Várda64 pókeres naplója a 2015-ös esztendőre

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Erő, izom, C-vitamin Sporttársaim!

Bő 1 év kihagyás után úgy döntöttem újra "tollat ragadok" és naplózgatni fogom a pókeres eseményeimet. A napló címéből is kiderül, hogy ezzel a pár nappal már nem foglalkozom ami hátra van az esztendőből, hozzácsapom 2015-höz.

Ami a játékokat illeti jelentős változást nem tervezek, továbbra is MTT-ken és 6 fős SnG-ken fogok indulni. A Cash game elég távol áll tőlem, ezért ezt tényleg csak ritkán játszom. Ezt inkább csak pontgyűjtésre fogom használni és ez az esetek 90%-ban Omaha PL lesz.

Termeket tekintve továbbra is maradok az ipoker hálózatnál (Expekt, Paddy Power esetleg bet365), de nem kizárt, hogy néha-néha elkalandozom majd más irányba is. Tudom, hogy sokakban vegyes érzelmeket vált ki az ipoker, de ha számításaim nem csalnak, akkor én ennél a hálózatnál plusszban vagyok. Ráadásul nem is tartom magam egy olyan istentelenül képzett játékosnak, így a sok hülye között még egy elfér.  ;D

A bankrollal különösebben nem fogok foglalkozni. Ha lesz pénzem játszom, ha nem lesz pénzem nem játszom. Munkanélküliként ez ennyire egyszerű tud lenni. Persze azért mindig igyekszem majd egy kicsit tartalékolni hogy legyen, de láttunk mi már karón varjút megdögleni....

Bevezetésként talán ennyi.

Természetesen az eltelt időszakban is játszogattam több-kevesebb sikerrel, de ezzel már ne foglalkozzunk, mert ez már történelem.
Tegnap viszont játszottam, mert időm és kedvem, na meg egy kis pénzem is volt hozzá és a csatolmány bizonyítja, hogy megérte a "fáradtságot". Az utóbbi időben rákattantam az ilyen kisebb versenyekre. Úgy tapasztaltam itt több a sanszom a nyerésre, vagy legalábbis a pénzbe érésre és nem is kell egy fél napot "egy picsán" végig űlni. Ami még kifejezetten tetszik ezekben a versenyekben az az, hogy a bő másfél órás késői regisztráció lejártával, már az indulók 50%-a elhullik. Tehát ha addig az ember ügyesen használja ki a lehetőségeit, akkor menthetetlenül pénzbe ér. Így jártam én tegnap. Menet közben voltam CL is, de mikor jött egy kisebb hullámvölgy, akkor is higgadt tudtam maradni és benntartottam magam a top10-ben. FT-ra 7. helyen érkeztem és a többiek játékát látva tudtam, hogy türelmes játékkal a dobogót megcsíphetem. HU-ra úgy érkeztünk, hogy ellenfelemnek több mint háromszor több zsetonja volt mint nekem. Az állandó all-injei ellenére itt is türelmesen kivártam a megadó lapot, majd miután sikeresen behúztam két-három leosztás után fogadtam volna a gratulációját, ha nem egy bunkóval kerültem volna össze. Na sebaj, ez legyen a legnagyobb bajom.

Este MTT-n még volt egy tétova kísérletem, de nem igazán kellett volna erőltetnem. Kiesés után még egy 5€-s SnG-t vállaltam, s mivel azt sikerült megnyernem, így az estét is sikerült plusszban zárnom.

Összességében a tegnapi napról elmondható, hogy

Sose legyen rosszabb!



GL!  :cya:

B.Ú.É.K. Sporttársak!

Ezt a naplót játéktól függően azért megpróbálom legalább heti rendszerességgel vezetni. (persze ha nem játszom akkor nincs mit írni...)

Lássuk mi történt a legutóbbi jelentkezésem óta.

Az év hátralévő részét pontgyűjtéssel töltöttem, mert mindenféleképpen szerettem volna megtartani a már megszerzett VIP3 szintemet. Sikerült, de ezt kb. 8€-m bánta. Még így is azt mondom, hogy nekem megérte. Több előnyöm származik a szint megtartásából, így erre mentem rá decemberben.

Az új esztendőt másodikán kezdtem majdnem nulláról, de mégsem nulláról. Hogy miért nem? Mert volt két jegyem a €2000 Friday Feeling versenyre.
És itt egy jó tanács azoknak akik játszanak ipokeren és rendelkeznek Skrillel, vagy más internetes pénztárcával:
Én a múltkori összeget majdnem teljes egészében kiutaltam, majd X összeget újra befizettem. Mellé még játszogattam is egy kicsit és ennek az eredménye a két token.

Ezen a versenyen az indulók számától függetlenül 72 főt fizetnek ki az alábbi formában: FT kp-t kap, 10-62-ig 20€ tokent, 63-72-ig 10€ tokent kap. Nekem sikerült a 22. helyezésemért egy 20€-s jegyet nyerni. Ezzel gyorsan beültem egy 1000€ GTD 6MAX versenyre, ahol éjjel 2-re "visítva" de becsusszantam a fizetős helyekre. 12. lettem 31€-t nyerve. Késői óra ide, késői óra oda az adrenalin olyan szinten dolgozott bennem, hogy aludni úgysem tudtam volna, így még kerestem egy gyors versenyt levezetésképpen. 2 euróért találtam is magamnak egy 300€ GTD Super Turbo versenyt ahol sikerült a 3. helyre beérnem, nyerve ezzel 39€-t. A "semmiből" egy íccaka alatt csináltam közel 70€-t. Ez azért nem rossz.
Természetesen kiutalás-visszafizetés-kis játék és mára már rendelkezem egy €100K Depositors FR Series #1 versenyre szóló tokennel, mely 18:00-kor kezdődik. Itt €25K az összdíjazás és indulók számától függetlenül 1692 főt fizetnek ki. Megfigyeléseim szerint aki a késői nevezés utolsó pillanataiban nevez be és utána kiül az is pénzbe szokott érni. Magyarul 2.50€-ért nem kell csinálni semmit. Mondjuk én ha lehetőségem van nevezni akkor játszom, de 540. hely körül volt a legjobb helyezés amít sikerült elérnem. Igazából vérmes reményeket nem is fűzök én ehhez a tornához, de sose lehet tudni...

Összességében az év kezdésről elmondható, hogy "sose legyen rosszabb!" és bízom a sikeresebb folytatásban.  ;)

GL!  :cya:

A lehető legjobbkor néztem vissza az oldalra Mester :) Szép eredmények, gratulálok, továbbiakban is hasonlóan jó évet - én követni fogom ;)

" A river legyen velünk!"

Baráti körömben gyakran így köszönünk egymásnak, főleg egy-egy verseny előtt legyen az akár élő, vagy online. Nos, sajnos mostanában a river nagyon csúnyán megtréfál engem. Kifejezetten biztató versenyeimet teszi tönkre. Sajnos ez is a póker része és ezt az ember vagy tudomásul veszi, vagy másban (másokban) keresi a hibát. Én inkább maradok az első csoportnál.
A csatolmányba a két legdurvább egyben legfájóbb esetemet tettem fel. Elemezgettem, de úgy érzem különösebben túl nagy hibát egyik esetben sem követtem el. Adott pillanatban szerintem jól játszottam meg mind a két lapomat, de az építő jellegű kritikákat szívesen fogadom, hisz abból is lehet tanulni.

Minden esetre a történtek után kicsit kivontam magam a forgalomból, még mielőtt kezdtem volna tendenciát felfedezni a dolgok hátterében. Úgy gondolom jobb ezt egy kicsit ülepíteni magamban, hogy utána újult erővel nekikezdhessek a következő versenynek.
Csak,

a river legyen velünk!
;)



GL!  :cya: