csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum december 10, 2019, 23:04:28
Norvégia - Németország, 29.5 gól felett a hazai csapat  :great:
32 gól (32-29)

Idézetet írta: csabax Dátum december 11, 2019, 13:01:07
Barito Putera - PSM Makassar, 2.5 gól felett  :great:
71. perc: 3-0

Idézetet írta: csabax Dátum december 11, 2019, 14:20:13
Dinamo Zagreb - Manchester City, mindkét csapat szerez gólt  :great:
34. perc: 1-1

#25443 december 16, 2019, 21:01:56, csabax
Viitorul Constanta - FCSB 2  :great:

Látván az utóbbi időszakbeli nagyon balszerencsés sorozatomat a tippjeimnél ebben az SfGuru játékban és azt is tudván, hogy a bukaresti focicsapat ellendrukkere vagyok, ezért szerintem ennél a FC Viitorul Constanta - FCSB román élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél azt kellene tennem, hogy a vendég FCSB győzelmére tippelek és akkor ez az együttes nagy valószínűség szerint nem fog nyerni. Mert akkor vele együtt én is nyernék, s az nem nagyon elképzelhető dolog, hiszen ez esetben feleslegesen buktam el ebben az SfGuruban az élről és a pluszról egészen legalul az utolsó helyre és az egyre jelentősebb mínuszra.

Persze, nem elsősorban a fentebbi ok miatt tippelek most a vendégek idegenbeli győzelmére, hanem. És itt a mondat folytatására majd kigondolnak valamit azok, akiknek van idejük és türelmük és hajlandóságuk foglalkozni ilyesmivel. Én inkább "maradok" annál a verziónál, hogy motiváltak nagyon a 33 ponttal rendelkező FCSB játékosai, hiszen ezzel az esetleges idegenbeli győzelemmel akár még dobogóra is kerülhetnek a jelenlegi 5. helyről. Ez mellett pedig már néhány hete azon fogadkoznak, hogy az év végéig minden bajnokságbeli meccsüket meg kell nyerniük ahhoz, hogy a rossz szezonkezdet után minél inkább közelebb kerüljenek a legszűkebb elithez és így tavasztól immár az újabb bajnoki cím megszerzéséért küzdhessenek.

Természetesen nem lesz egyszerű a vendégek feladata, hiszen a 35 pontos házigazda csapat már jelenleg is dobogós helyen van, s nyilván azért fog nagyon küzdeni, hogy ez a meccs után is azon a 3. helyen maradjon. Tehát az már most biztosra vehető, hogy hatalmas csata lesz a Viitorul Constanta - FCSB találkozón, szorosnak ígérkezik a meccs és valószínűleg csak a játékosok pillanatnyi formája vagy/és valamilyen váratlan egyéni megmozdulás dönthet majd a 3 pont sorsáról.

Tipp: győz az FCSB.

#25444 december 14, 2019, 16:52:08, csabax
GVVV - Koninklijke HFC, 4.5 gól felett  :noway:

#25445 december 14, 2019, 19:32:46, csabax
Kisvárda - MOL Fehérvár, mindkét csapat szerez gólt  :noway:

#25446 december 14, 2019, 20:11:58, csabax
Royal Antwerp FC - AS Eupen, 3.5 gól felett  :noway:

#25447 december 16, 2019, 22:45:44, csabax
Anaheim Ducks - New York Rangers, 2.5 gól felett a vendégcsapat  :great:

#25448 december 16, 2019, 23:23:37, csabax
Calgary Flames - Carolina Hurricanes, 2.5 gól felett a vendégcsapat  :great:

#25449 december 15, 2019, 16:58:57, csabax
Viktoria Plzen - Teplice, Viktoria Plzen 1.5 gól felett    :noway:

Ennél a Viktoria Plzen - Teplice cseh élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél arra tippelek, hogy a hazaiak legalább 2 gólt szereznek majd a találkozón. Jelenleg a 2. helyen van a tabellán a Viktoria Plzen (mérlege az eddigi 19 mérkőzésen: 11 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 34-18-as gólarány, 37 pont), s igazából egyelőre nincsen semmi különös teendője, mint az, hogy lehetőleg minél simábban és minél több erőt spórolva nyerje meg az otthoni találkozókat. Mert az már most egyértelmű, hogy ez a csapat be fog jutni a felsőházi rájátszásba, ott pedig majd a bajnoki címért zajló versengés egyik résztvevője lesz.

Egyelőre azonban az van, hogy se felfelé nincsen út és már csak apró remény lehet az 51 ponttal listavezető Slavia Prága megközelítésére, de egyelőre lefelé sincsen út, hiszen 5 pont előny van a 32 ponttal 3. helyezett Sparta Prága előtt. Azért az nagyon sokat elárul a cseh élvonalbeli focibajnokság színvonaláról, hogy az 1. helyezett Slavia Prága még 19 lejátszott mérkőzés után is veretlen, a 16 győzelme mellett mindössze csak 3 döntetlenje van, de közben szerzett 41 gólt és csak 3 gólt kapott. Azért az tényleg "szép", hogy 19 meccsen mindössze csak 3 gólt kapott saját hazája focibajnokságában a Slavia Prága. Méghozzá úgy, hogy kettős terhelése volt az együttesnek, hiszen ebben az őszi időszakban a cseh élvonalbeli bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is szerepelt a prágai csapat. (Hasonlat: francia bajnokság és a PSG.)

Visszatérve a Viktoria Plzen - Teplice találkozóra: tényleg az a helyzet, hogy nagyon kevés említésre méltó dologról lehet írni, s inkább amolyan "ha nyerni akar 2 góllal a Viktoria Plzen, akkor nyerni is fog 2 góllal a Viktoria Plzen" dologról szól ez. A vendég FK Teplice 11. helyezett a maga 22 pontjával, jelenleg kifejezetten rossz formában van a csapat, s mindezek mellett inkább csak otthon szokik jól szerepelni, már, persze, amikor hajlandók ilyesmire a játékosok, miközben pedig gyatrán játszik idegenben és a kinti meccseken jobbára amolyan "pofozógép".

Ha tehát hajlandó lesz 1 gólnál többet szerezni a hazai csapat, akkor ez a Viktoria Plzen - Teplice mérkőzés remek alkalom lehet erre.

Tipp: Viktoria Plzen 1.5 gól felett.


#25450 december 17, 2019, 11:37:37, csabax
Sivasspor - Fenerbahce 1  :great:

Remélhetőleg tart még ezen a török élvonalbeli bajnoki mérkőzésen is a hazaiak lendülete és nagyon jó formája, mert ebben az esetben azért elképzelhető, hogy a Süper Lig 30 pontos listavezetője, a Sivasspor győzni bír majd hazai pályán az isztambuli Fenerbahce ellen. Ha nem, hát akkor nem. Egyelőre azért még az van, hogy a házigazda Sivasspor ott tart, hogy zsinórban már 8 mérkőzést nyert meg az összes sorozatban. Ebből a nyolc sikerből 6 meccs a török bajnokságban volt, míg 2 pedig a török kupában. Legutóbb október közepén szenvedett vereséget idegenben a Sivasspor, akkor egy másik isztambuli csapat, a török rekordbajnok Galatasaray bírta legyőzni 3-2-re az utolsó negyedórában szerzett góllal. Azóta viszont csak győzelmeket ünnepelhetnek a meccsek végén a Sivasspor játékosai, vezető és szurkolói.

Erről a meccsről ketten fognak hiányozni a hazai együttesből: az ukrán középpályás Serhiy Rybalka és a piros lap miatt eltiltott - szintén középpályás - török Hakan Arslan. A vendégeknél három hiányzó lesz: a sokáig az angol élvonalban szerepelt nigériai Victor Moses, a török válogatott Mevlüt Erdinc és egy teljesen jelentéktelen hiányzó, a sokadik számú kapus Erten Ersu.

Ott lesznek viszont, minden bizonnyal, a Sivasspor kezdőcsapatában a támadó középpályás és házi gólkirály Emre Kilinc, valamint az előző labdarúgóhoz közel hasonlóan eredményes gólszerző brazil Fernando is. Pluszban pedig még ott lesz a hazaiak csatársorában a mali Mustapha Yatabare is. Ha ők hárman jól játszanak majd a Fenerbahce ellen, akkor elképzelhető a hazaiak újabb győzelme. Ha pedig legalább ketten közülük még gólt is szereznek, akkor meg pláne, hogy sikerülhet az a hazai győzelem. A hazai védelem legfontosabb feladata valószínűleg az lesz, hogy a vendégek első számú gólfelelősét, a koszovói Vedat Muriqi csatárt "kiiktassák" a játékból. Ha ez sikerülni fog, akkor alighanem hazai győzelemmel fog zárulni ez a találkozó.

Tipp: győz a Sivasspor.

#25451 december 15, 2019, 15:51:37, csabax
Larissa - Atromitos Athens 1  :noway:

Szerintem vagy döntetlen eredménnyel fog zárulni ez a görög élvonalbeli találkozó vagy pedig nyerni fognak a hazaiak. Én az utóbbi lehetőségre szavazok és ezért arra is tippelek. Természetesen van még egy harmadik lehetőség is ezen mérkőzés végkimenetelére, éspedig az, hogy nyerni bír majd idegenben az athéni Atromitos, ám én ezt a dolgot nem tartom annyira valószerűnek. Bár, amilyen formám van újabban ebben az SfGuru játékban, hogy majdnem mindig éppen az ellenkezője történik annak az adott meccsen, mint amire én tippelek... Szóval azért van esély a vendégsikerre, de én ezt most kizárom, és ha mégis ez fog történni vasárnap, akkor az immár felesleges mérgelődés helyett már megint nevetni fogok egyet kínomban a "na, és még ez is" dumával.

De addig is még egyelőre maradok annál a változatnál, hogy nyerni fog otthon az AE Larissa. Ezt leginkább azért gondolom így, mert elvileg győznie kellene a 19 ponttal 6. helyezett hazai együttesnek. Ez az újabb győzelem azért lehetne ajánlatos, mert a görögöknél csak 6 csapat játszhat majd a felsőházi rájátszásban, márpedig az AE Larissa éppen a 6. helyen van, és nemsokára - ha nem figyel és felelőtlen - átkerülhet az alsóházba. Sőt, látom közben, hogy máris ott van az alsóházban, ugyanis miközben éppen írtam az előbbi sorokat, addig a Panathinaikos - Lamia éppen most zajló mérkőzésen 1-0-ra változott az eredményjelző tabella, s ez pedig azt jelenti, hogy a Panathinaikos előre lépett a 6. helyre, míg az AE Larissa lecsúszott a 7. helyre. Vagyis az első csapat a felsőházban van, miközben pedig az utóbbi együttes pedig már az alsóházban van.

Tényleg nagyon billeg a dolog az AE Larissa számára és elvileg minél több pontra lenne szüksége ahhoz, hogy ne alsóházi résztvevő legyen a rájátszásban, hanem a felsőházi rájátszásban szerepelhessen majd tavaszkor. És szerintem csakis és kizárólag a hazai csapaton fog múlni, hogy így lesz-e avagy nem így lesz.

Tipp: győz az AE Larissa.


#25452 december 17, 2019, 18:26:24, csabax
VfL Osnabrück - Dynamo Dresden 1  :great:

Kissé meglepett a bukik által ajánlott majdnem "duplázós" szorzó a hazaiak győzelmére ennél a VfL Osnabrück - Dynamo Dresden német másodosztályú bajnoki mérkőzésnél. Persze, az is megeshet, hogy a bukik nagyon "benézték" a dolgot, de az simán meglehet, hogy ezek a bukik tudnak valami infót, amiről nekem nincsen tudomásom és így én megint "lyukra futok" azzal, hogy a házigazdák győzelmére tippelek. Sebaj, mert nemsokára úgyis kiderül majd.

Egyelőre az van, hogy a 23 pontos házigazda VfL Osnabrück a 6. helyen van, míg a vendég SG Dynamo Dresden a Bundesliga 2 sereghajtója, s 13 ponttal utolsó helyezett. Ebben a fordulóban még FC Heidenheim - DSC Arminia Bielefeld találkozót is rendeznek a német másodosztályú focibajnokságban. A VfL Osnabrück másik riválisa, mert az egyik rivális az előbb említett FC Heidenheim, szóval a másik rivális, az Erzgebirge Aue már játszott ebben a fordulóban és a Jahn Regensburg elleni 1-0-ás hazai győzelme éppen arra volt elegendő, hogy előzzön 3 ponttal és a rossz gólarányával együtt 5. helyezett lehessen. Mivel az FC Heidenheim a nagyon jó formában levő és 4 pontos előnnyel listavezető DSC Arminia Bielefeld ellen fog játszani, simán elképzelhető így mostan, hogy nem bírja majd megnyerni azt a meccset. Ezért aztán az van, hogy amennyiben a VfL Osnabrück győzni tud hazai pályán a sereghajtó drezdaiak elleni találkozón, akkor a 4. helyre léphet előre. Pluszban még az is lesz, hogy közelebb kerül a dobogó legalsó fokán levő VfB Stuttgart csapatához és így a jövőben a német élvonalba való feljutásért küzdhet majd.

Szóval szerintem motivált lesz a házigazda csapat ezen a VfL Osnabrück - Dynamo Dresden meccsen és bizony még jelentős tét is lesz számára. Na, ezért lepődtem meg én kissé, hogy 1.95-öt ajánlanak a bukmékerek a hazaiak győzelmére. Vagy tényleg tudnak valami olyasmit ezek a bukmékerek, amit én még nem tudok erről a találkozóról, vagy pedig szimplán csak bevállalják, hogy lesz, ami lesz, és talán.

Tipp: győz a VfL Osnabrück.

#25453 december 15, 2019, 16:56:07, csabax
Bordeaux - Strasbourg 1  :noway:

Nagyot "szívott" szombaton az ezen a Bordeaux - Strasbourg francia élvonalbeli bajnoki mérkőzésen házigazda FC Girondins Bordeaux. Ugyanis úgy alakultak a dolgok - pontosítás, amikor néztem, akkor még így voltak, de mivel éppen több francia bajnoki meccs is zajlik éppen miközben írok, lehetséges, hogy közben változik a tabella -, na, szóval úgy alakultak a dolgok, hogy az 5. helyről a 7. helyre "csúszott le" az FC Girondins Bordeaux. Elhiszem, hogy ez nem éppen kellemes dolog, de hát előfordul az ilyesmi. Korábban is előfordult már ehhez hasonló eset, tehát volt már bőven idő hozzászokni az ilyesmihez.

A Nantes és Reims együttesei előzték meg a Garonne-partiakat, de ez az előzés a borvidékiek számára ideális esetben csak átmeneti valami lehet és mindössze csak 1 napig tarthat, hiszen vasárnap Bordeaux - Strasbourg mérkőzést rendeznek a francia élvonalban. Amennyiben pedig ezen az előbb említett meccsen a 26 pontos házigazda csapat le bírja győzni a 21 ponttal 15. helyezett RC Strasbourg gárdáját, akkor nem csak visszafelé való előzés történhet, hanem még az is megtörténhet, hogy az FC Girondins Bordeaux csapata egészen a 4. helyig lép előre. És ezzel, természetesen, harcban lehet ebben az idényben a Bajnokok Ligájába vagy az Európa Ligába jutásért. Tehát elvileg van oka az RC Strasbourg elleni jó szereplésre az FC Girondins Bordeaux csapatának, de, persze, csakis a játékosokon fog majd múlni, hogy élnek-e a lehetőséggel. Elvileg lenne miért küzdeniük, de azért nem érdemes elfelejteni, hogy franciákról van szó. Szóval: "csak nyugisan".

A hazaiaknál mindenki egészséges, nem lesz egyetlen hiányzó sem, s így a pillanatnyilag legjobb csapatát küldheti majd pályára a néhány évvel ezelőtt Székesfehérváron edzősködő portugál Paulo Sousa. A vendégeknél is majdnem így alakultak a dolgok, de csak majdnem, hiszen ott van egy hiányzó, éspedig a védekező középpályás Jeremy Grimm. Egyelőre még azt is híresztelik, hogy a bosnyák középpályás Sanjin Prcic és a francia védekező középpályás Jean-Ricner Bellegarde sem bírnak majd játszani, mert még kisebb sérüléssel bajlódnak. Nyilván majd legkésőbb meccskezdéskor ki fog derülni, hogy igazából mi van velük.

Izgalmas meccsre nem számítok, de arra azért igenis hogy némi szerencsével a hazaiak nyerhetnek majd 1-2 gól különbséggel.

Tipp: győz az FC Girondins Bordeaux.


#25454 december 17, 2019, 18:57:29, csabax
FC Schalke - Eintracht Frankfurt 1  :great:

Hiányozni fognak (már, akinek, persze, mert nekem nem): az algériai Nabil Bentaleb, a szenegáli Salif Sane, Mark Uth, az osztrák Alessandro Schöpf és a francia Benjamin Stambouli a hazaiaktól, illetve a korábbi PSG hálóőr és Frankfurtban is első számú kapus Kevin Trapp, a holland "gólzsák" Bas Dost, az eltiltott argentin David Abraham, a szintén eltiltott Dominik Kohr és Marco Russ a vendégektől. Ezen kívül még az is van, hogy a házigazda gelsenkircheni alakulatnál az ex-Manchester City hátvéd szerb Matija Nastasic izomproblémákkal küzd és ha nem bírják őt a meccskezdésig "összedrótozni" az orvosok, akkor bizony ő is kénytelen lesz kihagyni ezt a meccset. A másik csapatnál a holland Jonathan de Guzman van hasonló helyzetben, bár ott nem izomproblémák vannak.

Ennél az FC Schalke - Eintracht Frankfurt német élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél az a helyzet van, hogy a 25 pontos házigazda gelsenkircheni csapat jelenleg a Bajnokok Ligája-indulást jelentő 4. helyen van, míg pedig a vendég Eintracht Frankfurt a középmezőny végén foglal helyet a tabellán, 12. helyezett 18 ponttal. A hazai csapatnál az lehet a legfőbb teendő, hogy a mostani BL-es helyezést bármi áron meg kell tartani. Méghozzá úgy, hogy közvetlen veszélyt jelent az FC Schalke csapatára a mögötte hozzá hasonlóan 25 ponttal rendelkező és 5. helyezett SC Freiburg, a szintén 25 ponttal 6. helyezett Bayer Leverkusen és a 24 ponttal 7. helyezett német rekordbajnok Bayern München. Vagyis jobbára egyetlen út van az FC Schalke Gelsenkirchen előtt: a hazai győzelemmel való előre menekülés. Ennyi, és semmi más, hiszen fenyegetően közelítenek a riválisok.

A vendég Eintracht Frankfurtnál azt tapasztalom, némileg meglepődve, hogy a mindössze néhány nappal ezelőtt, csütörtökön játszott Európa Liga-mérkőzésen Adolf Hütter edző nem igazán pihentette a jobb frankfurti focistákat, hanem azon a portugál SC Vitoria Guimaraes elleni 3-2-es hazai vereséggel végződött meccsen is játszatta őket. Természetesen nem mindannyiukat, hanem csak a nagyon nagy többségüket. Ez nálam azt jelenti, hogy a FC Schalke - Eintracht Frankfurt találkozón fáradtabbak lesznek a vendégek.

Tipp: győz az FC Schalke 04 Gelsenkirchen.