Filmek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum május 19, 2023, 09:30:15Emlékszem eleinte magyarra úgy fordították, hogy melléknév fokozást alkalmaztak, tehát Halálos Iramban után jött a Halálosabb Iramban. Ezt nagyon gyorsan megbánhatták, mert visszatértek a számozáshoz, és mostanra meg már teljesen jó döntésnek bizonyult. Mert a 10. részre már elfogytak volna a ragokból :D

Legesleghalálosabb Iramban!
Másik: Drágán add az életed!, Még drágább az életed, stb.

Still

Egy dokumentumfilm Michael J. Fox életéről, amit ő maga mesél el. Nem sajnáltatja magát, vidám és őszinte. Brutál jól sikerült vágásokkal filmjeiből és sorozataiból meg is elevenedik, amit éppen mesél. Szerintem nagyon király lett technikailag, és annak ellenére, hogy gyógyíthatatlan betegség köré épül, mégis optimista a film. Le a kalappal Fox előtt, a doksi pedig király!


Doksi a robotról! Tervezi nézni valaki? Elméletileg ma debütál.


Az elfelejtett háború / De slag om de Schelde

Megtekintés: Netflix
Időtartam: 124 perc
Szinkron/Felirat: Szinkron
IMDB: 7.1 (35 ezer szavazat)

A holland-belga háborús alkotás szerintem eléggé alulértékelt, pedig ez egy kiváló film. Nehéz manapság igazán jó háborús filmet csinálni, mert általában túltolják a készítők. Őszintén szólva, ebben én nem éreztem ilyet, abszolút hiteles volt az egész. Többféle szemszögből mutatja be az eseményeket - egy Benelux-államokhoz tartozó terület megszerzését a náciktól -, különböző csoportokhoz tartozó emberek életén keresztül (náci katona, holland ellenálló, brit pilóta stb.), kiváló harci jelenetekkel, végig feszült részekkel.

Háborúban nem volt részem (szerencsére), de valahogy így képzelem a második világháborút. Amikor bárki meghalhat egyik pillanatról a másikra, sosem tudhatod, ki fogja túlélni a következő percet. Van, hogy épp egy szökevény náci menti meg az életed, de akad olyan is, amikor a sajátjaidban sem bízhatsz. Amikor úgy örülsz egy félpohár poshadt bornak, mintha a világ legjobb lőréjét innád. Ebben a filmben minden benne van, hogy kiváló alkotás legyen, de mivel túl realista és ráadásul "csak" holland-belga kooprodukció, ezért középszernek titulálják.



A szövetség / The Covenant

Megtekintés: Amazon Prime
Időtartam: 123 perc
Szinkron/Felirat: Felirat
IMDB: 7.5 (93 ezer szavazat)

Ez amolyan válasz a Netflix Tyler Rake: A kimenekítés c. filmjére, ahogyan az IGN is írta. Összességében jobb, mint a Netflix alkotása (ha jól emlékszem az is valós történet, meg az is), viszont önmagában ez tényleg egy erős közepes, amolyan vasárnap esti akcióbomba. Az én problémám az volt, hogy bőlére volt eresztve az alapozás, majd maga a végkifejlett összecsapott volt, pont az a tűzharc, amitől igazán átütő erőt várnál. Pozitívum, tényleg megpróbálják elmesélni, hogy az amerikai hadsereg hogyan bánt a tolmácsokkal.

Igyekeznek kozmetikázni így utólag, volt kimenekítés, meg kaptak páran vízumot, de azért a többségüket az amerikai hadsereg távozása után kivégezték a tálibok vagy még azóta is menekülniük kell. Maga az alkotás akciódus, bár kissé hullámzó is ilyen szemszögből. Amolyan klasszikus amerikai háborús filmnek tekinthető, kissé néhol szirupos, naplementében ülős Gyllenhaal, miközben társai elvesztésén mereng, majd álomra hajtja a fejét, miközben a fél tálib csoport őket keresi és a nyakukon van, de ők inkább szunyókálnak és a reggeli napsütésre ébrednek.


Jogos észrevétel, hogy esetleg többet is kihozhattak volna a sztoriból, de nekem mégis nagyon tetszett és szórakoztatott netflixen a még 2018-as Bird Box című film. Imádom Sandra Bullockot és John Malkovichot is; illetve az általam eddig nem ismert Trevante Rhodes személyében is egy jó színészt ismertem meg.

Szerintem nehéz netflixen jó filmet találni, ha a klasszikusokat leszámítjuk. Keresgéltem vagy 15 percig, végül ezt választottam, mert már évek óta ott a volt a kedvencek listájában a trailere miatt.
Így hiába az alábbi epás megjegyzések; egy esélyt megér annak, aki még nem látta :cya:


Gyors google search kritikák ;D

"Sandra Bullock bekötött szemmel keresi legújabb filmjének jobbik változatát"

"Sandra Bullock vak horrorja olyan, mint egy bögre meleg tea"

"SZÖRNYŰ FILM SZÖRNY NÉLKÜL"

És ennek készült egy spanyol folytatás-féléje is netflixre. Hogy az milyen fostalicska egy film. Belehoz valami hülye transzcendenciát, meg vallást, szektát, brrr.

Legutóbb 'erőlködve' kerestem egy filmet; tegnap viszont a film talált meg engem :)

Persze láttam már, de tényleg ezer éve. Valamelyik csatornán bekapcsolódtam és elég rendesen beszippantott A bárányok hallgatnak. Jöhet a többi rész :ok:


Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

Oppenheimer

Kezdjük azzal, hogy hosszú, de azt mindenki tudja, hogy három óra. Mozi nem feltétlen ideális, ugyanis nem tudod megállítani a vetítést (hiába akartam rányomni, hogy pause...). Ha kimész 2-3 percre, kiestél, itt résen kell lenni, minden jelenet fontos. Mielőtt azt gondolnád, bemutatják az atombomba részletes építését, utána a komplett robbantást, nagy CGI-orgia, akkor tévedsz. A film fő jelenetei ráadásul nem is tartalmaznak CGI-t, szóval ez nem egy Transformers-eposz. Nem meglepő, ha a Port.hu-n a magyarok 7.3-ra értékelték. Egyfelől, nem szeretjük a hosszú filmeket, amiben ráadásul gondolkozni kell, résen kell lenni.

Ez nem a mi világunk, de ami ennél is fontosabb, erre ne ülj be felkészületlenül. Ha nem tudod, kicsoda Heisenberg, Bohr, Teller vagy épp Szilárd Leó, nem hallottál a spanyol polgárháborúról és még sorolhatnám, akkor ezt el kell engedni. Elmondom miért: mert túl tömény lesz, túl sok infó lesz és a felét sem fogod megérteni, hiába van nagyjából kibontva. Ezt most lehetne ilyen nagy nagyzolásnak venni, hogy én csak egy filmet akarok nézni, nem tanulni, de... megéri, nagyon is. Mert a másik fontos dolog, amiért a magyarok nem szeretik, Teller Ede szerepe, akit végre a helyén kezelnek. Rengeteg történelmi dolgot kibont, kapcsolatot tudósok és politikusok között, persze, van fikció is, de mikor már a sokadik műben látod ugyanazt a fikciót, akkor valószínűleg van némi igazságalapja (mint a Heisenberg - Bohr találkozónak, amit több alkotás is kibontott már és történelmi jelentősségű volt).

Próbálnak mondandót is kreálni a sorozatba, hogy gondolja el az ember, tényleg kell-e atombomba, érdemes volt-e bevetni és még megannyi kérdés. Megváltoztatta-e a világot, ha igen, akkor miben? Én egyet tudok, elkerülhetetlen volt a létrejötte - bevetését elkerülhették volna -, hiszen előbb vagy utóbb, de valaki feltalálta volna. Mindenki közel járt a maga módján (ezért is érdemes a norvég sorozatot megnézni a Heisenberg-szálról).

Az árnyék a szememben / Skyggen i mit øje


Netflix / 2021 / Szinkron és felirat / 99 perc / Háborús / IMDB: 7.3 / Port.hu: 8.8

A film megtörtént eseményt dolgoz fel, a Carthago hadműveletet, amely az egyik legnagyobb tragédia a szövetségesek szempontjából. Minden részletnek fontos szerepe van, ezért érdemes már az elejétől koncentrálni a filmre, mert később annak a bizonyos első és eléggé durva jelenetnek (amely abszolút beindítja a filmet), később még jelentősége lesz. Dániában járunk, Koppenhága behódolt az 1940-es évek elején a náci uralomnak, lakók a városban maradtak, élték az életüket, miközben a nácik a maradék kis ellenállást is felszámolják.

A Gestapo végzi a "munkáját", főhadiszállása pedig a Shellhus, vagyis a Shell-csoport dániai központja. Itt törik meg vagy végzik ki az ellenállókat. Erről értesülést szereznek a britek, viszont több bökkenő is akad:
  • A Shell-ház padlására telepítik a fogvatartott ellenállókat, pajzsként használva őket
  • A fővárosban, nehezen megközelíthető helyen van, radar védi a betolakodó gépektől Koppenhágát
A brit légierő ezért őrült akciót akar, ami nem feltétlenül úgy sül, ahogyan eltervezték, több hiba is becsúszik, így lesz tragédia az elvileg Gestapo-felszámolásból. Maga a film lehetett volna még ennél is jobb (főleg a végéhez közelítve), de összességében nem lehet rá panasz.



Itt pedig az egyéb kiegészítő cikkek/videók, ha valaki többet akar tudni a témában:
https://lemil.blog.hu/2011/06/07/a_carhago_hadmuvelet
https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Carthage


Ez nagy királyság lesz :smitten:


Reptile - Hidegvér (netflix)

Hatalmas csalódás, ettől mindenképpen többet vártam. Egyrészt hosszú, unalmas, bántóan kiszámítható; másrészt Alicia Silverstone látványa is arra emlékeztetett folyamatosan, hogy hogy repül az idő ;D 

Nowhere (netflix)

Itt nagyon alacsonyan voltak az elvárásaim, ahhoz képest egész jó volt.

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

Barbenheimer megvalósult


Dűne 2

Kiherélt sztorin túl a látvány és moziélmény az ütős volt.


Idézetet írta: TiB Dátum Tegnap - 09:13:02Dűne 2

Kiherélt sztorin túl a látvány és moziélmény az ütős volt.


Popcorn is fogyasztva volt?