Kálmán Olga néni

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


augusztus 01, 2018, 21:34:25, SPF Admin
Szerintetek most hogy Simicska bedobta a törölközőt Kálmán Olga néni is saját youtube csatornát és életmód magazint indít, mint D. Tóth Kriszta?

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 01, 2018, 15:45:47
Szerintetek most hogy Simicska bedobta a törölközőt Kálmán Olga néni is saját youtube csatornát és életmód magazint indít, mint D. Tóth Kriszta?

RTL

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 01, 2018, 15:45:47
Szerintetek most hogy Simicska bedobta a törölközőt Kálmán Olga néni is saját youtube csatornát és életmód magazint indít, mint D. Tóth Kriszta?

Az a kép, kegyetlen :D

RTL-re nem is gondoltam, de tényleg az egy elérhető opció neki. Pedig már reménykedtem, hogy a Youtube-on égeti majd magát taxit vezetve.

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 01, 2018, 15:45:47
Szerintetek most hogy Simicska bedobta a törölközőt Kálmán Olga néni is saját youtube csatornát és életmód magazint indít, mint D. Tóth Kriszta?
Dettó ezen gondolkoztam én is. Mondjuk DTK-nak nem megy rosszul az Elviszlek magammal, volt pár egész pofás adás.

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 01, 2018, 15:45:47
Szerintetek most hogy Simicska bedobta a törölközőt Kálmán Olga néni is saját youtube csatornát és életmód magazint indít, mint D. Tóth Kriszta?

Dehogy is, ugyan úgy a politikánál marad, mint a Csintalan. Ez szerintem nem is kérdés.


Bár szerintem ez sokkal érdekesebb, csak eléggé alul maradt a mai HírTv dömpingben.
http://www.bumm.sk/belfold/2018/07/31/berlin-szerint-szlovak-kormanygeppel-tert-vissza-hazajaba-az-elrabolt-vietnami-vallalkozo

Nem Kálmán Olga sorsa az érdekes, hanem hogy ki és hol fog a kormánynak kínos témákat felvetni vagy kormánypártiakat egyáltalán kérdezni.
Kár, hogy a "fiatal értelmiség" részéről erre nincs igény.

Idézetet írta: Knapp Dátum augusztus 01, 2018, 21:25:10
Nem Kálmán Olga sorsa az érdekes, hanem hogy ki és hol fog a kormánynak kínos témákat felvetni vagy kormánypártiakat egyáltalán kérdezni.

Ezt azért te sem gondolod komolyan, ő a baloldal objektívnek hazudott szócsőve. Mindig megvitatta például, hogy mennyit lop a Mészáros, és ezt mondjuk megbeszélte Gyurcsánnyal ;D Hiteles.

A jó oldalát kell nézni, lassan megszűnik a korrupció! Vagy legalábbis nem lesz róla hír, de az ugyanaz. Boldog tudatlanság, az öreg értelmiség összehozta ezt a fiatal értelmiségnek.

Fiatal értelmiség részéről jó eséllyel azért nincsen igény erre, mert az ellenzék évek óta képtelen bármi érdemlegeset is produkálni, ami eléggé sajnálatos. Továbbra is hihetetlennek tartom, hogy egyedül a Momentum tudott a választásokra egy nagyjából elfogadható programot összerántani, az már más kérdés, hogy ők meg egy álomvilágban éltek a 300 oldalas irományukkal. A Fidesz továbbra is nyomta a bullshitet, többiek pedig ezt nem tudták kihasználni. Ebbe fáradnak bele a fiatalok, köztük én is. Nagyon elkeserítő volt ezt az egészet végigélni, hogy ilyen országban élünk.

Mire is legyen igénye a fiataloknak? Arra, hogy a balosok (illetve a többi ellenzék) nem tudnak végigvinni bizonyos ügyeket? Hogy töketlen náluk mindenki? Bedobnak különböző témákat (nagyon helyesen), aztán utána várják a csodát? Hogy képtelenek még egy megfelelő jelöltet is összeszedni? Nem bírnak egy tüntetést megszervezni? Ezt nevezzük ellenzéknek? Keresem például a balos politikusokat, akinek van egy kis gógyija és vér a pucájában, de nem igazán találom.

Én örülnék egy szakértői kormánynak, ahol rendet tesznek végre és rendben zajlik minden. Mindenki azzal foglalkozik amihez ért. De ez egy utópia.

Fel kellett hívni a figyelmem arra, hogy anno volt egy reagálásod az én kommentre Knapp még a politikai topicban. Idézném ezt:
Idézetet írta: Knapp Dátum április 09, 2018, 08:45:40
Ne hívjuk már értelmiséginek azt, aki nem tud választani felnőtt emberként, vagy azt tartja a kisebbik rossznak, hogy az ENSZ ellen (felfogjátok egyáltalán, ki ellen?) "harcoló", folyamatosan hazugságokat kiplakátoló pártra szavaz, amely nem enged más véleményt megjelenni semmilyen szinten (törvénytervezet, népszavazás, média), amelynek  12 éve egy rohadt vitára ki nem állt a miniszterelnöke, amelyben Kövér Lászlók meg Németh Szilárdok, azaz a legnagyobb tahók döntik el, hogy ki mit mondhat a parlamentben vagy hogy mely médiummal hajlandóak egyáltalán szóba állni! Köszi.
És ők mindezt azért teszik, hogy nyugodtan lophassanak tovább.

Attól meg még nem lesz senki automatikusan értelmiségi, hogy kiseggel pár évet valamelyik főiskolán.
Egy értelmiségi tájékozott, van egy képe arról, hogy milyen világban szeretne élni és bizonyos szinten részt vesz a közügyekben, a véleményével akár alakítja is azt és nem beáll a legprimitívebb üzenet mögé.
Utóbbi már egy átlagos végzettségű, műveltségű állampolgártól is elvárható lenne, az értelmiségi felelőssége viszont kicsit nagyobb, bár ugye hungarikumként megállapíthatjuk, hogy mindig csak MÁS lehet a felelős.    ;)
Persze én elfogadom, hogy ha valaki nem akar egy európai normák szerint működő országban élni, ez is egy választható lehetőség, sokszínű a világ.
Kár, hogy ettől másik 9 milliónak is szarabb lesz az élete. (nagyrészt azoknak is, akik ezt támogatják)

(most nem megyek bele, hogy az oktatási rendszerrel vagy az állam piaci beavatkozásaival hogyan ölik ki a versenyt, a teljesítményt a rendszerből, vagy a kontraszelekciós káderpolitikájuk miatt miért garantálható, hogy tovább folytatódik majd a közszolgáltatások szinvonalának is az esése. Normál esetben ez egy értelmiséginek akár még szempont is lehetne, de elismerem, a tehetségtelenebbeknek egy ilyen rendszerben még könnyebb is lehet az érvényesülés.)

A választási lehetőség meg még sosem volt ekkora (nem is lesz többet ilyen, nyugi), mert pont, hogy az értelmesebbjének kínált alternatívát a frissebb ellenzéki pártok közül több is. (Együtt, Momentum, LMP)
Ők nem sározódtak be korrupcióval, nincs rajtuk egy korábbi rossz kormányzás terhe, miközben a holdudvarukban és a képviselőik között is több értelmeset/értelmiségit találni, mint mondjuk a fidesz közelében, amely mellett Fásy Ádámok, Lipcsei Petik meg Pataky Attilák a kampányarcok.

De ezek a "normális"  pártok sem tudták/tudják ekkora szembeszélben eljuttatni az üzeneteiket a választók tömegeihez, mert ehhez pénz és nyilvánosság kéne. De legalább az utóbbi.
A köztévében ezek a pártok 5-5 percet kaptak a választási esélyegyenlőség jegyében a kampány ideje alatt (ugyanannyit, mint másik 20 kamupárt, amely csak a kampánypénz miatt jött létre), a híradóban meg ment a karaktergyilkosság napi szinten Juhász és Hadházy ellen, olyan alacsony szinvonalon, hogy erős gyomrú "értelmiséginek" kell hozzá lenned, hogy bevedd.  :)
A tv2-t azért vették meg, hogy aki nem kapcsol az m1-re, azt is elérjék, illetve az m4 sport is arról szól, hogy az 1 perces agymosások köré próbálnak valami tartalmat keríteni.

Már sportot szerető emberként is el lehet azon gondolkodni, hogy fair-ek-e ezek a játékszabályok, vagy mennyire etikus, hogy lejtős pályán megy a meccs és az egyik csapat kapitánya egyben a játékvezető és a meccs ellenőre is egyben.

Ez a helyzet nem fog változni, akármilyen formáció is szervezkedik majd, akármennyire tehetséges vagy tehetségtelen, szimpatikus vagy unszimpatikus politikusok lépnek színre.
Arra szavaztunk tegnap, hogy ez így maradjon.

Szóval az értelmesebbjének volt alternatíva, inkább az a probléma, hogy a tanulatlanabbakat, főleg a kisebb településeken élőket, a migránsoktól 7/24 órában rettegőeket nem tudta és talán nem is akarta igazán megszólítani egyik ellenzéki párt sem.
A kicsi pártok nem jutnak el az országban arra a 2000+ kis településre, ahova Orbán állami pénzből könnyedén.
A választóknak meg így tényleg nincs sok választása, hisz a néppártosodó, a közelmúltban még szélsőséges Jobbik sokaknak nagyon taszító (bár a Jobbik tényleg keményen dolgozik 10 éve azon, hogy mindenhol jelen legyen), a baloldalra (MSZP és Gyurcsány) szavazás meg kizárt mert a kalendárium szerint akkor egyből hazaáruló lesz az embör.

Rossz hír, hogy ezek a választók az ország humánerőforrás-tartalékai, pláne most, hogy majd megint jön egy kisebb kivándorlási hullám. Lesz 2-300,000 állampolgár pont az életképesebbjéből, aki jobban ragaszkodik az EU-hoz, mint ahhoz, hogy a miniszterelnök úr megvédje a migriktől.

Az viszont jó hír, hogy végül nem az otthon maradókon és a szavazatukat taktikázás nélkül "elpocsékolókon" múlt, hatalmas és egyértelmű lett a különbség a sok Emőkének és Gábornak köszönhetően, így relatíve kisebb lett azok súlya, akik azt hiszik, hogy nincsen benne felelősségük, hogy merre megy az ország.  ;)
Nem baj, majd az én pofám ég helyettük is.

Senki sem mondta, hogy a fiatal értelmiség nem ment el szavazni. Sőt! Ugyanakkor azt is tudomásul kell venni, hogy nem vonható felelősségre a mostani fiatalság a kialakult helyzetért és mert itt tart az ország. Bizony, ezért ti idősebb korosztály vagytok a felelősek. Hogy képtelenek voltatok évtizedeken át egy megfelelően működő rendszert felállítani, hogy termeltétek ki az alkalmatlanabbnál alkalmatlanabb vezetőket, akiket megválasztottatok. Ehhez csak gratulálni tudok. Ugyanazok az arcok forognak kis túlzással hosszú évek óta, akik abból a posványból nőttek ki. Mégis mit várunk ezektől az emberektől? Akik ugyanúgy annak a rendszernek a termékei, amit ők le akarnak/akartak váltani? Kissé érdekes szituáció, mivel azt várnánk, hogy majd egy olyan ember lesz ideális jelölt, aki épp ugyanazokat a mantrákat tanulta, amiket mi leváltanánk. Ahhoz, hogy változás jöjjön az egyik opció a már említett szakértői kormány, a másik pedig egy olyan fiatal és rátermett jelölt, aki nem itthon töltötte iskolás éveit, hanem egy fejlett országban szocializálódott. Aki független volt ettől a mocsoktól a tanuló éveiben.

Teljesen egyetértek abban, hogy attól, hogy valaki kiseggel egy fősulit, nem értelmiségi. Mint ahogyan az sem, aki 50-60 éves, és azt hiszi, hogy már sok mindent látott és sokat tud és van egy diplomája. Most tapsolni kéne vagy mi? Nem a végzettség határozza meg azt, hogy ki milyen értelmi szinten van, mint ahogyan a kor sem befolyásoló tényező. A régebbi korosztályban is van jó pár diplomás végzettségű és mégis mire mentünk velük? Gyakorlatilag semmire, mert az ország sosem haladt egyről a kettőre. Kitermeltünk anno jó pár értelmiségit, akik most próbálják osztani az észt, mert nekik fiatalabbként nem jöttek össze a dolgok. Eléggé groteszk helyzet.

Olyan szavazói rétegtől pedig nem kell csodát várni, akik simliskedésből próbálnak pénzt keresni. Elég csak a sportfogadás területén szétnézni. Magyarok arbolgatnak, okoskodunk a bónuszokkal, aztán elvárjuk, hogy minden iroda megsimogassa a fejünket, hogy jaj de kis ügyesek vagyunk! Az ilyen közeg termeli ki az ilyen politikusokat, mint akik évtizedek óta vannak hatalmon. Az sem véletlen, hogy ilyen vezetőink vannak és ilyen emberekből tudunk választani.

Az pedig tipikus, hogy az idősebb, magukat értelmiséginek vallók megpróbálják rákenni a fiatalokra a kialakult helyzetet, mivel ők világ életükben egy tesze-tosza semmirekellők voltak és most várják a csodát a fiataloktól. Egy olyan rétegtől, akik nincsenek túl sokan. Rájuk akarják hárítani a felelősséget, hogy majd ők megoldják mit 20-30 év, inkább több 100 év problémáját. Aha, oké.

És igen, az oktatási rendszer borzalmas, ez ellen próbáltak tenni a fiatalok is, de kik nem hallgatták meg őket? Az 50+-os emberek. Kik miatt ótvar gyenge már évtizedek óta ez a rendszer? Hát nem a mostani fiatalok miatt. Dániában olyan oktatási modell van, hogy öröm nézni, mert ott anno egy olyan korosztály volt, akik nem csak várták a változást, hanem tettek is érte. Úgy látom ez itt régebben nem volt meg, ránk marad majd ez is, mint ahogyan sok minden más is. Már csak az a kérdés, hogy ez a generáció is olyan lesz, mint az előző vagy tesz is valamit a változásért? Sokkal nehezebb a helyzet, mint az előző generáció esetében. Mérföldekkel. Egyértelmű viszont, hogy nem szabad feladni!

Ilyen Együtt és LMP-s vonulatot felhozva meg ne nevettettessük már ki magunkat. Ők annyira hitelesek, mint az amerikai holdra szállás.

Összességében pedig az Én pofám ég azok helyett is, akik idős értelmiségiként a mostani választástól várták, hogy majd a fiatalság kihúzza őket és az országot a szarból. Hogy majd 18 éves diákok járnak tüntetni miattuk, hogy nekik jó legyen pár évig, miközben ők otthonról nézik tv-n és szurkolnak. Nem éreztek szégyent ilyenkor?

Ipari áramot vezessen,ne pedig műsort  :redchug: :laugh:

Simicska betartotta a szavát, ledobta az atombombát.