Könyvek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


 A sportfogadáshoz szorosan kapcsolódóan: A Four Four Two ajánlásában magyar nyelven.

Szerző Declan Hill: BUNDA

Futball és szervezett bűnözés alcímmel 378 oldalon rendkívül izgalmas, olvasmányos formában mutatja be a sok milliárd dolláros törvénytelen szerencsejáték piacot.
Külön érdekessége a könyvnek, hogy az író önmagát felfedve kért és kapott interjúkat bundaszervezőktől, bundázó játékosoktól, beleértve világbajnoki mérkőzéseket is!

Idézetet írta: afrikailajos Dátum szeptember 07, 2013, 12:12:22
vehetne fel irói nevet, P.Howard, stb mintájára...
lehetne mondjuk : SZOPÓSI NIKOLETT :D ;D

Az angol nevek jobban hangzanak és ugye az sem jó, ha az írói "álnévből" kitalálható az eredeti név, így én a jól hangzó PINA TURNER-t ajánlom!

Idézetet írta: Chessmaster Dátum szeptember 12, 2013, 08:56:00
A sportfogadáshoz szorosan kapcsolódóan: A Four Four Two ajánlásában magyar nyelven.

Szerző Declan Hill: BUNDA

Futball és szervezett bűnözés alcímmel 378 oldalon rendkívül izgalmas, olvasmányos formában mutatja be a sok milliárd dolláros törvénytelen szerencsejáték piacot.
Külön érdekessége a könyvnek, hogy az író önmagát felfedve kért és kapott interjúkat bundaszervezőktől, bundázó játékosoktól, beleértve világbajnoki mérkőzéseket is!
Én olvastam ezt, elég gyenge szerintem.:-((

"– Jól értettem, hogy a Fradiról van szó? Valaha nagyon erős csapat volt, gyerekkoromban egyszer én is láttam őket: egy döntetlent csikartak ki a Nyékládházi Olajütőktől. Bár igaz, hogy mi tartalékosan álltunk fel, mert épp napraforgó szezon volt. A Fradi ma is egy jól bevezetett név a szakmában?
– Valaha a legjobbak közé tartozott és túlzás nélkül el lehet mondani, hogy ma is kevés erősebb együttes van nála a IX. kerületben.
"

"Túl a hulladéktelepen, az alkalmi munkások latrináin és a személyzeti osztályon, egy rozzant oldalépület állott. Kapuján egy tábla lógott: ,,Second Foot. Használtjátékos-böngészde, jó karban levő kapusok, védőjátékosok és csatárok – féléves garanciával. Irtózatos árleszállítások, ennél csak az olcsóbb, ha nem vásárol semmit!""


Moldova György: A néma súgó

http://dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?offset=1&origOffset=-1&docId=964&secId=93402&qdcId=3&libraryId=-1&filter=Moldova+Gy%C3%B6rgy&limit=1000&pageSet=1

1+1-be ez egy elég jó ajánlat. Ízlés szerint lehet keverni: Döme, Niki, Gyuri; ó micsoda buli ;D

Nálam lehet a Gyuri, Döme páros lesz a befutó; Klapkától megtudom, hogyan gazdagodjak meg; Détáritól pedig, hogy hogyan verjem el :D

Végh István: "Miért beteg a magyar futball?"

"A sport nemcsak játék, de társadalmi ügy is, különösképpen az a legnagyobb közönséget vonzó sportág, a labdarúgás.

Végh Antal, a jeles elbeszélő és színpadi szerző, számos izgalmas szociográfiai mű írója a mai magyar labdarúgás - áldatlan - helyzetét boncolja."

A kiadás éve. 1974  Oldalszám:174

http://www.regiostart.hu/pdf/200610/11.pdf




Ehh..



"Bunkó vagyok. Egy sötét tapló, egy nagyképű majom.
Édes istenem, hányszor hallottam ezt vissza magamról!
Tinédzserkoromban talán zavart volna, ha vadidegenek bírálnak, ma már hidegen hagy, pedig a neten aztán ömlik a mocsok. Nem csak rám, nem csak a futballunkra – mindenki célponttá vált.
Nem azért írok könyvet, hogy megváltoztassam a rólam kialakult képet. Holott az ismerősök mindig mondják: Sanyi, te egyáltalán nem olyan vagy, mint azt gondolják az emberek! Még Betty, életem párja sem akart velem szóba állni, amikor elkezdtem nyomulni rá, mondván, sok rosszat hallott rólam. Őt sikerült meggyőznöm, és immár egy tündéri kislányt nevelünk együtt.
Még csak 32 vagyok, de rengeteg minden van mögöttem: a Facebook-generációnak pusztán egy troll vagyok, akin nevetnek, ugyanakkor én büszkén tekintek a karrieremre. Nehezen tettem túl magam apám elvesztésén, de boldog lehetek, hogy megélte, amikor az egész stadion a nevemet skandálja a válogatott meccsén. Sokaknak nem a németeknek, az argentinoknak vagy a braziloknak lőtt góljaim ugranak be, hanem az, hogy ügyetlenkedem, vagy hogy kiállít a bíró. Azt viszont senki sem vitatja: szívvel-lélekkel játszom, küzdök, hajtok, mindig mindenhol.
Jól élek a futballból, de tudom, hol a helyem, sosem felejtem el, hogy egy hétköznapi lőrinci fiú voltam. Vagyok.
Szerinted nem így van?
Hát, azt is leszarom! "

http://new.ulpiushaz.hu/torghelle-sandor-a-levego-ura/


"Figyelmeztetés: ebbe a téma nem érkezett új hozzászólás legalább 120 napja."


Ideje írni bele.  ;D
Nem éppen sportfogadással kapcsolatos művek jönnek, viszont ajánlom mindenkinek, aki szeret olvasni.

El Sicario

Drogháborús könyv. Egy bérgyilkos szemszögéből meséli el a mexikői kartellek életét. Kicsivel több mint 200 oldal. Egy délután alatt simán le lehet nyomni. Film is készült a könyvből, de szerintem az nem lett annyira jó.


Matterhorn

Szerintem erről az ikonikus könyvről már hallottak jó páran. Egy vietnami háborút megjárt katona írta ezt a művet. Nagyon hosszú ideig készült a remekmű, de megérte a rá fordított idő. Egy század életét meséli el a háborúban. Szerintem az egyik legjobb háborús könyv azok közül, amiket olvastam. Eléggé hosszú olvasmány, de nem unatkoztam egyszer sem mikor olvastam.


A manipuláció művészete

Josef Kirschner könyve. Nem mai darab, de csak most jutottam hozzá. Nem egy hosszú olvasmány, viszont nagyon érdekes. Idéznék is rögtön az elejéből:
" A manipuláció az emberi együttélés elkerülhetetlen kísérője. A kérdés nem az, részt veszünk-e benne vagy sem, hanem az, hogy a manipuláció passzív áldozatai, vagy aktív haszonélvezői vagyunk-e."
Rettentően jól foglalja össze miért érdemes manipulálni, hogyan csinálja ezt mindenki (sokszor tudat alatt), és hogyan is tudjuk ezt mesterfokon űzni azért, hogy még sikeresebbek legyünk.




Pozzato, neked hány óra egy nap?  ;D

Idézetet írta: alexthebest Dátum február 16, 2016, 13:51:01
Pozzato, neked hány óra egy nap?  ;D
Sokan kérdezik.  ;D
Nem alszom túl sokat az biztos. Suli, munka, buli, fogadás, sorozat van itt minden. A titok nyitja, hogy jól kell beosztani az időt. Nem sok üresjárat van az életemben. Bár ezeket a könyveket nem mostanság olvastam (kivéve az utolsót), de igyekszem mindenre időt szakítani.

Azért bennem is felmerült a kérdés, hogy a sorozatok mellett még olvasásra is van időd? :redchug: Vagy a kettőt egyszerre csinálod?  ;D Oké, én is nézek sorozatokat, filmeket, olvasok is, de sorozatból töredékét láttam azoknak, amiket te végigdaráltál.  :P Bár ha három óra alvás elég....  :great: Kritikus (sorozat) más oldalon nem vagy? Esetleg a delfinek nyelvén is beszélsz? Vagy csak a sirályokén?  ;D

Olvasni meg sorozatot nézni például utazás közben is szoktam (napi 1 órát tuti utazom). Metrón, buszon, villamoson előveszem a könyvet és olvasok, vagy épp telón nézek sorozatot.
Általában azért szoktam így ömlesztve beírni a sorozat (és néha könyv) ajánlásaimat, mert ekkora felgyülemlik bennem annyi (vagy netalán eszembe jut amit régebben láttam), hogy tudja róla írni.
Van, hogy előadásokon is inkább könyvet olvasok, ha nem túl izgalmas az óra és a hátsó sorban ülök (és kötelező rajta részt venni  ;D).
Persze ezek mellett van időm bulizni, igaz akkor másnap nem vagyok túl aktív.  ;D


Mondjuk fogalmam sincs hány sorozatot láttam életem alatt, de ez a rajongás még kiskoromban kezdődött bőven.  ;D