Bajnokok Ligája Fogadások 2017/18

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki nyeri a BL-döntőt?

Real Madrid
9 (50%)
Liverpool
9 (50%)

Összes szavazó: 17

Szavazás lezárva: május 26, 2018, 15:02:55

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 12, 2018, 11:51:32
Az, hogy valamire azt mondod, hogy adható, vagy azt mondod, hogy ez az volt, az hatalmas különbség. Én nem Juve végett, mindössze csak az igazság miatt álltam le vitázni. Az ominózus Chelsea - Barca mérkőzés kapcsán is azon a véleményem voltam, hogy ott elcsalták a mérkőzést a katalánok javára, de én legalább képes voltam beismerni, mindezt Barcásként. Számomra az a furcsa, hogy amikor nehéz szituba kerül a Real, akkor két év alatt már másodjára történik továbbjutást befolyásoló döntés az ő javukra. Én éveken át hallgattam, hogy Uefalona stb., akkor mégis mit mondjuk a Realról?

Én továbbra is amondó vagyok, hogy ez nem büntető (nem hiába akkora a felháborodás és nem hiába mondják rá a pártolók, hogy adható és nem azt, hogy ez egyértelmű tizi). A videobírót be kell vezetni, pár vannak játékvezetők, akiknél sokat nem jelentene.

"Az, hogy valamire azt mondod, hogy adható, vagy azt mondod, hogy ez az volt, az hatalmas különbség."  Elegge logikusnak hangzik.  ;D Kb annyira hogy ha adhato, akkor meg lehet adni. Vagy hogy nem lehet ra azt mondani hogy egyertelmu, mert nem az.

A büntető jogosságától függetlenül azért nem semmi, hogy egy több mint 100 éves sport nem jutott el odáig fejlődésben, hogy ne a játékvezetőről szóljon az utóélet. Ennek a megoldása lehet új szabály, videóbíró, akármi, nem is ez a lényeg, hanem hogy inkább ezt kellene megoldaniuk, ahelyett hogy a sivatagba szervezik ki a világbajnokságot.

Mindenki jon azzal h a Bayern ellen el lett csalva, oksa teny h les volt, de elso meccsen mekkora kamutizit kapott a Bayern, csak kar h Vidal folebaszta, sztem nem a realnak fujnak csak vakok a birok, a tizi meg sztem jogos volt, a felezonel ugyanugy lefujta vna szoval nso-n is ez inkabb a barca fanok progija, h szidjak a realt

Bede Feri véleménye az esetről: http://www.origo.hu/sport/futball/20180412-bajnokok-ligaja-real-madrid-juventus-bede-ferenc-korabbi-fifa-biro-a-tizenegyesrol-es-a-kiallitasrol.html

""A büntető abszolút megadható volt, hiszen a Real Madrid játékosa (Lucas Vázquez - a szerk.) már felvette a pozíciót, a szerelni próbáló védő (Medhi Benatia - a szerk.) pedig hátulról fellökte, ahogy a labdához próbált odaférni.
Elhiszem, hogy nehéz feldolgozni egy ilyen pillanatot, de a bíró jól döntött, amikor tizenegyest adott.
Ő nem mérlegelhet, hogy hányadik perc, kinek a javára dönt és mi járhat ezzel, neki pártatlannak kell lennie."

A tizenegyes tehát jogos volt, de mi a helyzet a kiállítással, ott is jól döntött Michael Oliver?

Ott hibázott a játékvezető. Ugyanis nem csak Buffont kellett volna kiállítania, hanem a büntetőt érően szabálytalankodó Benatiát is,
akinek nem volt esélye arra, hogy szabályos körülmények között szerezze meg a labdát. A tumultusban, amikor több Juventus-játékos is körbe vette, ez valósznűleg kiszaladt a fejéből."

Angol bíróktól a Premier League-ben gyakran látjuk, hogy a reklamáló játékost igyekszik szóban jobb belátásra bírni, és ad neki egy kis időt, amíg lecsillapodik. Nem lehetett volna itt is így tenni, ahelyett, hogy azonnal kiállítja Buffont - vetettük fel.

"Oliver valóban angol, de itt olyan heves volt a reklamálás, Buffonnál olyan látványosan elszakadt a cérna, hogy joggal mutatta fel a bíró a piros lapot.
Láttam, hogy Buffon mutatja a kapitányi karszalagot, de az sem jogosítja fel, hogy húsz centiről üvöltsön a bíró arcába.
Az pedig megint más kérdés, hogy miket mondott. Az ilyenkor előforduló alapvető angol kifejezéseket nem lehet nem meghallani."

Pozzato: oké, de azért egy Dybala avatarral inkább a Juve felé billen a mérleg szerintem, de lehet nincs igazam :D

Én be szoktam vallani, ha kamu tizi, lesgól stb., de ez pont nem volt egyik sem. A videóbíróról meg annyit, hogy amióta az olaszoknál van, (pl. a Juve - Atalanta tizi jut most az eszembe, de ez nem Juve támadás, csak ez maradt meg..) nem biztos, hogy sokkal jobb lett az ilyen helyzetek megítélése :D A les az oké, azt nem lehet máshogy értelmezni, de egy tizi szituáció, azt már érdekesebb megítélni..

na a végére csak kiderül, hogy a szabálytalanságot(márpedig ez az volt) illik lefújni  ;D
:beerchug:

Idézetet írta: hubika88 Dátum április 12, 2018, 12:27:55
Mindenki jon azzal h a Bayern ellen el lett csalva, oksa teny h les volt, de elso meccsen mekkora kamutizit kapott a Bayern, csak kar h Vidal folebaszta, sztem nem a realnak fujnak csak vakok a birok, a tizi meg sztem jogos volt, a felezonel ugyanugy lefujta vna szoval nso-n is ez inkabb a barca fanok progija, h szidjak a realt

Hupsz, ha az en kommentemre vonatkozik, akkor en a Juve-Bayernre celoztam (az volt ket eve). Azt meg a viszkis is megirigyelte volna.

Peshark, nalam a Juve gyerekkori, maig tarto szerelem, a Real meg a szeretom  ;D Sajnos eleg sokszor kerulnek mostanaban ossze, de tavaly es most a Juvenak szurkoltam Buffon tenyleg utolso eselyei miatt, 2015-ben a Realnak a duplazasert. Nos, egyszer sem az nyert akinek kellett volna ;D Viszont kozel sem win-win ez a szitu ahogy a kollega ecsetelte, hanem egy ilyen vegjatek utan egy budos nagy loose-loose.


Az egészen elképesztő az egészben, hogy itt vitatkozunk teljesen feleslegesen, miközben a világ legnépszerűbb sportágának nincsen egy megfelelő szabálykönyve, ami alapján normális ítéleteket lehetne hozni. Ehelyett évtizedek óta mennek a viták, kéz volt, nem volt kéz, büntető vagy nem az. Ez egy viszonylag egyszerű szituáció pedig, de nincsen rá semmiféle idevonatkozó szabály, hanem az embernek úgy kell kisilabizálnia a dolgokat. Erre a Benatia-Lucas esetre is számtalan dolgot fel lehet hozni érvként és ellenérvként. A röhej pedig az, hogy még a játékvezetők sem tudják több felvétel megnézése után sem, hogy most mi van. Egyik bíró ezt mondja, másik azt.

Érdekes, hogy például a kosárlabda halad a szabálymódosítások és alkotások terén a korral (bár jobban is mehetne ez a dolog), de a labdarúgás egy helyben toporog (van számtalan ötlet, de a megvalósítás komótos). Az sem egységes, hogy melyik ligában van videóbíró, illetve jó eséllyel mindegy is hogy van-e vagy nincsen, mert Peshark is rávilágított, hogyha a bíró úgy dönt, hogy megadja a kamu tizit, akkor hiába nézik vissza, akkor is megadja, ha ő úgy látja és gondolja. 

Ezen a találkozón is hiába lett volna videóbíró, ha Oliver úgy gondolja, hogy ez büntető a visszanézés után is, akkor állhat ott mellette három Collina, aki másképp látja, akkor is befújja.

Az is meglepő, hogy nem nagyon telik el úgy BL-évad, hogy ne történjen valami végső győztest befolyásoló bírói hiba, szóval nem ártana ezzel kezdeni valamit, mert így csak az marad a szurkolóknak, hogy Uefalona meg csaló Margit. Bár ezek csak álmok, ugyanis ahol az oroszok nyerik egy torna rendezésének a jogát vagy egy BL-döntő Kijevben van, ott sok jót nem remélhetünk.

Mindenki vegyen példát az AC Milan-tól. Nem kell BL-ben játszani, s akkor nincs hasonló gond.  ;D

Peace!!!  :cya:

#250 április 13, 2018, 13:55:35, SPF Infó
Az elődöntők párosítása:


Bayern München - Real Madrid

Liverpool FC - AS Roma

Oddsok az első mérkőzésekre:

Bayern München - Real Madrid   2.20  3.40  3.30

Liverpool FC - AS Roma   1.60  4.20  5.25



Szorzók a végső győztesre:

Real Madrid - 2.87
Bayern München - 3.25   
Liverpool - 3.25   
AS Roma - 10.00

Bajnokok Ligája Fogadások 2017/18. - elődöntők



Április 24., kedd:

2018.04.24 20:45   Liverpool - AS Roma   1.53   4.37   6.05

Április 25., szerda:

2018.04.25 20:45   Bayern München - Real Madrid   2.01   3.70   3.55


Tippek, vélemények?

Mané lába fele ennyire sülne jól, mint Salahé, már 3:0 lenne.