Mit választanál: Grand Slam-győztes vagy világelső lennél?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Grand Slam-győztes vagy világelső lennél?

Grand Slam-győztes!
22 (78.6%)
Világelső!
6 (21.4%)

Összes szavazó: 26

Szavazás lezárva: április 17, 2020, 12:03:12

Grand Slam-győztes vagy világelső lennél?

Egyre többen nyilvánítják ki véleményüket az utóbbi időben abban a kérdésben, hogy profi teniszezőként Grand Slam-tornát nyernének inkább vagy világelsők lennének? Elemezzük kissé, hogy mit is jelent mindkét cél manapság és mondjunk véleményt mi is. Olvasd tovább és ne felejts el szavazni se.

Cikk előtt is, cikk után is: a Grand Slam győzelmet választanám :)

Tenisz laikusként érdekes felvetés. Világelsőnek lenni egy folyamatos jó teljesítményt jelent, míg a tornagyőzelem lehet egy kiugró eredmény. A sportban sokféle ilyen jellegű kérdés felmerül, például fociban egy BL-győzelemhez kevesebb győzelem és egy jó formaidőzítés a döntő, miközben bajnoknak lenni egy bajnokságban ősztől-tavaszig több meccsel, szerintem nehezebb feladat, mondjuk egy Premier League-ben. De mindezek ellenére, ahogy a cikkben is írják, a győzelem érzetét, megítélését és történelmi jelentőségét nehéz felülírni, szóval én is inkább a Grand Slamet választanám.

Teljesen egyertelmu a GS, mondjuk szerencsere altalaban egyutt jar a ketto a vilagelsoknel, az 50 eves Open-era alatt 4 no es 1 faszi volt vilagelso GS gyozelem nelkul.