csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában






Idézetet írta: csabax Dátum november 05, 2018, 18:52:03
Schalke - Galatasaray 1  :great:

Kabak és kobak bevonásával akár lehetne is valamilyen ócska szóvicc jellegű akármicsodával előhozakodni, de talán célszerűbb lesz mindössze csakis azt lejegyezni, hogy Ozan Kabak bizony jó hátvédnek tűnik. Viszont nálam ő az "egy fecske nem csinál nyarat" kategóriába tartozik. Vagyis viszonylag jó focistának tartom, ám egyben azt is nagyon valószínűnek tartom, hogy nem a jelenlegi csapatában fog "kiteljesedni" és meghatározó játékossá válni. Természetesen egyáltalán nincsen ok a sietségre, hisz még csak mindössze 18 éves a csávó, azaz bizony még csak felnőtt focipályafutása legelején jár, s ha úgy folytatja, ahogyan eddig teljesített, akkor tutira biztos vagyok abban, hogy lesz ő még a török gárdánál magasabban jegyzett csapat tagja is. Egyelőre jobbára úgyis csak annyit tehet majd Gelsenkirchenben, hogy megnehezíti az ellenfél dolgát és felhívja magára a figyelmet.

Valószínűnek tartom, hogy elsősorban és egyelőre nem ő lesz, aki a két hazai csatár, Mark Uth és a Kamerunban született, de immár svájci állampolgár Breel Embolo útját állja majd a gólszerzés előtt. Ráadásul a Schalke most 1-3-5-2-ben fog "nyomulni", hiszen úgy vélekedik Domenico Tedesco edző, hogy bőven elegendő lesz majd mindössze három védő a veterán Naldo vezérletével, s az előbbiekben említett két csatár mögötti középpályát pedig jó alaposan bebiztosítja magának. És, persze, csapatának.

Például ott szerepelhet majd - többek között - Sebastian Rudy, Daniel Caligiuri, Nabil Bentaleb és/vagy Yevhen Konoplyanka. Akárhonnan is nézegetem az összeállításokat és akárhogyan is merengek, természetesen a töprengés módszerével, mindig csak arra a következtetésre bírok jutni, hogy ezt a mérkőzést csakis a gelsenkircheni csapat nyerheti meg 1-2 góllal.

Úgy legyen! Ámen!

2-0

Idézetet írta: csabax Dátum november 05, 2018, 20:24:05
Crvena Zvezda - Liverpool, 0.5 gól felett a hazai csapat

Természetesen nem estem én egyáltalán fejre, és még csak nem is bolondultam meg, hogy hatalmas Liverpool-drukker létemre arra fogadok, hogy ezen a mérkőzésen gólt fog kapni az angol csapat. Hiszen ugyan tényleg annyira Liverpool-drukker vagyok, mint Makótól Jeruzsálem, ám azért arra alaposan figyeltem, hogy ne fogadjak kedvenceim ellen, hanem csakis arra, hogy gólt fognak kapni ezen a BL-mérkőzésen. Ettől még lehet 1-2, 1-3, 1-4 vagy akár 1-5 is az eredmény. Én ugyan nem bánom...

Viszont attól nem lehet eltekinteni, hogy ezúttal a Marakana, azaz hivatalosan a Rajko Mitic Stadion lesz a mérkőzés helyszíne. És azért írtam a becenevet, vagyis a Marakanát, mert - őszintén szólva - még soha senkitől nem hallottam olyasmit, hogy "megyek focimeccset nézni a Rajko Mitic Stadionban", cserébe viszont már több ezerszer hallottam azt, hogy "megyek a Marakanába". Szerintem rengeteg olyan focirajongó van, akik nem tudják (vagy nem akarják soha megjegyezni), hogy hivatalosan Rajko Mitic Stadion a Marakana igazi neve. 

Nem véletlenül írtam eddig többet a mérkőzés helyszínéről, mint a Belgrádban pályára lépő csapatokról, hiszen legeslegelsőnek azt érdemes tudni, hogy a Crvena Zvezda stadionjában egészen félelmetes légkör és hangulat bír lenni. Annyira, hogy nagyon-nagyon-nagyon nagyon! És ez az elképesztően félelmetes légkör olykor-olykor bizony még az olyan focistákra is bénítólag bír hatni - legalább néhány másodpercre -, mint az Anfielden levő nagyszerű hangulathoz hozzászokott Liverpool-játékosok.

Amúgy azt azért külön is érdemes megemlíteni, hogy nagyon jó Jürgen Klopp edző azon döntése, miszerint Xherdan Shaqiri maradjon Liverpoolban és ne utazzon el Belgrádba. A vendégek trénere ezzel a döntéssel minden bizonnyal megelőzte és még időben semlegesítette a nagyobb "bajt", ugyanis előre borítékolható volt 100 százalékos arányban, hogy Szerbiában egyáltalán nem fogják lelkesen fogadni a koszovói származású svájci labdarúgó Shaqirit. Aki, ugyebár, világra szóló botrányt okozott, amikor az idén nyáron rendezett világbajnokságon az albán sas megformázásával ünnepelte a szerbek elleni gólját.

A hazaiaknál egyetlen sérült sincs, mindenki játszhat, de minden bizonnyal nem ez számíthat majd leginkább a hazaiak gólszerzésénél (sőt, tutira biztos vagyok abban, hogy egyáltalán nem, abszolút semmit sem), hanem az, hogy a szerbek legalább egy gólt szerezzenek annak csapatnak, amelyiknek tagja a koszovói származású Xherdan Shaqiri.

22. perc: 1-0

Idézetet írta: csabax Dátum november 06, 2018, 02:45:27
FC Porto - Lokomotiv Moszkva 1  :great:

Viszonylag egyszerű ennek a mérkőzésnek a képlete, hiszen amennyiben nyerni fog a hazai csapat, akkor onnantól kezdve jóformán kvalifikáltnak vallhatja magát. Ráadásul egyáltalán nem is tűnik kivitelezhetetlen dolognak a portói győzelem, hiszen a Bajnokok Ligája D-csoportjának első helyezettje mérkőzik meg az utolsó helyezettel. Plusz ráadásul az FC Porto még veretlen (2 győzelem, 1 döntetlen), miközben a vendég orosz csapatnak nem csak nem sikerült még egyszer sem győznie az eddigi három mérkőzésén, de még csak döntetlenre sem bírta "hozni" egyetlen egy mérkőzését sem. Sőt, a még ennél is plusszabb dolog az, hogy már 1-7-es gólkülönbsége van a Lokomotiv Moszkvának, s az egyetlen gólját éppen akkor tudta "összehozni" hazai pályán, amikor 3-1-re kikapott az FC Porto csapatától.

Az egyértelmű számomra, hogy a serült kameruni "gólgyáros" Vincent Aboubakar hiányzása akár még jelentősnek is tűnhet, ám az a helyzet van most, hogy így Aboubakar helyén az FC Porto másik "gólgyárosa", Moussa Marega fog szerepelni. A ruszkik pedig jó alaposan elkönyvelhetik majd, hogy csöbörből vödörbe kerültek. És ha ennyi nem lenne elegendő az oroszok számára, akkor ők amiatt is jajgathatnak, hogy a némi kihagyás után nemrégiben visszatért brazil Otavinho is játszani fog ellenük. Hát, hogyan is fogalmazzak szalonképesen, talán így: nem túl szépek a Lokomotiv Moszkva kilátásai.

Főleg úgy nem, hogy náluk hiányozni fog a védelemből a "pokróc" és nagyon kemény grúz, Solomon Kverkvelia. Sőt, ha már lúd, akkor legyen kövér alapon, egy másik meghatározó hátvéd, a horvát Vedran Corluka szerepeltetése is - egyelőre - kétséges. Mindezeken túlmenően még a középpályás Maciej Rybus játéka is kétséges, de a csatár Fedor Smolov sem teljesen egészséges. Valószínű, hogy az utóbbi játszani fog majd, viszont az már kérdéses, hogy mennyire fogja bírni a "strapát", valamint mennyire lehet úgy hatékony, ha az utóbbi két hónapban alig játszott.

A portóiak veterán kapusa, a 37 éves spanyol Iker Casillas pályafutása végéhez közeledve minden bizonnyal egy újabb BL-kiesési szakaszban óhajt szerepelni. Én megelőlegezem neki a dolgot. Szerintem a csapattársai nem csak "előlegezni" fognak.

4-1

#22372 november 12, 2018, 19:03:16, csabax
Manchester City - Manchester United 1  :great:

Annyira harmatgyenge ez a jelenlegi Manchester United, hogy nagyon! Már csak ezért is érdemesnek tartom ellene fogadni a "mankaszteri" városi rangadónak nevezett találkozón. Persze, hogy én Liverpool-szurkolóként amúgy is mindenképpen a Manchester United ellen fogadnék, de ezt inkább most hagyom, hiszen ez egy teljesen másik téma, s maradok inkább a két gárda e hétvégi összecsapásánál.

Az addig viszonylag tuti, hogy Claudio Bravo és Kevin De Bruyne, illetve Diogo Dalot fogják kihagyni a mérkőzést, hiszen mindannyian sérültek, ám úgy hírlik, hogy rajtuk kívül Eliaquim Mangala, illetve Romelu Lukaku, Antonio Valencia és Alexis Sanchez szerepeltetése is kétséges. Szerintem amúgy is favorit a házigazda együttes, de ha az igaz, hogy a vendégcsapatból az előbb említett három focista is hiányozni fog, vagy csak 1-2 játékos közülük, akkor ez számomra azt jelenti, hogy még esélyesebb a Manchester City.

Nem tulajdonítok túl sok jelentőséget annak a dolognak, hogy hétközben BL-meccsen idegenben győzött a Juventus otthonában a Manchester United. Hiszen ez a gyengécske Manchester United még véletlenül sem a tudásának, hanem kizárólag a hatalmas szerencséjének köszönheti azt az idegenbeli győzelmet. Ráadásul az a mérkőzés egyáltalán nem volt fontos a Bajnokok Ligája H-csoportjában akkor még veretlenül csoportelső olasz csapat számára, ugyanis neki bőven elegendő lett volna egy döntetlen, de vereség esetén sem lett volna miért izgulnia. Viszont a Manchester United számára élet-halál jelentőségű volt az mérkőzés, hiszen jobbára csak győzelemmel biztosíthatta be magának, hogy a hátralevő BL-meccseken legyen még esélye a csoportból való továbbjutásra. Látszott is azon a meccsen, hogy a hazaiak jobbára "félgőzzel" játszottak, viszont a vendégek úgy mentek előre, mintha "mérgezett egerek" lennének. Sokat elmond az is, hogy a mérkőzés után továbbra is maradt csoportelső a Juventus, s idegenbeli győzelmének köszönhetően a Manchester United pedig feljött a továbbjutást jelentő 2. helyre.

Hogy akkor mégis miért említem ennyire azt a hétközi BL-mérkőzést? Azért, mert a Manchester United idegenbe utazott és ott ráadásul még számára nagyon fontos meccset játszott. Ennél a városi rangadónál ugyan már nem kell túl sokat utaznia, hiszen Manchester városban lesz a mérkőzés, de azért néhány nap alatt mégis kellett némi fáradtságot kipihennie a vendégcsapatnak. Ellenben a Manchester City nem utazott sehova hétközben, s bár neki is volt BL-mérkőzése, azért az még rengeteget jelenthet a városi derbin, hogy szerdán nagyon könnyedén és fáradtságtól mentesen verte 6-0-ra az ukrán Sahtar Donyeck együttesét.

Összegezve: minden téren jelentős előnyben van a hazai csapat, s már csak ezért is győznie illik legalább 1-2 gól különbséggel.

Idézetet írta: csabax Dátum november 07, 2018, 09:52:12
Előzetes: Valencia - Young Boys 1  :great:

Meglehet, hogy néhány napon belül kétszer fogok belelépni ugyanabba a folyóba. Ha tényleg így lesz, akkor szentségelek majd néhányat és elküldöm "melegebb éghajlatra" a hazai csapat játékosait, ám ha nem így lesz, hanem úgy, akkor aztán vállon veregetés módszerével fogom vállon veregetni magam, s majd azt fogom ismételgetni, hogy én aztán és bizony már előre "megaszondtam", hogy ez fog történni.

Tehát van némi kockázat a dologban, de immáron mégis megint azt teszem, hogy a Valencia győzelmére tippelek. Jobbára nem igazán tudom megmagyarázni még magamnak sem, hogy miért tippelek a Valencia sikerére, maximum talán annyit bírok bedumálni saját magamnak, hogy belém bújt a kisördög, és folyamatosan azt suttogja, hogy márpedig most nyerni fognak a ,,Denevérek".

Az tutira biztos, hogy a játékosállomány pillanatnyi egészségi állapotának tekintetében meglehetősen jól áll a spanyol gárda, hiszen majdnem mindenki játékra kész, s csupán csak Denis Cheryshev, Cristiano Piccini szerepeltetésénél vannak némi kétségek. Viszont Neto ott lesz a kapuban, Ezequiel Garay ott lesz a védelem közepén, Guedes, Kondogbia, Dani Parejo és Soler vélhetően ott lesznek a középpályán, elöl pedig várhatóan Rodrigo Moreno és Batshuayi fog tüsténkedni.

A vendégeknél sem igazán lesznek hiányzók (csak Teixeira, Lotomba és Wüthrich játéka kétséges), ezért kénytelen vagyok jóformán csak arra hagyatkozni, hogy azt ugyan látom, hogy tényleg pocsékul teljesít idén ez a Valencia, de hát - elvileg - még így is jobbnak kellene lennie ennél a középszerű svájci gárdánál. Úgy vélem, hogy mindenképpen jobb lehet legalább 1 góllal a spanyol csapat. Kénytelen vagyok abba "kapaszkodni", hogy nem lehet ennyire gyenge a Valencia, s ha másra már nem is figyelnek oda alaposabban a focisták, akkor most majd fognak, hiszen ezúttal nem kevés pénzről szól a tét. És, gondolom, jobbára ők sem utasítják el a sok pénzt és nem saját maguk ellenségei.

Ja, és abban is bízom, hogy ezek a spanyolok ugyan "szórakozhatnak" a hazai bajnokságukban, de azért a Bajnokok Ligájában általában mégis le szokták győzni a náluk gyengébbnek tűnő csapatokat. Szerintem ezúttal is így lesz.

3-1


Idézetet írta: csabax Dátum november 10, 2018, 18:32:45
Manchester City - Manchester United 1
Talán elegendő lett volna mindössze annyit írni, hogy még úgy is esélyesebb a Manchester City, hogy nem Kassai Viktor vezeti a mérkőzést.  ;)

#22376 november 12, 2018, 21:53:46, csabax
Liverpool - Fulham 1  :great:

#22377 november 11, 2018, 17:23:47, csabax
Viktoria Plzen - Pribram 1  :noway:

#22378 november 11, 2018, 17:22:00, csabax
Chelsea - Everton 1  :noway:

0-0

#22379 november 13, 2018, 10:21:31, csabax
PAOK Thessaloniki FC - Panetolikos 1  :great: