Sportvilág és nem csak > Kézilabda fogadások

Női Kézilabda NB1 2020/21

(1/16) > >>

SPF Infó:
Női Kézilabda NB1 2020/21
Itt lehet beszélgetni a 2020/21-es női kézilabda NB1 eseményeiről.  :topbet_125:

LosGabos:
Összefoglaló azoknak, akik nem naprakészen követik a kézilabdát:

Ez lehet minden idők leghektikusabb NB I-es kéziszezonja

Az előző, félbeszakadt idény és a nemzetközi kupaindulásokkal való zsonglőrködés (nem az aktuális tabella döntött, hanem a 2018-19-es (!?) végeredmény) nem csupán a játékosok és a klubvezetőt idegeit terhelte meg, de a nézőkét is.

A liga most új ötlettel állt elő (ami később az MKSZ szakmai- és versenybizottsága is jóváhagyott): hogy ne legyen olyan káosz, mint idén tavasszal, a versenynaptár radikális megváltoztatásával 19 fordulót megrendeznek idén a női NB I-ben.

Az első (Győri ETO–Érd mérkőzésre) kedden, az idei utolsóra pedig december 30-án kerül sor. A további játéknapokról az MKSZ és a liga októberi egyeztetésein döntenek.

Ez persze segítheti a válogatott felkészülését is, a legoptimistább és legoptimálisabb, azaz koronavírus-mentes esetben tavasszal már olimpiai selejtezők, nyáron pedig a tokiói szereplés várhat a nemzeti csapatra.

Ugyanakkor a rendszer sérülékeny, elég, ha csak arra gondolunk, hogy a hétvégén Nagy László sportigazgató pozitív tesztje miatt a Veszprém-Kiel mérkőzés is elmaradt. Márpedig elég nehéz lesz száz százalékig megakadályozni, hogy minden csapat minden tagja egészséges maradjon.

Főleg, ha ezt még az MKSZ-nek sikerült megoldania: a szövetség hivatalos honlapján megjelent pénteki hír szerint ugyanis az egyik munkatárs Covid-tesztje pozitív eredményt hozott, így további intézkedésig az MKSZ otthoni munkavégzésre áll át.

Lázmérés, maszkhasználat, plexifal

A szövetség új egészségügyi protokollt vezetett be, amely alapján a szurkolók beengedése lázméréssel történik (csak a 37,5 Celsius-fok testhőmérséklet alattiak léphetnek be a csarnokba – kézfertőtlenítéssel és kötelező maszkhasználattal). A nézőket minimum 2 méteres távolságra kell tartani a pályahatároló vonalaktól, ahol ez nem megoldható, a nézőtéri szektorok megfelelő számú sorát üresen kell hagyni.

Kisebb távolságnál minimum másfél méter magas plexifalat kell felszerelni.
A mérkőzés hivatalos résztvevői és a nézők közötti fizikai kontaktus nem megengedett, így a meccsek utáni pacsizás is tilos.

Három nagyágyú harcol az érmekért

Hogy mi várható a bajnokságban? Afelől semmi kétség, hogy a Győri Audi ETO KC, a Ferencváros és a Siófok KC versenyfutása várható ismét.

A győriektől visszavonult Kiss Éva, Kari Aalvik Grimsbö és Katarina Bulatovic, valamint távozott Jana Knedlikova (Vipers), érkezett viszont két kapus, a francia Laura Glauser (Metz) és a norvég Silje Solberg (Siófok), illetve a jobbszélső Lukács Viktória (FTC).

A ferencvárosiaknál komoly mozgás történt, Lukács mellett távozott Danick Snelder (Siófok), Hornyák Dóra, Bánfai Kira (mindkettő Debrecen), Szemerey Zsófia (Mosonmagyaróvár), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Dunaújváros) és Emily Christensen (Molde). Érkezett viszont Alicia Stolle, Emily Bölk (mindkettő Thüringer HC), Kisfaludy Anett, Janurik Kinga (mindkettő Érd), Julia Behnke (Rosztov-Don), Angela Malestein (Bietigheim) és Kovács Anett (Békéscsaba).

A Győr és a Ferencváros a felkészülési időszakban kétszer is megmérkőzött egymással: előbb 34-31-re a Bajnokok Ligája címvédője győzött, majd az FTC 24-16-ra visszavágott.

A Siófokot a Moldéba szerződő Tor Odvar Moen után immáron Bent Dahl irányítja, Silje Solberg már említett győri távozása mellett Andjela Janjusevic (Gloria Buzau) és Kjerstin Solas (Bayaasen) sem maradt. Érkezett viszont két holland világbajnok, Laura van der Heijden (Bietigheim) és Snelder, mellettük a német kapus Dinah Eckerle (Bietigheim), a francia Tamara Horacek (Paris 92), illetve két magyar, Kiss Nikolett és Tóth Gabriella (mindkettő Érd) számít erősítésnek.

A csapat a felkészülés során Győrben is pályára lépett, és 29-27-re kikapott, azonban minden más meccsét megnyerte.

A lebonyolítás változatlan

A 14 csapat körmérkőzéses rendszerben játszik 26 fordulót, így alakul ki a végső sorrend, rájátszás ezúttal sem lesz.
Jelen állás szerint november 22. és december 30. között szünetel a bajnokság a norvég-dán közös rendezésű Európa-bajnokság miatt, ám a torna megrendezése a koronavírus-járvány miatt egyre bizonytalanabb.

Őrült Király:
Sportfogadás szempontból ki mit vár a mai forduló mérkőzéseitől, én a Balatonboglár győzelmével szemezek komolyabban, a Debrecen is jó lehet ma. A Szombathelynek pedig lehet keresnivalója Dunaújvárosban, a Győr meg 10 et 20 at simán közé tehet.

zsivany20:
NEKA-SZISE - Békéscsaba

Ez a NEKA+SZISE egyveleg, ami valójában NEKA, a SZISE csak a nevét (na meg az indulási jogát) adja, akár el is kaphatja ma a Békéscsabát... nem sok meghatározó játékos maradt Békéscsabán... Kapuban korábban volt egy rutinosabbnak mondható Balogh Juditjuk, aki már nincs itt, mezőnyben többek között egy extra Vukaljovic távozott (őt a DVSC vitte el most nyáron), ügyes fiatal szélsőjüket, Kovács Anettet a Fradi vitte el... a válogatott kerettag Kopecz Barbarát és a szélső Mézes Laurát Érdre csábították el... ahol egyébként a tavalyi vezetőedzőjük, Horváth Roland ténykedik majd...
A kicserélődő szakmai stáb mellett jött néhány új játékos is, de igazán meghatározó erősítést nem tudtak eszközölni... Nagyon nehéz dolga lesz idén a lila-fehéreknek, ha bent akarnak maradni...

A NEKA-t valamiért úgy érzem, bent fogják tartani valahogy... Mivel ez ismét egy rájátszás nélküli lebonyolítás (korábban volt alsó-, közép- és felsőházi rájátszás), így ez egyből egy létfontosságú ki-ki meccs! A fiatal NEKA-sok meglephetik a széteső békéscsabaiakat... Ezt nem csak én gondolhatom így, ugyanis a hazai kimenetel 2.28-as szorzója tegnap óta 1.85-re esett be... Én 2.10-nél kaptam el, szerintem valahol most állt be a reális szorzó, ezzel az 1.85-tel, nemtudom, esik-e még ez lejjebb... Lehet, hogy várnék így inkább valami élő szorzót...

Íme egy kis részlet a békéscsabai együttes honlapján olvasható egyik cikkből, ami érzékelteti a helyzetüket:

"Kedden a Győr-Érd (35-17) összecsapással hivatalosan is elrajtolt a K&H Női Kézilabda liga, ami pedig számunkra még ennél is fontosabb, hogy pénteken együttesünk is megkezdi bajnoki szereplését. Sőt, a sorsolás szeszéje folytán már az első fordulóban egy rangadó vár Vida Gergő tanítványaira, ugyanis az újonc Boglári Akadémia-SZISE csapatának otthonában kell helytállniuk lila-fehér lányainknak. Egyébként aktuális ellenfelünk, azaz a NEKA nem éppen szokványos módon szerezte meg első osztályú tagságát, hiszen hiába vezette hat fordulóval a vége előtt az NB/B nyugati csoportját, a vírushelyzet miatt a bajnokságot idő előtt végeredmény nélkül lezárták, így a feljutás lehetőségét is elvesztették a Bogláriak. Ebbe viszont a NEKA – akik egyébként ifjabb Kiss Szilárd vezetésével szinte a teljes ifjúsági válogatottat a soraikban tudhatják – nem nyugodott bele, és egyfajta kooperáció keretén belül egyesült azzal a Szent István gárdájával, akik éppen a pontvadászat lezárásának köszönhetően őrizték meg első osztályú tagságukat.  Ahogyan együttesünk is, amely nem kis túlzással egy teljesen más arculatú csapattal kezdi meg az idei NB1-es szereplést, hiszen összesen nyolc új kézilabdázó vette fel a munkát nyáron a békéscsabai egyletben. Név szerint a horvát balátlövő Tena Petika, régi-új hálóőrünk Mistina Kitty az Egerből érkező jobbátlövő Iván Emese, illetve öt fiatal kézilabdázó Borgyos Panna, Vámosi Panna, Szabó Dóra, Szabó Panna, valamint Andróczki Flóra. De természetesen az Előre utánpótlásából is többen felkerültek a felnőtt csapatba, így Bakonyi Dóra, Török Fanni, Bucsi Lili, Szabó Kamilla, Gyenes Imola és Bencsik Bojana akár már pénteken bemutatkozhat felnőtt első osztályú mérkőzésen. De a komplett szakvezetés is kicserélődött, ugyanis az Előre kispadján, pénteken debütáló Vida Gergő vezetőedző mellett, segítője Fábián Csaba és a kapusedzői posztra hat év után visszatérő Petrovszi György is új arc az idei szakmai stábban. Persze maradtak azért olyanok is, akik már az előző szezonban is lila-fehérben pattogtatták a labdát, ilyen csapatunk Szerb beállósa Jelena Agbaba is, akinek rutinjára és harcosságára rettentően szüksége lesz fiatal együttesünknek. Jelenával próbáltuk összefoglalni egy kicsit a felkészülési időszakot, illetve már előretekintettünk a pénteki összecsapásra is..."

Őrült Király:
Tippmixen még 2,10 a NEKA, én bepróbáltam egy 6-10 közötti hendit is 9 -es oddsért hátha... így szezon elején el lehet csípni szép szorzókat, amíg nem rajzolódnak ki határozottan az erőviszonyok.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése