Úszás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#15 január 23, 2016, 12:18:09, TiB
Szerintem teljesen érthető, hogy megy a gyanakodás. Ian Thorpe, Michelle Smith stb lehetne ezt sorolni reggelig, az doppingol, aki lebukik. De a kedvencem a nyomorék Justin Gatlin, aki nem tud elégszer lebukni, hogy örökre eltiltsák. Kell Amerikának egy futó tenyészló, mert milyen kurvagáz lenne, ha nem lennének ott a 100-on azok hülye amcsi zászlók nike emblémával. Színtiszta üzlet, amihez kell egy benga néger. Szerintem már rég abban a fázisban vagyunk, hogy el kell felejteni a tiszta sportot, és meg kell békélni a doppinggal. Nincs abban semmi rossz, egy Aszpirin is annak számít, mégis beveszed.

Egyébként itt az eredménylista: https://www.swimmingworldmagazine.com/results/2016-ffn-golden-tour-nice/international-elite/2016/January/22

1500-on például meg sem telt a medence, és érdemes nézni úgy általában az ellenfelek névsorát. Ezt doppingtól függetlenül lehozza bármikor csont nélkül ilyen tinimezőnyben.

Már csak azért is kár emlegetni folyton a doppingot, mert ha Katinka doppingol akkor mindenki. Akkor doppingol Ledecky, doppingol Sjöström doppingol Lochte, Manadou stb.. És ha mindenki doppingol akkor a doppingolók között az extra tehetség dönt vagy az edzésmódszer/edzésmunka. Abban meg a legjobb.

vagy doppingoljon mindenki, és akkor lehetnének ilyen konstruktőri díjak is, mint az F1-ben

Én inkább arra fogadnék, hogy Katinka doppingol, de nem azért, hogy ilyen - számára - edzés-szintű versenyeket megnyerjen. Ez csak "mellékhatás".  :)
A magyar országos bajnokságban is elindulnak a sztárok 10-20 számban - Cseh Laci majdnem százszoros magyar bajnok, volt év, mikor egy tucat aranyat nyert - mert belefér abban a mezőnyben.  (vagy mert doppingol?  :D)

Még abban sem vagyok biztos, hogy ilyenkor nagyobb terhelést kapnak, mint egy átlagos edzésnapon, de ez legalább nem annyira monoton, illetve Hosszúék kimaxolják a nyerhető pénzdíjakat is.

Idézetet írta: Knapp Dátum január 23, 2016, 13:45:35
...illetve Hosszúék kimaxolják a nyerhető pénzdíjakat is.

Plusz ingyen épülhet tovább a brand. Okosan van ez menedzselve :) :beerchug:


Kiss mennyit bír vergődni. Besz*rás. :noway: Láthatóan nem bírja elfogadni, hogy nem kérnek belőle a másik oldalon, ezért aztán megy a lejáratás, meg sárdobálás mindenfelé a médiában. A szomorú, hogy ezt, látva a kommenteket, be is kajálja a fél ország, megint van mivel megosztani a magyart. 8) :ok: 

Az meg, ha Katinka amerikai színekben indulna (szó nem volt eddig erről), pont az ilyen Kiss-féléknek lesz köszönhető. Bár gyanítom, hogy valakik a háttérben még heccelik is az öreget. Kiderült már, hogy arra a sajtótájékoztatóra is úgy küldték trollkodni.  :redchug:

Magyaroktól pont ennyi várható. Ha van egy tehetséges/világklasszis sportolónk, aki nem itthon edz/készül, az bassza a honi edzők csőrét. Pláne ha még az elismerések begyűjtése sem sikerül. Utána ha még ez a sportoló fel is szólal ellenük vagy javasol egy új ötletet, akkor pedig az maga a fő bűn.
Szépen bekajálták az itthoniak, hogy mennyire rossz ember Katinka és lassan majd ott fogunk tartani, hogy egy rohadt hazaáruló..

Anno olvastam arról egy cikket, hogy mennyire belterjes a magyar edzőszakma és ha valakinek támad valami új ötlete, vagy valami külföldi szakember jön, azt egyből kiutálják, nehogy az ő kis világukba (pénzük/hatalmuk) belerondítson.
Elhiszem, hogy anno ez a Kiss nagy edző volt, de 70 évesen ne akarjon már ott lenni az elitben. Shane kihozta a legtöbbet Katkából (nem tudjuk hogy doppingal-e vagy anélkül, de ez most mindegy is), így illene őket támogatni, különben teljes joggal vált nemzetet Katinka.


Már olvastam ilyenről, bele-bele nézek a facebook oldalának kommentjeibe is, és ott is aztán megy minden. Hazaárulózás, meg amcsi férj, aki megváltoztatta, csak a pénz érdekli... Ilyenek. Azt szapulják, aki világklasszist csinált belőle, és urambocsá, még jól is keresnek vele. "Felháborító..."  :redchug: Sok mindenért nem rajongok, ami "júeszéjből" jön, de ők nagyon egymásra találtak és ahhoz, hogyan kell felépíteni egy brandet, arrafelé nagyon értenek. Láthatóan pontosan tudják, hogy az aktív sportból nem fog élete végéig megélni és még véletlenül sem szeretné úgy végezni, mint több olimpiai bajnokunk, akik a fényes sportkarrier után a betevőért, méltatlan körülmények között hajtanak. Azt gondolom, ez a követendő példa. 8)

Brutális belterjesség lehet, ilyen kiöregedett Kiss-ekkel, meg ilyen naptévés vezérekkel és nem csak az úszósportban. Az ember egy idő után leragad, már nem vevő az újdonságokra. Azt hiszem ezt hívják öregségnek, amikor már észreveszed magadon, hogy azt szajkózod, "bezzeg a mi időnkben"... ::) Amivel semmi baj nincs, én sem tizenéves vagyok már, de a világ nem áll meg, főleg az élsportban. Ilyenkor kéne vagy átadni a helyet, vagy megpróbálni tartani a lépést. Ezek egyikre sem képesek. Amihez hozzászoktak, azok más módszerek. A sz*rkeverés, lejáratás, megvesztegés sokkal jobban megy nekik, bár úgy tűnik a fagyi kezd egyre jobban visszanyalni és Katinkát tökéletesen megértem, hogy ezekkel, miután így lehullott róluk a maszk, egyáltalán nem akar szóba állni és inkább a saját karrierjére koncentrál.

Épp ezért érdekes dolog ez a váltó is. Nehogy már ő legyen a hibás, ha nem indul el és nem jutunk ki. Neki nem ez a legfőbb éremesélye, és ha ezzel azt veszélyezteti, hogy egyéniben nem tudja a legjobbját nyújtani, akkor logikus, hogy magasról tesz a váltóra és inkább marad az edzőtáborban. Persze ő nem ezt mondta, hogy nem, sz*rik rá, hanem azt, hogy most nem jó, ha kellek, akkor a következőn ott vagyok. Kiss-ék láthatóan ehhez nincsenek hozzászokva, mert eddig valószínűleg mindenki úgy táncolt, ahogy ők fütyültek, hiszen anyagilag a legtöbb úszó tőlük függ. Vagy legalábbis függött eddig.

Doppingvádakról meg.... Naiv én sem vagyok, de van egy olyan érzésem, hogy a szokásosnál sűrűbben ellenőrizték ezt a csajt, főleg, miután összeakaszkodott a szövetséggel. Ha találtak volna valamit, akkor garantáltan azzal lenne tele a média. Kijelenteni én sem jelenthetem ki, hogy márpedig nem szed semmit, de az eddigiekből nekem egy hiteles ember / élsportoló képe jön le, aki ki mer állni elsősorban saját magáért! Sajnos ilyenekből még mindig kevés van errefelé, legtöbbünkbe belerögzült, hogy lehajtott fejjel elfogadjuk azt ami van, változtatni pedig nem ér, vagy ha mégis megpróbálod, akkor eltaposunk!


Most nézem a wikipediát, és látom, hogy Katinkának nemhogy olimpiai elsősége nincs, de még érme sem... Pedig gondolom itt úszásban is az a csúcs, ehhez képest én azoknak a táborába tartozom, akik szerint picit nagy lett Katinka arca. Azt hiszi, ő LeBron James, közben pedig nem.

Az egész szarság nem abból pattant ki, hogy túl sok pénzt kért a 2017-es vb promójában való szereplésért? Nem tudom, milyen összegről volt szó, azt sem, hogy megy ez az USA-ban. De basszameg, ő még magyar, és itt így megy. Kapott volna, amennyit kap, vagy megcsinálja ingyen. De nem, ááá, az neki derogál, mert ő profi!

Felőlem lehetne katari is, sőt nem is értem, miért nem az. Ott lehetne igazi profi, minden alá lenne tolva. Még négy év múlva is simán éremesélyes lenne kora alapján az Olimpián, én a helyében országot váltanék, megnézném, hol fizet a legjobban az olimpiai érem, aztán annak az országnak az állampolgára lennék. Hogy ez Kazahsztán vagy Katar, hol érdekelne?

Én, mint egyszeri szabolcsi parasztgyerek, bánatosabban kelnék fel az ágyból reggelenként, ha tudnám, hogy Katinka holnaptól kazah állampolgár. Egy büdös lófaszt. Ő boldogabb lenne a sok pénzével és a kis Bud Bandy-val. Én meg semmivel sem lennék boldogtalanabb. Sőt komolyan mondom, ha kazah színekben látnám pl. egy Olimpián, egy VB-n, még szurkolnék is neki.

(csak egy kis trollkodás részemről, nem több, meg nem is kevesebb  :D )

Miért nem profi?



Azért nem nyert Londonban érmet sem mert előtte Amerikában készült, ahol nem foglalkoztak vele annyit, és nem volt ennyire kiemelkedő. Azóta több mpet fejlődött mindenben, hála az edzésmódszereknek( a fanyalgók szerint a doppingnak).

Nem hinném, hogy azt hiszi, hogy ő Lebron, soha nem hallottam a szájából ezt, vagy sosem írta le ezt így konkrétan. Csak szereti őt, felnéz rá. Mégis mi a baj ezzel? Egy világklasszis sportoló nem kedvelhet más sportolót? Ez is csak egy, amit az őt most utálók felhoznak..

A másik meg ez a szerződéses dolog. Ha annyira a pénz érdekelné elfogadta volna azt a 12milliót, ami jóval több mint amennyit eredetileg adtak volna.


Biztosan a szövetség is ludas, eleve Gyárfásnak az a furcsa feje  ;D De ne meséljétek már be nekem hogy Katinka angyal...  :crazy:

Ha ennyire benne vagytok, akkor mint laikus megkérdezném, Gyurta Dani mint olimpiai bajnok, Cseh Laci mint többszörös érmes, Kovács Ági mint olimpiai bajnok, akinek szintén amerikai edzője is volt, Risztov szintén bajnok, szóval ők, akik többet értek el mint Katinka, miért nem szólalnak fel? Én ezt nem értem, legyen szíves valaki világosítson fel.

Ágiban nem nagyon volt benne a kurázsi ehhez, plusz ő főleg honi edzőknek köszönheti a sikert. Miután kiment nem jöttek az eredmények. Többiek? Itthon edzenek, innen kapják a pénzeket és inkább a biztos pénzre mennek rá, minthogy kiálljanak az igazukért. Ami jogos is, mert senki se szarik oda, ahonnan enni kap nap mint nap. Katinka pénze jó részét nem itthonról kapja. Ráadásul ő csak fejlődést akar....mondjuk ebben az országban ez főbenjáró bűn.

Rendben, de nekik itthoni melóval is jobban megy mint Katinkának a magasztalt kintivel. Persze hogy nem érdekli őket.

De kiváncsi lennék frankón mi zajlik a háttérben. Így kénytelen az ember a tapasztalatára és emberismeretére bízni hogy kinek mit higyjen el. (szerintem mindenki sumákol, csak Tusupéknak még arcuk is van, és sajnos nagyobb mint kéne)