Executor már megint visszatér! :D

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sziasztok!
Több év szünet után újra visszatérek, immáron nem először. :)
A múltban a fogadásaim kudarcosak voltak, még akkor is, ha jól indultak, a végére valami mindig elromlott.
Most újra jelentkezem, mivel immáron két sikeres baseball szezonon vagyok túl, ahol csak az alapszakaszban fogadok. Bár a szezonnak az MLB-ben vége, de a sikereken felbuzdulva, elkezdtem a orosz KHL jégkorongligában is fogadni, hasonló rendszerben, valamint az NHL is elkezdődött, de ott még várom, hogy kialakuljanak az erőviszonyok. Szóval úgy 10 kört megvárok, legalábbis a baseballban ennyi esemény kellett, hogy valami látszódjon.

Maradjunk a KHL-nél mivel jelenleg az aktuális.

A szezon kezdete óta 13 lezárt fogadásom van a ligában. A 13 meccsből 10 nyert, 2 vesztett, 1-nél a tét visszajárt.
Az oddsok 1,2-1,74 között voltak.

Az iroda a Bet365. Jelenleg 15000 Ft a bankom, mivel a baseball szezon után kivettem a pénzemet és a maradék pedig a jégkorong teszteket szolgálja. Tehát a cél a tapasztalatgyűjtés, vagyis, hogy ami a baseballnál működött, az működik-e a jégkorong esetében. Ennek a megfelelően a kezdőtét a bank 1%-a és a cél, a szezon alatt némi profit, de legalábbis a bank megőrzése.

A mai meccseim:

KHL 2018.10.14.    Kezdőbank: 15000 Ft

1.  Slovan - Kunlun    2 (hv)     2,00      300 Ft     3:3(4:3)

2. Omszk - Asztana    1(hv)      1,32      150 Ft     5:3

NY: 1
V: 1
TV: 0     
Bank: 14748 Ft

Ha lesz időm írok mellé elemzést is.

Uhh, máris hibáztam! Át tudom helyezni a hozzászólásomat  naplókhoz, vagy csak az adminok tehetik meg?

Idézetet írta: executor Dátum október 14, 2018, 10:35:18
Uhh, máris hibáztam! Át tudom helyezni a hozzászólásomat  naplókhoz, vagy csak az adminok tehetik meg?

Sok sikert!  :beerchug:


#4 október 14, 2018, 19:36:57, executor
Néhány meglátás téten kívül:

DEL 2018.10.14.

München – Düsseldorf   2(+1,5)   1.78
 

Cseh Extraliga  2018.10.14.

Liberec – Litvinov   2(+1.5)    1.78   
Chomutov – Zlin    2(+1.5)    1.35
   

#5 október 22, 2018, 19:13:33, executor
A KHL tippek lényegében rendben voltak, a többi meglátás gyengén sikerült. Nem baj az orosz liga a lényeg. Nézzük a következő napot:

KHL 2018.10.16.

1. Kazany - Jokerit    2(+1,5)     1,35     150 Ft      2:3

A Kazany remek csapat ehhez kétség sem férhet, aki keleten patent hazai mérleggel rendelkeznek. Ez alapján a meccs abszolút esélyesei. Lennének! De most a nyugat egyik legjobb védelmével és legjobb csatársorával rendelkező finnekkel kell küzdeniük. A Jokeritről azt gondolom, hogy nagyon jó formában vannak és ha ők lőnek először gólt, az eredmény bármi lehet, mert remekül képesek tartani az előnyt. Éppen ezért azt gondolom, hogy ez legfeljebb egy szoros hazai lehet, vagy rendes játékidejű döntetlen. Nagy finn verés nem várható.

2. Traktor - Szibir    1(hv)     1,52     150 Ft    1:1 (B:2:1)

Nagy skalpot ejtett a Szibir a bajnokságot álmosan kezdő de lassan nekilendülő Magnyitogorszk legyőzésével, de szerintem ki is adták magukat. Bár most nem veretes az ellenfél, de a vendégek védelme, az előző meccs ellenére tragikusan gyenge. A Traktor otthon jellemzően a nagyoktól szokott kikapni, a Szibirt képesek elkapni, bár sok gólt ne várjunk tőlük. Egy gólt azért még a nagyok ellen is bedaráltak (kivétel az Ufa, de ők űrhokit játszanak), egy Szibir védelemmel el fognak bírni. Itt igazából a védekezésük lesz a kérdéses, de szerintem ez a meccs a Traktoré.

3. Slovan - Admiral     2(+1,5)       1,52     800 Ft    4:3

Ez a tipp, közel sem az Admiral mellett, mint inkább a pozsonyiak ellen szól. Immáron három rendes játékidőn túli meccset vívtak meg a szlovákok, szerintem ez sokat kivett belőlük, szóval most megfoghatóak. Az Admiral konkrétan egy rakás fos, de lényegesen kipihentebb a szlovákoknál. Továbbá feltűnt, hogy hihetetlenül összeszedett játszottak a brutálisan korongozó CSZKA ellen, akik otthon alig bírtak el velük, sőt csak büntetőkkel nyertek. Szóval a kipihentebb állapot és egy összeszedett védekezés, hendivel támogatva elég is lehet. Szűk szlovák győzelem, de a hendibe beleférve várható.

NY: 4
V: 1
TV: 0      
Bank: 15294 Ft

#6 október 22, 2018, 19:16:19, executor
Megy a KHL lokomotív tovább! :)

1. Szocsi - CSZKA    2(hv)     1.35    150 Ft   1:1 (B:1:2)

Elemzés: Röviden. Nincs egy súlycsoportban a két csapat. A CSZKA a liga egyik legerősebb csapata, talán néhány hozzá hasonló van a ligában. Az előző fordulóban szinte rábillentették a pályát a Kunlunra, aztán mégis veszítettek. Előtte viszont 12 egymást követő győzelmük volt. Elkerülhetetlen ilyenkor egy kis malőr. Ez megvolt. A Szocsi otthon általában veszít a nagyok ellen, de egyébként is gyenge hazai pályán. A moszkvaiakat konkrétan nemigen szokta megverni, de nagy veréseket szokott kapni tőlük. A CSZKA szerintem bajnok esélyes, de minimum konferencia győztes esélyes. Mégis milyen más eredményt várnék? Moszkvai győzelem lesz ez, sőt akár parádé is lehet.

2. Cserepovec - Jekatyerinburg      2(hv)   1.35     150 Ft    1:3

Elemzés: Hasonló a véleményem mint az előbb, talán nem annyira egyértelmű múlttal. A nyugat utolsó előtti harmatos csapata fogadja a kelet egyik nagyágyúját aki nem mellesleg vezeti a konferenciát. Az előző fordulóban a Jekatyerinburg kikapott az Asztanától pedig volt 2 erős harmada, de semmi sem jött össze. Belefért a vereség mert szépen elhúzott a mezőnytől. A Cserepovec nem hinném, hogy probléma lenne nekik, gyenge banda otthon. Amikor ezeket a sorokat leírom a vendégek mennek egy góllal, de ami lényegesebb a kapura lövés aránya az első harmad után 2:17 a vendégeknek. Sok helyzetet kihagynak, remélem nem bosszulja meg magát, de inkább gálázásnak néz ki ez a meccs is.

3. Kazany - UFA       1(hv)      1,7      150 Ft    3:1

Elemzés: Bár erre a meccsre nincs túl sok értelme immáron elemezni, de azért nézzük a kiválasztás okát. A Kazany az elmúlt fordulóban, kikapott a Jokerittől ami számomra annyiban volt meglepő, hogy otthon nem vártam tőlük sima vereséget, bár a Jokerit a liga egyik legjobb csapata jelenleg. Mindenesetre akkora Kazany nem játszott rosszul, de a harmadik harmadot elengedték, amit a finnek kíméletlenül kihasználtak és fordítottak. Ez azonban azt okozta, hogy az Ufa a bajnokságban a nyakukra lépett és innentől kezdve mindössze egy pont választotta el a két csapatot egymástól és az Ufa lépéselőnybe kerül mivel a Kazany után 5 hazai meccs jön a Szalavatnak. Tehát a Kazanynak csak a győzelem volt elfogadható, mert különben erős lépéshátrányba kerülhet. Ráadásul az Ufa egy hosszabbításos meccset játszott a Magnyitogorszkkal amit ugyan megnyert a hosszabbításban, de úgy, hogy a Metallurg iszonyatosan nyomott a 2-3 harmadban, szóval sokat kellett védekezniük. Ezek alapján úgy gondoltam, hogy a Kazany ezt le fogja hozni a rendes játékidőben. Ez jött is, pedig az Ufa vezetett és a Kazany annak ellenére fordított, hogy a vendégek sokat támadtak.

NY: 7
V: 2
TV: 0

Kezdőbank: 15000 Ft
Bank: 15504 Ft

#7 október 22, 2018, 19:17:40, executor
KHL tovább.

1. Traktor Cseljabinszk - Avangard Omszk    2(hv)     1.45    150 Ft   1:1(H 2:1)

Elemzés: A traktorosok lebirkózták a Szibirt az előző kanyarban de az Avangard más kávé. Ha a hazaiak a traktorok, akkor a vendégek a Caterpillar kategória. Miközben a Cseljabinszk harmatos otthon az Omszk remekel idegenben. A vendégek a Magnyitogorszk elleni sima vereséggel és a Kazany tegnapi győzelmével kissé elcsúsztak. A Kazany már a nyakukon liheg, de nyomul mögöttük a Magnyitogorszk és az Ufa is. Tehát az omszkiak nem hibázhatnak idegenben sem. Szerintem ez a meccs sima vendég lesz.

NY: 7
V: 3
TV: 0

Kezdőbank: 15000 Ft
Bank: 15354 Ft

#8 október 22, 2018, 20:13:07, executor
1. Szalavat Ufa - Avangard Omszk     2(hv)     1,80      300 Ft       0:0 (h:0:1)

Elemzés: A nehezebb utat választották az omszkiak, azzal, hogy tegnap nem bírtak el a traktorosokkal. Semmi sem jött nekik össze, pedig bődületes fölényben játszottak. 45-szer lőttek kapura miközben a Traktor 12-szer.  De nyerni kell nincs mese, mert a Kazanynak lényegesen könnyebb dolga lesz a Szibir otthonában, tehát helyet cserélhetnek. Ráadásul ha ügyes lesz akkor a Magnyitogorszk és veri ma a Cserepovecet akkor ők is az Omszk nyakára hágnak. Szóval az Ufa nehéz menet lesz, de hozható. A Szalavat ellen legutóbb vereség volt idegenben, de ott is iszonyat sokat lőtt az Omszk kapura konkrétan 11:64 volt az omszkiak javára. Az a meccs az első harmad rövidzárlatán ment el, amikor is az Ufa elhúzott 3:0-ra. Most ezt nem engedheti meg magának az Avangard, tudják ők ezt nagyon jól. Az Ufa hagyományosan erős otthon, most is hármas győzelmi sorozatnál tart hazai pályán. De a nagyok azért meg tudják őket fogni és mivel az Omszk győzelmi kényszerben van, erős derbire és szűk vendégre számítok.

NY: 8
V: 3
TV: 0

Kezdőbank: 15000 Ft
Bank: 15594 Ft

#9 október 25, 2018, 01:56:24, executor
KHL liga!

1. Szalavat Ufa - SZKA Szentpétervár        X2     1.30     150 Ft     2:1

Nagy csatát vívott az előző fordulóban mindkét csapat és mindkettő vesztesen hagyta el az arénát. Az Ufa ahogy vártam is szívósan küzdött de az Omszk a hosszabbításban feltörte a védelmüket. A Pétervár szintén nagy vaddal, a szerintem végső győzelemre is esélyes, talán a legerősebb csapattal rendelkező CSZKA-val találkozott és szenvedett vereséget, de csak büntetőkkel. Most a két vesztes alakulat egymással küzdhet meg és én az SZKA-t tartom esélyesebbnek egy paraszthajszállal. A játékosállományuk mindenképpen erősebb, a védelmük talán a legjobb a ligában. Legutóbb még szeptemberben találkoztak egymással Péterváron, akkor az Ufa lazán megverte az SZKA-t ami 2013-óta nem fordult elő. A Jokerit mai győzelmével a konferenciában átvette a második helyet a Pétervártól, de pontegyenlőség van, szóval itt egy vendég győzelem az SZKA-nak a helyzete stabilizálását jelenti. Ráadásul vissza is kell vágniuk a Szalavatnak és hol lenne erre jobb esély mint itt és most. Szerintem masszív SZKA védekezés és vendég győzelem lesz.


NY: 8
V: 4
TV: 0

Kezdőbank: 15000 Ft
Bank: 15444 Ft

#10 október 27, 2018, 08:53:22, executor
KHL 2018.10.26.

1. Amur Habarovszk - Ak Barsz Kazany      2(hv)     1,50    150 Ft    2:4

Elemzés: Kezdjük a vendégekkel. Meglepetés verést kapott a kínaiaktól a tavalyi címvédő, hiszen még gólt sem sikerült ütnie. Elvoltak az első harmadban, kaptak egy nagy maflást a másodikban és bár megnyomták az utolsó harmadot, ami viszont semmire sem volt jó, hiszen a Kunlunnak más dolga sem volt mint kivédekezni őket. Hát kínos volt az biztos.
Na bezzeg az amuri tigrisek másképpen nyomták a meccsüket. Két harmadon keresztül csak futottak az eredmény után a Nyeftyehimik ellen, de legalább nem engedték el a meccset és a harmadik harmadban óriási küzdelemben, meg is fordították, holott ott sem játszottak fölényben, csak pontosan lőttek, meg fegyelmezetten védekeztek.
Mi lesz itt kérem? Szerintem nyer a Kazany. Egyrészt erősebb az állományuk, bár közel sem olyan erős mint tavaly. De azért a náluk gyengébbeket verni szokták idegenben is, ha másképp nem, hát a rendes játékidőn kívül. Szerintem a Kunlun egyszeri baki volt, most oda fognak figyelni. Szeptemberben otthon 3:1-re nyertek a mostani vendégek, mondjuk ott is rezgett a léc és csak a harmadik harmadban hozták a meccset. Abban biztos, vagyok, hogy ez egyébként nem a Kazany szezonja, bajnok aligha lesz, de ezt a meccset összegereblyézik valahogy.


2. Dinamo Riga - SZKA Szentpétervár      2(ah-1,5)        1,72      300 Ft    1:2

Elemzés: Itt is a vendégekkel kezdeném. Kikapott az SZKA az Ufától az előző kanyarban, a várakozásaimmal ellentétben. Jól kezdtek, vezettek is az első harmadban nagyon nyomtak, aztán próbáltak a másodikban ücsörögni az eredményen (egy Ufa ellen nem is értem), na ez nem jött be, aztán a harmadik harmadban, meg volt néhány tétova kísérletük, a Szalavat meg lőtt egyet nekik, és hazaküldte őket egy veréssel. Fasza!  >:(
A letteknek volt két jó idegenbeli meccsük aztán jött a finn Jokerit, aztán megverte őket mint a lovat. Amúgy kétszer is vezettek azon a meccsen, csak hát bekerültek a finn úthenger alá, szóval nem történt meglepetés. Csípem a finneket, nagy fricska lenne egy Jokerit bajnoki cím egy orosz dominanciájú bajnokságban.
Szóval a Pétervár túl van a nehezén, mármint a CSZKA, Ufa, derbiken, bár nem sok sikerrel. Itt azonban helyre áll a rend szerintem és az SZKA lehozza ezt a meccset. Egyrészt nyerni kell, hogy befogja a CSZKA-at és feltartóztassa az üldözőket, másrészt ahogy elnéztem most 4 olyan csapat jön egymás után, akiktől be lehet gyűjteni a maximális pontszámot. Nem kellene pontokat hullajtani feleslegesen. Ha ügyesek ebből Konferencia elsőség is lehet.Tehát két gólon túli fölényt várok a végére a Szentpétervártól.

NY: 9
V: 5
TV: 0

Kezdőbank: 15000 Ft
Bank: 15219 Ft

#11 október 28, 2018, 19:32:13, executor
KHL 2018.10.28.

1. Barisz Asztana - Szibir Novoszibirszk    1(hv)     1.37     150Ft      5:2

Elemzés: A legfontosabb, az, hogy az Asztana otthon nem olyan rossz csapat. Bár van három veresége, de ezek nagyrészt nála erősebb csapatok esetében történtek és kivétel nélkül a hosszabbításban vagy büntetőkkel. A legerősebb bajnok esélyes CSZKA is megküzdött a győzelemért, sőt az Omszk aki szintén lényegesen erősebb a Barisznál csak csak büntetőkkel tudott nyerni, pedig az első harmadban az omszkiak 0:3-ra mentek és az Asztana onnan állt fel. A harmadik vereségük, pedig csak rajtuk múlott, mert már 4:2-ra mentek a Nyeftehimik Nyizsnyekamszk ellen, majd bukták az előnyt.
A Szibir az egyik leggyengébb csapat idegenben a szezonban, meglehetősen rapszodikusan is játszanak. Ami mellettük szólna, hogy az Asztana régen tudta őket megverni, legalább 6 meccs óta rendre a Szibir jön ki győztesen a párviadalukból.
Azonban mégis azt gondolom, hogy most az Asztana fog nyerni. Egyrészt nem rossz a csapatuk, otthon mindenképpen jók. Tavaly lemaradtak, de most play-offos helyen vannak, amit vélhetően meg akarnak tartani. A szerencse a sorsolásnál rájuk mosolygott, mivel majd egy hónapig abszolút verhető ellenfelek jönnek nekik, szóval igencsak be tudják biztosítani a helyzetüket. Meg aztán most tényleg visszavághatnak a Szibirnek a vereségekért, hiszen a vendégek harmatosak. Szóval úgy vélem a csapat, a motiváció, a sorozat mind a hazaiak győzelmét teszi valószínűvé.

2. Slovan Bratislava - SZKA Szentpétervár     2(ah-1,5)      1,78      600 Ft      0:7

Elemzés: Nyert az SZKA a Riga ellen, de a vártnál nehezebben. Az első harmadot ellébecolták a pétervári srácok, a másodikban kaptak egy gyors gólt és azonnal elkezdtek játszani és a gyors egyenlítés után is nyomás alatt tartották a lettek kapuját. Sajnos a harmadik harmadban, bár volt fölény de nem látszott az átütőerő az SZKA játékában. Lőttek egy gólt ugyan és nyertek, de látszott, hogy a góllövés után megnyugodtak és inkább az eredményt akarták tartani. Ez sikerült, no persze a tippem elment.
A Slovan három meccses vereség sorozatnál tart, ebből az utolsón a CSZKA gyakorlatilag expresszvonatként taposott keresztül a pozsonyiakon. Ez tényleg csúnya volt még annak fényében is, hogy a moszkvaiak nagyságrendekkel erősebbek ez tudni lehetett.
A Slovan tehát megtörve és most megkapta az CSZKAnál alig gyengébb SZKA-t. A péterváriak utoljára 2015-ben kaptak ki Pozsonyban, azóta viszont arattak szép győzelmeket, a legutóbbi két ilyen felállású meccsükön még gólt sem kaptak ellenben lőttek bőven (0:5, 0:6). Mivel szerintem a Szentpétervár lassan kijön a kis hullámvögyből és mivel nem szeretne lemaradni a CSZKA-tól valamint a Jokerit és a Jaroszlavl is a nyakán liheg, valószínűsíthető, hogy ezen a meccsen rálép a gázra. Remélem ezen a meccsen ilyen szlovák védelem mellett gólparádé is lesz. Szóval hajrá Pétervár!

NY: 11
V: 5
TV: 0

Kezdőbank: 15000 Ft
Bank: 15742,5 Ft

#12 október 31, 2018, 04:17:14, executor
Eljött az idő, hogy bekapcsolódjak az NHL küzdelmeibe is. Jöjjenek a meccsek.

1. Nashville Predators - Vegas Golden Knights    1(hv)     1.62      150 Ft      4:1

Elemzés: Tavaly megnyerték a Predatorok a nyugati konferenciát és negyeddöntőig meneteltek, ami kicsit rosszabb eredmény mint az 2016/2017-es szezon ahol ugyebár döntőt játszottak. Azonban jól láthatóan mot is ott folytatják ahol abbahagyták, hiszen vezetik a Nyugatot, bár három-négy csapat ott lohol a nyomukban. Mindenesetre erősek a támadás és védekezés igen stabilan megy nekik.
A vegasiaknak ellenben egyenlőre nem megy úgy mint tavaly, amikor is a döntőbe verekedték magukat, ahol aztán alulmaradtak a Washingtonnal szemben. A védekezésük nem rossz, de a támadójátékuk a konferencia egyik legharmatosabb produkciója.
Bár a Nashville otthon kissé gyengébb produkciót nyújt, inkább idegenben villognak, de talán ez az egyetlen ami esetleg a Knights mellett szólhat. Mindenesetre én azt gondolom, hogy mivel a ragadozók nem engedhetnek ki és mivel két vereséget is elszenvedtek otthon a San Josetól és az Edmontontól, vélhetően ezt be fogják húzni, még ha szorosan is, Várom az oddsot, de a tippem hv hazai lesz.

2. Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils      1(hv)         1.64        150 Ft    8:3

Elemzés: Itt szerintem nem kétséges, hogy melyik a jobb csapat, bár a Tampa váratlanul nagy vereséget szenvedett az Arizonától. Csúnya volt, de remélem nem kerülnek hullámvölgybe. A kelet második csapata, otthon nagyon jól és pontosan játszanak.
A Jersey ellen nem tennék, ha ők lennének otthon, de szerintem vendégként verhető a csapat. Amúgy nem rosszak, de még nem találtak magukra a szezonban, meg aztán Tampában az utolsó 4-5 szezon alapján nem ők a favoritok.
Egyszóval szerintem nagy verés nem lesz, de a Tampa nálam hv-ben esélyesebb.

3. Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings     1(hv)      1.47       150 Ft     3:5

Elemzés: Kezdeném a vendégekkel. A Vörös Szárnyak egyenlőre mélyen tudásuk alatt játszanak. Vendégként különösen gyengélkednek, majdnem 5 kapott gólos az átlaguk, de legalább alig lőnek. Gyenge védekezés, gyenge támadósorok.
A Columbus egy középcsapat, semmi különös. Legutóbb valahogy leküzdötte a Buffalot otthon, kétszer is felállva hátrányból, majd előnyt elkótyavetyélve végül a hosszabbításban nyerve. Szerintem verést érdemeltek volna, a hektikus játékuk miatt. Ha nem a Detroit ellen játszanának, egy fityinget sem adnék a bőrükért, de a Szárnyak, az elmúlt szezonokban nem igazán voltak nyerők ebben a felállásban. Szóval szerintem hazai győzelem várható, de csak hv-ben, mert a Jackers képes a hosszabbításig húzni.


NY: 13
V: 6
TV: 0

Kezdőbank: 15000 Ft
Bank: 15781,5 Ft

#13 november 01, 2018, 22:07:17, executor
2018.11.01. KHL és NHL.

1. Avangard Omszk - Admiral Vlagyivosztok      1       1.28        150 Ft     4:3

Elemzés: Nem kétséges ki a favorit ezen az összecsapáson, bár az Omszk meglepő vereséget szenvedett az előző fordulóban a Novgorodtól. Az utóbbi meccseiken némi hullámvölgy tapasztalható.
Az Admiral sima verést kapott otthon a Kazanytól legutóbb, momentumuk nem volt azon a meccsen. A Konferencia leggyengébb védekezését hozzák, rengeteg gólt kapnak. A támadó játékuk szintén a leggyengébbek között van. A esetleg mellettük szólhat az az Avangard hullámvölgye, de meglepődnék, ha ezen a meccsen ez számítana. Kényelmes Omszk győzelemre számítok, akár hendivel is jó lehet.

2.  Florida Panthers - Winnipeg Jets       2(hv)         1.76      150 Ft      2:4

Elemzés: Kezdjük a Jetssel. Tavaly az elődöntőig menetelt a csapat és az már most látszik, hogy bivalyerősek maradtak. Jelenleg Nyugaton a harmadikok és igazából idegenben kellene javulniuk. Legutóbb kikaptak a Torontótól, de csak azért mert nem voltak képesek megtartani két gólos előnyüket. Azonban az erős kanadaiak ellen ez a vereség megbocsátható.
A Florida gyengélkedik ez egyértelmű. Otthon még nem is győztek. Tavaly sem jutottak a rájátszásba és erre most is minden sanszuk megvan. Nem várok tőlük sokat.
Szerintem ez a meccs egy könnyed ujjgyakorlat lesz a Jetsnek.

NY: 15
V: 6
TV: 0

Kezdőbank: 15000 Ft
Bank: 15937,5 Ft

#14 november 02, 2018, 18:47:07, executor
2018.11.02.   KHL és NHL

1. Metallurg Magnyitogorszk - Jokerit Helsinki     2(ah+1.5)      1.35     150 Ft     3:2

Elemzés: Hatalmas küzdelemben maradtak alul a finnek az Uralets arénában a Jekatyerinburg ellen. Pedig minden jól indult, a vezetést is megszerezte a Jokerit, de viszonylag gyorsan egyenlítettek az autósok, majd a második harmadban maguk alá gyűrték a finneket és jég alatt is tartották őket. Pedig a harmadik harmadban a Helsinki szinte egykapuzva próbált kijönni a gödörből, de a Jekatyerinburg szépen kivédekezte a játékrészt.
A Metallurg tényleg kezd magára találni. Kicsit zörgősen de hozták a Dinamó Moszkva elleni hazait, majd szépen játszva elverték a Szocsit. Tehát a forma adott és a Magnyitogorszk otthon mindig veszélyes ellenfél, bár megjegyzem épen az idei szezonban voltak képesek otthon érthetetlen ponthullatásra.
Mi várható ma? Szerintem szoros lesz, bár nyilván törekedni fognak a hazaiak a győzelemre, de náluk kisebb gond egy szoros eredmény, mivel a meccsbeosztásuk alapján az elkövetkező 4-5 meccs nyerhető. Aztán következik egy igazi cápa a Pétervár....
A Helsinkinek itt nyerni kellene, mert utána a félelmetes CSZKA jön számukra, ahol kicsik a győzelmi esélyek, tehát belefuthatnak egy három meccses vereségsorozatba, ami azért már hullámvölgy. Szóval szoros lesz, szerintem van esély egy finn győzelemre, de biztosabbnak látszik egy hendi a finnekre. (ahogy sejteni lehetett, ez nehéz szülés volt....)

2. Toronto Maple Leafs - Dallas Stars      1(hv)      1.71      150 Ft      1:2

Elemzés: A nap talán legerősebb tippje a kanadaiak hazai győzelme. Bár megjegyzem a Toronto veresége otthon a Calgary igencsak meglepett. Fura meccs is volt mivel a Flames az első harmadot megtolta, de nem tudott gólt ütni, pedig a kanadaiak bent maradtak az öltözőben. Aztán a második harmadban kijött a Leafs is játszani és akkor kaptak két gólt egy percen belül. Küzdött a Toronto mint malac a jégen, lőttek is egyet e azért az látható volt, hogy ez a meccs a Calgaryé lesz. Lett is. Viszont azt ne felejtsük el, hogy előtte a kanadai csapat oda vissza skalpolta a Winninpeget, ami azért mutatja az erejüket.
A Dallas képes volt nyerni a Montreal ellen, mégpedig nem semmi meccsen. Az első harmadban óriási nyomást által ki a Csillagok, a kanadaiak végig ostromolták a kapujukat. Látszott, hogy nagyon nyerni akart a Montreal. De a Dallas megúszta gól nélkül. Aztán a másodikban megfordult a világ. A Canadiens kihagyott egy büntetőt és zavar támadt az addig masszívan támadó kanadai gépezetben. A Dallas kiszabadult a fogásból és lőtt két gólt. Ez a meccs szerintem itt dőlt el. A harmadikban bár a kanadaiak kezdeményeztek, de látszott, hogy a Csillagok kézben tartják a meccset. Kaptak egyet ugyan, de válaszoltak is kettővel az utolsó harmadban.
Mi várható tehát. Hát a Dallas az előző meccsétől eltekintve, idegenben nem jó és Torontóban se mostanság nyertek. Fordított felállásban gólgazdag meccsen, de a kanadaiak nyertek, otthon abszolút favoritok. Nagyjából várhatóan a Dallas megpróbálja kihúzni gól nélkül az elejét, hátha hibázik a Leafs. Ez jó taktika lehet, mert a Toronto otthon kissé nehézkesen szokott indulni, lassan pörögnek fel. Ettől függetlenül, szerintem a kanadaiak lehozzák, mert szükségük van erre a meccsre, mivel utána a Pittsburg ellen idegenben sanszos egy zakó, valamint a pillanatnyilag Konferencia vezető Tampa bekapta a következő meccsre a Predátorokat, tehát könnyen kikaphat, ergo a Toronto egy győzelemmel ismét az élre állhat. (Levelek, levelek egy harmad játék nem elég.....)

3. Los Angeles Kings - Philadelphia Flyers      2(ah+1.5)       1.34      150 Ft      2:5

Elemzés: Szépen fordított az LA a Rangers ellen az előző fordulóban otthon. Tulajdonképpen végig fölényben voltak és nem zavarodtak meg a 0:2-től, hanem szívósan megdolgoztak a győzelemért. Így kellene mindig és akkor nem lennének bajban, de általában nem így játszanak idén.
A Flyers szintén nyerni tudott , viszont ő idegenben hozta a Anaheim elleni derbit. Nem annyira meglepő ez a győzelem, mert egyenlőre nem megy a Kacsáknak az idény, a két csapat egyformán botladozik, most a Flyers volt a nyerő.
Ezen a meccsen megint csak bárki nyerhet, nagyjából hasonló erőt képvisel a két csapat. Az LA mellett szól a hazai pálya, de a múltban a Flyers többször nyert a Staples Centerben a hazaiak ellen, mint fordítva. Szóval ez egy hendis Philadelphia meccs lesz szerintem.

4. Detroit Red Wings - New Jersey Devils      2(hv)      1,64     225 Ft     4:3

Elemzés: Nyert a Detroit a Nationwideban a Columbus ellen és magával vitte a tippemet is. Amúgy hihetetlenül fordulatos meccs volt, hiszen a Szárnyak elhúztak három góllal az elején, úgy tűnt sima lesz, Columbus mintha feladta volna. Aztán a harmadik harmadban összekapta magát a Jackets, keményen nyomott és egyenlített. De a Vörösök észbe kaptak és kettőt lőve hozták a meccset. Külön kiemelném a Detroit támadójátékát, ami idén igen ritka náluk.
A Devils brutál verést kapott Tampában. Inkább a nagy verés meglepő, maga a vereség nem, hiszen a Tampa minden tekintetben meccse jobb csapat az Jerseynél. Pedig a vendégek vezettek kettővel, aztán jöttek a tampai bombázók és bedöngölték a reményeket. Hát innen kellene felállni.
Szerintem a felállás meg lesz és a Devils lehozza ezt a meccset. Jó pár éve egy ilyen meccset megrakni szentségtörés lett volna, de ez a Wings nem a régi Wings. Otthon abszolút megfogható, bár a Devils idegenben nem nyert még. Viszont ha átütik az amúgy gyenge Detroit védelmet és ők lőnek először gólt, nos bizony a Vörösök nem szeretik a hátrányból játékot. Szerintem ez a meccs a védekezésen fog múlni és abban jobban érzem a Devils játékát. Szoros vendéggyőzelem van a levegőben.

NY: 17
V: 8
TV: 0

Kezdőbank: 15000 Ft
Bank: 15666 Ft