KÉRDEZZ BÁTRAN! Bármit! VÁLASZOLUNK!;)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nem találtam ilyen topicot ezért indítok egyet.


Pablo és mi a kérdés?  ??? vagy nem akartál kérdezni elsőnek?

Én inkább átírnám a topic nevét a következőre: "Infó Fogadás". Mit szólsz?

      Tibor , a cigány szakács könyvböl   kimásoltam a paprikás csirke receptjét  .  Ugy kezdödik,   lopj egy tyukot...

Paprikás csirke

Hozzávalók (4-6 személyre):
1,5 kg bontott csirke
2 közepes hagyma
2 közepes zöldpaprika
1 kicsi paradicsom
2 dl tejföl
1 dl tejszín
8 dkg zsír
1 dkg pirospaprika
1 csapott evőkanál liszt


A kisebb csirkéket négy, a nagyobbakat nyolc darabba vágd, s az alapos mosás után jól csurgasd le. A felhevített zsíron pirítsd zsemleszínűre az apróra vágott vöröshagymát, majd gyorsan keverd el benne a pirospaprikát és öntsd fel 1/2 dl vízzel. 1-2 perc lassú forralás után tedd  bele az összevágott csirkét, sózd meg és a húsokat időnként forgatva fedő nélkül párold. Amikor a hús külseje megfehéredett, add hozzá a feldarabolt zöldpaprika felét és fedő alatt, lassú tűzön párold tovább. A csirkéket időnként forgasd meg (hogy egyenletesen párolódjanak) és ha a lé elfő alóluk, mindig csak nagyon kevés vízzel pótold. Amikor a csirke már majdnem puha, a tejfölből és lisztből készíts habarást, azt szűrd a csirkéhez, majd a tejszínt hozzáadva főzd készre. Tálalás előtt a maradék zöldpaprikával és a szeletekre vágott paradicsommal díszítsd.

Készíthető kicsontozva is.  Ilyenkor a csirkét addig pároljuk, amíg kb. háromnegyed részben megpuhul. Akkor a húst kivesszük, kihűtjük, kicsontozzuk, majd a a lébe visszatéve készre pároljuk.
(konyhamester.hu)



Tudja valaki Szorcsik Viki privát telefonszámát?


Ezt ismerem, mondom, hogy a privát kellene ;D
Csinálhatna nekem egy jó kis paprikás csirkét a csaj...

Mi a szomszédom széfjének a kódja?

Mi a pi utolsó számjegye?

Idézetet írta: Dris Dátum január 10, 2010, 02:10:41
Mi a szomszédom széfjének a kódja?

Mi a pi utolsó számjegye?

1. a pi utolso 3 szamjegye

2. a szef kodjabol kiderul

:D

A .jar fájloknak mi az alapértelmezett futtató programja, vagyis konkrétan melyik .exe kiterjesztésű java-fájl tudja kicsomagolni és futtatni?

Idézetet írta: benson Dátum január 13, 2010, 22:01:57
A .jar fájloknak mi az alapértelmezett futtató programja, vagyis konkrétan melyik .exe kiterjesztésű java-fájl tudja kicsomagolni és futtatni?
java.exe, JRE kell hozzá
http://www.java.com/en/download/index.jsp

Idézetet írta: vmlinuz Dátum január 13, 2010, 22:21:26
java.exe, JRE kell hozzá
http://www.java.com/en/download/index.jsp

Igen, ezt tudom, de a problémám összetettebb. Van egy .jar fájlom, amit futtatni szerettem volna. Dupla katt, ekkor viszont nem történt semmi. Megnéztem, melyik program van társítva a .jar fájlokhoz, a Nokia Application Installer volt az. Na mondom, ez biztos nem jó (nem mobilos programról van szó), ezért manuálisan a java.exe programot társítottam hozzá, és a biztonság kedvéért még a Nokia PC Suite programot is leszedtem a gépről, hogy még véletlenül se kavarjon be. Eredmény ugyanaz, vagyis semmi. Próbáltam néhány másik programot is társítani a C:\Program Files\Java\jre6\bin mappában lévő .exe fájlok (programok) közül, sőt, még a javat is újratelepítettem, de ez sem segített. Mindez tegnap este volt. Ma reggel a munkahelyi gépemen is megróbáltam futtatni ezt a .jar fájlt, és sikerült! Na megnéztem, mi van hozzá társítva: javaw.exe, ez nem volt a tegnapi próbálkozások között, úgyhogy majd otthon is ezzel fogok próbálkozni.

Azért köszi a választ!  :cya: