Mindenféle "zagyvaság" > Lecsó

R.I.P.

(1/104) > >>

Milán:
Elhunyt a legendás futballszakember, Illovszky Rudolf

Kedd hajnalban elhunyt Illovszky Rudolf, a labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A 86 évet élt szakembert, aki két időszakban is irányította a nemzeti együttest, pénteken szállították a budapesti Szent Imre Kórházba, ahol tüdőgyulladással az intenzív osztályon kezelték.

Illovszky háromszor játszott a válogatottban, s még aktív futballistaként kezdett el edzősködni a Vasas serdülő csapatánál. Játékosként is az angyalföldi klubot erősítette, 270 bajnoki mérkőzésen 87 gólt szerzett.

Kétszer volt szövetségi kapitány – 1966 és 68 valamint 1971 és 74 között –, s az ő irányításával lett ezüstérmes a válogatott az 1972-es müncheni olimpián, illetve negyedik ugyanebben az évben a belgiumi Eb-n.

Az angyalföldiekkel edzőként kétszer nyert Közép-európai Kupát, négyszer pedig magyar bajnokságot. Érdemei elismeréseként 2002 óta az ő nevét viseli a Vasas Fáy utcai stadionja.

Illovszky Rudolfot az angyalföldi klub, a XIII. kerületi Önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti. Temetéséről később történik intézkedés.

(forrás: NSO)

Latzka:
A magyar foci egyik legszimpatikusabb, legtiszteletreméltőbb egyénisége volt. A Vasas volt a mindene. Nyugodjon békében! :'(

Latzka:
Ezt most találtam:

"Megható ünnepségre került sor Antal Péter technikai vezető szervezésében a Vasas mai edzése előtt. Az összejövetelen Markovits László, a Vasas SC ügyvezetője bejelentette: Illovszky Rudolf végrendeletében kérte, hogy Vasas-mezben helyezzék örök nyugalomra."

A futball-szeretet csúcsa ez! Igazi legenda!

Titti7:
Nyugodjon békében Illovszky Rudi bácsi!  :crying:


Illovszky Rudolf 2007 márciusában magas rangú állami kitüntetést vehetett át, ennek az apropóján pedig a Sport Televízió Mai Helyzet című műsorában beszélt aktuális teendőiről. A legenda napjának nagy részét a Fáy utcában töltötte, az interjúból kiderül, hogyan segítette még 85 évesen is a piros-kékeket.

http://www.youtube.com/watch?v=Z2VRaCp0ddw&eurl=http://www.pepsifoci.hu/node/16695

http://www.youtube.com/watch?v=Xlzi9xUHlZ0&eurl=http://www.pepsifoci.hu/node/16695

Forrás: pepsifoci.hu
           youtube.com

toliga1986:
Igen sajnos Ő is elment...
Nyugodj békében Rudi bá'!Emlékedet örökké megőrizzük!!  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése