-án 20 óra 20 perc

Kérdéssor:

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: zotao Dátum május 05, 2020, 10:03:41
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban? - 330

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban? - 1,3

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását? - nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad? - lesz

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének? - Joe Biden

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében? - 600.000

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án? - 4700

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra? - nem

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból? - nem

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: davixxx Dátum május 05, 2020, 12:01:56
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban? 345

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban? 1.07

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását? Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad? Lesznek

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének? Joe Biden

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében? 220.223 db

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án? 22.345 Ft/kg

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra? Igen  :redchug:

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból? Nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Alk Dátum május 06, 2020, 12:41:52
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban? 312

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban? 1,22

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását? Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad? Lesz

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének? Trump

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében? 550 ezer fő

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án? 21.250 Ft/g

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra? Nem

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból? Nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Coutinho Dátum május 06, 2020, 14:53:38
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban? 323

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban? 1,11

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását? nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad? lesz

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének? Donald Trump

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében? 350.000

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án? 18 888 ft/g

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra? nem

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból? nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: sipull Dátum május 06, 2020, 15:58:22
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban? 331

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban? 1,08

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását? Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad? Lesz

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének? D. Trump

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében? 372.500

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án? 21.340 ft/gramm

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra? Nem

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból? Nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Őrült Király Dátum május 09, 2020, 15:41:26
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban? 315

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban? 1,20

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását? Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad? Lesz

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének? Trump

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében? 332 ezer fő

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án? 21.450 Ft/g

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra? Nem

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból? Nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: oakland23 Dátum május 09, 2020, 16:20:25
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban? 300

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban? 1,00

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását? Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad? Lesz, ez 100%

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének? Trump, ez is 100%

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében? 200 ezer fő

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án? 22.450 Ft/g

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra? Nem (de utána sem  ;D )

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból? Nem (ez is 100%)
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Salvio Dátum május 09, 2020, 17:10:13
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban? 327

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban? 1,13

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását? Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad? Lesz

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének? Joe Biden

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében? 444.000 fő

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án? 22.400 Ft/gramm

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra? Nem

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból? Nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Nezocsa Dátum május 09, 2020, 17:12:42
Idézetet írta: Nezocsa Dátum április 27, 2020, 22:59:45

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?       333 HUF


Ha lehet: 333HUF helyett 1.08 USD
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum május 10, 2020, 10:03:26
• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban?
317

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban?
1.17 euróba

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását?
Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad?
Igen, lesznek.

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?
Joe Biden

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében?
323112 fő (plusz/mínusz 5 fő :D  )

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án?
15900 ft/gramm

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra?
Nem

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból?
Nem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Lacapi Dátum május 11, 2020, 09:49:28
Mikről maradtam le...  ;D ;D ;D ;D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Admin Dátum május 11, 2020, 09:52:05
Idézetet írta: Lacapi Dátum május 11, 2020, 09:49:28
Mikről maradtam le...  ;D ;D ;D ;D

Na látod, látod.  :D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: csabax Dátum június 05, 2020, 17:37:19
Idézetet írta: csabax Dátum április 28, 2020, 21:17:47
• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének?
Donald Trump.
Alighanem ezt megszívtam.  ;)
Ám, persze, azért az is igaz, hogy ugyan tudtam, hogy nagyon-nagyon sok "furcsa" dolgot megtesz az a trampli, ám az április végi tippeléskor arra azért nem gondolhattam, hogy az a kretén éppen abból a hatalomból fog rendet követelni, amelyik hatalomnak ő a vezére.
Eddig is nagyon alaposan tudatában voltam annak, hogy kretén az a csávó, ám mostantól már azt is tudom, hogy még az általam eddig vélteknél is kreténebb a trampli.
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: zbking Dátum június 14, 2020, 11:38:05
Sote tanulmany 1. :

100.000 emberbol 14 fertozott van, ebbol 13 tunetmentes.

Sote tanulmany 2.:

99,9%, hogy a tunetmentes emberek nem fertoznek.

Ergo, 1/100.000, akitol felni kell. Ezert lett felmillio munkanelkuli.

Es bazmeg, a 15 millas terepjaros kocsog megy anyucival szeddmagad cseresznyet szedni, es sajat autoban mindkettojukon maszk van. Mi a kurva anyjuktol felnek, 1/100.000-nel?

Ehhh, elengedem, csak felbaszom magam.

Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Knapp Dátum július 06, 2020, 16:57:25
Idézetet írta: zbking Dátum június 14, 2020, 11:38:05

Es bazmeg, a 15 millas terepjaros kocsog megy anyucival szeddmagad cseresznyet szedni, es sajat autoban mindkettojukon maszk van. Mi a kurva anyjuktol felnek, 1/100.000-nel?


Talán attól félnek, hogy felismerik őket...
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum december 21, 2020, 09:37:47
Ha minden igaz, ezek voltak a válaszok, most pedig átnézem, ki állt hozzájuk a legközelebb.

Kérdések és válaszok:

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban? Válasz: 292.5 forint

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban? Válasz: 1.23 dollár

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását? Válasz: Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad? Válasz: Nem maradt el

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének? Válasz: Joe Biden

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében? Válasz: 296 500 álláskereső

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án? Válasz: 17 895 Ft/gramm

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra? Válasz: Kijut

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból? Válasz: Nem lépett ki egy ország sem
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum december 21, 2020, 20:48:34
Nem volt egyszerű a kiértékelés, a nyertes @RedMunchen lett! Gratulálok! :beerchug:

Szabályok nem igazán voltak, hibázhattam is, ezért óvásra hagyok időt, holnapig (december 22. - 20:00) időt :)
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: szalist Dátum december 21, 2020, 22:34:25
Idézetet írta: TiB Dátum december 21, 2020, 09:37:47
Ha minden igaz, ezek voltak a válaszok, most pedig átnézem, ki állt hozzájuk a legközelebb.

Kérdések és válaszok:

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 dollár forintban? Válasz: 292.5 forint

• 2020. december 20-án mennyibe fog kerülni 1 euró dollárban? Válasz: 1.23 dollár

• Magyarországon december 20-ig bevezetik a teljes kijárási tilalmat, katonákkal és rendőrökkel keményen ellenőrizve a betartását? Válasz: Nem

• Lesznek választások az Egyesült Államokban, vagy elmarad? Válasz: Nem maradt el

• Ha lesz választás, kit szavaznak meg az USA következő elnökének? Válasz: Joe Biden

• Mennyi nyilvántartott álláskereső lesz Magyarországon 2020 novemberében? Válasz: 296 500 álláskereső

• Mennyi lesz az arany ára forintban december 20-án? Válasz: 17 895 Ft/gramm

• December 20-ig kijut Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságra? Válasz: Kijut

• Szintén december 20-ig lesz olyan ország, mely kilép az EU-ból? Válasz: Nem lépett ki egy ország sem

Azért a kijárási tilalom megvan,és nem tudom a gépfegyveres tekeseket minek nevezzem :D
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: hubika88 Dátum december 21, 2020, 22:36:16
csak nem teljes, hanem éjszakai
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: RedMunchen2010 Dátum december 22, 2020, 20:41:51
Koszonom @TiB mar meg is kaptam a nyeremenyt!
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: Pozzato Dátum május 09, 2021, 17:50:08
Idézetet írta: Pozzato Dátum március 13, 2020, 14:41:44
A boldogtalan házasságban élőkre nem feltétlenül várnak jó hetek vagy hónapok, hiszen a kocsmák is limitáltan működnek majd, Tinderen nem ismerkedhetsz (vagy csak távolból figyelheted a partnered, nem mintha, amúgy nem azt tennéd), ráadásul, ha elhízol az asszony tarhonyájától, akkor még edzeni sem tudsz lemenni, mert a terem is zárva. Nem tudsz a többi büdös emberrel együtt "egészségesen" izzadni, utána pedig posztolni Instagramra, hogy mennyire patika teste van apának.

Cserében az Instagramon elszabadulnak a TiB tb hashtagek, mondván mindenki felidézi, milyen volt a tavalyi neszebári nyaralás, esetleg eljutni kitartottként Dubaiba vagy a Balaton Soundra. Jönnek majd az influencerektől a maszk tesztek, valamiből élni kell, minőségi tartalmat akarnak gyártani. Mondjuk ennyi erővel lehetne rajtuk tesztelni a különböző gyógyászati megoldásokat is, nem?

Ki lesz a járvány legnagyobb nyertese? Azt gondolnád, hogy a gyógyszergyártó cégek, de tévedsz: Netflix és a Durex. Mindenki otthon bassza majd el az idejét (szó szerint), ez egyre több frusztrációt okoz, valahogyan le kell vezetni. El kell dönteni, hogy a CSOK-ot választod és vehetsz majd egy iglut az árán, vagy pedig megkíméled a gyereket a folyamatos tarhonyázástól, és az utazás nélküli influencer élettől, ezért húzol egy óvszert (vagy többet), utána pedig megnézitek a YOU legújabb részét, esetleg a Netflix is végre észhez tér, felveszi kínálatába a Szomszédok c. sorozatot, aztán a világ végre megtudhatja, hogyan élt Vágási Feri.

Ki lesz a legnagyobb vesztese? Ha nem oldódik meg gyorsan a helyzet, akkor a Liverpool, mivel végre nyernének egy bajnoki címet a PL-ben, de most már mindenki furán fog tekinteni az idei első helyükre, ha egyáltalán letolják a hátralévő fordulókat.

Félig viccnek szántam, már rég vége a versenynek, de azért a jó pár "beesett" (igaz, valamelyik csak egy évvel később). Erről a videóról jutott eszembe, igaz, nem influencerek, de tesztelik a maszkokat (viccesen):
https://www.youtube.com/watch?v=IjWZ9PiKdjk&feature=emb_logo
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: zbking Dátum május 11, 2021, 18:54:07
Ha valaki Pfizerre vadászik:

Tény1: április 30-án hajnalban nyitották meg a Pfizer jelentkezési lehetőséget.

Tény2: a 16-18 évesek szerdáig jelentkezhetnek, de csak csütörtöktől oltják őket Pfizerrel.

Tény3: SOTE biztonsági őr ismerős mondta, hogy holnapra az összes SOTE oltópontra behívták az összes szabad embert, hasonló banzáj várható, mint 30-án.


Egy próbát megérhet hajnalban ránézni, hátha nyitnak megint egy szabad Pfizer napot.

(Nagyon ne terjesszétek, csak okosan. Aztán persze lehet, hogy rosszul kombinálok, de a fenti tények alapján ez benne lehet a pakliban, egy hajnali 2 perces csekkolást megér)
Cím: Re:Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!
Írta: TiB Dátum december 16, 2021, 10:43:34
Idézetet írta: Pozzato Dátum március 13, 2020, 14:41:44
Ki lesz a járvány legnagyobb nyertese? Azt gondolnád, hogy a gyógyszergyártó cégek, de tévedsz: Netflix és a Durex. Mindenki otthon bassza majd el az idejét (szó szerint), ez egyre több frusztrációt okoz, valahogyan le kell vezetni. El kell dönteni, hogy a CSOK-ot választod és vehetsz majd egy iglut az árán, vagy pedig megkíméled a gyereket a folyamatos tarhonyázástól, és az utazás nélküli influencer élettől, ezért húzol egy óvszert (vagy többet), utána pedig megnézitek a YOU legújabb részét, esetleg a Netflix is végre észhez tér, felveszi kínálatába a Szomszédok c. sorozatot, aztán a világ végre megtudhatja, hogyan élt Vágási Feri.

Érdekes olvasni a korábbi előrejelzéseket, amik már a múltra vonatkoznak, a topik elején :)