2015-ös kerékpár szezon

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Igen én is Nibalinak adnám a legtöbb esélyt. Nagy kérdőjel a Vuelta útvonala, mert ha ott nem lesz annyi TT, akkor Landának  is jó esélye lehet, de nála nagy kérdőjel, hogyan bírja majd a Giro 40km-es időfutamát.

Elnéztem az idei Tour útvonalát, és ha Nibali nem indul, akkor Contadornak fekszik a legjobban. Kíváncsi vagyok rá, hogy utána rámegy-e a Vueltára. Szerintem jövőre is a Vueltán lehet a legszínvonalasabb verseny és a legnagyobb sztárparádé.

Amúgy az olimpiának eléggé érdekes pályája lesz, mivel az idei tesztversenyt Vuillermoz nyerte, aki inkább egynapos menő. Azonban ez nem jelent semmit, mivel az olimpián elvileg macskaköves rész is lesz a viadalon. Ezért is nem értem, hogy például Contador miért erőlteti ennyire az olimpiát..
Inkább tűnik Saganos, Kwiatkowskis pályának, mint Contadoros vagy épp Nibalisnak.

Csabax, és mi a minimális odds, amiért fogadnál arra, hogy a Giro-Tour-Vuelta triplából valaki kettőt behúz?

Amúgy szerintem kb. úgy lehet, ha Giro és Vuelta kombiban gondolkodunk, esetleg Giro-Tour. De a Tour-Vuelta szerintem kizárt. És mivel elvileg tisztul a sport, meg motor sincs a kerékpárokban, így nem nagyon hiszem, hogy két egymás utáni három hetest meg tud nyerni valaki. De ez csak az én véleményem.

Idézetet írta: oakland23 Dátum október 27, 2015, 19:33:29
Csabax, és mi a minimális odds, amiért fogadnál arra, hogy a Giro-Tour-Vuelta triplából valaki kettőt behúz?

Amúgy szerintem kb. úgy lehet, ha Giro és Vuelta kombiban gondolkodunk, esetleg Giro-Tour. De a Tour-Vuelta szerintem kizárt. És mivel elvileg tisztul a sport, meg motor sincs a kerékpárokban, így nem nagyon hiszem, hogy két egymás utáni három hetest meg tud nyerni valaki. De ez csak az én véleményem.
Nem gondolkoztam a szorzón. Ám abból kiindulva, hogy az ilyen teljesítmény nagyon-nagyon-nagyon ritka, eléggé magas lehetne rá az odds. Legutóbb Marco Pantani volt képes ilyesmire, még 1998-ban, s az bizony nem mostanában volt. Azóta még Lance Armstrong sem volt képes a duplázásra, pedig ő a koksz fénykorában nyomta az ipart.

Amúgy én is a Giro-Vuelta kombóra gondolok, mint lehetőségre. Már csak azért is, mert leáldozóban van a szupermenek időszaka és - akárcsak te - én sem hiszem, hogy két egymás utáni három hetest meg tud nyerni valaki "tisztán".

#63 október 27, 2015, 20:50:22, Pozzato
A legreálisabb a Giro-Vuelta dupla ez tény.
Láthattuk, hogy a Giro-Tour duplára is nulla esély van mostanság, mivel korunk legjobb összetett menőjének Contadornak sem sikerült. Miért van több esély a Tour-Vueltára? Mert a Vueltára mindenki fáradtan érkezik már a szezonban, és minimális azon versenyzők száma, akik csak arra készülnének egész évben. Ellenben a Giroval, amire azért eléggé sokan felkészülnek plusz év első GT versenye. A Tourt meg nem kell leírnom. Arra alap, hogy mindenki formába hozza magát.
Tour-Vuelta duplák mostanság:
Quintana: 2015: TdF: 2.  Vuelta: 4.
Froome: 2012: TdF: 2.  Vuelta: 4.
Rodriguez: 2013: TdF: 3.  Vuelta: 4.
Valverde: 2014: TdF: 4.  Vuelta: 3.
Evans: 2007: TdF: 2.   Vuelta: 4.
Sastre: 2008: TdF: 1.  Vuelta 3.    2007:  TdF: 3.  Vuelta: 2.

Ami szembetűnik, hogy közülük is csak Sastrenak volt reális esélye a TdF-Vuelta duplára, de mivel nem kapott maga mellé értékelhető csapatot (Goolen, Gustov és Cuesta össze sem hasonlítható Contador Astanájával: Leipheimer, Klöden, Paulinho, Noval), ezért nem tudott duplázni.


Nem véletlen az sem, hogy utoljára Alberto Contadornak sikerült a dupla 2008-ban, amikor Girot és Vueltát nyert. Ez a legjobban kivitelezhető. Idén is majdnem összejött Arunak (volt egy Contador a Giron..), vagy anno Nibalinak.Armstrong azért nem volt képes fénykorában ilyenre, mert ő csak a Tourra koncentrált. Jó esélye lett volna egy duplára, de őt csak a Tour érdekelte. Ki is jelentette, hogy ő azon akar a legtöbbször nyerni, ezért nem is indul a másik két versenyen. Mivel korának magasan legjobb kronósa volt, ezért ha kicsit lazábban veszi a dolgokat, és nem akarja 6-10 perccel elverni mindenkit a Touron (csak 1-2-vel), akkor simán képes lett volna a Giro-Tour vagy akár a Tour-Vuelta duplára is.
Joseba Beloki is 2002-ben szinte a semmiből hozott össze két GT dobogótt (Tour, Vuelta), és ő nagyságrendekkel gyengébb volt, mint Armstrong. Ullrich például egyszer ment végig a Vueltán, és meg is nyerte, úgy hogy nem erőltette meg magát. Akkoriban könnyebb lett volna Vueltát nyerni egy Tour után, mivel "csak" egy Herast kellett legyőzni, aki lássuk be, hogy nem volt egy top időfutammenő. Hegyekben kellett tartani vele a lépést, időfutamon meg simán ki tudott 3-5 perccel. Jó példa erre az a bizonyos 99-es Vuelta, mikor Ulle kiosztott laza 7 percet Herasnak a TT-ken, és ott kb eldöntötte a Vuelta sorsát. Hasonló lett volna, ha Armstrong indul. A Giro még inkább ilyen lett volna, hiszen azért lássuk be, Gibo (Gilberto Simoni), még olyan kronós sem volt mint Heras, de Garzelli vagy Cunego sem tartozott az elitbe. Egyedül Savoldelli volt jó az akkori győztesek közül, de őt hegyen bedarálta volna Lance.
Afelől sincs kétségem, hogy ha Lance nem ennyire pontos és gépies versenyző, hanem kicsit a szurkolók kedvére is akar tenni, akkor a tripla sem lett volna elképzelhetetlen. Talán 2001-ben volt a csúcson, és olyan csapattal, mint Heras, Hamilton, Hincapie, Leipheimer, Pena, Rubiera, Zabriskie és Ekimov jó esélye lett volna a triplára. Ő azonban úgy számolta ki az adagot, hogy csak a Tour és esetleg egy komolyabb felkészülési versenyre hasson (általában Dauphiné vagy Svájci kör).
A másik dolog, amiben biztos vagyok, hogy ha Ullrich megpróbálta volna egyszer a Giro-Vuelta duplát, és nem erőlteti Lance megverését, simán összehozta volna azt is.