Magyar Labdarúgó Válogatott 2017/18

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


A C csoport első helyezettje játszik a D vagy E vagy F csoport harmadikjával, június 28-án  Budapesten.

Magyar labdarúgó-válogatott - Nincs MLS-játékos Georges Leekens szűk keretében

Georges Leekens szövetségi kapitány pénteken kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott szűk keretét a június 6-án és 9-én sorra kerülő barátságos mérkőzésekre.


    A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a francia másodosztályú Le Havre hátvédjét, Bese Barnabást sérülés miatt kénytelen nélkülözni a szakmai stáb, az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő játékosok (Németh Krisztián, Sallói Dániel és Stieber Zoltán) pedig klubkötelezettségeik miatt nem csatlakozhatnak a kerethez.
    A válogatott június 6-án Fehéroroszország vendége lesz Bresztben, 9-én pedig a világbajnoki résztvevő Ausztráliát fogadja a Groupama Arénában.
    "Azokkal a játékosokkal, akik számára már befejeződött a szezon, tegnap már el is kezdtük az edzéseket, ma pedig kialakítottuk a végső keretet" - nyilatkozta Georges Leekens. A többiek jövő vasárnap érkeznek meg Telkibe.
    A belga edző úgy fogalmazott, csapata jól ötvözi a tapasztalatot és a fiatalok tüzét.
    "Két fontos mérkőzés vár most ránk. Ebben a rövid periódusban kell az utolsó előkészületeket megtennünk a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájára történő felkészülésben. A mostani két találkozó során több dolgot is ki fogunk próbálni, hogy lássuk, milyen döntések tudnak segíteni minket abban, hogy sikeresek legyünk az ősszel induló új sorozatban" - fejtette ki a kapitány.

A magyar válogatott kerete:
   
kapusok:

   
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
   
hátvédek:
   
Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien Funde), Hegedűs János (Puskás Akadémia FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korcsmár Zsolt (Midtjylland), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Predrag Bosnjak (Haladás), Szabó János (Paksi FC), Vinícius Paulo (Videoton FC)
   
középpályások:
   
Elek Ákos (Kajrat Almati), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kleinheisler László (FK Asztana), Nagy Ádám (Bologna FC), Nagy Dominik (Ferencváros), Pátkai Máté (Videoton FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg), Vadócz Krisztián (Kitchee SC), Varga József (Videoton FC)
   
támadók:
   
Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Sallai Roland (APOEL), Szalai Ádám (Hoffenheim), Varga Kevin (Debrecen), Varga Roland (Ferencváros)

forrás: mti


Idézetet írta: butyi Dátum június 19, 2018, 19:30:58
Marco Rossi veszi át a válogatott irányítását
https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/szurkolok/marco-rossi-veszi-at-a-valogatott-iranyitasat

bravo mlsz :2funny:
kedvenc kommentem: :great:
"Mióta Csányi az elnök, a kinevezettjei: Egervári, Pintér, Leekens, Rossi: az igazán régi magyar tradíciókat követi, a német-belga-olasz kanyarral a 9. századi Kalandozások Kora előtt tiszteleg!"

Magyar labdarúgó-válogatott - Rossi: ez életem egyik legboldogabb napja

    Élete egyik legboldogabb napjának nevezte a mait Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott kedden kinevezett új szövetségi kapitánya.


    "Nehéz kifejeznem, mekkora örömmel tölt el és mennyire büszke vagyok arra, hogy annak a válogatottnak a kispadjára ülhetek le, amelyet egykor Aranycsapatnak neveztek. Büszke vagyok, hogy azt az országot képviselhetem, amely befogadott és jobban megbecsül, mint ahogy azt megérdemlem" - írta a Facebookon az 53 éves olasz szakember, aki kifejtette: a magyar nemzeti együttes a futballtörténelem fontos oldalait írta.
    Rossi megjegyezte, hálás azért, hogy a magyar szövetség őt választotta a posztra. Megfogalmazása szerint nehéz feladat vár rá, de nagy alázattal és tisztelettel fog hozzálátni.
    "Senki nem ígérheti, hogy minden meccset megnyerünk. Amit ígérhetek az a profizmus, a szenvedély, a szeretet és a rengeteg munka" - írta Rossi, aki arra is emlékeztetett, hogy fogadalmat tett, ha újra Magyarországon fog dolgozni, akkor megtanul magyarul. Megfogalmazása szerint most nincs más választása.
    Rossi a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában mutatkozik be a magyarok kispadján, így tétmérkőzéseken kell kialakítania annak a csapatnak a gerincét, amely - az MLSZ elvárásai szerint - képes lesz a selejtezősorozat végéig a kijutó helyekért harcolni. Szeptember 8-án Finnországba látogat a válogatott, három nappal később pedig - zárt kapuk mögött - a görögöket fogadja a Nemzetek Ligája C osztályában.
    A szakember tavaly 24 év után bajnoki címre vezette a Budapest Honvédot, a kispestiekkel korábban 2013-ban bronzérmet szerzett, idén pedig ez utóbbi eredményt a szlovákiai DAC együttesével is megismételte, amelyet 25 év után vezetett ki az európai kupaporondra.
    Rossi azt a belga Georges Leekenst váltotta a szakvezetői poszton, akivel négy barátságos mérkőzésen nyeretlen maradt a magyar válogatott.

forrás: MTI

Találos kérdés: hány mérkőzés erejéig fog boldog lenni? Tippek?

Idézetet írta: Milan Dátum június 20, 2018, 17:55:31
Találos kérdés: hány mérkőzés erejéig fog boldog lenni? Tippek?
0.5 Under

De ha jovo ilyenkor meg mindig o a szovkap akkor ez mar kvazi siker...

A következő hazai meccs zártkapus lesz, így itthon, először november 15-én láthatja a publikum az új szövetségi kapitányt. Sok sikert Neki!  :ok:

Engem nem az érdekel, hogy meddig lesz boldog, meg nem is a konkrét összeg, csak azt szeretném tudni, hogy többet, vagy kevesebbet kap-e majd mint Leekens. Csak a miheztartás végett  :ok:

Idézetet írta: Milan Dátum június 20, 2018, 17:55:31
Találos kérdés: hány mérkőzés erejéig fog boldog lenni? Tippek?