Átigazolási hírek - 2018 Nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Én USA-ra gondoltam, mint következő állomás. Abból indultam ki, hogy ha már a foci utáni életére is koncentrál, de azért a játék mégis kicsit fontos, ebből a szempontból az egyik legnagyobb piac az USA.
Azért belegondolva mégis Itália a divat központja és mivel Milánóban nincs kiemelkedő csapat, ezért kénytelen lesz pár kilométerrel messzebbről átállni a manöken létre, és ezen kívül pedig mégis Európa foci vérkeringésében is benne marad. Vicces, hogy Ravanelli pár napja nyilatkozta, hogy a Juvéban "soha nem fognak olyan játékosok játszani, akik a pletykalapok címlapjain feszítenek."  ;D ;D ;D

A fociruházat divatfővárosa Torinó, azért is váltottak címert, hogy a ruházati termékeiket ne csak a fanatikusaiknak adhassák el. De nem emiatt megy oda, meg szerintem nem is ő döntötte el, pontosan úgy, ahogy a többi nagy transzfert sem játékosok döntik el. Rákeresnék, tuti találnék valami szponzort, aki emögött áll. Nem követem Ronaldót, milyen sportszergyártónál van, de induljunk ki a Juvéból, és akkor az Adidas. Bio alapanyagból készülnek, de ezek mind termékek, Neymar, Ronaldo, Pogba stb.

Idézetet írta: RedMunchen Dátum július 05, 2018, 18:24:55
Engem meglepett ez a transzfer. A Juve elé helyeztem volna jó pár csapatot, köztük a MU-t, PSG-t, Manchester Cityt (stb...) is. Amikor olvastam a cikket errről, arra gondoltam, hogy újra lesz brandváltás, mint ahogy anno CR9 volt, de a tervezett bejelentés napját látva (07. 07.) nem hiszem, hogy ez megvalósul. Szerintem négy év már nincs benne (ilyen szinten tuti), de a zebrák csak nyernek vele.  :ok:
Szerintem nincsen abszolút semmi meglepő ebben az átigazolásban.

Érdemes abból kiindulni, hogy Cristiano Ronaldo elsősorban MÁR nem focista, hanem a globális méretű marketing és labdarúgás nevű sportág termékpolitikájának egyik legfontosabb része. Persze, az is tény, hogy egyelőre még a focipályákon van és rúgdossa a labdát. Az egyik lentebbi bejegyzésben lehet olvasni arról, hogy Torino a fociruházat fővárosa, valamint arról is, hogy CR7-hez hasonlóan Neymar és másik nevesebb focisták is a marketing gépezetének részei (abból a bejegyzésből, amivel amúgy egyetértek, kimaradt Lionel Messi, így ezt a hiányt most pótolom), így csak annyit tartok még szükségesnek írni, hogy miért Olaszország, és miért nem egy másik országbeli pénzesebb fociklub.

Nos, talán azért Olaszország és Serie A, mert Spanyolország és a Primera Division már "behódolt", akárcsak Anglia és a Premier League. Mivel Franciaország és a Ligue 1 a viszonylag alacsonyabb színvonal miatt kiesik, maradt Németország és a Bundesliga, valamint Olaszország és a Serie A. Általában a latin focisták számára nem igazán nevezhető jó opciónak a főleg a hajtásról és a fegyelmezettségről ismert német élvonal, maradt tehát egyedüli választási lehetőségként a spanyol élvonalhoz hasonlóan a latin focihoz tartozó Itália. Ahol ugyan már némileg alacsonyabb az iram, mint Spanyolországban, de az olasz foci még továbbra is Európa legszűkebb élvonalához tartozik, s ahol még a pályafutása végéhez közeledő Cristiano Ronaldo is tud érvényesülni néhány évig.

És itt pedig már visszatérünk ahhoz, hogy Torino Észak-Olaszországban van, plusz abban az országrészben van az ország fizetőképes rétegének nagyon nagy része, tehát lehet majd nyomatni "ezerrel" a marketinget.

Nemsokára jönnek majd az olyan írások, hogy Cristiano Ronaldo érkezése mennyire jelentősen emeli meg a Juventus részvényeit, plusz rengeteg mezeladás van, sok-sok tízezer, néhány százezer, de talán akár több millió is, stb...

Talán az is lehetséges, hogy olyasmiről is lehet majd olvasni, hogy CR7 már az érkezése utáni néhány röpke nap alatt megtermelte a vételárát. És meg túl is teljesített!  :)


#33 július 06, 2018, 09:14:04, oakland23
Ha jól tudom, Ronaldo még hivatalosan nem a Juve játékosa. Mondjuk már én is azt mondom, hogy megy, de még nem hiszem el  :D
Unibet szorzókat nézem most, 1.17, hogy a Juve játékosa lesz, 3.50 a maradás, aztán MU, PSG...

Viszont ha azt nézzük, arra például 1.02 is volt az odds, hogy Griezmann a Barcáé, azt is tényként kezelték, aztán nem lett semmi. Vagy pár éve, amikor én is beszoptam, hogy Zahát viszi a Man. United. Még 2.00-es odds körül fogtam, aztán leesett tán 1.01-re is Persze nem biztosítottam rá, örültem, hogy 2.00-es oddson fogtam, aztán paff, lett belőle valami Crystal Palace, maradt, vagy máshová ment, fene sem tudja már, csak lényeg, hogy Man. U. nem lett belőle. Én azért még megvárom azt a szombatot, nehogy ma valaki maradásra bírja  ;D

u.i.: közben nekem az a fura, hogy ha CR megy, akkor szerintem Neymar jön (ahogy még jó rég TiB vagy Poz is megírta itt a főoldalon korábban) viszont Neymar szorzói meg sem moccannak, ugyanúgy 3.00-as odds van rá, hogy Madridban köt ki, mint a CR-Juve kapcsolat előtt. Márpedig ugye olyasmit hallani, hogy CR7 azért vágta be a durcát, mert Perez nem akarta emelni a fizetését, és azzal volt elfoglalva, hogy Neymart csábítgassa. Én bevallom, ezt a CR-Juve izét tényleg csak akkor hiszem el, ha már látom játszani majd a BL-ben Juve mezben a csoportkörben. Viszont arra kíváncsi leszek, ha CR-t holnap tényleg bemutassák, akkor esik-e Neymar Realba megy 3.00-as oddsa.
És itt jegyzem meg -Amikor Poz vagy TiB megírta, hogy Neymar könnyen a Madridban köthet ki, hittem is, meg nem is. Tán 6.50-es odds volt, be is húztam valami nevetséges összeggel. Viszont arról a 6.50-ről (már ha annyi volt) lecsúsztam, viszont ez a 3.00-as odds sem néz ki rosszul.

A probléma, hogy az egyik haverom, aki kb annyira ott van ezekben a transferes pletykákban (kb annyira, mint én pornóban, és higgyétek el, ott vagyok), ő mondta, hogy Pereznek már nem is Neymarra, hanem Mbappéra fáj a foga. Hát végül is divatos lett a srác, itt a vb-n sem megy rosszat, és bőven fiatalabb Neymarnál.

Fura, de lassan érdekesebb az átigazolási pletykákat követni, mint a vb meccseit. Sőt ki maram jelenteni, hogy érdekesebb, közben azért nem vagy sem CR, és főleg nem Juve meg Serie A fan.

Viszont kérdem én, nem éri meg még így 3.00-as oddson tenni egy picit arra, hogy Neymar megy a Madridba. Mert ok, hogy itt a vb-n csak fetreng, de azért tud ő focizni is, és ha úgy nézzük, a negatív reklám is reklám. Ja, és nem mellesleg Neymar mellett szól, hogy cimbije, Marcelo játszik majd mögötte a Madridban, hát nem lesz egy unalmas szárny, ha összejön.

*Illetve még tovább megyek. Javítsatok ki, de talán Mandzukic játszott most a Juvéban azon a poszton, ahová Ronaldo megy, akkor mi lesz vele. Visszatolják csatárba, vagy leül a padra, vagy hogyan áll majd fel a Juve mondjuk egy éles BL-meccsen, ha ott van CR?

Huhúú, mennyi kérdés  :D

(közben gugliztam picit, nem mai írás, viszont nekem új, és így most olvasva is sok értékes info van benne számomra)

https://madridimerengues.hu/2017/09/15/mi-lehet-florentino-terve/

például az, hogy mostanában a Real tényleg nem szórta a pénzt, miközben a Barca két marokkal, vagy a Liverpool 80 miskát adott egy van dijkért... Szóval ha Perez tényleg gyűjtötte a pénzt, akkor lehet, hogy most odabasz, és a PSG-től egyszerre hozza el Neymart és Mbappét, meg mondjuk Courtoist

Idézetet írta: csabax Dátum július 06, 2018, 08:01:24
...CR7-hez hasonlóan Neymar és másik nevesebb focisták is a marketing gépezetének részei (abból a bejegyzésből, amivel amúgy egyetértek, kimaradt Lionel Messi, így ezt a hiányt most pótolom)

Jogos, a chips és kólanagykövet kimaradt. Egyébként ilyen szempontból az argentinok nyerték a vébét. Messi lenyomta Ronaldót, Maradona meg Ibrát: https://www.m-brain.com/blog-posts/world-cup-2018-messi-dominates-publicity-but-suarez-tops-tone-comparison/

Mandzukic-ról azt olvastam, hogy a MU felé tart; a topbajnokságokból már csak az angol hiányzik neki, van realitása a dolognak.
A Mbappé ügyhöz meg annyit, hogy úgy tudom, hogy a PSG tavaly nem fizetett semmit a Monaconak (a pénzügyi fair playt szem előtt tartva), hanem "kölcsönbe" volt, s idén kellene a vételárat kifizetni, de ha túladnak rajta, akkor egy évig ingyen focizott náluk + nyernek is rajta.



Lehet, hogy csak én vagyok így vele, de szerintem ez így nem helyes. Buffon számomra a Juventust jelenti. Tesó, 40 éves vagy. Hagyd a picsába.
Elhiszem, hogy kapusként még menne neked, de Torinóból kellene visszavonulni.

Sajnos egyre gyakrabban látunk hasonlókat, amikor egy játékos karrierének 99%-át egy csapatnál tölti, majd végül még sem ott zárja.  :D

Osztom Milan a véleményed szerintem is ez úgy lett volna szép a Buffon a juvebol vonul vissza...

Ez így már nem lesz ugyan olyan.. :(

Del Piero is elment Ausztráliába, aztán még Indiában is bohóckodott  ;D Az mondjuk kemény, hogy Buffon a PSG-ben vezet le.
Ja, már 4.20, hogy CR marad Madridban, ez meg már olyan odds, hogy nem tudtam otthagyni. Mondjuk 2000 Ft-nál többet azért nem mertem rátenni, de otthagyni sem tudtam  :D

Idézetet írta: oakland23 Dátum július 07, 2018, 09:26:27
Del Piero is elment Ausztráliába, aztán még Indiában is bohóckodott  ;D Az mondjuk kemény, hogy Buffon a PSG-ben vezet le.
Ja, már 4.20, hogy CR marad Madridban, ez meg már olyan odds, hogy nem tudtam otthagyni. Mondjuk 2000 Ft-nál többet azért nem mertem rátenni, de otthagyni sem tudtam  :D

Van más példa is. Ha már szóba került a Real: Raúl, Casillas.

Jaja, bár utóbbi nem magától ment, anno tán José Mourinho vette ki a kapuból, aztán érthető, hogy más csapat után nézett


Talán érdemes lehet elolvasni az alábbit.

MENNYIT KERESNEK A FUTBALLVÉBÉ SZTÁRJAI?
"A világ legnépszerűbb sportolójának, a portugál Cristiano Ronaldonak még nem fűződik nevéhez vidámpark, ám a bevételeinek már csak 55 százaléka köthető a fizetéséhez, a többi már egyéb forrásból ered."
https://qubit.hu/2018/07/08/mennyit-keresnek-a-futballvebe-sztarjai