Férfi kézilabda Eb 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki nyeri a férfi kézilabda Európa-bajnokságot?

Svédország
7 (43.8%)
Spanyolország
9 (56.3%)

Összes szavazó: 16

Szavazás lezárva: január 30, 2022, 10:40:32

október 14, 2021, 11:44:15, Admin
Férfi kézilabda Eb 2022

Rendező: MAGYARORSZÁG és Szlovákia
Helyszínek: Budapest, Debrecen, Szeged, Pozsony, Kassa
Időpont: 2022. január 13-30.
Címvédő: Spanyolország
Hivatalos weboldal

Jegyek: https://tickets.eurohandball.com/men2022

Csoportok:

A-csoport:

Szlovénia
Dánia
Észak-Macedónia
Montenegro

B-csoport:

Magyarország
Portugália
Izland
Hollandia

C-csoport:

Horvátország
Szerbia
Franciaország
Ukrajna

D-csoport:

Németország
Ausztria
Fehéroroszország
Lengyelország

E-csoport:

Spanyolország
Svédország
Csehország
Bosznia-Hercegovina

F-csoport:

Norvégia
Oroszország
Szlovákia
Litvánia

Minden csoport első két helyezettje továbbjut a középdöntőbe.

#1 december 03, 2021, 10:15:42, Karola

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: december 3., 10:00CET
         

Nyilvánosak a bő keretek

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságon szereplő válogatottak bő, 35 fős kereteit.


Az EHF hírlevele kiemelte: ezekből kerülnek ki a kontinensviadalon résztvevő húszfős csapatok, a most ismertetett névsorokon kívül játékost behívni már nem lehet.
   
A mérkőzésekre 16 kézilabdázó nevezhető.
   
A csoportkör során maximum két játékos cserélhető az eredetileg a bő keretben lévő kézilabdázókra. Ugyancsak két cserelehetőség lesz a keretekben a középdöntő és kettő az egyenes kieséses szakasz során, így a teljes Eb alatt legfeljebb hat változtatás lehetséges.
   
A 24 csapatos Európa-bajnokságon január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik az új budapesti multifunkcionális arénában. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe. Az új népligeti csarnok az egyik középdöntő-csoportnak, majd az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad.

A magyar keret:
   
kapusok:

Andó Arián (Balatonfüred), Mikler Roland (Szeged), Borbély Ádám (Tatabánya), Székely Márton (Eurofarm Peliszter), Bartucz László (Tatabánya)
   
jobbszélsők:
Rodríguez Álvarez Pedro (Balatonfüred), Hornyák Bence (Tatabánya), Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Dely Márton (NEKA)
   
jobbátlövők:
Ancsin Gábor (Tatabánya), Balogh Zsolt (Tatabánya), Tóth Péter (Veszprém), Leimeter Csaba (RK Zagreb), Máthé Dominik (Elverum Handball), Ilic Zoran (Veszprém)
   
irányítók:
Ubornyák Dávid (Gyöngyös), Fazekas Gergő (Veszprém), Győri Mátyás (Tatabánya), Hanusz Egon (TV Bittenfeld), Nagy Bence (Tatabánya), Juhász Ádám (Tatabánya), Kovacsics Péter (Ferencváros), Lékai Máté Veszprém)
   
beállók:
Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Szeged), Sipos Adrián (Veszprém), Topic Petar (Balatonfüred), Vajda Huba (Balatonfüred)
   
balátlövők:
Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock), Bodó Richárd (Szeged), Éles Benedek (Veszprémi KKFT), Ligetvári Patrik (Veszprém)
   
balszélsők:
Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Sunajko Stefan (Tatabánya), Krakovszki Bence (NEKA)

forrás: MTI

Alapozással kezdi a felkészülést a magyar válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott egy kisebb alapozással kezdi a felkészülést a januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra.


A keret tagjai csütörtökön találkoztak Telkiben, majd részt vettek az új Budapesti Kézilabda Aréna teszteseményén. A felkészülés első szakasza jövő szerdáig tart.
   
"Egy kisebb alapozással kezdünk, van benne futás, konditermi edzés, erőnlétfejlesztés, gyorsítás, és egy-két labdás edzés. Karácsonyra is kapunk házi feladatot, egyik nap kondiznunk kell, a másikon futnunk, szóval nem lesz teljes pihenőnapunk, ami nem is baj" - mondta az MTI-nek Bodó Richárd.
   
A Pick Szeged balátlövője hozzátette, január elején lesz két edzőmérkőzésük, melyeken gyakorlathatnak bizonyos elemeket, bár várhatóan némileg fáradtak lesznek fizikálisan és fejben is. A magyarok január 6-án 18 órától Fehéroroszországgal, 8-án 18 órától pedig Bahreinnel játszanak felkészülési meccset. Mindkét találkozóra Tatabányán kerül sor, amennyiben addigra elkészül a város új csarnoka.
   
Bodó elmondta, lesz másfél szabadnapjuk a kontinenstorna rajtja előtt (9-10-én), amikor hazamehetnek a családjukhoz feltöltődni, pihenni, és úgy kell visszaérkezniük, hogy az előttük álló körülbelül két és fél hetet kőkeményen megnyomják és koncentráltan csinálják végig.
   
A 73-szoros válogatott átlövő azt reméli, hogy az új fővárosi arénában telt ház előtt játszhatják majd a mérkőzéseiket, mert "az brutálisan nyomasztó lehet" az ellenfeleknek.
   
A magyar válogatott az Európa-bajnokság B csoportjában január 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. A középdöntőbe az első két helyezett jut.
   
"Nagyon várom a januárt - ott már szinte kizárólag a taktikán lesz a hangsúly -, hogy készüljünk a hollandok elleni első meccsre, és kezdődjön már a nyitómeccs. Nyilván sok időnk van még, de szerintem mindenkiben van egy kis drukk, egy kis izgatottság" - nyilatkozta.
   
A 2019 nyarán kinevezett Gulyás István szövetségi kapitány és szakmai stábja irányításával a tavalyi Európa-bajnokságon kilencedik, az idei világbajnokságon ötödik lett a csapat. Bodó úgy fogalmazott, remélhetőleg mindenkit elkerülnek a sérülések, és nagyon bízik benne, hogy ezúttal is fokozatosan előrelépnek majd.
   
"Már egy ideje együtt játszunk, és bár sok mindent elölről kell kezdenünk, de nem a nulláról. Ha élvezni tudjuk az egész Európa-bajnokságot, és nem nyomásként fogjuk megélni, hanem egy plusz feladatnak, plusz lehetőségnek, akkor nagyon jó eredményt tudunk elérni" - vélekedett.
   
Hozzáfűzte, nagyon nagy lesz a terhelés, ezért mindenkinek játszania kell, mindenkinek hozzá kell tennie a magáét a csapat teljesítményéhez.
   
A Pick Szeged játékosai - Bodón kívül Mikler Roland, Bánhidi Bence és Rosta Miklós - jó formában és jó hangulatban érkeztek a válogatott edzőtáborába, hiszen klubcsapatuk a bajnokságban veretlenül listavezető, Bajnokok Ligája-csoportjában pedig a harmadik helyen áll. Mint a balátlövő elmondta, egy-két meccsük nem a papírforma szerint sikerült ősszel, de hoztak néhány olyan mérkőzést, amely után a másik csapat mondhatta ugyanezt, tehát összességében szerinte "több mint elfogadható" teljesítményt nyújtottak.
   
A 24 csapatos Európa-bajnokságon január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe. Az új népligeti aréna az egyik középdöntő-csoportnak, majd az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad.

forrás: MTI

#4 december 27, 2021, 11:27:01, hubika88
Ez a horvat keret nem valami bika
Ja meg paran meg meg a bundesesek csatlakoznak kesobb, karacic strlek, duvnjak

Franciaknal nem lesz Remili, labszar tores miatt

Nyerjen párosjegyet a kézilabda Eb-re!

https://www.nemzetisport.hu/mobil_ebjatek2022

A mai válasz: Horvátország


Férfi kézilabda Eb 2022 tippverseny

Tippelj a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság mérkőzéseire, zárd a versenyt a legjobbak között, és ingyenes fogadásban részesülsz az Unibet jóvoltából!

Nyeremények

Összdíjazás: 150 000 forint!

1-15. hely: fejenként 10 000 forint értékű ingyenes fogadás az Unibeten

A nyeremény átvételéhez szükségetek van egy Unibetes számlára.

Nyeremény feltételei!




Exkluzív ajánlatunk:
Amennyiben még nem rendelkezel Unibetes számlával, akkor általunk regisztrálva az alap akár 10 000 forintos bónusz mellett egy 10 000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz! További részletek



Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: január 10., 13:00CET


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: január 10., 13:00CET


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: január 10., 13:00CET


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: január 10., 13:00CET


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: január 10., 13:00CET


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: január 10., 13:00CET


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: január 10., 13:00CET


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: január 10., 13:00CET