Milyen lenne az életed Facebook, Instagram, Messenger, Whatsapp nélkül?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ha már a hétfői leállásnak ekkora jelentősége volt, akkor kíváncsiak vagyunk az itteni közösség véleményére is.

Mennyire befolyásolja az életeteket ezek a felületek? Tudtok élni pl. három napot nélkülük? Összedőlne a világ körületek, vagy simán meglennétek?

Csak őszintén!

Én akkor lettem netfüggő, amikor ezek még nem voltak népszerűek, ezért én sokszor észre sem veszem, ha nem működik. Sokan a közösségi hírfolyamból érik el mondjuk az Indexet, én organikusan, könyvjelző által. Ezt csak azért írom, mert a nyugdíjas édesapám felhívott hétfőn, hogy nincs internet nála. Ilyenkor én úgy tesztelem, hogy van-e, hogy Google-t megnyitom és valami teljesen egyedi szóra rákeresek, irgum burgum vagy bármi, amire nem kerestek rá. Voltak találatok most is, megnyíltak az oldalak, szóval a saját tesztem alapján volt internet. Aztán gyors kiderült, hogy üzenni akart valakinek facebookon, amire szintén rákeresve olvastam a hírt, hogy nincs facebook.

Nekem a közösségi oldalak leállása azért rémisztő, mert sokan így gondolkodnak: facebook = internet. Pedig ugye parányi szelete valójában a facebook, és mégis annyira elvonja az emberek figyelmét, hogy az lesz a teljes internet. Simán élek a kérdésben feltett három napot facebook nélkül, az internet hiányát viszont megérezném. Azon is túl tudnék lépni, mert van a saját videótékámban sorozat, film és a legfontosabb, az emberi anatómiáról, szaporodásról szóló dokumentumfilm is, de az internet tudna hiányozni egy ponton túl az biztos. Egyébként én mondtam a családnak, hogy a Pornhubon a szörös idős férfiak és kövér nős videók alatt nincsenek kommentek, ott tudjuk tartani a kapcsolatot.

Lehet ezt bagaterizálni, de ennyi erővel a Google "Gmail" is leállhatott volna, az meg már chasba nyúló
lett volna, nekünk is.

Arra is van alternatíva, minden és mindenki pótolható manapság, kivéve például az internetet, de annak egyes részei pótolhatóak. Gmail helyett bármely más levelező rendszer, google kereső helyett lenne másik stb, amire igény van, ott lesz másik, ha egy eltűnik.

Instagram, Whatsappom nincs (lehet azt sem tudom mi az). A Messenger az nem Facebookon belül van? A facebookra még a sportfogadás miatt regeltem valaki csak ott volt hajlandó kommunikálni de azt már nem használom, egy vércukormérő szenzoros csoportot látogatok mert ott tudok új szenzort rendelni :)

Azt hittem, több beírás születik majd :)
Én a facéra még az ősidőkben regiztem (talán még magyar felülete sem volt), a használatát egyáltalán nem viszem túlzásba, az utóbbi időben kb. heti 2-szer bejelentkezem, görgetek-görgetek, szánakozok, hogy mennyi baromságot írnak rengetegen, és elmenekülök. Kizárólag böngészőből jelentkezek be, alkalmazást nem használok, az új telefonomon elsők közt volt, amit letöröltem, másokkal együtt. (az előző - akkor - új telefonomról le sem lehetett törölni, szerencsére bejelentkezni nem akart sosem, engedte a böngészőből). Halál idegesítő, amikor pl. több kollégával voltam 1 irodában, és kb. 2 percenként hol ennek, hol annak csörög, zörög, csattog, csilingel, csörömpöl a telefonja, mert épp valaki lájkolt egy képet mondjuk, és rohanni kell megnézni. Amit legjobbnak tartok benne, hogy eseményeknek jó gyűjtőhelye, rendezvények (versenyek, ilyen-olyan napok stb. stb.) fb. oldalait, vagy utólag a rendezvényekről készült képeket, beszélgetéseket, egyebet meg tudom nézni, legtöbbet egy helyen.
A feleségem mondhatni kényszerből regisztrált (nincs egy ismerőse sem, még én sem :D ), levelezőn szerzendő újabb diplomájához az információáramlásnak ott van a kb. hivatalos csoportja. Az ő mondása, ami nagyon tetszik nekem, és igazat adok neki, hogy azért regisztráljak, hogy azt nézzem, hogyan élnek az emberek online??

Az instára nem vagyok regizve, nekem nincsenek pezsgőzős, pálmafás, tengerpartos, örökké vigyorgós képeim százszámra, hogy mutogassam őket, ami arra érdemes, arra ott a facebook, elég az. Másokat nézegetni meg nem regisztrálok, azért, hogy értesítést kapjak, hogy pl. Vajna Tímea vagy Cristiano Ronaldo (vagy akit akartok) mikor tett fel éppen új képeket a meglévő ezer ugyanolyan mellé?

Hogy őszinte legyek, a Whatsappot én sem tudom, hogy mi...


Idézetet írta: flamman Dátum október 07, 2021, 11:17:09
Az ő mondása, ami nagyon tetszik nekem, és igazat adok neki, hogy azért regisztráljak, hogy azt nézzem, hogyan élnek az emberek online??

Ez a megfogalmazás nagyon tetszik nekem is. Meglátásom szerint, aki így látja, az elégedett a saját életének jó és rossz részeivel is, nincs benne az a komplexus, hogy mások életét nézve feledkezzen el a sajátjáról, és ez lenne a normális, egészséges hozzáállás.

Én külföldön találkoztam a Whatsappal, lényegében olyan mint a Viber, telefonszám alapú chat szolgáltatás. Azért írtam a külföldet, mert nekem például Angliában, Hollandiában vagy akár Máltán is, elég sokszor volt, hogy a Whatsapp felhasználójukat akarták megadni üzleti vagy épp magán területeken is, mint kapcsolattartási formát.