Robmiller's bet-diary

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#30 június 02, 2018, 20:52:47, robmiller
NB1
19:00
Honvéd - Vasas
Vasas +1.5 hendikep @1.30
3:1
8/10

Mindkét csapat számára komoly téttel bír a mérkőzés! A Vasas a bennmaradásért küzd, míg a Honvéd az EL-ért. Az idei szezonban mindkétszer az angyalföldiek tudtak nyerni, meglepő módon egy alkalommal nagyon simán. Szóval ez reményt adhat a piros-kékeknek a mindent eldöntő 90 percre. Elmondható, hogy a Vasas az utóbbi években a Honvéd mumusává nőtte ki magát. A vendégeknél Burmeister, James és Murka játéka kérdéses, míg a Honvédnél nem tudunk sérültekről, vagy eltiltottakról.
Supka Attila talán némiképpen változtathat megítélésén, ha beevezi ezt a Honvédot az EL-be. Továbbra sem tartom jó szakembernek, sőt! Az EL-indulás pedig azért segíthetne a Honvéd helyzetén, mert felrebbentek olyan pletykák, hogy a szezon végén a csapat gólvágója, Davide Lanzafame és Eppel Márton is eligazolna. Márpedig a Honvéd szekerét idén is ez a két játékos görgette előre. Véleményem szerint nagyon feszült meccs lesz, a bukik overt várnak, viszont szerintem pont, hogy under lesz belőle. Egygólos meccset várok, ahol a meccs jelentős részében defenzíven, odafigyelve fognak játszani a csapatok. Próbálnak majd a másik hibájára alapozni. Aztán ahogy telik az idő, úgy lesz egyre nagyobb a teher, s a támadási kényszer főként a Vasason, amit a Honvéd akár kontrákkal operálhat majd. Ha is kikapnak az angyalföldiek, ami messze nem biztos a közelmúltból kiindulva, akkor sem lesz közte egynél több!

Személy szerint örülnék, ha ők lennének az egyik kieső. Kezd a liga nagyon elpestiesedni. Jön fel az MTK, cseréljenek egyet. Kell a vidék a magyar focinak! Bár nem a Mezőkövesd, Balmaz, Felcsút trió....Békéscsaba, Zalaegerszeg, Nyíregyháza vagy Pécs négyesnek jobban örülnék már csak nézettség szempontjából is...

Haladás - Mezőkövesd meccsen 1-1 ponttal mindkét csapat remekül járna. Szerinted mennyire fognak rámenni a csapatok a biztos bennmaradást érő döntetlenre?

Idézetet írta: LFCfanBoti Dátum június 02, 2018, 08:43:23
Haladás - Mezőkövesd meccsen 1-1 ponttal mindkét csapat remekül járna. Szerinted mennyire fognak rámenni a csapatok a biztos bennmaradást érő döntetlenre?

Szerintem rámennek. Pláne, hogy ezzel egyikük sem reszkírozik. Szimplán az X-et azért nem tenném meg (múlt héten főoldaliban a Vasas-Haladásra X-et ajánlottam...persze, hogy a 92. percben ment el...szóval lehet ez nálam most leginkább egy fájó emlék miatt van...), hátha van akkora troll valamelyik, hogy a végén lő egyet  ;D Inkább undereznék. Nem hiszem, hogy kiköpik a melegben a belüket egy olyan utolsó fordulóban, ahol a kezdeti eredmény, azaz a 0:0 is rohadtul megfelelő lenne mindkettőjük számára. Mivel mindkét csapat az ősszel toronymagas kiesőként volt aposztrofálva, mind Hippre, mind pedig Kuttorra megmentőként fognak nézni az adott városban. Jó, Szombathelyen talán ezt az új stadionnal magyaráznák, de akkor is...

#33 június 02, 2018, 18:24:29, robmiller
Superettan
16:00
Norrby - Brage
X2 @1.53 2:0
7/10

Megmondom őszintén ez a fogadás háttérismeret nélkül köttetett. Eleve nem egyszerű a főoldali Allsvenskan előzetesekhez használható infokra vadászni a svéd oldalakon, hát még a másodosztályra. A tétet tehát statisztikai alapon tettem. Eleve a Bragenak jobban megy a bajnokságban, míg a hazaiak szopórolleren leledzenek. Ami feltűnő, hogy az utolsó négy hazai meccsüket sorban blamázták, míg a Brage elég szívós idegenben. Természetesen - ahogy lenni szokott - benne van a pakliban, hogy most támadnak fel a hazaiak, már csak azért is mert én ellenük tettem. Viszont ha Fortuna picit kegyes, legalább egy döntetlent kihoz ebből a meccsből számomra.

Bejött amit írtam...olyan gyönyörűen elszállt, hogy csak na...

#34 június 02, 2018, 20:52:17, robmiller
19:00
1. HNL Osztályozó
Varasd (Varazdin) - Istra 1961 1:0
DNB 1 @1.50
6/10

Horvátoknál is ma ér véget hivatalosan a szezon. A 10 csapatos bajnokságban a Cibalia már kiesett, viszont a 9. helyen végzett Istrára kemény osztályozó meccs várt a másodosztály ezüstérmese, a Varasd ellen. Az első meccsen az élvonalbeli csapat 3:1-re ugyan nyerni tudott, viszont kőkemény túra vár rájuk. Az idegenben lőtt gól sokat érhet a hazaiaknak, bár valószínűleg bosszankodtak a meccs után, hiszen a 11. percben 0:1-re vezettek.
Az Istra egyébként kemény túlélőnek számít, mivel az elmúlt 5 évben ez a már a 3. osztályozó meccsük, s eddig mindig sikerült kivívniuk a bennmaradást, igaz legutóbb, két a Sibenik ellen két 1:1-es döntetlen után, a hosszabbításban kerekedtek hazai pályán felül.
Kíváncsi vagyok mi lesz az idei forgatókönyv, mivel a Varasd a másodosztályt tekintve kőkemény csapat hazai pályán, s az Istra pedig pocsék volt idegenben. Ha a magyar viszonyokból indulok ki, akkor olyan brutálisan nagy különbség szerintem nincs az élvonal alsóházi, illetve a másodosztály felső házi csapatai között. Ezt alátámasztja a két csapat keretértékének a különbsége is. A Varasd papíron 3,03 millió eurót ér, míg az Istra 4,95-öt. Nem tudom, bár ezen a szinten nem kevés az a 2 millió eurónyi összeg, véleményem szerint nem is olyan hú de nagy különbség.
Úgy vélem, hogy ha nem is jut fel a Varasd, otthoni környezetben verhető ez az Istra az előzményekből kiindulva.

#35 június 06, 2018, 20:53:56, robmiller
Barátságos meccs
19:00
Fehéroroszország - Magyarország
Lőnek gólt a magyarok @1.44 1:1
7/10

A Leekens-féle magyar csapat a fehéroroszokhoz utazik felkészülési meccsre. A belga kapitány eddigi mérlege két zakó, mindkettő hazai pályán. Egyre mélyebbre zuhanunk az EB óta, s sok bizodalmunk nincs szerintem az ősszel kezdődő EB kvalifikációk terén sem. A világranglistán a fehérorosz válogatott jóval mögöttünk van, s jelenleg a 79. helyet foglalják el. Neves játékosuk nincs, mint pl. a korábban Hleb, és úgy tűnik, hogy annak ellenére, hogy sosem voltak jók, most a szokottnál is gyengébb színvonalat képviselnek. Sajnos a magyar válogatott esetében eszemben sincs így magunkra tenni. Az andorrai, kazahok elleni cumik megmutatták, hogy minket aztán bárki képes elkapni. Szerintem valahogy ehhez így állnak hozzá a fehéroroszok is, s bátrabb focival számolok részükről hazai pályán, egy tét nélküli meccsen. Ezt akár mi ki is használhatjuk, s nagyon kéne egy győzelem, mert már most nem veszik komolyan ezt a csapatot, illetve szakmai stábot. Kíváncsi vagyok mit alkotunk, annyi bizodalmam van, hogy legalább egyszer betalálunk az ellenfél kapujába.

#36 június 09, 2018, 21:34:59, robmiller
Barátságos meccs
17:30
Magyarország - Ausztrália 2 0.0 AH @1.55 1:2
8/10

A jelen pillanatban kilátástalan koncepciót követő magyar válogatott a VB résztvevő ausztrálokat látja vendégül. A héten játszottunk egy kínkeserves 1:1-et Fehéroroszországban, viszont Elek Ákos meccs utáni nyilatkozata hűen tükrözte a mostani, gondterhelt helyzetet nemzeti 11-et illetően. Amellett, hogy az ausztrálok a világranglistán is jobb helyen állnak (36. hely, mi 51-ek vagyunk), a játékoskeretük is véleményem szerint erősebb. A "Kenguruk" a VB C-kvartettjében kaptak helyet a franciák, Dánia és Peru mellett. Edzőjük a holland Bert van Marwijk, aki valószínűleg a németalföldi foci-kultúrában nevelkedve az offenzív foci híve. Bár a csoportból a továbbjutásuk meglepetés lenne, azért Peruval és Dániával akár fel is vehetik a versenyt. Mindez most lényegtelen. A lényeg, hogy szerintem - ha nem is mérföldekkel - de előttünk járnak. A játékosaik többsége Európa másodvonalú bajnokságaiban szép számmal ott vannak. Több player tolja az angol Championshipben, de holland és német élvonalbeli játékosaik is vannak. Két legnagyobb nevük a Huddersfieldben szereplő Mooy és a kiöregedő Cahill, aki perpillanatban a Millwallban vezet le (?). Óriási meglepetésnek tartanám, ha nyerni tudnánk, de még a döntetlen is nekünk lenne kedvező eredmény.

#37 június 12, 2018, 15:06:18, robmiller
Barátságos meccs
20:45
Belgium - Costa Rica
Belgium nyer és nem kap gólt @1.66 4:1
5/10

VB előtti főpróbaként a belgák Costa Ricával mérkőznek. Klasszis különbség van a két csapat között. Míg sokan a belgákra akár titkos favoritként is tekintenek, addig a 4. legszerényebb keretértékkel rendelkező Costa Ricának a csoportból való továbbjutás is szenzáció lenne. Mindemellett a belgák hazai környezetben az utóbbi időszakban nem igazán kapnak gólt sem, míg a közép-amerikaiak idegenben nem igazán találnak be, ha megnézzük az elmúlt válogatott meccsek eredménysorát. Nem igazán tudom, hogy a vendégeknél a Betisben játszó Campbellen kívül ki lehet majd veszélyes Courtois kapujára. Kompany biztosan nem játszik a védelemben, viszont van olyan mély a hazaiak kerete, hogy meg se látszódjon a hiánya. Azért az Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen, Meunier kvartett sem egyszerű...még ha tartalékosan is állnak fel a belgák - amit kétlek -, akkor sem kérdés a hazai. Meg is lepődtem, hogy a bet365-nél 1.22-ért adják. 1.10-re saccoltam. Viszont inkább kevesebb téttel a nagyobb szorzót rejtő opciót választottam, hogy Belgium nem kap gólt. Ha ez tétmeccs lenne, erősebb téttel tolnám, de mivel felkészülési meccs, azért találhatnak egyet a vendégek.

#38 június 12, 2018, 19:47:48, robmiller
Superettan
19:45
GAIS - Örgryte
2.5 over @2.05
6/10

Rühellem a svéd másodosztályt, mert mindig megszopatnak, de most túljárok az eszükön. Eddig mindig a statokat bújva tettem a tippet, aztán mindig bukta volt. Most néztem, hogy ez a két banda az utolsó 5 egymás elleni ütközetükön is három alkalommal 0:0-t játszott, s utoljára még 2015-ben tudtak lehozni egy overes csörtét. Ráadásul a GAIS otthon sem lövöldözi a gólokat, viszont az Örgryte rendbe betalál. Normál esetben azt mondanám, hogy undert kell idepakolni, viszont általában mindig az ellentétje történik, így kipróbálom az overt kövérebb oddson, hátha...

Szétszedték a kapukat...félidőben 2:3 ;D

#39 június 13, 2018, 18:26:09, robmiller
Román 1. Liga
16:30
Chindia T. - Voluntari
BTTS @2.10 1:0
5/10

Élőben teszem a tippet, mert lemaradtam a kezdésről. Román osztályozó, amit hazai pályán 1:0-ra nyert a Voluntari. Viszont az első meccsen nem játszott abszolút mezőnyfölényben, s akár rázós is lehet a visszavágó, mivel a Chindia hazai pályán többnyire vállal egy gólt, amire mindenképpen kéne válaszolnia az élvonalban maradni kívánó vendégeknek. Nem erős tipp, de hátha...

#40 június 14, 2018, 08:35:50, robmiller
Izland Pepsideild
20:00
Vestmannaeyjar - Valur
Lő gólt a Vestmannaeyjar @1.50 0:1
6/10

Az éllovas vendégségbe látogat a tabella 9. helyén álló hazaiakhoz (ki nem írom többször a nevüket). Egymással rendre gólgazdag meccseket hoznak tető alá a közelmúltban, s a hazaiak leginkább otthon gólerősek. Hátha most is betalálnak a Valur kapujába.

#41 június 14, 2018, 18:52:15, robmiller
Világbajnokság
17:00
Oroszország - Szaúd-Arábia
Szaúd-Arábia szögletek 2.5 over @1.80 2 db
6/10

Mai napon végre megkezdődik a világbajnokság. A nyitónapon a házigazda oroszok Szaúd-Arábiával mérkőznek! Csercseszov fiainak kötelező a győzelem, hiszen a közel-keletieknél már csak erősebb ellenfelek jönnek velük szembe Egyiptom és Uruguay személyében. Óriási blama lenne tehát még az X is hazai részről. Így minden bizonnyal a kezdettől fogva offenzív orosz focival számolhatunk, s valószínűsíthetően a szerényebb képességű kerettel megáldott arabok a védekezésre fognak összpontosítani, s kontrákkal operálni...talán ilyen labdaszerzésből kiinduló támadás végén össze tudna hozni legalább 3 szögletet 90 perc alatt. A szorzó nem rossz rá, érdemesnek találtam bepróbálni.

#42 június 14, 2018, 21:05:54, robmiller
Superettan
19:00
Halmstad - Helsingborg
BTTS @1.70 2:1
6/10

A pár nappal ezelőtti Superettan fogadáson felbuzdulva ismét a gólok piacán maradok. Felsőházi rangadóra kerül sor a VB árnyékában, ahol a 3. pozícióban álló Helsingborg a tavaly élvonalból kiesett, 5. Halmstadhoz látogat. Mindkét csapat jó formában található, s ez a hazai, illetve vendégszereplésekre is igaz. A Helsingborg rendre lő egyet idegenben, s a Halmstad sem fukarkodik találatokban a hazai publikum előtt. Bízom benne, hogy nem unalmas, gólnélküli vagy egy gólos meccs lesz, hanem mint a GAIS-Örgryte csörte esetében már a félidőig szétrúgják a kapukat!

#43 június 15, 2018, 16:48:16, robmiller
Világbajnokság
14:00
Egyiptom - Uruguay
Lesek száma 3.5 over @1.72 2 db
6/10

Böngészgettem a neten, hogy vajon viszonylag elfogadható szorzón mit lehetne megjátszani a torna második meccsére. Suarez kapcsán pedig egy tavaly ősszel megjelent érdekes cikkre bukkantam a Marca oldalán. A cikk szerint az uruguayi csatár nemcsak a La Liga tekintetében, hanem több topbajnokság összevetésében is első helyen áll a leshelyzetek statisztikájában. Korunk Inzaghija tehát sokszor hajlamos beragadni a védelem mögött, vagy éppenséggel a védelem mögé való befutásai sokszor pár ütemmel korábbiak, mint az érkező kulcspasszok.
Egyiptom ellen minden bizonnyal offenzívek lesznek az uruk, hiszen Salah játéka erősen kérdéses, s ha ezt a csörtét behúzzák a dél-amerikaiak nagy valószínűséggel a továbbjutás is meglehet, hiszen a rémgyenge szaúdiak aligha okoznak nekik majd fejfájást. Bízom benne, hogy néhány támadásuk során lendül majd a partjelző zászlaja...s az sem lenne gond, ha a "Fáraók" oldalán is láthatnék néhány ilyen jelenetet.

#44 június 15, 2018, 18:55:55, robmiller
Világbajnokság
17:00
Marokkó - Irán
X2 @1.61 0:1

Ez sem egy bitang fogadás, de két hasonló játékerőt képviselő csapat meccsén, nehogy már 1X-nél 1.29-ért Marokkóra pakoljak. Elég döntetlenszagú nálam ez a meccs, akkor már billenjen Irán felé a mérleg nyelve.