Nemzetek Ligája 2024/25

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nemzetek Ligája 2024/25

Itt lehet beszélgetni az UEFA Nemzetek Ligájának eseményeiről.  :topbet_125:

Nemzetek Ligája - Németországban kezd a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 7-én Németország vendégeként kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája 2024/25-ös kiírásában.


A magyar szövetség közösségi oldalának pénteki tájékoztatása szerint a nemzeti együttese három nappal később a másodosztályt jelentő B divízióból feljutott Bosznia-Hercegovinát fogadja. Az októberi dupla fordulóban 11-én Hollandia érkezik Budapestre, 14-én pedig a magyarok utaznak a bosnyákokhoz. Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai november 16-án Hollandiában lépnek pályára, míg 19-én hazai pályán, a németek ellen zárják a csoportkört.
   
Az csütörtökön, a párizsi sorsoláson dőlt el, hogy Hollandia és Bosznia-Hercegovina mellett a válogatott a sorozat előző kiírása, illetve a legutóbbi és az idei Európa-bajnokság csoportköre után ismét azonos négyesbe került a német csapattal.
   
Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-visszavágós negyeddöntőben a 2025. június 4. és 8. között sorra kerülő négyes fináléért. A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.
   
A Nemzetek Ligájából ugyan kijutni nem lehet a 2026-os világbajnokságra, de az NL-lel közvetetten mégis megkezdődik az európai selejtezősorozat a két év múlva esedékes csúcseseményre. A 2025-ben sorra kerülő vb-selejtezőkön a 12 csoport győztese kijut majd a vb-re, míg a másodikok pótselejtezőt játszhatnak. Utóbbiakhoz csatlakozik az NL-ből a négy legjobb olyan csoportgyőztes, amelyik a vb-selejtezőkön nem végzett a legjobb kettő között. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországot is magában foglaló A divízió csoportgyőztesei mindenképpen legalább a pótselejtezőben érdekeltek lesznek.

A magyar labdarúgó-válogatott csoportjának programja:
   
1. forduló (szeptember 7.):

Németország-MAGYARORSZÁG
Hollandia - Bosznia-Hercegovina
   
2. forduló (szeptember 10.):

MAGYARORSZÁG - Bosznia-Hercegovina
Hollandia-Németország
   
3. forduló (október 11.):

Bosznia-Hercegovina - Németország
MAGYARORSZÁG-Hollandia
   
4. forduló (október 14.):

Bosznia-Hercegovina - MAGYARORSZÁG
Németország-Hollandia
   
5. forduló (november 16.):
Németország - Bosznia-Hercegovina
Hollandia-MAGYARORSZÁG
   
6. forduló (november 19.):

Bosznia-Hercegovina - Hollandia
MAGYARORSZÁG-Németország

forrás: MTI