Foci - Átigazolási hírek - 2020 nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Átigazolási hírek - 2020 Nyár

Ebben a témában lehet beszélgetni az átigazolási piac történéseiről.

Madridban megunták a golfozgató Gareth Bale-t

Annyira megromlott a spanyol klub és walesi játékos kapcsolata, hogy akár ingyen is távozhat a szélső. Olvasd tovább


Szerencsétlen Bartra azóta is azzal a sprinttel álmodhat ;D

Végleg szerződtetheti Ighalót a Manchester United

Brit sajtóértesülés szerint az idény végén végleg szerződtetheti jelenleg kölcsönben szereplő támadóját, Odion Ighalót a Manchester United labdarúgóklub.


A nigériai csatár a kínai Sanghaj Shenhua kölcsönjátékosaként szerepel az angol együttesben, szerződése azonban május 31-én lejár, a kontraktus pedig nem hosszabbítható meg. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben a jelenleg a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett Premier League még nyáron is zajlik majd, a bajnoki hajrára elveszítheti támadóját az MU.
   
Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző korábban kijelentette: 30 éves játékosában megvan a potenciál, hogy a következő szezonban is a csapatot erősítse.
   
A korábban a Watfordban is játszó Ighalo sokak meglepetésére a téli átigazolási időszak utolsó napján írt alá a manchesteriekhez, akiknél nyolc mérkőzésen négy gól a mérlege.
Vételára a sajtó értesülései szerint 15 millió font.

forrás: mti

A Napoli is szeretné megszerezni Immobilét
   
Az FC Napoli is beszállt az olasz futballbajnokság jelenlegi legjobbja, Ciro Immobile megszerzéséért zajló klubcsatározásba - írta kedden a calciomercato.com.

   
A szünetelő bajnokságban hatodik nápolyiak a legújabb jelentkezők a Lazio 30 éves válogatott csatáráért, akit az élcsapatok közül az Internazionale és az AC Milan is szeretne szerződtetni a római együttestől, amely éppen Immobile remeklésének köszönhetően áll egyetlen pont hátránnyal a Juventus mögött a második helyen a Serie A-ban. 
   
A támadó, akinek 2025-ig szóló szerződése van a Laziónál, a 2019/20-as szezonban 33 mérkőzésen 30 gólt szerzett.

forrás: mti

Cavani Argentínában köthet ki
   
Több európai élcsapat is szívesen látná támadósorában Edinson Cavanit, a PSG uruguayi válogatott csatára azonban a nyártól jó eséllyel Buenos Airesben folytatja futballkarrierjét - írta kedden az argentin sportsajtó.


   
A dél-amerikai ország médiája biztos benne, hogy a 33 éves játékos a Boca Juniorsban köt ki.
   
Cavaninak június végén lejár a szerződése, amely a Paris Saint-Germainhez köti, így akár ingyen távozhat francia csapatától, amelyhez 2013 júliusában szerződött 63 millió euró fejében. A francia élvonal bajnokságában a szezon eddigi szakaszában 22 mérkőzésen hét gólt szerzett és három gólpasszt adott.

forrás: mti

Buffon 2021-ig szerződést hosszabbított a Juventusszal - sajtóhír
   
Gianluigi Buffon médiaértesülések szerint jövő nyárig meghosszabbította június 30-án lejáró szerződését a Juventus labdarúgócsapatával.


   
Több nemzetközi portál - köztük a The Sun - arról számolt be kedden, hogy a 42 esztendős világbajnok hálóőr a következő idényben is a torinói klub játékosa lesz, így 19. szezonját fogja megkezdeni ott.
   
Buffon - aki 176 alkalommal szerepelt az olasz válogatottban - a jelenlegi idényben 11 alkalommal védte a Zebrák kapuját, összességében pedig 667 tétmérkőzésen öltötte magára a Juventus mezét. Ezzel második a Juventus örökrangsorában, az első helyen 705 fellépéssel Alessandro Del Piero áll.
   
A The Sun honlapja emlékeztetett: Giorgio Chiellini és Blaise Matuidi kontraktusa ugyancsak lejár az idény végén. A brit médium értesülései szerint velük is tárgyalásokat folytat a Juventus.

Jürgen Klopp francia világbajnok futballistával erősítené meg a Liverpoolt
   
Sajtóértesülések szerint a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool szeretné megszerezni Ousmane Dembélét, az FC Barcelona francia futballistáját.

   
Több sajtóorgánum is arról számolt be, hogy a 22 éves világbajnok szélsőért 90 millió eurót fizetne a klub. A támadó leigazolását Jürgen Klopp vezetőedző szorgalmazza, akinek korábbi csapatánál, a Borussia Dortmundnál futotta pályafutása legjobb szezonját a játékos.
   
Dembélé 2017 nyarán 125 millió euróért került a Barcelonához, de sérülései miatt egyelőre nem tudott maradandót alkotni a katalán fővárosban.

forrás: mti

Sutton szerint Kane egy jó ajánlat esetén elhagyja a Tottenhamet
   
Chris Sutton szerint egy jó ajánlat érkezése esetén Harry Kane "bolond lenne" nem elhagyni a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatát.

   
A Chelsea és a skót Celtic korábbi csatára szerint a 26 éves angol válogatott csapatkapitánynak mindenképpen távoznia kell az észak-londoni klubtól, ha trófeákat akar nyerni.
   
"A Spurs egy nagyszerű egyesület, de jelenleg nagyon messze van például a Liverpooltól, vagy a Manchester Citytől" - nyilatkozta a 47 éves korábbi támadó a BBC Rádiónak.
   
Kane korábban azt nyilatkozta, ha a Tottenham nem lép előre, akkor el fog igazolni, mert kupákat szeretne nyerni, "inkább előbb, mint később".
   
Kane 2009 óta futballozik a Spurs felnőtt csapatában, jelenlegi szerződése 2024-ig szól, de a Tottenhammel még semmit nem nyert, az együttes utolsó sikere a 2008-as Ligakupa-győzelem volt. A csapat a mostani idényben a hazai kupaküzdelmektől és a Bajnokok Ligájától is búcsúzott, a Premier League-ben pedig a nyolcadik helyen állt, amikor a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a bajnokságot.
   
Ian Wright, az Arsenal és az angol válogatott korábbi csatára szerint Kane egy évet még biztosan eltölt a Tottenhamnél, mert a novemberben kinevezett José Mourinho vezetőedző munkája eddig nem ért be az együttesnél.
   
"Mourinho hajszolja a győzelmet és Kane azt mondta, a következő szezon lesz az első, amikor az edző megmutathatja, milyen sokat tud hozzátenni a csapat játékához" - nyilatkozta Wright, aki szerint ez azt jelenti, hogy Kane vár még egy évet, és ha a portugál szakember irányításával jövőre sem sikerül nyerniük semmit, akkor elszerződik az észak-londoniaktól.
   
"Egy ilyen képességű, ennyire eredményes és meccseket eldönteni képes játékos nem maradhat olyan együttesnél, amellyel nem nyer trófeát" - jelentette ki Wright.

forrás: mti

HIVATALOS: Messit kölcsönveszi egy fehérorosz csapat!

"Játékban akarok maradni, és erre most Fehéroroszországban van lehetőség" - nyilatkozta Messi. Olvasd tovább


Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum április 01, 2020, 17:53:15
HIVATALOS: Messit kölcsönveszi egy fehérorosz csapat!

"Játékban akarok maradni, és erre most Fehéroroszországban van lehetőség" - nyilatkozta Messi. Olvasd tovább

Erről az jutott eszembe, mikor néhány napja egy francia tv a Messi hasonmás iráni fickó fotóját használta fel a sporthíradóhoz. Tiszta M4 ;D

https://www.90min.in/posts/6584840-french-tv-station-mistakenly-use-lionel-messi-lookalike-s-picture-in-bulletin-on-covid-19-donations

#11 április 02, 2020, 13:57:56, SPF Infó
La Liga - A Barcelona Neymart és Martínezt is akarja
   
A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona klubvezetése még a következő futballbajnoki szezon előtt meg akarja szerezni mind a brazil Neymart, mind az argentin Lautaro Martínezt - írta csütörtökön a Mundo Deportivo.

       
A spanyol sportlap szerint a katalán elitalakulat támadósorát akarják jelentősen megerősíteni a PSG brazil ászának és az Internazionale argentin válogatott csatárának szerződtetésével. Az újság a klubelnök Josep Maria Bartomeu hét eleji nyilatkozatát idézi, amely szerint a Barca "hatalmas átigazolásokat" akar nyélbe ütni, "függetlenül a koronavírus terjedésével előállt helyzettől".
   
A 28 éves Neymar már többször értésre adta, hogy Párizsból örömmel térne vissza Barcelonába korábbi csapatához, és a 22 esztendős Martíneznek is vonzerőt jelent, hogy a spanyol gárdában együtt játszhatna honfitársával a hatszoros aranylabdás Lionel Messivel. 
       
Az igen jelentős pénzmozgással együttjáró transzfer nyélbe ütésénél megoldandó feladatot jelent az a La Ligában élő szabály, amely szerint az Európai Unión kívüli országokból legfeljebb három légióst szerepeltethet bármelyik élvonalbeli spanyol csapat, márpedig a Barcánál elérték a "plafont".   
   
A Mundo Deportivo szerint ezen úgy segíthetnek, hogy Martínezt a 33 éves uruguayi Luis Suárez helyére hozzák, a támadó középpályások közül pedig a brazil Arthur Melo maradna, s a chilei Arturo Vidal távozna.     
   
Messi - mivel az argentin mellett spanyol állampolgársága is van - európai játékosnak számít.

A Sky Sports értesülései szerint a Barcelona bevonná az üzletbe Antoine Griezmannt is. A tavaly nyáron 120 millió euróért szerződtetett francia támadót a transzfer során 100 millió euróra értékelnék, míg Neymar ára ezúttal 150 millió euró lenne. A brazil 2017-ben a rekordot jelentő 222 millió euróért csatlakozott a PSG-hez.

forrás: mti

Modric 2021 nyaráig a Real Madridban marad
   
Luka Modric, a Real Madrid horvát labdarúgója kitölti a szerződését, és 2021 nyaráig biztosan a spanyol együttesben játszik - számolt be róla az As című spanyol lap.


   
A szeptemberben már 35. születésnapját ünneplő középpályás madridi jövőjével a szezon eleje óta kiemelten foglalkozott a spanyol sajtó. Különösen azt követően, hogy a Real Madrid által kölcsönadott Martin Ödegaard - aki Modric posztján számításban vehető - kiválóan teljesített a Real Sociedadban, így a tervezettnél korábban visszatérhet. A horvát játékosnál 13 évvel fiatalabb norvég labdarúgót tavaly nyáron két évre adták kölcsön, de a Real Madridnak az első év után lehetősége van a második év újratárgyalására.
   
A lap szerint Modric már korábban arról tájékoztatta Zinédine Zidane vezetőedzőt, hogy nem okozna számára problémát, ha a fiatalítás jegyében hátrébb kerülne a rangsorban. Ennek ellenére a 2019-20-as idényben a játékperceket tekintve csupán nyolcan előzik őt meg a keretben, és amikor nem játszik csúcsformában, akkor is megbízható teljesítmény nyújt.
   
Modric 2012 nyarán igazolt a Real Madridhoz, amelyben 333 mérkőzésen lépett pályára, 22 gólja mellett 57 gólpasszt adott. A madridi öltözőben Sergio Ramos csapatkapitány mellett igazi vezérszerepet tölt be, véleményét a klub vezetői és a játékostársak is figyelembe veszik.

forrás: mti

A Real Madridnál legalább 100 millió eurós nyári bevételben bíznak
   
A Real Madrid labdarúgócsapatánál legalább 100 millió eurós (36,2 milliárd forintos) bevételben bíznak a nyári átigazolási szezonban.

   
A Mundo Deportivo spanyol sportlap szerint a fővárosi klub ehhez az összeghez két olyan értékes játékosa eladásából szeretne hozzájutni, akivel kapcsolatban már korábban közölte, hogy hajlandó tárgyalni róla.
   
Egyikük a 30 éves walesi Gareth Bale, akinek 2022-ben jár le a szerződése, a másik a 28 éves kolumbiai James Rodríguez, akinek 2021-ig érvényes a madridi megállapodása. A két játékos értékét a transfermarkt.de egyaránt 40 millió euróban jelölte meg.
   
Zinédine Zidane vezetőedzőnél egyik játékos sem számít alapembernek, ráadásul mindketten különböző sérülésekkel bajlódnak. A szezonban Bale 18, James Rodríguez 13 tétmérkőzésen lépett pályára a 39 találkozóból, a walesi szélső három gólt szerzett és két gólpasszt adott, a kolumbiai középpályás mutatója egy gól és két gólpassz.
   
James Rodríguez 2017-től két idényen át a Bayern Münchenben szerepelt kölcsönben, jelenleg Angliából - az Arsenaltól, a Chelsea-től és a Wolverhamptontól - érdeklődnek iránta, de európai topcsapatoknál is számításba jöhet. Bale iránt még több helyről futhat be érdeklődés, magas fizetési igényei miatt azonban valószínű csak angol klubok tudnák őt megvenni.

forrás: mti

Uruguay legeredményesebb klubja a Peñarol, 50-szeres bajnok, és 128 éve alapították, "idősebb" mint bármelyik magyar futballklub. Jelenleg Diego Forlán az edzőjük, és mindezek után a magyar sajtóban Vadócz Krisztiánék a nevük. Ennyi.