Sportfogadas.org

Sportfogadás tudástár => Sportfogadás naplók => Sportfogadás naplók archívuma => A témát indította: benedek185 Dátum július 28, 2014, 18:07:35

Cím: Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum július 28, 2014, 18:07:35
Sziasztok, nagyon sok szeretettel üdvözlök mindenkit a naplómban!
Nem ma kezdtem a fogadást, ennek ellenére nem mondanám túl sikeresnek magamat. Röviden, néhány mondatban összefoglalom hogyan kezdtem az egész sportfogadást, és hogyan jutottam el odáig ahol most vagyok. Mint szinte mindenki én is a jó öreg mezei, papír alapú tippmix-szel csöppentem bele a sportfogadás világába. Eleinte még izgalmasnak tűnt, a kínálat is elég volt, de aztán ahogy telt az idő rájöttem, hogy nem az igazi ez az egész. Egyre szűkösebbnek tűnt a kínálat, zavart, hogy kötések vannak. Beleestem sokszor abba a hibába is, hogy sok meccset raktam egy adott szelvényre a nagy szakítás reményében. Mondanom sem kell, mindig kudarcot vallottam, rengeteg hibát elkövettem, kezdve az előbb említett sok meccs egy szelvényen dologtól, az egy meccset több szelvényre rakni dologig stb. stb. Tapasztalatlan voltam és amatőr, de nagy lelkesedéssel. Olyan gagyinak tűnt nekem az egész, többre vágytam, jobbra, több lehetőségre. Viszont a netes fogadás kínainak tűnt még akkor, nem tudtam, mi, hol és merre. Aztán 1-2 év felesleges tippmixelés után rászántam magamat arra, hogy beregisztráljak életem első irodájába, a bet365-re. Nagyon tetszett. Egyre több és több irodához csatlakoztam, főleg külföldiekhez.
Neten nagyon sokat fogadok, csak nem jól. Nem vagyok elég megfontolt, összeszedett és figyelmes. Ha bukóban vagyok elkap a düh, minél hamarabb vissza akarom nyerni az elvesztett téteket, ha pedig nyerőben vagyok azt hiszem enyém a világ, nagy téteket rakok fel, amelyek szintén mennek a kukába. Ezen és sok más hibámon szeretnék a naplóvezetéssel változtatni. Sokkal jobban és többet szeretnék utánanézni a meccseknek, ha időm engedi indoklásokat/rövid elemzéseket is fogok írni hozzájuk.
(Élő fogadásaimat azonban nem fogom itt feltüntetni.)
Egy szó, mint száz, harcra fel!  ;D (röviden, tömören...  ;D )
Természetesen minden kérdésre szívesen válaszolok, kritikát, véleményeket is elfogadok, akár pozitív, akár negatív.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum július 28, 2014, 18:17:24
Mai adag bemutatkozásként (a meccsek fele sajnos már elkezdődött, a meccs előtti oddsokat írom ki. Máskor igyekszem időben kirakni őket indoklással együtt):

[2014.07.28.]   1. nap

Németország U19-Ausztria U19
EURÓPA: Európai U19-es bajnokság
tipp: Ausztria U19 szerez gólt
odds: 1.5
iroda: PaddyPower
végeredmény: 4-0

Portugália U19-Szerbia U19
EURÓPA: Európai U19-es bajnokság
tipp: Portugália U19 2 vagy több gólt szerez
odds: 1.5
iroda: PaddyPower
végeredmény: 0-0 (tizenegyesekkel 4-3)

Paide Linnameeskond-Sillamäe Kalev
ÉSZTORSZÁG: Meistriliiga
tipp: 2.5 over
odds: 1.44
iroda: bet365
végeredmény: 2-3

Hacken-Djurgarden
SVÉDORSZÁG: Allsvenskan
tipp: Mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.57
iroda: bet365
végeredmény: 2-1
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum július 28, 2014, 23:57:11
@

Hát lehangoló eredmények születtek ma, hogy mit ne mondjak. Mondjuk hétfő, mondhatnám azt is, hogy szokásos...  :(
Osztrákoktól sokkal többet vártam. Helyzetük se volt, nem hogy góljuk. A portugáloktól szintén többet vártam, 1 gólt se rúgtak, nemhogy 2-t. Szerbek jól tartották magukat sajnos. Ez van, 4/2-es nap, majd lesz jobb is máskor.  :)
Ahogy a mottóm mondja: " Az optimista két garassal a zsebében is úr. A pesszimista tele páncélszekrénnyel is senki. "  ;D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum július 29, 2014, 00:06:18
#

Amúgy a fogadási dolgaimról még nem is beszéltem eddig. Előrefogadni leginkább csak fociban szoktam, ott is leginkább csak szögletekre, lapokra,gólokra és hendikepre.
Élőben szintén ezekre, kosárnál pontokra (leginkább negyed/félidő csapat összesítettre), kéziben gólokra (félidő/játék idő csapat összesített) és röplabdában pontokra.
Az oddsok nekem sose jelentettek semmit, azt rakom, amit az információk alapján és a megérzéseim alapján jónak látok. Ha nagy egy odds, akkor nagy, ha kicsi, akkor kicsi. Az a lényeg, hogy olyan dologra rakjon az ember, ami nem hülyeség és nagy a valószínűsége, hogy bejön.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum július 29, 2014, 02:16:04
#

Tudom, hogy a tippeknél és elemzéseknél vajmi keveset számít a kinézet. De véleményem szerint, hogy ha valami rendezett és próbál igényes lenni, az jobban ösztönzi az embert az eredményes munkára. Tehát, visszamenőleg és a továbbiakban adott szimbólumokkal fogom ellátni a hozzászólásaimat, hogy jobban kötvethető legyen.
Ezek a következők lesznek:
#   -  közérdekű infó, azaz olyan tartalom, amely a naplóval kapcsolatos dolgokat, változásokat stb. hivatott feltüntetni.
@valamilyen vélemény, azaz olyan hozzászólás lesz ez , amely pl. egy adott nappal vagy meccsekkel/eseményekkel kapcsolatban tartalmaz valami összegző mondanivalót stb.

A tippek a szokásos módon lesznek leírva. Amelyik bejön, zölddel, amelyik elmegy, pirossal lesz kiírva. A tippes napokat dátummal és sorszámmal is el fogom látni, hogy követhetőbb legyen.
Minden eltelt hét, aztán 4 hét után statisztikát csinálok a bejött/elment meccsekről és oddsokról stb.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum július 29, 2014, 14:54:28
[2014.07.29.]   2. nap

Sparta Praha-Malmö
EURÓPA: Bajnokok Ligája - Selejtező
tipp: Mindkét csapat szerez gólt
odds: 2.1
iroda: bet365
végeredmény: 4-2

Indoklás:

Eljött a Bajnokok Ligája Selejtezőjének harmadik fordulója, amelyben a vesztes értelemszerűen búcsút inthet Európa legrangosabb kupasorozatának, azonban az Európa Liga playoff körében még tovább vitézkedhet. A nyertes, pedig továbbléphet a Bajnokok Ligája playoff körébe. Ezen tények tudatában fogadja otthon a Sparta Praha a svéd Malmö együttesét. Megmondom őszintén nagyon leírva érzem a svéd csapatot (irreálisak az oddsok - Prágára 1.6, Malmöre 5 lenne szerintem a reális), pedig hazája bajnokságában elég masszívan áll, 6 ponttal vezeti azt, olyan csapatokat legyőzve, mint az Elfsborg vagy a Kalmar. Idegenben pedig még mindig veretlen a gárda. Érdekes adat egyébként -melyre tippemet is alapozom nagyrészt -, hogy a Malmö legutóbbi 20 idegenbeli meccsén (melybe beleszámít mind a bajnokság, kupa, barátságos mérkőzés stb.) csak egyszer nem talált be ellenfele hálójába (Hacken ellen 2-0-ra kapott ki). Idegenben is erős tehát a Malmö, mert nemhogy mindig betalált, hanem az esetek többségében nyert is idegenben. 20 meccs alatt csak 4-szer remizett és 1-szer kapott ki, és 43 gólt szerzet, amely 2,15-ös lőtt gól/meccs mutatónak felel meg.
A Malmö 2. körben a lett Ventpsils-szel talákozott, ahol az otthoni 0-0 után, idegenben egy 1-0-ával harcolta ki a továbbjutást. Nem túl acélos teljesítmény elismerem, de olyat olvastam, hogy nem a legerősebb keret játszott azokon a meccseken, hanem inkább a fiatalok kaptak szerepet. Gyanítom, hogy most a legerősebb kezdővel futnak ki a vendégek.

A cseh Sparta Praha - bár még csak most kezdődött a bajnokság - rendkívül jó formában van. A 2. körben egy otthoni 7-0-ával, majd egy idegenbeli 1-1-gyel búcsúztatta az észt Levadiát. Otthon bitang gólerős a cseh csapat, sorra rúgja a gólokat. 20 hazai meccs alatt 55 gólt lőttek, amely 2.75-ös lőtt gól/meccs mutatónak felel meg.

Bár a cseh pontvadászat még csak most kezdődött el, a Praha otthon irgalmatlan erős, masszív és jó csapat, nem tudom elképzelni, hogy ne tudnának betalálni, amikor hazai meccseiken sorra lövik a 2-3 gólokat. Vendég oldalon is várok egy gólt, nem olyan gyenge ez a Malmö, mint ahogy az oddsok mutatják. A vendég találat mellett szól még az is, hogy sokkal jobban játékban vannak, mint ellenfele, a svéd bajnokság már javában tart (sőt már a féltávot is elhagyták a csapatok).  A két csapat adott oldali gólmutatói is legalább 2-2 gólt mutatnak. Ha 4 nem is biztos, hogy lesz, de 3 simán előfordulhat. A Prágából simán kinézek 2 gólt (1.72), de a Malmö is jó egyre (1.83). Sokat gondolkoztam, hogy 2.5 over (2.07) legyen-e vagy gól/gól, végül a főtippem gól/gól lett. Szerintem ilyen oddson bőven rakható.  ;)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum július 30, 2014, 21:51:10
@

Tegnapi tippem jött szerencsére, ma meg áldom magamat, hogy nem raktam semmit. Nézem itt a meccseket, hogy mik mennek a BL-selejtezőkön. Cirkusz. Lutri. Bunda. Kinek, hogy tetszik  ;D

Holnap érkezem újra tippekkel és indoklásokkal, ha minden jól megy.
Addig is mindenkinek további sok szerencsét!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum július 31, 2014, 19:45:39
[2014.07.31.]   3. nap

Club Brugge-Bröndby
EURÓPA: Európa Liga - Selejtező
tipp: Mindkét csapat szerez gólt
odds: 2.1
iroda: bet365
végeredmény: 3-0

Indoklás:

A Bajnokok Ligája selejtezője után újra visszatérnek az Európa Liga selejtezőjének küzdelmei, ahol már a 3. fordulóhoz érkeznek a csapatok. A csütörtöki játéknapon a belga Club Brugge fogadja a dán Bröndby együttesét.

A hazaiaknak tavaly a 3. helyet sikerült elcsípniuk néhány ponttal lemaradva a Standard Liege és az Anderlecht mögött, ezzel jutva be az Európa Liga küzdelmeibe. A belgák rengeteg felkészülési meccset játszottak, szám szerint 8-at, melyek felén nyert, felén pedig csak döntetlent értek el. Olyan együttesek ellen mérkőztek meg a hazaiak, mint a Bordeaux, Zenit, Dinamo Tbilisi stb. Játékhiányra tehát nem lehet panasz, alaposan felkészülhettek a hazaiak. A csapat nagyon egyben van, főleg hazai pályán. A legutóbbi 10 hazai meccsen 7-szer nyertek és szintén 7-szer legalább betaláltak ellenfelük hálójába. Bár a belga bajnokság még csak most indult be - ahol az 1. fordulóban Brugge 2-0-ra tudott nyerni a Beveren otthonában több, mint magabiztosan - , az elmondható, hogy a belgák önbizalommal telve várhatják a találkozót, melyre minden okuk megvan. A csapat nagy része légiós, ez is adhatja a sikerek kulcsát.

A Bröndby tavaly a 4. helyet szerezte meg a bajnokságban. Az általánosságban elmondható, hogy jóval rosszabb játékosállománnyal rendelkezik, mint a Brugge, a hazaiak keretének értéke 48 millió, míg a vendégeké 15 millió font. A dán csapat nagy részét hazai játékosok alkotják, nagyon kevés a légiós. Nagy volt a mozgás a csapat háza táján, de akit mindenféleképpen kiemelnék az Elmander, akit ingyen sikerült megszerezni a Galatasaraytól. Tőle joggal várhatják a gólokat akár otthon, akár idegenben. A dánok 10 legutóbbi idegenbeli meccseiken 8-szor betaláltak, tehát nem olyan rosszak ők idegenben, mint sokan gondolják azt. A hazaiakhoz hasonlóan ők is rengeteg felkészülés meccset játszottak, egész pontosan 6-ot, melyeken csak 2-szer remiztek, a többin pedig nyertek. Kiemelkedő eredménynek a Liverpool legyőzését és a Bolton elleni x-et tartom.

Rengetegen magabiztos hazai győzelmet várnak, valamennyire joggal. A belgák sokkal erősebbek, jobbak és jóval minőségibb a keretük. A felkészülés jól sikerült és azt se felejtsük el, hogy a hazaiak sokkal rutinosabbak a nemzetközi porondon, mint ellenfele. Tőlük mindenféleképpen gólt várok, hazai pályán nincs mese. Azonban túlontúl leírják a dánokat, mint 2 napja a Malmöt. Ha papíron gyengébbek is, de 1 gólra jók lesznek szerintem idegenben. A felkészülési mérkőzéseik azt mutatták, hogy van valamiféle erő a csapatban, sorra betaláltak,  akár otthon voltak, akár nem. Igaz, kaptak is sokszor, no nem sokat, de attól még kapituláltak.
Nem tudom ki nyer, ki hány gólt lő, de véleményem szerint mindkét oldalon meg fognak zörreni a hálók. Az odds emelkedik, azonban ez engem csöppet se zavar. A tipp nem erős, de ennyiért megéri megpróbálni.  ;)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum július 31, 2014, 22:29:05
@

>:( >:( >:(

Hát ezt nagyon benéztem mára. Sima 3-0. Dühös vagyok.  :(
Mondjuk 9 kaput eltaláló lövésből illett volna betalálnia a Bröndby-nek. Ez van, megyünk tovább. Nem adom fel! Minél jobb akarok lenni!  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 03, 2014, 17:19:36
[2014.08.03.]   4. nap

Zwolle-Ajax
HOLLANDIA: Super Cup
tipp: Zwolle szerez gólt
odds: 1.66
iroda: bet365
végeredmény: 1-0

Indoklás:

A tavalyi 11.helyezett találkozik a bajnoki címet nyerő Ajax együttesével a Holland Szuperkupában. A csapatok játékosállománya és költségvetése között óriási a különbség. Az Ajaxot klasszis játékosok alkotják, míg a Zwolle-t fiatal, de annál jobban teljesíteni és bizonyítani vágyó fiatalok. Mindkét csapatnak jól sikerült a felkészülése egyébként, a Zwolle ráadásul két olyan nagy csapatot is levert, mint a Hannover vagy a PAOK. Az Ajax a Real Sociedad-ot és a Valencia-t győzte le. Tippemet arra alapozom, hogy a kisebb csapat extra motivált, mivel nem sokszor lesz lehetőségük kupát nyerni, ebben biztos vagyok. Míg legutóbbi 10 meccsükön 1 alkalom  kivételével mindannyiszor betaláltak, ráadásul olyan együtteseknek, mint az előbb említett Hannover, PAOK, Twente vagy PSV. Az Ajax pedig legutóbbi 10 meccsén kivétel nélkül kapitulált, ez azért elég beszédes adat arra nézve, hogy a hátsó alakzatban gondok vannak. Legutóbbi 5 egymás elleni  meccsükön a Zwolle 4 alkalommal is betalált, sőt legutóbbi találkozásukkor áprilisban a kékek 5-1-re nyertek a piros-fehérek ellen. Ha Zwolle győzelmet nem is várok, de gólt annál inkább.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 03, 2014, 20:20:04
@

Mai akadályt sikerrel vettem szerencsére. Őszintén megmondom, hogy igaz jött a tipp, de nem annyira simán. Eléggé féltem, hogy el fog menni. Nagyon 0-0-ás meccsnek alakult a dolog ahogy néha-néha ránéztem. Ugyanannyi helyzet itt-ott, kaput eltaláló lövés itt-ott stb. Kiegyenlített meccs volt a végéig, a statok és az az 1 gól is ezt mutatja/mutatta. Szerencsére az az 1 találat jó oldalon született.  ;D
Holnap folyt. köv., megyünk tovább!  ;)  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 06, 2014, 21:21:19
#

Sziasztok!

Ahogy ígértem, itt vannak a részletes statisztikák a nyertes ill. vesztes meccsekről és azok oddsairól.
Összesen 7 (átlag odds: 1.69) db tippet adtam 1 hét alatt, melyek közül 4 nyertes és 3 vesztes.
A nyertes tippek átlag oddsa: 1.69
A vesztes tippek átlag oddsa: 1.70

Igyekszem mostantól ha nem is minden nap, de többször és több tipp-pel jelentkezni, természetesen kis elemzésekkel együtt.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 09, 2014, 16:51:13
#

Régen jelentkeztem már tippekel sajnos, csak az a helyzet, hogy nagyon összejöttek itt a dolgok az utóbbi pár napban. Tudom, hogy azt ígértem, hogy gyakrabban jövök majd tippekkel/elemzésekkel, csak alig látok ki az elintéznivalók mögül. Megpróbálom összeszedni magam és holnapra tippeket/elemzéseket írni.

Addig is mindenkinek további jó fogadást és sok szerencsét! :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 10, 2014, 14:54:32
#

Úgy néz ma sincs időm elemzéseket írni és tippeket kirakni. Ez a nap is egy káosz, inkább nem részletezem.
Na de holnaptól új hét, új esélyek, új remények!
Inkább már nem ígérek semmit, de ez így nem állapot, sokkal aktívabbnak kéne lennem!!!
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 11, 2014, 14:52:08
[2014.08.11.]   5. nap

Pogon Szczecin-Piast Gliwice
LENGYELORSZÁG: Ekstraklasa
tipp: Pogon Szczecin gólok 1.5 felett
odds: 1.7-1.8
iroda: bet365
végeredmény: 0-0


Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 11, 2014, 20:22:07
@

Hát nagyon nem így képzeltem el a visszatérésemet! A Pogon végig uralta a meccset, de nemhogy gólokat, gólt se tudott lőni...
Katasztrófa.  :(
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 14, 2014, 00:45:53
#

Emberek! Újra itt!
Statisztikát most nem közlök, mivel csak 1 tippet adtam az elmúlt hétben, így nincs értelme. Nagyon nem vagyok magammal megelégedve, ritkán jelentkezem, akkor is inkább kevés és rossz tippekkel. Tervezem egy cikkszerűség/monológ megírását a fogadási szemléletemről, szokásaimról, hibáimról, hogy mostmár végre tisztán lássak és ne kövessem el ugyanazt a hibát újra és újra, ne hitegessem magamat. Igaz, a naplóm elején röviden már megemlítettem, hogy hogyan kezdtem az egészet, de most sokkal részletesebben akarom bemutatni az engem érintő fogadási dolgokat.

Off! A napokban elutazom, így legalább 1 hétig biztosan nem fogok tippekkel/elemzésekkel jelentkezni.
Mondjuk mintha eddig olyan gyakran jelentkeztem volna.....  :bash:

Mindenkinek további szép nyarat, jó munkát, jó és sikeres fogadást kívánok a továbbiakban is! :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 27, 2014, 20:22:20
#

Jelentem emberek hazaértem 1-2 napja, végre újra itthon. Holnap jelentkezem tippekkel/elemzésekkel!
Továbbá dolgozok egy cikken, amely a sportfogadási szemléleteimet, dolgaimat mutatja be, mikre szeretek fogadni ill. nem, mikre kéne odafigyelnem.
Addig is mindenkinek sok sikert és további jó fogadást!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 28, 2014, 21:42:36
#

Na hát ez óriási!
1 órája írtam egy tippet, hozzá pedig egy rövid indoklást, na most az egész szőrén szálán eltűnt. Nem tudom hova lett egyszerűen, még vissza is olvastam miután kitettem.
Na mindegy, az volt a tipp, hogy a Tottenham-AEL Limassol mérkőzésen legalább 9 szöglet lesz 1.50-es oddson (félidőben már 4 van).
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 28, 2014, 22:06:16
#

Másik tippem estére pedig, hogy az Elfsborg szerez gólt (1.66). A Rio Ave-t nem érzem annyira erősnek, hogy ne tudnának gólt kapni, a svédek pedig idegenben is elég gólerősek, egy gólra jók lesznek.
Elnézést kérek, hogy most ilyen rendhagyó formátumban voltak kint a tippek, de tényleg nem tudom miért tűnt el amit kiírtam bő 1 órája.
A cikket írom ahogy tudom, próbálok 1-2 héten belül meg lenni vele.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 28, 2014, 22:48:34
Hogy én mekkora egy idóta szőke nő vagyok!  ;D
Megvan a tipp amit kiírtam, csak véletlen egy másik helyére írtam be. Istenem.  :D
Na mindjárt rendet teszek itt, meg a fejemben is.  ;D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 28, 2014, 22:49:59
[2014.08.28.]   6. nap

Tottenham-AEL Limassol
EURÓPA: Európa Liga - Selejtező
tipp: szögletek 8 felett
odds: 1.50
iroda: bet365
végeredmény: 10 szöglet

Indoklás:

A Tottenham fogadja otthon a ciprusi AEL Limassol együttesét az EL-selejtező play-off körének visszavágóján. Az első mérkőzésen az angol együttes ha nem is magabiztosan, de éppen úgy nyert, hogy igen tetemes előnnyel várja a visszavágót. A Spurs 2-1-re győzött idegenben, így a ciprusiaknak legalább két góllal kéne nyerniük a továbbjutáshoz. Hiába kapott ki az AEL, nem játszott nagyon alárendelt szerepet a múltheti mérkőzésen.

Amiért ennél a mérkőzésnél a szögletekre esett a választásom az az, hogy bár a továbbjutás kérdése eldőlt, véleményem szerint egyik csapat se fog visszafogottan játszani, mindkettő a támadó futballt favorizálja. A Spurs szeretne otthon gálázni, az AEL pedig min. a becsületéért fog játszani, ha nem is továbbjutásért.

Ami még a sok szöglet mellett szól, hogy a Spurs otthon rendre sok szögletes meccseket játszik, pl. az utolsó két meccsen mindkétszer 13 szögletes meccset játszott.

Ma is sok szögletet várok, 9-et legalább.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum augusztus 28, 2014, 22:55:06
[2014.08.28.]   7. nap

Rio Ave-Elfsborg
EURÓPA: Európa Liga - Selejtező
tipp: Elfsborg szerez gólt
odds: 1.66
iroda: bet365
végeredmény: 1-0
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum szeptember 21, 2014, 13:08:26
#

Üdv mindenkinek!
Az utóbbi hetekben nagyon eltűntem, ennek több oka is volt (utazás,meló, egyetem stb.).
Azonban jövő héttől szeretnék újra munkába állni ha úgy tetszik, ami a sportfogadást, tippadást és elemzéseket illeti.
Gondolkoztam egy új napló írásán, hogy tiszta lappal induljak, de végül elvetettem az ötletet, folytatom itt tovább amit elkezdtem.
Szeretném mostmár rendesebben és tisztességesebben vezetni a naplómat, nemcsak hébe-hóba, azaz újból kezdem az egészet, a napok számozását is beleértve.
Minden nap nem biztos, hogy jelentkezni fogok továbbra sem, de ha jó meccsek vannak és időm engedi jelentkezem.
A cikkírással röstellem, de még nagyon nem állok jól, igyekszem azt is írni tovább.
Addig is mindenkinek további sok sikert, szerencsét és sok-sok nyertes fogadást kívánok!  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum szeptember 22, 2014, 18:06:27
[2014.09.22.] 1. hét 1. nap

BATE-Dinamo Minszk
FEHÉROROSZORSZÁG: Vysshaya Liga - Felsőház
tipp: gólok száma 1.5 felett
odds: 1.40
iroda: bet365
végeredmény: 0-0

T. Moszkva-Dinamo Moszkva
OROSZORSZÁG: Premjer Liga
tipp: gólok száma 2.5 felett
odds: 1.65
iroda: bet365
végeredmény: 1-3

Wigan-Ipswich
ANGLIA: Championship
tipp: Wigan gólt szerez a 2. félidőben
odds: 1.66
iroda: bet365
végeredmény: 1-2

Getafe-Valencia
SPANYOLORSZÁG: Primera Division
tipp: Getafe gólt szerez
odds: 1.53
iroda: bet365
végeredmény: 0-3
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum szeptember 22, 2014, 19:02:04
#

Üdv!
Ahogy ígértem visszatértem a tippekkel, igaz elemzéseket most nem írtam, nagyon is röstellem magamat. A továbbiakban majd igyekszem mindig a lehető legerősebb indoklást írni a tippjeimnél.
Továbbá szeretném a tippek után mindig feltüntetni az általam megítélt tipperősséget egy meccsel kapcsolatban.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum szeptember 22, 2014, 22:40:44
@

Mai nap 4/2-re sikeredett, nem túl jó arány. A BATE meccsel nagyon elszámoltam magam, viszont a Getafe lőhetett volna egy gólt, amikor 20 percig emberelőnyben is voltak.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum szeptember 23, 2014, 13:15:54
[2014.09.23.] 1. hét 2. nap

Bayern München-Paderborn
NÉMETORSZÁG: Bundesliga
tipp: Paderborn szögletek 2.5 felett
odds: 1.72
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 3 Paderborn szöglet

Werder Bremen-Schalke 04
NÉMETORSZÁG: Bundesliga
tipp: Összesített gólok 2.5 felett
odds: 1.61
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 0-3

Real Madrid-Elche
SPANYOLORSZÁG: Primera Division
tipp: Real Madrid gólok 2.5 felett
odds: 1.40
iroda: bet365
tipperősség: 8/10
végeredmény: 5-1

Arsenal-Southampton
ANGLIA: Ligakupa
tipp: Southampton szerez gólt
odds: 1.36
iroda: bet365
tipperősség: 8/10
végeredmény: 1-2

Celta Vigo-Deportivo La Coruna
SPANYOLORSZÁG: Primera Division
tipp: Celta Vigo gólt szerez a 2. félidőben
odds: 1.44
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-1


Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum szeptember 23, 2014, 13:17:57
#

Üdv!
Itt a mai adag, próbáltam az általam legesélyesebbnek ígérkező meccseket összeszedni.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum szeptember 24, 2014, 15:36:58
#

Tegnapi nap elég jóra, azaz konkrétan 5/5-re sikeredett. Bárcsak minden nap ilyen lenne...  :D
A mai napot kihagyom szerintem, holnap jelentkezem legközelebb.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum szeptember 25, 2014, 17:53:32
[2014.09.25.] 1. hét 3. nap

Lazio-Udinese
OLASZORSZÁG: Serie A
tipp: gólok száma (goal line) 2 felett
odds: 1.50
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 0-1

St. Etienne-Bordeaux
FRANCIAORSZÁG: Ligue 1
tipp: gólok száma 1.5 felett
odds: 1.40
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 1-1

Valencia-Cordoba
SPANYOLORSZÁG: Primera Division
tipp: Valencia gólok 1.5 felett
odds: 1.44
iroda: bet365
tipperősség: 8/10
végeredmény: 3-0
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum szeptember 29, 2014, 18:28:54
[2014.09.29.] 1. hét 4. nap

Palermo-Lazio
OLASZORSZÁG: Serie A
tipp: Lazio szögletek 4.5 felett
odds: 1.61
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 1 Lazio szöglet

A mai kínálat elég szegényes, ezt a két meccset tudtam csak kierőszakolni belőle. A Lazio szögletekben nagyon bízom, ugyanis hiába nem jönnek az eredmények a római gárdának, a csapat támadófelfogásban játszik továbbra is, rengeteg szögletet lőve mind otthon, mint idegenben. Legutóbbi meccseiken rendre nemhogy csak 5 szögletet, hanem 7 szögleteket rúgtak. Ma is sok szögletet várok a vendégektől, de ötöt mindenképpen.

Stoke-Newcastle
ANGLIA: Premier League
tipp: Stoke szerez gólt
odds: 1.25
iroda: bet365
tipperősség: 9/10
végeredmény: 1-0

A Stoke-Newcastle mindkét csapat számára presztízs meccs, ugyanis egyik csapat sem áll túl fényesen a PL-ben. A Stoke jól kezdett, a City-t sikerült leverniük, de aztán erős visszaesés következett. Otthon még nem nyertek a hazaiak, illene mostmár 3 ponttal boldogítani a szurkolóikat. A Newcastle valami pocsék formában van,a gólokkal elég szegényesen állnak, idegenben még be se találtak, cserébe viszont kaptak 4-et 2 meccsen, összesen 11-et 5 meccsen. Nagyon inog a pad Alan Pardew alatt, ha ma se nyernek nem csodálkoznék azon sem, ha elköszönnének tőle.
Kiesési rangadóról felesleges beszélni ilyen hamar, de mindkét csapat pocsék formában van, azonban a Stoke-ot ma mégis erősebbnek érzem. Győztesre szerintem értelmetlen rakni ezen a meccsen, de a Stoke jó lesz legalább 1 gólra.

Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum szeptember 29, 2014, 23:49:27
@

A mai nap 50 %-osra sikeredett. A Stoke gól könnyedén jött, viszont a Lazio szögleteket nagyon benéztem. Mondjuk nem tett jót a tippnek, hogy a Lazio gyorsan letudta a meccset, így 2-3-4 gólos vezetésnél már nem volt miért hajtaniuk, így a szögletek is elmaradtak. Azonban okultam is ebből a vesztes tippből. Azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy a meccs előtti szögletes tippeket hanyagolnom kéne mert amit a bukik adnak meg az vagy túl a határon mozog, vagy alábecsülnek egy csapatot vagy túlbecsülik. Egy adott meccsen sok minden befolyásolhatja nem csak a meccs kimenetelét, hanem a szögletek számát is. Így meccs előtt rakni szögletekre szerintem lutri. Kivéve persze ha több alternatíva is van, mint pl. PaddyPower-nél, ahol a csapat szögleteknél is több opció van nemcsak az egész meccsre nézve, hanem adott félidőkre lebontva is. Ott tehát meggondolandó a dolog, de bet-en meccs előtt rakni, főleg csapat szögletekre rájöttem, hogy felejtős történet. Szögletekre élőben rakni jó, persze ott se kockázatmentes, de látjuk a játék képét, a meccs alakulását.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum szeptember 30, 2014, 18:11:52
[2014.09.30.] 1. hét 5. nap

Manchester City-AS Roma
EURÓPA: Bajnokok Ligája - Csoportkör
tipp: Roma szerez gólt
odds: 1.53
iroda: bet365
tipperősség: 8/10
végeredmény: 1-1

Ma se valami bő a kínálat, már ami a foci meccseket illeti. Amire ma van értelme fogadni az kb. a BL-csoportmeccsek és a Championship küzdelmei és itt ki is fújt a történet. Igaz, ezeken belül van mire fogadni, de én mára csak egy meccset pécéztem ki magamnak, az pedig az E-csoport rangadója, a Manchester City-Roma találkozó.
A hazaiak 3. helyen állnak a PL-ben, legutóbb gurítottak egy 4-est a Hull-nak, igaz kétszer kapituláltak is. A City tavalyhoz hasonlóan most is elég gólerős, de az is elmondható, hogy a hátsó alakzat még mindig nem a legütősebb. Azaz 3 hazai meccsükön mindháromszor kaptak gólt a kékek (Chelsea, Stoke, Liverpool). Kérdem én, egy jó formában levő Roma ellen ne kapnának gólt megint a vendéglátók?
A Roma-nak nagyon megy most a szekér, 2. helyüket csak a rosszabb gólkülönbségüknek "köszönhetik" a Juventus mögött. 5 meccs, 5 győzelem, 9:1-es gólarány. Ha ma nem találnak be a City-nek, akkor sosem.
Úgy érzem, ma a Roma megszorongathatja a City-t, de aki ismer az tudja, hogy győztesre sosem rakok, csak gólokra. Azokban jobban bízom. Több értéket is látok benne. Egy szó, mint száz, csak egy Roma gól kell és semmi más!  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Fogkefe1 Dátum szeptember 30, 2014, 19:57:07
Szia!

Szerintem pont, hogy nincs érték benne. Jó egygólt bármikor találhat bármelyik csapat, de Romának fél kezdője sérült és aki egészséges az is túlterhelt kb. Akkor már sokkal jobban megérni a Cityt simán pakolni. Tudom írtad, hogy arra nem fogadsz, de szerintem abba sokkal nagyobb value van.
Azért remélem jön a tipped, mert Roma drukker vagyok. :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum szeptember 30, 2014, 20:07:19
Idézetet írta: Fogkefe1 Dátum szeptember 30, 2014, 19:57:07
Szia!

Szerintem pont, hogy nincs érték benne. Jó egygólt bármikor találhat bármelyik csapat, de Romának fél kezdője sérült és aki egészséges az is túlterhelt kb. Akkor már sokkal jobban megérni a Cityt simán pakolni. Tudom írtad, hogy arra nem fogadsz, de szerintem abba sokkal nagyobb value van.
Azért remélem jön a tipped, mert Roma drukker vagyok. :)

Köszönöm észrevételed! :)
Nekem a City győzelme túl tömegtipp mára, persze lehet, hogy simán jön, de én nem érzem biztosnak. Mondjuk én pont máshogy látom a dolgokat, mint te. Egy Roma gól 1.50-ért szerintem lazán megéri. De kinek mi tetszik, ki mire fogad. Ahány ember, annyi fogadási szemlélet. Egy esetleges City győzelem is bármikor elúszhat 1.60-ért, azaz csupán csak 1 tized odds-cal többért, mint a  Roma gól. Bármikor lehet egy City kiállítás vagy az, hogy x lesz a meccs stb. Inkább a gólokban bízom!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Fogkefe1 Dátum szeptember 30, 2014, 21:37:17
Szerintem te tudod jól, mert én a foci fogadásokon általában csak bukni szoktam. Viszont most már tényleg van value a Cityre, most már tényleg érdemes tenni. (én nem teszem, mert Roma drukker vagyok, de szerintem 2-1-re nyer a City)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 01, 2014, 00:21:50
@

Mai tippem jött, szerencse, hogy nem hallgattam a tömeg hangjára és nem a City H-t raktam meg. Ezért jó saját megérzés és mérlegelés alapján játszani. Persze ez nem jelenti azt, hogy mások véleményére nem adnék vagy nem hallgatnám meg őket. Csak a végső döntés mindig a saját eszünk/fejünk szerint legyen meg, azaz ha nyerünk, akkor örüljünk, hogy így döntöttünk, ha vesztünk akkor a saját hülyeségünk és meggondolatlanságunk miatt veszítsünk.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 01, 2014, 20:02:52
[2014.10.01.] 1. hét 6. nap

Ma is főként csak BL-meccsekre érdemes fogadni, a kínálat ma is elég szűkös, ami a jó foci meccseket illeti. Időhiány miatt csak pár mondatos indoklásokat írnék az általam kiválasztott meccsekhez.

Arsenal-Galatasaray
EURÓPA: Bajnokok Ligája - Csoportkör
tipp: Galatasaray szerez gólt
odds: 1.66
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 4-1

Az Arsenal sosem a védekezéséről volt híres, így meg pláne nem lesz az a közeljövőben sem. Tucatnyi sérült a hazaiaknál, mind-mind meghatározó játékosok. Egy ilyen foghíjas Arsenalnak még a nem a legjobb formában levő Galata-nak is illik betalálnia.

Atletico Madrid-Juventus
EURÓPA: Bajnokok Ligája - Csoportkör
tipp: gólok száma 1.5 felett
odds: 1.50
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 1-0

Két bivaly erős csapat feszül egymásnak Madridban, az Atletico és a Juve is igen jó formában várhatják a mérkőzést. Mindkét féltől elvárok legalább egy-egy gólt. A legutóbbi 5 hazai meccsén az Atleti mindig betalált, sőt 4-szer rúgott legalább 2 gólt is, a Juve-val szintén ez a helyzet, csak persze az idegenbeli meccseket nézve.

Malmö-Olympiakos
EURÓPA: Bajnokok Ligája - Csoportkör
tipp: Malmö szerez gólt
odds: 1.44
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-0

A Malmö elég jól alakít otthon mostanában, a bajnokságot is toronymagasan vezeti, legutóbbi 5 hazai meccsén mindig betalált. Sőt rúgta ám a svéd csapat rendesen a 3-4 gólokat is. Igaz a BL más tészta, de ma sem várok óvatoskodást hazai részről, meglesz az a Malmö gól mindenképpen.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 04, 2014, 14:19:57
[2014.10.04.] 1. hét 7. nap

A mai kínálat nagyon jó, sőt már-már túl sok a meccs. Bőség zavara.  :D
Mára 7 meccset néztem ki. A tőlem megszokottnál találhatóak  benne nagyobb oddsok is, de természetesen mindegyiket átgondoltam és látok bennük rációt.
Mivel ez a 7. játéknap, majd jelentkezem egy összegzéssel, már ami az elmúlt játékhetet illeti (összes nyertes/vesztes tipp, odds átlagok, ROI stb.)

Hull City-Crystal Palace
ANGLIA: Premier League
tipp: gólok száma 2.5 felett
odds: 1.95
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 2-0

Aston Villa-Manchester City
ANGLIA: Premier League
tipp: Manchester City gólok 1.5 felett
odds: 1.53
iroda: bet365
tipperősség: 8/10
végeredmény: 0-2

Austria Wien-AC Wolfsberger
AUSZTRIA: Bundesliga
tipp: AC Wolfsberger szerez gólt
odds: 1.40
iroda: bet365
tipperősség: 8/10
végeredmény: 0-2

Heracles-NAC Breda
HOLLANDIA: Eredivisie
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.53
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 6-1

Valencia-Atletico Madrid
SPANYOLORSZÁG: Primera Division
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.83
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 3-1

Vallecano-Barcelona
SPANYOLORSZÁG: Primera Division
tipp: gólok száma 3.5 felett
odds: 1.83
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 0-2

St. Gallen-Basel
SVÁJC: Super League
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.62
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-1



Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 04, 2014, 14:29:15
#

Indoklásokkal sajnos most adós maradok, elnézést kérek mindenkitől. Hosszútávon nem akarom ezt csinálni, hogy úgy írok ki tippeket, hogy nincs hozzájuk valamiféle elképzelés lejegyezve, mert az úgy nem jó. Nem akarok olyan fogadónak tűnni, aki csak kidob 2-3 tippet a naplójába ahogy esik úgy puffan módon (de szerintem nem is vagyok ilyen). Annak szerintem nincs értelme!  :)
Ha van indoklás tisztább a tipp, egyfajta megerősítést ad másoknak és nekem is egy-egy meccs kapcsán.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 04, 2014, 23:53:36
#

Üdv mindenkinek!
Mai 7 tippemből 5 jött, ennek nagyon örülök. Annak viszont nem, hogy mint a számításaimból kiderült, mínuszban zártam ezt a játékhetet. Még ha nagyon kicsi mínuszban is, de akkor is mínuszban. Na de haladjunk csak szépen sorjában!
Az elmúlt játékhéten összesen 25 darab tippet adtam:
Ezek közül 18 darab nyertes és 7 darab vesztes.
A nyertes tippek átlagoddsa: 1,53
A vesztes tippek átlagoddsa: 1,62
ROI: (javítva) +9,88%

Na itt van a kutya elásva. Szépek a zöld tippek, meg zöld oddsok, de a ROI mindent megmutat. Tény és való, hogy nem túl nagy oddsokkal játszom (1,4-1,6), de azokkal is lehet profitot elérni valamennyire. Nem egetverő ez a mínusz, de figyelmeztető jel, hogy jobban oda kell figyelnem és változtatni kell bizonyos dolgokon. Volt egy bizonyos megjátszott tétem (25 tipp, 25 egység) és hiába volt kevés a vesztes tipp relatíve, a nyertes tippek mellette viszonylag kis odds-cal nem termeltek pluszt. Na most a megoldás vagy az, hogy kevesebb tippel játszom vagy az, hogy az ember rizikózik és nagyobb oddsokat néz ki (persze ebben is benne van a bukás lehetősége, amely szintén negatív irányt eredményezhet). Én így látom a dolgokat, várom a ti véleményeiteket/hozzászólásaitokat! :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: iLogic Dátum október 05, 2014, 00:28:04
Én nem látok semmilyen bajt, legalábbis a naplós tippjeid közt. Bár a minta is elég kicsi, de szerintem nincs okod panaszra. Eléggé tapasztalatlan vagyok a sportfogadás terén, de azt azért tudom javasolni, hogy ne tűzzél ki magad elé ilyen 3%-os ROI-t a következő hétre. Isten malmai kifürkészhetetlenek, csak magadat lovagolhatod bele tévhitekbe. A jövő nehezen definiálható, ezt ne felejtsd ;)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 05, 2014, 00:37:40
Idézetet írta: iLogic Dátum október 05, 2014, 00:28:04
Én nem látok semmilyen bajt, legalábbis a naplós tippjeid közt. Bár a minta is elég kicsi, de szerintem nincs okod panaszra. Eléggé tapasztalatlan vagyok a sportfogadás terén, de azt azért tudom javasolni, hogy ne tűzzél ki magad elé ilyen 3%-os ROI-t a következő hétre. Isten malmai kifürkészhetetlenek, csak magadat lovagolhatod bele tévhitekbe. A jövő nehezen definiálható, ezt ne felejtsd ;)

Köszönöm a hozzászólást iLogic!  :) Igazad van teljesen. Le is veszem ezt a célkitűzést, mert mint mondtad sose lehet előre tudni mit hoz a sors. :)
De, attól még pluszra törekszem, próbálom ezt az eheti mínuszos történet átvinni nyereséges állapotba. Aztán majd persze 1 hét múlva meglátjuk, hogy mi is sült ki belőle.  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Lancer Dátum október 05, 2014, 01:02:34
Nem vagyok otthon a ROI-ban de ez a 1,5% nagyjából mennyit jelentene neked ha alaptétre kellene lebontani ha mindent mondjuk 1x el raksz? Mert ha ilyen 2-3x el vagy minuszban 1 hónap után az nem vészes. Igazából egy séma nagyjából 100 tipp után nézhető, plusz nézd meg milyen típusú tippekkel nyertél/vesztettél és milyen arányban. Lehet gólok jönnek szögletek mennek stb és ebből már eltudsz mozdulni. Szerintem az odds mindegy én 1.2 alatt nem fogadok ennyit szabtam ki magamnak. De ha van 1 meccs megnézem mivel én büntetőlapokban vagyok otthon így most erről irok egy példát. Pénteken fogadhattam egy meccsre amit már meccs előtt oddsok előtt megnéztem. 4,5 lap alá vártam a tutit első félidőben pedig 2,5 alá. Következő történt fortunawinen beadta a meccset első ahogy vártam 2,5 alá 1.25 odds nagyjából ez normális. Ám rendesre kaptam 5,5 6,5 és 4,5 lap alát is. Oddsok elég jók voltak de már a 4,5 nem mert megfogadni mert több mint 10% a bankomnak benne lett volna. Simán jött. Ne az odds vezéreljen hanem a jó tipp. Lehet bár mekkora az odds a lényeg legyen egy rendszer legyen valami amiben elég jó vagy ahoz hogy profitot termelj.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 05, 2014, 01:57:38
Idézetet írta: Lancer Dátum október 05, 2014, 01:02:34
Nem vagyok otthon a ROI-ban de ez a 1,5% nagyjából mennyit jelentene neked ha alaptétre kellene lebontani ha mindent mondjuk 1x el raksz? Mert ha ilyen 2-3x el vagy minuszban 1 hónap után az nem vészes. Igazából egy séma nagyjából 100 tipp után nézhető, plusz nézd meg milyen típusú tippekkel nyertél/vesztettél és milyen arányban. Lehet gólok jönnek szögletek mennek stb és ebből már eltudsz mozdulni. Szerintem az odds mindegy én 1.2 alatt nem fogadok ennyit szabtam ki magamnak. De ha van 1 meccs megnézem mivel én büntetőlapokban vagyok otthon így most erről irok egy példát. Pénteken fogadhattam egy meccsre amit már meccs előtt oddsok előtt megnéztem. 4,5 lap alá vártam a tutit első félidőben pedig 2,5 alá. Következő történt fortunawinen beadta a meccset első ahogy vártam 2,5 alá 1.25 odds nagyjából ez normális. Ám rendesre kaptam 5,5 6,5 és 4,5 lap alát is. Oddsok elég jók voltak de már a 4,5 nem mert megfogadni mert több mint 10% a bankomnak benne lett volna. Simán jött. Ne az odds vezéreljen hanem a jó tipp. Lehet bár mekkora az odds a lényeg legyen egy rendszer legyen valami amiben elég jó vagy ahoz hogy profitot termelj.

Neked is köszönöm az észrevételt Lancer! :)
Igen, ebben nagyon igazad van, hogy nem mindig az odds számít. Az odds nem minden, ezt én is jól tudom. Sok-sok hozzászólással ezelőtt meg is jegyeztem, hogy nálam se az odds számít, nem aszerint játszom. Nekem az számít, hogy észszerű legyen egy adott tipp, legyen benne ráció. Az elmúlt heti tippjeimnél se az volt a cél, hogy minél nagyobb legyen a szorzó, ez azért valamennyire látszódik is. Akinek még nem esett le, bár azért rá lehetett jönni, én gólokban utazom leginkább. Ez áll közel hozzám. A másik még amire szívesen fogadok focin belül, azok a szögletek, de sok rossz tapasztalat miatt, mostantól kizárólag élőben! :)
Amelyben szintén igazad, igazatok van, az az, hogy ez az 1 hetes intervallum tényleg elég kicsi ahhoz, hogy az igazi tendenciát ki tudjam mutatni, hogy igazából jó vagy rossz fele haladok-e. Majd még a későbbiekben meglátom, hogy hogyan csinálom ezt.
Amúgy nem sok embert ismerek aki lapokra fogad Lancer. Érdekes dolog a lapos fogadás is. Kicsit tudnál róla mesélni? Mikre kell figyelni, mire érdemes rakni stb? :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Lancer Dátum október 05, 2014, 08:24:02
Idézetet írta: benedek185 Dátum október 05, 2014, 01:57:38
Neked is köszönöm az észrevételt Lancer! :)
Igen, ebben nagyon igazad van, hogy nem mindig az odds számít. Az odds nem minden, ezt én is jól tudom. Sok-sok hozzászólással ezelőtt meg is jegyeztem, hogy nálam se az odds számít, nem aszerint játszom. Nekem az számít, hogy észszerű legyen egy adott tipp, legyen benne ráció. Az elmúlt heti tippjeimnél se az volt a cél, hogy minél nagyobb legyen a szorzó, ez azért valamennyire látszódik is. Akinek még nem esett le, bár azért rá lehetett jönni, én gólokban utazom leginkább. Ez áll közel hozzám. A másik még amire szívesen fogadok focin belül, azok a szögletek, de sok rossz tapasztalat miatt, mostantól kizárólag élőben! :)
Amelyben szintén igazad, igazatok van, az az, hogy ez az 1 hetes intervallum tényleg elég kicsi ahhoz, hogy az igazi tendenciát ki tudjam mutatni, hogy igazából jó vagy rossz fele haladok-e. Majd még a későbbiekben meglátom, hogy hogyan csinálom ezt.
Amúgy nem sok embert ismerek aki lapokra fogad Lancer. Érdekes dolog a lapos fogadás is. Kicsit tudnál róla mesélni? Mikre kell figyelni, mire érdemes rakni stb? :)

Sárga lapokat nyomom élőben fortunán. Meccs előtt megnézem mennyi lapok voltak eddig a meccseiken külön külön és egymás ellen is. Majd rámondok egy határt hogy kb 4,5 vagy 5,5 alá tutira tartom. Megnézem a mecset óh pont van 4,5 akkor megrakom. Van amikor rizikósnak tartom ez azt jelenti hogy előfordult már több lap is 1-2 szer az elmúlt 5 meccseiken. Ekkor alacsonyabb téttel rakom a határt. Simán statisztika alapján fogadom a lapokat ami baj hogy nincs minden meccsre tegnap 1 adott be azok közül amik átmentek a szűrömön. Volt 13 meccsem nagyjából 30 határ abból 26 win persze azt az 1 vesztest tudtam megfogadni.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 05, 2014, 18:40:55
[2014.10.05.] 2. hét 1. nap

Salzburg-Neustadt
AUSZTRIA: Bundesliga
tipp: Salzburg gólok 3.5 felett
odds: 1.83
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 4-1

Ma este a sógorokhoz látogatunk, egész pontosan a Salzburg-Neustadt találkozóra. Tipikus első-utolsó párharca ez, melyek már sokszor okoztak meglepetést, hiába az óriási különbség a tabellán. Ma azonban szerintem egyértelműek az esélyek, nézzük csak miért is!
A Salzburg ha nem is Ausztria legjobb csapata (főleg, hogy most 6 pontos a lemaradása az élen álló Wolfsberger-rel szemben), de egyértelműen a legjobb játékosállománnyal rendelkeznek a sóváriak hazájuk bajnokságában ( a csapat összértéke 58,5 millió euró). A hazaiak telis tele vannak klasszis játékosokkal, a csapat gerincét légiósok adják, egészen pontosan 17-en a 24 fős keretből. Nem akarom leszólni az osztrák futballt, de a Salzburg sikerei szerintem leginkább ennek köszönhetőek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a góllövőlista élén álló Soriano 11 találattal spanyol, őt követi a szintén Salzburgos brazil Alan 6 góllal. Az a legdurvább, hogy Soriano majdnem annyi gólt lőtt 9 meccsen, mint a Neustadt 10-en (Neustadt-12 találat), sőt Alan pedig a 6 találatával többször volt eredményes, mint a vendégek 4 meccsen (Neustadt-5 találat). Ezzel szerintem el is mondtam mindent a vendégek gólerősségéről és támadóhatékonyságáról.
A Salzburgnak kötelező a győzelem, ha újra bajnok akar lenni, már pedig miért ne akarna bajnok lenni. A 6 pontos hátrány nem egy egetverő feladat, de mikor kéne ledolgozni, ha nem most. A hazaiak csakúgy ontják a gólokat, akár otthon játszanak, akár idegenben. A 10 meccsen szerzett 35 gól (!) szerintem magáért beszél. Ez az adat, ha az otthoni formát nézzük 5 meccsen 23-ra módosul(!). Ez több mint 4 lőtt gól meccsenként, ez valami elképesztő.
A Neustadt ha lehet így mondani, a Salzburg teljes ellentéte mindenben. A csapatot legfőképp hazai játékosok alkotják, csupán 2 légiós található náluk, a gárda összértéke 6,3 millió euró. A gólszerzés nem megy a vendégeknek, a gólokat viszont annál inkább kapják. Mondjuk ki, a Neustadt egy igazi pofozógép, az idei szezon egyértelmű kiesőjelöltje. 10 meccsen 29 gólt kaptak, idegenben pedig 5 meccsen 12-t (amely egyébként nem is olyan irdatlan sok egy ilyen gyenge csapattól).
Tippemet tehát arra alapozom, hogy a Salzburg otthon bitang erős, ontják a gólokat, míg a vendégek nyelik, mint kacsa a nokedlit. Az egymás elleni meccseket nézve, a legutóbbi 5 találkozón (amely bő 1 éves intervallum) mindig lőtt legalább 4-et a piros-fehér alakulat. Sőt egy találkozó kivételével 5 gólt lőttek a hazaiak, az az 1 kivétel 8 gól (!) volt. Másik érdekesség, hogy a vendéglátók az erős középcsapatnak számító Altach-ot hazaküldték egy ötössel, míg a hasonló kaliberű Grödiget, mint a Neustadt egy nyolcassal! A vendégek pedig a jelenleg dobogó 3. fokán álló Rapid-tól kaptak egy laza ötöst.
Összegezve az erőviszonyok, a statisztika és a realitás alapján abszolút benne van a mai meccsben is a 4 Salzburg gól.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 05, 2014, 18:50:30
@

Off! Megvannak a kezdők! Nem jó ómen, hogy Soriano és Alan nem kezd, de szerintem így is van a hazaiakban legalább 4 gól. Persze, ha meccs közben beállna az előbb említett két játékos már nyugtatóbb lenne a helyzet.  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 05, 2014, 19:27:41
@

Valami kegyetlenül bekezdett a Salzburg! 25 perc után 2-0, és lehetne már több is! Szerintem egy 5 vagy 6-0 is benne van a pakliban. Szegény Neustadt hozzá se tud szólni a meccshez.  :D
Szerk.: 2-1 (első kapuralövésből gól)... hát 0 már nem lesz..  ;D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Prewitt Dátum október 05, 2014, 20:12:33
Hejj, egy kérdés: kötésbe teszed a meccseidet, vagy mindegyikre külön tét? Na nem mintha nálam számítana, most csak kíváncsiságból visszaszámoltam az ide feltett fogadásaimat, és ha minden meccsre külön tettem volna, akkor erős a minusz :D -mondjuk így se jobb a helyzet...
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 05, 2014, 20:19:54
Idézetet írta: Prewitt Dátum október 05, 2014, 20:12:33
Hejj, egy kérdés: kötésbe teszed a meccseidet, vagy mindegyikre külön tét? Na nem mintha nálam számítana, most csak kíváncsiságból visszaszámoltam az ide feltett fogadásaimat, és ha minden meccsre külön tettem volna, akkor erős a minusz :D -mondjuk így se jobb a helyzet...

Köszönöm őszinte véleményed.....  :( :D
Régebben (értsd szeptember-október előtt) sokszor raktam kötésbe, de mostmár mindig egyesével rakom meg a tippjeimet. Ha a régebbi tippjeimet nézted, akkor azok valóban elég mínuszosra sikerültek, de amióta újrakezdtem (09.22.) azért jobban sikerülnek a dolgok (egy icipici mínuszba az elmúlt héten most is belecsúsztam). Mikre raktál? Vagy mit értesz itt konkrétan erős mínusz alatt?  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Prewitt Dátum október 05, 2014, 20:25:43
Idézetet írta: benedek185 Dátum október 05, 2014, 20:19:54
Köszönöm őszinte véleményed.....  :( :D
Régebben (értsd szeptember-október előtt) sokszor raktam kötésbe, de mostmár mindig egyesével rakom meg a tippjeimet. Ha a régebbi tippjeimet nézted, akkor azok valóban elég mínuszosra sikerültek, de amióta újrakezdtem (09.22.) azért jobban sikerülnek a dolgok (egy icipici mínuszba az elmúlt héten most is belecsúsztam). Mikre raktál? Vagy mit értesz itt konkrétan erős mínusz alatt?  :D

Nem a te tippjeidet szóltam le, hanem a sajátjaimat :D Hát kiszámoltam, ha minden meccset, amit megtettem és itt dokumentáltam, külön teszek, azonos téttel, akkor mennyit buktam volna-így is buktam, de nem annyit, mert változó a tét, meg néha befutott ilyen szánalom 4/2, ilyesmik
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 05, 2014, 20:33:32
Idézetet írta: Prewitt Dátum október 05, 2014, 20:25:43
Nem a te tippjeidet szóltam le, hanem a sajátjaimat :D Hát kiszámoltam, ha minden meccset, amit megtettem és itt dokumentáltam, külön teszek, azonos téttel, akkor mennyit buktam volna-így is buktam, de nem annyit, mert változó a tét, meg néha befutott ilyen szánalom 4/2, ilyesmik

Jaaaaa, jól van, félreértettelek...   ;D
Ezt neked kell érezned, hogy külön pakolod őket vagy egybe. Szerintem külön jobb. Persze ez nem jelenti azt, hogy eszeveszett módjára naponta rakj 10 meccset külön-külön, mert a nagy számok törvénye alapján az is mínuszos történet lesz. Ha egybe rakod őket, akkor is max. 3 meccset ajánlok, de annál többet semmiképpen se. Ha pedig külön, akkor is átlagban max. 3-4 meccs legyen naponta amivel játszol. Mondjuk most magam ellen beszélek, mert volt amikor 5 vagy 7-et is raktam egy nap..  ;D
Nem jó az. Napi 3-4 meccs elég.   ;)
Úgy érzékeltem, ha külön rakom őket jobban tudom kontrollálni magam, jobban tudom magamat követni.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 05, 2014, 21:12:04
@

Hát ez nehéz szülés volt! 85. perc.  :o
Amúgy Soriano megint gólt szerzett, ráadásul beállítása után 3 perccel! Érdemes lesz rá figyelni a későbbiekben. Alan is beállt végül, 25- 30 percet kapott, mondjuk gólt nem szerzett.
Ha nem is lett 5 vagy 6-0, a tipp jött és ez a lényeg.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 06, 2014, 15:00:09
[2014.10.06.] 2. hét 2. nap

A mai kínálattal kínozni lehetne (szokásos hétfő), de a szűkös lehetőségek között mégis csak találtam egy bőven fogadható meccset.

Syrianska-Sundsvall
SVÉDORSZÁG: Superettan
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.57
iroda: Betfair
tipperősség: 8/10
végeredmény: 1-2

Tegnap szomszédainknál jártunk, ma azonban északnak vesszük az irányt a sportfogadás mezején, egészen pontosan a svéd másodosztályba látogatunk. A svéd első és másodosztály tavaszi-őszi (április-október) lebonyolítási rendszerben zajlik 16 csapat részvételével, így tehát már nincs sok hátra a pontvadászatból, ideje hajráznia a csapatoknak.
A Syrianska jelenleg a dobogó 10. fokán áll 33 ponttal. A hazaiak kb. egy harmada légiós, amely szerintem egyáltalán nem vészes. Ami viszont szembetűnő, hogy a csapatot viszonylag fiatalok alkotják, az átlagéletkor 25 év.
A hazaiak overesek (ahogyan a vendégek is), amely jó a tippünk szempontjából. Ha minden meccset figyelembe veszünk a 26 meccs alatt elért 34:50-es gólarány nem a legjobb. Jójó így is szinte minden találkozón betalál a csapat, de a meccsenkénti majdnem bekapott 2 gól az viszont már sok, hiába a védekező típusú felállás (5-4-1). Ha a hazai formát nézzük a Syrianska eléggé adok-kapok típusú mérkőzéseket játszik, 13 meccs 22:20-as gólarány. A csapat legjobb játékosa a szerb Grubjesic a maga 10 találatával, őt követi Ghoddos 6 találattal.
A Sundsvall is elég fiatal csapat, az átlagéletkor itt is 25 év alatt mozog. A csapat egységes, csupán 2 légiós található a keretben. A vendégek támadóbb stílusú felállásban (4-4-2) játszanak, mint ellenfele, bizonyítja ezt a rúgott gólok száma, 26 meccsen 50 rúgott, 32 kapott gól. A Sundsvall idegenben már gyengébben muzsikál, 13 meccsen 17:20-as a gólarány. A csapat legjobbja Eklund 16 góllal.
Legutóbb idén júniusban találkoztak egymással a felek, akkor a Sundsvall tudott győzni 3-1-re. Jobb csapat a Sundsvall ez nem vitás, de nem idegenben.
Összegezve tehát tippemet a két csapat által termelt sok gólra, az adok-kapok (nem állunk be védekezni) típusú játékra alapozom. Fontos még megemlíteni azt is, hogy a Syrianska inkább otthon teljesíti ezt a stílusú játékot, míg a Sundsvall idegenben. Így tehát pont ideális a felállás is.
Sok gólt várok, de én ma megelégszem azzal is ha mindkét fél betalál.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 06, 2014, 21:13:27
@

Mai napot is sikerrel vettem szerencsére.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 08, 2014, 10:56:57
#

!!!
Üdv mindenkinek!
Valamit nagyon, de nagyon elszámoltam múltkor a ROi kiszámításánál. Nemhogy mínuszban zártam a múlt hetet, hanem majdnem +10 %-os pluszban. Nem tudom hogy számolhattam ennyire félre a dolgokat...  :bash:  :crazy:
ROI=  -->> ((Össz. nyereség-Össz. kiadás)/Össz. kiadás)*100 = ((27,47-25)/25)*100= +9,88%
Tehát +9,88%, nem -1,48%.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: iLogic Dátum október 08, 2014, 11:23:32
Idézetet írta: benedek185 Dátum október 04, 2014, 23:53:36

Az elmúlt játékhéten összesen 25 darab tippet adtam:
Ezek közül 18 darab nyertes és 7 darab vesztes.
A nyertes tippek átlagoddsa: 1,53
A vesztes tippek átlagoddsa: 1,62
ROI: (javítva) +9,88%

(25 tipp, 25 egység)

Ez alapján nekem is furcsa volt a veszteség, de azt hittem, hogy volt naplóba be nem írt tipp is. Így viszont igen erős heten vagy túl, gratulálok!
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 08, 2014, 11:30:20
Idézetet írta: iLogic Dátum október 08, 2014, 11:23:32
Ez alapján nekem is furcsa volt a veszteség, de azt hittem, hogy volt naplóba be nem írt tipp is. Így viszont igen erős heten vagy túl, gratulálok!

Nagyon szépen köszönöm! :)
Csak hoztam a formám. Nem figyeltem megint eléggé...  :D
Amúgy csak azokat a tippeket számoltam bele, amiket ide leírtam. Amiket nem szoktam ide beírni azok élő fogadásos tippek, azok ide értelemszerűen nem kerülnek be. Sokat fogadok élőben (foci, kosár, kézi) egy nap, nem lenne kapacitásom azokat is a naplóban feltüntetni, az egy másik történet. :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 08, 2014, 14:15:40
[2014.10.08.] 2. hét 3. nap

Mai kínálat se tetszik nekem, mondjuk hétközben mit vár az ember.  :D  Na, de azért csak van ott valami a tarsolyban, nézzük!

Cheltenham-Bristol City
ANGLIA: Johnstone's Paint Trophy
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.80
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 1-3

A League Two-s Cheltenham fogadja a League One-os Bristol City együttesét a a Johnstone's Paint Trophy tizenhatoddöntőjének utolsó mérkőzésén. A Johnstone's Paint Trophy egy olyan kupasorozat, amelyen a League One és Two 48 csapata vesznek részt.  Hiába az osztálynyi különbség a két gárda között és esélyesebb a Bristol City együttese - amelytől joggal várhatóak el a gólok - a Cheltenham is betalálhat és szorongatja meg a vendégeket.
A Cheltenham a League Two erős középcsapata, jelenleg a 10. helyen tanyáznak a hazaiak 16 ponttal. A keretet borzasztó fiatal játékosok alkotják kevés rutinnal, az átlagéletkor 24,4 év. Az egyik legfiatalabb játékosuk Harry Williams a maga 18 évével, akit egyébként nagy tehetségnek tartanak. Hiába Anglia, ahol sok légiós játszik, a Cheltenham-ben mindössze 4 légiós rúgja a bőrt.
A hazaiak eléggé fukarkodnak a gólokkal, 11 meccsen 9:8-as, otthon pedig 6 meccsen 5:4-es a gólarányuk. Bevallom őszintén, ez tényleg nem túl bíztató a tipp szempontjából, de haladjunk csak tovább. A csapat honlapját böngészve olyan híreket találtam, hogy nagyon jó a légkör a klub háza táján, mindenki bizakodó.
A Bristol a League One éllovasa jelenleg 11 meccs után 25 ponttal vereség nélkül. Ha így folytatják minden esélyük megvan, hogy feljussanak a Championship-be a vendégek. A csapat a gólokkal elég jól áll a 22:10-es gólarány összesen és 12:7-es idegenben bizakodásra adhat okot. A gárda összetétele eléggé vegyes, 8 légiós található köztük, a csapat fiatal, az átlagéletkor 24,2 év.
Ami még külön érdekesség, hogy mindkét fél játékosai alacsonyak, mindkét csapatnál a legmagasabb játékos csupán 191 cm. Sőt, se a hazaiaknál se a vendégeknél nem a kapus a legmagasabb játékos. A Cheltenham portása pl. csak 181 (!) cm.
Eddig 8-szor csaptak össze egymással a felek, 7-szer (!) mindkét fél betalált. Legutóbb idén júliusban találkoztak a felek, ugyanebben a felállásban a Bristol nyert 4-1-re. Ma is a Bristol az esélyesebb, de szerintem a gól-gól jobb opció.
Tehát, hiába az osztálykülönbség és a hazaiak mostanában kevés rúgott gólja, az egymás elleni eredményekből kiindulva és abból, hogy ez egy kupasorozat, amely szintén plusz lehetőséget ad a csapatoknak a bizonyításra, ma szerintem mindkét csapat betalál.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 08, 2014, 22:35:20
@

Mai napot is sikerrel abszolváltam szerencsére!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 09, 2014, 17:20:04
#

Sziasztok!
Eljött az Eb-selejtezők ideje, azonban ma szünetet tartok. Holnap jelentkezem legközelebb.
Kitartást és sok sikert mindenkinek továbbra is!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 10, 2014, 14:08:07
[2014.10.10.] 2. hét 4. nap

Sziasztok!
A tegnapi napot (mint előre írtam) kihagytam, de ma újra jövök tippekkel. Egészen pontosan 2 db meccset néztem ki mára, amelyekhez a szokásos fél oldalas indoklás helyett most csak pár mondatot fogok írni.

Hollandia-Kazahsztán
EURÓPA: Euro - Selejtező
tipp: gólok száma 3.5 felett
odds: 1.63
iroda: Unibet
tipperősség: 7/10
végeredmény: 3-1

A hazaiak az előző fordulóban meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedtek a csehektől, a kazahok pedig remiztek egy gólnélküli meccsen a lettekkel. Robben nem játszott a csehek ellen, ma újra pályára léphet. Hollandiának kötelező a győzelem, a gólok száma se mellékes. Épp ezért számítok holland gálára, a vereség után felspannolhatják magukat van Persie-ék. Kérdem én, ha mi hármat tudtunk gurítani a kazahoknak, a hollandok miért ne tudnának akár négyet is? Örömfocira számítok legalább 4 góllal. Ahol olyan nevek vannak a középpályán, mint Robben, Sneijder, Afellay, vagy olyan csatárok, mint van Persie, Lens és Huntelaar, ott könnyen zöröghetnek a hálók. Totális támadófutballt várok a narancsosoktól, nem hol mi "tudjuk le a kötelezőt 2-0-ával" meccset.

Törökország-Csehország
EURÓPA: Euro - Selejtező
tipp: gólok száma 1.5 felett
odds: 1.44
iroda: Betfair
tipperősség: 7/10
végeredmény: 1-2

A csehek ugye, mint előbb említettem otthon verték a narancsosokat, a törökök pedig nagy meglepetésre 3-0-ra kikaptak a szintén nem túl acélos Izlandtól. A török futball gyengélkedik, ezen nincs mit szépíteni. Ez már nem az a régi harapós válogatott. Ha ez még nem lenne elég, sok a hiányzó is a törökök háza táján. A kapus Volkan Demirel, a csatár Burak Yilmaz és Mustafa Pektemek, Arda Turan, a védő Omer Toprak és az irányító Hakan Calhangoglu sem lépnek pályára péntek este. A cseh csapat erős, önbizalomtól telve érkezik Törökországba. Aki a hollandokat leveri, van is mire büszkének lennie. Egymás elleni meccseken rendre jött a legalább 2 gól, legutóbb (tavaly télen) pl. a csehek nyertek idegenben 2-0-ra. Ma is ők a favoritok a gyenge lábakon álló hazai csapat ellen. Kinézek a vendégekből eleve 2 gólt (3.25), talán a törökök is betalálnak otthon, de én maradok a legalább 2 összesítettnél. Nekem 2 találat ennyiért megéri.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: georgeboyd Dátum október 10, 2014, 14:58:01
Idézetet írta: benedek185 Dátum október 10, 2014, 14:08:07
[2014.10.10.] 2. hét 4. nap

Sziasztok!
A tegnapi napot (mint előre írtam) kihagytam, de ma újra jövök tippekkel. Egészen pontosan 2 db meccset néztem ki mára, amelyekhez a szokásos fél oldalas indoklás helyett most csak pár mondatot fogok írni.

Hollandia-Kazahsztán
EURÓPA: Euro - Selejtező
tipp: gólok száma 3.5 felett
odds: 1.63
iroda: Unibet
tipperősség: 7/10
végeredmény:

A hazaiak az előző fordulóban meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedtek a csehektől, a kazahok pedig remiztek egy gólnélküli meccsen a lettekkel. Robben nem játszott a csehek ellen, ma újra pályára léphet. Hollandiának kötelező a győzelem, a gólok száma se mellékes. Épp ezért számítok holland gálára, a vereség után felspannolhatják magukat van Persie-ék. Kérdem én, ha mi hármat tudtunk gurítani a kazahoknak, a hollandok miért ne tudnának akár négyet is? Örömfocira számítok legalább 4 góllal. Ahol olyan nevek vannak a középpályán, mint Robben, Sneijder, Afellay, vagy olyan csatárok, mint van Persie, Lens és Huntelaar, ott könnyen zöröghetnek a hálók. Totális támadófutballt várok a narancsosoktól, nem hol mi "tudjuk le a kötelezőt 2-0-ával" meccset.

Törökország-Csehország
EURÓPA: Euro - Selejtező
tipp: gólok száma 2.5 felett
odds: 1.44
iroda: Betfair
tipperősség: 7/10
végeredmény:

A csehek ugye, mint előbb említettem otthon verték a narancsosokat, a törökök pedig nagy meglepetésre 3-0-ra kikaptak a szintén nem túl acélos Izlandtól. A török futball gyengélkedik, ezen nincs mit szépíteni. Ez már nem az a régi harapós válogatott. Ha ez még nem lenne elég sok a hiányzó is a törökök háza táján. A kapus Volkan Demirel, a csatár Burak Yilmaz és Mustafa Pektemek, Arda Turan, a védő Omer Toprak és az irányító Hakan Calhangoglu sem lépnek pályára péntek este. A cseh csapat erős, önbizalomtól telve érkezik Törökországba. Aki a hollandokat leveri, van is mire büszkének lennie. Egymás elleni meccseken rendre jött a legalább 2 gól, legutóbb (tavaly télen) pl. a csehek nyertek idegenben 2-0-ra. Ma is ők a favoritok a gyenge lábakon álló hazai csapat ellen. Kinézek a vendégekből eleve 2 gólt (3.25), talán a törökök is betalálnak otthon, de én maradok a legalább 2 összesítettnél. Nekem 2 találat ennyiért megéri.
a török meccsen elírtad a tippet, 1,5 helyett 2,5 van.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 10, 2014, 17:59:39
Idézetet írta: georgeboyd Dátum október 10, 2014, 14:58:01
a török meccsen elírtad a tippet, 1,5 helyett 2,5 van.

Köszönöm, javítom! :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 10, 2014, 19:04:00
#

Nem, nem érdekel a DaveTips! Nem akarok lesüllyedni az ő szintjükre. Az előbbi írásomat inkább kitöröltem, nem napló téma, nem tartozik ide. Maradjon a napló arra, amire való, sportfogadási témák/tippek/elemzések írására. A DaveTips meg forduljon fel, ott ahol van!  :D
Holnap folytatom a munkát!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 10, 2014, 22:43:02
@

Mai is 100%-os napot zártam, bár a holland meccshez kellett azért egy kis szerencse, sőt nem is kicsi (van Persie 89. perc, büntető).  :D
Holnap folyt. köv, addig is mindenkinek további jó hétvégét és sok sikert kívánok!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 11, 2014, 13:24:27
[2014.10.11.] 2. hét 5. nap

Sziasztok!
Hiába a sok meccs, ma csupán csak egyel jelentkezem és az se az Eb-selejtező párharcai közül lesz kiválasztva. Mára egy német alsóbb osztályos találkozót néztem ki. Ma szintén nincs nagyon időm hosszabb elemzésre, ezért előre is elnézést kérek.

Végül, de nem utolsó sorban, Hajrá Magyarok!!! Nagyon bízom Dárdaiban, remélem összekapta a srácokat. :)

FC Nottingen-Neckarelz
NÉMETORSZÁG: Regionalliga Südwest
tipp: gólok száma 2.5 felett
odds: 1.57
iroda: bet365
tipperősség: 8/10
végeredmény: 2-3

Regionalliga Südwest, azaz német negyedosztály délnyugati csoport. Annyit tudni kell, hogy egyik csapat se remekel mostanában a bajnokságban, a hazaiak a 15. helyen, míg a vendégek a 9. helyen tanyáznak. Ami viszont érdekesebb, az a  gólok száma. A délnyugati csoportban messze ez a két csapat rendelkezik a legjobb gólátlaggal, tippemet is elsősorban erre alapozom. Mondjuk a német alsóbb osztályok sose a gólszegény meccseiről voltak híresek. Ott aztán nincs óvatoskodás, potyognak a gólok ezer számra.
A Nottingen gólátlaga 3.8-as (14:28), a Neckarelz-é pedig 3.6-os (22:21). Az eddigi 11 mérkőzés alatt a Nottingen 9-szer játszott overt, a vendégek pedig 12 meccs alatt 8-szor. Tudom, tudom, hogy ezek csak számok és adatok, de szerintem azért elég beszédesek. Mindkét fél a támadófutball híve, a rúgott gólokból ez szépen látszik is, viszont a kapott gólok száma is elég magas, a védekezés egyik csapatnak sem az erőssége. Mindkét gárda 4-4-2-es felállásban lép pályára hétről-hétre, a légiósok száma egyik alakulatban sem magas, egységesek a felek.
Eddig 4-szer találkoztak egymással a csapatok, mondanom se kell, mindegyik találkozón jött az over. Legutóbb pl. 2-1-re nyert a Neckarelz hazai pályán.
Nálam a gól-gól alap tipp, de most over-re megyek, melyet az egymás elleni eredményekre, a csapatok támadófelállására, gyenge védekezésére és a gólstatisztikákra alapozok.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: iLogic Dátum október 11, 2014, 14:25:27
Szépen zöldül a napló, gratulálok!
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 11, 2014, 14:34:13
Idézetet írta: iLogic Dátum október 11, 2014, 14:25:27
Szépen zöldül a napló, gratulálok!

Nagyon szépen köszönöm iLogic! :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 11, 2014, 17:05:36
@

Mai meccs is jött, ráadásul már 25 perc után.  :ok: Soha rosszabb napot/hetet!  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 12, 2014, 18:24:22
[2014.10.12.] 2. hét 6. nap

Sziasztok!
Ma elég bő a kínálat, az Eb-selejtezők meccsei között is. Azonban mára csak egy tippet hozok, amelyben bőven látok értéket.

Fehéroroszország-Szlovákia
EURÓPA: Euro - Selejtező
tipp: Szlovákia szerez gólt
odds: 1.40
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 1-3

Északi szomszédaink Fehéroroszországba látogatnak az Eb-selejtezők vasárnapi játéknapján. A hazaiak egy vereség és egy döntetlen után fogadják az eddig hibátlan Szlovákiát.

A világranglista 89. helyén álló fehéroroszok szeptember elején meglepetésre remiztek Luxemburggal. Sőt, több volt ez, mint meglepetés. A vezetést Luxemburg szerezte meg még a szünet előtt pár perccel, amúgy az első félidő eléggé kiegyenlített volt. A második félidőre Fehéroroszország összekapta magát, szinte egykapuzott. Egyenlíteni sikerült ugyan, de a győztes gólt már nem sikerült begyötörni Weiss-éknek. Luxemburg után jött Ukrajna hazai pályán, ahol bár nem játszottak alárendelt szerepet Filipenkoék, de mégis kikaptak 2-0-ra. Így két mérkőzés után 1 pont a vendéglátók mérlege, ami valljuk be nem túl acélos teljesítmény. Bár, ebben a csoportban 4-5. hely Fehéroroszország számára a realitás.

Szlovákia 40. helyen áll a hivatalos FIFA-világranglistán, két meccs után 100 %-os a csapat. Mindkét mérkőzésen nem igazán Szlovákia uralta a meccset, mégis harcosan és derekasan küzdöttek, így legyőzve 1-0-ra Ukrajnát, majd hazai pályán Spanyolországot(!). A vendégeken egyelőre nincs nyomás, lépéselőnyük van Ukrajnával és Spanyolországgal szemben. Azonban úgy érzem ma sem állnak meg, legalább 1 pontot hoznak Fehéroroszországból. A vendégeket amúgy mindenképpen az 1-2. hely (biztos továbbjutó) valamelyikére várom. Az X2 (1.40) tehát jó választásnak tűnik, azonban ma szlovák gólszerzésre hajlok.

Nézzük is miért. Hamsikékat erősebbnek érzem, összeszokottabnak. Hamsik amúgy mindkét találkozón játszott, de egyik meccsen se tudott maradandót alkotni.
Ha belegondolunk abba, hogy a vendégek betaláltak úgy egy Ukrajnának és egy Spanyolországnak, hogy egyik meccsen se ők írányítottak, szerintem Fehéroroszország ellen sem lesz gond. Pláne úgy, hogy Fehéroroszország bárki ellen képes gólt kapni, elég csak a luxemburgi vagy a Tádzsikisztán elleni meccsre gondolnunk (igaz, hogy csak barátságos meccs volt). A hazaiak tehát minden, csak nem erős, összeszokott csapat, max. 1 pontra lesznek jók.

A vendéglátók tehát elég haloványan teljesítenek mostanában, a vendégek pedig bárki ellen gólerősnek tűnnek. Érdekesség, hogy az odds 2-3 napja 1.30-ról indult, tegnap 1.36-ra kúszott fel, ma 1.36-ra, most pedig 1.40-en áll, mint az X2 oddsa is. Hiába az 1 tizedes oddsmozgás és az, hogy az X2 is reális bőven reális eredmény, vendég gólszerzés a mai tippem.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 13, 2014, 00:06:23
@

Ez a nap is sikeresnek bizonyult. A szlovákok nemhogy gólt, gólokat lőttek. Így utólag amúgy pláne nem értem az indokolatlan oddsmozgást 1.30-ról 1.40-re. Sokkal jobb volt ez a szlovák csapat, mint ellenfele. Na de lényeg a lényeg, a tipp jött, holnap pedig folytatom a munkát!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 13, 2014, 20:00:25
[2014.10.13.] 2. hét 7. nap

Sziasztok!
Eljött hát a 2. játékhét 7. játéknapja, szeretném ezt a mögöttem álló sikeres időszakot nem az utolsó napon elrontani. Igaz, hogy október 13-at írunk és hétfő van, de remélem ma is sikeres napot zárunk.  :D  :ok:

Meppen-St. Pauli II
NÉMETORSZÁG: Regionalliga Észak
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.50
iroda: PaddyPower
tipperősség: 8/10
végeredmény: 2-2

Múlt héten már megjártuk a német negyedosztály délnyugati csoportját, ma az északi csoportban keresünk valami tippelnivalót. A Regionalliga Nord hétfői egyetlen mérkőzésén két középcsapat feszül egymásnak, a Meppen fogadja a St. Pauli tartalékcsapatát, azaz a St. Pauli II-t.

A Meppen 11 forduló után a 10. helyet foglalja el az északi csoportban, mint említettem totál átlagos középcsapatnak számítanak. Az észak-német alakulat keretét borzasztó fiatal játékosok alkotják, az átlag életkor 23,3 év. A három kapusból pl. kettő még a 20. életévét se töltötte be, a holland csapatkapitány Johan Wigger pedig csak 29 éves. A 27 fős keretben csak 5 légiós található (2 holland, 1 spanyol, 1 egyesült államokbeli és 1 japán játékos). A hazaiak a manapság szokványos és trendi 4-2-3-1-es felállásban lépnek pályára lépnek hétről-hétre.

Előző német negyedosztályos elemzésemben említettem, hogy a német alsóbbosztályok meccsei híresek arról, hogy rendre gólzáporral zárulnak. A Meppen-nel sincs ez másképpen, 11 forduló elteltével 17:18-as a gólátlaguk. Ez kb. egy kis túlzással azt jelenti, hogy amint rúgnak egyet a hazaiak, rögtön kapnak is egyet. A szokásos német sokadosztályos adok-kapok játék. Ami még meggyőzőbb adat, az az 5 hazai meccsen elért 9:10-es gólátlag. Ez az előbbi példára levezetve kettő rúgott és kettő kapott meccsenkét, kis túlzással persze.

A St. Pauli II a Bundesliga 2-ben szereplő St. Pauli tartalékcsapata, ebből adódóan a csapat nagyon fiatal, tele uránpótlás futballistákkal. Az átlag életkor 21,8 év. A 25 fős keretben 6 darab légiós található (1 ghánai, 1 afganisztáni, 1 dél-koreai, 1 török, 1 orosz és 1 macedón játékos), elenyésző adat. A vendégek is a szürke középcsapat szerepét testesítik meg, 11 mérkőzés elteltével a 8. helyen állnak és 4-4-2-es hadrendben állnak fel meccsről-meccsre.

A Pauli 11 meccs elteltével 11:15-es gólmutatóval bír, idegenben pedig 5 meccs után 9:5-ös ez az adat. Külön érdekesség, hogy a Pauli idegenben gólerősebb, mint odahaza. A tipp szempontjából ez sem mellékes persze.

Eddig hatszor találkoztak egymással a felek, a hat alkalomból egyszer jött a gól-gól opció. De pánikra semmi ok, mondom is miért. A Meppen 5 legutóbbi mérkőzésén 17 gól esett és mindegyik alkalommal mind a két csapat megzörgette a hálókat. Ha pedig a Pauli-t nézzük az 5 legutolsó idegenbeli meccén 13 gól esett és egy kivétellel mindannyiszor mindkét alakulat kapitulált.

Tehát. Hiába az egymás elleniken kevésszer jövő gól/gól opció, az adott felállásban szerzett/kapott gólok számai bíztatóak. A két gárda erősen középcsapatnak tűnik , nem valószínű, hogy valamelyik nullára verné a másikat, 2 pont különbség van közöttük.

Mai is gólzáport várok és mondom,  hiába nem túl bíztatóak az egymás elleni adatok a gól-gólra, itt bizony ma mindkét fél be fog találni.

Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 13, 2014, 23:17:34
@

A mai napra szánt tippem is jött, így 100 %-osan zártam a 2. játékhetet. Természetesen jövök majd a 2. játékhétre vonatkozó statisztikákkal!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 13, 2014, 23:47:28
#

Sziasztok, újra itt!
Az elmúlt játékhéten összesen 8 darab tippet adtam:
Ezek közül 8 darab nyertes és 0 darab vesztes.
A nyertes tippek átlagoddsa: 1,58
A vesztes tippek átlagoddsa:    -
ROI 2. játékhét: +59,25%
ROI összesen: +21,85%
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 14, 2014, 20:43:18
[2014.10.14.] 3. játékhét 1. nap

Sziasztok!
Újabb hét, új esély, még nagyobb bizonyítási vágy!  :police:
Ma két meccsel érkeztem, melyekhez sajnos időszűke miatt most nem tudok hosszú elemzést írni, de bőven van bennük ráció!  :)

Lengyelország-Skócia
EURÓPA: Euro - Selejtező
tipp: összesített gólok 1.5 felett
odds: 1.46
iroda: Unibet
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-2

A D csoportban Lengyelország fogadja Skóciát. A hazaiak veretlenek, előbb gurítottak egy hetest Gibraltárnak, majd legyőzték a világbajnok Németországot. A Gibraltár elleni meccs-csel nem nagyon érdemes foglalkozni. Lewandowskiék végig a kezükben tartották a mérkőzést, lehetett volna közte több is, ha nem bohóckodják el a helyzeteiket és a túl oldalt nem Perez áll a kapuban. Lewandowski amúgy nagyon jó formában van, négy gólt lőtt azon a találkozón.

Skócia 3 pontos, egy Grúzia elleni győzelem és egy Németország elleni blama a mérleg. Igaz, azon a meccsen is betaláltak, nem is akármilyen gólt lőttek! Öröm volt nézni a kontratámadásból szerzett gólt. 2 rúgott és 2 kapott gól tehát Skócia mérlege két mérkőzés elteltével, akik egyébként egyáltalán nem játszanak rosszul mostanában.

Egymás ellen négyszer találkoztak a felek, ebből háromszor jött legalább a 2 gól. Legutóbb idén márciusban a vendégek nyertek 1-0-ra.

Különböző oldalakat és véleményeket olvasgatva láttam én aztán mindent. Lengyelország 2-3 góllal nyer, Lewandowski betalál stb. Persze ez is simán bekövetkezhet, bár én gólszerzőre mindig értelmetlen (vagy inkább lutri) dolognak tartottam rakni.  Érzésem szerint a Polska-ban simán benne van 2 gól és talán Skócia is be fog találni. Tehát a mindkét csapat gól vagy a Lengyelország legalább 2 gól se tűnik rossz opciónak, de menjünk kicsit biztosabbra. Az előbbiekből kiindulva elég lesz legalább 2 gól. Az odds 1.46-on áll, ennyiért bűn lenne nem megrakni!  :)

Dánia-Portugália
EURÓPA: Euro - Selejtező
tipp: Dánia szerez gólt
odds: 1.40
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 0-1

Az I csoportban a 4 pontos dánok fogadják a pontnélküli (!) Portugáliát. Igaz még csak 2 forduló telt el, de a vendégeknek mostmár nincsenek elbohóckodni való pontjaik. Azonban ma mégsem Portugál szempontból közelítem meg a meccset, hanem dán gólszerzésre hajlok.

A dánok egy kínkeserves x-et játszottak Albániával, ahol a 81. percben sikerült kiegyenlíteniük. Albánia előtt Örményországot gyűrték le 2-1-re. Két meccs után tehát 4 pont, 3 rúgott és 2 kapott gól a mérleg. A hazaiak lépéselőnyben vannak Szerbiával és mostani vendégükkel szemben. Szerintem nem akarják majd ezt az előnyt elvesztegetni, így ma is oda fogják tenni magukat.

Portugália nagyon nincs formában, igaz még csak egy meccset játszottak, de az is elég volt. Borzasztó gyengék voltak Albánia ellen, ki is kaptak 1-0-ra. Nagyon is sebezhető ez a portugál csapat.

Az utolsó 6 egymás elleni mérkőzésen Dánia mindig betalált, volt amikor kettő gólt is szerzett. Ma sem lesz ez másképp, egyszer legalább mindenképpen meg fogják zörgetni a portugálok hálóját a hazaiak. Ha Albánia ellen sikerült betalálniuk a dánoknak (még ha nem is könnyen), Portugália pedig kikapott tőlük, simán benne van a mai meccsben is a dán gól.  ;)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 14, 2014, 22:46:00
@

A lengyel meccs jött, viszont a dánnal nagyon elszámoltam magam. Sebaj. Fel a fejjel! Holnap folyt. köv.!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 15, 2014, 19:06:05
#

Sziasztok!
Tegnap még úgy voltam vele, hogy ma is jövök tippekkel, de a következő napok kínálata valami borzalom. Ne csodálkozzatok, hogy ha hétvégéig nem találkoztok velem, majd még meglátom hogyan alakulnak a dolgok.  :)
Addig is mindenkinek további szép hetet és sikerekben gazdag fogadásokat kívánok!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 18, 2014, 15:15:05
[2014.10.18.] 3. játékhét 2. nap

Sziasztok!
Ma eszméletlen jó a kínálat, már-már a bőség zavarával küzdök. Sok jó meccs van,de most csak egyel jelentkezem.

Arsenal-Hull City
ANGLIA: Premier League
tipp: Hull City szerez gólt
odds: 1.61
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-2

Az Ágyúsoknál tucatnyi a sérült, a védelem pedig nem az igazi, hét meccsen 9-szer kapituláltak Wenger fiai. Valljuk be az Arsenal sosem a hátsó alakzatáról volt híres, ennyi hiányzóval bőven lehetnek gondok a hazaiaknál. Gibbs és Mertesacker helye adott a védelemben, de könnyen lehet, hogy a francia tréner bevet majd két fiatal 19 éves védőt Koscielny és Debuchy pótlására.

A Hull City hozza amit hoznia kell, az átlagos középcsapat szerepét. Idén a kiesés nem fenyegeti őket, bőven van annyi ebben a csapatban, hogy a 10-14. hely valamelyikén végezzenek. Hét forduló elteltével 10. a csapat, 1 pontnyi különbséggel lemaradva a hazaiaktól. A Hull támadóalakzata elég robosztus, olyan nevekkel a középpályán, mint pl. Huddlestone, Diamé vagy Livermore. Elől Jelavic és Hernandez rohamozza az ellenfelek kapuját. A vendégeknek nagyon bejön ez a 3-5-2-es játékrendszer, amely erős és biztos középpályát biztosít. A Tigrisek hét meccs alatt 11 gólt szereztek, melyekből Jelavic 4-szer talált be. Külön érdekesség, hogy a vendégek átlagmagassága 3 cm-rel több, mint az Ágyúsoké, amely ideális az elől helyezkedő csatároknak és a szélen felfutó középpályásoknak való felívelgetésre, amely egyébként az erősségük is. A tiki-taka amúgy se állna jól egy ilyen "betoncsapatnak".

Ha pályára lép Hayden és Bellerin hazai oldalon, adott a recept. Végy kettő fiatal és rutintalan védőt, add hozzá az Arsenal mindig is sebezhető védelmét, a Hull ütős támadóalakzatát és a Tigris gól tálalva is van. Viccet félretéve, a Hull magasabb és erősebb csapattal rendelkezik, a középpályájuk bitang erős, az Ágyús védelem pedig bőven mattolható. Bízom a vendég gólban.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: iLogic Dátum október 18, 2014, 16:18:13
Szép volt, köszönöm! A napló ment a kedvencek közé ;)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 18, 2014, 18:28:40
@

Nagyon szépen köszönöm, örülök neki iLogic! :)


A tippem Diamé találatának köszönhetően bejött, aki totál bohócot csinált az Arsenal védelméből. A szenegáli 4 védő gyűrűjében tört a kapura, majd a kivetődő Szczesny felett a hálóba pöckölte a labdát. Valljuk be, Hernandez gólja sem volt csúnya, aki szintén 3-4 hazai védő között/mellett egy jobb oldali beadást követően totál üresen fejelhetett a kapuba. A gólokon kívül szinte helyzete nem volt a Hull-nak, az Arsenal az utolsó fél órában szinte egykapuzott, a statisztikák elég beszédesek. Hazai oldalon 21, míg vendég oldalon 4 kapuralövés. De mit ér ennyi kapuralövés, ha csak X a vége, a Hull pedig amikor kapura lőtt kis túlzással gól lett belőle!?  :laugh:
Hát igen, erre mondják, hogy a focit még mindig gólra játsszák!  ;)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 19, 2014, 13:07:48
[2014.10.19.] 3. játékhét 3. nap

Sziasztok!
Ma folytatódnak a topligák, igaz jóval kevesebb meccsel mint a tegnapi napon, de így is van mire fogadni természetesen.

Stoke-Swansea
ANGLIA: Premier League
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.83
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 2-1

A Premier League küzdelmei folytatódnak, a vasárnapi játéknap második mérkőzésén a Swansea a Stoke City otthonába, a Brittannia Stadionba látogat. Két csapat, két különböző játékstílus, avagy nézzük mit is hozhat a Fazekasok és a Hattyúk összecsapása.

A SWANSEA eredményei az utóbbi időben elég vegyesre sikerednek, szinte már egyfajta sormintát követnek. Győzelem, vereség, döntetlen, majd kezdődik minden előlről. A csapat nem tud egy állandó teljesítményt hozni, pedig a játékuk képe és a játékosállomány alapján képesek lehetnének erre. A vendégek hét forduló elteltével a 7. helyen állnak, a maguk 11 pontjával.  Tavalyhoz hasonlóan szerintem idén is a középmezőny környékén fognak zárni a Hattyúk. Pedig többre is képesek lehetnének, csak a hullámzó forma rányomja a bélyegét az eredményekre.

A vendégek az eddigi összes bajnokijukon 4-2-3-1-es felállásban léptek pályára, a kezdő tizenegy nem túl gyakran rotálódik, így a csapat összeszokottan tud játszani hétről-hétre (még ha ez az eredményeken nem is látszik). A játékosok nem túl magasak, a legmagasabb játékos is csupán csak 190 cm Fabianski és Fernandez személyében. A csapat átlagmagassága 181 cm, ez kulcsfontosságú a meccs szempontjából, majd később el is mondom miért. A Swansea idei játékát leginkább a földön való játék jellemzi. Sok rövid passz, gyors támadások. Erre az alacsonyabb játékosok kifejezetten alkalmasak, mert fordulékonyabbak és gyorsabbak. A Routledge, Sigurdsson, Dyer és Bony támadónégyes rendkívül összeszokottan játszik meccsről meccsre, nagyon érzik egymást, hogy ki, hol helyezkedik a pályán. Dyer 3 gólos, Sigurdsson pedig már 6 gólpasszt adott a szezonban.

A STOKE CITY-ről mindig egy betontömb vagy egy nagy erős fal jut eszembe. A hazaiak igazi erőcsapat, erős robosztus játékosokkal, elég csak pl. Shawcross-ra vagy N'Zonzi-ra gondolnunk. Mindketten 190 feletti játékosok, Crouch-ról nem is beszélve, mondjuk ő nem kifejezetten az az erőjátékos. A csapat átlagmagassága 188 cm, tehát 7(!) cm-rel több, mint a vendégeké, ez is kulcsfontosságú lehet a meccs szempontjából. A Fazekasok 4-2-3-1-es hadrendben lépnek pályára hétről-hétre, a támadóalakzatban olyan nevekkel, mint Crouch vagy Moses.
A csapat 15. helyen áll 8 ponttal, három hazai meccsükön csak 3 pontot tudtak szerezni, azt is több, mint 3 hete, így győzelmi kényszerben lépnek pályára Tony Pulis fiai.
A Stoke játékára jellemzőek a kontratámadások, az agresszív foci és a gyakori fejpárbajok, ívelések.

Most érkeztünk el oda, hogy elmondom mi miért is kulcsfontosságú. Ugye a Stoke elég jól teljesít fejpárbajokban, ezeket eddig 64 %-ban, míg a Swansea 47 %-ben nyerte meg. A hazaiak tehát a levegőben nem igen hozhatóak zavarba, de a földön annál inkább. Amiben jók, az az érdekes, hogy pont  azokat nem tudják kivédekezni. Ezek pedig a kontratámadások. A Hattyúk a földön majd megverhetik Crouch-ékat, gyors és kreatív focijukkal.
A Swansea játékosai pedig elég alacsonyak, így ők inkább a levegőben hozhatóak zavarba, ne csodálkozzunk ha a hazaiak felívelgetik majd Crouchra a labdákat. Két különböző stílus annak előnyeivel és hátrányaivel, érzésem szerint gólváltással.

Hazai oldalon Odemwingie biztosan nem lép pályára ma, Arnautovic, Moses, Doiuf és Cameron játéka kérdéses. A vendégeknél Amat és Britton sérül, Shelvey eltiltott, Tiendalli játéka pedig még kérdéses. Bevallom őszintén jó, hogy nem játszik Shelvey. Véleményem szerint nem illik ebbe a csapatba, lassú és körülményes játékos. Nem passzol hozzá a Swansea a kreatív játéka. Ő erőcsatár, pont egy Stoke-ba illene bele szerintem.

Tehát, bár sok a hiányzó mindkét oldalon, a Stoke földön, a Swansea levegőben verhető, érzésem szerint ma mi mindkét csapat be fog találni. Legutóbbi három találkozásukkor mindig jött a gólváltás, ma is bízom benne. Tétekkel azért óvatosan.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 19, 2014, 13:15:36
#

Off!
Holnaptól szerintem kipróbálom magam az SfGuru nevű játékban. Amúgy már régóta terveztem, de valahogy valamiért mindig elmaradt. Így tehát holnaptól nem csak a naplómban, hanem majd ott is találkozhattok velem.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 19, 2014, 20:27:11
@

Mai tipp is zöldült, két büntető jóvoltából.
Holnap jelentkezem legközelebb, addig is mindenkinek további szép vasárnap estét kívánok! :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 20, 2014, 19:15:18
[2014.10.20.] 3. játékhét 4. nap

Sziasztok!
Elnézést kérek mindenkitől, elég sűrű napom volt, így az elemzést csak mostanra tudtam megírni, az SfGururól ma sajnos ezúttal megint lemaradtam.  :-\
Igyekszem majd minden nap minél hamarabbra megírni ezeket az elemzéseket, mert most már tényleg ki akarom próbálni az SfGurut!  :ok:
Mára egy meccset hoztam, nem túl bő a kínálat. Holnap viszont folytatódnak a BL-meccsek, lesz ám miből csemegézni.  ;)

West Bromwich-Manchester United
ANGLIA: Premier League
tipp: West Brom szerez gólt
odds: 1.47
iroda: Betfair (Sportsbook)
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-2

A Premier League 8. fordulójának utolsó mérkőzésén a Manchester United a West Bromwich Albion otthonába látogat. A két csapatot 9 hely választja el egymástól, de pontokban mérve csak 3 a különbség. Sűrű a mezőny. A hazaiak nem állnak túl fényesen az eredményeket tekintve, hullámzó forma jellemzi őket. Míg a vendégek kezdenek magukra találni az idény eleji rossz rajt után, de még közel sem a legjobb formáját nyújtja a vörös alakulat. Mire  számíthatunk tehát a Vörös Ördögök és a Rigók hétfő esti összecsapásán? Nézzük meg!

A WEST BROMWICH ALBION hét forduló elteltével a 15. helyen áll. A hazaiak helyezése csalóka. Még nagyon a szezon elején járunk, így a mezőny úgy besűrűsödött, hogy pár pont választ el több csapatot is. Ezáltal fordulhat az elő, hogy a Rigók a kiesőzónátol 1 pontra vannak, de az 5. Liverpooltól is csak 5 pontra, míg a mai ellenfelüktől 3 pontra. Természetesen ahogy közeledünk a szezon vége felé, úgy fog a mezőny is szétszakadni. Fosteréket az 1-10. valamelyik helyére várom a pontvadászat végére.

Alan Irvine fiai eléggé felemásan teljesítenek mostanában, mondhatni átlagosan, olyan középcsapathoz méltóan. A gólokat se igen rúgdossák a hazaiak, viszont nem is sokszor kapituláltak az eddig eltelt fordulók alatt, a 8:9-es gólaránynak kiegyensúlyozottnak tűnik. A sorsolással nem volt szerencséjük Sessegnon-éknak, olyan csapatokat kaptak, mint a Liverpool, Everton, Swansea vagy a Southampton. Mondanom se kell egyik gárdát se sikerült legyűrniük. A Spurs elleni győzelem viszont megsüvegelendő teljesítmény. A további meccseken a tabella hátsó felén helyezkedő alakulatokkal találkoztak a Rigók, a Burnley-t és a Hull City-t győzték le odahaza.

A West Brom háza táján volt ám jövés-menés az átigazolási időszakban. Olyan klasszis játékosok érkeztek, mint pl. Gardner, Lescott vagy Samaras. Gardner és Lescott a védelem biztos tagja, jól beilleszkedett a két játékos a csapatba. Samaras egyelőre padozik, sokkal jobb formában van posztján a mai is minden bizonnyal pályára lépő Berahino, aki már 5 gólos. A távozók oldalán pedig olyan nevek tűnnek fel mint Gera, Ridgewell vagy Amalfitano.

A Rigók általában 4-2-3-1-es vagy 4-4-1-1-es hadrendben lépnek pályára a szezonban. Erősségük a pontrúgásokban és a pontrúgások védekezésében rejlik, a védelem is nagyjából rendben van, ez a kapott gólok számában látszik is. Törekednek a széleken való játékra, a gyakori keresztpasszokra, a fejpárbajok megnyerése és a labdatartás viszont nem az erősségük.

Ideye, Anichebe és Varela biztosan nem lépnek ma pályára, mindhárman sérültek, Brunt és McAuley játéka viszont kérdéses.

A MANCHESTER UNITED egyre jobb formában van, gyűjtögetik ám a pontokat szépen lassan, kezd magára találni a vendég alakulat, amit az elmúlt négy meccs mutat is. Legyőzték a West Ham-et, a QPR-t és az Evertont, a Leicester elleni drámai vereség viszont nem épp üde színfoltja az elmúlt hetek eredményeinek. A szezon első három meccse valami borzalom volt. Kikaptak a Burnley-től és a Swansea-től, remiztek a Sunderland-del. A másfél hónap alatt megszerzett 11 pont a 6. helyre elég, amely mint mondtam erős javulást mutat, de így is még bőven zavarba hozható a vörös védelem, a West Brom ma szerintem be is fog találni.

A nyári átigazolási időszakban rengetegen jöttek és mentek a csapat körül. Az érkezők oldalán olyan neveket találunk, mint Blind, Rojo, Shaw vagy Di Maria, a távozókén pedig olyanokat, mint Büttner, Welbeck, Vidic vagy Evra.

Az Ördögök 4-1-2-1-2-es vagy 3-4-1-2-es formációban lépnek pályára az angol bajnoki pontvadászat mérkőzésein. A vendégek erőssége pontrúgásokban, helyzetek jó kihasználásában és a széleken vezetett támadásokban rejlik. Továbbá az agresszív letámadás sem a gyengeségük. A fejpárbajok megnyerései viszont azok és a védelemben is akadnak bőven azért rövidzárlatok. Ennek a manchesteri védelemnek ma is bőven megzörrenhet a hálója.

A vendégeknél egy tucat játékos hiányzik, Herrera, Jones, Smalling és Lingard biztosan nem lépnek ma pályára sérülés miatt, Rooney pedig eltiltott. Továbbá Valencia, Carrick, Young, Evans és McNair játéka erősen kérdéses. Egy erősen felforgatott United-et láthatunk ma tehát, Rooney helyén Falcaoval a pályán.

Az elmúlt 5 egymás elleni találkozón (az elmúlt 2 év alatt) a West Brom csak kétszer talált be, amely a tipp szempontjából nem túl előnyös.

Azonban kitartok továbbra is a hazaiak gólszerzése mellett, mert van annyi potenciál ebben a West Bromban, hogy egy javuló, ám továbbra is sebezhető Unitednek betaláljanak ma este. A manchesteriek védelem sosem a magabiztosságáról volt híres, így meg, hogy Jones és Smalling is hiányozni fog a hátsó alakzatból, egy bizonytalan és nem túl összeszokott védelemre számítok vendég részről, bízok tehát a West Brom gólban.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: iLogic Dátum október 20, 2014, 19:20:45
Newcastle -> West Bromwich
Szarkák -> Rigók

Remélem, csak ennyi lesz a hiba benne és a tipp simán jön ;)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 20, 2014, 19:22:06
Idézetet írta: iLogic Dátum október 20, 2014, 19:20:45
Newcastle -> West Bromwich
Szarkák -> Rigók

Remélem, csak ennyi lesz a hiba benne és a tipp simán jön ;)

Köszönöm, javítom! :) Elnéztem itt a dolgokat, sok a madár...  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: iLogic Dátum október 20, 2014, 19:39:29
Guruba miért nem tetted be? Vagy csak késik? Ez röhögve megvan 1000 vagy 2000 karakter, amennyi oda kell.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 20, 2014, 19:43:51
Idézetet írta: iLogic Dátum október 20, 2014, 19:39:29
Guruba miért nem tetted be? Vagy csak késik? Ez röhögve megvan 1000 vagy 2000 karakter, amennyi oda kell.

Úgy terveztem, hogy berakom, csak már elkéstem vele sajnos. Mint írtam sűrű napom volt, 6 után fogtam hozzá és negyed 8 körül végeztem. 2 órás limit van. Holnaptól próbálom minél hamarabb megírni ezeket. Vagy éjszaka írok vagy hajnalban, tudom is én, de mindenképpen játszani akarok a Guruban!  :)  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 20, 2014, 23:02:24
@

A 4. napi tipp is jött Sessegnon találata révén, aki az expoolos Wisdom jobb oldali keresztezését követően lőtte ki a bal felső sarkot a tizenhatosról.
Holnap BL, jó kis meccsek lesznek, fogadásra fel!  :)  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 21, 2014, 19:03:12
[2014.10.21.] 3. játékhét 5. nap

Sziasztok!
Ma folytatódik a BL rengeteg jó meccsel, azonban csak egyel jelentkezem, melyet az SfGuruba is beküldtem (végre már!  :D).

Barcelona-Ajax
EURÓPA: Bajnokok Ligája - Csoportkör
tipp: gólok száma 3.5 felett
odds: 1.80
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 3-1

A Bajnokok Ligája küzdelmei újra folytatódnak, a válogatott meccsek és a hétvégi bajnokik után Európa legrangosabb kupasorozata számos rangadóval tér vissza. A keddi játéknapon olyan találkozóknak lehetünk szemtanúi, mint a Roma-Bayern, CSZKA-City, vagy a Barcelona-Ajax. Jómagam az Ajax spanyol vendégszereplését néztem ki az F csoportból, melyen kiszakadhat a gólzsák.

A BARCELONA idén is rendkívül jó teljesítményt nyújt. A spanyol bajnokságban veretlen a gárda, a malagai remi kívételével mindannyiszor nyertek Messiék. Sőt, a hazaiak nyolc forduló elteltével még gólt se kaptak, lőni viszont rengeteget lőttek, szám szerint 22-t. A katalán csapat hazai közönség előtt jóval gólerősebb, négy mérkőzés alatt 14-szer találtak be az ellenfelek kapujába. Bár a Sevilla 3 pont különbséggel ott liheg a Barcelona nyakában, pánikra semmi oka nem lehet Enrique fiaianak, a La Liga-ban meggyőzően teljesítenek.

Ez nem mondható el viszont a Bajnokok Ligájáról, két mérkőzés után lépéshátrányba kerültek Xavi-ék, először egy PSG elleni blama, majd egy APOEL elleni soványka 1-0-ás győzelem színesíti a palettát. Mondanom se kell, hogy ma kötelező a győzelem hazai részről, azonban a gólkülönbség se mindegy a továbbiakban, ontaniuk kell a gólokat a spanyoloknak.

A Barcelona 4-3-3-es hadrendben lép pályára mind a spanyol bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában. Elől Neymar, Messi és Pedro bolondítja az ellenfelek védelmét, a középpályán általában Iniesta, Xavi vagy Busquets keverget, a hátsó alakzatban pedig Mascherano, Alves, Alba és Mathieu próbálja az ellenfelek kapuratörését megakadályozni. A kapuban ter Stegen szokott állni. Neymar és Messi fantasztikus formában várja a találkozót, jól megértik egymást a pályán. Előbbi 8, utóbbi 7 gólos a bajnokságban. A Barcelona továbbra is a sok rövid passzos, labdatartó játékra helyezi a hangsúlyt, de már közel sem annyira unalmasan teszi mindezt, mint azt a közelmúltban tette. A lassú tiki-taka, mintha kezdene kicsit gyorsabbá válni és élvezetesebb lenni. A fejpárbajok viszont nem erősségei a csapatnak, érthető is, a csapat átlagmagassága 178 cm. Az ívelgetéseket nem is erőltetik a hazaiak.

Suarez továbbra is eltiltott, Vermalen és Douglas pályára lépése pedig kérdéses.

Az AJAX ugyanaz pepitában, mint a spanyol csapat. A bajnokságban jól teljesítenek a hollandok, a nemzetküzi porondon viszont nem akarnak összejönni a dolgok. Az Eredivisie-ben jelenleg 2. a csapat 17 ponttal, de rezeg a léc a vendégeknél, szorosan követi őket 1 pontos lemaradással a Cambuur és a Zwolle, 2 pontos lemaradással pedig a Twente és a Heerenveen. Idegenben viszont a legjobban teljesítő csapat az Ajax a holland bajnokságban. A 15 megszerezhető pontból 10-et össze is gyűjtöttek Moisander-ék és ugyanennyi gólt is szereztek.

A Bajnokok Ligája F csoportjában utolsó a gárda, két ponttal. Először remiztek a vendégek a PSG-vel, amely mindenképpen jó eredmény, viszont az APOEL-t igazán legyűrhették volna, de ellenük is csak egy 1-1-re futotta. Az Ajaxnak is kellenek ma tehát a pontok, nem hiszem, hogy beállnának majd védekezni, a holland csapatok nem erről híresek. A kontrákban bízhatnak a piros-fehérek.

A holland csapat a katalánokhoz hasonlóan szintúgy 4-3-3-as formációban lép pályára meccsről-meccsre, amely, mint köztudott erősen támadó felállás. Elől Schöne, Sigthorsson és Ghazi lövögeti a gólokat, a kötéppályán Andersen, Serero és Klaasen szövögeti a támadásokat. A védelem kiemelkedő tagja Moisander, a hálót pedig Cillessen védi. A vendégek erősen a támadófocit favorizálják, szintén sok rövid passzal és sok-sok labdatartással, pontrúgásokban és a szélen vezetett támadásokban is elég jók, a védelemben viszont akadnak gondok. A csapat legeredményesebb játékosa Sigthorsson a maga 4 találatával, őt követi Schöne 3-al.

A vendégeknél se sok a hiányzó, Viktor Fischer biztosan nem lép ma pályára, Serero és Boilesen játéka kérdéses.

Eddig háromszor találkoztak egymással a felek, a három alkalomból kétszer jött a 3.5 over (4-3;4-0), egyszer pedig csak három találat született (2-1).

Ma is legalább 4 találatot várok. Egyrészt a Barcának már nincs miért óvatoskodnia, nyerni kell nincs mese, a győzelemhez pedig gólok kellenek. Messi és Neymar jó formában van, tőlük joggal várhatóak el találatok. Az Ajax védelme nem az igazi, a hazaiakból 3-4 gólt simán kinézek, de pont úgy ahogy a vendég védelem, a hazai sem áll mindig a helyzet magaslatán, így a hollandok is betalálhatnak, a kontrákban bízhatnak a piros-fehérek. Tippem tehát legalább 4 gól.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 21, 2014, 22:41:45
@

Hát a mai tipphez nem kis mázli kellett!  :D
A 4. gól a 94. percben esett be! Huh, nem semmi...  :D
Holnap újra BL, szerintem holnap is jelentkezem. :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 22, 2014, 18:57:27
[2014.10.22.] 3. játékhét 6. nap

Sziasztok!
A játékhetem utolsó előtti játéknapján ismét BL meccsel jelentkezem, mára a Zenit gólszerzését néztem ki.

Bayer Leverkusen-Zenit
EURÓPA: Bajnokok Ligája - Csoportkör
tipp: Zenit szerez gólt
odds: 1.40
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-0

A Bajnokok Ligája csoportkörének keddi játéknapján potyogtak a gólok szép számmal, 8 mérkőzésen összesen 40 gól született. Adott a kérdés. Ma is gólzáporra számíthatunk vagy a szerdai játéknapon jobban meghúzzák magukat a csapatok? Egyelőre erre nem tudom a választ. Ma nem a gólok számában látok rációt, hanem egy adott csapat gólszerzésében. Egészen pontosan a Zenit leverkuseni vendég szereplésén várok orosz találatot.

A BAYER LEVERKUSEN hazája bajnokságában az Európa-Liga selejtezőt érő 6. helyen áll, a maga megszerzett 13 pontjával. A hazaiaknak fel kell kötniük a gatyát, ha oda akarnak férkőzni a dobogó közelébe. A mezőny rendkívül sűrű, pl. a 4. és a 10. helyet csupán csak 4 pont választja el egymástól. Minden meccs fontos, minden pont számít. A Leverkusen az eddigi szezonban ugyan csak egyszer szenvedett vereséget, de rendkívül sokszor remizett. Négy alkalommal hagyták el a pályát 1 ponttal Benderék, és három alkalommal 3 ponttal. A német csapat támadóalakzatában nincsenek nagy gondok, a védelemben viszont annál inkább. Nyolc forduló alatt 14 gólt kaptak, a 16 szerzett gól mellé. Ebből látszik, hogy a csapat teljesítménye elég hullámzó, hol rendkívül jól teljesítenek, hol pedig elbohóckodják a meccseiket Kiesslingék.

A Bajnokok Ligájában két forduló elteltével 3 pontja van a hazaiaknak, magabiztosan legyőzték a Benfica-t, viszont 1-0-ra kikaptak a Monaco-tól. Két meccs, mindkét találkozón kapitulált védelem.

A németek a 4-2-3-1-es formációt favorizálják. Elől Kiessling rohamozza az ellenfelek kapuját, mögötte Son, Calhanoglu és Bellarabi segíti általában a támadásokat, középen Reinartz és Bender szűri a támadásokat, a védelem Boenisch, Spahic, Toprak és Jedvaj négyesből áll, a kaput Leno védi meccsről meccsre. A csapat legjobbja Bellarabi és Son, mindketten 4 gólosak.

A csapat erőssége a lövésekben, pontrúgásokban, kontratámadásokban és fejpárbajokban rejlik, a labdatartás és a védelem megszervezésében viszont akadnak gondok szép számmal.

A hiányzók sora szűkös, csak Simon Rolfes nem léphet pályára a mai mérkőzésen.

A ZENIT veretlenül vezeti az orosz bajnokságot, kettő pont előnnyel a CSZKA Moszkva előtt. 8 győzelem 2 döntetlen a mérleg. A csapat rendkívül erős, csakúgy ontják a gólokat. Huszonnyolc forduló elteltével már 28 alkalommal találtak be Hulkék. Idegenben ez a szám 5 meccset tekintve 14-re módosul.

Tudom, a Bajnokok Ligája más tészta, de az a helyzet, hogy ott sem állnak rosszul Arshavinék. Két forduló után 4 pontja van a kék-fehéreknek, 2-0-ra gyűrték le a Benfica-t, a Monaco-val viszont egy gólnélküli x-re futotta csupán. A továbbjutás nem reménytelen a vendégeknek, de még közel sem biztos. Sok van még hátra, a C csoport pedig elég szeszélyes és közel sem könnyű.

Az orosz csapat is 4-2-3-1-es hadrendben lép pályára meccsről-meccsre, ahol elől Rondón rúgdossa a gólokat, a támadásokat középen Shatov, Danny és Hulk segíti, mögöttük Garcia és Faizulin szűrnek, a védelmet Criscito, Lombaerts, Garay és Smolnikov alkotja. A kapuban Lodygin áll. Shatov játéka kérdéses, helyette lehet, hogy Arshavin lép majd pályára.

Az orosz csapat erőssége a labdatartó, rövid passzos játék, kontratámadások, pontrúgások, széleken vezetett támadások és a helyzetek könnyű kialakítása. A csapat legjobbja Rondón 7 góllal, őt követi Hulk 6 találattal.

Tippem tehát Zenit gólszerzés, ugyanis a német védelem bármikor könnyen zavarba hozható, ez a kapott gólok számában látszik is. A vendégek pedig ütős csapattal rendelkeznek, az utóbbi hetekben nagyon jól játszanak, nem jelenthet nekik egy felemásan teljesítő csapat ellen a kapuba találni. A statisztikák is kedvezően néznek ki, bízom tehát a kék-fehér találatban.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 22, 2014, 22:40:36
@

A mai nap bukta, nem jöhet be minden mindig. A Zenit, nemhogy gólt nem rúgott, helyzete se volt...  :-\
Amilyen szépen kezdtem az SfGurus "pályafutásomat", olyan rosszul folytatódott ma. Na mindegy...  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 24, 2014, 00:02:06
#

Sziasztok! Egy kis off!
A mai napot, mint láthattátok kihagytam. Az EL mindig olyan "ha nincs ló, jó a szamár is" érzést vált ki belőlem. Nagy a kínálat, van mire fogadni tehát, de valahogy mégsem az igazi. Túl sok a szürke meccs, az ember nem igazán érzi, hogy mire is kéne raknia vagy egyáltalán kellene-e raknia ezeken a mérkőzéseken...

Továbbá gondolkoztam a naplómon is. Tegnaphoz 1 hónapja kezdtem el újra vezetni, tippeket adni és elemzéseket írni. Abban már fejlődést látok, hogy többször jelentkezem és igyekszem mindig elemzéseket is írni, hol rövidebbeket, hol hosszabbakat. Egyelőre a tipparánnyal sincs baj és ezt mindenféle nagyképűség nélkül mondom. Több a zöld tipp, mint a piros, de nem szabad elszállnom, mert bármikor fordulhat a kocka. A piros tippek viszont mindig kicsit letörnek, mert igyekszem a legjobb tippeket adni és a legkörültekintőbben megírni hozzá az elemzéseket.
Nem tudom ti hogyan látjátok, de szívesen várom a véleményeiteket, meglátásaitokat! Miben kéne fejlődnöm? Mit kéne még a naplómon ill. az elemzéseken csiszolni? :)

Ami bánt viszont, hogy túl sokat élőzöm. Hülyeségekre rakok. Amit nyerek a meccs előtt rakott focis fogadásaimmal, azok nagyjából el is úsznak az élő fogadásokon. Kevesebbet kéne élőznöm, ill. változtatni kéne, hogy mikor/mire rakok. A teniszt, röpit, tollast, hokit és teremfocit hanyagolom már jó ideje (legalább ezen már változtattam), mind lutri. Felesleges ezekre rakni szerintem. Amire élőben rakni szoktam az a kosár, kézi és foci. Nem tudom ti hogy vagytok az élő fogadásokkal, mire szerettek ill. nem szerettek rakni. Ezzel kapcsolatban is várom az észrevételeiteket. Kicsit interaktívabbá teszem az oldalt. Több szem többet lát. Úgy fejlődik az ember, ha másokkal beszél a tapasztalatairól ill. kielemzi a saját hibáit és próbál változtatni. :)

Majd egy későbbi írásomban leírom, hogy mit is gondolok az egész sportfogadásról, én személy szerint hogyan állok hozzá. Addig próbálom összegyűjteni és kielemezni a hibáimat és egy másik irányba terelni a sportfogadói "karrieremet", a bankroll beosztásáról nem is beszélve, mert ott is rengetegszer elcsúszom. Tudom, hogy már ígértem erről egy cikket, de eddig időm meg kedvem se volt megírni. De mostmár muszáj lesz. Kedvem már megjött hozzá. Lehet, hogy most éjjel megírom, lehet, hogy csak több hét múlva, addig is mindenkinek sikerekben gazdag fogadásokat és további szép hetet kívánok!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 24, 2014, 19:13:17
#

Mai napot kihagyom, elég szűkös és rossz a kínálat, megérzéseim sincsenek most. Na jó, egy van, a Charlton gól 1.61-ért. Elemzés most nem jön hozzá, az SfGuruba se lesz tehát benne, abszolút megérzéses tipp, melyet azért egy kis utánajárás megelőzött persze. Holnap viszont terveim szerint több tippel és elemzéssel is jövök majd ide és az SfGuruba szintúgy. Addig is mindenkinek további szép hétvégét és sikerekben, szerencsében gazdag fogadásokat kívánok!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 24, 2014, 19:15:37
[2014.10.24.] 3. játékhét 7. nap

Fulham-Charlton
ANGLIA: Championship
tipp: Charlton szerez gólt
odds: 1.61
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 3-0
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 24, 2014, 22:59:15
@

Naná, hogy elment az utolsó tipp... Ilyenkor egyszerűen nem tudom hova tenni a dolgokat. A Charlton 23 (!) kapuralövésből egyszer sem tudott a meccsen betalálni, a második félidőben 17-szer vették célba a kaput, gól nélkül! Végig nyomták az egész második játékrészt, 10 szögletet is kiharcoltak, az egész meccsen összesen 13-at. No goal, no party!  :(

Majd jelentkezem valamikor a 3. játékheti statokkal, ez a hét nem egészen úgy sült el, ahogy elterveztem...
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 24, 2014, 23:10:26
Ja, és no elemzés, no party!  :D Úgy látszik.  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 25, 2014, 01:42:43
#

Sziasztok! Íme a statok!
Az elmúlt játékhéten, azaz a 3. játékhéten összesen 8 darab tippet adtam:
Ezek közül 5 darab nyertes és 3 darab vesztes.
A nyertes tippek átlagoddsa: 1,63
A vesztes tippek átlagoddsa: 1,47
ROI 3. játékhét: +2,13%
ROI összesen:    +18%
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Prewitt Dátum október 25, 2014, 09:05:12
Idézetet írta: benedek185 Dátum október 24, 2014, 00:02:06
#

Sziasztok! Egy kis off!
A mai napot, mint láthattátok kihagytam. Az EL mindig olyan "ha nincs ló, jó a szamár is" érzést vált ki belőlem. Nagy a kínálat, van mire fogadni tehát, de valahogy mégsem az igazi. Túl sok a szürke meccs, az ember nem igazán érzi, hogy mire is kéne raknia vagy egyáltalán kellene-e raknia ezeken a mérkőzéseken...

Továbbá gondolkoztam a naplómon is. Tegnaphoz 1 hónapja kezdtem el újra vezetni, tippeket adni és elemzéseket írni. Abban már fejlődést látok, hogy többször jelentkezem és igyekszem mindig elemzéseket is írni, hol rövidebbeket, hol hosszabbakat. Egyelőre a tipparánnyal sincs baj és ezt mindenféle nagyképűség nélkül mondom. Több a zöld tipp, mint a piros, de nem szabad elszállnom, mert bármikor fordulhat a kocka. A piros tippek viszont mindig kicsit letörnek, mert igyekszem a legjobb tippeket adni és a legkörültekintőbben megírni hozzá az elemzéseket.
Nem tudom ti hogyan látjátok, de szívesen várom a véleményeiteket, meglátásaitokat! Miben kéne fejlődnöm? Mit kéne még a naplómon ill. az elemzéseken csiszolni? :)

Ami bánt viszont, hogy túl sokat élőzöm. Hülyeségekre rakok. Amit nyerek a meccs előtt rakott focis fogadásaimmal, azok nagyjából el is úsznak az élő fogadásokon. Kevesebbet kéne élőznöm, ill. változtatni kéne, hogy mikor/mire rakok. A teniszt, röpit, tollast, hokit és teremfocit hanyagolom már jó ideje (legalább ezen már változtattam), mind lutri. Felesleges ezekre rakni szerintem. Amire élőben rakni szoktam az a kosár, kézi és foci. Nem tudom ti hogy vagytok az élő fogadásokkal, mire szerettek ill. nem szerettek rakni. Ezzel kapcsolatban is várom az észrevételeiteket. Kicsit interaktívabbá teszem az oldalt. Több szem többet lát. Úgy fejlődik az ember, ha másokkal beszél a tapasztalatairól ill. kielemzi a saját hibáit és próbál változtatni. :)

Majd egy későbbi írásomban leírom, hogy mit is gondolok az egész sportfogadásról, én személy szerint hogyan állok hozzá. Addig próbálom összegyűjteni és kielemezni a hibáimat és egy másik irányba terelni a sportfogadói "karrieremet", a bankroll beosztásáról nem is beszélve, mert ott is rengetegszer elcsúszom. Tudom, hogy már ígértem erről egy cikket, de eddig időm meg kedvem se volt megírni. De mostmár muszáj lesz. Kedvem már megjött hozzá. Lehet, hogy most éjjel megírom, lehet, hogy csak több hét múlva, addig is mindenkinek sikerekben gazdag fogadásokat és további szép hetet kívánok!  :ok:

Csak így tovább a naplóval, nálam még 100 százalékos vagy, ami a tippeket illeti :D Régebben én is sokat élőztem, de általában szarságokra tettem, és bukott is a dolog-egyedül akkor jött be kicsit komolyabb lé, amikor hátrányba került csapattal valami megérzés folytán megfordíttattam a meccset :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Lancer Dátum október 25, 2014, 10:35:24
Növeld az elemzett tippekre szánt tétet vagy tegyél fel kevesebbet élőben így marad hasznod is. Ennél jobb ötletem egyenlőre nincs. :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 25, 2014, 11:23:39
Idézetet írta: Prewitt Dátum október 25, 2014, 09:05:12
Csak így tovább a naplóval, nálam még 100 százalékos vagy, ami a tippeket illeti :D Régebben én is sokat élőztem, de általában szarságokra tettem, és bukott is a dolog-egyedül akkor jött be kicsit komolyabb lé, amikor hátrányba került csapattal valami megérzés folytán megfordíttattam a meccset :)

Köszönöm szépen. :)
Bár még mindig a plusz fele hajlik a mérleg, azért az utóbbi hetet nem így terveztem. A 3 vesztes tipp az nekem sok.  :-\
Amúgy mostmár azért nem rakok annyi hülyeségre, mint régebben. Ahhoz képest fejlődtem, változtattam dolgokon, de még így is lenne min azért. A bankmenedzsmentemen meg pláne. Élőben foci, kézi, kosár a  a fő területem. Kézinél, kosárnál mindig csapat összesítettre szoktam pakolni, a kézi valamennyire kiszámítható, de a kosár nem mindig. Lehet, hogy valameddig hanyagolni is fogom. Fociban gólok, szögletekre pakolok mindig élőzésnél, ott is több-kevesebb sikerrel persze.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 25, 2014, 11:26:04
Idézetet írta: Lancer Dátum október 25, 2014, 10:35:24
Növeld az elemzett tippekre szánt tétet vagy tegyél fel kevesebbet élőben így marad hasznod is. Ennél jobb ötletem egyenlőre nincs. :D

De jónak, jó ötlet. Egyszerű és praktikus.  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 25, 2014, 19:17:11
[2014.10.25.] 4. játékhét 1. nap

Sziasztok!
Új hét, új remények, lassan már új hónap is. Az SfGururól sajnos megint lemaradtam (nem tudom mit csináljak, hogy időben meg tudjam írni az elemzéseket  :bash:), ma csak ide írok.  :)

Sampdoria-AS Roma
OLASZORSZÁG: Serie A
tipp: Sampdoria szerez gólt
odds: 1.47
iroda: Betfair (Sportsbook)
tipperősség: 8/10
végeredmény: 0-0

A mostani hétvégén se maradhatunk topligák nélkül, az angol, német, spanyol és francia bajnokság mellett folytatódnak az olasz élvonal küzdelmei is. A Serie A már a 8. fordulónál jár. A szombati Empoli-Cagliari (0-4) és Parma-Sassuolo mérkőzés mellett rendeznek egy Sampdoria-Roma összecsapást is.

A SAMPDORIA a Juventushoz hasonlóan veretlen, otthon pedig még pontokat se hullajtott a genovai együttes. Mihajlovic fiai tehát igen jó helyezésnek örülhetnek a tabellán, jelenleg bronzérmesek a hazaiak 15 ponttal, 3 ponttal lemaradva mai ellenfelüktől és 4-gyel az első helyen álló Juventustól. Mihajlovic szerb származású edző, a bátor, harcias mentalitás tehát adott. A tréner egyébként maga is játszott a csapatban, 94 és 98 között.
A védelem jól muzsikál, feltűnően kevés a kapott góljuk Romeroéknak, odahaza mindössze csak egyszer kapitulált a védelem. Támadásban viszont nyújthatnának többet a hazaiak, 9 találat hét forduló alatt nem túl gólerős teljesítmény. Az utóbbi hetekben nem kapott túl erős ellenfelet a Sampdoria, de egy Roma elleni jó eredményhez is minden adott, a gólszerzés mindenképpen.
A csapat 4-3-3-as támadó felállású, a csapat legjobbja Gabbiadini a maga 4 találatával.
Sérültek: Viviano, Fornasier, Ksticic.
Eltiltott: Cacciatore.
Gastaldello játéka pedig kérdéses.

A ROMA tehát Genovába utazik, több mint 500 km-t kell megtenni Tottiéknak. Kedden hiába maradtak otthon a Farkasok, akkora pofont kaptak, hogy idáig hallatszott a csattanás. A Bajnokok Ligájában 7-1-es zakót kaptak a Bayerntől, a bajorok már az első félidőben lerendezték a meccset  laza öt góllal. Azon a mérkőzésen nem volt olyan játékelem vagy statisztikai adat, amelyben Neuerék nem múlták volna felül a mai vendégeket.
Tudom, hogy profi játékosokról van szó, de egy ekkora blamát kiheverni nem kis teljesítmény. Mindezt kettős terhelés mellett egy laza kis több száz km-es úttal megfűszerezve nem túl kellemes élmény.
A bajnokságban 2. a gárda 6 győzelemmel és 1 vereséggel a háta mögött. A Bayern elleni vereséget leszámítva a bajnokságban viszonylag rendben van a Farkasok védelme, csupán csak 4-szer kapituláltak De Rossiék, viszont mindegyik alkalommal idegenben.
Rudi Garcia fiai is 4-4-3-as hadrendben lépnek általában pályára, a csapat legjobb góllövője Destro 3 találattal. A Romanal rengeteg a hiányzó.
Sérültek: Castan, Maicon, Curci, Balzaretti, Keita, Strootman.
Eltiltott: Manolas.

A hazaiaknak tehát több oka van a bizakodásra. Hétről hétre jól teljesítenek a Kék Gyűrűsek, masszívak, egyben van a csapatuk. Elég csak a tabellára tekintenünk szerintem, a hazai pálya pedig plusz előny.
Míg a Romanal rengeteg a sérült, többnyire védekező játékosok, Strootman, Maicon, Keita és Balzaretti személyében. Kérdés az is, hogy a Bayern elleni zakót követően mennyire sikerült a fejekben rendet tennie Garcianak, ill. a sok sérültet hogyan tudják majd pótolni. A Farkasok idegenben sose voltak túl erősek, most sem azok, az összes góljukat idegenben kapták.

Ma is kapitulált Roma védelemre számítok, a hazaiak motiváltak és jól teljesítenek, a vendégek letörtek, a védekező játékosok hiánya pedig csak tetézi a bajokat. Bízom a Samp gólban.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 25, 2014, 20:20:34
Mai másik tippem a következő.

Ajax-G.A. Eagles
HOLLANDIA: Eredivisie
tipp: Go Ahead Eagles szerez gólt
odds: 1.66
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 3-1

Olaszország után Hollandiába látogatunk, ahol a 10. fordulóba lépnek a csapatok. A Bajnokok Ligájában vitézkedő Ajax fogadja a tabella alapján gyenge középcsapatnak számító Eagles együttesét. Na van az a mondás, hogy a látszat néha csal, jelen esetben ez hatványozottan igaz. A két csapat 10 hely és 6 pont a különbség, de a valóságban közel sem ekkora a szakadék a két fél között.

Az AJAX együtteséről bármit el lehet mondani, de azt nem, hogy túl acélos lenne a védelme. Kedden a Bajnokok Ligájában léptek pályára Moisanderék, egy 3-1-es vereség lett belőle a Barcelona otthonában. A hátsó alakzat csak kereste a labdát, összeszokottságnak mondhatni jelét se láttam. Lassú és körülményes védelem jellemzi a hazaiakat.
A piros-fehérek 2. helyen állnak a bajnokságban 17 ponttal. Kilenc forduló elteltével 11 gólt kaptak a hazaiak, amely bizonyíték a gyenge védelemre. Igaz csalóka adat ez, ugyanis a PSV-től kaptak egy 3-ast, de azt leszámítva is kijön a meccsenkénti egy bekapott gól. A támadóalakzattal továbbra sincs baj, lövik ők a gólokat becsülettel, de jó lenne már végre a klubhoz méltó védelemmel is felvértezni az Ajaxot. Támadó csapat, támadó felállás, 4-3-3-as formációval. A piros-fehérek legjobba Sigthorsson a maga 4 találatával.
Sérült: Fischer.
Boilesen és Serero játéka pedig kérdéses.

Az EAGLES 13. a tabellán 11 ponttal, felemás eredményekkel, melyet a 3-2-4-es mérleg és 13:17-es gólarány jól mutat. A rúgott gólok számával nem is lenne gond egy ilyen közép csapattól, de a védelmet azért itt is lehetne stabilizálni. Az Eagles középcsapatnak számít, mondhatni gyengének, tavaly pl. a 13. helyen végeztek. A kiesés most se fenyegeti őket, de kiemelkedő teljesítményre most se képesek. Idegenben tűrhetően teljesítenek, négy meccsen 7 gólt lőttek.
A csapat rutinos, 25 év az átlagéletkor, a legjobb góllövője a vendégeknek  Vriends 3 találattal.
Sérültek: Schalk, de Bondt, de Sa.

Egymás ellen háromszor találkoztak a felek, mindháromszor az Ajax győzedelmeskedett, kétszer 6-0-ás siker, legutóbb pedig 1-0-ás született.

Most nem várok ekkora kiütést, max.kettő lesz közte, már ha nyer az Ajax persze. Az Eagles papíron gyengébb csapat, de közel sem az a pályán. Ennek a rutintalan, összeszokottságot nélkülöző hazai védelemnek minden jel szerint be fognak találni. Ha a sereghajtó Heracles megzörgette a piros-fehérek hálóját, akkor a vendégek is képesek erre. Tippem vendég gólszerzés.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 25, 2014, 23:10:30
@

Mai nap 2/1. Samp gól bukta, Eagles gól pipa. Nem így képzeltem a hétkezdést...!  :bash:  :redchug:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 27, 2014, 16:18:06
[2014.10.27.] 4. játékhét 2. nap

A mai kínálat valami pocsék, de csak kierőszakoltam belőle egy tippet, melyet az SfGuruba is beküldtem. Múlt héten csak két tippet küldtem be a Guruba, röstellem is magamat. Nevezzük ezt úgynevezett "tesztidőszaknak", ezen a héten, meg majd novemberben mindenképpen aktívabb akarok lenni, már ami a Gurus elemzéseket is illeti.  :)

Malmö-Brommapojkarna
SVÉDORSZÁG: Allsvenskan
tipp: gólok száma 4.5 alatt
odds: 1.50
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-0

Az Allsvenskan, azaz a svéd labdarúgó bajnokság első osztályának 28. fordulójában még akadnak nyitott kérdések, azonban az már biztos, hogy a Malmö akár nyer, akár nem a hátralevő két fordulóban, már bajnoki címet ünnepelhet. Kérdés az, hogy mindezek tudatában fel akar-e egyáltalán pörögni a hazai gárda ill. az Atletico Madrid ellen elszenvedett vereség mennyire törte le, ill. fárasztotta le a játékosokat?

Nem számítok túl gólzáporos meccsre a maga kategóriájában.

A MALMÖ mint előbb már említettem, bajnoki címnek örülhet. Két fordulóval a szezon vége előtt 8 pont a hazaiak előnye a második helyezett Stockholm előtt, így már tulajdonképpen hátradőlhetnek Age Hareide fiai. Múlt hét szerdán Bajnokok Ligája találkozót játszottak a kékek, melyben nem volt túl sok köszönet. Az Atleti egy laza ötössel küldte haza a svéd csapatot. Az 1. félidőben még tartották magukat a kékek, 0-0-ával mentek pihenőre a csapatok, aztán kiszakadt a gólzsák. A 2. félidő 5 gólt hozott. A bajnokságban viszont magabiztos a Malmö, a szezon alatt csak háromszor kaptak ki, huszonnyolc mérkőzés alatt 56 gólt szereztek. A 61 éves norvég szakember tehát jól összerakta ezt a csapatot. A hazaiak legjobbja egyébként Markus Rosenberg a maga 12 találatával, amely a góllövőlistán a 4. helyre elég.

A BROMMAPOJKARNA a leggyengébb csapat a bajnokságban, már biztos, hogy utolsó helyen zárnak a vendégek. Huszonnyolc forduló alatt 12 pontot szereztek a sereghajtók, amely valljuk be egyik pontvadászatban sem túl acélos teljesítmény. Otthon és idegenben is egyaránt pocsék a gárda, míg a saját közönségük előtt 7 pont a mérleg, idegenben ez a szám 5-re módosul. A gólokat nyelik rendesen, rúgni viszont alig rúgják. Egyértelműen a bajnokság leggyengébb láncszeme a Brommapojkarna.

Ennek ellenére nem várok négy találatnál többet a mai mérkőzésen. Meg is mondom miért, több oka is van. Először is rengetegszer találkozott már egymással a két fél és egyik mérkőzésen se született négynél több gól. A hazaiak már bajnokok, egy ekkora zakó után pedig mint az Atleti elleni szerintem eléggé kifáradhatott a csapat és a morál se lehet az egekben. Ez a hátralevő két mérkőzés már inkább csak nyűg a csapatnak, nem hiszem, hogy nagyon megerőltetik majd magukat a hazaiak. A vendégek gyengék, de annyira talán majd tudják tartani magukat, hogy 3-4 gólnál ne nyeljenek be többet. Hogy a vendégek szereznek- e gólt? Talán igen, talán nem, mindenesetre én meghúzom mára a maximum 4 találatot. Egy 4-0; 3-1; 2-1; 2-0 esetleg 3-0-át tudok elképzelni.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 27, 2014, 22:27:08
@

A Malmö mindkét félidőben egy-egy gólt szerzett, így 2-0 lett a vége, a tipp pedig zöldült.
Holnap ismét jelentkezem! :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 28, 2014, 16:23:14
[2014.10.28.] 4. játékhét 3. nap

Ma csak egy mérkőzéssel jelentkezem, melyhez elemzés most nincs, így SfGuruba se küldöm be.

Shrewsbury-Chelsea
ANGLIA: Ligakupa
tipp: gólok száma 2.5 felett
odds: 1.53
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 1-2

A Shrewsbury Liga 1-es, azaz negyedosztályú csapat, rendkívül jól teljesítenek a bajnokságban. Otthon veretlen a gárda, 8 meccsen 19 gólt szereztek. A Chelsea-ről el tudom képzelni, hogy nem veszi majd komolyan a meccset és az is valószínű, hogy nem a legerősebb kezdőjével fog kiállni, de így is kinézek belőlük 2-3 gólt alaphangon. A hazaiak pedig extramotiváltak lehetnek, nem minden mérkőzésen találkoznak egy ekkora csapattal, bizonyítani szeretnének a saját közönségük előtt. A Chelsea hálója is zörrenhet egyszer. Eddig egy alkalommal futottak össze a csapatok, 4-0-ás kék siker született. Mai tippem tehát legalább 3 gól.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 29, 2014, 18:48:17
[2014.10.29.] 4. játékhét 4. nap

Cagliari-AC Milan
OLASZORSZÁG: Serie A
tipp: AC Milan +0.5
odds: 1.33
iroda: bet365
tipperősség: 9/10
végeredmény: 1-1

Hétközi fordulóval folytatódnak a Seria A küzdelmei, az olasz pontvadászat már a 9. fordulót tapossa. A szerdai játéknapon nyolc mérkőzést rendeznek, pályára lép többek között a Juventus, Inter, Roma és a Napoli, én azonban a Milan szardínaiai vendég szereplésében látok értéket.

A CAGLIARI gyenge középcsapat, tavaly nem sok híja volt, hogy kiessenek az élvonalból. Nyáron rengetegen érkeztek és távoztak, azonban Zdenek Zeman együttese úgy látszik folytatja a tavalyi tendenciát. Az eredmények továbbra sem jönnek, 13. a csapat 8 ponttal. Ami külön érdekesség, hogy a szardíniai kis csapat idegeben jobban teljesít, mint saját közönsége előtt. Hogy ennek mi lehet az oka, őszintén szólva nem tudom. De, hogy számszerűsítsük ezen tényeket, otthon 1 pont, míg idegenben 7 pont a hazaiak mérlege. Ami viszont mindenképpen elismerést kivívó eredmény, az az Inter 4-1-es idegenbeli és a Sampdoria elleni 2-2-es otthoni remi lehet. De ezen kívül, semmit az égvilágon nem tudnak felmutatni Zeman fiai. Ha nem is számítanak fő kiesőjelöltnek, de azért megcsaphatja majd őket a kiesés szele, mert erősen hullámzóan teljesítenek. Gyengék, nincs mit ezen szépíteni. A vendéglátók ledrágább és egyben legmeghatározóbb játékosa az olasz Sau és a kameruni Ibarbo. Sau jól játszik, már 4 gólos a svéd csapattársával Ekdallal egyetemben. A Cagliari a 4-3-3-as támadóalakzatot favorizálja, sérüléshullám nem sújtja a csapatot, csupán csak Eriksson sérült.

A MILAN tavaly a 8. helyen végzett. Az egykori Milan-legendát, Seedorfot a kispadon a szintén egykor a piros-fekete alakulatban játszó, a "lesen született" Filippo Inzaghi váltotta. Az átalakulás nem maradhatott el, mint ilyenkor általában új edző érkezése esetén. Olyan sztárok igazoltak a Milanba, mint Torres, Menez, Alex, van Ginkel vagy Diego Lopez. Kaká az Orlando City-be, Traoré a Bursasporba, Balotelli pedig a Liverpoolba távozott. Összességében elmondható tehát, hogy az átigazolások jól sikerültek, a távozókat jól tudták pótolni vendég oldalon. A javulás tavalyhoz képest egyértelműen látható, az utóbbi hetekben rendkívül jól teljesítenek Shaarawy-ék. A legutóbbi 5 meccsen 9 pontot szereztek a piros-feketék. Idegenben második legjobb csapat a bajnokságban a Milan, összességében pedig 6. a csapat 15 ponttal. A Cagliari-hoz hasonlóan a vendégek is 4-3-3-ban lépnek fel meccsről meccsre, a sérültek listáján pedig csak Montolivot találjuk. A csapat legjobbja Honda, 6 góllal.

Őszintén szólva nem igazán értem a bukikat. Erősen túl lett értékelve a Cagliari, a Milan pedig egyértelműen alul. A vendégekre kínált, több mint 2-es odds engem erősen meglepett. A Milan jó formában van, sérülések se sújtják őket, nagyon egyben van mostanában a csapat, a Cagliari verhető. A hazaiak gyengék, az utóbbi hetekben felemásan teljesítenek, kapják a gólokat szép számra, soknak érzem ezt a több, mint 3-as oddsot. A hazaiakra a 6-7 körüli, míg a vendégekre az 1,40-1,50 körüli szorzó lenne a reális.

A Milan győzelmet tehát igazi value bet-nek tartom, a vendégek egyértelműen jó formában vannak mostanában, a Cagliari csak kínlódik. Amikor legutóbbi öt alkalommal (ebben a felállásban) találkoztak a felek, négyszer Milan siker született. Ma se várok mást, erőteljesen vendég győzelem fele billen a mérleg, de menjünk kicsit biztosabbra, X2 a végleges tippem!
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 29, 2014, 19:47:49
Most én vagyok a hülye vagy a bukik fröccsöznek egyet az októberi éjszakában?  ;D
Félidőben a Győr 19-6-ra vezetett a női kézi NB1-ben, a Vác csapat összesítettre pedig 25,5-ös határt adtak. Az addig oké, hogy általában a hátrányban levő csapatok jobban nyomnak a 2. félidőben, de, hogy a Vác egy félidő alatt 19-et dobna?!  :D Szerintem esélytelen. 1.90-ért raktam az undert, aztán  meglátjuk..  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 29, 2014, 19:53:53
Beragadt a Vácra felkínált felett/alatt opció, 10 perce ugyanúgy áll (1.80 és 1.90). A végén még érvényteleníteni fogják a fogadásomat, mert rosszul működött a rendszerük...  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 29, 2014, 20:16:33
Nyertes!!! Ekkora bakit komolyan mondom...  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 29, 2014, 22:43:07
@

Mai tipp pipa, de közel sem volt sima, a Cagliari egész jól játszott.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 30, 2014, 16:42:41
[2014.10.30.] 4. játékhét 5. nap

Ma valami elképesztően gyenge a kínálat, mint United meccsen a clean sheet odds (ne kérdezzétek mennyit gondolkoztam ezen a "poénon"  :D  :D  :D), de így is sikerült egy meccset kiválasztanom, amely bőven fogadható. Elemzés most nincs. :)

Mouscron Peruwelz-Club Brugge
BELGIUM: Jupiler League
tipp: Mouscron Peruwelz szerez gólt
odds: 1.53
iroda: bet365
tipperősség: 8/10
végeredmény: 1-4

A hazaiak rendkívül gólerősek otthon, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy 6 meccsen 14 (!) gólt szereztek. Olyan csapatoknak találtak be, mint a Genk, Lokeren, Anderlecht vagy a Standard Liege. A bajnokságban a harmadik legtöbb gólt szerezték a Genttel és a Club Brugge-zsel egyetemben, ha az otthoni formát vizsgáljuk. A Brugge idegenben 6 mérkőzés alatt 8 gólt kapott. A Peruwelz legjobba Abdoulay Diaby, aki 8-szor volt eddig eredményes és ma is bevethető.
Na de elég a számmisztikából, a Peruwelz otthon rendkívül összeszedett, erős és ontja a gólokat, véleményem szerint ma is be fognak találni.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum október 30, 2014, 22:27:27
@

Ekkora mákot, 88. perc, 1-4...  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 01, 2014, 22:26:24
#

Sziasztok!
Az utóbbi 1-2 napban kicsit inaktív voltam a tippadással ill. az elemzésekkel kapcsolatban, de nyugodjatok meg, nem tűntem el...!  :D
Holnap ismét jelentkezem ha nem is 2-3 elemzéssel, de eggyel mindenképpen! :)
További szép szombat estét, hétvégét ill. sikerekben gazdag fogadásokat kívánok Nektek!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 02, 2014, 17:07:23
#

Sziasztok!
Nagyon-nagyon sajnálom, de egyéb elfoglaltságok miatt ma mégse tudok tippel és elemzéssel jönni...  :(  :bash:
De! Továbbra is aktív aktív szeretnék lenni, ígérem nem fogok eltűnni, mint a naplóvezetésem elején oly sokszor! :) Próbálom majd tartani az átlag napi 1 elemzést.
Az elmúlt hetekben végre kipróbáltam magam az SfGuruban, igaz ott se nagyon törtem magam eddig. De új hónap, azaz itt a november, számos dolgon szeretnék majd változtatni, már ami az elemzések/tippek írásának gyakoriságát, a sportfogadási "karrieremet" és az SfGurut illeti.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 03, 2014, 18:29:18
[2014.11.03.] 4. játékhét 6. nap

Hétfő, gyenge kínálat, de azért csak kinéztem valamit mára, melyet az SfGuruba is beküldök természetesen. Íme a mai áldozat:

Zaragoza-Tenerife
SPANYOLORSZÁG: Segunda Division
tipp: Zaragoza gólok száma 1.5 felett
odds: 2.50
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 2-3

A La Liga mellett a spanyol pontvadászat másodosztálya, azaz a Segunda Division is dübörög. A 11. forduló utolsó mérkőzésén a Tenerife a Zaragozahoz látogat, melyben nem biztos, hogy sok köszönete lesz a vendégeknek. A kanári-szigeteki csapatra hatalmas utazás vár, több okból kifolyólag is. Egyrészt a vendégeknek 2400 km-t kell megtenniük a vendéglátók otthonáig, másrészt a két csapat között óriási a szakadék. Lássuk tehát mi sülhet ki ebből a mérkőzésből.

A ZARAGOZA a 2012/2013-as szezonban még a Primera Divison-ben rúgta a bőrt, ám többnyire eredménytelenül. 2013 tavaszán utolsó helyen végzett a gárda, kiesett tehát az észak-spanyol együttes. Igaz a hazaiak, és a már nem kieső helyen, azaz a 17. helyen álló Celta Vigo között csupán három pont volt a különbség. Több, mint pech. Így a 2013/2014-es szezont a másodosztályban folytatták a kék-fehérek, inkább kevesebb, mint több sikerrel, idén tavasszal 13. helyen zárt az alakulat. A fejlődés kezd látszani, ugyanis az idei szezonban rendkívül jó szériát fut a Zaragoza. Rájátszást érő helyen, azaz az 5. helyen tanyáznak jelenleg. Sőt, ha így folytatják továbbra is, versenyben lehetnek a biztos feljutást érő hely 1-2. hely valamelyikéért.
Victor Munoz tehát tud valamit. Annyira, hogy otthon még veretlen a gárda, öt mérkőzés alatt 11 pontot gyűjtöttek a hazaiak. Az 57 éves tréner teljesen márciusban vette át a csapatot és úgy látszik eddig jól végzi a munkáját, rendbe rakta a csapatot. Még beszédesebb adat, hogy a legutóbbi öt mérkőzésen 13 pontot szereztek a kék-fehérek. A Zaragoza tehát szárnyal, ezt senki se vitathatja.
A csapat felállása 4-2-3-1-es, a mai trendnek megfelelő alakzat. A hazaiaknak 3 hiányzóval kell számolniuk, de egyik se meghatározó játékos, mindegyikük pótolható. Rico (5 meccs) a védelem bal oldaláról, Pedro a középpálya támadó harmadáról, Bounou (0 meccs) pedig a kapuból dőlt ki. A csapat tehát továbbra is egyben van, akik számítanak, azok a pályán lesznek hétfő este. A csapat legjobbja Baston, aki kilenc mérkőzés alatt 8 gólt szerzett.

A TENERIFE 2 éve feljutott a másodosztályba és a szokásokhoz híven – ugye mint újonc – jól zárta az első szezonját az új osztályban. Azaz egész pontosan a 11. helyen végeztek Álvaro Cervera fiai, amely igen jó pozíciónak mondható egy frissen feljutott csapattól. Idén azonban semmi se akar összejönni, a vendégek 10 forduló után a 19. helyen tanyáznak 10 ponttal. A csapat otthoni formája még egész jó, de idegenben valami pocsék teljesítményt nyújtanak a kék-fehérek. Öt meccs, 5 blama, 0 pont, 10 bekapott gól. Ez szerintem sok mindent elárul. Az tehát már most elmondható, hogy a Tenerife a másodosztály egyik fő kiesőjelöltje, csoda lenne, hogy ha bent tudnának maradni. A sérültek listáján meghatározó játékosokat találunk. Biztosan nem lép ma pályára a Tenerife első számú kapusa Jacobo (5 meccs) és az alap védőnek számító Albizua (9 meccs). A vendégek a Zaragozaval ellentétben 4-5-1-es felállásban lépnek pályára, amely deffenzív focira utal. A Tenerife eddig 4 gólt szerzett egyébként, mindegyik alkalommal más-más játékos volt eredményes.

A Zaragoza tehát szárnyal, otthon meg főleg. A Tenerife viszont bukdácsol, leginkább idegenben, a felállás tehát ideális egy Tenerife zakóhoz. A vendégek esélyeit rontja az is, hogy több ezer km-t kell utazniuk, alapembereik pedig sérültek.
A Zaragoza otthon játszik, amely mindig plusz előnyt jelent bármelyik csapatnak. A hazai alakulat összeszokott, mostanában nagyon jól játszanak. A csapatmorálra se lehet panasz, az eredmények pedig jönnek mostanában a kék-fehér gárdának.
A két csapat között tehát óriási a különbség, mind játéktudásra, mind a keret összetételére nézve. Esélyes tehát a Zaragoza 3 pontja, szerintem lesz a két csapat között két gól különbség, de aki ismer tudja, hogy kimentelre nem igazán szeretek rakni. Zaragoza gólokra fogadok tehát, azon belül pedig arra, hogy legalább kétszer fog megzörrenni a Tenerife hálója.
Ha a Zaragoza a középmezőny csapatainak legalább két gólt tudott rúgni több esetben is (pl. Osasuna vagy Lugo), a Tenerife pedig három gólt kapott az előbb említett gárdától, akkor miért ne találna be ma is legalább kétszer a Zaragoza?
Van az a mondás, hogy sose igyunk előre a medve bőrére, de... akkor is bízom a Zara' 2 góljában, tétekkel persze óvatosan. Reméljük a legjobbakat!
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 03, 2014, 22:35:37
@

Mai tipp már zöldült, a 75. percben (meglepetésre) 3-2-re vezet a Tenerife együttese!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: iLogic Dátum november 03, 2014, 23:46:05
Néha írhatnál az én naplómba is, mert kezd kifogyni a piros kihúzóm ;)

Gratulálok!

Szerk.: ez volt az első tipp a naplódból, amit élesben is játszottam. Nem mertem a saját naplómba beleírni, mert nem tudtam ez hogyan érintene Téged, ezért most megkérdezem: ha legközelebb csaklizok tippet, beírhatom a naplómba (természetesen forrás megjelöléssel :D)?
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 03, 2014, 23:49:47
Idézetet írta: iLogic Dátum november 03, 2014, 23:46:05
Néha írhatnál az én naplómba is, mert kezd kifogyni a piros kihúzom ;)

Gratulálok!

Szerk.: ez volt az első tipp a naplódból, amit élesben is játszottam. Nem mertem a saját naplómba beleírni, mert nem tudtam ez hogyan érintene Téged, ezért most megkérdezem: ha legközelebb csaklizok tippet, beírhatom a naplómba (természetesen forrás megjelöléssel :D)?

Nagyon szépen köszönöm! :)
Igen, nyugodtan beleírhatod.  :) Emiatt biztos, hgy nem fogok megsértődni nyugi.  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 04, 2014, 08:55:53
#

Most, hogy így újra meg újra átolvastam az elemzésemet, feltűntek itt-ott értelmetlen mondatrészek, néhol kimaradt egy alany, tárgy stb. Ezért mindenkitől is elnézést kérek. Próbálok majd erre minél jobban odafigyelni, hogy ne legyenek elírások, félreírások az elemzéseimben, különben értelmetlen mondatok születnek belőle.  :bash:  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 04, 2014, 18:33:52
#

Mára nem terveztem elemzéseket/tippeket írni, de holnap mindenképpen jelentkezem. Holnap is BL.
Addig is mindenkinek további szép hetet, jó meccseket és sikerekben gazdag fogadásokat kívánok!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 05, 2014, 18:13:37
[2014.11.05.] 4. játékhét 7. nap

Elérkezett hát a 4. játékhét utolsó játéknapja, remélem sikerrel járok. A mai tippem a következő:

Shakhtar Donetsk-BATE
EURÓPA: Bajnokok Ligája - Csoportkör
tipp: gólok száma 2.5 felett
odds: 1.53
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 5-0

A Bajnokok Ligája 4. fordulójának küzdelmei folytatódnak, a mai játéknapon is pikáns mérkőzésekre van kilátás. A Barcelona az Ajaxhoz, a CSZKA Moszkva a Manchester Cityhez a Roma pedig a Bayern Münchenhez látogat. Azonban van egy olyan találolkozó, amely kívül esik a látómezőn, de mégis tartogat izgalmakat, ez pedig nem más, mint a BATE Boriszov donecki vendéglátogatása.

A SHAKHTAR DONETSK úgy látszik bírja a kettős terhelést. Mind az ukrán élvonalban, mind a Bajnokok Ligájában jól teljesít a hazai alakulat. A bajnokságban jelenleg a 3. helyen tanyáznak, csak a Dnipro és a Dinamo Kijev előzi meg őket, de egyáltalán nem ledolgozhatatlan a hátrányuk. A gólokat is lövik becsülettel, tíz mérkőzés alatt 22 gólt szereztek, otthon pedig 12-t öt forduló elteltével. A támadószekció tehát rendben van, de úgy néz ki, hogy a hátsó alakzat is, eddig összesen csak 7-szer kapituláltak Lucescu tanítványai, az otthoni formát nézve ez a szám 3-ra módosul. A román tréner idén vette át a csapatot, eddig úgy tűnik jó választás volt a szerződtetése, rendkívül egyben van a hazai gárda. A csapatnak több, mint a fele légiós, rendkívül sok a brazil játékos. Így tehát a kreatív, technikás játék valamilyen szinten adott, a legkiemelkedőbb teljesítményt a Wolfsburgból és a Romaból ismert Luiz Adriano nyújtja, aki már 3 találatnál jár. A csapat legjobba egyébként Gladky 5 találattal. Az ukránok 4-2-3-1-es alakzatban lépnek fel, a középpályájuk nagyon gyors, leginkább a kontrákra építenek.

A Bajnokok Ligája H csoportjában második a hazai együttes 5 ponttal. A Bilbaoval egy 0:0-ás, a Portoval pedig egy 2:2-es döntetlent játszott a kék-sárga alakulat, a BATE Boriszovot pedig egy 7:0-ás gálameccsel ütötték ki. Azon a meccsen már félidőben 6:0-t mutatott az eredményjelző, a Shakhtar úgy döngölte földbe az ellenfelét, ahogyan akarta. A két büntetőt leszámítva többnyire bal oldali támadásokból születtek a találatok, a Doneck úgy rohant át a BATE védelmén ahogy csak akart. Az ukránok gólaránya 9:2-es, a több, mint hármas meccsenkénti gólátlag tehát simán megvan részükről. A Bajnokok Ligájában a csapat legjobbja Adriano a maga 6 (!) találatával, őt követi Teixeira 2-vel. A Shakhtar egyetlen sérültje Krivtsov, de  ő bőven pótolható, nem igazán számít alapembernek.

A BATE BORISZOV kettős arcát mutatja idén, a fehérorosz bajnokságban szinte hibátlan a vendég alakulat, de a Bajnokok Ligájában szinte semmit se tudnak felmutatni. A fehérorosz pontvadászat felsőházában a BATE az első helyen áll 4 pont előnnyel a Dinamo Minszk előtt. A vendégek csupán egyszer zakóztak, a 10 döntetlen mellett 18-szor hagyták el győztesen a pályát. A gólokat is lövik becsülettel huszonkilenc forduló alatt 58-at lőttek, idegenben 38-at (!).

A BATE tehát rendkívül gólerős, a bajnokságban jól mennek a csapat dolgai, de a Bajnokok Ligájában mintha egy másik univerziumba csöpenne a fehérorosz gárda. Három mérkőzés után 3 pont a csapat mérlege, a Shakhtar mögött helyezkednek el a tabellán. A Portotól kaptak egy hatost, a Bilbaot ugyan megverték Yermakovich fiai, de a Shakhtar ellen kapott hét gólra egyszerűen nincs mentség. Igazából nem tudom mi játszódhat le a 39 éves tréner és a játékosainak fejében. Tényleg ennyire kilóg a BATE a BL mezőnyéből vagy inkább a bajnokságra koncentrálnak a vendégek? Inkább előbbi. A bajnokság nincs veszélyben, ott tudják nyújtani azt amit kell, de a BL-hez egyszerűen nincs felnőve a csapat, se játéktudásra, se mentalistásra nézve. A vendégek szintén 4-2-3-1-es felállásban lépnek fel, sérültről nem tudok, a csapat legjobbai a bajnokságban Krivets 10, Rodionov és Gordejchuk 8-8 találattal. A BL-ben a csapat 2 gólos, azt a két találatot Polyakov és Karnitski szerezte.

A Shakhtar tehát 5, míg a BATE 3 pontos. A vendégeknek nem csak amiatt kellene jobban teljesíteniük, hogy revansot vegyenek a múltkori szégyenteljes zakó után, hanem, hogy életben tartsák továbbjutási reményeiket. Egyszerű a képlet, ha ma kikapnak, tulajdonképpen már mehetnek is haza Krivetsék. A Porto egész biztosan továbbjut a csoportból, így velük most nem érdemes foglalkozni. Egy esetleges Shakhtar győzelem esetén az ukránok bebiztosítanák magukat 8 ponttal a továbbjutáshoz vezető úton, a BATE pedig leszakadna a maga 3 pontjával, így nagyjából  el is szállnának a továbbjutási esélyei. Ezért nem mindegy, hogy ma hogyan teljesítenek a vendégek.

A tét tehát mindkét oldalon adott,  éppen úgy, ahogyan a gólok is. Ha belegondolunk abba, hogy idegenben hetet tudott rúgni a Shakhtar és a két gárda a bajnokságaikban elég gólerős és overes meccseket játszik, ma is meg lehet a legalább 3 gól.  A hazaiak támadó szekciója gyors és gyilkos, a BATE védelme pedig csak keresi önmagát, szerintem ma is rengeteg hibát fognak elkövetni, amely adott ugye a sok gólhoz. Ma is az ukrán csapat a meccs esélyese, ha úgy játszanak, mint a legutóbbi meccsen, akkor pedig mindenképpen. Hogy végül ki nyer vagy éppen mennyivel, azt nem tudom, de abban biztos vagyok, hogy ma is legalább háromszor zörrennek majd a hálók.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 05, 2014, 18:26:54
@

Az over oddsa folyamatosan ugrál. Az elemzés írásakor 1.53 volt, amikor a Guruba beküldtem 1.57, most megint visszazuhant a szorzó 1.53-ra. Ki érti ezt. Igazából az 1.53-at is jó fogásnak tartom.  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 05, 2014, 23:03:42
@

Mai tipp zöldült, a félidőben 1-0-ra ment a Shakhtar, a Bate-ból pedig kiállították Khagusht. A 2. félidőben a BATE totál összeomlott, a hazaiak pedig vágtak négyet, nagy örömömre.  :)

A 4. játékhetem így véget ért, majd jelentkezem valamikor a szokásos statisztikákkal.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: iLogic Dátum november 05, 2014, 23:28:58
Idézetet írta: benedek185 Dátum november 05, 2014, 23:03:42
@

Mai tipp zöldült, a félidőben 1-0-ra ment a Shakhtar, a Bate-ból pedig kiállították Khagusht. A 2. félidőben a BATE totál összeomlott, a hazaiak pedig vágtak négyet, nagy örömömre.  :)

A 4. játékhetem így véget ért, majd jelentkezem valamikor a szokásos statisztikákkal.  :)

A második tipped volt, amit élesben játszottam, annyi eltéréssel, hogy a Shakhtar góljait tettem 2,5 gól fölé (@2,2). Nagyon köszönöm a tippet, ha a magam feje után megyek, ma a ManCity elleni bundával buktam volna. Amikor a városodban járok, néhány sörre a vendégem leszel ;) :beerchug:
Így tovább!
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 05, 2014, 23:34:28
Idézetet írta: iLogic Dátum november 05, 2014, 23:28:58
A második tipped volt, amit élesben játszottam, annyi eltéréssel, hogy a Shakhtar góljait tettem 2,5 gól fölé (@2,2). Nagyon köszönöm a tippet, ha a magam feje után megyek, ma a ManCity elleni bundával buktam volna. Amikor a városodban járok, néhány sörre a vendégem leszel ;) :beerchug:
Így tovább!

Köszönöm szépen, örülök neki, hogy te is nyertél! :)

A sörözéssel kapcsolatban pedig szavadon foglak!  :D  :beerchug:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 05, 2014, 23:50:25
#

Sziasztok, újra itt! Íme a statok!
Az elmúlt játékhéten, azaz a 4. játékhéten összesen 8 darab tippet adtam:
Ezek közül 7 darab nyertes és 1 darab vesztes.
A nyertes tippek átlagoddsa: 1,65
A vesztes tippek átlagoddsa: 1,47
ROI 4. játékhét:   +44,75%
ROI összesen:    +22,37%
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 06, 2014, 13:08:37
#

Legközelebb holnap jelentkezem, nekem a mai EL-meccsek nem igazán fekszenek. Az igazat megvallva sose voltam oda tőlük...  :D

Bár egy meccsel nagyon szemezek (Dinamo Zagreb-Red Bull Salzburg), melyen ma is góltváltást várok. De ez amolyan játékon kívüli tipp, a statisztikákba nem számítom majd bele, akár jön, akár nem.
A gól-gól opciót jelenleg a Betfairnél találtam a legjobb oddson, az Exchange részen 1.50-et, a Sportsbook részen 1.47-et adtak rá amikor legutóbb néztem.

Breaking News: elindultam a 365 Ligában is, kíváncsi vagyok meddig jutok (remélem persze minél tovább, de sajnos ez nem kívánságműsor  :D).  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 07, 2014, 18:09:46
[2014.11.07.] 5. játékhét 1. nap

Sziasztok!
Új hét, új esélyek, új tippek. Ma egy meccsel érkeztem, melyet természetesen a Guruba is beküldtem. Az elemzés sajnos most nem sikerült túl jóra, nekem legalábbis nem igazán tetszik. Na mindegy. Íme a mai áldozat:

Emmen-Roda
HOLLANDIA: Eerste Divisie
tipp: gólok száma 2.5 felett
odds: 1.50
iroda: Ladbrokes
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-3

Ha péntek, akkor Eerste Divisie. Ha Eerste Divisie, akkor gólok. A holland másodosztály 13. fordulójának pénteki játéknapján a Roda az Emmen együtteséhez látogat. Az utóbbi hetekben mindkét fél jó eredményeket és gólgazdag mérkőzéseket produkál, ma is gólzáport várok.

Az EMMEN egy észak-holland klub, melyet 1925-ben alapítottak. A hazaiak évek óta a másodosztályban vitézkednek. Tavaly és tavalyelőtt pl. 12., 3 éve pedig 13. helyre futott be a piros-fehér együttes. Érdemben tehát nem sokat tudnak felmutatni Joop Gall tanítványai. Az 50 éves szakember több, mint két éve irányítja a klubbot és az elmondható, hogy a elsőosztályba való feljutás mindig is túl nagy falat volt csapatának, a másodosztályban való közepes teljesítmény viszont nem. Az Emmen egy, ha nem is masszív, de átlagos középcsapat. Eddig. Idén csakúgy szárnyal a csapat, jelenleg az 5. helyen állnak a hazaiak, amely osztályozót ér. Otthon veretlen a gárda, 3 győzelem mellé 4 remi párosul, de ami a legszembetűnőbb a hazaiakkal kapcsolatban az az otthoni gólarány. Hét találkozón 21-szer (!) találtak be a piros-fehérek, az egész szezont nézve pedig 35-ször. Ezzel a harmincöt találattal az Emmen a másodosztály legeredményesebb csapata, már ami a rúgott gólok számát illeti. Meccsenkénti három rúgott gól átlagban a mutatójuk, ez elképesztő adat.

A csapat 4-3-3-as felállású, amely a lehető legoffenzívebb alakzatok egyike. A keret fiatal, a légiós nagyon kevés, a gárda legjobbja Peters 10, Bannink 7 és Bergkamp 6 találattal. A támadással tehát abszolút nincsenek gondok a hazaiaknál. Ilyen teljesítménnyel és eredményekkel bőven harcbaszállhatnak a feljutásért Gall fiai.

A RODA együttesét jóval később, 1962-ben alapították. A sárga-fekete klub jóval sikeresebb, mint ellenfele, nyertek már bajnoki címet az első és a másodosztályban egyaránt, sőt felállhattak a vendégek a dobogó legfelső fokára a Holland Kupában is. A Roda tavaly utolsóként esett ki az élvonalból, azonban nem érződik rajtuk, hogy ez megtörte volna őket. A csapat egyértelmű célja a mihamarabbi visszajutás, melyre minden esélyük megvan. A sárga-fekete alakulat a 2. helyen tanyázik jelenleg a Nijmegen mögött azonos pontszámmal. Idegenben nem rossz a vendégek mérlege, egész pontosan hat mérkőzés alatt 15 pontot és 12 gólt szereztek. A csapatban akadnak légiósok, leginkább belga nemzetiségűek. A vendégek felállása 4-4-2-es, amely szintén támadó formáció. A csapat legjobbja Höcher 7, őt követi Plat 6 találattal.

Tippem tehát legalább 3 gól, ugyanis mindkét fél a támadófocit favorizálja, a gólokat pedig tucatszámra lövik. Az Emmen otthoni rúgott gólátlaga mindenképpen meggyőző, a meccsenkénti három szerzett gól magáért beszél. De a Rodát se féltsük a maga meccsenkénti kettő rúgott góljával. A felek tehát jó formában vannak, gólerősek, ha pedig mindkettejük külön-külön legalább kettőt tud rúgni mérkőzésenként, akkor miért ne hoznának össze ketten legalább 3 találatot? Bízom az overben.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 08, 2014, 15:24:11
Ma rendeznek egy QPR-Manchester City mérkőzést is, melyre készítettem egy kis statisztikai elemzést Poisson-eloszlás segítségével (az idei gól statisztikák alapján). Mint az adatokból jól látszik a legnagyobb esélye (legalábbis a statisztika alapján!) egy 2-1-es City győzelemnek van, melyre amúgy 9,87 % esély van. A QPR sorában jól látszik, hogy leggyakrabban vagy be se találnak, vagy csak egyszer, míg a City leggyakrabban 1 vagy 2 gólt szerez, de nem ritka a 3 sem. Amúgy külön érdekesség, hogy aközött, hogy a hazaiak 1 vagy 2 gólt szereznek elég nagy szakadék van, míg aközött, hogy a City 2-t vagy 3-at rúg elég kicsi. Arra, hogy mindkét fél betalál pedig 61,60 % az esély.

Benedek185 számmisztikai előadását hallhatták.  :D

P.S.: Alul a SHIT STAT nem a City-re utal, senki se ijedjen meg, nem akartam én senkinek se a lelki világába beletiporni. Csupán először rosszul számoltam, aztán a jobb megkülönböztethetőség végett neveztem el így azt a munka táblát.  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 08, 2014, 19:51:53
Jelölt lettem a "Hónap Fogadója" szavazáson, mely számomra hatalmas megtiszteltetés! Óriási élmény a nagyokkal egy listában szerepelni!  :)
Végül, de nem utolsósorban nagyon szépen köszönöm iLogic és TiB előzetes jelölését és bizalmát!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 09, 2014, 04:45:38
[2014.11.09.] 5. játékhét 2. nap

Sziasztok!
Ma egy elemzéssel jelentkezem, amely a lentebb látható Swansea-Arsenal mérkőzés. Reméljük a legjobbakat! :)

Swansea-Arsenal
ANGLIA: Premier League
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.72
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-1

A Premier League 11. fordulójának tegnapi játéknapján hat mérkőzést rendeztek, ma négyre kerül sor. A mai találkozók közül egyértelműeen egyértelműen kiemelkedik a Swansea-Arsenal összecsapás, melyen gólváltást várok.

A SWANSEA a tavalyi szezonban elég hullámzó teljesítményt nyújtott, tavasz végén 12. helyen zártak a hazaiak. Az átigazolások jól sikerültek Garry Monk csapatának, a kapuban Vormot Fabianski váltotta, a támadó szekcióba Gomis és Sigurdsson érkezett. A holland kapuson kívül még Chico Flores, Ben Davies és Pablo Hernandez aki fontosabb távozó volt nyáron. Apropó, Garry Monk. A 35 éves angol tréner 10 évet húzott le a Swansea City csapatában középső védőként, idén májusban pedig leszerződtették a Hattyúk élére. Ennél nagyobbat nem is tudott volna húzni a hazai vezetőség szerintem. Gondoljunk csak bele. Egy játékos, aki frissen befejezve pályafutását beáll ahhoz a csapathoz edzősködni, ahol tíz éven át játszott, ismeri a körülményeket, a stábot, a játékosokat. Úgy néz ki egyelőre életképes ez a teória, ugyanis a Swansea jó szezont fut. A walesi csapat 7. helyen tartózkodik a tabellán közvetlenül az Arsenal és a Manchester United mögött. Tíz mérkőzés után a maximálisan megszerezhető pontok felét érték el a hazaiak, otthon kifejezetten jól teljesítenek, bár az tény és való, hogy a Sotont leszámítva nem igazán kaptak eddig nehéz ellenfelet az elmúlt hetekben Sigurdssonék. Öt meccs, 10 pont, 8:3-as gólarány, ez szerintem mindenképpen kiegyensúlyozott teljesítménynek mondható a hazaiak részéről. Idegenben már más a helyzet, de ez majd egy másik elemzés tárgya lesz egyszer.

A csapat felállása 4-2-3-1-es, az Everton ellen a Fabianski - Taylor, Williams, Fernandez, Rangel - Sung-Yueng, Shelvey - Montero, Sigurdsson, Routledge - Bony kezdő tizenegy futott ki a pályára. Ma is hasonló kezdőt várok, annyi változtatással, hogy Shelvey-t (eltiltott) Tom Carroll válthatja, Routledge helyét a jobb szélen pedig Dyer veheti át. Egy régebbi elemzésemben már említettem, hogy Jonjo abszolút nem illik ebbe a csapatba, lassú, körülményes, lomha és agresszív játékos. Az Everton ellen kiállították, a piros mellett pedig már négy sárgát is begyűjtött. A Swansea játéka egyébként bármelyik csapat ellen gólképes, a középpályájuk gyors és kreatív, könnyen átjátszák magukat gyors, rövid passzokkal az ellenfél védelmén. Már-már élmény nézni, ahogy fociznak. A Bony - Sigurdsson - Routledge trió rendkívül jól megérti egymást a pályán, főleg Bony és Sigurdsson. Előbbi már négy gólos, utóbbi pedig hét gólpassznál jár, melyből kettőt Bonynak osztott ki. Az tehát elmondható, hogy a két futballista játéka erősen függ egymástól.

A hazaiaknál rengeteg a sérült, Britton, Amat, Richards, Tiendalli, Donelly se léphet pályára. Négy védekező játékos és egy támadó szellemű játékossal szűkebb tehát a keret Monk számára, bár Amat kívételével egyik se számít alapembernek, a többiek talán pótolhatóak hosszú távon.

Az ARSENAL tavaly egész jó szezont futott, a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő 4. helyen végzett a vendég együttes. A csapat összetételében elég sok minden változott a nyáron, az érkezők listáján olyan neveket találhatunk, mint Danny Welbeck, Alexis Sanchez, David Ospina vagy Mathieu Debuchy. Elképesztően jó igazolások voltak ezek Wenger részéről, Alexis Sanchez legalábbis mindenképpen. A Barcelonából érkezett támadó már hét gólos és két asszisztot is jegyez, a csapat alapembere. A másik igazolás Welbeck is jól beilleszkedett a csapatba, a bajnokságban már két gólos, a Bajnokok Ligájában pedig mesterhármast szerzett a Galatasaray ellen.

Ahhoz képest, hogy mennyi sérültje van az Ágyúsoknak, egész jól tartja magát a londoni alakulat. Harminc pontból 17 a csapat mérlege, csupán csak egyszer távoztak pont nélkül Özilék az aktuális ellenfelüktől, a gólarány pedig 18:11-es. Abszolút kiegyensúlyozott tehát a vendégek teljesítménye, akár az otthoni, akár az idegenbeli formát vesszük figyelembe.

Persze az Ágyúsok továbbra is képesek bárki ellen kapitulálni, az Arsenalnak mindig is a védelem volt a leggyengébb pontja mióta az eszemet tudom. Pláne így, ha tucatnyi a sérült. A hátsó alakzatból továbbra is hiányzik Koscielny és Debuchy, a középpályáról Arteta és Özil, elölről Giroud, a kapuból Ospina. Wilshere játéka pedig erősen kérdéses.

A vendégek a 4-2-3-1-es és a 4-1-4-1-es alakzatot váltogatják meccsről-meccsre, ma a Szczesny - Gibbs, Monreal, Mertesacker, Chambers - Flamini - Cazorla, Ramsey, Sanchez, Oxlade-Chamberlain - Welbeck-hez hasonló kezdőt várok.

Egymás ellen nyolcszor találkoztak eddig a felek, a nyolc alkalomból négyszer született gólváltás és over, a maihoz hasonló felállásban pedig négy alkalomból háromszor jött a gól-gól és az over opció.

Ma is látványos, izgalmas, fordulatokban gazdag meccsre számítok, gólváltással. Mindkét fél a támadófocit favorizálja, a védelemre vajmi kevés hangsúlyt fektet, vagy ha fektet is, azt akkor sem túl acélosan űzi. Továbbá a rengeteg sérült, a felforgatott csapatok, az egymás elleni eredmények és a csapatok jó formája is gól-gól opció mellett szól. Ha olyan támadók lesznek a pályán, mint az egyik oldalon Sigurdsson és Bony, a másikon pedig Welbeck és Sanchez, joggal várhatóak el a gólok, remélhetőleg hazai és vendég hálózörgéssel együtt.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 09, 2014, 21:23:47
@

Mai tipp zöldült, a Swansea 3 perc alatt fordított az Arsenal ellen a meccs hajrájában.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 11, 2014, 12:49:21
#

A múlt heti Guruban egy ezressel maradtam le az első helyről, melyet így végül alexthebest nyert meg. Ezúton is gratulálok neki!  :)  :ok:

Ma biztosan nem jelentkezem tippekkel, valami pocsék a kínálat. Igaz, holnap se lesz jobb a helyzet, bár barátságos meccsek lesznek, de még megfontolom, hogy merjek-e rájuk rakni. :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 12, 2014, 14:18:57
Sziasztok!

1. )

Tudom-tudom rég volt már elemzés (legutóbb 3 napja), de az utóbbi napokban borzasztó a kínálat, nincs mire rakni. Dél-amerikai és barátságos meccsekre biztos nem fogok pakolni. Péntekig nincs semmi normális esemény, akkor viszont folytatódnak az EB-selejtezők, már ha azok normálisnak számítanak fogadói szemszögből.  :D
Szóval ne lepődjetek meg, ha péntekig nem láttok.  :)

2. )

A Hónap Fogadója versenyen kívül jelölt lettem a Hónap Legjobb naplója versenyben is, mely óriási megtiszteltetés számomra. Köszönöm mindenkinek.  :)

3. )

Kis off. Tegnap voltam moziban, a Csillagok között c. filmet néztük meg a haverokkal. Valami eszméletlenül jó film, olyan ereje és hatása van, hogy azt szavakkal el nem lehet mondani. Ez nem is film, hanem alkotás, egy remekmű! Nolan ismét nagyot alkotott! Aki csak teheti, mindenképpen nézze meg, nem fog csalódni!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Laca87 Dátum november 12, 2014, 16:07:49
Végigolvasva megtetszett a naplód, megy is a kedvencek közé, így kell kinéznie egy komolyan gondolt munkának!
Csak így tovább!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 12, 2014, 16:12:04
Idézetet írta: Laca87 Dátum november 12, 2014, 16:07:49
Végigolvasva megtetszett a naplód, megy is a kedvencek közé, így kell kinéznie egy komolyan gondolt munkának!
Csak így tovább!  :ok:

Köszönöm szépen!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 14, 2014, 18:58:06
#

Sziasztok!

Mai napom elég zűrös volt, mint láthatjátok elmaradtak az elemzések.
De holnap mindenképpen jelentkezem velük, akár 2-3 elemzés is várható!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 15, 2014, 12:12:01
[2014.11.15.] 5. játékhét 3. nap

Sziasztok!
6 napos kihagyás után újra itt vagyok, remélem sikerrel járok. Mára először is ezt a német meccset néztem ki, szerintem bőven van benne érték. Terveztem még mára több elemzést is írni, ha lesz időm akkor mindenképpen jövök majd velük, ha nem, akkor mára csak ez az egy kiszemelt marad.  :)

Offenbach-Kaiserslautern II
NÉMETORSZÁG: Regionalliga Südwest
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 2.00
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 3-0

A mostani hétvégén egyértelműen az Európa-bajnokság selejtezőié a főszerep, érdemes azonban a válogatott mérkőzéseken túlra is kitekintenünk, ha fogadásra adnánk a fejünket. Ma Németországba látogatok, ahol a Regionalligában két gólerős fél találkozásából adódóan gólváltást szimatolok.

Az OFFENBACH a német negyedosztály dél-nyugati csoportjának, azaz a Regionalliga Südwest jelenlegi éllovasa. A klub történetének eddigi és egyben legnagyobb sikere a 69/70-es szezonban a Német Kupa elhódítása volt, azóta azonban ennél nagyobb célokat nem tudott elérni a hazai alakulat, sőt tavaly kiestek a harmadosztályból.

A piros-fehérek idén viszont meggyőzően teljesítenek, tizenhat forduló elteltével csupán csak egyszer kaptak ki, otthon pedig még pontot sem vesztettek. Ugyan négy ponttal vezetnek a második helyezett Elversberg és öttel a Saarbrucken előtt, de a bajnokság még közel sincs lefutva. Minden mérkőzés és minden pont számít a feljutáshoz vezető úton, Rico Schmitt csapatának tehát fegyelmezettnek kell lennie a továbbiakban is. A 46 éves német trénert tavaly februárban nevezték ki a csapat élére, úgy tűnik eddig jó döntést hoztak a klub vezetői. Schmitt munkájának gyümölcse tehát beérni látszik, a cél pedig nem más, mint minél hamarabb visszajutni a 3. Ligába.

A hazaiak ahogyan nem fukarkodnak a pontok, úgy a gólok számával sem, tizenhat forduló után 26 gólt szereztek, ez otthoni viszonylatban hét mérkőzésen 13 találatot jelent. A csapat legjobbja Cappek 9, Müller 5 és Röser 5 találattal.

Hiába teljesít jól az elmúlt hetekben és úgy az egész szezonban is az Offenbach, a sérülések őket se kerülhetik el. Bäcker (bal oldali középpályás), Modica (középső védő), Biggel (irányító középpályás) és Gallus (támadó középpályás) biztosan nem lépnek ma pályára. Ezen játékosok hiánya azonban hatalmas érvágás a csapatnak, mindegyikük alapember, több, mint tíz lejátszott mérkőzéssel a hátuk mögött.

A KAISERSLAUTERN II idén az erős középcsapat szerepét tölti be egyelőre, 9. helyen állnak a vendégek 24 megszerzett ponttal. Ami a csapat közelmúltját illeti, a vendégek négy éve jutottak fel a negyedosztályba, azóta azonban semmi kimagasló eredménye nem volt a csapatnak. Ahogyan a vendég alakulat kerete, úgy az edzőjük is nagyon fiatal, a 34 éves Konrad Fünfstück lassan már két éve irányítja a 'Lautern második számú csapatát, de dolgozott már egyébként a Bundesliga 2-ben szereplő nagyoknál is. Fünfstück fiait tehát nem fenyegeti se a kiesés, se pedig a feljutás szele, évek óta masszív középcsapatnak számítanak. Ezt a kiegyensúlyozott formát viszont mindig tudják hozni a vendégek.

Ami szembetűnő volt számomra miközben a Kaiserslautern eredményeit nézegettem, hogy idegenben sokkal gólerősebb a gárda, ráadásul több pontot is szereztek, mint odahaza. Otthon 10-et, míg idegenben 14-et sikerült gyűjtenie Fünfstück tanítványainak, de ami mindenképpen elképesztő adat, hogy idegenben öt hét mérkőzés alatt 15 gólt szereztek.

A csapat legjobbja Lahn és Dorow 4-4 találattal, sérülésről pedig nem tudok, így tehát teljes erőbedobással mehetnek neki a mai találkozónak a vendégek.

Ebben a felállásban négyszer találkoztak eddig egymással a felek, ebből három alkalommal mindkét fél betalált, legutóbb pedig gólzáporos kis meccs kerekedett ki a randevújukból, tavasszal az Offenbach 4-3-ra tudott diadalmaskodni.

Ma is gólváltást várok, amely mellett több minden is szól. Mindkét fél jó formában várja a találkozót, a csapatok gólerősek ebben a felállásban. Az Offenbach bárki ellen és bármikor gólképes, sérüléseik pedig a Kaiserslauternnek kedveznek. Amellett meg végképp ne menjünk el, hogy mindkét fél akár egymaga is képes legalább két gól szerezni, ha jobban megfigyeljük a statisztikákat. Parázs kis meccsre számítok gólzáporral és két oldali hálózörgéssel.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 15, 2014, 15:56:09
@

Hát ez jó nagy bukta lett, elnézést kérek mindenkitől.....  :bash:
Raktam volna inkább 2 vagy 2 fél fölét....  :bash:  Pedig eléggé biztos voltam a tippemben, dehát minden nem jöhet be...   :(

Az meg a másik, hogy a Guruban így -10 ezerrel zárom a napot és visszacsúszok a 2. helyről az 5. helyre. Na mindegy, nem adjuk fel, megyünk tovább!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 16, 2014, 12:51:46
[2014.11.16.] 5. játékhét 4. nap

FT Braunschweig-Werder Bremen II
NÉMETORSZÁG: Regionalliga Észak
tipp: Werder Bremen II gólok 2.5 felett
odds: 1.61
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 0-4

Tegnap nem volt túl sok köszönet a Német Regionalliga küzdelmeiben, ma azonban kétszer nem csap ugyanoda a villám elven ismét a német negyedosztály egyik mérkőzésére fogadok. A sereghajtó FT Braunschweig fogadja a második helyezett Werder Brement II-t, melyben szerintem nem lesz túl sok köszönete a hazaiaknak. Hatalmas a szakadék a két fél között, mely szakadék vendég gólokban fog megmutatkozni leginkább. Legalább három Bremen találatot várok.

Az FT BRAUNSCHWEIG tavaly feljutott az Oberligából, azaz a német ötödosztályból, de úgy látszik annyira hiányzik a csapatnak az a közeg, hogy minél hamarabb szeretnének oda visszakerülni. Nem, erről szó sincs, arról viszont igen, hogy a Braunschweig a Regionalliga Nord leggyengébb csapata. A hazai kis csapat igazi pofozógép a bajnokságban, nem igazán volt olyan meccs amikor három gólnál kevesebbet kaptak volna. A listavezető Hamburgtól pl. kaptak egy 10-est, a középcsapatnak számító Weiche-től pedig egy 7-est. A hazaiak totál utolsók, tizenhat forduló alatt 6 (!) pont a mérlegük, ezzel szerintem le is írtam mindent a Braun' teljesítményéről. A baknokság közel felénél tartva 46 gólt kaptak, otthon pedig hét mérkőzés alatt pedig 26-ot. Kíváncsi leszek, hogy a szezon végére megússzák-e 100, azaz száz kapott gól alatt a vendéglátók. A csapat fiatal, a légiós kevés, pénz pedig nincs. Ebből kifolyólag az eredmények elmaradása tehát valamennyire érthető, de azért ritkán látni ennyire gyengén szereplő csapatot. A Hamburgon és a Brémán kívül ebben a bajnokságban nincsenek olyan nagy top csapatok, akik laposra vernének mindenkit. Uwe Walther feladata tehát nem túl hálás. A 47 éves tréner majd' 10 éve vezeti a csapatot, legnagyobb eredménye eddigi pályafutása során a Braunschweig negyedosztályba való feljuttatása volt.

Véleményem szerint a rossz eredmények és a sorozatos zakók forrása nem csak a gyenge keretben és játéktudásban keresendő, hanem a fejekben is. Ilyen sok blama és bekapott gól után az ember az idő előrehaladtával beleun a dolgokba és feladja a küzdelmet. Lehet, hogy a hazai játékosok már nem csak fizikailag, hanem mentálisan is megviseltek és nem tudják felvenni a harcot a liga számos csapatával.

Ha ez még nem lenne elég, a csapatot sérülések is sújtják, Jan Lührs (védekező középpályás) és Erva Onbasiogullari (bal oldali középpályás) biztosan nem lépnek ma pályára.

A WERDER BREMEN II négy éve feljutott a harmadosztályba, rá két évre viszont megint a Regionalliga csapatai között találták magukat a vendégek. A Bremen a második helyet foglalja el a tabellán, 13 pontos lemaradással a Hamburg II mögött. Úgy gondolom ez a különbség már behozhatatlan, a csapatnak a második hely megtartására kell koncentrálnia, amely ugyan nem ér osztályozót (ergo a feljutás elúszni látszik), de mindenképpen tisztes eredménynek számít.

A vendégek igen jó formának örvendhetnek mostanában, a legutóbbi öt mérkőzésükön pl. 16 gólt szereztek. A csapat egyébként idegenben még veretlen, a legnagyobb fegyvertény pedig az idei szezonban a Hamburg II ellen aratott 2-0-ás győzelem volt.

Alexander Nouri csapata tehát masszív, erős, rúgja a gólokat és hozza az eredményeket. Ha már gólokról beszélünk, fontos azt megemlíteni, hogy ami a hazaiaknak a meccsenkénti három kapott gól, az a vendégeknek a három rúgott gól. Eddig 45-öt szereztek Nouri fiai, idegenben pedig 23-at.

Hiányzók a Werderben is akadnak, noha persze őket könnyen és jobban tudják majd pótolni, mint a Braun a háza táján, a vendégek kerete mély és erős.

Herbert Bockhorn (bal védő) eltiltott, Melvyn Lorenzen (bal szélső) pedig sérült.

Ég és föld tehát a két csapat között a különbség. A hazaiak nemhogy meccset, bajnokságot tévesztettek. Itt ma bizony jól meg lesznek szórva, ha a Bremen hozni tudja azt amit tud, akkor ma is rúgnak legalább hármat-négyet a vendéglátóiknak. A statisztika is a tipp mellett szól, a Braun meccsenkénti három kapott és a Bremen három rúgott gólja mindenképpen bíztató. Úgy érzem kijön majd a szakadék a két csapat között, az erőviszonyok majd megmutatkoznak és a Werder Bremen háromszor legalább mattolja majd a hazaiak védelmét. Az odds esik, a tipp pedig reméljük jön.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 16, 2014, 15:53:43
@

A kétszer nem csap ugyanoda a villám elv most jött, bár azért a 80. perc környékén már kezdett erősebben verni a szívem 2-0-nál.  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 18, 2014, 15:35:16
[2014.11.18.] 5. játékhét 5. nap

Ausztria-Brazília
VILÁG: Barátságos válogatott-mérkőzés
tipp: gólok száma 2.5 felett
odds: 1.66
iroda: Ladbrokes
tipperősség: 7/10
végeredmény: 1-2

Két napja véget értek az Európa-bajnokság selejtezőjének legújabb küzdelmei, azonban ezen héten, pontosabban a mai napon se maradunk válogatott meccsek nélkül. A téli pihenő előtt még barátságos felkészülési mérkőzéseket vívnak a csapatok, Ausztria pl. Brazíliát fogadja. Gólokat várok.

AUSZTRIA a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőjének A-csoportjában nem tudott túl maradandót alkotni, olyan csapatokat kapott maga mellé, mint Németország, Törökország vagy Belgium. Az eredmények ennek következtében el is maradtak, csak Azerbajdzsánnal és Kazahsztánnal tudták felvenni a versenyt a sógorok. A selejtezősorozat végén a 4. helyen végeztek szomszédaink 12 ponttal, a németektől oda-vissza kikaptak, a törökökkel remiztek majd kikaptak tőlük, a belgákkal szintén így járt a csapat. Hogy miért mondom el ezeket, mi köze van ennek a mai meccshez? A válasz egyszerű. Az osztrák futball az utóbbi két évben rohamos változáson ment keresztül. Marcel Koller 2011 októberében vette át a csapatot, de munkájának gyümölcse beérni látszik. A 2014-es világbajnokság selejtezőjének C-csoportjában már sokkal jobban szerepelt a gárda, a 3. helyen zárt a osztrák alakulat 17 ponttal a németek és a svédek mögött. Közel volt tehát a pótselejtező elérése, egészen pontosan 3 pontra. Ausztria játéka tehát az évek előrehaladtával egyre összefortabb és olajozottabb lett, az eredmények kezdtek jönni, olyannyira, hogy a mostani, azaz a 2016 Európa-bajnokság selejtezőjének küzdelmeiben, egészen pontosan a G-csoportjában első helyen áll 10 ponttal, maga mögé utasítva Svédországot és Oroszországot. A szbornaja elleni 1-0-ás diadal mindenképpem megsüvegelendő teljesítmény, főleg úgy, hogy Alaba azon a mérkőzésen nem is játszott. A Bayern játékosa ma se lép pályára, ugyanis sérült. Koller egyébként azt nyilatkozta a napokban, hogy a mai találkozón szeretne azoknak a játékosoknak lehetőséget adni, akik az oroszok ellen keveset játszottak vagy egyáltalán nem is léptek pályára.

BRAZÍLIA a világbajnokságon csúnyán leszerepelt. A csoportból ugyan első helyen jutott tovább a Selecao, még a nyolcad,- majd a negyeddöntőt is sikerrel vették, de az elődöntőben akkora pofont kaptak Scolari tanítványai, hogy sokan el is pártoltak a csapat mellől, mondhatni teljes joggal. A vendégek 7-1-es vereséget szenvedtek a németektől, a bronzmérkőzésen epdig 3-1-re maradtak alul Hollandiával szemben. Mondanom se kell, hogy Luiz Felipe Scolaritól elköszönt a vezetőség ezen eredmények és a mutatott játék hatására, az előbb említett trénert Dunga váltotta a kispadon. Aki úgy néz ki, hogy jó választásnak tűnik eddig legalábbis, a csapat mintha újjászületett volna. A védelem stabilizálódott, a támadójáték javult, az eredmények pedig jönnek. Igaz a világbajnokság óta csak barátságos mérkőzéseket játszottak Neymarék, azokon viszont még gólt se kaptak. Rúgtak viszont 13-at öt mérkőzés alatt, olyan csapatokat maguk alá gyűrve, mint Argentína (2-0) vagy Kolumbia (1-0). A másik három mérkőzésen Törökországot 4-0-ra, Ecuadort 1-0-ra, Japán pedig 4-0-ra győzték le a vendégek. Dunga tehát rendet rakott Scolari után, mind a játékosok fejében, mind a közvéleményben a brazil válogatott megítéléséről, mind pedig a játék és a taktika felépítésében.

A játék eredményes, a gólok is jönnek, minden adott a sikeres felkészüléshez tehát a 2015-ös Copa América előtt Brazília számára.

Mindkét fél őszinte, gyors és kreatív támadófocit játszik. Hiába barátságos meccs a mai, gólokat várok. Egész pontosan legalább hármat. Véleményem szerint egyik fél se fog rágörcsölni a mai meccsre, gólokat látunk majd itt is ott is, Brazília neve eleve garancia a gólokra. A vendégek simán betalálhatnak ma kétszer-háromszor. Ha olyan felszabadultan játszanak, mint a legutóbbi mérkőzéseiken, akkor pedig mindenképpen. Izgalmas kis meccsnek nézünk elébe, legalább három találattal tehát, az odds rohamosan csökken, reméljük a tipp is jön.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 18, 2014, 19:43:29
@

Hát ez nem igazán fog jönni... 40. perc, 0-0-ás állás, 1-1 kaput eltaláló lövés mindkét oldalt...
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 18, 2014, 21:17:53
Hát, mégis jött. El se hiszem...  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: soptei.gergo Dátum november 19, 2014, 19:15:46
Kint voltam eloben a meccsen, az elso felido tenyleg nagyon laposra sikerult, de ahogy kijottek a masodil felidore egybol tamadni kezdett mindket csapat... :D aztan vezetest szereztek a brazil luoz szep fejesevel a szoglet utan, majd ausztroa 11 est kapott jogosan es felrobbant akkor a stadion!!! :D nagyon jo hangulat volt vegig, vagyis addig amig a brazil ujabb golt nem rugtak :/ aztan mikor nrymart lecsereltek hangos futtyszo volt amig lejott mert kb 2 percig tartott mire lejott...odaadta a karszalagot stb :D de mindent osszegezve nagyon jo, fantasztikus elmeny volt, es tavasszal is elfogok menni a selejtezos meccsekre :) bocs hogy ennyit irtam :) amugy ausztriaban lakok es az osztrakoknak is szurkoltam a 45 ezer osztrak kozott  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 19, 2014, 20:51:56
Irigyellek, hogy kint lehettél egy ilyen hangulatú meccsen, azért ez nem kis dolog.  :)
Jómagam Pool-drukker vagyok, mit meg nem adnék, hogy kint lehessek az egyik meccsükön, tévén keresztül is hátborzongató (jó értelemben persze), hogy milyen szurkolótáboruk van nekik, nemhogy élőben.   :D
Amúgy a magyar válogatott meccsein már többször is voltam, külföldiekén még nem igazán.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 20, 2014, 14:40:47
[2014.11.22.] 5. játékhét 6. nap

Sziasztok!
Bár még nincs hétvége, de már elkezdtem előre megírni az elemzéseket, hogy ennyivel is előrébb legyek. Kettő elemzéssel legalább még biztosan jelentkezem a napokban. Sok sikert mindenkinek!  :)

Everton-West Ham
ANGLIA: Premier League
tipp: West Ham szerez gólt
odds: 1.45
iroda: Ladbrokes
tipperősség: 8/10
végeredmény: 2-1

A válogatott mérkőzések után se áll meg az élet a foci világában, hétvégén ugyanis folytatódnak a topligák küzdelmei, tovább dübörög többek között a Premier League is. A liverpooli kék csapat, azaz az Everton azt a West Ham Unitedet fogadja, aki idén csakúgy szárnyal és ontja a gólokat. Vendég találatot várok.

Az EVERTON tavaly nagyon jól szerepelt a Premier League küzdelmeiben, az Európa Liga csoportkört érő 5. helyen zártak a szezon végén a kékek. Nyáron olyan klasszis játékosokat igazolt a klub vezetősége, akik bármelyik csapatban megállnák a helyüket. Név szerint Samuel Eto, Romelu Lukaku, Gareth Barry, Muhamed Besic és Brendan Galloway erősíti nyár óta a hazaiakat. Ami szembetűnő, hogy leginkább a középpályára és a csatársorba érkeztek új játékosok, pedig véleményem szerint az Everton támadóalakzatával sose volt semmi különösebb baj, a tavalyi 5. hely nagyon jól mutatja ezt. A védelemmel már annál inkább, 11 forduló után 10. a hazai gárda 18 bekapott góllal, ami nagyon sok. Az meg főleg, hogy otthon öt mérkőzés után 11-szer kapituláltak Jagielkaék. Az Everton azon ritka csapatok egyike, akik idegenben jobban teljesítenek, mint otthon. Hogy ennek mi lehet a konkrét oka, nem tudom. Fogjuk a sorsolásra. A hazaiak odahaza már játszottak a Chelsea-vel, az Arsenal-lal és a Swansea-vel is. Három mérkőzés, két pont, amely borzasztóan kevés. A támadóalakzattal egyébként sose volt gond a liverpooliaknál, most sincs gond, a Lukaku-Naismith-Eto hármas termeli a gólokat, a csapat által összesen szerzett 20-ból 11-et az előbb említett hármas szerzett, Baines pedig 6 gólpassznál jár.

Ha még így se lenne elég gyenge az az Everton védelem, nézzük csak meg a hiányzókat. Alcaraz (középső védő), Stones (jobb védő) és Oviedo (bal védő) biztosan nem lépnek ma pályára sérülés miatt, elölről pedig Koné dőlt ki. Baines (bal védő), McCarthy (védekező középpályás), Mirallas (támadó középpályás) és Gibson (védekező középpályás) játéka pedig erősen kérdéses.

A WEST HAM tavaly a 13. helyen végzett a bajnokságban, a nyáron azonban úgy bevásároltak minőségi játékosokból, hogy az előrelépés és a fejlődés nem maradhatott el. Olyan játékosok érkeztek, mint Sakho, Alex Song, Enner Valencia, Jenkinson vagy Amalfitano, hogy csak a legfontosabb igazolásokat említsem. Mindegyik játékos elcsábítása hatalmas húzás volt a vezetőség részéről, mindannyian gyorsan be tudtak illeszkedni a csapatba és alapemberré válni. Jenkinson a védelem jobb oldalán, Song és Downing a középpályán, Sakho és Valencia elől kapnak szerepet mostanában. Sakho, Downing és Valencia annyira alapembernek számít, hogy a West Ham 19 góljából 11-et ők szereztek, rendkívül összeszokott hármasról van tehát szó. Azt meg már meg se említem, hogy Downing 4 gólpassznál jár.

A jó ötletek és elképzelések eredményeket hoztak tehát. A vendégek a 4. helyen állnak 18 ponttal, megelőzve a Swansea-t, az Arsenalt és a Manchester Unitedet is. A Kalapácsosok kiegyensúlyozottan teljesítenek mind otthon, mind idegenben, idegenben ráadásul öt mérkőzés alatt már 11 gólt is szereztek. Nem kell mondanom tehát, hogy Sam Allardyce tanítványainak melyik csapatrésze az erős.

Ami a hiányzókat illeti, a West Ham sokkal jobban áll ellenfelénél. Sakho, Downing és Demel (jobb védő) pályára lépése kérdéses, de nem erősen, olyanokat olvastam ugyanis, hogy az előbb említett két játékos valószínűleg rendben jön annyira, hogy játszani tudjanak hétvégén.

Tippem tehát vendég gól, melyre több indokom is van. Kezdjük azzal, hogy Martinez mesternek eléggé felforgatott csapattal és szűk paddal kell dolgoznia az utóbbi időben, mely az eredményekre és a védekezésre egyaránt rányomja a bélyegét. Ahogy az Everton kapott góljait nézegettem az utóbbi pár hétre visszamenőleg az tűnt fel, hogy a hazaiak védelme lassú és körülményes, a szélen vezetett támadásokkal, szélrő jövő beadásokkal és mélységi passzokkal pedig egyáltalán nem tud mit kezdeni. A West Ham pedig pont ebben jó, a szélen vezetett gyors támadásokban és beadásokban. A tippemet tovább erősíti az előbb említetteken kívül az is, hogy a hazaiaknál rengeteg a sérült, a Kalapácsosok pedig jó formában vannak, idegenben pedig 11 gólt lőttek eddig öt mérkőzés alatt, melyet akárhogy is számolok legalább két rúgott gól/meccsnek felel meg. Hogy ki fog nyerni, mennyivel és betalál-e mindkét csapat azt nem tudom, de a West Ham gólban mindenképp bízom, melyre a Ladbrokes-nál jelenleg 1.45-ös szorzót adnak. Szerintem ennyiért simán megéri.

Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 22, 2014, 13:23:00
[2014.11.22.] 5. játékhét 6. nap

Sziasztok!
Itt a mai másik, ezt nagyon érzem. Biztos lesz olyan aki nem ért velem egyet, de nekem a Dortmund győzelme akkor is túl tömegtipp és közel sem sima, mint ahogyan azt sokan gondolják.  :)

Paderborn-Borussia Dortmund
NÉMETORSZÁG: Bundesliga
tipp: Paderborn szerez gólt
odds: 1.58
iroda: Expekt
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-2

A Bundesliga küzdelmei is folytatódnak a szokásos szombat délutáni mérkőzéseivel, az újonc Paderborn a gyengélkedő Dortmund együttesét fogadja. A vendég védelem több mint sebezhető, legalább egy hazai találatot várok.

A PADERBORN egy nyugat-német klub, amely 1985-ben jött létre a TuS Schloss és az 1. FC Paderborn egyesülésével. A hazaiakat az az Andre Breitenreiter vezeti , aki két éve az 5., tavaly az 12., idén pedig a 2. helyre vezette a csapatot a másodosztályban, ezzel juttatva fel története során először a klubbot a Bundesliga 1-be. Az újoncok első szezonja az új osztályban általában mindig jól sikerül, a kezdők lelkesedésével vágnak neki az eggyel magasabb osztálynak ilyenkor a csapatok. A Paderborn háza táján sincs ez másképpen, jelenleg a 9. helyen tanyáznak a hazaiak 15 ponttal és 16:16-os gólaránnyal. Saját közönsége előtt kifejezettben jól teljesít a kék-fehér alakulat, ugyanez az idegenbeli teljesítményéről egyáltalán nem mondható el. Otthon olyan csapatokat vertek, mint a Hannover, Hertha vagy a Frankfurt, idegenben kikaptak a Bayerntől, a Hoffenheimtől és az Augsburgtól. Ami kifejezetten feltűnt nekem, hogy a Paderborn a 15 pontjából 11-et otthon, de ami kimondottan beszédes adat, hogy a 16 rúgott góljából is 11-et otthon szerzett. A Benteler Arénában tehát bárki ellen fel tudják venni a versenyt a hazaiak, az óriási hullámvölgyben levő Dortmund ellen szerintem pedig mindenképpen.

Breitenreiter csapata sose görcsöl, felszabadultan, lazán játszanak. Rengeteget lőnek kapura, de tényleg rengeteget, nem ritka az olyan mérkőzés se amelyen 15-20-szor próbálkoznak a hazaiak. Játékukra még jellemző a rengeteg kontra és beadás, más kérdés, hogy a beadásaik nem túl eredményesek. A kreatív, sok, rövid passzos játék se áll távol a csapattól. A Paderborn tehát olyan alakulat, amely szereti, ha saját maga alakítja ki a helyzeteit, nem vár, nem altat, gyorsak és kegyetlenek, ha az ellenfél hibázik azt kíméletlenül kihasználják.

Bertels és Wemmer sérült egyedül a csapatban, előbbi pótolható, utóbbi viszont alapember, így nagy érvágás ez a csapat számára.

A DORTMUND idén akkora hullámvölgybe került, hogy kérdés ki tudnak-e valamikor mászni belőle. Ez már több, mint nem vicces. A csapat a kiesőzóna szélét súrolja, 15. helyen állnak a tabellán 10 ponttal. A helyzetkihasználásuknál már csak az idegenbeli teljesítményük a rosszabb, öt mérkőzésen 3 pontot szereztek és 10 gólt kaptak, mindegyik találkozón pontosan kettőt, így a kapott gólok szórása egyenlő a csapat idei teljesítményével. Hiába jött vissza a nyáron Kagawa és próbálta a csapat vezetősége a támadósort megerősíteni Immobile és Adrian Ramos személyével, Götze és Lewandowski távozását úgy látszik a mai napig nem tudja kiheverni a csapat.

A Dortmund védelme nem az igazi és akkor még túlontúl finom voltam. Igazából a vendég hátsó alakzatot az a csapat nem tudja átjátszani, amelyik nem is akarja, a hátsó négyes egy kontrával éppúgy zavarba hozható, mint egy beadásal, mélységi passzal vagy egy egyszerű iramváltással a szélen. Aki nem hisz nekem, nézze meg a csapat idegenben kapott góljait, szerintem mindegyik általam felhozott dologra talál majd egy-egy példát.

Ha ez még nem lenne elég, a védelemből kidőlt Hummels és Sokratis, az előbb említett játékost a fiatal és rutintalan Ginter pótolja, aki közel sem biztos tagja hátsó alakzatnak, a Mainz ellen például öngólt szerzett.

Egy szó, mint száz hazai találatot várok. A Paderborn otthon bárki ellen gólképes, a felszabadult és energikus játékukkal szerintem könnyedén mattolni tudják majd ezt a gyenge dortmundi védelmet, Sokratis és Hummels hiánya pedig csak hab a tortán a tipp szempontjából. Úgy, ahogyan a hazaiak meccsenkénti több, mint kettes rúgott és a vendégek kettes kapott gólátlaga is, legalábbis ebben a felállásban. Igazából nem értem a bukikat. Ilyen gyenge teljesítménnyel, fontos hiányzókkal és leendő ellenféllel szemben túl szűkmarkúan bántak a Dortmund oddsával. A győzelmükre 1.40-ért szerintem butaság tenni, főleg az eddigiek alapján. Egy hazai gólban több ráció látok, ráadásul jobb odds is van rá. Bízom a Paderborn gólszerzésében.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 22, 2014, 15:55:16
@

A Dortmund már 1-0-ra vezet, uralja a játékot, szinte csak náluk van a labda. Mintha teljesen kicserélődtek volna a vendégek. Nem lesz ez így jó...
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 22, 2014, 16:31:46
@

Áhhh, ez nem az én napom..... Dortmund már 2-0-ra vezet, uralja a meccset, itt a Paderborn nem igen fog gólt szerezni.... az Everton is vezet, ők már 1-0-ra mennek, itt pedig a vendég gólhoz kéne valami csoda..  :-\
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: szumos Dátum november 22, 2014, 17:16:43
Idézetet írta: benedek185 Dátum november 22, 2014, 16:31:46
@

Áhhh, ez nem az én napom..... Dortmund már 2-0-ra vezet, uralja a meccset, itt a Paderborn nem igen fog gólt szerezni.... az Everton is vezet, ők már 1-0-ra mennek, itt pedig a vendég gólhoz kéne valami csoda..  :-\

Óóóóóó, dehogynem! Megy ez mint a "karikacsapás"! Gratulálok.  ;)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 22, 2014, 17:25:30
Idézetet írta: szumos Dátum november 22, 2014, 17:16:43
Óóóóóó, dehogynem! Megy ez mint a "karikacsapás"! Gratulálok.  ;)

Köszönöm szépen.  :)
Túl hamar feladtam, csak azt felejtettem el, hogy egy meccs nem 45, hanem 90 percből áll.  :D
A második 45 percben aztán jóra fordultak a dolgok mindkét meccsen szerencsére.  :)

Off!
Életemben nem gondoltam volna, hogy a Dortmund képes lesz 2-0-ról leikszelni úgy, hogy 9 kaput eltaláló lövésük volt és az első 50-60 percet végig uralták... :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Laca87 Dátum november 22, 2014, 18:43:17
Szép, átgondolt elemzések voltak  :beerchug:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 22, 2014, 20:27:54
Idézetet írta: Laca87 Dátum november 22, 2014, 18:43:17
Szép, átgondolt elemzések voltak  :beerchug:

Köszönöm Laca! :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 26, 2014, 19:01:01
[2014.11.26.] 5. játékhét 7. nap

Malmö-Juventus
EURÓPA: Bajnokok Ligája - Csoportkör
tipp: Malmö szerez gólt
odds: 2.00
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 0-2

A Bajnokok Ligája 5. fordulójának szerdai játéknapján se maradunk jó mérkőzések nélkül, olyan meccsek közül választhatunk a ma esti kínálatból, mint pl. az Anderlecht-Galatasaray, az Arsenal-Dortmund, az Atletico Madrid-Olympiakos, a Basel-Real Madrid vagy a Malmö-Juventus. A svéd-olasz párharcon hazai találatot várok, amelyre jó esély mutatkozik.

A MALMÖ hat pontos előnnyel nyerte meg a svéd bajnokságot a Göteborg előtt, két hete pedig a svéd Szuper Kupát zsebelte be, azonban így se dőlhetnek hátra Rosenbergék. A szezonjuknak ugyanis még közel sincs vége, ma a Bajnokok Ligájában kamatoztathatják tudásukat a hazaiak. Közel sincs könnyű feladata Hareide fiainak, az A csoportban négy mérkőzés alatt csak egyszer tudtak nyerni és összesen 3 pontot szereztek. A Juventustól idegenben 2-0-ra, az Atletico Madridtól 5-0-ra, odahaza pedig 2-0-ra kaptak ki, egyetlen sikerüket is otthon érte el a gárda, 2-0-ra győzedelmeskedtek az Olympiakos ellen. De! Semmi sincs veszve, hiszen papíron még bármelyik csapat továbbjuthat a csoportból, a Malmönek ehhez mindenképpen nyernie kéne, otthon. Azért hangsúlyozom ezt ki, mert a saját közönségük előtt mindig is jobban ment a játék a svédeknek, az eredmények is jobban jöttek. A bajnokságban pl. tizenöt hazai meccsen 34 gólt szerzett a csapat. Igaz a BL más tészta, de szerintem ma is megzörgetik majd a vendégek hálóját. A hazaiaknál egyetlen egy sérült sincs, így a legjobb csapatukkal futhatnak ki ma este a svédek.

A JUVENTUS az olasz bajnokság jelenlegi éllovasa, rendkívül jó formában van a csapat, legutóbb pl. 3-0-ra verték a rivális Lazio együttesét. Meccsenként legalább kétszer betalálnak a taljánok , a védelemmel sincs komolyabb baj, tíz mérkőzés alatt csupán csak 4 alkalommal kapitulált a vendég alakzat. Ami a Bajnokok Ligáját illeti az A csoportban 3. az olasz együttes 6 ponttal, tehát vendég oldalon sem dőlhetnek hátra a csapat háza táján. Lesznek még itt izgalmak bőven. Szeptemberben 2-0-ra nyert a csapat a Malmö ellen idegenben, majd két zakó következett, előbb az Atleti majd az Olympiakos ellen. Három hete szintén a görög csapattal játszottak Allegri tanítványai, de ekkor már győzelemmel hagyhatták el a pályát a vendégek, 2:0-s arányban diadalmaskodtak. Juventusnál Barzagli és Caceres sérült, két védekező típusú játékossal tehát kisebb az Öreg Hölgy kispadja. Továbbá Ogbonne, Evra, Asamoah és Simone Pepe játéka is erősen kérdéses.

Mindkét fél tehát győzelmi kényszerben lép pályára ma este, a Malmö számára egy X vagy egy vereség az azonnali búcsút jelentené, az olaszok számára szintén nem lenne elég a döntetlen, ugyanis az Atletico Madrid és az Olympiakos egymás elleni meccse is befolyásolja a továbbjutási reményeiket. Ha biztosra akarnak menni, nyerniük kell. A Malmö otthon mindig is gólerős volt szerintem felszívják a mai találkozóra magukat a svédek és ha nem is nyernek, de óvatoskodni nem fognak, nagy erőket fektetnek majd a támadásokra és gólt szereznek. A Juventus védelme erős, de közel sem sebezhetetlen, a nagy támadásokban majd könnyen hibákat ejthetnek azáltal, hogy nem rendeződnek vissza jól és időben. A Malmö a kontrákban és a gyors rövid, sok passzos játékban bízhat, ennek a védekezésében ugyanis pont nem a legjobb a vendégek védelme. A Juve oldalán a sérülteket se felejtsük el, mindenképpen hazai gólszerzést várok.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 26, 2014, 22:03:23
@

Amilyen szerencsém lesz, úgyse rúg gólt a Malmö...  :bash:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 27, 2014, 00:36:21
@

Hát olyan lett a tipp, amilyenre az elemzés sikeredett... nullára...   :bash:
Igazából ha a saját elemzésében se hisz az ember, rossznak tartja, akkor mit várjon a tippjétől!?  :crazy:
Na mindegy. Tanulság egyébként most is van, ha érzem, hogy az elemzésem már formailag is rossz, kevés benne az infó, a részletesség, az erős érvelés, akkor a tippel együtt is hanyagolom a dolgot.

Végül, de nem utolsó sorban, az 5. játékhét véget ért, valamikor majd az eheti statokkal is jelentkezem.

Jó éjszakát mindenkinek!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 27, 2014, 21:26:28
[2014.11.27.] 6. játékhét 1. nap

A Guruban már kint volt napközben is ez a tipp, ide csak most rakom ki. Igazából mindegy is, akkora bukta lett, mint a ház... nem igaz, hogy ennyi kapuralövéssel nem bírtak két gólt begyötörni a csapatok... odahaza 6-ot vágott a Steauau a dánoknak, most meg egyet se tudtak, vicc...
Mostanában nagyon nem mennek jól a dolgok és nem csak a sportfogadásra értem. Semmi se akar összejönni a magánéletemben se.
Ja, amúgy meg nesze neked hosszú és részletes elemzés, ma is egy nagy 0 tippet adtam....
A Guruban is szépen csúszok lefele...

Aalborg-Steaua Bukarest
EURÓPA: Európa Liga - Csoportkör
tipp: gólok száma 1.5 felett
odds: 1.31
iroda: Unibet
tipperősség: 8/10
végeredmény: 1-0

Az Európa Liga a szokásokhoz híven csütörtöki játéknappal és 24 mérkőzéssel folytatódik, van miből válogatni tehát, ha fogadásra adnánk fejünket. Sok csoportban még nem dőlt el a továbbjutás sorsa, a J csoportban sem. A dán Aalborg a román Steaua Bukarest együttesét fogadja, ahol hatalmas csata várható a továbbjutásért, legalább két góllal.

Az AALBORG a dán bajnokságban az 5. helyet foglalja el a tabellán, az éllovas Midtjylland együttesétől 16, az Európa Liga selejtezőt érő 3. helyezéstől pedig 5 ponttal van lemaradva a piros-fehér csapat. A bajnoki cím tehát már elúszni látszik, az azonban elmondható, hogy a hazai együttes egy erős középcsapatnak számít. Ez nem volt mindig így, három éve még pl. 10. volt az Aaalborg, ám edzőcserét követően a hazaiak játéka fejlődésnek indult, az eredmények pedig jöttek szépen sorjában. Az 52 éves Kent Nielsen szerződtetése remek húzás volt a hazai vezetőség részéről, ugyanis két éve a 7., tavaly az 5. helyen zárt a gárda a szezon végén, idén pedig története során negyedik alkalommal örülhetett bajnoki címnek az Aalborg. A dán gárda ha nem is világverő, de egy masszív és a maga kategóriájában jól teljesítő kis csapat.

Az Európa Liga csoportköreinek sorsolása során nem a legerősebb csapatokat kapták a hazaiak, de a helyzetük így sem könnyű. Négy fordulót követően a megszerezhető pontok felét gyűjtötték be és 1 pontos lemaradásuk van a Steaua Bukarest együttesével szemben. Az első hely sorsa valószínűleg már eldőlt a Dinamo Kijev személyében, de a továbbjutást érő második hely még kiadó mindkettő fél számára. Az Aab szeptember közepén kapott egy hatost a mai ellenfelétől, így a továbbjutás mellett a csúfos vereség utáni revans is ott lebeghet a hazaiak szeme előtt. A hatalmas zakót követően két hazai meccs következett, melyet 6 pontos sikerrel vettel Nielsen fiai. Sőt, nemcsak, hogy mind a lehetséges 6 pontot behúzták Jacobsenék az eddigi hazai meccsek alakalmával, hanem rengeteg gólt is szereztek. Szám szerint négyet, a Rio Ave-t 1-0-ra, a Dinamo Kijevet pedig 3-0-ra gyűrték le odahaza. A keretes szerkezet azonban nem maradhat el itt sem. A legutóbb ha nem is 6-0-ra, de szintén kikaptak a mostani vendéglátók, az ukrán csapat ellen 2-0-s vereséget szenvedtek, szerintem mondanom se kell, hogy idegenben. A Aalborg a saját pályáján, hazai szurkolói előtt érzi biztonságban magát, a bajnokságban a 21 pontjukból 15-öt, az Európa Ligában pedig 6-ból 6 pontot egyaránt otthon gyűjtöttek össze a piros-fehérek.

Az Aalborgnak nincs egyedi, saját játékstílusa, mindig a helyzetekből adódóan, az ellenfél hibáit kihasználva találnak be a hálóba a hazaiak. Erre jó példa a piros-fehérek otthon szerzett góljai, hol fejjel, hol távoli lövésből, hol pedig kényszerítőt követően találtak be Heleniusék. Az azonban elmondható, hogy a dán csapat a kapuralövéseket nem igazán erőlteti, átlagban 11-szer lőnek kapura meccsenként és 4 alkalommal találnak kaput, akkor is leginkább az ötösön kívülről. Továbbá az is megfigyelhető, hogy az esetek többségében a jobb szélen vezetik a támadásaikat, az ívelgetést nem nagyon erőltetik és kerülik a faultokat, az utóbbit jól mutatja a meccsenkénti 13 elkövetett szabálytalanság átlagban és a 4 sárga és 1 piros lap négy forduló elteltével. A hazaiak átlagban 409-szer passzolnak egymáshoz mérkőzésenként, hogy ezt érzékeltessem, hogy mennyire alacsony ez a szám, a német 'Gladbach mutatója 701 passz meccsenként. Mondjuk ez az alacsony mutató a játékában is megmutatkozik, nem a sok, rövid gyors passzos játékukról híresek. Összességében tehát elmondható, hogy az Aalborg mindegyik játékelemből vesz egy kicsit és ezeket összegyúrva próbál gólokat lőni és mérkőzéseket nyerni. Nincs egy állandó, meghatározott játékstílusa a csapatnak amelyiket bármelyik ellenfélre rá tudnák erőltetni.

A hazaiakat elég nagy sérüléshullám nyújtja, ugyanis öt játékos is kidőlt a keretből. A csapat honlapja szerint Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann, Rasmus Jönsson, Mathias Thrane, és Lukas Spalvis biztosan nem léphetnek ma pályára. A dán bajnokságban a 4 gólig jutó Jacobsen és a hármat szerző Helenius azonban bevetésre készen áll, úgy ahogyan az Európa Ligában két gólt szerző Thomsen is.

A STEAUA BUKAREST hazája bajnokságát 5 pontos előnnyel vezeti, tizenöt forduló elteltével csupán csak kétszer hagyták el pont nélkül a pályát a hazaiak és 33 gólt szereztek. A vendégek mindig is a román élvonal nagyágyúi közé tartoztak, tavaly és tavalyelőtt is megnyerték a bajnokságot. Bár a két bajnoki címet egyazon edző irányítása alatt sikerült elérni a csapatnak, a Steaua mindig is sűrűn fogyasztotta a trénereket. Négy éve pl. Cosmin Olaroiu, három éve Mihai Stoichita, két éve és tavaly Laurentiu Reghecampf irányította a gárdát, az idei szezontól pedig a 42 éves Constanti Galca edzősködik a vendégek háza táján. Hiába a gyakori edzőváltás, a csapat összetételében, taktikájában és játékstílusában sose történt akkora változás, hogy az az eredményekre rányomja a bélyegét. A Steaua mindig is egy masszív, erős csapat volt, hozzáteszem, hogy most is az.

A nemzetközi porondon már más a helyzet, ott valamiért sose tudtak maradandót alkotni a vendégek, hiába jó a csapatuk. Tavaly ugyan bejutottak a nyolcaddöntőbe Rusescuék az Európa Ligában, de egy 1-0-s hazai győzelmet 3-1-es vendég vereség követte a Chelsea ellen. Idén is jókora esély mutatkozik, hogy a Steaua eljusson a nyolcaddöntőkig, ahhoz persze tovább kéne jutni a csoportból, amely nem is olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Mint mondtam a Dinamo Kijev csoportelsősége már borítékolható, de a második helyet illetően még akadnak nyitott kérdések. Az Aab és a Steaua között 1 pont a különbség, úgyhogy ma élet-halál harc várható. A Bukarest is inkább hazai mentalitású csapat úgymond, az Európa Ligában mindenképpen. Az Aalborg elleni 6-0-s kiütést, egy 3-1-es zakó követte a Kijev ellen. Októberben hazai pályán 2-1-re verték a portugál Rio Ave együttesét, 3 hete pedig 2-2-re remiztek szintén a Rio Ave ellen, csak akkor már értelemszerűen idegenben. Hiába nem tudták begyűjteni a megszerezhető maximális pontszám mindegyikét a vendégek, az azonban szembetűnő, hogy mindegyik mérkőzésen betaláltak. A Steaua bárki ellen képes betalálni.

A vendégek játéka, úgy, mint a hazaiaké, eléggé összetett. Szívesen lőnek kapura mindenhonnan és ráadásul nem is rosszul. Míg az Aab meccsenként átlagban 11-szer lő kapura, addig a Steaua 16-szor, ráadásul 6-szor kaput is találnak. A csapat fejjátéka sem rossz, számos alkalommal fejesből találtak az ellenfelek hálójába. Bár a Bukarest se ívelget feleslegesen, de mégis többször ívelik be a labdákat a kapu elé, mint az ellenfele és ezek többnyire pontosak is. Az is elmondható, hogy a vendégek se erőltetik a sok, rövid passzos játékot, ám a kontratámadások kivitelezése és a pontrúgások kihasználása kimondottan a csapat erőssége.

A hazaiaknál ugyan csak kettő hiányzó van, azonban az egyik Rusescu aki a Steaua 11 EL góljából 5-öt szerzett. A másik Iancu, aki azért jobban pótolható, mint az előbbi játékos. Két támadóval tehát kisebb a román együttes kispadja, de azért véleményem szerint közel sem pótolhatatlanok.

Tippem tehát legalább két gól. Egyrészt mivel a két csapat nem állhat be óvatoskodni, mostmár muszáj kitámadnia mindkét félnek, persze csak akkor, ha tovább akarnak jutni. A továbbjutáshoz pontok, a pontokhoz pedig gólok kellenek. Mindkét fél részéről elvárható egy-egy találat és hiába játszanak nem túl gólzáporos mérkőzéseket hazájuk bajnokságában a csapatok, az Európa Ligában bőven termékenyek a gárdák. Az Aalborg gólátlaga négy forduló után hármas, a Steauaé pedig 4 feletti. Ez szerintem több, mint bíztató. Legutóbbi találkozásukkor 6 alkalommal zörrent a háló. Ha ma nem is lesz ekkora különbség a két csapat között és ilyen nagy számú találat, mindenképpen élet-halát harc várható, nyílt, őszinte támadófocival, felesleges bekkelés és kivárás nélkül. Na meg persze reményeim szerint legalább két góllal.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: gabojka76 Dátum november 28, 2014, 10:42:18
Azért ne add fel! Előbb-utóbb a magánéleted jól fog alakulni és az jó hatással lesz a tippjeidre is. Én várom az elemzéseidet!
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 28, 2014, 12:18:23
Köszönöm Gabojka, ez jól esett! :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Prewitt Dátum november 28, 2014, 14:09:50
Tudod jól hogy a labda pont azért kerek, mert mindig lesznek rockerek-ja nem, szóval azért, hogy ne mindig jöjjön össze az, ami tök egyértelműnek kellene hogy legyen, szóval fel a fejjel :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 28, 2014, 15:30:40
Neked is köszönöm a bíztatást Prewitt!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum november 28, 2014, 17:30:27
A novemberi Gurut sajnos fel kell, hogy adjam. Egyrészt a (72 órás szabály miatt) a hétvégén max. már csak 3 elemzést írhatok és a jelenlegi 11 elemzésem függvényében nem lenne meg a min. 15 db elemzés.

Másrészt az utóbbi napokban nagyon nem jönnek a tippjeim, mint említettem a magánéletemben se alakulnak jól a dolgok (ez mondjuk kihatással lehet a tippekre is), ez a hétvége alkalmas lesz arra, hogy kicsit kitisztítsam a fejemet és átgondoljam a dolgokat.

Hétfőtől újult erővel szándékozom jelentkezni, új elemzésekkel, de akkor már a decemberi Guruban.

Decemberi alapcélom bekerülni a Guru legjobb 3-ja közé, a magasabb célom pedig megnyerni azt.

Lássuk mi sül ki belőle, egyelőre ezek csak nagy szavak!  :great:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum december 03, 2014, 17:57:19
@

Mint ahogyan már a múlt héten említettem, egy kis ideig szüneltetem/tettem a tippadást és az elemzések írását, de a hétvégén folytatom a munkát.
Jó ez a kis pihenés arra, hogy kitisztítsam a fejemet és rendezzem a gondolataimat, de nem szabad túlzásba se vinni, egyrészt, mert nagyon lemaradok így a Guruban, másrészt kijövök az elmzések írásának rutinjából és megszokottságából.

Szóval, hétvégén már jelentkezem a megszokott módon, reméljük a megszokott elemzésekkel és nyertes tippekkel!

Mindenkinek további szép hetet és nyertes tippeket kívánok, sziasztok! :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum december 15, 2014, 13:35:48
Sziasztok!

Majd' 2 hete jelentkeztem utoljára, azóta se tippet, se elemzést nem írtam, mint láthatjátok.
Az a helyzet, hogy mostanában nagyon nincs időm az elemzések írására. Decemberben lehet, hogy még találkozhattok velem a naplómban, de elemzésekel már biztosan nem jövök.
Igyekszem 2015-ben több időt fordítani a sportfogadásra és az elemzések írására, januárig áttekinteni az ebben az évben elkövetett hibáimat, fogadási évemet, fogadási szokásaimat.
Végül, de nem utolsó sorban elkezdtem kicsit belemélyülni a póker világába, tanulgatni, minél több infót összegyűjteni, videókat nézegetni, könyveket olvasni ezzel a témával kapcsolatban.
Olyan kérdésem lenne felétek, hogy nektek milyen tapasztalatok, tanácsotok van a pókerrel kapcsolatban? Hogyan érdemes játszani, mire illik odafigyelni, milyen hibákat jobb minél hamarabb elkerülni?
Bármilyen észrevételt szívesen fogadok.  :)

Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: davixxx Dátum december 15, 2014, 14:43:45
Ez attól is függ, hogy milyen jatektipusban szeretnel jatszani?:)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum december 15, 2014, 15:09:28
Idézetet írta: davixxx Dátum december 15, 2014, 14:43:45
Ez attól is függ, hogy milyen jatektipusban szeretnel jatszani?:)

No limites Texas Holdemben.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: davixxx Dátum december 15, 2014, 15:28:07
Idézetet írta: benedek185 Dátum december 15, 2014, 15:09:28
No limites Texas Holdemben.  :)

Én pl. SNG-zni, és Tournamentezni szoktam. Bár nem vagyok nagy zseni, de ha van valami kérdésed, tudod hol találsz  ;)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 02, 2015, 15:21:15
Hiányozni fogsz Stevie G!  :)

Nagyon sajnálom, hogy távozik a szezon végén a Pool-tól, Gerrard egy legenda, egy hatalmas játékos és ember egyben. Az különösen fáj, hogy annyi év hűséges szolgálat alatt egyszer sem sikerült bajnoki címet nyernie a Pool-lal.  :)

YNWA!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 02, 2015, 19:28:16
Sziasztok!
Boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!  :ok:
Nem tartom magam túl öregnek így lassan 21 évesen, de az még nekem is durva, hogy milyen gyorsan repül az idő. Már 2015 van? El se hiszem. Emlékszem 99 szilveszterére, amikor 5-6 éves kis taknyos kölyök voltam és már az furcsa volt, hogy átléptünk 2000-be. Na mindegy.  :)
Az ünnepek a kezdeti nehézségek ellenére jól teltek, bár ilyen rossz szilveszterem nem tudom mikor volt utoljára. Mindegy, felejtsük el!  :)
Az elmúlt év sportfogadói szemmel tekintve elég felemásra sikeredett. Tavasszal és most decemberben elég jól mentek a dolgaim, nyáron és kora ősszel viszont egyáltalán nem. Ősszel kipróbáltam magam a Guruban (ez nem azt jelenti, hogy többet nem fogok oda írni), amely mindenképpen hatalmas élményt és előrelépést jelentett számomra sportfogadói életem során. Október hónapban a naplóm elnyerte a "Hónap legjobb naplója" díjat és jelölést kaptam a "Hónap fogadója" versenyen is, amely szintén óriási megtiszteltetés.
Hibáim azonban még mindig akadnak bőven, amelyeket jó lenne kiküszöbölni/ vagy orvosolni. Elkezdtem összeírni ezeket a hibákat, ha készen vagyok velük, megosztom veletek. Szerintem majd ki is nyomtatom őket, hogy mindig előttem legyenek, ezáltal is nyomást helyezve magamra.  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Lancer Dátum január 02, 2015, 21:10:55
Sok sikert idén is! Szerintem rakd ki háttér képnek :d Azt nem tudod összetépni :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 02, 2015, 22:30:44
Köszönöm szépen!  :)

Lehet megfogadom a tanácsod és kirakom háttérképnek, bár még mindig jobb egy széttépett papír, mint egy betört képernyő.  :D

Kicsi off: tudom, hogy decemberben az aktivitásom egyenlő volt a nullával, de csak úgy, mint stdavid kollegának, nekem is beindult a vizsgaidőszak. Kis túlzással pislogni sincs időm, nemhogy elemzéseket írni... pedig már hiányoznak azok az elemzésíró délutánok meg éjszakák.  :D
Tehát előreláthatólag januárban se leszek túl aktív, elemzésekkel még nem hiszem, hogy jövök, de tippekkel pár mondatos meglátással, lehet, hogy igen.
Kitartás emberek, kitartás! Egyszer csak visszatérek teljes valómban!  :)
Még annyi, hogy bármilyen észrevételt kritikát szívesen fogadok, ami a sportfogadási/elemzési dolgaimat illeti, mert a hibákból tanul az ember.  :ok:

Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: stdavid Dátum január 02, 2015, 22:45:37
Csak egy észrevételem lenne :D Nem bántásból, meg pár írás alapján tényleg nem kiismerhető jól az ember, de nekem túlzottan pesszimistának tűnsz, nagyon kiemeled a "hibáidat"! Mint pl most ez az összeírás is. :redchug: Persze az önkritika nagyon fontos, meg lehet jó érzés kiírni magadból ezeket ide. ;)
De jó elemzéseket írsz, többségben vannak a zöld tippjeid, nyersz a fogadásokkal, népszerű a naplód is, stb. Sztem nem kéne ennyire a hibákat, meg a negatív tartalmakat kiemelned, mert van mire büszkének is lenned, amiből meríthetnél több önbizalmat. :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 02, 2015, 22:55:46
Lehet, hogy igazad van stdavid!  :D

Tény, hogy el fog néha a pesszimizmus, de azért olyan betegesen nem szoktam az lenni nyugi. De egyébként elgondolkoztató amit írtál.  :)

Viszont a sportfogadási hibáim tényleg vannak, amelyekbe sajnos újra meg újra beleesek, ezen kéne valahogy változtatni. És ennek a pesszimizmushoz viszont szerintem nem sok köze van, inkább az emberi butaság, önfegyelem hiánya játszik közre.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Prewitt Dátum január 03, 2015, 15:36:00
Üdv újra itt, örülök hogy visszatértél  :beerchug:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 03, 2015, 16:18:10
De még én mennyire örülök neki!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 07, 2015, 12:16:01
Sziasztok!
Mint mondtam pár napja, januárban eléggé elfoglalt vagyok (éljen a vizsgaidőszak  :bash:), így elemzésekre nem nagyon lesz időm (bár most a Guru amúgy is szünetel). Úgy tervezem ezt a hónapot, hogy tippekkel továbbra is jövök, de lehet, hogy csak pár naponta és lehet, hogy pár mondatos indoklás nélkül. A tippek az eddig megszokott módon kerülnek majd feltüntetésre, beszámozva viszont nem lesznek.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Laca87 Dátum január 07, 2015, 12:32:08
Milyen szakra jársz Benedek ha nem titok?  :laugh:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 07, 2015, 12:40:17
Nem titok.  :D
Pénzügy-számvitel.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 07, 2015, 12:41:12
Atletico Madrid-Real Madrid
SPANYOLORSZÁG: Spanyol Kupa
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.73
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-0

Madridi derbi a Spanyol Kupában, az Atleti a hétvégi Barca elleni rangadó előtt a városi riválist fogadja. Felemás érzéseim vannak ezzel a meccsel kapcsolatban, feljönnek az ilyenkor szokásos kérdések, ki tartalékol, ki nem stb. A Real biztosan nem, hétvégén az Espanyolt fogadják, sima libának kell lennie. Amúgy végre olyan a spanyol bajnokság, amilyennek egy bajnokságnak lennie kell, azaz nem kétcsapatosnak, hanem izgalmasnak, sűrű élbollyal. A vendégeknél Modric hiányzik, bőven pótolható.
A hazaiak hétvégén a Barcelonát fogadják, mondanom se kell, hogy mennyire fontos meccs lesz az. Nem csak az ilyenkor szokásos presztízs miatt, hanem a pontok szempontjából is. A Valencia ott liheg az Atleti hátsójában, az első helyért folytatott küzdelemben pedig minden pontra szükség van, a Real mögött csak egy ponttal vannak lemaradva, a Barcelona pedig csak jobb gólkülönbségének köszönhetően áll a második helyen.
Józan paraszti ésszel azt mondhatnánk, hogy a hazaiaknak kéne tartalékolniuk a Barcelona elleni meccs miatt, de ez szerintem butaság. Simeone tudjuk milyen edző, tartalékolósnak biztos nem mondanám. Ez a mai meccs számukra inkább erőpróba a hétvége előtt, mint óvatoskodás.
Gólváltás bőven benne van a pakliban.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 10, 2015, 13:42:29
Sunderland-Liverpool
ANGLIA: Premier League
tipp: összesített gólok 1.5 felett
odds: 1.33
iroda: bet365
tipperősség: 8/10
végeredmény: 0-1

Chelsea-Newcastle
ANGLIA: Premier League
tipp: Chelsea gólok 1.5 felett
odds: 1.28
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-0

Everton-Manchester City
ANGLIA: Premier League
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.67
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 1-1
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 10, 2015, 19:45:08
Nem mentegetőzni akarok, de amikor a Pool 40 perces emberelőnyben nem tud még egyet begyötörni, akkor előjön belőlem a "no comment" énem...  :D
Az általam legerősebbnek ítélt tipp elment, a leggyengébb jött. Ilyenkor fogalmazódik meg bennem az a kérdés, hogy mit keresek én a sportfogadás világában...  :D
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 11, 2015, 13:23:07
Barcelona-Atletico Madrid
SPANYOLORSZÁG: Primera Division
tipp: Atletico Madrid szerez gólt
odds: 1.66
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 3-1

Sose szabad olyat mondani, hogy a nap tutija vagy ilyesmi, de ekkora oddson ajándéknak tekinthetjük ezt az opciót, bőven rakható.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: laudrup Dátum január 11, 2015, 17:44:42

Jó tipp! Meglepően lebecsülik a bukik az atletico-t! Én pl. +1,5 hendivel játszottam meg 1,50-ért!! Azért gyanús hogy 2 góllal nem kapnak ki. A sima győzelem oddsait sem értem, mert ok hogy a barca otthon, de az atletico sem egy szürke középcsapat mint ahogy a szorzók sugallják! Elvégre spanyol bajnok és BL döntös alakulat!

Idézetet írta: benedek185 Dátum január 11, 2015, 13:23:07
Barcelona-Atletico Madrid
SPANYOLORSZÁG: Primera Division
tipp: Atletico Madrid szerez gólt
odds: 1.66
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény:

Sose szabad olyat mondani, hogy a nap tutija vagy ilyesmi, de ekkora oddson ajándéknak tekinthetjük ezt az opciót, bőven rakható.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 11, 2015, 20:32:06
Idézetet írta: laudrup Dátum január 11, 2015, 17:44:42
Jó tipp! Meglepően lebecsülik a bukik az atletico-t! Én pl. +1,5 hendivel játszottam meg 1,50-ért!! Azért gyanús hogy 2 góllal nem kapnak ki. A sima győzelem oddsait sem értem, mert ok hogy a barca otthon, de az atletico sem egy szürke középcsapat mint ahogy a szorzók sugallják! Elvégre spanyol bajnok és BL döntös alakulat!

Igen, szerintem is elég rosszul lőtték be az oddsokat a bukik. Az Atletico szorzója 7-ről indult (!), jelenleg 5.75 környékén tanyázik, a Barcelonáé pedig 1.5-ről indult és 1.57-re kúszott fel. Irreálisak ezek a szorzók. Nem tudom mit szívtak a bukik, de ilyen rossz arányokat belőni, hihetetlen. A vendégek koránt sem ennyire esélytelenek, mint ahogyan azt a szorzók mutatják.
Gondolkoztam a gólváltáson is, amely szintén elég esélyes és ráadásul ajándék szorzó is van rá (2.00), lehet azt is megrakom. Egyébként az Atletico legalább 4 szöglete is megfontolandó 1.7-ért. :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 21, 2015, 13:52:34
Barcelona-Atletico Madrid
SPANYOLORSZÁG: Spanyol Kupa
tipp: Atletico Madrid szögletek 3.5 felett
odds: 1.61
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 5 Atletico Madrid szöglet

Gabon-Kongó
AFRIKA: Afrikai Nemzetek Kupája
tipp: Kongó szerez gólt
odds: 1.72
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 0-1

Érdekesség, hogy Kongó csapatának átlagmagassága 20 cm-rel (nem elírás!) nagyobb, mint Gabon válogatottjának. Előbbié 183 cm, utóbbié 163 cm. Kongónak egyébként is illene betalálnia, ha tovább akarnak jutni, ugyanis Egyenlítő-Guinea ellen csak egy 1-1-es remire futotta. Igaz, hogy azon a meccsen egy lapos kiugratást követően találtak be a vendégek, de hátha ma az a 20 cm annyit számít majd, hogy pl. egy beadást  követő fejes gólt érjen.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Lancer Dátum január 21, 2015, 22:42:37
Idézetet írta: benedek185 Dátum január 21, 2015, 13:52:34
Barcelona-Atletico Madrid
SPANYOLORSZÁG: Spanyol Kupa
tipp: Atletico Madrid szögletek 3.5 felett
odds: 1.61
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény:

Gabon-Kongó
AFRIKA: Afrikai Nemzetek Kupája
tipp: Kongó szerez gólt
odds: 1.72
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény:

Érdekesség, hogy Kongó csapatának átlagmagassága 20 cm-rel (nem elírás!) nagyobb, mint Gabon válogatottjának. Előbbié 183 cm, utóbbié 163 cm. Kongónak egyébként is illene betalálnia, ha tovább akarnak jutni, ugyanis Egyenlítő-Guinea ellen csak egy 1-1-es remire futotta. Igaz, hogy azon a meccsen egy lapos kiugratást követően találtak be a vendégek, de hátha ma az a 20 cm annyit számít majd, hogy pl. egy beadást  követő fejes gólt érjen.

Ez komoly csapat szöglet is van? Mióta?:D Hát ez nagyon komoly 3,5 szögletre belőni őket? ennyire underesek lennének szögletben?
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 21, 2015, 23:04:25
Idézetet írta: Lancer Dátum január 21, 2015, 22:42:37
Ez komoly csapat szöglet is van? Mióta?:D Hát ez nagyon komoly 3,5 szögletre belőni őket? ennyire underesek lennének szögletben?

Persze, hogy van. Top bajnokságoknál, EL-nél, BL-nél meg egyéb nagyobb kupáknál mindig lehet előrefogadni csapat szögletekre is.  :D
Épp félidő van, ránéztem az Atletico szögletekre és már bejött a 4 szöglet, soha rosszabbat. Bevallom őszintén, hogy ez a szögletes tipp most inkább csak ilyen megérzés volt. Múltkor hármat rúgtak, ma éreztem, hogy többet fognak.  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 24, 2015, 20:53:06
A Tonybet nevű irodáról valakinek van-e valamilyen tapasztalata, játszik-e ott valaki? Annyit tudok, hogy litván, TonyG alapította iroda. Megbízhatóak, korlátoznak-e, ill. a kifizetés terén korrektek-e?  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 31, 2015, 12:42:13
Sziasztok! Kis helyzetjelentés következik!
A vizsgáknak több-kevesebb sikerrel vége, mondhatni újra szabad vagyok.  :ok:
Fogadni már nagyon régóta nem fogadtam (értsd 2-3 hete  :laugh:), ideje tehát újra belemerülnöm a dolgokba. Régebben mondtam, hogy a póker világa is foglalkoztat, azonban az az igazság, hogy nagyon elhanyagoltam az utóbbi időkben, Black Jack-et szintén. Jó lenne valami rendszert vinni nem csak a normál életembe, hanem a sportfogadói életembe is!  :ok:

Kis témaváltás. Nem tudom, hogy hallottatok-e már a spread fogadásokról, azon belül is a point spread fogadásokról, a Spreadex és a Sportingindex nevű oldalakról, de nekem ez egészen új szemléletet hozott a sportfogadói életembe. Érdekes kis fogadási típus ez, de koránt sem kockázatmentes, sőt. Amilyen nagyokat kaszálhat vele az ember, olyan nagyokat bukhat is vele.
Majd nyitok erről egy topikot, ahol megpróbálom bemutatni ezt a fogadási formát, előnyeit, hátrányait és a két irodát.

De addig is nyugodtan megoszthatjátok véleményeiteket, tapasztalataitokat, mit gondoltok erről stb.!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Lancer Dátum január 31, 2015, 13:20:13
Idézetet írta: benedek185 Dátum január 31, 2015, 12:42:13
Sziasztok! Kis helyzetjelentés következik!
A vizsgáknak több-kevesebb sikerrel vége, mondhatni újra szabad vagyok.  :ok:
Fogadni már nagyon régóta nem fogadtam (értsd 2-3 hete  :laugh:), ideje tehát újra belemerülnöm a dolgokba. Régebben mondtam, hogy a póker világa is foglalkoztat, azonban az az igazság, hogy nagyon elhanyagoltam az utóbbi időkben, Black Jack-et szintén. Jó lenne valami rendszert vinni nem csak a normál életembe, hanem a sportfogadói életembe is!  :ok:

Kis témaváltás. Nem tudom, hogy hallottatok-e már a spread fogadásokról, azon belül is a point spread fogadásokról, a Spreadex és a Sportingindex nevű oldalakról, de nekem ez egészen új szemléletet hozott a sportfogadói életembe. Érdekes kis fogadási típus ez, de koránt sem kockázatmentes, sőt. Amilyen nagyokat kaszálhat vele az ember, olyan nagyokat bukhat is vele.
Majd nyitok erről egy topikot, ahol megpróbálom bemutatni ezt a fogadási formát, előnyeit, hátrányait és a két irodát.

De addig is nyugodtan megoszthatjátok véleményeiteket, tapasztalataitokat, mit gondoltok erről stb.!  :)

Várom kiváncsi vagyok a véleményedre.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum január 31, 2015, 15:58:26
West Brom-Tottenham
ANGLIA: Premier League
tipp: összesített gólok 1.5 felett
odds: 1.36
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 0-3

Chelsea-Manchester City
ANGLIA: Premier League
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.73
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 1-1

Leverkusen-Borussia Dortmund
NÉMETORSZÁG: Bundesliga
tipp: Leverkusen gólok 1.5 felett
odds: 2.20
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 0-0
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 06, 2015, 15:05:31
RNK Split-Istra 1961
HORVÁTORSZÁG: 1. HNL
tipp: RNK Split gólok 1.5 felett
odds: 1.66
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 2-2

Nem mondom, nagy mák kellett ehhez a két gólhoz...  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 06, 2015, 16:22:09
Schalke 04-Mönchengladbach
NÉMETORSZÁG: Bundesliga
tipp: döntetlen, vagy Borussia M'gladbach
odds: 1.53
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 1-0

http://www.sportfogadas.org/guru.php?mod=megnez&id=13470 (http://www.sportfogadas.org/guru.php?mod=megnez&id=13470)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 06, 2015, 22:40:46
Hát nem ilyen visszatérésre számítottam, ami a Gurut illeti, de még semmi sincs veszve, messze  még a hó vége.  :ok:

Arra viszont büszke vagyok, hogy az elemzésem kikerült a sportfogadas fórum facebook-os oldalára, hogy a tipp nem jött, na az már más kérdés....  :laugh:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 07, 2015, 11:48:55
Nem életem elemzése, de a tippben annál biztosabb vagyok!  :ok:

Tottenham-Arsenal
ANGLIA: Premier League
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.57
iroda: bet365
tipperősség: 8/10
végeredmény: 2-1

http://www.sportfogadas.org/guru.php?mod=megnez&id=13477 (http://www.sportfogadas.org/guru.php?mod=megnez&id=13477)

Eriksson meg Erikssen, nem kéne kapkodnom...  :laugh: (azóta javítva)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 07, 2015, 13:36:07
Gurun kívül:

Atletico Madrid-Real Madrid
SPANYOLORSZÁG: Primera Division
tipp: Atletico Madrid szerez gólt
odds: 1.25 (1.36-ról indult!)
iroda: bet365
tipperősség: 8/10
végeredmény:

Vendégeknél Casillas a kapuban, Pepe és Ramos sérült, Marcelo eltiltott. Erősen sanszos egy hazai gól, főleg úgy, hogy egy győzelemmel az Atletico pontban utolérné a Realt.
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: hubika88 Dátum február 07, 2015, 14:26:41
nem érné utol am, mert 7 pont van köztük  ;)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 07, 2015, 14:38:10
Idézetet írta: hubika88 Dátum február 07, 2015, 14:26:41
nem érné utol am, mert 7 pont van köztük  ;)

Uhhh, tényleg, ezt nagyon benéztem... ez egy ilyen nap úgy látszik...  :bash:  :laugh:
Kösz, hogy szóltál!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 08, 2015, 15:02:12
Gurun kívül:

West Ham-Manchester United
ANGLIA: Premier League
tipp: West Ham szerez gólt
odds: 1.44
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 1-1
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 12, 2015, 19:57:40
Tudom-tudom, kupára fogadni mindig necces, de véleményem szerint van ráció ebben a tippben. Gólerős mindkét csapat, a statok bíztatóak és az a bizonyos megérzés is pozitív hangú.  :)

Anderlecht-Gent
BELGIUM: Belga Kupa
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.80
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 3-0
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 12, 2015, 22:45:21
3-0.....  :bash:  :laugh:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 14, 2015, 11:14:42
BREAKING NEWS!!!

Sziasztok!
Ma reggel, borotválkozás közben pattant ki az az ötlet a fejemből, hogy mi lenne, ha ezentúl csak mindkét csapat gólos területen mozognék? Az over világa úgymond Laudrupé, aki valljuk be, elég profin, okosan és korrekten csinálja a dolgokat. Ezt szerintem senki se vitathatja.  :ok:

Ennek így semmi értelme, hogy összevissza hozom a tippeket, ráadásul most már elemzések nélkül (ami kezdetben alapelvem volt), a Guruhoz nincs erőm, kedvem, időm, ezzel legalább egy dologra fókuszálnék. A (jó) kínálat függvényében napi 3-4-5 tippel jelentkeznék, melyek alapos kiválasztáson mennének keresztül. Az odds nem igazán számít. A kiválasztási módszerem az idő múlásával remélem egyre jobb és jobb lesz és kifejlődik annyira, hogy nagyrészt profitálni tudjak a dologból.

Minden hónap végén lenne egy kis statisztika (nyertes/vesztes tippek aránya, ROI stb.), amely rávilágítana arra, hogy van-e értelme-e ezt csinálnom.

Mit szóltok hozzá? Jöhet hideg-meleg!

Mindenesetre szerintem, vágjunk bele!  :)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: Laca87 Dátum február 14, 2015, 11:20:40
Én jó ötletnek tartom, szerintem menne neked az eddigiek alapján, és úgy sincs más a fórumon aki csak erre a mindkét csapat gólra koncentrál, úgyhogy hajrá!  :ok:
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 14, 2015, 12:30:28
Új naplót nyitottam ennek a dolognak, mely itt található:
http://www.sportfogadas.org/forum/index.php/topic,12101.0.html (http://www.sportfogadas.org/forum/index.php/topic,12101.0.html)
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 16, 2015, 12:26:24
Eibar-Elche
SPANYOLORSZÁG: Primera Division
tipp: Eibar szerez gólt
odds: 1.33
iroda: bet365
tipperősség: 8/10
végeredmény: 0-1

No comment.....
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 18, 2015, 11:24:51
Norderstedt-Hannover II
NÉMETORSZÁG: Regionalliga Észak
tipp: összesített gólok 2.5 felett
odds: 1.75
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 3-0
Cím: Re:Benedek185 naplója, tippjei és elemzései
Írta: benedek185 Dátum február 18, 2015, 11:49:21
Basel-FC Porto
EURÓPA: Bajnokok Ligája - Play Off
tipp: összesített gólok 1.5 felett
odds: 1.36
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 1-1